Yarn Chicken!

Håller på med Livias ena julklapp. Har ungefär två varv kvar att göra. Men ni får inte se den förrens efter julafton, så får ni höra Livias reaktion också! ;)
 
Just nu hade jag yarn chicken och jag vann!! =D Det händer mer sällan att man vinner över garnet.
När man märker att det börjar bli ont om garn så virkar man snabbare av någon anledning. Precis som om garnet skulle räcka längre bara för att man virkar snabbare..haha ;)
 
 [ En smygtitt får ni här.. ;) ]

Dagens ORD

 

Yarned

 

Dagens ORD

 

♥ ♥

 
♥ Kärleken till mina barn bara växer och växer sig starkare för var dag som går!! 

Dagens ORD

 

Ibland så..

 
Det gäller att veta när man ska prata och när man ska hålla tyst. Idag är en dag jag måste hålla tyst. Varför? Ja det kan jag tyvärr inte ta upp här. Men det går an ändå! ;)
Irritationen finns där, men jag försöker svälja ner den...

Dagens ORD

 

Tandläkaren + Bio

Imorse var det dags för Livias tandläkarbesök. Vi åkte hela familjen, så vi kunde passa på att handla lite efteråt m.m. =)
Vi visste ju inte hur det var med trafiken så vi var där trettio minuter innan det var dags. Så vi lekte i väntrummet, ritade på deras stora svarta tavla som täcker hela den ena väggen. 
När det väl var dags så gick Dennis in med Livia och jag och Leo fortsatte rita. =)
 
En stund senare kom de ut igen och det hade gått jättebra + allt såg riktigt fint ut. Tandläkaren fick borstat tänderna och på så sätt fick hon se ordentligt i munnen också. Vi fick med oss pinnar som vi ska använda efter tandborstning, där är en liten "svamp" typ på som suger åt sig vatten. Vi ska liksom svabba munnen på henne efter borstning så vi får bort överflödig tandkräm då hon oftast kräker av den iom det blir så tjockt i munnen.
Ja vi får ju självklart beställa fler sen via apoteket, men vi fick med oss så det räcker några dagar iaf.
 
[ Leos monster som han ritade själv, det runda bredvid är ett huvud som monstret ska äta! ;) ]
 
Efter tandläkaren så körde vi mot Trelleborg, jag skulle in om jobb och hämta ett paket och efter det körde vi till mormors jobb och handlade. 
 
I lördags så bestämde jag och Leo att vi skulle gå på bio idag, enda dagen som passade. Och han har gått och längtat ihjäl sig. Igår sa han till mig att han var så spänd på att vi skulle på bio imorron. Och hela dagen idag har han frågat, när är det eftermiddag så vi kan åka till bion? 
När vi handlat klart i stan så körde vi hem, var ju tvunga att lämna av Dennis och Livia. Men vi hade någon timme på oss innan vi skulle åka igen. Det var inte lätt att hålla Leo sysselsatt, han var så nervös för att vi inte skulle hinna dit i tid så han tog på sig jacka och skor redan en timme innan vi skulle köra. Stackare.
 
Men till slut så kom ju tiden då vi kunde sätta oss i bilen och köra iväg. Och han var så glad och spänd. Han har varit på bio en eller två gånger innan med Mathilda. Så det har ju inte varit med mig... ;)
Vi fick våra biljetter och gick och tog våra platser och han frågade lite hur det gick till. Försökte förklara att när lamporna släcks så börjar filmen. Det var ju sååå spännande! =D
 
 
Han tyckte filmen var jätte bra och vi hade det så mysigt. Han fick lite myror i gumpen vid några tillfällen men tror mest det var för att han inte hittade någon direkt bra ställning att sitta på.
Men han klagade inte och behövde inte springa iväg på toaletten, för det var han också nervös för, "men tänk om jag blir kissig" 
Jag hade valt stolarna ute vid kanten just för denna anledningen, men han höll sig och behövde inte gå på toaletten innan vi skulle köra hem heller. Duktig pojke.
Han fyller ju snart sex år men han kommer alltid vara min lilla bebis! ;)

Dagens ORD

 

Höstlov

Idag måndag v44 är det äntligen dags för höstlov att börja!! =D
 
 
Jag vet själv hur man längtade till alla loven, att få vara ledig, slippa ställa klockan osv osv.
Men Leo tycker det är onödigt, han behöver minsann inget lov.
Nänä, du känner kanske så nu, när allt är så nytt och roligt. Men jag lovar du kommer längta efter loven sen. Självklart sa jag ju inte det där sista till honom. ;)
 
