Alla barn ♥ dag kort

Har ikväll beställt hem några alla barn ♥ dag kort! Gör det du med och stöd våra hjärtebarn lite extra denna månad!
Februari är alla hjärtebarns månad och det är även den månad då vår lilla hjärtebebis föddes.
En månad då vi tänker lite extra och jobbar lite hårdare för att samla in pengar till forskning om medfödda hjärtfel.
 

Dagens ORD

 

Stämmer bra!

 
Vad skulle jag gjort utan mitt älskade hallon te? Hade ju aldrig orkat jobba mina nätter iaf! ;)
 
 
 
 
 

Keep Calm

 

Dagens ORD

 

Morgon/Kvälls-människa

Jag är verkligen inte någon morgonmänniska, men jag kan inte säga att jag är någon kvälls/natt människa heller...men en sak vet jag. Jag hade ALDRIG klarat mina dagar om jag inte fick mitt Herbalife te med hallonsmak!! ;)
 
 
Tycker nog att jag har blivit mycket bättre sen barnen kom, man har en anledning att gå upp på ett annat sätt. Eller ja, man har ju faktiskt inget val.. Men förr hade jag kunnat sova länge om dagarna och sen ligga halvsovandes i soffan resten av dagen. Man fick inte gjort ett skit. Men det var då....detta är nu!
Tur jag har mina barn som inte tillåter mig att sova länge. Man får ut så mycket mer av dagen om man går upp tidigt. Och jag har en jäkla tur för de sover alltid hela nätterna och har i princip alltid gjort och de brukar aldrig vakna tidigare än 07. =)

Dagens ORD

 

Tandläkaren

Har varit hos tandläkaren idag. Årliga besöket gjort. Dock så gick det inte bra alls. 
Har varit hos tandhygienisten flera gånger förra året, har problem med tandfickor och speciellt runt visdomständerna. Under det sista besöket till henne så pratade vi lite om att kanske dra ut visdomtänderna för att man ska komma åt och rengöra bättre. Och idag då, hos tandläkaren, sa han just det.
Han frågade om det var svårt att rengöra längst bak och då jag svarade ja sa han att det inte var så konstigt då han knappt kunde komma åt för att kolla ordentligt. Hade tydligen två stora hål på visdomständerna där uppe, de växer lite snett då där inte är tillräckligt med plats och de har inte ens kommit ut helt. Han tycker de är onödiga för mig då jag inte ens använder dem och han kommer aldrig kunna komma åt för att laga dem, alltså ska de bort.
Där var två små hål på visdomständerna nere, inget han kan laga, men de ska hålla koll på dem och i värsta fall åker de också bort, fast nästa år.
 
Så nu ska jag dit nästa månad för att göra en ordenlig röntgen, en sån megaröntgen som får med alla tänderna på en bild och som ser allt. De måste se hur visdomständerna ser ut ordentligt så de kan avgöra om de kan dra ut dem där eller om jag ska skickas vidare till tandkirurgen...Åh jag som hatar att gå till tandläkaren måste nu stå ut med allt detta... HJÄLP!!!
 
[ Känner ni också igen er? ;) ]
 

Dagens ORD

 

Jag är INTE trött!

Dennis har klagat nu varje dag jätte länge över att han sover så dåligt, att han blir väckt av att få en fot i huvudet eller ryggen eller liknande. Så nu har vi börjat lite med stjärnbetyg här hemma.
För var natt barnen sover hela nätterna i sina sängar får de en stjärna i kalendern. När de har samlat ihop ett visst antal stjärnor får de lov att lösa in dem på vad de själva vill. Det kan t.ex. vara att de samlat ihop 7 st stjärnor och då kan vi åka till kulhuset och leka en hel dag, eller om de kanske samlat ihop 10 st stjärnor så kan Leo få ett nytt spel på iPaden eller liknande. Vi har en hel lista med mål de kan uppnå och välja själv när och på vad de vill göra något.
 
Häromkvällen så gick jag upp och nattade Leo, låg och mös lite med honom i sängen, han berättade väldigt konstiga historier för en, men somna det kunde han inte.
Jag gick ner en stund och hörde honom i trappan, ropade på honom att han skulle gå upp och lägga sig så kom jag om en liten stund. Men han ropade tillbaka att han inte var trött. Så blev det ännu en gång lite senare. Men till slut blev det tyst. Dennis gick upp för att kolla, då ligger Leo såhär...
 
