Vattenfärg

Livia har blivit mycket för att måla med vattenfärger här hemma. Minst en gång om dagen vill hon måla.
Nu sist så satte jag fram sakerna till henne och en stund senare ropar hon att hon är klar.
Går ut i köket och tittar, hon har inte målat något alls på pappret, bara lekt med den svarta färgen...
 

Började bra

Dagen började ju så bra, feberfri och relativt pigg. Men ja, inte nu längre... =(
 
 

Sysselsättning

Det är bara första och sista gången på simskolan som föräldrarma får titta på, de andra gångerna får man sitta utanför och vänta. Ja då får man ju ta med sig lite sysselsättning! =)
 
 

Sicken tur

Det är tur man är hemma och vabbar när man får en sån här stor innebrännare vid ögat. Det har liksom spridit sig så hela ögat är svullet. Det gör inte ont, men det är riktigt obehagligt.. =/
 
 

Fiberriket

Det var ett tag sen de var här och installerade fiber i huset. Dock så är det först nu som allt funkar som det ska..
Internetet funkade i princip direkt, men tv.n har haft stora problem. Vi valde viasat och själva telia hade gjort något vajsigt när de drog kablarna att det endast var deras tv kunder som fick tv. 
Men nu är allt fixat och vi kan se på tv igen! =)
 
 
Uppdatering på Livia: Det är inte direkt bättre. Febern kommer och går och hon har fått en ordentlig hosta. Hon sover mest hela dagarna men hon har små korta tillfällen då hon är lite piggare! Man får vara lycklig för det lilla! =)

Åh nej!

Livia kändes varm när vi gick upp i morse, men hon hade ingen feber, hon var pigg och glad som vanligt. Så jag lämnade av henne på föris och körde till jobb. Jag kan ju inte hålla henne hemma för att hon kanske får feber liksom..
 
Dock så hann jag knappt innan för dörren på jobb innan de ringde från föris. Livia har feber, hon var gnällig och ledsen.
Jaha ok, jag ska bara ringa chefen och ordna lite så kommer jag direkt sen...
 
 
Hämtade hem Livia och vi myste ner oss i soffan. Det tog ingen lång stund förrens hon hade somnat och sov från och till resten av dagen. 
Vi stannar hemma imorron också, men jag hoppas hon mår lite bättre iaf..

Anställd!!

Förra veckan fick Dennis det underbara, härliga, lättande beskedet.
Han fick anställning på Imtech som lärling! =D
YAY!!! Så jäkla underbart det känns, det går inte att beskriva. Det är som om en riktigt stor sten har lättat och vi kan börja andas ut. Inte behöva vrida och vända på slantarna för att få dem att räcka till!
 
Nu har han ett halvårs provanställning och ytterligare 1 ½ år som lärling innan han kan göra sitt gesällprov och bli auktoriserad vvs.are! 
Låter kanske länge, två år till, men han får lön och vi ser redan ljuset i tunneln!! =D
 
 

Tog slut

Jag virkade så fort jag bara kunde, men jag hann ändå inte färdigt innan garnet tog slut... ;)
 
 
Nu fick ni en liten smygtitt på det hemliga projektet... =)

Dagens ORD

 

Yogastrumpor/benvärmare

För någon dag sen så blev jag klara med mina yogastrumpor/benvärmare. Jag blev rätt nöjd med dem, men jag gjorde dem i dubbelt garn så de där lite stela, men vad gör det?! ;)
 
 
 
I alla fall så fick Livia syn på dem och hon tyckte att dem var till henne. Men nej nej, det är mammas! =)
Så det var bara att mäta hennes ben och göra ett par till henne också, dock så gjorde jag endast benvärmare till henne! =) Men hon blev nöjd, och är barnet nöjd så är mamman nöjd! =D
 
 
 
Finns inget mönster utan det är ett litet eget ihopkok! =)

Dagens ORD

 

Tufft val!