Men hur som haver så är vi helt lediga imorron, men på tisdag ska vi med Livia till tandläkaren på morronen och på eftermiddagen ska jag och Leo gå på bio, bara vi två! =D
Jag jobbar kväll onsdag-fredag så barnen får vara på fritids och förskolan några timmar tills Dennis kommer hem. Men vi har sovmorron och tid att mys hela förmiddagen och den tiden ska vi ta tillvara på!! 
När Livia också kommer upp i skolan så har jag bestämmt mig för att ta ledigt alla loven så de också får ta det lugnt lite ibland. Vila upp sig ordentligt och ladda för nya tag. Det förtjänar dem! =)

Dagens ORD

 

Facebook utlottning

Just nu har jag en liten utlottning på facebooksidan Moas Virkning där ni har möjlighet att vinna dessa söta små tomtar nedan..
 
 
Gillar ni inte redan min virksida så gå in och gör det nu och var med i utlottningen! Vinnaren dras om en vecka 1/11-15
Lycka till!
 
För er som kan och vill göra egna, ja då hittar ni mönstret HÄR (<--länk)

Dagens ORD

 

Ja lite så

 
Får sluta titta på virksidorna på facebook och kanske göra något produktivt?! ;)
 

Dagens ORD

 

Dagens ORD

 

Årets mössor

Årets mössor till barnen är nu klara. Äntligen! ;)
Det har börjat bli kallt, det kom som ett brev på posten, man var inte riktigt beredd. Men nu är ungarnas höst och vintergarderober snart kompletta. Det enda som fattas är tvådelade vinterkläder till Leo och lite tjockare vantar till båda.
 
 
Leos mössa blev kanske lite lång, men vi får se det som att den är extra slouchy, i värsta fall kan man alltid vika upp kanten lite! ;)
 
[ Och vars en mössa till oss vuxna! ;) ]
 
Mönstret på Livia mössa hittar ni hos Bautawitch.se, jag älskar den modellen men tycker inte mitt utförande blev alls så bra som jag föreställt mig. Men Livia är nöjd så då är väll jag det också.
 
Grundmönstret till Leos mössa hittar ni hos SvartaFåret.se, ja, just grundmönstret då jag fick ta en annan storlek på virknålen för att matcha garnet jag hade. Vilket då resulterade i att jag fick göra fler antal lm till längden och även fler varv för att bredden skulle bli bra.
 
Jag älskar verkligen Leos mössa och funderar starkt på om jag ska göra en till mig själv också! ;)
Varför inte liksom?! ;)

Dagens ORD

 

Paket

Jag och Caroline kunde inte bärga oss. Vi beställde nya virknålar och tillbehör! =D
Jag har redan smygprovat sakerna, men lovat mig själv att slå in det så barnen kan ge mig det i julklapp! ;)
Vaddå? Gör inte alla föräldrar så?! ;)
 
 
 
[ Nya ergonomiska virknålar + fodral, nålar, garnavskärare ]

Dagens ORD

 

7 years old

 
Lukas Graham - 7 years old

Dagens ORD

 

Mediciner

Medans Dennis badade barnen igår så passade jag på att rensa ut i medicinskåpet. Där har varit så fullproppat så man knappt kunde få in något mer... =/
 
Först fick jag ut en burk med väldigt gammal välling, Leo har inte druckit välling på flera år så den var gammal och äckligt och full med klumpar haha. Ut med möget, + vi hade en sån vällingfördelare, en burk med flera fack till portioner som är bra att ha i väskan. Ja den behövdes ju inte heller mer.
 
Men annars var det gamla reservdelar till Livias inhalatorer, litet papper, kvitton m.m. som vi också kunde göra oss av med.
Men det viktigaste, Livias gamla mediciner som hon inte använder längre, som vi hoppas att hon aldrig mer behöver använda och som hade gått ut i datum för längesen. Måste åka en tripp till apoteket och lämna in allt. Skönt att bli av med det, förhoppningsvis en gång för alla!!!
 
Nedan kan ni se: Kalcium, Waran, Impugan, Fragmin, Nexium, Sildenafil, Spirolakton, Losec, Lackmuspapper m.m. m.m. 
 
