Nu gäller det!

Här är vi!
 
550
 
Idag var det dags för de vanliga kontrollerna, EKG och ultraljud på hjärtat osv. Livia skötte sig exemplariskt, hon var sååå duktig. Man kan vara riktigt stolt över henne som ligger fint när hon ska, hjälper doktorn ibland. Men är de på rätt humör så brukar det inte göra så mycket, annars kan det vara lite besvärligt!
EKG.et såg bra ut och ultraljudet stämde överrens med vad de sett under MR.n.
 
Och vi fick reda på resultatet av MR.n vi gjorde i januari. Inga roliga resultat även om de inte var alarmerande så var det ju ett steg i fel riktning...
Friska "normala" lungor får en rätt så jämn fördelning blod och syre av hjärtat. De brukar säga att den högra får 55% och den vänstra 45%.
Livias har efter den sista operationen 2012 legat stadigt på 60% / 40%. Men nu den senaste mätningarna visar 65% / 35% vilket är en liten försämring.
 
De har länge skjutit på att göra en ny hjärtkateterisering, då de redan varit inne den vägen för många gånger, och hennes kärl klarar inte så mycket. Dock så var det länge sen.
Nu är de tvugna till att göra en hjärtkat och försöka vidga kärlet med en ballong. Och detta ska då ske inom 3-6 månader. Och oavsett när hjärtkaten blir av så är det återbesök om 6 månader.
Och vi håller verkligen tummarna för att det ska räcka, annars måste de gå in och sätta stentar och det vill vi verkligen INTE!!!!!
 
Jag undrar hur det kommer gå, när dagen väl är här och hjärtkaten ska bli av. Själva ingreppet är "rutin" men efteråt måste de ligga helt stilla och plant i 8 timmar innan de så smått för börja röra på sig. Och Livia som inte kan vara stilla en sekund ens, vi får hoppas hon sover några timmar och är trött och hängig resten av tiden! =/ Och de satans blåmärkena hon kommer få i ljumskarna ser man inte heller fram emot! Och inte heller att man vet att det är minst två dagar på sjukhuset som gäller...
Nää, nu ska vi inte ta ut något i förskott, men vi har ju varit med om detta så många gånger innan att man vet vad som väntar...

Kommentarer
Postat av: A

Hej! Hittade din blogg för ett tag sedan när jag fick reda på att vår bebis hade 22q11 och googlade lite. Tycker det är himla fint att du uppdaterar om detta, intressant att veta vad som komma skall även om alla barn är olika. Tack igen, betyder mycket!

Svar: Tack för de värmande orden! Kul och skönt att det man skriver har betydelse för någon annan än en själv! =)Lycka till på er resa och tveka inte att kontakta mig om det är något! =)
Moa

2016-04-26 @ 13:54:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0