Så fin!

 

Eller hur?!

 
 

Dagens ORD

 

Till salu

Håller på att ta kort på en del av mammas saker som de vill få sålt.
Bland annat denna hundburen ska säljas, tror ni köparna vill ha barnen på köpet?! ;)
 
 
Nää, tror jag behåller dem själv.
Mina små stjärnor är inte till salu, oavsett pris eller hur de håller på! ;)

Grillkväll

Igårkväll fick vi sammlat alla tjejerna, förutom Sarah, för en grillkväll. Det var säkert ett år sen sist, om inte längre. Så det var på tiden att vi fick ihop nått!! ;)
 
Dessa tre underbara tjejer, Anna, Micki och Mariia, var de som var hemma hos oss när Livia blev sjuk allra första gången, de följde med oss till sjukhuset och stannade med oss i flera timmar. Jag har inga ord för hur mycket de betyder för oss och för allt de gjort!
 
Vi grillade god mat, Livia tvingade oss alla till att dansa, och så fick vi ju ta lite foton så vi inte glömmer bort kvällen! ;)
 
 
 
[ Anna, Micki, Livia, Jag och Mariia ]
 
 
 
 
[ Och Leo hade tid att vara med på ett kort ]
 
Leo har alltid älskat att leka och umgås med tjejerna, men igårkväll hade han så mycket annat han var tvungen till att göra. Man såg inte mycket av honom, men ett foto vi fick med honom på iaf! =)
 
Då Sarah inte kunde vara med igår så har vi redan nu planerat in en ny träff, redan nästa vecka. Vi får ta och skärpa oss, det kan inte gå ett år mellan träffarna! Hör ni det tjejer?! ;)
 

Dagens ORD

“There’s no such thing as a bad idea. Only poorly executed awesome ones." -Damon Salvatore

Läs ner sen upp

 

Virka eller städa?

Att virka eller ta tag i städningen, det är frågan idag. Men det blir lite virkning och sen en massa städ, ikväll kommer tjejerna på lite grillkväll. Ska bli så roligt att se dem igen, det var ett bra tag sen sist..
 
 

Dagens ORD

Don't trust what you see, even salt looks like sugar!

Återbrukat

Efter vi rivit ut väggarna på barnens rum så sparade Dennis de gammla reglarna.
Idag har vi återbrukat dem som grund till vårt provisoriska trädäck vid terrassdörren.
 
Degas har av någon anledning fått lite spel och har börjat gräva i jorden utanför dörren, och då vi inte kommer bygga något uterum på flera år till så lägger vi ett trädäck sålänge så han inte kommer åt jorden + det ser ju snyggare ut! ;)
 
Grunden:
 
Efter:
 
Vad tycker ni?

Granny cocoon shrug

Har virkat en ny sorts tröja till Livia, en blandning mellan en kofta och sjal kan man väll säga.
Efter upprepningen som jag nämnt tidigare har den nu blivit klar återigen, men denna gång lite större! ;)
 
 
Och bilder med modellen! =)

Dagens ORD

 

Expertråd

Behöver du expertråd, vänd dig inåt och lyssna på ditt hjärta, eller din magkänsla. Där får du de bästa svaren, lita på dig själv!
 
 

Tältat

I fredags så rensade vi lite i stora garderoben där nere. Fick in en del på nya vinden osv. Och i allt skit så kom tältet fram. Leo har tjatat de senaste åren på att han vill tälta så vi satte upp tältet och ungarna lekte där i hela dagen.
 
 
Tanken var att jag och Leo skulle sova i tältet på fredagen, men Leo hann somna innan vi gick ut och vi fick inte liv i honom. Sen sov han en natt hos mormor, så det var inte förräns igår som vi fick lagt oss tillrätta där ute.
Leo brukar alltid mysa i vår säng med en film och sen går vi upp och gör han iordning för sängen. Men igår hade han sin mysstund ute i tältet, allt för att inte somna, han skulle sova i tält!
Jag gick förbi fönstret när jag höll på att göra mig iordning för sängen och då ser jag Leo sitta utanför tältet med ficklampan, han vaktade fick jag till svar. 
Så in med han i tältet igen, bädda ner oss båda och så låg vi och pratade lite. Leo var sååå trött, han hade verkligen ansträngt sig för att vara vaken så vi kunde sova i tältet. Han hade vaknat jätte tidigt när han sov hos mormor.
 
