Vaniljcupcakes med vaniljfrosting

Cupcakes:
- 115 g rumstempererat smör
- 2 1/3 dl socker
- 2 ägg
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1 1/4 dl mjölk
Vispa smöret tills det är mjukt och smidigt och tillsätt därefter sockret lite i taget tills smeten är ljus och fluffig.
Knäck därefter i ett ägg i taget och vispa kraftigt mellan varje.
Sikta i mjölet blandat med bakpulver och vaniljpulver i smeten samtidigt som även mjölken blandas i.
Vänd försiktigt ihop alla ingredienser och häll upp smeten i 12 muffinsformar, grädda i 20 - 25 minuter.
Under tiden de svalnar kan du fixa smörkrämen.
Frosting;
Frosting;
- 115 g rumstempererat smör
- 8 - 9 dl florsocker
- 1/2 dl mjölk
- 1 tsk vaniljpulver
- Eventuellt pastafärg i valfri kulör
Tillsätt resten av florsockret till frostingen har en bra konsistens för att spritsas eller bredas på cupcaken.
Tips:
Denna håller några dagar i kylen i en lufttät låda, men kan även frysas för längre hållbarhet, ta bara fram den i tid så den hinner bli rumstempererad innan användning.
Kommentarer
Trackback