Leo inlagd

Körde en stund tidigare från jobb igårkväll för att hinna in till Leo och Dennis tills han fastat klart.
Dennis stannade i ca en timme till innan han var tvungen till att köra hem till Livia.
 
Leo tyckte det var rätt spännande, men det gick till en viss gräns. Sen var han mest hungrig.
För att få tiden till att gå så mös vi i sängen och tittade på tv, gick rundor i korridorerna och läste lite böcker.
Till slut somnade Leo för att han var så hungrig. Sköterskan kom in vid 22 tiden och sa att de fått in något akutfall så det skulle dröja minst tre timmar till....
Men jag kunde sova jag också och så väckte de en när det var dags. Men där var ingen som kom, klockan 06:30 vaknar både jag och Leo. Båda två har sovit så dåligt så det är knappt sant. Men nu borde de väll ändå komma och hämta honom snart?!
 
 
 
 
 
 
 
 
Tiden gick och sköterskorna ringde efter narkosen flera gånger för att höra hur det gick. Nu är det iaf måndag, där är fler personal på plats så nu borde det väll ändå gå undan?!
Men det dröjde ända till 12 innan narkosen kom och då har Leo redan fastat i 12 (!!!) timmar. Stackars min lille påg, han klagade flera gånger över att han var hungrig. Det glukosdroppet han fick hjälpte ju inte mot hungern. Och Leo som är så liten har inte råd att fasta...
 
Kvart över 12 körde de upp honom till op.n och sen när han väl somnat så fick jag vänta i ca 45 minuter innan de körde in honom på uppvaket.
Vi stannade där i ca en timme, då hann han vakna till lite, äta en piggelin och gå och kissa. Så alla moment var egentligen ok så vi kunde åka hem. Men nere på avdelningen fick han några mackor som han tyvärr kräkte upp. Så vi stannade ytterligare någon timme, Leo var så trött så han sov lite däremellan också.
 
 
 
 
Men när jag sprungit upp och ner för att lägga på mer pengar till bilen så ville jag bara hem. Och Leo också egentligen då han började tycka det var väldigt tråkigt att vara på sjukhus..
Klockan var väll runt 16 tiden när vi åkte hem, och vi var ju tvugna till att åka in om McDonalds så Leo kunde få pommes, vilka han fick behålla! =) 
Och jag kunde ju inte åka hem utan ett besök på Stoff&Stil och köpa garn, något får man ju unna sig när allt inte går som det ska! ;)
 
Väl hemma så somnade Leo snabbt igen och sov hela natten, gott, i sin egen säng! =D
Slutet gott, allting gott! ;)

Dagens ORD

 

Förutom

 
Förutom när det är jobbhelg, då sniglar helgen sig förbi! Eller vad säger ni?! ;)
 
Sista dagen denna veckan och även första advent. Dennis har spenderat hela dagen på akuten med Leo och jag är påväg dit nu för att avlösa honom.
Min "helg" börjar imorron, och tur är väll det efter all denna tid på sjukhuset för Leos del.
Han fick vara hemma i torsdag då han är rätt förkyld, igår hade han frågat Dennis om han var tillräckligt frisk för att gå till skolan på måndag - för han ville till skolan! Och det är han väll, men nu efter sövning och allt så får han stanna hemma imorron!
Skönt att han tycker det är så kul att gå dit!

Akuten

Spenderade några timmar igårkväll på akuten, denna gången med Leo. 
Dennis ringde mig på jobb och undrade om jag kunde köpa hem revaxör till Leo då han hade någon vaxklump i örat som de inte fick ut.
När jag väll kom hem så hämtade jag upp familjen och så körde vi och tankade lite innan vi begav oss upp till mamma/mormor för att mysa lite. När Dennis stod ute och tankade så sa Leo att han hade stoppat in en popcorn kärna i örat för att försöka få ut vaxet och när vi kom till mamma och lös in i örat, så mycket riktigt, satt där en popcornkärna.
Vi försökte på alla sätt och vis få ut den utan att lyckas, så jag ringde 1177 som sa att vi skulle åka in, för har den suttit där länge så börjar hörselgången svullna. Där sitter ju något som definitivt inte ska sitta där.
 