 
Ja ni förstår säkert hur skönt det är att bli av med allt detta och så mycket plats vi helt plötsligt fick i skåpet! ;)

Dagens ORD

 

......

 

Dagens ORD

 

I love YARN DAY!

 
 
Jag har firat med att göra så långt jag kunde på Leos filt, sen tog garnet slut och jag får vänta tills den nya leveransen kommer. 
Så fästa de sista trådarna nu och sen påbörja nästa projekt! =)

Lite så faktiskt

 

Dagens ORD

 

Riktigt skitt

Äntligen en långhelg för min del. Fast vi har en del att göra ändå. Idag har Livia varit på sin simning med habiliteringen, och då Dennis är i skolan fick Leo följa med. Tänkte först att han kunde bada han också, men han ville titta på och det gick jätte bra. Trodde faktiskt inte att han skulle sitta still, men han var super duktig! =)
 
Väl hemma så tog vi tag i storstädningen, Dennis kom hem en stund senare och hjälpte mig upp med Livia säng på hennes rum, hon sover ju inte i den ändå så den tar bara en massa plats i vårt sovrum. 
När vi fått upp den, vilket var precis den gick upp för trappan och in i hennes rum, (ska man behöva platsbygga allt nuförtiden??? ) så drog vi ut vår säng och städade ordentligt bakom den.
Det märks tydligt att barnen alltid ska ligga på min sida av sängen för allt detta skitet låg bakom där, medans Dennis hade lite damm på sin sida... Taskigt! ;)
+ det märks att Livia är ett riktigt kräkbarn, där var stänk överallt, sånt som man inte kommit åt när sängen stått som vanligt. Örk! ;)
 
 
Imorronbitti ska Leo simma och sen har vi inget mer planerat denna helgen, bara ta det lugnt och njuta av varandra och dagarna! =)

Dagens ORD

 

Fattar ni?! ;)

Det kan vara riktigt störigt när folk kommenterar mina saker med stickning hit och stickning dit hela tiden. Det heter virkning!!! ;)
 
 
Om vi ska försöka klargöra det hela...
Stickning = Du använder 2 eller fler pinnar
Virkning = Du använder 1 (!!!) pinne ;)
 
Dennis säger också fel heeela tiden, men det är nog mest för att han vet hur mycket jag irriterar mig på det. Haha

Dagens ORD

 

Föräldramötre nr2

Veckans andra och sista föräldramöte är avklarat. Idag var det på Livias förskola och vi hade jätte trevligt.
 
 
De (pedagogerna) pratade om var vad de hittat på sen terminsstarten och deras tema just nu är vatten. De är ute och lyssnar på hur vattnet faller på t.ex ett paraply eller hur det droppar i stuprännan osv. Barnen har fått gissa sig till vilka frukter som flyter och vilka som inte gör det och så har de satt det på test.
 
Alla, eller iaf de flesta barn älskar ju vatten så kan tänka mig att de har haft roooligt! =D
Annars så fick vi gå runt och kolla på bilderna de satt upp, på filmerna de gjort osv. Jätte mysigt och trevligt var det.

Dagens ORD

 

Love it

 
Jag och Caroline turas om att virka lite på jobb, mellan kunderna och mailen snor vi åt oss några minuter och kommer lite lite längre på våra projekt! =D

Dagens ORD

 

Föräldramöte

Ikväll var det dags för det första föräldramötet på skolan. Vi fick träffat den nya rektorn som verkade jätte trevlig. Annars var det ungefär det de tog upp på informationsmötet inför skolstarten. Så inte direkt något nytt, men det var trevligt, de bjöd på lite frukt och dricka + man fick träffat de andra föräldrarna igen. =)
 
 
Vi fick ta del av lite som de sysslar med under dagarna. Hur de använder ASL, Att Skriva sig till Läsning. Hur de plockar frukt och bär och räknar med det osv osv.
De har veckans app, håller de på med räknetal en vecka så är det en app som specialicerar sig på det m.m.
Roligt att få ta del av de apparna så man kan träna lite hemma också! =)

Dagens ORD

 

!!

