Tikacillin

Tikacillin 800mg är min nya bästa vän, men samtidigt min fiende. I lördags började jag bli lite svullen runt visdomstanden höger bak. Tänkte inte så mycket på det, brukar ta 2-3 dagar och så släpper det sen. Men denna gången blev det bara värre och värre, natten till tisdagen vaknade av att jag hade såå ont så jag fick gå upp och ta värktablett. Men ändå så vägrade jag ge mig. Jobbar ju natt denna veckan och orkar inte ställa klockan och gå upp och ringa om jag inte behöver.
På tisdagskvällen orkade jag verkligen inte mer så jag ringde 1177 som tyckte jag skulle ringa vårdcentralen, för hon tyckte det lät mer som halsfluss.
Så ställde klockan och ringde vc, de ville inte alls hjälpa mig utan tyckte jag skulle gå till tandläkaren istället. Hon var så otrevlig så jag orkade bara inte. Ringde till tandläkaren istället och så var det såklart min moster som svarade och då bara allt brast. Jag grät så jag knappt fick fram vad jag behövde säga. Och hon blev ju såklart orolig att det hade hänt Livia något. Stackare, kan inte vara kul och få ett sånt samtal! ;)
 
Iaf så fick jag en tid direkt på morronen så jag gjorde mig iordning och körde in direkt.
Där fick jag träffa en jätte gullig tandläkare som direkt konstaterade att min ena kind var riktigt svullen. Jag förklarade att jag knappt kunde gapa så jag har inte ätit/tuggat sen i söndags, och kan inte borsta tänderna, ja ingenting egentligen och har så ordentligt ont.
Hon sa redan från början att vi skulle spola rent och att de inte skrev ut pencillin till att börja med. Men vi konstaterade rätt snabbt att jag inte kunde öppna munnen tillräckligt för att hon skulle kunna rengöra överallt, så hon skrev ut Tikacillin och ville även jag skulle köpa bakteriedödande munvatten som dödar bakterierna nu när jag inte kan borsta tänderna.
 
Över direkt till apoteket för att hämta ut allt, kändes som om jag fick med mig halva apoteket hem. Förutom medicinen och munvatten köpte jag även goda bakterier till magen. Iom jag fick utskrivet en riktig hästkur så tar den bort allt det goda i magen också och då jag har problem med magen annars också så vågade jag inte chansa.
 
 
 
Och nu sitter jag här på jobb och verkligen, verkligen ångrar att jag åkte hit! Hur ska jag ta mig genom denna natten, hela kroppen säger emot. Jag mår så illa så jag kan spy och är såå trött....
Kämpa, kämpa!

Dagens ORD

I don't wanna fight,
I've got nothin' to prove.
If you want this as bad as I do...
then it's your move

Garn, garn, garn

Har testat att beställa garn hela vägen från turkiet. De har ett väldigt stort och billigt utbud och leveransen tog en vecka nästan så exakt. Riktigt bra! =)
 
 
Allt på bilden (60 nystan) kostade 520;- + frakt. Frakten kostade ungefär lika mycket som garnet, men jag räknade ut att jag ÄNDÅ sparade 800;- yay =)
Nästa gång går man ihop några stycken och delar på frakten så blir det skitbra!! =)
 
Vill du själv beställa eller kolla in deras garner, kan du göra det HÄR (<--länk)

Dagens ORD

People like me great.
People don’t like me great.
As long as I like myself that all that matters.

Sam Palladio

Har börjat kolla på serien Nashville, den är perfekt att ha igång i bakgrunden samtidigt som man virkar. Och där är sååå många bra låtar bl.a med Sam Palladio som även är riktigt fin att kolla på! ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens ORD

 

Uggleduk

Köpte ett mönster på denna duken av en tant på facebook. Själva duken är jätte fin, men mönstret var ett rent helvete att förstå sig på...hon hade skrivit så invecklat, fick repa upp mååånga gånger innan jag till slut gav upp och hittade på lite själv.
 
