Meningen med livet

Vad är egentligen meningen med livet?
Jag har inte någon dödslängtar eller nått sånt, absolut inte. Men ibland kan jag fundera på vad meningen med livet är egentligen.
 
Jag menar, man växer upp, går i skolan, jobbar, får barn, jobbar, pensionerar sig, dör.
Jaha, var det inte mer?
 
När man är liten är livet underbart, man lever för dagen, är ute och leker hela dagarna med grannkompisarna, myser med sina föräldrar när de är hemma från jobb. Men sen börjar man skolan, de första åren är det inte speciellt seriöst, man får läxor, men det finns inte samma krav på en som när man börjar högstadiet. Och nuförtiden måste man ju gå på gymnasiet för att ens ha en chans att få ett jobb. Vilket INTE är så lätt i dessa tider.
Ska man plugga hela livet för att man inte får nått jobb? Alla jobbannonser söker erfarna personer. Men hur får man erfarenhet om man inte får nått jobb???
 
När man väll fått sig ett jobb kanske man känner att det är dags för nästa steg, skaffa barn. De plågsamma 9 månaderna man är gravid ger ca ett år med en massa bebismys innan man måste börja jobba igen.
För vem har råd att gå hemma tills det är dags för barnen att börja skolan?!
 
Och så jobbar man, år efter år, men vad har man att se fram emot? Ska man slita häcken av sig, kanske på ett jobb man inte gillar, bara för att man behöver pengarna? Bara så att man kanske kan få de extra hundralapparna i månaden när man väl går i pension?
 
Vill man ut och resa, måste man i dessa dagar spara pengar i flera månader, kanske år, för att ha råd. Visst man har kanske en underbar vecka eller två. Men sen är det tillbaka i vardagen igen...jobb och slit...år in och år ut.
 
Nää förlåt, jag är verkligen pessimistisk just nu. Beror nog på denna kassa veckan jag har just nu.
Men ärligt, vad har man att se fram emot? 

Sen barnen kom försöker man att inte ta något förgivet, att man tar tillvara på dagen. 
De senaste åren har varit väldigt tuffa för oss, allt har gått på rutin, vi har varit i en rutt, livet har stått på vänt. Och för mig står livet på vänt i ca 3 år till. Planen är när Dennis väl är utbildad och klar och fått sig ett jobb så ska jag gå ner i tid på jobb, för att kunna vara hemma mer med barnen. De har båda börjat skolan då, så att jobba 8-13 var dag hade varit perfekt, att man kan vara hemma och vänta på barnen när de slutar skolan. Att man har fika redo m.m. Det är guldvärt! Min barn och familjen betyder allt och man vill umgås med dem alltid, finnas där för dem i vått och torrt och inte behöva sitta på ett jobb med så dåliga tider så det är sjukt. Det är väll där skon klämmer?!

Dagens ORD

It's funny 
how in life it seems 
you take for granted 
the most important things.

Stan

Visste ni att snyggingen Devon Sawa varit med i Eminems musikvideo Stan?! Inte?! Men så är det, han spelar Stanley =D
 

Dagens ORD

For a moment each day 
it's OK to get silly, 
to laugh and dance. 
Take in all God's glory 
at every single chance.

Jonny Was

Jonny Was var en punkgrupp som Shane West var sånger i för några år sen. De har splittrats nu, men det betyder inte att musiken försvinner.. ;)
Lyckades hitta några låtar, finns ju säkert fler där ute, men dessa var favoriterna! =)
 
 
 
 
 
 

Dagens ORD

Never forget 
that all storms will clear. 
Remember brighter tomorrows 
are always near.

Påskfint

Leo och Livia fick vars en kruka med påskliljor och lite såpbubblor av min kära kollega Caroline. 
 
 
De stod inne i några dagar för att blomma ut lite innan jag hittade en kruka att plantera dem i där ute.
 
 
 
 
Ser ni vi har fått några påskharar också i krukan?! ;)
 
Mönstret hittar ni HÄR (<--länk)

Dagens ORD

Nothing can stop me, 
I'm a girl with a dream.
Everything I have ever wished for, 
I can now redeem.

Optimist javisst!

Tvättäkta optimist! Smyger ner virkningen i väskan fast man vet att man inte har tid eller kommer kunna virka förens man kommer hem iaf ;) hahahah
 

Dagens ORD

I never know what my life is going to bring. 
It has had its highs and lows, 
but every experience I go through 
helps me grow.