 
...väldigt farligt, hade han rullat runt så som han brukar i sängen hade han trillat ner för trappan. Dennis bar in honom i sängen och sen sov han där heeela natten. Han som inte var trött! ;)
 
Barnen har i princip alltid sovit inne hos oss, men nu börjar de bli så stora och ta så myket plats. Och det är Dennis som blir drabbad. Jag har inga problem med det, jag tycker det är mysigt och vill ta tillvara på denna tiden. Det är som mamma/mormor säger, de sover inte hos er när de är 15 år!
Näpp det kommer de inte att göra, men nu har Dennis fått nog och jag saknar att ha mina element bredvid mig! Jag som är så frusen av mig...

Dagens ORD

 

Creme Brulee

När mamma fyllde år eller om det var i julklapp, iaf så fick ett presentkort på Emporia i Malmoe. Hon hade svårt för att komma på vad hon ville ha eller behövde, men så ville min bror prova på att göra Creme Brulee. Jaa, då kan jag köpa en sån brännare för presentkortet. Sagt och gjort. Och igår fick vi invigt den...
 
 
 
 
Jag har testat Creme Brulee en gång tidigare, men då gjordes de i ugn. Denna gången fick man ju testa på att "båla" lite också..haha. Som en riktig pyroman...
Creme Brulee är ju typ som pannacotta, bara att man bränner socker ovanpå, det blir en liten krispig topp. Men akta så ni inte bränner vid sockret då det får en liten mindre god smak då..hehe ;)
 
Annars var den god, väldigt mäktig, Leo ville inte ens smaka, Livia smakade men spottade ut det direkt. Ja vi har iaf fått prova på det också även om det kanske inte blir fler gånger.

Dagens ORD

 

Blä?!

För ett tag sen fick en kollega till mig några innerkuddar som hon inte hade användning för. Hon hade beställt fyrkantiga men fick hjärtformade och då hon inte behövde skicka tillbaka dem tänkte hon ge dem till mig. Jag kunde säkert göra något med dem..
 
Så jag funderade lite och tillslut hittade jag en bild på en hjärtformad kudde där de använt sig av hexgonformer och format till ett hjärta. Jag tänkte ut olika färgkombinationer och tänkte göra hexagoner så det blev ett kuddfodral. Ett till var och en i familjen.
 
Men självklart blev det inte alls som man tänkt sig. Jag tror nog att min ide var bra, men själva utförandet blev en annan.. När jag gjort alla 200 delar (50 heaxgoner till var kudde) så sydde jag ihop dem. Men jag får INTE till hörnen alls och det ser bara förjävligt ut. Så nu står jag här med 200 hexagoner och har ingen aning om vad jag ska ta mig till..
 
[ Innekuddarna ]
 
[ 25 hexagoner blir en framsida ]
 
[ 50 hexagoner blir inte alls ett snyggt fodral när man sytt ihop dem ]
 
Nu ska jag se om jag hittar lite nya ideer, så jag iaf får användning för mina hexagoner, och kanske kan jag använda kuddar som stoppning om man gröper ur dem?!

Någon med några smarta ideer? Tveka inte att höra av er isf!!

Dagens ORD

 

Virkade Bokmärken

Jag har perioder då jag läser väldigt mycket, speciellt efter jul då man oftast fått någon bok i julklapp. Eller ja, rättare sagt, Håkan brukar ha fått böcker i julklapp och så lånar jag dem av honom! ;)
 
Det var inte annorlunda denna julen, så nu har jag en hög på 4-5 böcker att läsa. Men jag tröttnade på att använda ett gammalt kvitto eller en blank biljett från jobb. SÅ jag gjorde några bokmärken! =D
Hade ändå tröttnat på mina hexagoner, pentagoner och octagoner, behövde göra något annat emellan ett tag. Så vad passade bättre än att göra några bokmärken?! ;)
 
Ros:
Mönstret hittar du HÄR (<--länk)
 
Gecko ödla
Mönstret finner ni HÄR2 (<--länk)
 