Skickade ett mail till henne där jag förklarade att jag följt mönstret på det vita i mitten och det såg bra ut, men när man skulle göra de färgade kanterna runt om så blev den mer skålformad och inte platt. Då trodde hon att jag använt för tjockt garn. Hallå, det kvittar ju, jag anpassar ju virknålen efter garnet och då spelar det ingen roll...inte alls!!! Åh vad jag har irriterat mig på detta!!!
 
Men jag fick ihop duken till slut och här ser ni resultatet..
 
 
Jätte fin och jag har skrivit om mönstret så jag själv förstår det. Kanske blir det någon sånhär duk till, men det lutar åt andra hållet, just nu iaf!

Dagens ORD

 

Typ så..

 

Dagens ORD

 

Ny teknik

Har nu testat en ny virkteknik c2c (corner 2 corner) eller ja för mig är den ny.
Har tänkt göra två lite större projekt i denna tekniken och kände jag behövde göra en provruta först.
Ville inte påbörja ett stort projekt och så blir det inte bra sen liksom.

Så jag letade upp en bild på batman (fråga mig inte varför) och satte igång..
 
 
Som ni kan se så var det inte ett felfritt prov. Har kollat lite fel på bilden så några misstag syns rätt tydligt. Annars så har jag efter ca halva rutan kommit in i tekniken rätt så bra.
Har lärt mig att det är av yttersta vikt att garnen är lika tjocka, det vita på bilden är lite lite tjockare än det svarta och gula och då blir det automatiskt liiite fel bara där. Även att virka med garnerna som inte används har varit ett problem, men övning ger färdighet och sista halva på rutan blev som sagt bäst.
Nu är denna rutan inte blockad och klar, därför den ser lite extra ving ut. Blir rakare och finare kanter sen.
 
Så jag tror nog jag vågar mig på de lite större projekten ändå! =)
Barnen kan få denna rutan, de hittar väll alltid någon användning till den! ;)
 
Har även testat på resårvirkning som är tänkt till en mössa jag velat prova på att göra lääänge.
Gjorde ett litet prov bara för att komma in i det lite. Tänkte ja men dockan kan ju ta denna mössan. Men icke, dockan hade allt för stort huvud hahaha. Aja, mormor har en liten docka, borde passa den! ;)
 
 
Och sist men inte minst så knäckte jag äntligen koden till en pannlapp/gryplapp från förr. Nu när jag kommit in i den tekniken håller jag på att göra en eller kanske två "handdukar" som barnen kan ha i stugan! =)
 
 
Nu väntar jag bara på att min stora garnbeställning ska komma så jag kan sätta igång på riktigt. ;)

Dagens ORD

 

Stormöte

Har varit på stormöte med Livias mentor, dagis handläggare, Livias sjukgymnast, sjuksköterska och logoped från habiliteringen på dagis idag.
Vi skulle gå igenom lite om hur det gått för Livia nu sen hon började och vad vi kan bättra på, vad som måste ändras, bra saker att tänka på vid "gympan" osv osv.
 
Vi kom fram till en del saker som dagis kan tänka på, vi ska även testa att ha matdroppet där på mellanmålen. Det är så synd om Livia att behöva sitta still så pass mycket längre än de andra barnen speciellt vid mellanmålen. Hon förlorar ju en hel del av det sociala på det sättet. Så nu ska vi ta dit hennes väst och pump, då kan hon springa runt med de andra barnen medans hon äter! =)
Så jag ska dit en stund igen innan jag kör till jobb och visa dem hur pumpen fungerar och hur de ska lägga slangen i västen osv.
 
Ja vi får hoppas det funkar nu, och att det blir bättre överlag. Väntar med spänning! ;)

Dagens ORD

 

2.a elefanten

Tina la upp en bild på facebook på elefanten hon fick i present och taggade mig i bilden. En liten stund senare fick jag ett mail med en beställning på en likadan. Sagt och gjort...
 
 
 
 
Lite dåliga bilder, men men.
Väntar bara på att vi ska pricka in en tid då vi kan mötas så jag kan få överlämna denna godingen! =)

Dagens ORD

 

Därför!!