Closer

 
 
Frida Amundsen - Closer

Dagens ORD

Don't forget I love you's, 
Every chance you get. 
The time may be short, 
There is no time to regret

Upplevelser

Leo har fått vara med om mycket nu på kort tid.
I fredags var de på konsert med förskolan och i måndags fick ju Leo följa med mig på jobb och leka med truckarna m.m. Och inte nog med det, idag åkte förskolan på studiebesök till brandstationen i Trelleborg. De fick sitta i brandbilarna och titta runt. Kan tänka mig att det var riktigt spännande! =)
 
 
Han frågade dagen innan om jag ville följa med, men tyvärr så var jag tvungen till att jobba. När han berättade för mormor var han skulle så frågade hon om hon fick följa med, men då var det tydligen bara barn som fick åka dit..haha. Ja han är för go! ;)

!! ;)

 

Dagens ORD

Don't live in anger, 
with fear and regrets. 
Seek forgiveness 
and lay your pain to rest.

No license needed

 

Dagens ORD

I'm going to wear the biggest smile 
even though I want to cry. 
I'm going to fight to live 
even though I'm destined to die.

På mammas jobb

Det gick mycket bättre att lämna Livia på dagis idag. Hon var ledsen men hon grät inte som hon gjort innan. Hon lät oss ta av ytterkläderna och så följde hon med Monica in på avdelningen. 
Men det kändes konstigt att Leo satt i bilen hela vägen till mitt jobb och att man inte lämnade av honom också. Men han skulle till tandläkaren nu på morronen och fick följa med på en liten utflyckt till mitt jobb innan det var dags att kolla gaddarna.
 
Leo hade tur att det var Johan som jobbade i hamnen idag, Johan kom in här och snackade lite, hjälpte Leo bygga tält m.m. med papper. Och så frågade Johan om Leo ville följa med ut och kolla trucken. Det var inget svårt val för Leo. Vi hade tagit med iPaden så han hade något att göra men att kolla in trucken lockade självklart mer! ;)
Han fick klättra upp och sätta sig i sättet, snurra på stolen och prova hissa upp och ner stället (där trailerna ligger). Leo som alltid har tusen frågor, frågade ut Johan om allt och berättade att han skulle jobba med mamma när han blir stor. Men nu kunde han tänka sig att köra truck istället för det är mycket roligare än att sitta inne på ett kontor! ;) Ja vi får väll se! ;D
 
 
 
När Caroline kommit till jobb var det dags för mig och Leo att köra till tandläkaren. Väl där hoppade han upp i stolen direkt och var som en stjärna, gjorde allt de ville och frågade tusen frågor och kom med så kontiga påståenden och ideer så vi alla fick oss några goda skratt.
De fick lagat hans lilla hål, men de tyckte det satt på sånt konstigt ställe att de ville ta några röntgenbilder för att se inget annat tagit skada. De lyckades på en bild på ena sidan, men den andra gick inte alls. Antingen så orkade Leo inte sammarbeta mer eller så var han bara trött på att lyda..haha. Men de nöjde sig med den bilden och beslutade att kalla honom om ett halvår igen för att se om det går att få bättre bilder då.
Som belöning fick han utskriven en bild på sina tänder innan vi körde till dagis! =) Och den visade han stolt upp för sina kompisar sen och även fröken! =D

Tony Irving sjal

Hittade världens finaste garn att göra en sjal i. Jag är inte direkt en sjalmänniska, men denna kunde jag tänka mig. Det är en sjal som Tony Irving inspirerat till, därav namnet. Den är gjord med mormorsrute teknik.
 
Min sjal är gjord av Big Verona nr 178, ett nystan på 200g och hela gick åt.
Den behövs blockas för att få rätt form..
 
 
 
 
Mönstret hittade jag HÄR (<--länk)
 
Vad tycker ni?

Dagens ORD

Sometimes 
the hardest thing 
and the right thing 
are the same.

Kalas

Leo skulle på kalas idag och från det att han vaknade frågade han säkert 10 gånger när han skulle på kalas. Ja man kan lugnt säga att han såg fram emot det! ;)
 
 
Dennis lämnade av en blyg Leo som försiktigt räckte fram paketet och sa Grattis. Men det släppte nog rätt fort, det var ju alla kompisar på dagis som var där. När jag hämtade honom två timmar senare jagade de varandra runt borden och smällde ballonger.
Han hade haft jätte roligt, de hade ätit pizza och glass och det verkar som om det var väldigt lyckat.
Elias (pojken som hade kalas) fick en pruttkudde av Leo och en fint skriven lapp av Leo där det stod till Elias från Leo och så tejpade vi fast en liten ödla som dekoration och som han kan använda som bokmärke sen! =) Vad Leo kom ihåg så hade han även fått en vattenpistol och en ballong ;)
 
Leo var ju självklart inte hungrig mer sen när han kom hem men lite trött, så vi har bara myst hela kvällen. Imorron ska Leo följa med mig på jobb innan det är dags för ett tandläkarbesök så vi ska gå upp tiiidigt.. =/

Lilla Pippi

Hahahaha, ibland glömmer/hinner man inte släppa lös Livias hår innan hon somnar, då kan man vakna upp till detta! ;) Naturliga Pippi! ;)
 
 

Dagens ORD

A wise teacher once said aloud - 
Success is failure turned inside out. 
So stick to the fight when you're hardest hit. 
Rest if you must, but don't you quit.