En av mina favoriter
Ängel
Mönsret finns HÄR3 (<--länk) 
 
Moln med droppe:
Mönstret hittar du HÄR4 (<--länk)
 
Min absoluta favorit
Fjäril av en octagon:
"Mönstret" hittar ni HÄR5 (<--länk)
 
Blommor:
Mönstret finnes HÄR6 (<--länk) 
 
Också en av mina favoriter:
Prinssesbakelse
Mönstret hittar du HÄR7 (<--länk)
 
 Glass
Mönstret finns HÄR8 (<--länk) 
 
Jordgubbe
Mönstret finns HÄR9 (<--länk) 
 
Leos favorit (och min):
Mike Wazowski från Monsters Inc.
Mönstret finns HÄR10 (<--länk)
 
Håkans favorit (och min):
Sir Väs från Robin Hood
Mönstret finns HÄR11 (<--länk)

Dagens ORD

 

Tripp, trapp, trull

Leo älskar att ha sin mamma hemma lite mer, det har han sagt flera gånger och det märks, han är en helt annan pojke när man är ensam med honom. Men är man själv, eller ja det kan kvitta, för barnen är så förtryddna på varandra så det är sjukt. Det kvittar om Leo eller Livia sitter hos mig för då är den andra också där och så slås de om en. Väldigt mysigt och man blir så varm om hjärtat, men samtidigt kan det vara riktigt jobbigt, att aldrig få sitta själv, eller att de inte kan sammsas. Men idag, hos mormor, då kunde det. Livia satt i mitt knä och Leo hade en hängbiljett! ;)
 
[ Mamman med sina älskade barn! =) ]

Dagens ORD

 

Dollar Store

Igår var jag och mamma och kollade in den nyöppnade butiken Dollar Store. Det skulle tydligen vara i still med Ö&B, vi handlar i princip aldrig där, men vi kunde ju åka in och kolla iaf.
 
Vi hittade en hel del saker som vi lika bra kan handla på t.ex Willys eller Citygross, men vissa saker var helt klart mycket billigare där. Så dit kommer man åka fler gånger! =)
Dollar Store hade det mesta, utom livsmedel, och det var väldigt billigt. Ska barnen på kalas kan man köpa presenterna där. Även lite av inredningsartiklarna de hade passade mig. Får dra med mig Dennis dit en dag så han får känna att han är med och väljer..haha.

Dagens ORD

 

Kan du skratta

Pappa/Dennis var ledig från skolan idag. Leo var på dagis hela dagen. Livia fick tuppjuck är hemma för hon var så uttråkad.
Det löste vi som så, Livia fick följa med pappa en runda till affären för att hämta ett paket och sen för att tanka bilen. Jag hämtade hem Leo och så var det frid och fröjd i ca 1 timme. Då började barnen gå varandra på nerverna och vi begav oss ut för lite sakletning, lekplatshäng och väldigt mycket frisk luft! =)
 
[ Knasbollen ]

Dagens ORD

 

♥ barns armband

Idag kom dem, våra hjärtebarnsarmband vi beställt. Mamma och jag hade ju egna tankar innan på att göra någon slags armband om hjärtebarnen. Det finns ju fuck cancer, childhood m.m. redan. Men då vi inte kunde komma på någon bra design beställde vi dessa istället. 
 
De kostar 100;- st och 90;- går direkt till forskning om medfödda hjärtfel. 
Köp ditt på deras facebooksida HJÄRTEBARNS ARMBAND (<--länk) eller på avd 67 i Lund och stöd våra fina hjärtbarn du också! Nu finns de även i andra färger och storleken bestämmer du själv!
 
 
 

Dagens ORD

 

Mina mästerkockar

Barnen brukar ibland vilja hjälpa till i köket och laga mat, denna gången fick de hjälpa Håkan och göra korv stroganoff med ris. Det var utsökt, mycket godare än vanligt! ;) De kommer bli riktiga mästerkockar när de blir lite äldre!
 