 

Dagens ORD

 

Astmadag

Jag eller främst Livia var inbjuden till barnmottagningen i Ystad på deras första astmadag.
Det var lite information och man kunde ställa frågor. Man fyllde in en enkät som vi gick igenom och så lyssnade de på Livias lungor.
 
Livia har väll egentligen vad de kallar förkylningsastma, lindrigt, för hon har aldrig problem med att andas på det sättet utan hon har mest segt slem som är jobbigt när hon äter. 
De första läkarna vi träffat har sagt att henne lungor låter fina och där är inget som tyder på att det är astma. Utan de satte in medicin i hopp om att slemet skulle ge vika. Och så länge hon inte är förkyld så är det lugnt, det är på morrnarna som hon har väldigt segt slem, men det hör till när man har hjärtfel.
 
 
De visade oss denna bilden och förklarade att när man har astma så är luftrörsväggarna inflamerade och de blir bättre om man använder medicin regelbundet. Man kan växa ifrån astma, både min bror och kusin har gjort det.
Nu ändrade läkarna ordinationerna på Livia igen, vi har gått från att ta medicinerna vid behov, till att ta dem regelbundet och nu är vi tillbaka till att ta dem vid behov igen. Vi ser hur det går, den ena medicinen har de slutat använda så måste hämta ut nytt till henne. Får göra det i veckan innan jobb. 

Dagens ORD

 

Farligt

Det är väldigt farligt att sitta på jobb utan att vi har någon färja. Man googlar virkmönster och garn i massor! ;) Vet inte var jag ska göra av allt! ;)
 
 
Fick iaf med mig virkningen också, så något produktivt ska jag nog kunna hitta på! ;)

Dagens ORD

We are all broken
that's how the
light gets in

Sysselsatt

Åh vad jag känner mig pigg idag....eller inte ;)
Fick sovit ungefär fyra timmar inatt, sen var det dags att gå upp och underhålla Livia lite medans Dennis körde in med Leo till simskolan.
 
När de väl var hemma igen så hade jag fått plockat undan lite, diskat och fixat. Sen hjälpte Dennis mig att renbädda sängarna och jag fortsatte med annat.
 
Kände att sätter jag mig i soffan så kommer tröttheten över mig. Rädd för att inte kunna somna ikväll. Men Dennis tog sig rätten att vila lite middag...med busfröet bredvid... =)
 
 
Men jag har fått riktigt mycket gjort idag, renbäddat och plockat undan som sagt, men tvättat två maskiner tvätt, och så då hängt det på tork, jag har sytt till gardinerna/draperierna som vi ska hänga upp på jobb, vi har två fönsterväggar eller vad man ska kalla det som vi då måste täcka för. 
 
 
Vad har jag mer gjort? Ehm, virkat lite, det får vi ju inte glömma, möblerat om lite i mitt syrum, Livias byrå har åkt upp på hennes rum, så vi kunde få dit mina två hyllor jag fått av Mathilda istället, till allt mitt garn! =D
Bråkat lite med barnen då jag varit lite lätt irriterad idag, för lite sömn helt enkelt, sen hjälper det inte heller att Leo tjatar om att jag ska hjälpa honom med ett spel och han vägrar lyssna... ;)
Men efter middagen så tillät man sig att ta det lite lugnt, spela med barnen, jag och Livia duschade. Då är det extra mysigt att lägga sig i en renbäddad säng! ;)

Stevie Wonder

Stevie Wonder är så underbar, riktigt riktigt duktig. Älskar han och speciellt dessa tre låtarna! =D
 
 
 
 
 

Dagens ORD

 

Övertid...

Hela veckan har vi undrat om en av våra vikarier skulle komma hem från semestern i tid till sitt pass inatt. Visade sig att han inte gjorde det så då började det brinna lite i chefen...
Han ringde till kontoret vid sex tiden och frågade om jag kunde jobba över. Ehm, hur länge då undrade jag. Tekniskt sett så får jag bara jobba till 21 för jag ska börja klockan 8 imorronbitti.
Men iom vi inte har någon avgång imorron så tyckte han jag kunde jobba till 23 och öppna kontoret senare imorron. För kontoret ska tvunget vara öppet fast vi inte har någon båt, man är som en vakthund...
 
