Nyårsfin

Livia blir nyårsfin! =D
 
 
Updatering: Håret hann tyvärr inte torka ordentligt innan vi var tvugna till att ge oss iväg. Så det blidde inga lockar =(

Gott Nytt År!

 
Gott Nytt År till er alla där ute! Hoppas ni får ett underbart 2016!

Dagens ORD

 

Finbesök!

Dennis var tvungen till att köra till skolan idag och få en lapp underskriven. Han lämnade av barnen hos mig och Caroline på jobb, så vi har haft finbesök. Men kan säga att det tog musten ur en. De vill ju inte sitta still och kolla på iPaden..haha. Nej nej, de ska ju springa rundor och jag måste ha koll på dem så de inte trycker på knappar som de inte får osv.
Men det gick bra, inga överfallslarm blev intryckta, men man blir så trött när man måste vara på allerten så hela tiden, man kan inte slappna av! ;)
 
 
Så när Dennis kom och hämta upp dem fick vi (äntligen) lite lugn och ro. Tur vi knappt hade något att göra på jobb, vi satt mest och vaktade kontoret då de flesta redan åkt hem! =)

Dagens ORD

 

Potiential!


Dagens ORD

 

Yarnhaul!

Jag har fått Caroline att bli ett riktigt virkmonster, ja man blir väll som man umgås?!
Igår skickade hon ett sms om att de hade rea på Pollygarnet på Rusta och undrade om jag ville ha.
Hallå, det var väll en väldigt dum fråga?! ;) Självklart vill jag ha!!!! ;)
 
Hon undrade då hur många och efter lite räknande tänkte jag först ta 10 av var färg (5st), hade blivit 250:- , men så undrade Dennis vad jag satt och räknade på och när jag förklarat så sa han att jag skulle ta 20 av var färg istället. Lika bra att passa på när det nu var så pass billigt!
 
Asså? Hörde jag rätt?! Underbar man jag har som verkligen bryr sig om mig och mitt garnbehov! ;)
 
Så Caroline öste upp och kom först ut med 77 nystan åt mig. Sen kom där 23 till så jag fick mina 100 nystan för ynka 500 kr! =D Tack vännen!!
 

Dagens ORD


Holy SpongeBob!

Hur söt är inte denna Svamp Boben som jag virkade till Livia i julklapp?! Såå häftig, även om Livia inte gillade vingarna eller glorian..haha.. Men hon släpper den inte, så nöjd måste hon ha blivit! ;)
 
 
Vill du göra en egen Holy SpongeBob så finns mönstret HÄR (<--länk)

Dagens ORD

 

Invigning

Livia fick ett par hörlurar i julklapp, hon ska alltid ha högtalaren upptryckt i örat, men inte längre. Nu har hon fått dessa häftiga, men tiara och allt på! =)
De är lite stora, men hon växer ju in i dem, men hon gillade dem iaf! 
 

Dagens ORD

 

Klapparna 2015

Som i vanlig ordning brukar jag fota alla paket och lägga upp dem här. Inte för att skryta utan för att komma ihåg själv vad vi fått.
Oftast önskar vi oss kläder till barnen, de har redan så mycket leksaker, men något litet då och då är alltid roligt. Roligast är det ju när barnen är lite större och man kan spela spel med dem.
 
[ Livia fick en massa kläder, men även: lera, pennor, målarböcker, burkar, hårborste, spel och filmer m.m. ]
 
[ Leo fick också kläder, och: spel, filmer, burkar, pysselbok, sands alive, nytt stooort täcke och påslakan till det m.m. ]
 
[ Det bästa av allt var denna vagnen jag köpte till dem, där kan de ha alla pyssel/ritböcker, pennor, papper m.m. och ha allt samlat på ett ställe. Tanken är att den ska stå i vardagsrummet där uppe, men tills man kan lita på Livia ensam där uppe så får den stå här nere. På neutral mark! ;) ]
 
[ Men det bästa enligt barnen var nog att de fick vars en ny liten iPad. Jag och Dennis fick en riktigt bra deal när vi skulle byta in våra telefoner, annars hade de aldrig fått dem! ]
 
[ Jag och Dennis fick också en del julklappar, underkläder, pyjamas, strumpor, whiskey, nutella och bäst av allt stora boken om virkning! =D ]
 
Och så var årets jul 2015 avslutad. Granen får stå uppe några dagar till.
Vi tackar alla för de otroligt fina klapparna vi fått!! Tack, tack, tack!!