Klädsim

Det var dags för terminens klädsim för Leo imorse. Han sa hela tiden att han INTE skulle bada i sin pyjamas, det kvittade hur mycket jag förklarade varför. Men så kom vi dit och jag fick på honom pyjamasen och sen gick det hur bra som helst.
Förra gången de hade klädsim var de uppe i det iskalla vattnet och Leo gick inte ens i närheten av vattnet. Personalen har nog lärt sig från den upplevelsen och lät barnen vara nere i det varma vattnet.
 
Föräldrarna fick lov att vara med en stund och titta på. De fick på sig vars en flytväst och sen skulle de trilla i vattnet för att känna hur det kändes. De skulle flyta på rygg och sen försöka vända sig på magen osv.
När de testat det fick de ta av flytvästarna och så fortsatte lektionen som en vanlig lektion bara det att de hade pyjamas på sig.
 
 
Marie var sjuk idag så de hade en ersättare, en man som jag aldrig mer vill se där. Bara för att jag tittade på en stund så skärpte Leo inte sig och denna mannen han himlade med ögonen, suckade djupt och var allmänt otrevlig mot Leo. När han sen skulle hjälpa en annan flicka som inte heller ville/lyssnade så var han hur trevlig som helst.
Jag var sååå nära på att bara dra upp Leo ur bassängen och skälla ut mannen. Sånna som honom klarar jag verkligen inte av och nästa gång Marie kommer dit så kommer jag säga till henne. För sånna som han ska inte vara i närheten av barn om han inte kan ta lite "motstånd"!!

Fräckt

Hahaha, ja tänk om det blir såhär i framtiden...hur skulle det sett ut?! ;)
 
 

Dagens ORD

A blank sheet in front of you 
is a great possible thing. 
If you just use your imagination, 
who knows what it will bring.

Ont i hjärtat

Denna veckan var det allvar...på riktigt. Livias inskolning var slut och det var dags att lämna henne på dagis och sen bara gå, för att köra till jobb... 
 
I fredags gick det rätt bra att bara lämna, då var man ändå hemma om det skulle vara något. Men nu i tisdag så var det lite tungt. Livia var hur glad som helst på morronen och såg verkligen fram emot att få åka till dagis, men det varade bara tills vi kom till ytterdörren på dagis. Hon började storgråta redan innan jag hunnit ta av henne ytterkläderna.
Jag tänkte jag skulle lämna Leo sist så jag hade det som ursäkt att jag var tvungen till att gå för att lämna Leo. Men det hjälpte ju inte.
Fick reda på att hon var likadan igår när Dennis lämnde henne. Ja det kan ju bara bli bättre, och det är ju aldrig lätt i början, men det betyder inte att det gör mindre ont i hjärtat för det.
 
 
 
Idag är vi iaf lediga alla fyra och ska ha en underbart mysig heldag hemma! =D

Dagens ORD

I'm always amazed 
how you stand so very tall, 
how you never give in. 
You bend, but do not fall.

Stickade tröjor

Innan jul så pratade jag och Malin på jobb om stickade kläder eller liknande. Hennes mamma hade fått en hel del garn och brukar sticka för skojsskull, så jag frågade om hon kunde tänka sig sticka någon till Leo och Livia. Stickade/Virkade tröjor är så mysigt.
 
Och nu undertiden jag varit mammaledig så har hon suttit och stickat och när jag jobbade helg sist så kom Malin ner med dessa underbara fina tröjorna! Tack så hemskt mycket!!
 
 
 
 
(Bild på Livia i tröjorna kommer)

Dagens ORD

There are many rocky roads ahead of you 
and many hills to climb; 
but together we can do it 
by taking one day at a time.

Livias favorit

Livia höll sig vaken i lördags så hon kunde se mellofinalen. Första havltimmen fick hon mat i knappen men sen var hon fri och kunde dansa hur mycket hon ville.
Och dansa det gjorde hon! =D
 
 
Favoriten var Måns bidrag, gubben var ju sååå söt och riktigt rolig tyckte Livia.
Nu i flera dagar har denna videon gått på repeat x antal gånger. Vi alla kan texten utantill och Livia är så duktig och sjunger med lite hon också. Och så frågar hon efter gubben hela tiden! =)
 
 
Där var en tjej som virkat en liten gubbmaskot, får nog göra en till Livia också! ;)

Drop in the pond filt

Satan i gatan!! Jag påbörjade denna bebis/barn filten för ca 2 veckor sen. Men jag hann inte längre än såhär innan det mörkblåa garnet tog slut. Funderade länge på om jag skulle byta ut det mot svart, det är inte så stor skillnad, men kom fram till att de andra färgerna ändå inte kommer räcka till hela filten. Så nu har den blivit ett UFO (unfinished object) i väntan på att jag kan få tag på rätt garn igen. Men än sålänge är jag riktigt nöjd! =)
 
 

Dagens ORD

Don't let the past destroy you, 
for the past is just an old memory 
that won't go away 
till you start letting it go.


