Vaniljcupcakes med vaniljfrosting

 
Cupcakes:
  • 115 g rumstempererat smör
  • 2 1/3 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 1/4 dl mjölk
Sätt ugnen på 160 grader.
Vispa smöret tills det är mjukt och smidigt och tillsätt därefter sockret lite i taget tills smeten är ljus och fluffig.
Knäck därefter i ett ägg i taget och vispa kraftigt mellan varje.
Sikta i mjölet blandat med bakpulver och vaniljpulver i smeten samtidigt som även mjölken blandas i.
Vänd försiktigt ihop alla ingredienser och häll upp smeten i 12 muffinsformar, grädda i 20 - 25 minuter.
Under tiden de svalnar kan du fixa smörkrämen.

Frosting;
  • 115 g rumstempererat smör
  • 8 - 9 dl florsocker
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Eventuellt pastafärg i valfri kulör
Lägg smör, mjölk, vaniljpulver, eventuell pastafärg och hälften av florsockret i en skål och vispa tills smeten är smidig och krämig, 3 - 5 minuter.
Tillsätt resten av florsockret till frostingen har en bra konsistens för att spritsas eller bredas på cupcaken.
 
Tips:
Denna håller några dagar i kylen i en lufttät låda, men kan även frysas för längre hållbarhet, ta bara fram den i tid så den hinner bli rumstempererad innan användning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0