Men på nått sätt så kom vi fram till att jag skulle jobba hela natten också, och då, ja då kunde vi helt plötsligt strunta i att öppna kontoret dagen efter, jag skulle alltså inte bli ersatt...dubbelmoral eller vad?!
 
[ Lär bli en massa te inatt med koffein i så man inte somnar! ;) ]
 
"Amen ja! Som om det inte räcker att man redan jobbar ett långpass (08:30-19:15) så förlänger vi det lite till. 08:30-02:30 blir väll lagom?! 18 timmar lite si så där..."
 
Kommer vara helt död imorron, måste gå upp vid 8 och ta Livia för Dennis kör med Leo till simskolan. Efter det ska de köpa skor till Leo, har hittat två par till honom som de måste prova. Han växer så det knakar så jag vågar inte gissa på storleken själv...

Dagens ORD

 

Randig elefant

Lite bättre bilder på elefanten jag gjorde till Tina. Får nog göra en till till Livia, hon älskade den. Livia fick tag på den utan att jag märkte det, sen kunde jag inte hitta den på flera dagar för hon hade gömt den så bra..haha..
 
 
Denna elefanten är gjord efter Stoff&Stils köpemönster. Ni hittar det i butik eller på deras hemsida.
 
Håller på med ytterligare en sånhär elefant just nu. Fick en beställning till en liten flicka som älskar dessa klara färger, så det blir ungefär en likadan till! =)

Dagens ORD

 

Liten present

Idag har facket varit här på besök och kollat in nya kontoret, de måste se hur vi har det nu efter vi flyttat. Se så allt ser ok ut och vi har det bra! =)
De kom faktiskt med några tips som vi kunde få bättre, men annars var de nöjda.
 
De hade med sig lite presenter till oss som redan är med i facket.
En hel påse med godsaker, korsord, lypsyl, pastiller, plåster m.m. Fint av dem! =)
 

Tacksam

Det kvittar vad jag än virkar så blir Livia lika tacksam varje gång. Så när jag ibland, då och då, virkar till någon annan än henne eller oss så får jag gömma dem så hon inte kan hitta dem och leka med dem eller ta det på sig..haha.
♥ ♥ Livia är mitt #1 största fan! =D ♥ ♥
 
För, får hon tag i det så vägrar hon släppa! 
Som denna elefanten, som min kollega fick när hon fyllde år igår, grattis Tina! =)
 
 
Jag gav henne även detta kortet! =D
 
 
Mönstret och iden till kortet hittar ni HÄR (<--länk)

Dagens ORD

 

Perfekt! ;)

Garnnörd som jag är så hade denna ritning varit perfekt för mig. Sååå mycket plats för allt garn och alla projekt man har på gång! ;)
Visade Dennis bilden och han bara skrattade åt mig..haha. Ja lite komiskt är det kanske?!
Men tänk om man hade haft en källare, då hade man kunnat inreda sitt eget garnförråd där! ;)
 

Dagens ORD

 

See ya!

Imorron bär det av. Mamma, Håkan och Elias ska åka på volontärresa till Borneo. Åh vad jag kommer sakna dem. Men Mathilda kommer passa deras hus och vi andra kommer upp där lite då och då och vattnar blommorna, tar in posten osv.
 