Mapei

Jacqueline Cummings, mer känd under artistnamnet Mapei, född 20 december 1983 i Rhode Island, är en amerikansk-svensk sångerska. 2007 fick Mapei ett internationellt genombrott med singeln "Video Vixens". Låten hade dock redan släppts gratis på Internet redan 2006. Under hösten 2013 gjorde hon comeback med singeln "Don't Wait" som våren 2014 följdes av "Change".
 
Japp, Mapei har varit hos oss idag på jobb, eller ja, hon skickade in sin hjälpreda för att hämta upp deras biljetter. De ska spela in en video på vår ena båt M/F Gryf idag. 
Lite kaos blev det när alla biljetter skulle fixas och liknande, men vår ena chef kom hit och hjälpte oss. Det var sisådär 40 personer i buss, bil och lastbil som skulle med.
Nu väntar man spänt på att cheferna (som skulle åka med) kommer tillbaka imorron och berättar hur det gick. Häftigt att se videon sen och veta var den är inspelad! ;)
 

Så är det!

 

Dagens ORD

You have given me hope 
for a better tomorrow, 
like an angel guiding me 
out of my sorrow.

Trigger och gammla Bettan

Denna lilla godingen har blivit levererad till sin nya ägare idag!
 
För någon vecka sen sprang jag ihop med mammas jobbarkompis. Han hade fått ett bokmärke i form a Sir Vääs av mamma (som jag virkat) och undrade om jag kunde virka Trigger till honom. Han har alltid gillat Robin Hood som ni kanske förstår.
Jag hade ett köpt mönster på en gam sen innan, men jag hade aldrig gjort den innan och var nu tvungen att göra vissa ändringar och tillägg för att det skulle bli en liten Trigger med hans trogna, säkra gammla Bettan.
 
 
Vad tycker ni om slutresultatet?
 
Efter många om och men lyckades jag bli klar med den. Jag vet inte hur många svordomar och tårar som kommit ut i ren frustration av de små små pilliga delarna. Jag virkade lite, la det åt sidan och gjorde annat och gick sen tillbaka till den igen. Hade nog aldrig gjort den klar om det inte var för Kent.
Han ville ha den så liten som möjligt, men med de delarna jag hade framför mig så var det omöjligt att göra den mindre, den är ca 15 cm hög.
 
Jag är väldigt nöjd med slutresultatet, men aldrig mer kommer jag göra denna filur..haha  ;)

Yarnaholic!


Dagens ORD

Whatever you do, 
make sure you're content
For the last thing you want 
is something to resent

Hihihi ;)

 
Åh, måste verkligen lägga mig i tid idag, det är jobbedag imorron.
Meeen, det är så svårt att lägga ifrån sig virkningen! ;)

Invigning av nya vaxet

Leo fick lite hårvax efter vi varit i Ullared. Han har den senaste tiden velat fixa till håret, antingen med vax eller med färg. Men vi har inte haft något speciellt bra vax hemma, så det inhandlades på Gekås.
 
För en stund sen kom Leo med burken i handen och ville att jag skulle fixa håret på honom. Han vet precis hur han vill ha det ;) men han hade dock behövt sig en klippning! ;)
 
Jag brukar inte vilja fixa håret på honom om han t.ex precis har badat, det dröjer ju en dag eller två innan man kan tvätta ur det då. Men barnen badar alltid varje söndag så det passade ju perfekt att fixa till honom lite då, så har han snyggt hår i några timmar iaf! ;)
 
 
När Livia såg honom så ville hon också ha vax i håret (självklart!), men hennes är ju såå mycket längre så det hade aldrig stått upp själv..haha. Men lite färg kunde hon ju få! =)

Dagens ORD

Keep your head up 
and your heart strong, 
and then, my dear, 
you can never go wrong.

Snart klart

Nu när vi fått upp de 3 nya tavlorna som köptes i Ullared så är vardagsrummet alldeles strax helt klart.
Det som saknas nu är 2 taklampor som ska passa perfekt och en sån fejkad öppenspis. När det är fixat, ja då är äntligen vardagsrummet nere klart...efter sisådär 6 år! ;)
 

Dagens ORD

Be sincere 
in everything you do
And treat others 
as you wish they would you

Näthandel

Jag har alltid köpt mitt garn på Stoff&Stil i Malmö. Men vem orkar köra dit bara för det. Ibland har Dennis kört n om efter skolan. Men vi har kommit fram till att garnet där är rätt dyrt ändå + de har inte så stort urval på färger längre. =/
 
Så jag har letat och letat på nätet efter en butik med vettiga priser och hittade detta garnet på citrinen.com. Där fanns inte så mycket färger just då för tillverkarna är lite efter..hehe. Men 200g för 55;- är billigt!! =D Fick hem första paketet för någon dag sen och kan knappt bärga mig tills mina andra projekt är klara så jag får sätta klorna i dessa underbaringarna! ;)
 
 

Dagens ORD

A life won't do you favors. 
There's no map for roads to take. 
Experience is our only guide. 
The future ours to make.