Natten gick bra, när vi väl fått upp värmen så somnade vi gott. Dock så vaknade jag till flera gånger under natten, där var bl.a några kråkjävlar som kraxade och en tidningsbil som smällde i brevlådorna. 
Leo är alltid som ett element när han sover, och jag tror så var fallet lite inatt också, han försökte sparka av sig täcket, och då blev det kallt för mig, så vaknade man till för det, för att dra upp täcket igen. Men allt som allt så var det en bra natt, inte för varmt och inte för kallt, blåste inte så mycket och regnade inte alls.
Och så var Leos premiär tältning gjord, om man inte räknar de få gångerna då han fortfarande låg i magen. ;)
 
Livia ville också väldigt gärna tälta, hon älskar ju att vara ute. Men hjärtebarn och kyla går inte så jätte bra ihop. Blir de kalla har de svårt att få upp värmen igen osv. Så hon fick sova inne bredvid pappa! =)

Dagens ORD

It's hard to be humble, when you're perfect in every way

Förr vs Nu

 

Dagens ORD

Skillnaden mellan geniet och dumheten är att geniet har sin begränsning.

Kära barn

♥ Thank you for being the reason I smile! ♥
 
 
 
 
 
 
 

Dagens ORD

Logik tar dig från A till B. Fantasi tar dig vart som helst.

Helgens att-göra-lista ;)

 

Dagens ORD

Det finns också svartsjuka i hat; vi vill ha vår fiende för oss själva.

Det är frågan..

 

Dagens ORD

Det är inte frånvaron av kärlek, utan frånvaron av vänskap, som orsakar olyckliga äktenskap.

Repar upp

I tisdags virkade jag en ny tröja till Livia, det är ett nytt mönster som är en blandning av en kofta och typ en sjal. Hade gjort hela klar, men jag var så jäkla dum som inte provade den på henne innan jag fäste trådarna (riktigt ordentligt) så idag spenderar jag dagen till att repa upp den igen....
 
 
Update:
Nu är den upprepad så mycket som behövs, dags att ta nya tag och göra om så den kan passa det lilla trollet! ;)

5 ugglor

En kollega på jobb och hans fru ska få barn nu i augusti. De har länge letat efter ugglor som de kan ha på lillans rum, men inte hittat det de var ute efter. Så han frågade mig om inte jag kunde göra några till dem. De hade sett ut fyra olika modeller på min virksida på facebook och så gick vi efter det.
 
Såhär blev dem:
 
Har hört på lite omvägar att de blev nöjda med resultatet. Det var ju skönt att höra! ;)
 
Jag har "sommarlov" nu och vet att de har lite krisigt på jobb denna veckan, endast vikarier som jobbar. Men det är inte vårt problem, chefen får skylla sig själv när han inte gör sommarschemat i tid och tvingas ge oss alla ledigt när vi vill även om vi inte har tillräckligt med vikarier.
Dock så kan han få ännu mer problem nu då Patrick som beställt ugglorna kanske blir pappa när som helst. Mamman har fått någon kraftig infektion i kroppen så det är möjligt att hon blir igångsatt innan + slemproppen har redan gått m.m. Tiden är inte på chefens sida om vi säger så haha..

Dagens ORD

Det är lättare att förlåta en fiende än en vän.

Exakt så!

Geografi har aldrig varit min starka sida... ;)
 
 

In This House

 

Dagens ORD

Mannen åtrår två ting: fara och lek. Kvinnan är hans farligaste leksak.

Avundsjuk?

Undrar om Dennis känner igen sig?! ;)
 
 
 
 

Bry er inte!