De mellanlandar på en del platser innan de når sin destination, de har på vissa ställen ordnat så de kan stanna en eller två dagar extra och passa på att se det landet/staden också. 
När mamma och Håkan var iväg på volontärarbete förra gången (i Peru) träffade de en tjej som bor i Singapore, henne har de bestämmt träff med när de är i stan och hon har gladeligen lovat att visa dem runt. Så som i vanlig ordning har jag virkat något de kan ge henne. Något typiskt svenskt, en älg + mamma hade köpt någon glas/snö boll eller liknande som de också ska ge. Det blir nog bra och uppskattat tror jag! =)
 
[ Den svenske älgen har sett dagens ljus, inom någon dag har du fått ett nytt hem! ]
 
Även om vi kommer sakna dem jätte mycket, så ska det bli så roligt att höra om deras äventyr sen när de väl kommer hem igen. Jag jobbar ju självklart imorron när de åker, så ikväll kommer man nog ha lite svårt att slita sig från dem.
Mamma, Håkan och Elias, ni får ha en riktigt underbar resa och volontära så bra ni bara kan!! ;)

Luring..

I torsdag blev Leo fotad på skolan, de ringde ju på eftermiddagen och sa han var sjuk och när jag kom hem på kvällen hade han 39,5 i temp. 
Leo låg nerbäddad i soffan och orkade knappt säga hej ens. Så det var inte förrens på fredagen jag fick frågat hur det gick på fotograferingen och om han hade blivit fotad enskilt också. Skolan hade tidigare skickat ut information om att de skulle bli fotade enskilt precis efter de tagit gruppfotot. 
Så jag blev förvånad när Leo sa att han inte hade blivit fotad själv.
 
Amen...jaja, jag får ta och fråga i skolan på måndag, för stämmer det han säger så får vi ordna så han kan fota sig nere med Livia, för enskilda foton måste jag ha. Det är så roligt att se hur mycket de har förändrats på bara ett år osv ju.
 
[ Förra årets bilder på barnen! =) ] 
 
Sa till Leo nu i morse att han fick hjälpa mig att komma ihåg att vi skulle fråga hans lärare om hur det egentligen gick till i torsdags. Då säger Leo, "Men mamma, jag bara skojade med dig!"
Jaha ja, men jag får nog ta och fråga ändå.
Läraren sa att barnen stannade kvar efter gruppfotot, för att när de en efter en blivit fotad enskilt, gå tillbaka till klassen. Leo kom tillbaka och läraren pratade med fotografen, han hade fått en klasslista och prickat av alla som blivit fotade själva. Men han saknade Leo, så läraren följde med Leo tillbaka så han kunde bli fotad han också.
Så där borde komma hem både gruppbild och porträttfoto i brevlådan på Leo. Tur är väll det.
 
Nää man kan inte lita på den där Leo, han har hållt denna hemligheten för sig själv hela helgen, det är inte som förr, då kunde han inte hålla nått för sig själv. Men nu, ja, förgrymmade unge! ;)

Dagens ORD

 

Rastlös

Leo har sovit hos mormor de senaste två nätterna, det gäller att passa på nu innan de reser.
Livia och Dennis busar varvat med äter i soffan, kollar på serier och liknande.
Och jag orkade inte ta tag i det sista på virkningen, men jag var ändå rastlös. Så jag letade fram vitfärgen, pensel och roller och gick ut och gav barnens lekstuga lite kärlek.
 
På med spotify så fick jag målat ett lager med vitt innan färgen tog slut. Kom fram till att det behövs minst ett lager till innan vi kan göra dekorationerna och sen få iordning där inne.
Kommer väll bli klart lagom till vintern när man ändå inte kan leka där ute. För på vintrarna så blir lekstugan ett förråd till alla utemöbler liksom... =/
 
 
Men tror inte barnen bryr sig så mycket, de har knappt lekt i lekstugan sen vi köpte den, men det kanske har varit för att vi inte fixat iordning den. Kan hålla med om att den är tråkig så som den är nu. 
Men det ska det bli ändring på, har hittat jätte mycket inspiration på bl.a Pinterest, vi har en del material kvar sen vi fixade barnens rum så det ska användas till att bygga ordentlig kökshörna m.m.! =D
Tror det kommer bli riktigt bra, tänkte virka lite i vinter, lite handdukar och liknande som de kan ha där inne. Livia kommer älska det nästa sommar, hon leker rätt mycket med sina dockor, matar dem osv. Så henne kommer vi nog inte se så mycket av nästa sommar! ;)
 
Nu blir det hämta två hyllor hos syrran. De har ju fått sålt huset och är i full gång med att tömma, sälja och fixa. Bara två veckor tills de nya ägarna får nycklarna.