Så vi satte oss i bilen och körde till akuten i Ystad, jag orkade inte köra till Malmö, tidsmässigt och så så kvittar det vilket vi tar. Men jag borde väll ha lärt mig vid det här laget att även om personalen i Ystad är underbara så har de inte rätt kompetens. Och inte så denna gången heller.

Vi fick åka hem, med kärnan fortfarande i örat. De sa att vi antingen fick åka till akuten i Malmö eller öronjouren i Kristianstad idag söndag, eller, om inte Leo hade för ont, ringa och få en tid till öronspecialist på måndag i Ystad.
Men då Dennis går i skolan och Håkan behöver bilen så måste vi få ut den idag. Leo har inte jätte ont, han är mest rädd för att få ont.
Han blev ju plågad i onödan igår, de försökte suga ut den utan resultat och sen även fiska ut den. Och läkaren tryckte och vred och så vidare i Leos öra och han fick riktigt ont. Jag förstår honom, det gör svinont!!!
Så förhoppningsvis går det bättre i Malmö idag. Dennis ska åka in med honom nu om en stund, jag behöver ju tyvärr jobba...
 
Uppdatering kommer senare, i detta inlägg..
 
17:10:
Efter någon timme på akuten så fick de äntligen komma in och träffa läkaren. Doktorn sprayade in en blå spray som skulle dämpa svullnaden. Efter ca 30 minuter försökte de få bort kärnan utan att lyckas.
Redan innan hade läkaren sagt att de skulle testa sprayen och funkade inte det så fick vi ta ställning då på vad som skulle göras.
Han ringde runt till sina kollegor, Leo behövdes sövas ner för att de skulle få ut kärnan. Så antingen Malmö eller Lund. 
Det blev i Malmö så de blev tilldelade ett rum, Leo har fått duscha för att få bort alla bakterier och fått en nål i armen. Just nu får han glukosdropp iom han inte får äta. Och så fortsätter vi att vänta.
 
Mer uppdatering kommer antagligen imorron. Jag kör en stund tidigare från jobb för att byta av Dennis. Han måste lämna tillbaka mammas bil och hämta hem Livia. Jag får stanna med Leo, antagligen över natten, om där kommer in akutfall och de inte kan ta Leo ikväll.

Dagens ORD

 

Ett varv till

 
Gör det sista på några julklappar och ibland är det extra svårt att lägga undan något och gå och lägga sig.
Men det är jobb imorron, ska gå upp tidigt, måste sooova! ;)

Dagens ORD

 

Dagens ORD

 

Adventsstake

Tidigare år har vi inte direkt tänt ljus på advent, vi har haft ett sånt ljus med alla datumen på som räknar ner till julafton. Men till advent har vi inte direkt brytt oss.
 
Men det ville Dennis tydligen ändra på för han kom hem med denna..
 
 
...och han har gjort den helt själv i skolan. 
Kopparrör som han har svetsat och löddat ihop och sen slipat och putsat den för att få den fin igen.
Så duktig han är, och kul att han kan göra lite roliga/fria saker i skolan.
Han har fått ett nytt projekt av mig, så får se om han hinner, det är inte många veckor kvar nu innan de ska ha praktik och sen är det dags för lärlingstiden! =)
 
Nu ska vi inte glömma bort den på söndag bara! ;)

Dagens ORD

 

Återbrukat

Har länge sagt till Dennis att jag ville testa att göra garn från gamla t-shirtar, men inte haft några t-shirtar att kassera. Men så gick Dennis, förvånande nog, igenom sin garderob och hittade 5-6 stycken som han inte ville ha längre, och så gav han dem till mig!! =)
 
Så från gamla t-shirtar                            till garn                 till förvaringsburkar eller liknande.
 
Tanken är att jag ska dessa som typ pennställ eller liknande på våra nya vagnar som jag och barnen ska få i julklapp. Har gjort några olika storlekar så får vi se vilka som passar bäst sen. Har några t-shirtar kvar som jag kan ordna med då isf, om det behövs fler! =)
Det går åt ungefär en t-shirt till en "burk".
 