 

Dagens ORD

Att vara inflytelserik är som att vara en dam, om du måste påpeka för folk att du är det, så är du inte det.

Dykövning

Leo som innan har vägrat att få vatten över huvudet och som har varit tvungen till att torka rent ögonen så fort han fått en liten droppe i ansiktet har med små små steg tillåtit oss att efterhand tvätta håret ordentligt på honom. Nu har han börjat öva dykning i badkaret! =D Det har hänt mycket på kort tid och det har mycket att göra med att han börjat på simskolan + att han har mognat i sin egen takt!
 

Dagens ORD

När en kvinna blir mannens jämlike, så blir hon honom överlägsen.

14 kvd

Nu när vi har öppnat upp väggarna in till vindarna på både Leos och Livias rum så räknade Dennis ut att vi har fått upp boarean med 14 kvadratmeter. Så istället för att ha en boyta på 148 kvd så är den nu på 162 kvd. Och större blir det när vi fått byggt ut tvättstugan också! =D
 
 

Livias rum

Det var bara några enstaka saker vi behövde köpa extra för att kunna fixa till Livias rum också. Så vi rev väggen och gjorde så mycket vi kunde, köpte det sista och så kunde vi göra klart där också.
 
Enda saken var ju att Livias rum tidigare var mitt hobbyrum/kontor. Så ut med allt det, där var saker i hela huset och i ca en vecka nu har här varit riktigt kaos, innan var sak kom på sin plats.
Allt är fortfarande inte riktigt där det ska vara, Livias säng står inne hos oss så rummet där uppe är fortfarande lite tomt + några av barnens leksaker är nu på vårt kontor där nere så de ska slippa springa upp och ner hela tiden.
 
Före:
 
Under: Vindsdelen på Livias rum är ovanför köket och i köket har vi en fläkt ovanför spisen (såklart). Vi visste om det, och hade räknat med att vi skulle få finurla lite på hur vi skulle fixa det. Lösningen ser ni nedan, Dennis ordnade med en massa reglar så vi kunde isolera och sätta en ny vägg runt trumman.
 
 
Efter:
 
Livia fick själv följa med till färgaffären och välja ut en färg. Precis som med Leo tog vi fram några alternativ, men i slutändan valde de ändå vilken färg de själva ville ha.
 
Min moster Gun kom precis förbi en sväng och var uppe och tittade på hur det hade blivit. Hon kom faktiskt med en riktigt smart ide. Vi ville ju sätta skjutdörrar in till vindsdelarna innan, men iom det inte gick som planerat har vi fått lägga den iden på hyllan. Gun föreslog att vi skulle sätta upp en tunn räls i taket och hänga en snyggt tygstycke där som man kan dra åt sidorna. Man döljer samtidigt som det blir lätt att komma in + det blir ju en riktigt snyggt inredningsdetalj.
Mer om detta kommer senare, måste hitta passande tyg! ;)
 
Nu fattas det parkettgolv, lister och en ny dörr. Det börjar ta sig, inte så jätte mycket kvar att fixa i huset nu! =D

Dagens ORD

Om du vill få något sagt, be en man. Om du vill få något gjort be en kvinna.

Hallå?!

Hallå?! Ser ni sicka friheter Livia tar sig?
Jag lämnade henne ensam i max fem minuter och kommer tillbaka till detta..
 
 
Jag trodde det var jag som fyllde år som fick ta lite extra friheter idag, men icke.. ;)
 
Dagen har varit bra, jag har inte slöat, inte vilat och inte blivit uppassad. Istället har vi målat i Livias rum, gjort hushållsysslor och passat upp på barnen. Ungefär precis som en vanlig dag. För ärligt talat, det känns som vilken dag som helst, förutom tårtkalas hos mamma/mormor! ;)

28 år!