Någon gång innan jul förra året så började jag på en filt till Leo. Jag hade beställt garn från turkiet, men då jag valde att göra grunden på filten likadan på både Leos och Livias, så hade jag inte beställt tillräckligt.
Tänkte kolla hur mycket det kostade att endast beställa de fyra nystanen jag saknade och kom fram till att jag lika bra kunde beställa endast dem så tjänade jag ändå på det.
 
Och medans jag då väntade på att det garnet skulle komma har jag gjort en del däremellan, bland annat började jag på ett annat stort projekt. Även där tog garnet slut, men jag skickade Dennis på en handlerunda när han ändå skulle till Malmö. Och så började jag på ytterligare något annat, måste ju göra något medans jag väntar på garnet! ;) Dock så är detta till välgörenhet.
 
I måndags kom Dennis hem med en hel kasse garn till det ena projektet. I onsdags kom garnet som jag hade beställt och så håller jag på med mitt tredje projekt.
Nu fick jag liksom ett tufft val, vilket ska jag fortsätta med först?!
Fick bestämma mig för att göra klart det tredje projektet först iom det är till välgörenhet, sen får vi se! ;)
 
 
 
Blev förvånad att det endast tog tre dagar för mitt beställda garn att komma. Men jag kliade mig lite huvudet när jag öppnat paketet och såg att där låg 8 nystan som jag inte hade beställt. Hmm, vad hände här liksom.
Kollade igenom mailen jag fått, faktura och beställning och hela köret. Kom fram till att det inte var jag som hade gjort fel, utan de har skickat med dem extra av någon anledning.
Jaha, gratis garn?! Jag har inte rört garnerna än, de ligger i sin påse, ifall de nu vill att jag skickar tillbaka dem. Återstår att se... =/

Dagens ORD

 

Händer grejor

Oj oj oj, det händer massa grejor på jobb just nu! ;)
Nya rutiner på väg, vi ska använda streckkoder istället för poletter. Ja utvecklingen går ju framåt! =)
 
Här har varit fullt med folk på kontoret hela dagen, den enda nackdelen är väll att det är fruste ute så de kan inte dra kablarna som de ska..haha. De hade förberett innan och grävt ner ett rör, men där är vatten i det och så har det ju självklart fruset..hahaha
 
Emellanåt hade vi inget att göra, så vi snackade med chefen och på något sätt kom vi att prata om att vika flygplan osv. Rätt som det är så har vi gjort oss vars ett flygplan och hade lite tävling. Inte för att skryta, men mitt plan var bäst! ;) Inte varje dag man flyger flygplan med chefen. Hur ofta händer det liksom?! ;)
 
 

Dagens ORD

 

I'm on a roll!

I'm on a roll! Det nya hemliga projektet börjar ta form! =)
 
 
 

Dagens ORD

Det som ska hända, 
kommer att hända.
Oavsett om du oroar
dig eller inte.

Nu så! =)

Det händer grejor heeela tiden, nu så sätter vi igång ordentligt! =)
 
Alla namnen Leo kan skriva utan hjälp:
 
 

Dagens ORD

Wherever you fly, you'll be the best of the best. Wherever you go, you'll top all the rest!

PHD

 
Har några sådana arbeten som är halvklara, det är dem jag jobbar med idag! ;)

Dagens ORD

 

Mysdag ute

Vi mötte upp Mathilda, David och Adam och hade en riktig mysdag i backen.
Fick ju ta tillvara på den sista snön.
Barnen åkte ner för backen x antal gånger, eller ja, inte Livia. Hon vågade inte, inte ens om hon satt i någons knä. Men hon sprang rundor och hade roligt ändå! =)
 
 
 
 
Kallt, men vindstilla och soligt! =)
Barnen fick lekt av sig lite, och det var ju det viktigaste! 