Masker

Barnen ville göra masker...
 
 
Vi hade inga färgpennor så det ser ut som nått annat kanske... ;)

Dagens ORD

And even though it's hard 
and I may struggle through it all. 
You see me struggle...
you will NEVER see me fall.


Ullared!!!!

Min sista vecka hemma med barnen, och mamma hade semester. Ja då passar vi på att åka till Ullared! =D
Dennis var ledig från skolan idag så han tog barnen, aldrig i livet att jag tar med honom dit igen, så som han gick och klagade hela tiden förra gången...
 
Men det började bra, där var knappt några bilar alls när vi kom dit strax efter öppning. Ingen kö, ingenting. Såå skönt! ;)
 
 
Det var jag, mamma och min lillebror som åkte dit. Vi tog två vagnar och fyllde dem, allt var blandat så mamma betalade sålänge.. I bilen hem sa jag att vi kunde dela notan på tre så blir det inte så dyrt! ;) Det mesta var mitt, till mig själv, barnen och Dennis. Elias fick en del tröjor och shorts, mamma köpte knappt något till sig själv eller Håkan.. 
 
[ Efter uppdelninge hemma, det blev en hel del till oss...
 
Leo fick en hel del sommarkläder och lite leksaker och filmer. Som ni ser nedan =)
 
 
Livia fick nog mest av alla, byxor, tröjor, klänningar, någon enstaka leksak..
 
 
Dennis hade önskat sig nya arbetskläder, byxor med knäskydd och skärp m.m. Mamma hittade en del tröjor till honom, "Oh, detta passar nog Dennis" plopp ner i vagnen..haha
 
 
Jag fick en del baslinnen och tröjor. En ny bikini och jumpsuit till sommaren, ny pyjamas då jag precis fått kaserat den sista och 2 riktigt underbara tjocktröjor! =)
 
 
Sen blev det lite smått och gott, nya fjädrar till påskriset, lite pålägg, bajspåsar, GARN (inte för att de hade så stort utbud, men ändå) Ny sladd till skrivaren m.m m.m 
 
 
Men jag tror ändå mitt bästa köp denna omgången var dessa 3 tavlor, 99;-/st. Passade perfekt över soffan i vardagsrummet! =D Är ssåååå nöjd!!
 
 
Vad tycks? =)

Dagens ORD

Never live your life 
in the past
Enjoy every day 
as if it were your last

Mycket piggare

Livia har varit mycket piggare idag och har fått ett eget litet garn och virknål som hon kan leka med!
 
 
Skönt att det börjar gå på rätt håll igen med Livia. Efter 3 dagar på dagis hade hon feber i 5. Hoppas det bara är såhär nu i början. Annars måste vi se oss om efter en dagmamma eller liknande...

Flyga drake

Både Leo och Livia fick vars en drake i julklapp och i söndags fick vi äntligen invigt dem. Leo har tjatat och tjatat om att han vill flyga, men hittills har det antingen blåst för mycket, eller för lite.
 
I söndags var det en underbar dag och det blåste precis lagom för att kunna flyga. Även om ungarna var dåliga så behövde vi ändå komma ut och få lite frisk luft.
Det känns att våren är påväg! =D
 

Dagens ORD

 

Happypotamus

Dessa "små" underbara flodhästarna finns att beställa. De är såå söta och barnen älskar dem. Gör man den tillräckligt stora och stoppar den mycket så kan man använda den som en balanshäst till små barn =)
 
 
 
 
 
 
Ni kan beställa via facebook Moas Virkning eller skicka ett mail till lillagroda@hotmail.se
Den "lilla" kostar 500;-
Mått: Ca 42cm lång och ca 17cm hög
Och den stora kostar 700;-
Mått: Ca  54cm lång och ca  22cm hög

Dagens ORD

 

Fler presenter

Min moster Gun kom förbi en stund igår för att ge Livia lite försenade födelsedagspresenter. Vi har inte haft något kalas för barnen i år utan det får bli nästa år istället. Sammla alla då =)
 
Livia sov självklart när hon kom så vi satt och snackade lite, och så vaknade Livia till av att hon kräkte. Inte så pigg eller road av att öppna paket, men hon fick dessa super fina kläder! =D
 
 
 
 
 
 
Tack så jätte mycket Gun, Jörgen, Måns, Mimmi, Jazmin, Kevin och Alva! Kläderna kommer vara perfekta till sommaren! =)

Vårtecken

 
Nästan hela sverige har meterologisk vår nu, visst är det underbart, varmare tider är på väg. 
Jag har sett några vårteken här nere i några veckor nu, har ni sett några än?