Idag är det min speciella dag, hela 28 år fyller jag i eftermiddag om vi ska gå enligt klockan! ;)
Jag vet att många har åldersnoja när de börjar komma upp i åldern, men inte jag. Jag har redan allt jag vill ha, en man som älskar mig, två underbara barn som är det bästa jag vet, ett stort hus som börjar se ut som jag vill ha det och en hund som förgyller dagen ytterligare (även om jag mest vill operera bort hans stämmband så han kan sluta skälla stup i kvarten) och såklart min underbara familj, släkt och vänner som ställer upp för en i vått och torrt. Vad skulle jag varit utan er?!
 
Så i förväg vill jag tacka alla som finns där för mig och förgyller min speciella dag.
 
[ Jag hittade ett födelsedagskort som passar mig utmärkt! ;) ]

Dagens ORD

Det lönar sig att känna sin fiende, inte minst för att man kanske i framtiden kan göra honom till en vän.

Flyger drake

Dennis överraskade oss med att komma hem tre timmar tidigare idag. Så efter middagen så firade vi med att gå ut och flyga drake med barnen! =D
 
[ En förväntansfull Livia ]
 
[ Några bilder från vår mysiga kväll ]

=D

♥ Mina barn och min familj får mig alltid på bättre tankar! ♥

Dagens ORD

Vissa slag kan behöva utkämpas mer än en gång för att vinnas.

Underbar kväll

I vår stora beställnign vi fick hem i måndags så fick vi även skjutdörrar till barnens rum där uppe. 
Jag beställde två garderobspaket via deras hemsida och sen fick jag ringa dit för att lägga till några saker extra.
Tanken var att vi skulle dela själva dörrarna på mitten och endast beställa ett rälspaket extra, på så sätt så fick vi ut dörrar till både Leos och Livias rum. Men vi tyckte beställningen såg väldigt konstigt ut. Jag fick hem en massa saker vi inte skulle ha, däribland ett helt rälspaket extra, och dekorationspröjs som man enligt hemsidan får köpa extra. Ja inte konstigt att summan blev så jäkla hög! Tydligen hade jag väll inte varit så tydligt som jag trott.
 
Fick iaf tag på företaget idag och hon jag pratade med förstod hur jag menade och förklarade att det inte går att göra så, deras dörrar är fabriksbeställda och man kan inte köpa vissa saker till bara så. Så det slutade med att jag fick göra retur på allt utom våra spegeldörrar.
 
Men dagen blev bättre, när besvikelsen över dörrarna lagt sig så gav jag och barnen oss av till lekplatsen. Barnen gungade och hade kul, själv tyckte jag mest det var jäkligt varmt..haha.
Men det var så behagligt väder när vi gick hem, barnen strosade runder, samlade kottar och jag njöt av lugnet! ;)
 
 
 

Dagens ORD

Kärlek utan genkärlek är som en viktig fråga utan svar.

Blommor i sitt hår

§ För hon har blommor i sitt hår, som bara jag kan se! § ;)
 
 

Dagens ORD

Äktenskapet påminner om cirkus. Det är inte alls så bra som det sägs på affischerna.

Spegleldörrar

Idag fick vi en stor leverans hem, jag fick äntligen beställt dörrar till vår garderob och skjutdörrar till barnens rum där uppe.
 
Jag fick aldrig tagit någon bild på hur vårt sovrum såg ut från allra första början när vi flyttade in. Men där fanns en dörr till höger som ledde ut i vardagsrummet, den satte vi igen och hade endast kvar dörren ut mot hallen istället, varför ska man ha två dörrar i ett sovrum liksom + där var inte en enda hel vägg i vardagsrummet vilket gjorde det omöjligt att möblera ordentligt.
 
 
Som ni förstår så fanns där ju inga gaderober i vårt sovrum innan då det användes som kontor av de förra ägarna. I början hade vi två byrålådor men sen fick vi ordnat med en riktig ordentlig garderob som jag blev supernöjd med. Vi utnyttjade hela väggen från golv till tak och från sida till sida. =)
 
 
Idag vi fick vi då hem skjutdörrarna som jag specialbeställt, har alltid velat ha hela spegeldörrar som "gömmer" gaderoben och såhär blev det...
 