Dagens ORD

 

3.e! =)

Hahaha. 3.e personen på jobb som jag fått till att börja virka! =)
Yay, låt kreativiteten flöda!! ‪
 
 
Vi hade lite tid mellan varven, inga förare som ville ha biljett. Då får man ju passa på.
Olivia ska göra en mössa och jag håller på med yoga strumpor/benvärmare. =)

Dagens ORD

 

Sångtärningar

Har virkat 2 kompletterande sångtärningar till Livia. Vi har redan en sångpåse med de vanligaste visorna. Så nu har vi utökat utbudet, Livia älskar ju musik! =)
Ca 11x11 cm och så har jag skrivit ut de vanligaste visorna och laminerat in dem. Så kan man inte skylla på att man inte kan texten! ;)
 
 
 
 
 
 
Både jag och Livia blev jätte nöjda! 
Vad tycker ni?

Dagens ORD

 

Awereness band

Har virkat dessa awereness banden, finns till försäljning för de som är intresserade. Man kan få med eller utan huvud/vingar, man kan få det som ett hänge (band på huvudet) eller med säkerhetsnål (som en brosch). Finns att köpa i även andra färger..
 
 
Tillgängliga just nu:
Rosa, Svart, Gul, Grön, Lila, Blå, Vit, Brun och Orange. 
 

Dagens ORD

Mom is a blessing that no one can replace.

Fin igen

Nu har lilla fisen blivit klippt. Frisören kunde jämna till Leos olycka rätt så bra.
Klippte ca 3 cm på längden och klippte luggen lite snett för att den skulle falla bättre.
Med en klämma för att få bort luggen (då hon är väldigt irriterad av den) så blev det perfekt!!
 
 
Jag blev väldigt nöjd med resultatet, håret flyger så fint när hon rör sig och jag tror hon själv gillar det också! =) Men som sagt, med en klämma för att få bort luggen, så är det helt perfekt! =D 

Dagens ORD


Dag 2 MR

Det var upp tidigt imorse för att lämna över lilla stumpan till narkos och MR undersökningen.
Livia hade svårt för att somna igår även om hon var jääätte trött. Men hon ville INTE sova på hotell, hon skulle minsan hem och sova. Lilla pluttunge, jag förstår dig, men vi hade behövt gå upp ännu tidigare om vi skulle köra hit nu på morronen.

Dagen började på avdelningen 07:30, där tog vi bort emblakrämen, fick lite lugnande och bytade om till sjukhuskläder. Strax efter åtta gick jag och Livia ner med sköterskorna. Där mötte vi faktiskt upp narkosläkaren, vår kära David Grubb, och småpratade med honom när vi gick där nere i källarkorridorerna. 
 
Väl inne i rummet så tog det ett tag innan Livia somnade, de hade inte satt masken på fullt, så hon sparkade och viftade vilt med armarna (inget hon var medveten om, men det såg rätt roligt ut när David fick hålla alla lemmar på plats ;) ) 
När hon väl sov så gick jag upp till Dennis och Leo och så gick vi bort och åt frukost.
 
Vi mös ner oss i sängarna uppe på rummet, Dennis somnade och jag försökte vila lite medan Leo kollade på iPaden.
2,5 timme senare ringer de, då har Livia kommit till post-op.n och vi kunde komma upp och träffa henne. =D
 
 
Livia sov så gott, jag satt med henne i 40 minuter ungefär och sen gick jag ut till Leo så Dennis kunde komma in lite, man får ju bara vara en person där inne.
Leo fick en kompis ute i väntrummet, de spelade lite spel och Leo ville inte gå därifrån sen när Livia väl skulle flyttas till avdelningen. Men både Leo och Livia behövde något i magen innan vi skulle åka hem, så han hade inget val. ;)
 
Nu är vi hemma igen, uppackade och trötta. Skönt att vara hemma igen! Borta bra, men hemma är alltid bäst!

Dagens ORD

 

Dag 1

Bästa med att vara på sjukhuset en måndag är att man bakar och fikar på lekterapin! Mumsiga rulltårtor! =)
Nu ikväll har det blivit det traditionella besöket på Max. Undersökningarna idag har gått bra, tidig dag imorron också då det är dags för MR. Snart sovdags med andra ord! ;)
 

Dagens ORD

 

Efterrätter!!