Dagens ORD

 

Virkdag!!

 
Självklart sitter man med någon virkning idag. Gör inte ni det?! ;)

Hjälper till

Mamma och Håkan var nere och hjälpte Mathilda och Robin i trädgården, så det ser fint ut när de nya ägarna kommer till.
Vi körde dit för att hämta hem två hyllor, medans vi bar in det i bilen så hjälpte barnen till att kratta lite, och "packa" grenarna på släpet..
 
 
 
 
Inte så skönt kanske att sitta på grenarna, speciellt inte om man inte har blöja på sig! ;)

Dagens ORD

 

Dagens ORD

 

Ena eller båda..

Är det inte den ena som är sjuk så är det f*nta mig den andra. Skolan ringde runt 16:30 idag, Leo har feber, när de tänker tillbaka på dagen så har han nog mått dåligt sen lunchtid. Stackars pojke. 
De tvekade lite om att ringa, mamma/mormor skulle ju hämta upp barnen en liten stund senare iaf, men mest så jag visste om det.

Så nu ikväll när jag kom hem låg Leo nerbäddad i soffan med 39,5 graders feber. Han var såå varm när man kände på honom. Vi satt och mös en stund, men sen gick han upp och la sig, han orkade helt enkelt inte hålla sig vaken. 
Inatt sover jag uppe hos mitt extra varma element, ifall han behöver nått inatt eller om han är orolig.
 
Men så skönt ändå, nu är hela familjen lediga i tre dagar, får kurera oss allihopa och ta nya tag inför nästa vecka.
Det var skönt att Leo fick varit med på fotograferingen på morronen iaf. Man vill ju ha klass och porträttfoton! Livias tur kommer nästa månad. Konstigt att det är så lång tid emellan faktiskt.
 
 [ Min lilla skolpojke blev fotograferad idag! =D ]
 
Igår och idag har det inte hänt så mycket på jobb. Mailen har fungerat från och till, lite som den själv vill. Igår fungerade den inte på hela dagen och det tog lååångt tid innan vår IT-kille hade tid att fixa det.
Lite nervöst var det att Göte skulle jobba, han har så mycket synpunkter på allt fast han inte ska jobba här sålänge till. 
Han skulle tvunget flytta bordet från det ena rummet, för där fick inte det plats när han skulle komma med en massa lådor från Ystad. Jo det ska står som det gör, vi tänker inte springa fram och tillbaka mellan rummet när man räknar pengarna osv.
Han ville inte köra flera gånger i veckan mellan kontoren för att vi inte fick plats med tillräckligt många lådor. Nä Göte, om du lungar ner dig lite så kan jag förklara, vi har plats till alla dina lådor utan några problem, tekniskt sett har vi ett rum som vi aldrig kommer använda. Där kan du stapla lådor hur du vill. Vi har tre fungerande datorer som räcker till det vi behöver, den fjärde är bara en bonus, eller en som man kommer använda väldigt sällan osv.
Det jag kunde hålla med honom om var att kassaskåpet kom på fel håll. Man öppnar det så dumt så man kan inte utnyttja platsen bredvid alls. Och nu när vi har lagret i samma byggnad eller vad man ska säga så har vi automatiskt lite för lite plats.

Dagens ORD

 

Dagens ORD

 

Skylten uppe

I eftermiddags kom skylten upp, så nu känns det lite bättre. Och det ser mycket bättre ut, innan såg det ut som en liten låda bara.
 
Det ser ju fortfarande lite dumt ut, man har inte vant sig vid att sitta i en bunker mitt ute i ingenstans. Mitt på en parkering liksom. Tar väll lite tid innan man kommer in i det också.
 