 
Vi är supernöjda även om det kommer ta ett tag att vänja sig. Svårt att få bra bilder.
Just nu är Livias säng i vårt rum, men när hon väl flyttar upp på sitt rum och vi får en ny sovrumsdörr så är vårt lilla krypin iprincip helt klart! =D

Elias 21 år

Grattis lillebror på födelsedagen, även om den inte blev som du tänkt så hoppas jag den blir bra! =)
 
 

Dagens ORD

Ett lyckligt äktenskap kräver att man förälskar sig många gånger och varje gång i samma person.

Långt hår

Här hemma badar barnen alltid varje söndag, sen badar de ju någon gång mitt i veckan också men det kan vara en tisdag, eller en onsdag eller en torsdag osv. Men söndagar är alltid baddag! Det är som att man badar och blir ren för en ny vecka, det gjorde vi alltid när vi växte upp, så var man ren inför skolan dagen efter eller liknande.
 
Idag han barnen badat i vanlig ordning och jag såg hur långt hår Livia har fått. Det bara växer och växer så nu kan man hitta på en del frisyrer. Taskigt läge bara att håret på ena sidan är tjockare än på andra så vi försöker ändra benan på henne, men det är inte det lättaste! 
 
 
Leo tycker att Livia behöver klippa sig, han försöker intala oss att hon är en pojke och pojkar har ju kort hår... Jahaja Leo, lycka till med det! ;)

Dagens ORD

Det finns inget bättre skönhetsmedel än lycka.

Inte bara män

Denna bilden gäller inte bara män, eller partners, utan även "vänner".......
 
 

Dagens ORD

Kärlek som bygger på skönhet dör snabbt, liksom skönheten.

Leos gurka

Leo har i flera veckor nu gått till mormor varje dag för att kolla till sin gurka som han har planterat. Man har sett, från dag till dag, hur mycket den har vuxit och idag var det dags att skörda första gurkan! =D

Leo har spänt gått och väntat på denna dag, och han blev så stolt när han själv fick ta ner gurkan.
Vi kunde ju självklart inte bärga oss utan skar vars en bit till oss var som vi kunde mumsa i sig. Leo frågade "var den god?" Självklart svarade vi, den är ju sååå mycket godare än dem man köper och han kunde inte annat än att hålla med! ;)
 
[ Första bilden tagen för ca 1 vecka sedan och idag var den redo att plockas! =) ]

Ingen värme

 
Vi har väll haft några enstaka dagar med riktig sommarvärme, men annars så får vi väll en typiskt svensk sommar i år också?! =/
Jag som har långledigt och vill passa på att för en gångs skull få lite färg, inte vara kritvit denna sommaren också..

Dagens ORD

Ömma ord är förbindelselänkar mellan två hjärtan.

Bra terapi

Att virka eller sticka är en väldigt bra och billig terapiform om man jämför med att gå till t.ex en psykolog.
När vi blev intervjuade av en psykologstudent när vi var i Lund med Livia så frågade hon faktiskt mig om jag handarbetar något, för enligt henne är det många som blir hjälpta av det.
Var tvungen till att skratta lite när hon frågade, sneglade på Dennis som skrattade hon också och så fick jag ju förklara för henne att jag har tagit upp virkningen igen. 
Så lite bevisat är det väll ändå, att det räknas lite som terapi menar jag?! ;)
 

Hahaha

Jag har några "vänner" som inte fattar hintarna jag ger dem...
 
 

Dagens ORD

Man älskar och beundrar den människa som kan le i bekymren, samla styrka efter förtvivlan och bli modig genom eftertanke.

Relaxar

Vi relaxar lite hos mamma/mormor medans de lagar middag till oss allihopa! =D
Livia har ordnat så skönt till sig själv, en dyna att sitta på, en dyna att ha som stöd för ryggen och en liten handduk som filt, det är ju lite halvkasst väder idag! ;)
 
 
Leo har bäddat till sig själv på studsmattan, han behöver inget tak över huvudet än iaf! ;)

Dagens ORD

Kärlek är handling, inte tanke.