 
Ska snart på julgransplundring hos moster, hon bjuder alltid på något nytt så det ska bli spännande och se vad det blir denna gång! Det är dessutom hennes födelsedag idag! Grattis Gunsan! =)

Dagens ORD

 

Så ni vet!

 
Så ni vet var ni kan hitta mig... I min lilla virkhörna i soffan! =)

Dagens ORD


Nu är det klippt...

Min värsta mardröm, för både mig och Livia, är att någon tar en sax och klipper i vårt hår (förutom en frisör). Och ikväll tyckte Leo att han kunde ta och klippa bort leran från Livias hår, utan att säga till mig först. Så nu är Livia i princip skallig på ena sidan, självklart den sidan hon redan hade tunnare med hår på. Åh, jag är helt gråtfärdig!! :((
Tur är att vi redan har en klipptid inbokad nästa vecka så att vi kan försöka snygga till det hela. Har nog aldrig varit så arg, frustrerad och förtvivlad som jag är nu!
 
 
Som en kär vän påpekade
"Det enda positiva är att det växer ut igen. Och han gjorde det inte för att vara elak utan av omtanke. Hade bara lite otur i hur han tänkte!"
 
Och det är helt rätt, även om man just då i stunden, inte tänker eller känner så..
Gjort är gjort, tyvärr. Men Leo vet om att han inte får ha saxar om inte vi är med...

Dagens ORD

...We grow up thinking our parents don't understand our struggles, but the truth is, they make sure we never feel theirs...

Drömfångare

En drömfångare är ett indianskt magiskt föremål som hängs upp invid en sovplats, exempelvis i taket i ett sovrum, och som då sägs fånga upp onda drömmar och mardrömmar. De tillverkades först av ojibwastammen i Nordamerika, men har nu snabbt spridits till hela världen.

 

De ursprungliga drömfångarna var av ungefär samma storlek som en handflata och bestod av en smal rot eller gren (främst av vide) tvinnad till en cirkel, och en tråd av senor som flätades till ett nät inuti cirkeln. Mer moderna drömfångare finns i flera storlekar och utföranden, bland annat som två korslagda och ihopflätade drömfångare. Drömfångare kan liknas vid spindelnät i vilket drömmar är tänkta att fastna. Det enda sättet att slippa igenom är genom den öppning som finns i mitten av nätet – intill denna fästs en sten eller pärla som ska locka önskvärda drömmar till sig och leda dem mot hålet. Lockstenens färg tillsammans med sinnesstämningen hos den som tillverkade drömfångaren anses avgörande för vilka drömmar och känslor som kommer att slippa igenom drömfångarens nät. För att inte riskera att skapa en drömfångare vars egenskaper inte passar slutanvändaren väljer man vid massproduktion av drömfångare ofta att placera lockstenen mitt i hålet istället för vid sidan om, varvid drömfångarn anses förlora sina magiska egenskaper, och i stället bli till ett rent prydnadsföremål.

 

Har den senaste tiden haft en del mardrömmar, från och till liksom, men nu får det räcka. ;) Så jag gjorde egna drömfångare och satte upp dem i sovrummen. Livia plågas oftast av mardrömmar efter vi kommit hem från sjukhuset (om vi varit inlagda mer än en dag) så det är mycket för hennes skull också. Leo är så förnuftig så han vet bättre säger han, men även han har fått en drömfångare i sitt rum! Kanske kan vi få bukt med hans eviga nattsnack?! ;)

 

Du behöver:

[ Garn, mönster, sax, nål, virknål, ring eller metal som ni kan spänna upp arbetet på, spetsar, fjädrar, pärlor, ja allt ni vill ha egentligen! =) ]
 
Leos:
 
Livias:
 
Min och Dennis:
 
Leos är med en stjärna i mitten och grön, Livias är med hjärtan och i lila färg. Och för att knyta ihop allt har jag använt mönstrena till barnens drömfångare till våra, bara att våra är vita, och så har vi en av Leos och en av Livias drömfångare. Och ävent använt deras respektive färger på fjädrarna medan de fick vita fjädrar för det är grunden på våra drömfångare. Ja allt skulle knytas samman, så vi alltid har barnen nära och vi alltid är nära dem! =)
 
Vad tycks? Jag vet inte om det saknas något?!