 
 
 

Dagens ORD

 

Jobbe helg

Fick en mjukstart hemma med barnen i veckan, och helgen har bestått av jobb. Har dock jobbbat med den bästa båten och besättningen så det gick an! ;)
 
 
Imorron tar vi nya tag, Dennis åker till skolan och jag och barnen ska ut på äventyr. Dennis får en till lugn vecka i skolan, de skulle endast gå måndag och tisdag. Prova lite kläder, få verktyg och häften m.m. Sen borde det väll ändå komma igång?! =)

Dagens ORD

 

Dagens ORD

Du kanske blir besviken om du misslyckas,
men du är förlorad om du inte försöker.

Dagens ORD

Tro inte på allt du hör.
Det finns alltid tre sidor
av varje historia.
Din, deras och den sanna.

2.a delen ikväll

Det som var det "roligast" med kalaset i helgen var att få höra vad de tyckte om miniserien "Rakt in i hjärtat". Serien handlar ju om världens främsta barnhjärtrumcenter i Lund. Och som de flesta vet är Livia ett av alla de hjärtbarnen som blivit opererad där.
 
De som inte sett bilderna vi har på Livia med hennes kirurg har nu fått se honom i programmet, de har hört honom prata osv. Nu har vi inte varit inlagda på länge och det var ännu längre sen som Livia blev opererad, men träffar man på Jens i korridorerna så känner han igen en, han stannar och pratar lite, även om han har bråttom. De tar verkligen hand om sina patienter, bryr sig och glömmer dem aldrig. Jag tror att varje patient stannar hos dem, något slags minne av just det barnet fastnar och kommer aldrig glömmas bort. Och det märks när man pratar med dem och nu även när man ser dem på tv.n.
 
Det är konstigt att se korridorerna, där man gått så många vändor, så många timmar, på tv. Jag tillåter mig aldrig till att glömma allt vi varit med om, det betyder för mycket. Men jag har bearbetat det så pass bra att jag hittills har kunnat se och prata om programmet utan att fälla några tårar. Jag kommer få mina flashbacks i några år till och kanske föralltid, men de kommer med längre mellanrum hela tiden. Ibland går jag tillbaka och tittar på bilderna och läser vad jag skrivit om vad som hände m.m. Det får aldrig glömmas bort, man får aldrig ta någon eller något förgivet!
 
Där var inte så många frågor som kom upp på kalaset, de frågade lite om Livias kirurg och ifall vi kände igen fler av personalen (vilket vi gjorde). Min moster och hennes man har ju varit och hälsat på oss även när vi bodde på avdelningen, men de flesta på kalaset har ju hälsat på när Livia låg på BIVA, med alla slangar och tillbehör.
 
Ikväll är det dags för andra delen av serien. Missa inte det!!
 
 

Dagens ORD

 

Dagens ORD

 

Redan?!

Dennis slutade tidigt igår, första skoldan fick de bara lite information och en ny chans att ställa frågor. Idag slutade de också tidigt och imorron är de lediga. Hallå? Redan?
 
När det är en utbildning på ca 1 år kan man ju tycka att de ska sätta igång på allvar direkt. Men å andra sidan kanske det kan vara skönt att komma in i det lite långsammare så de hinner vänja sig lite. Dennis har ju bara gått hemma de senaste 2 åren så det är verkligen på tiden att han kommer hemmifrån!!
Och jag får en liten lugn start jag med! Jag vet inte när jag var hemma en hel dag ensam med barnen senast. De är ju inte så små längre, de vill båda ha mycker uppmärksamhet och behöver verkligen rastas. Det är nog jag som tycker det är skönt sen när jag ska återvända till jobb igen?! ;)
 
 

Dagens ORD

 

Back to school!

Idag är första dagen tillbaka i skolan för Dennis del. Dennis kom in på sin utbildning och ska nu plugga ca 1 år och till slut bli vvs.are! =D
 
 
Då Livia inte börjat dagis än så ska jag få ta 2 härliga månader föräldraledig och bara umgås med mina barn. Det blir de första mammadagarna jag tar ut för Livia.
Tanken är att jag går hemma till februari och de dagar Leo går till förskolan ska jag och Livia göra några besök på Livias avdelning så det blir lättare sen vid inskolningen. Mest för pedagogernas skull, de ska lära sig allt med Livia, med knappen, hur hon uttrycker sig osv. Vi har några inbokade träffar där även logoped, sjuksköterska och sjukgymnast kommer närvara. Så det återstår att se hur det går! =)