Bränd..

Nästan två veckor sedan jag drog ut min visdomstand, och idag var det dags för kontroll.
 
Jag hann knappt öppna munnen förrens min tandhygienist började berömma mig, från första gången jag träffade henne, för ca sex månader sen, så har min munhygien förbättrats avsevärt. Jag hade ytterst lite tandsten, knappt några tandfickor och hålet efter visdomstanden hade dragit åt sig jätte fint.
Det kändes otroligt skönt att höra hur hon berömde mig, min tidigare tandhygienist var inte bra eller snäll för den delen. Hon tryckte ner mig i stolen med sina ord utan att lyssna på vad jag hade att säga. Man mådde inte bra efter man varit hos henne och man ville aldrig gå tillbaka dit igen. Men så bytade jag hygienist och allt blev så mycket bättre. Att få höra att det man gjort lönade sig och att det blev bättre för gång, istället för som den andra, klanka ner på en och påstå att det bara blev värre hela tiden...
 
Men det var inget smärtfritt besök idag, de har fått nya rengöringsverktyg som inte riktigt är som de ska, själva skyddshöljet sitter inte lika lång ut så hon brände mig på läppen medans hon tog bort tandsten.
Jag var tydligen inte den första som råkade ut för detta och jag lär väll inte bli den sista heller.
De har anmält redskapen och jag hoppas de får de utbytta snart, jag fick brännsår på underläppen och en fläskläpp som tack för detta besök.. Nää, jag vet att det inte är deras fel, men det var inte så skönt! ;)
 
 

Dagens ORD

Äktenskapet har många plågor, men celibatet har inga glädjeämnen.

Dagens ORD

Att inte ha blivit älskad det är otur, att inte kunna älska, det är en olycka.

Leos nya rum

Dennis har haft lite "sommarlov" och då passade vi på att fixa i Leos rum och vindarna.
Planerna har alltid varit att vi skulle slå ut väggen in till vinden och använda det utrymmet som Leos egna, privata förråd. Så nu började vi riva och köpa hem material till att fixa stora vinden och Leos rum.
 
Före, vi målade aldrig väggen som skulle rivas, utan det fick vara så tills nu.
 
 
Under: Vi rev väggen och lade golvspånskivor över isoleringen, innan vi satte upp skiljeväggen in till vinden så la Dennis golv över hela vindsutrymmet (fanns inget golv alls innan så vi kunde inte utnyttja vinden överhuvudtaget) Vi fick isolerat och satt upp nya gipsskivor, bilden nere till höger visar hur det ser ut innan vi målat.
 
 
Efter: Vi gjorde en fondvägg med lite dekorationer på, fick in alla Leos saker i rummet igen och så var det så färdigt det kunde bli förtillfället. Vi väntar på parkettgolv som ska läggas i vindsutrymme delen och så ska där upp skjutdörrar som skärmar av "förrådet" som ska inredas med en ordentlig myshörna med madrasser och en massa kuddar, mysiga lampor och en del med hyllförvaring.
 
 
Just ja, vi ska byta ut dörren också, men för nu så blir det här bra! Vi är jätte nöjda, men tror det kommer bli ännu bättre sen när dörrarna är uppe och vi fått inrett myshörnan ordentligt! ;D

Dagens ORD

Så länge du kan älska allt, har livet ingen nöd. Din själ är oåtkomlig, ditt liv är överflöd.

Latfis

Vi slappar lite medans pappa gör nytta där uppe, det är väll rättvist?! ;)
 
 
Knasbollen har kastat ut alla bollar så hon själv ska kunna få plats i draken.
Vem plockar upp sen då tro?! Jo det blir väll mamma, enligt pappa så får ju hon också göra nått.. ;)

Dagens ORD

Man kan ge utan att älska, men man kan inte älska utan att ge.