Dagens ORD

 

Julfirande 2015

Vi firade jul hemma hos mor, men vi började med att gå ner till parken i smyge på julinblåsningen. Dit kom tomten med godispåse till alla barnen. De fick t.o.m vars två då där inte kom så många barn. Men det var en väldigt läskig tomte...
 
 
Efter det gick vi hem till oss och kollade på Kalle och drack glögg. Sen packade vi bilen full och åkte hem till mamma/mormor. 
 
Det bjöds på julmat och dricka och efter maten, medan vi plockade undan så lekte Leo och Livia, de sprang mest rundor. Men sen när jag kollade bort så står Leo lutade mot toadörren och Livia helt förtvivlad där inne och kan inte komma ut. Det var ju bara det att hon hade låst dörren också och deras lås går inte att öppna utifrån. Och i ren panik så lyssnar inte Livia på vad man säger, det hjälpte ju inte att Dennis var uppskruvad han också och inte alls hade de rätta takterna för att lugna ner henne.
Vi började prata om att vi i värsta fall fick skruva av hela dörren, men mamma hon kan. Jag lutade mig ner och pratade lugnt med Livia samtidigt som jag höll koll på låset. Tills slut var hon tillräckligt lugn för att lyda mina "ordrar" och fick upp låset, samtidigt jag såg att där var öppet tryckte jag ner handtagen så hon inte skulle råka låsa igen. Öppnade dörren och ut kom en liten chockad Livia med gråten i halsen. Sen släppte hon inte mig på lång lång tid. Hon behövde tröst av sin mamma helt enkelt, och det gjorde inte mig nått alls! =)
Slutet gott, allting gott och snart var det ju dags för tomten att komma!! Och han kom..
 
Livia sa direkt när de öppnade dörren för tomten att det var Håkan, men mormor rättade henne och sa att det var tomten. Ja ok, men vägrade Livia gå fram till honom, så när han hade paket till henne sa hon åt oss andra att hämta det åt henne..haha.
Leo ställde en massa frågor, varför har du Håkans skor, varför är där gummiband på glasögonen, varför har du så konstigt skägg m.m m.m.
Och när tomten skulle gå så undrade Leo varför han inte stannade tills Håkan kom tillbaka. Då undrade tomten vem Håkan var, han kände minsan ingen Håkan.
Men Leo konstaterade att det var hans morfar. Vilket var roligt för han säger alltid Håkan, men innerst inne är han väll Leos morfar ändå! ;) Gulligt!
 
[ Fick en bild på när Leo satt hos tomten, men absolut ingen på Livia! ;) ]
 
[ Barnen hade tydligen varit väldigt snälla i år. Jag kan delvis hålla med! ;) ]
 
Sen ville barnen leka med allt, men vi sansade oss och öppnade Leos sands alive. Roligt, men sanden kändes jättekonstigt, skum konsistens, men mysig! Ja det är svårt att förklara! ;)

Senare på kvällen så somnade Livia i soffan, Dennis däckade och jag fick packa ihopa allt. Körde fram bilen och bar in allt och sen till det svåra uppdraget, att väcka Dennis haha. Frågade honom om han skulle följa med hem och så skakar han på huvudet. Frågade en gång till och då nickade han. Jag bara, ja men då får du gå upp ju!! ;)
Leo skulle sova hos mormor, men de ringde bara en stund efter vi kommit hem för Leo hade ångrat sig. Han ville hem, för han kom ju på att alla de nya roliga klapparna var hemma, så då ville han ju självklart leka med dem hela den långa dagen efter! =)

Love it!

Leo har tjatat ända sen han vaknade om att få öppna paket. Okej, ni kan få öppna dem största så slipper vi asa med oss dem till mamma/mormor sen.
 
Jag köpte dessa smarta vagnarna på IKEA och jag älskar dem!! Detta är våra pysselvagnar, en till barnen som de kan ha alla målarsaker i och en till mig som jag kan ha till mina virknålar och pågående projekt och garn m.m. =)
 
 
Uppdatering.
Nu är vagnarna inredda och klara för användning...
 
  
Jag blev så otroligt nöjd med barnen vagn, den står i vardagsrummet nere då vi i princip alltid är där. Nära och bra, speciellt för Livia, att komma åt allt ordentligt.
 
 
Vad tycker ni?

Dagens ORD

 

Sista klappen!