Dagens ORD

Have you ever noticed That a woman´s
" be ready in 5 minutes "
and a man`s
" be home in 5 minutes"
are exactly the same

Kalas hos moster

I början av veckan fick jag höra att vi skulle på kalas igår. Min moster fyllde år och bjöd in oss på lite god mat och skratt! =D
 
När jag kom ut ur duschen innan det var dags att göra oss iordning så hittade jag Livia såhär. Dennis hade fått på henne kläder och medans han var och gjorde annat passade hon på att ta på sig mina stövlar och ta en tur med dem..haha. Stövlarna är lika stora som hennes ben som ni kan se nedan! =D
 
[ Knasbollen ]
 
Väl hos moster Gun lekte barnen med deras nästkusin medans vi andra snackade och hade det trevligt. Det bjöds på en ny sorts maträtt som var riktigt god, men efterrätten var den samma som vi brukade få, glasstårta! =D
Jag hjälpte Alva med hennes nya julklapp, hon fick sånna gummiband man kan göra armband med, men ingen förstod riktigt hur man skulle göra. Måns läste bruksanvisningen medans jag försökte på alla sätt och vis. När Måns gav upp och jag fick instruktionsboken råkade jag få upp sista sidan, som var på svenska..hahahaha, Måns hade försökt läsa de engelska och ingen fattade något alls..hehe. 
Men så tillslut fick vi rätt på det och Alva fick sig två armband innan vi hade tröttnat på det..haha
 
 
 
 
Livia satt lite hos Månsan och mös och lekte med hans mobil medans hon fick mat. Knasen kan ju inte ens skärpa sig när han ska bli fotad..haha.
 
Det var en trevlig kväll och man fick komma hemifrån och umgås lite med annat folk lite! =)

Dagens ORD

 

Cheerleader

Jag är en cheerleader!! Till mina barn! Står alltid bredvid och hejar på! ;D
 

Dagens ORD

Varje generation skrattar åt gamla moden ,men följer rättroget de nya..

Hihi ;)

 

Dagens ORD

Motivation is what gets you started. Habit is what keeps you going.

Rakt in i hjärtat

Nu ikväll börjar "Rakt in i hjärtat" en serie i 6 delar som handlar om hjärtebarnen och arbetet på avdelning 67 och BIVA i Lund. Vi får följa några barn, födda med hjärtfel, och deras familjer på avdelningen m.m.
 
Denna serien kommer jag följa, även om inte vår familj är med. Den är värd att se och det är "kul" att hjärtebarnen får uppmärksamhet! Fler behöver veta vad det handlar om och vad vi går igenom!!
 
[ Lilla Wille 2 år och underbara Annie, som vi haft mycket kontakt med!
 
Ni kan läsa mer om serien HÄR (<--länk)
Serien startar ikväll 21:00 på svt1

Dagens ORD

Alla skrattade åt mig för att jag var annorlunda.
Och jag skrattade åt alla för att de var likadana!

Beställning Caroline

Caroline på jobb hade köpt hem två svarta, enkla kuddfodral som hon ville att jag skulle smycka lite med min virkning. Hon bestämmde sig för att hon ville ha en stor uggla på den ena och mormorsrutor på den andra.
Hittade ett mönster på en uggla hon gillade och så förstorade jag upp det så det skulle passa bättre. Och resultatet blev det här...

[ En stooor uggla ]
 
[ Mormorsrutor ]
 
Jag blev själv väldigt nöjd och visst det var lite pilligt emellanåt, men det var det värt. Och Caroline blev riktigt glad så det var ju det bästa och huvudsaken! =) Hoppas nu de kommer fram i deras nya hus, väntar på en "finish" bild också bara! ;)

Jag fick en del garn över och överraskade henne med en liten hjärtekatt som kan hålla ugglan sällskap! 
 
[ En hjärtekatt som hon fick på köpet! =) ]

Dagens ORD

Creativity is intelligence having fun!