Dagens ORD

The only way to not get your heart broken is to pretend you don't have one!

Mums te

När det är lite ruggigt väder ute och det så mysigt att bädda in sig i filtar i soffan och sippa på en kopp te. Håller ni inte med? Man blir varm och gosig i hela kroppen!
 
 
Leo sov middag både igår och idag och det är inte normalt för honom. Visst det har varit en lång vecka men nu i eftermiddags så var han så hängig och röd runt ögonen. Jodå febern hade hittat till Leo också.
Stackars barn, hoppas ni kryar på er och vilar ordentligt resten av helgen!!

Dagens ORD

 

40 grader +

Det som började som en mysig hemmadag för Livia (iom febern) slutade med en tripp till akuten. Dennis lämnade Leo på förskolan och sa till dem att vi skulle hämta honom i normal tid då Livia var sjuk och inte skulle på inskolningen.
 
Livia har sovit från och till sen i onsdagskväll och sov mycket av denna förmiddagen. Hon vaknade till och kräkte, inget ovanligt, men bara det att där var stora svarta blodklumpar och kräket var inte i samma färg som annars. Det var helt grådaskigt och äckligt. Tempen var nu uppe på 38,5 vilket är mycket för henne och hjärtbarn över lag.
 
 
Efter jag ringt in till avdelningen och pratat med läkaren där packade vi lite snabbt och körde och hämtade Leo. Lite tidigare än vad som var tänkt så fröknarna blev lite förvånade. Förklarade lite snabbt att vi måste åka in med Livia, hon har kräkt blod och där är ingen som kan hämta Leo, så han måste följa med.
 
Personalen runt omkring både Leo och Livia har nog inte riktigt förstått allvaret i det hela när det gäller Livia, inte bara att hon har blivit opererad och liknande (för även ett lagat hjärta blir aldrig riktigt helt och friskt) men hon har sämre immunförsvar, hon har inte samma ork som friska barn, hon har inte uthålligheten och styrkan att göra som alla andra. Hennes hjärta sätter stopp även om hennes hjärna vill springa, hoppa och leka som alla andra barn. Men det går helt enkelt inte. Inte i samma utsträckning iaf.
 
Livia fick ingen mat under två måltider, och under tiden vi körde till Lund så steg febern ännu mer. När de tog tempen inne på akuten var den uppe på 40 grader och de såg tydligt att det påverkade henne.
De kollade blodtryck och saturation (normala värden), de gav henne alvedon och piggelin medans vi väntade på provsvaren.
 
 
Jag och Leo smet upp till avdelningen och hälsade på lite snabbt, de hade gjort muffins som vi fick smaka på. Fick pratat lite med Carina och fick en liten paus från verkligheten. 
Lekterapin hade inte öppet, vilket Leo tyckte var jätte tråkigt, så vi gick ut en runda istället och hälsade på elefanten (en liten tradition) =)
 
 
Läkaren kom in igen och alla provsvaren var normala, CRP låg endast på 6 vilket var väldigt lågt tycker jag, "godkänt" gränsen ligger på 5. De trodde att iom hon kräker så pass mycket som hon gör så var det konstigt att hon inte fått medicin mot det tidigare. De tror det är slemhinnorna i mage och hals som tagit stryk.
Vi fick medicin som ska skydda magen och behandla febern med alvedon, absolut inte ipren för om man går på trombyl så kan ipren göra större skada än nytta. Det var ju tur de sa det för det har vi inte fått reda på innan, att ipren som kanske är det bästa mot febern kan orsaka blödningar om man går på trombyl. Ja man lär sig alltid något nytt och som tur var så har vi alltid bara använt alvedon. Så tur i oturen där kanske.
 
Febern gick ner till 38.5 grader igen så de lät oss åka hem, men om hon inte blir bättre eller om huden runt knappen börja svullna eller liknande så måste vi åka in. Jo det är väll klart att man gör det?!
 
Vi körde snabbt in om Max så Leo kunde få lite pommes, jag själv tog en lyxshake, men som ni kan se på bilden nedan så fick jag inte behålla den för mig själv! ;) Ett gott tecken!
Barnen är sin mamma upp i dagen, både Leo och Livia älskar lyxshaken med chokladsmak, precis som sin mamma. Pappa är inte så förtjust! ;)
 
 
Väl hemma igen så fick Livia på sig sin pyjamas och det tog inte så lång tid tills hon hade somnat igen. Hoppas bara att febern håller sig i shack nu och hon får sova gott inatt!

Dagens ORD

No matter where you are, whether it´s a quarter mile away,
Or halfway across the world, you will always be family!

3 dagar

Det tog 3 dagar på förskolan för att Livia skulle få feber..
Hon var väldigt hängig och lekte förlja john imorse men när jag kollade tempen var den normal.
Men så fort vi lämnat Leo och gick till inskolningen så var hon varmare än innan. Hon ville inte alls leka och släppte mig inte.
 