För mer info se denna videon:

Dagens ORD

 

Återkommande


Dagens ORD

 

Årets bilder

Årets bilder på barnen blev riktigt, riktigt bra!! Är sååå otroligt nöjd! =D
 
 
Liten spiler för de som brukar få bilder i julklapp, men so what?! ;)

Dagens ORD

 

Dagens ORD

 

Tomteverksta!

Tomteverksta i min lilla stuga! Snart 4 av 6 tomtar klara! Perfekt sysselsättning denna regniga helg!
Det var många som blev besvikna när de inte vann tävlingen jag hade. Så fick en del beställningar! =)
 

Dagens ORD

 

En Olof till Olof

Mathildas Olof fyllde 35 i dagarna och vad passar då bättre än en liten Olof till stora Olof?! ;)
 
 
Jag trodde inte Livia visste vem det var, inte ens jag har sett filmen. Men jodå, det visste hon och hon kunde inte sluta tjata om Olof. Hela tiden kommenterade hon hur fin den var och det är Olof m.m. m.m.
När den väl var klar så fick hon tag på den och vägrade släppa. Till slut kunde jag ta den och packa in den, men hon fortsatte tjata och tjata och tjata om den jäkla Olof.en så nu måste jag göra en till henne också!
Självklart snäckan, allt för dig! ;)
 
Mönstret hittar ni HÄR (<--länk)

Dagens ORD

 

Virkat fiskespö mönster

Mönster Fiskespö
 
 
 
Du behöver: 
- Garn i de färger du vill
- 3 st långa blompinnar
- Virknål passande till garnet
- Nål för att sy på delar och fästa trådar
- Piprensare/ståltråd, tvättklämma (valfritt)
 
Själva spöet:
* 6fm i magisk ring (6)
* 2i1 x6 (12)
* 1fm 2i1 x6 (18)
* 1fm i var m i så många varv du behöver för att täcka blompinnarna
* 1fm 2tills x6 (12)
* 2tills x6 (6)
* Sy ihop öppningen
 
Rullen:
* 6fm i magisk ring
* 2i1 x6 (12)
* 1fm 2i1 x6 (18)
* 2fm 2i1 x6 (24)
* 3fm 2i1 x6 (30)
* 4fm 2i1 x6 (36)
* 5fm 2i1 x6 (42)
* Byt färg, 1fm i var m
* 1fm i var m
* Byt färg, 5fm 2tills x6 (36)
* 1fm i var m
* 1fm i var m
* 1fm i var m
* 1fm i var m
* 5fm 2i1 x6 (42)
* Byt färg, 1fm i var m
* 1fm i var m
* 5fm 2tills x6 (36)
* 4fm 2tills x6 (30)
* 3fm 2tills x6 (24)
* 2fm 2tills x6 (18)
* 1fm 2tills x6 (12)
* 2tills x6 (6)
* Sy ihop öppningen
 
Öglor: (Gör 5 st)
* 10lm sut till ring
* Fäst ena tråden och använd andra till att sy fast på spöet sen
 
Linan:
Jag gjorde ca 550lm, snurrade lite runt rullen och sen trädde igenom öglorna
 
Kroken:
Virka runt en piprensare eller ståltråd och forma till en krok, eller fäst en tvättklämma i linan.
 
Lycka till! 
Och tveka inte att höra av er om ni hittar något fel eller om ni undrar över något! =)

Dagens ORD

 

Fiskespö

Leo tjatar om att han vill gå och fiska, i sommras fiskade min bror en del och det är väll därifrån han har fått ideen. Dock så får han vänta några år till innan han kan ge sig ut på egen hand. Men tills dess så får han nöja sig med detta virkade fiskespö... ;D
 
 
 
 
Spöet ska först användas på Leos kalas, till fiskedammen, därför är där ingen krok ännu. Vi ska fästa en klämma som kan dra upp godispåsarna.
Men sen är det tänkt att jag ska fästa en magnet på snöret och virka fiskar med magneter i så han kan fiska "ordentligt" =)
 
Spöet är gjord på frihand, men jag har skrivit ner hur jag gjort. Det ska bara renskrivas sen kommer det upp här på bloggen för de som är intresserade! =D

Dagens ORD

 

Vill inte!

