Astmadag

Jag eller främst Livia var inbjuden till barnmottagningen i Ystad på deras första astmadag.
Det var lite information och man kunde ställa frågor. Man fyllde in en enkät som vi gick igenom och så lyssnade de på Livias lungor.
 
Livia har väll egentligen vad de kallar förkylningsastma, lindrigt, för hon har aldrig problem med att andas på det sättet utan hon har mest segt slem som är jobbigt när hon äter. 
De första läkarna vi träffat har sagt att henne lungor låter fina och där är inget som tyder på att det är astma. Utan de satte in medicin i hopp om att slemet skulle ge vika. Och så länge hon inte är förkyld så är det lugnt, det är på morrnarna som hon har väldigt segt slem, men det hör till när man har hjärtfel.
 
 
De visade oss denna bilden och förklarade att när man har astma så är luftrörsväggarna inflamerade och de blir bättre om man använder medicin regelbundet. Man kan växa ifrån astma, både min bror och kusin har gjort det.
Nu ändrade läkarna ordinationerna på Livia igen, vi har gått från att ta medicinerna vid behov, till att ta dem regelbundet och nu är vi tillbaka till att ta dem vid behov igen. Vi ser hur det går, den ena medicinen har de slutat använda så måste hämta ut nytt till henne. Får göra det i veckan innan jobb. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0