 
Jag har börjat med att endast lägga upp bilder på det jag gör på min facebooksida. Inga priser osv utan är där någon som är intresserad så tar man pris och liknande via pm istället.
Många som tycker det jag gör är jätte fint men de vill inte betala så mycket för det.
Men, nu ska ni få höra, hantverk är inte billigt! Garnet kostar en del, jag jobbar med det i många timmar och även om jag gör det för att det är kul så vill jag ju få en slant för besväret ändå!
Så jag virkar för mig själv, till det jag behöver, till barnen osv. Visst kan jag ta emot en beställning, men då får ni vara villiga att betala det jag begär. Annars får ni nöja er med bilderna eller försöka göra det själva! =)

Dagens ORD

 

Förgivet

Ta inget förgivet, man vet aldrig vad som händer. Det du har idag kanske du har misst imorron...
 
 
Det är samma, när man mår bra tänker man inte på hur bra man har det. Men blir du sjuk så är allt eländigt och allt du vill är att bli frisk igen!
Man tar sig aldrig tiden att njuta av nuet, av att man är frisk..det har jag återigen erfarit. Fick en ordentligt infektion i visdomstanden och som då gick vidare upp i örat. Nu efter avslutad behandling är örat fortfarande inte bra och jag känner fortfarande av det i tänderna. Men jag ska ge det några dagar till innan jag kontaktar vc igen..

Dagens ORD

 

Komplett

Nu har mamma, Håkan och Elias kommit hem från sin långresa och familjen är komplett igen! YAY! =D
De har haft några underbara veckor i bl.a Hong kong, Singapore, Kuala Lumpur och speciellt på Borneo där de har volontärat och planterat regnskog! =)
 
De är ute på så häftiga äventyr och får uppleva otroliga saker. Kanske att man går i deras fotspår när barnen är stora?! ;)
 
4 veckor senare så är vi jätte glada att de äntligen är hemma igen, välbehållna och riktigt bruna.. svin..
Men det var väll inte helt felfritt, Elias lånade Jörgens resväska som gick sönder lite på sista sträckan hem. De anmälde det redan på flygplatsen och blev visade till ett rum där de fick välja en helt ny resväska. 
Det verkar hända rätt ofta, att resväskorna blir skadade, för de hade som sagt ett helt rum med räsväskor i alla dess storlekar där de då kunde välja en resväska som mest liknade den de skadat. 
 
Tråkigt nog hade de inte direkt någon present med sig hem till oss, de hade några gossedjur till barnen, en havssköldpadda och en apa. Men annars fanns där inte direkt några suvenirbutiker alls på sista stället. Men det gör inget, vi är glada att de är hemma, det är huvudsaken! =)
 
De åkte för att hämta hem Rolle direkt. Så vi träffades rätt så sent, lite svårt var det att försöka komma hem den kvällen, men iom det är fredag så gjorde det inte så mycket att det blev lite senare, vi är ju lediga imorron! =)
Leo och Livia hade svårt att släppa dem, men även de är lediga i helgen så vi kan ses varje dag ändå.
 
Välkommna hem till ett blåsigt och kallt Sverige! ;) 

Dagens ORD

 

Superlätt

 
Detta är nog det enklaste man någonsin gjort! ;)

Dagens ORD

 

Piggare

 
Nu när jag varit sjuk så har jag inte alls varit pigg på att virka, men nu börjar det gå åt rätt håll och då kommer lusten tillbaka. Och tur är väll det när man har en evighetslång lista på allt man vill göra! ;)

Dagens ORD

 

Ingen MR

Jag jobbade kväll igår så Dennis fick gå upp mitt i natten och sätta igång Livias mat. Hon var tvungen att äta mellan 03 och 04 och sen var det dags att fasta. Vatten fick hon dricka fram till 08.
Vi lämnade av Leo på fritids vid halv 7 och sen körde vi mot Lund.
 
Bara en stund efter vi kommit till avdelningen så kom David Grubb vår narkosläkare för att höra lite hur det var med Livia osv. Han förvarnade oss för att det skulle bli en lång dag då MR maskinen inte fungerade som den skulle och de kanske fick hoppa över nr 1 på listan. Livia var nr 2 och tanken var att hon skulle in vid 11. 
Han lät henne få dricka lite saft en stund till iom de redan visste det skulle bli senare.
 
Då Dennis och Livia var där uppe i fredags så var alla förundersökningar gjorda och vi bestämmde med Grubb att de skulle söva henne på mask då hon är så svår att sätta nål på. Onödigt att försöka sticka henne hela tiden, utan då kunde de göra det när de sövt henne sen istället.
 