♥ Februari

 
Februari är den månad som tillägnas alla hjärtebarn. Och som ni vet så föddes Livia med ett väldigt ovanligt och allvarligt hjärtfel som hon blivit opererad för ett antal gånger. Vi hoppas vi inte behöver gå igenom något sådant mer och vi önskar att ingen familj ska behöva gå igenom det vi själva gjort!
 
Så nu hjälps vi alla åt att samla in pengar till forskning, så fler barnhjärtan får klappa längre och så vi ska få ett svar till varför somliga födds med hjärtfel.
Jag kommer beställa hem året hjärtepins, där alla pengar går oavkortat till forskning kring barns hjärtfel. Vill ni beställa så får ni mer än gärna göra det via mig. Skicka här, på facebook eller ta kontakt med mig överhuvudtaget så ordnar vi det.
 
Nu har det även kommit hjärtebarnsarmband, de kostar 100:- och 90:- går direkt till hjärtebarnen. De kan ni köpa via deras facebooksida Hjärtebarns armband https://www.facebook.com/pages/Hj%C3%A4rtebarns-armband/794427813954562?fref=ts
 
Lägg gärna er beställning så fort som möjligt så jag vet hur många lådor jag ska beställa hem! =) 

Dagens ORD

Gud skapade sömnen och djävulen skapade väckarklockan!

Virkad Julgrupp

Min snälla moster Gun har ställt upp väldigt mycket för oss sen Livia kommit. Men det är så svårt att handla till henne, hon har ju allt. Så jag tänkte jag kunde virka en julgrupp till henne istället. =)
 
De har varit bortresta under jul och nyår så jag smög dit igår innan de kom hem och lämnade den på vasken tillsammans med ett kuvert med bilder på barnen. Tror nog det uppskattades, eller jag hoppas det iaf! ;)
 
Denna julgrupp består av en hyacint och två amaryllis, en röd och en vit! =D Vad tycks?
Själv blev jag galet nöjd! =D
 
 
 
 
 
Mönstret finns HÄR (<--länk)

Dagens ORD

 
 

Virkade Babblarna

Det var sådär ca 6 månader sen som jag påbörjade att virka babblarna. Sen har det bara legat och inte förräns i helgen när Livia var borta så fick jag gjort klart alla 6.. =D
 
 
Väntar på att Vovvo också ska bli klar, det har ju kommit till en hund också på de lite nyare snuttarna. Måste bara hitta rätt färg på garnet först. ;)
 
 
 
Mönster till Babblarna finns HÄR (<--länk)

Dagens ORD

 

Vill ha! ;)

 

Dagens ORD

FRAK - Is the profanity of the future

Jul igen

Det blev lite av en till julafton idag. Mathilda var sjuk under julen och kom idag istället. Hon och Robin fick öppnat sina julklappar och barnen sina! =)
 
Livia fick denna söta dockvagnen som hon direkt bäddade ner sina barn i! =)
 
 
Och denna söta uggleväskan, Livia har varit lite avis på Leo då han har en ryggsäck och inte hon. Hon skulle knappt ta av den innan vi skulle bege oss vidare..haha
 
 
Leo fick en radiostyrd bil, men den lekte han med hela tiden så jag fick ingen bild. Får ordna det i helgen! ;)

Dagens ORD

life's a BITCH
until you die...

Gott nytt år

Jodå, dessa två härliga, spralliga barn lyckades hålla sig vakna till midnatt och raketerna började fyras av. Jag gick ut med barnen medans de andra fortfarande höll på att ta på sig kläderna..hehe. 
Livia blev lite rädd då grannarna smällde sina, men sålänge raketerna var på långt avstånd, så man såg men inte hörde då gillade hon dem! =)
Leo kunde inte få nog av dem, han ville vi skulle fortsätta hela natten och dagen efter osv..hehe
 
Vi gick inte in igen till mamma utan vi tog våra saker och körde hem. Barnen behövde komma i säng.
När vi kom hem gick Dennis ut med Degas och jag och barnen stod i ytterdörren och kollade på eftersläntarna. Livia stod och klappade händerna och tyckte det var såå fint. På avstånd! ;)
 
Gott nytt år på er alla! Hoppas ni får ett underbart 2015! 
Jag känner att 2015 är vårt år!! =D

Dagens ORD

THE HERO
is the one who stays!

RSS 2.0