 
Imorse ville jag inte alls. 
Kom till jobb igår och min kollega fick åka direkt, de hade ring från dagis, pojken är sjuk. Och då det inte alltid är lätt att få tag i våra vikarier satt jag själv fram till 12. Det gjorde inte så mycket då här knappt var något att göra.
Men sen ringer kollegan som ska jobba kväll och sjukar sig hon också. Då blir det genast lite kris i bygget.
Nu har det löst sig så pass att tiderna är så gott som ersatta förutom att jag var tvungen till att börja en timme tidigare idag och sitta själv till ca 12 igen. 
 
Jag som hade fantiserat om liiite sovmorron då Dennis är ledig, men icke.
Just nu är här väldigt lugnt, det kommer väll sen efter lunch.

Dagens ORD

You can apologize over and over, 
but if your actions don't change,
your words become meaningless!

Tips!

Dags att börja tänka på julklappar?!
Till de som vill och ska köpa julklappar till mig, detta önskar jag mig nog mest....
 

Dagens ORD

 

Lite beställningar

 
Har fått in lite beställningar som jag måste ta tag i. Har gjort klart några saker till barnen och väntar på mer garn till lite annat. Så nu måste jag ta tag i beställningarna, men det har varit tufft, jag virkar i princip inte alls när jag jobbar natt eller veckan efter. Men får ta mig i kragen nu!

Dagens ORD

 

Dagens ORD

 

Och barnen

 
Och självklart en massa tid med barnen! =D

Dagens ORD

 

Dagens barn

Barnen har lyckats böja vår lilla iPad så den inte går att ladda. Alltså har vi endast en iPad kvar som fungerar. Och det är ju självklart ständigt bråk om den.
Vi har sagt att de får skiftas om, någon har den en stund på morronen och den andra på kvällen och sen kan de byta om de vill.
Leo accepterar det jätte bra, han kollar film eller spelar lite på datorn. Livia däremot, det är hennes iPad alltid tycker hon.
När Leo kollar på iPaden så har nu Livia börjat med att hon ska kolla på film på datorn. Hon ska göra precis som Leo! =)
Hittills har det gått rätt bra, hon bänka sig i stolen och kan sitta lugnt en stund, men hon har myror i brallan den ungen haha.
 
 

Dagens ORD

 

Utstött..

Jag tror att Leo är mobbad, eller utstött är kanske ett bättre beskrivande ord, i skolan. Ingen som vill leka med honom, inga kompisar.
Han har haft en "kompis" länge, flera år, men han är väldigt speciell, om inte han får bestämma så blir det inget alls. Och Leo har lärt sig säga emot när han inte vill eller tycker lika och då passar inte Leo längre.
Det går i perioder, han kan komma hem och säga att de inte är kompisar längre, för de har bråkat, men dagen efter är det bra igen.
 
Leo har aldrig haft någon kompis hemma och aldrig heller följt med någon hem. Vi hade bestämmt en dag med "kompisen" men Leo blev magsjuk dagen innan så vi fick ställa in.
Det var två år sen, jag har försökt få till en ny tid, men mamman svarar inte ens på mina meddelanden.
 
Men nu är det nog en lång period, Leos lärare ringde idag och frågade om Leo sagt något hemma. De hade sett att han suttit själv på rasten och frågade varför han inte lekte med någon. Han svarade att "kompisen" inte ville. Okej, men då ser vi om vi kan hitta någon annan du kan leka med.
Det gick en stund och sen satt han själv igen. 
 
Saken är den att där är väll en del killar som kan vara riktigt elaka, kasta sand och vara riktigt grova i munnen. Så när de såg Leo så reagerade de.
I klassen gör de allt för att där inte ska bli grupper, de flyttar runt barnen så de är med olika hela tiden. Så barnen på så sätt umgås med alla barnen. Men på rasterna väljer de ju sjäva.
 
När de kom in pratade de med Leo, sa åt honom att det är ok att leka själv, om man vill det, ibland är det bra och behövs. Men om han känner att han inte har någon att leka med eller om någon är taskig mot honom så måste han säga till. 
 
Han har inte sagt något hemma, när man frågar om skolan så berättar han vad de lärt sig under dagen eller vad de håller på med nu. Men aldrig något om kompisar.
Men ikväll frågade Dennis lite försiktigt och Leo svarade att han har inga kompisar. Ingen som vill leka med honom. Och det gör så ont i hjärtat!
Mobbare är det värsta jag vet, och veta att ens egen son kanske är drabbad, det gör så ont!
 