 
I eftermiddags kom även Arek (fraktchefen) dit en stund, han tog med sig biljetter som vi behövde fylla på och när Caroline kom lite senare så hade hon varit och shoppat lite på IKEA. 
Så vi fick upp lite anslagstavlor så nu börjar det likna något. Men vi kom fram till att vi behöver någon ny anslagstavla till.
 
Dennis ringde igår ikväll en stund innan jag skulle sluta jobba, han kom med de "goda" nyheterna... Livia har feber. Jo tack för det. Men då Dennis var klar med sin del i projektarbetet så gjorde det inget om han struntade i skolan idag. Inte för att jag kände att jag var tvungen till att vara på jobb, jag kände inte heller att jag ville/orkade iom öronen. Men ibland har man inget val.
 
Båda barnen sov gott när jag kom hem, ska strax landa i sängen jag med, behöver sova bort min inflammation så jag orkar två monsterpass till på jobb denna veckan!

Dagens ORD

When you are dead you don't know that you are dead, but it's hard for the people around you.
Same thing if you're stupid!

Uppackning

Det blev inte riktigt som planerat imorse, fick åka till vård centralen innan jobb. Kom "bara" en timme för sent, men det gjorde inget....när jag kom dit så var inga datorer inkopplade, inget uppackat, inget klart, så det var bara att ta en låda och sätta igång.
 
 
Det mesta blev uppackat idag, nu är det lite anslagstavlor och vanliga tavlor som ska upp, men det tar vi imorron. Samt några saker som ska diskuteras och eventuellt flyttas imorron.
Cheferna har sprungit här som yra höns så man knappt kommit till att göra vad man ska. De lovade att datorerna skulle fungera som vanligt vid klockan nio på morronen, men, de var uppkopplade vid ett tiden och sen fungerade inte systemet på ytterligare en timme.
Tur det var en måndag när man har som minst med trafik!
 
Man kommer sova gottet i natt tror jag! ;)

Inflammation

Fick ringt vård centralen imorse och fick en tid redan kvart över nio. Toppen tänkte jag, då blir jag inte så jätte sen till jobb..haha.
 
Man får ju alltid sitta och vänta en stund innan man kommer in, men sen tog det inte så lång tid. Kom in på läkarens rum, jag hann knappt förklara innan vi flyttade till "öron" rummet där han kollade in i öronen och såg att höger öra var rött och irriterat och vänster öra var tusen gånger värre.
Han sög ut lite vax som satt där, på höger öra var det lite obehagligt, men vänster öra gjorde superont. Kändes som om han kom åt trumhinnan (AJ!!)
 
Domen blev extern otit (yttre hörselgångsinflammation) jag fick utskrivet örondroppar som jag hoppas ska hjälpa, och det fort, för ont har jag, det har bara blivit värre, mycket värre!
 
 
Nu blir det jobb och så får vi hoppas hörslen på höger öra funkar iaf! ;)

Dagens ORD

 

Ajsing!!

Har nu en tid haft lite problem med mina öron, det har runnit rätt mycket klar vätska från dem. Igår började det göra lite ont i ena örat och idag gör det mer ont, det har svullnat en del OCH jag kan knappt höra något...
Får ringa vård centralen imorron och hoppas de har en bra tid till mig. Passar sig inte jätte bra denna veckan när jag har monsterpass på jobb, men får göra det bästa av det hela!!
 
 

Dagens ORD

 

Dagens ORD

 

Flyttkaos

Jobbade 8-16:30 idag och har i princip packat ner hela kontoret nu. Vi fick lämna en del saker så de klarar sig över helgen, men annars är vi redo för flytten.
 
Vi har så pass mycket lastbilar att det inte går in fler på parkeringen, tillsammans med de andra två rederierna så har vi stora problem på bl.a fredagarna när alla förare vill hem.
Så nu ska vi flytta till en bunker ca 500 meter bort där vi får en egen parkering till våra lastbilar + vi hoppas att vi slipper alla dessa frågor om TT-Line och Stena Line! ;)
 
 
På måndag är det det nya stället som gäller, så vi får se då hur det går! 
Jag har ju dragit nitlotten och ska jobba 9-19:15 måndag-torsdag...och får packa upp allt också...haha

Dagens ORD

 

Kräkschema

Jag och Livia var hos dietisten idag för en kontroll och uppdatering. Fick då höra att personalen på förskolan tycker det är mycket kräkningar, det hade de sagt till logopeden när de träffades igår. Men till oss har de inte sagt något, eller klagat, ingenting....
 