Dagens ORD

I'm not short; I'm vertically challenged. Also, good things come in small packages!!

Snö...

Det blev aldrig någon kokosbollsbakning här hemma, det började snöa igårmorse och det har snöat och snöat ända sen dess...
Barnen har varit ute i trädgården i omgångar både igår och idag. Och de har varit duktiga och hjälpt mig att skotta.
 
Jag skojar inte om jag säger att där kommit minst 20cm snö...och jag som måste köra till jobb sen... =( Jag hatar att köra i snö! Det suger ännu mer när jag vet att vi inte har ett skit att göra på jobb, vi ska liksom bara sitta där och vakta kontoret då vi inte har någon kvällsbåt.. =(
Aja, kommer jag dit helskinnad så kan jag virka iaf! ;)
 

Dagens ORD

Otrohet kan aldrig vara ett misstag - för du gör alltid ett aktivt val.

Ångrar du dig är det lika bra att du står för den idiot du är.


Jag är kär!

Hittade mönstret till denna barnfilt på en amerikansk blogg. Och jag blev helt kär, och ännu mer nu när den är klar! =D Gjorde den lite större + jag gjorde halvstolpar istället för fastmaskor i kanten. Och för att få rutorna tillräckligt stora, med rätt storlek på virknålen hade jag dubbeltgarn. Så filten är rätt tung, men otroligt fin och skön! =) 
 
Se själv..
 
[ Upplägget ]
 
[ Nästan klart, en liten smygtitt! =) ]
 
[ Färdig!! =D ]
 
Färdig!! =D ]
 
Färdig!! =D ]
 
Färdig!! =D ]
 
Jag är sååå otroligt nöjd!! 
Filten är ca 80x95 cm och passar en bebis perfekt. Eller som en barnvagns filt, det blir ju bara klumpigt om filten till vagnen är för stor. You know what I'm saying?! ;)
Jag har ju ingen bebis längre, men den passar perfekt i Livias rum! 
 
Ideen och mönstret hittar du HÄR (<--länk)

Dagens ORD


Wing it!

 
Men försöka kan man väll?! ;)

Dagens ORD

 

Hjälpredor

Leo hade i några dagar tjatat om att han ville baka kokosbollar. Så någon vecka innan jul ställde vi oss och ordnade ihop smeten. In kommer Livia och vill hjälpa till hon också.
Låter dem börja rulla medans jag tar fram kokos i en skål och täcker bollarna de redan gjort. 
Då sa Livia något och Leo svarade att de skulle rulla alla själv för att mamma skulle slippa bli kladdig. Awh min lilla pojke, du känner mig så väl. Det är bland det värsta jag vet, att köra fingarna i klet..haha.
 
Tänkte att han ger upp snart, han brukar rulla 5-6 stycken och sen har han tröttnat och det är inte roltigt längre. Så ni kan förstå att jag tappade hakan när han och Livia rullar hela smeten själv!
Fick säga till Livia flera gånger att hon skulle använda mer smet, hennes bollar blev bara små kaninlortar..hahaha. Men hon var duktigt och övade på jätte bra! =D
 
 
Får nog köra en repris på detta imorron eller på tisdag när vi är lediga. Måste köpa med mig kokos hem efter jobb idag och överraska Leo! =)

Dagens ORD

 

Virkade mikrofoner

Livia älskar att lyssna på musik och hon försöker sjunga med hela tiden. I julklapp hade vi köpt hörlurar till henne så hon var ju tvungen till att få mikrofoner till också! ;)
 
 
 
 
Eget hittepå mönster, har utgått från en bild jag hittade på nätet. Kan se om jag kan skriva ner det till er om ni är intresserade av det.

Dagens ORD

 

Dagens ORD

 

RSS 2.0