Vi gick och handlade lite, lekte vid tältet i entren osv allt för att tiden skulle gå. Livia frågade efter dricka flera gånger för hon var så törstig, men mat frågade hon faktiskt bara efter en enda gång under alla dessa timmarna.
Vi fick bytat om på henne och sen var det bara att vänta på svar, blir det eller blir det inget?!
 
 
Efter många om och men så fick vi svaret vid 12:30. Det blir inget. De försökte ringa runt och kolla om vi kunde göra det imorron istället. Men tji fick vi, all personal kunde, men MR maskinen var fullbokad. Så det blir att de får skicka hem en ny tid istället.
Livias läkare ville göra det inom en månad, sen de såg lite konstigheter på senaste ultraljudet så  vågar de inte vänta längre om de nu måste komma på en handlingsplan...
 
Livia fick lite mat i magen och satt i vagnen och var lite tjurig. Jag förstår henne, det var vi alla. Suttit på sjukhuset i sååå många timmar i onödan.. Riktigt tråkigt och förjävligt, men vad ska man göra?!
 

Dagens ORD

 

Kontrollera

Jag försöker kontrollera mig och ha det i ordning, men det är inte helt lätt ibland. ;)
 
 
Och Livia som verkligen älskar allt jag gör har en tendens till att vilja leka med mina garner hon också. Och jag förstår henne, det är ju sååå kul! =) 
När jag fick mitt stora garnpaket så var hon där direkt och skulle hjälpa mig att packa upp.
När det väl var uppackat så bäddade hon in sina dockbebis i garnen och fyllde sin vagn med så många nystan hon kunde. Det värmde i hjärtat att se henne så förtjust i garnet. Jag tror nog det kommer bli en riktig virkoholic av henne också en dag! =D

Dagens ORD

 

Kurerar mig!

 
Det är rätt så roligt nu när jag är sjuk och mest ligger på soffan och vilar. Leo kommer fram och frågar efter något och jag svarar att han får prata med pappa för jag är sjuk och orkar verkligen inte göra det han bett mig om. Så han går till Dennis istället och Dennis är faktiskt snäll som ställer upp för mig där och låter mig vila.
 
Men nu börjar det bli liiite bättre och Dennis tycker jag kan hjälpa till jag också, men Leo frågar fortfarande Dennis om saker och så frågar Dennis varför han inte säger till mamma. Men då svarar Leo att mamma är ju sjuk och då ska hon vila. Och så får Dennis minsjäl göra det ändå! ;) Ja Leo är verkligen mammas pojke, han är så omtänksam och go! =D ♥ ♥ ♥ ♥ 

Dagens ORD

 

♥ ♥ ♥ ♥

 

Dagens ORD

 

Förundersökningar

Idag var det dags för Livia att åka till Lund på nya kontroller, ultraljud på hjärtat, ekg osv osv. Förundersökningar inför MR.n på tisdag.
Men då jag fortfarande inte mår bra så fick Dennis åka in med henne själv och Leo stannade hemma med mig. Vi mös i soffan hela tiden de var borta. Skönt att få vila upp sig!
 
När avdelningen ringde för ca två veckor sen och undrade om vi kunde komma in på undersökningarn nu idag och nästa vecka så blev man lite konfunderad. Vad har de nu hittat? Med tanke på när jag frågade om återbesök i juli så sa de ett halvår.
Men nu har de haft tid att gå igenom bilderna sen i juli, och då hade de sett att aortan till höger kammare hade blivit lite mindre. Så några extra bilder behövdes nu och sen får vi se vad MR.n visar. Att det var Livias egen kardiolog som gjorde ul.et var också förvånande, han är typ chef över barnkardiologerna och har inte direkt tid för sina patienter på samma sätt mer. Utan delegerar arbetet vidare. Så då blir man ju ännu mer konfunderad att han väljer att göra det själv.. Ja jag vet inte alltså. Känns inte riktigt bra!
 
Troligen blir de att de får gå ner med en kamera via munnen och ta bilder på hjärtat så och i värsta fall göra en angio för att spränga förträngningen. Men vi får se vad MR.n säger först.

Dagens ORD

 

Syntest

Tänkt om optikerna hade haft en sån här fräck syntavla! ;) Jag hade kunnat ha en sånhär hemma också faktiskt! =D
 
 
Förstår om ni kanske inte fattar min poäng här i det hela. Det är amerikanska virktermer på tavlan istället för random bokstäver. Något som bara vi virktokiga förstår! =D

Dagens ORD

 

RSS 2.0