Hur ska vi kunna hjälpa dem med detta om de inte ens nämner det för oss?!
Jag menar, antingen så sondar de maten för snabbt och då får de testa att ta det lugnare. Livia visar alltid klart och tydligt när det blir för mycket, om hon är på väg att börja kräka osv, och då finns det saker man kan göra för att försöka slippa det. Men det är ju inget vi berättar om om de inte ens berättar för oss att det behövs. Här går ju vi i godan ro och tror allt funkar som det ska, när det tydligen inte gör det!
 
Vi sa från början att de kan testa mata med spruta och se om det funkar, gör det inte det så får vi lära dem hur matdroppet fungerar, för då måste hon ha det för att kunna få behålla maten.
Så nu till att börja med blir det att de helt enkelt får sonda saktare och jag har ordnat med ett "kräkschema" där de får kryssa i vid vilken måltid hon kräker, och så får man se om man hittar ett mönster i det hela.
Får man inte rätt på det då, ja då får vi asa matdroppet fram och tillbaka. Men så får det ju bli då...
 
Vi ska ha ett möte senare denna månaden, då kommer personalen på förskolan, vi och personalen på habiliteringen ses. Sa till dietisten och sjuksköterskan idag att de kanske lyssnar mer på dem än oss. De är ju utbildade på sånthär, medans vi "endast" är föräldrarna som kanske pjoskar lite mycket.. Vem vet..
 
Vad tror ni om detta schemat? Där borde de ju få plats att anteckna!

Dagens ORD


Sååå stolt!

Jag är sååå stolt, Leo var riktigt riktigt superduktig hos tandläkaren idag!!!! =D
 
Det är så stor skillnad på detta besöket och det allra första. Då vägrade han ens att öppna munnen, men de senaste gångerna har det gått bättre och bättre. Förra gången ville de röntga hans tänder, men efter mycket trix så fick de ändå bara bilder på ena sidan. Denna gången gick det utan problem.
Leo lät dem, utan att lägga så stor vikt vid det, putsa hans tänder, lägga lite banankräm och så då röntga andra sidan. Och han sa inte ett ljud, protesterade inte utan gjorde exakt vad de ville.
 
Leo har det senaste året verkligen mognat, han har blivit en säker lite kille nu när vi äntligen har det lugnt här hemma. Vi slipper sjukhus och all den stress som det medför på oss alla. Och det märks, speciellt på Leo. Han utagerade så mycket innan, men nu är han så lugn och fin och hjälpsam och riktigt duktig och jag kan inte vara stolare. Det går liksom inte att beskriva med ord! =D
 

Baby elefant

"Vinsten" är klar och ivägskickad. Det blev en liten bebis elefant på långa vinglande ben. Detta blev resultatet av mönstret vinnaren själv letade upp. Där är nog något fel i mönstret då det kanppt blev likt alls tycker jag...
 
 
Men vi får hoppas hon blir nöjd med sin lilla elefant ändå! =)
 
Efter detta mönstret HÄR (<--länk)

Dagens ORD

When you lose parents...you're an orphan
When you lose a spouse...you're a widow 
But there are no words to describe you after losing a child
 (there's not a title)

Fler cookies

I helgen har vi "bakat" lite kakor! ;D
 
Det har blivit kokosbollar (som Leo säger), mini cupcakes med strössel/körsbär, mockarutor/kärleksmums, maränger och macarons! =)
 
 
 
 
 
 
De står så fint på köksbänken att jag överväger göra nya till barnen som de kan leka med! Dessa blev så fina som dekoration! ;)

Dagens ORD

 

RSS 2.0