Paula kunde ge henne mat vid fruktstunden och så sjöng vi lite innan vi tog på oss för att gå ut. Tänkte att lite frisk luft skulle hjälpa henne lite.
Paula tog med sig Livia och klättrade lite på kullen och så försvann jag hem. De skulle ringa om det var något annars skulle jag komma tillbaka vid 12.
 
Hann vara hemma i ca 30 minuter innan de ringde, då hade Livia kräkt (inte ovanligt) men så hade hon somnat i Paulas knä där ute. Så jag gick och hämtade henne med vagnen samtidigt som jag ringde till mamma för att be henne hämta Leo (de var mitt i lunchen då).
 
Väl hemma var Livia så gnällig så jag gav henne lite alvedon och så somnade hon gott igen. Hoppas hon sover bort det onda nu så inskolningen kan fortsätta som planerat. Imorron är det tänk att vi ska vara 10-14 och så ska vi testa att sova middag där, men om inte Livia mår så bra så blir det kanske en kortare stund, eller inte alls. Vi får se hur hon är ikväll och imorronbitti helt enkelt!
 

Dagens ORD

 

BVC

Leo 5 år och 2 månader
 
Vikt: 18 300 gram
Längd: 116,5 cm
 
Leo var superduktig på 5 års kontrollen, han fick visa upp allt han kunde. 
De kollade synen, hörseln, balansen osv osv.
Han fick spruta också, Tetravac i armen och han sa inte ett ljud. 
Är så stolt över min stora pojke!!

Fingerprints

Har lämnat fingeravtryck idag....aaaaaaahhh.
 
Saken är den att när jag jobbade helg sist så hade jag 3 förare som betalade för sina 3 st 10 meters lastbilar. Inget konstigt egentligen då korta lastbilar är rätt vanliga att de betalar hos oss. Men jag fick ändå en skum känsla av det hela.
Jag tänkte om och om igen om jag skulle ringa polisen eller inte. MEN vad skulle jag säga?
Ja iaf så struntade jag i att ringa..
 
På måndagen ringde min kollega upp mig och frågade om jag kom ihåg de här 3 lastbilarna och jag tänkte direkt, innan hon hann säga mer, att de var stulna och att jag inte hade ringt polisen som min magkänsla sa till mig att göra. (Ja man lär ju sig av sina misstag)
Försökte förklara så gott jag kunde för henne, vad som hänt, vad som sagts osv osv.
 
På tisdagen fick jag ett mail från min kollega där hon sa att polisen skulle ringa mig... Och innan jag hinner svara så ringer telefonen. Kan säga att hjärtat satt i halsen och det tog ett tag innan det lugnade ner sig. De frågade väll det vanliga, hur de såg ut, om de tagit på något som ingen annan rört, hade de handskar, visade de id-kort, betedde de sig konstigt m.m. Och jag svarade så gott jag kunde. 
 
På onsdagen ringde polisen igen, de hade några fler frågor och undrade samtidigt om jag kom ihåg något mer. De undrade även om jag kunde peka ut dem om jag fick se foton osv. Jo det hade jag nog kunnat göra.
Jag vågade mig på att fråga om det jag berättat hade gett dem något och lite hade det väll gjort. De var kända hos polisen sen innan och de trodde sig veta vilka de var.
 
Sen var det tyst och jag började lägga det bakom mig, finns inget mer jag kan göra nu. Men så ringde min kollega igår och undrade om jag kunde komma in till jobb som igår eller som idag. Polisen vill att du ska lämna dina fingeravtryck så de kan stryka mina från lapparna och biljetterna vi skickat in till dem. 
Ja det var ju bara att lyda........
 
 

Dagens ORD

 

Tandläkar professor

Livia har varit hos sin nya tandläkare idag, en professor på 22q11 (catch22).
Livia var jätte duktig och lät dem kolla henne i munnen, skrapa lite på tänderna och även få någon kräm på vissa tänder. Hon har nu fått alla sina mjölktänder utan att vi märkt något. Skönt att hon inte haft ont iaf!
 
Vi började med att prata lite, vi hade fått hem en lapp att fylla i som vi började med att gå igenom. De frågade om hennes mediciner, hur det går med tandborstningen osv.
Sen gick hon igen vad som är "normalt" för ett barn med 22q11 när det gäller deras tänder. 
Tänderna är sämre, de har gjort forskning på mjölktänder hos barn med 22q11 och med "vanliga" barn tänder och sett rätt så stor skillnad i hållbarhet osv. Men det positiva är att barnen kan ha problem med sina mjölktänder men oftast ser de inte de problem på de permanenta tänder sen. Vilket var skönt att höra.
 