Fler sätt än ett

Pyjamasshort ska man väll inte ha på huvudet Livia?!
Jooohoo svarar hon och kastar sig skrattande bak i soffan! Knasboll! ;)
 
 
Ja vad gör man inte för att underhålla sina barn?!
Pappa är där uppe och fixar på Leos rum/vinden och vet barnen att de inte får gå upp och störa honom så är det ju det enda de vill göra...

Dagens ORD

Om du tar bort kärleken ur livet tar du bort livets nöjen.

5000 inlägg

Detta är inlägg nr..
 
Japp så är det, idag firas det inlägg nr 5000. Bloggen har funnits "på riktigt" sen i början av år 2010.
Då började jag blogga på riktigt för att dokumentera Leos uppväxt, senare har det blivit även Livias uppväxt och nu handlar bloggen väll mest om vår vardag och om min passion - virkning.
 
När jag går igen bloggen lite snabbt så ser jag mååånga onödiga inlägg och vissa inläss är riktigt tråkiga. Men det är ju så det har varit, det var så jag kände för allt just då.
Allt utvecklas men ibland kommer där en svacka. Det är det jag kallar alla tråkiga inlägg - mina svackor! ;)
 
Men ni vet ju att det är upp till er själva om ni vill gå in och läsa eller inte. Jag tvingar ingen. Jag skriver för mig själv och för att barnen ska kunna gå tillbaka och kolla och ställa frågor om deras uppväxt m.m m.m.

Motorcykel

Pappa sågar till något i garaget så då passar Livia på att köra lite motorcykel på uppfarten! =D
 
 

Dagens ORD

Det gäller inte att finna en flicka som man har lust att gå till sängs med. Det gäller att finna en flicka som man har lust att stiga upp med.

13 månader sen

Idag var det dags att kolla Livias hjärta, 13 månader sen vi var i Lund på undersökning sist, så det var hög tid att vi äntligen fick komma dit.
 
Vi kom dit med andan i halsen, jag skämms lite över att säga att vi körde vilse, både dit och hem. Jag menar, det var över ett år sen vi var där sist, men vi bodde ju i princip där innan dess... =/ Jaja, vi kom fram, och som tur var så var de lite försenade de också. Vi hann gå ner till avd 62 och bytat ut matdroppet. Har ju haft det i ca 3 år, så det behövde lite service.
 
Väl uppe på avdelningen igen så gjorde vi EKG, vägde och mätte Livia. Livia var så duktig, låg lugnt och stilla och gjorde som de sa åt henne. Nu väger hon exakt 12 kilo och är 89 cm lång! Stora flickan! =D
Personalen frågade hur det var med henne och tyckte hon såg så fin ut, hon har växt på sig bra, så då måste hon ju må bra också?!
Efter EKG så fick Livia kolla lite på Bamse medans de gick över hela bröstet med ultraljudet. Livia sa inte ett ljud och rörde sig knappt, så duktig, det går inte att beskriva hur stolt jag är över henne. Men sen å andra sidan så har hon varit med om detta så många gånger så hon har vant sig.
 
 
Yahia (kardiologen) berömmde henne flera gånger för hur duktig hon var.
Undertiden frågade han hur många gånger Livia blivit opererad, jag sa, för hjärtat är det 3 gånger. Undrade lite varför han tog upp det. Men tänkte att jag får ta mina frågor när han är klar.
Till slut så sa han att allt såg bra och stabilt ut, dock så läcker hennes vänstra klaff lite så de vill hålla koll på den. Det kan ta lång tid innan det blir bättre eller sämre, men blir det sämre, så kan en till operation behövas. Just nu är hon inte påverkad av det.
Fick aldrig svaret på hennes blodtryck, men då de inte ringt eller hört av sig så antar jag att det är ok.
 
Mamma flicka börjar bli stor, på alla sätt och vis. Jag är sååå stolt över allt hon åstadkommit och hur långt hon tagit sig. Livia är envis som synden och det är en fördel när man måste gå igenom något sånthär!!

Dagens ORD

Kärlekens värsta fiende är vanan.

RSS 2.0