Leo har ju haft det väldigt tufft sen Livia kom, det första året fick han knappt gå på dagis ens, med risken att Livia kanske skulle bli sjuk och sen har det varit väldigt hattigt. Han har varit orolig och inte velat gå på dagis för han har inte vetat med säkerhet vem som kommer och hämtar honom. Har vi fått åka in med Livia så kanske vi inte träffar han på några dagar osv. Det är inte rättvist, inte alls!!
 
Leo som är så snäll och omtänksam mot alla, han är lugn och gör aldrig någon illa (inte medvetet iaf). Han är tystlåten men jag uppfattar inte honom som om han skulle låta sig bli trampad på.
Men de ser väll att han är tyst och tror de kan köra över honom och jag blir så förbannad bara jag tänker på det. Och så ledsen, så, så, så ledsen. Jag vill bara ta det onda från honom, han är så liten, han ska inte behöva gå igenom detta redan, inte alls för den delen.
 
Jag hade själv inte det så lätt i skolan, men jag tog mig igenom det. Det gick i perioder. Jag har fortfarande inga direkta kompisar, jag har bekanta som man träffar någon gång då och då. Men inte en enda som jag kan prata med. Jag har Dennis, min mamma och min syster. Det är de som alltid finns där för mig och som jag alltid kan prata med, men tyvärr, inga kompisar... Och jag vill inte att Leo ska ha det så!! Min goa fina pojke!

Dagens ORD

 

Mer garn tack!


Dagens ORD

 
 

Syndat

Ojsan hoppsan..
 
 
Garnet kanske var liiite överflödigt, men nålarna och det nya måttbandet behövde jag! =D
I have big plans! ;)

Dagens ORD

 

"Hjälper till"

 
Barnen är oftast väldigt medhjälpliga när man ska göra något. Och jag kan definitivt säga att jag är ett kontrollfreak, både om barnen vill hjälpa till eller inte.. ;)
 

Dagens ORD

 

Test

Leo har blivit sååå duktig på att simma, han får berömm varje gång och det är så skönt att höra.
Nu har de börjat med att testar barnen, de sänker bottnen så de precis kan bottna och så testar de om barnen kan simma utan att gå på botten.
De kommer göra dessa testen några gånger på terminen för att se hur långt barnen kommit! =)
Det hade gått jättebra för Leo, han hade gjort armtag och bentag samtidigt så det går verkligen framåt!
Sen Leo lärde sig att dyka har det gått rätt upp! =D
Ska bli så kul att se honom på avslutningen!!
 
 

Dagens ORD

 

#478

 
Det är väll det värsta som någon kan fråga? I virkvärlden då asså! ;)

Dagens ORD

When you're scared
but you still do it anyway,
That's Brave!

Roliga

 
 

Dagens ORD

Be with someone who
would drive five hours,
just to see you for one!

Händer ofta ;)

 
Skönt att veta att man inte är ensam om detta iaf! ;) 

Dagens ORD

Vill du inte ha mig som jag är,
är det nog inte mig du vill ha!

Typ som nu!

 
Som med Leos filt. Dels var den inte lika rolig att göra iom jag redan gjort en till Livia. + det jäkla garnet tog slut så jag kan inte heller göra mer på den just nu... =/

Dagens ORD

I don't regret my past, I just regret the time I spent with the wrong people!

Work work

 
Bästa med att jobba natt = man får ob, de få extra kronorna kan man köpa garn för! ;)

Dagens ORD

Today you are you.
That is truer than true.
There is no one alive who is you-er than you!

Just saying

 
Tyvärr så kommer jag inte virka något de kommande två veckorna. Påbörjar min nattvecka idag och då åker all ork till att virka och pyssla i backen... Och veckan efter brukar man vara så mör så då orkar man inte då heller. =(
Riktigt riktigt tråkigt, men så är det. Har jag tur kommer lusten och orken tillbaka veckan efter nattpassen, men det brukar vara på helgen då då. =/
 
Kika in på virksidan på facebook. Vinnaren är dragen! ;)

Dagens ORD

 

RSS 2.0