Barn med 22q11 och som även har hjärtfel har skörare tänder, de har även en minskad produktion av saliv vilket gör att bakterierna inte försvinner på samma sätt som hos oss andra.
Skulle Livia få problem med tänder och behöver sövning för att rätta till det så finns specialisterna i Trelleborg, men pga Livias hjärtfel behöver hon speciell narkos och det vågar de inte göra i Trelleborg utan då får hon åka till Lund och så en massa andra klydd.
 
Barn som ättränar, vilket Livia gör, blir ofta erbjudna sötare alternativ, för så som människan är byggd är det mer attraktivt att äta sött, vilket Livia också kommer få göra bara att vi måste verkligen kompensera det hela med mer och nogrannare tandborstning och rengöring av munnen.
 
Ja vi gick igenom så mycket att jag säkert glömt bort hälften redan. Men som det är just nu så ser allt bra ut och vi ska dit igen om ca ett halvår tills dess är det bara att fortsätta borsta som vi gör. Livia har blivit mycket lättare med tandborstningen som vi tidigare hade stora problem med. Nu kommer Livia själv med tandborsten i högsta hugg och vill ha en massa tandkräm på för det är så gott! ;)
 
 

Dagens ORD

 

Inskolning

Första dagen på inskolningen är avklarad och det gick jätte bra.
Vi hade otur med vädret, Dennis är i skolan och har bilen och det riktigt öste ner. Men på med regnkläderna och upp på cykeln så gick det bra ändå. Finns ju inga dåliga väder säger de...
 
Lämnade av Leo på skolan och satte sen cykeln under taket vid dagis. Livia var duktig och hjälpte mig att bära allt! =)
Livia han leka en stund innan det var dags för fruktstund, Livia fick en bit äpple som hon kunde gnaga på medans jag satt bakom och matade henne med spruta. Paula förklarade för de andra barnen att Livia varit väldigt sjuk när hon var liten, att hon hade fel på sitt hjärta och hade därför inte lärt sig äta så bra via munnen. Vi visade att Livia hade en knapp på magen och med hjälp av en slang får hon maten rätt in i magen. 
Iaf såhär första gången de såg det hade de inga frågor, men det kommer säkert med tiden. Kanske när jag inte är med.
När barnen ätit upp hade vi lite kvar på Livias mat så vi fortsatte med en liten sångstund, barnen fick ta en sak från sångpåsen eller önska vad vi skulle sjunga.
 
Efteråt lekte Livia en stund till innan vi gick och hämtade Leo.
Det räckte med två timmar på förskolan med en massa nya intryck för att Livia skulle somna i princip så fort hon fick mat i magen här hemma.
Det blir ungefär samma tid imorron och så ökar vi på det lite efterhand.
I slutet av veckan ska väll någon av fröknarna prova på att mata henne och nästa vecka blir det väll lite mer att jag kanske bara lämnar henne och kommer tillbaka en timme senare eller liknande. Vi får se. 
 
Imorronbitti ska Livia först till tandläkaren i Malmö innan det är dags för en ny dag på förskolan. Var hon trött idag kommer det vara värre imorron! =/

Utförsäljning

Så nu har jag rensat lite bland sakerna jag har tillverkat här hemma och kommer nu ha en liten utförsäljning på de sakerna som bara ligger här, sakerna som barnen inte velat leka med och sakerna som bara ligger och tar plats. Så ut med det gamla och in med det nya.
 
Detta har jag just nu på rea listan:
 
Babblarna
 
Bokmärke - 50;-/st (förr 65;-/st)
 
Nåldynor - 30:-/st
 
Masker one size - nu 50:-/st (förr 65:-/st)
 
Jordgubbsmössa nyfödd - 75;- 
 
Helikopter - nu 40:- (förr 60;-) 
 
Dammsugare - nu 50:- (förr 80:-)
 
Traktor - nu 80:- (förr 100:-) 
 
Beställningar går att göras via mailen lillagroda@hotmail.se eller via facebooksidan Moas Virkning.
Det kommer läggas till eller tas bort bilder efterhand. 

Välkommen med din beställning! =D

Dagens ORD

Don't say, "If I could, I would."
Say, "If I can, I will."

Packat

Livia är nu packad och klar inför inskolningen på förskolan imorron. En stor dag, men det vet inte hon om, hon förstår inte det liksom.
Detta är andra lasset med saker, i torsdags hälsade vi på en stund innan vi skulle hämta Leo och passade då på att lämna sondmat, sprutor och extra knapp. Så nu hoppas jag att jag inte glömt något! ;)
 
[ Andra lasset, extra kläder, blöjor, natriumklorid och sprutor, slangar, kräkpåsar och stomibälte ]
 
Leo frågar när Livia ska börja på skolan som han, men det dröjer 3 år till innan de är på samma ställe. Undrar om han tycker likadant när hon väl kommer dit?! ;)

Dagens ORD

 

Så sant! ;)

 

RSS 2.0