Sista klappen klar och inslagen. De flesta vilar nu tryggt under granen, de lite mer ömtåliga står på lite säkrare ställe (garderoben) ! =)
 
 
Okej, sista är inte klar, jag har fastnat på två virkprojekt som inte kommer bli klara i tid. Kanske till nästa år?! ;)

Dagens ORD

 

Dagens ORD

 

ASL

Det nya nu är ASL, att skriva sig till läsning. Och som de arbetar med olika bokstäver, ljud och ord i förskoleklassen. Leo lär sig något nytt varje dag och längtar dit för att få lära sig mer. Han tycker det är så kul och för oss är det jätte skönt att han gillar det. Vi vet ju hur det kan bli sen, skoltrött m.m...
 
Leo övade på att skriva när jag kom hem innan. Han stod i köket och ljudade ut bokstäverna i orden och lyckades väldigt bra, sen kom han inspringandes till oss och visade. Inte helt lätt ibland, men han försökte och det han inte fick rätt på hjälpte vi honom med och så försökte han igen. Ibland frågade han vilken bokstav ett ord slutade på och så skrev han och så kom han och visade oss. 
 
[ Några av orden han skrev ]
 
Det går inte att beskriva hur stolt jag är över honom och hur duktig han har blivit. 
Så fort vi är ute så ska han läsa bokstäverna på skyltarna m.m m.m. Jätte roligt är det! =D

Dagens ORD

 

Virkad Kalle Anka

En på jobb har länge undrat om jag kunde göra en Kalle Anka till henne. Men jag har endast hittat köpemönster eller mönster på jättestora ankor. Och mer än en kommer jag nog inte göra.. Men det gjorde inget att den blev lite större, så det var ju bara att sätta igång. =)
 
Så nu är den lilla Kallen klar, ca 30 cm hög. Nackdelen är att det är inte första beställningen hon har gjort, och de har jag inte fått betalt för än....så innan jag har fått pengarna, får hon inte sin Kalle. Jag menar, garn kostar, det tar tid att göra m.m m.m...
Jag har sagt att betalar hon de andra beställningarna så kan hon få denna Kallen gratis. Hennes mamma har ändå gjort några stickade tröjor till barnen. Så vi får väll se.
 
 
Hädanefter är det förskottsbetalning som gäller, kvittar vem som beställer. Detta är inte första gången jag inte får betalat för något jag gjort. Så då kan det vara, jag virkar bara till andra för att det är kul. Det är inget jag livnär mig på och tjänar i princip inget på det. Det är en hobby liksom! Det är också därför som jag lägger upp länkar till alla mönster jag använder mig av!
 
Mönstret till Kalle Anka hittar du HÄR (<--länk) 

Dagens ORD

 

God Jul 2015

Årliga fotot vid julgranen är taget, lite så hastigt, så inga julkläder eller finkläder för den delen.
Men med detta vill vi önska alla nära och kära en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! =D
 

Dagens ORD

 

Dagens ORD

 

Frustrerande!

 
Fast det problemet är löst nu. För mina fina barn har köpt ett nytt set med virknålar till sin kära mor! ;)
Jaja, ok då, jag köpte dem till mig själv. Men barnen kan ju ge mig dem i julklapp! Eller?! ;)

Dagens ORD

 

Tappad tand

Med lite hjälp på traven av sin käre mor och en bit sytråd har Leo nu "tappat" sin första tand! =D
Han var så irriterad av den och ville egentligen att vi skulle fästa tråden i dörren och sen slå igen den. Men det funkar inte riktigt så va. Efter många om och men så fick jag fäst tråden runt tanden och ett, tu, tre så ryckte jag ut den. Knappt någon kraft behövdes och Leo blev nog lite förvånad...hehe
 
Det blödde en del iom tanden inte var helt redo, men han fick skölja lite, och sen lägga tanden i sin tandkudde jag gjort och så la Leo den under kudden.
Han ville gå och lägga sig direkt för att se om tandfen skulle komma, han kunde knappt bärga sig.. ;)
 
 [ Min tandlöse lille grabb! =D ]
 
Andra framtanden nere är också väldigt lös och de två där uppe börjar "lossna" lite. Så snart har han inga tänder kvar! ;) Fast hans sexårs tänder där uppe har börjat komma, så just nu ligger han på -2! ;)

Dagens ORD

 

6 år!!

Min fina älskade pojke fyller hela 6 år idag. Vart har tiden tagit vägen???!!
 
 
 
 
Som Leo utvecklas, så mycket bara från dag till dag. Ibland blir man förvånad hur smart och förståndig han egentligen är. Hans roliga och smarta uttryck får en att tappa hakan ibland. 
Han funderar mycket och kommer med frågor som man inte riktigt hade väntat sig.
 
Dessa 6 åren har gått så fort, jag tycker vi ska pausa tiden lite!!

Dagens ORD

We are captives of our own identities... Living in prisons of our own creation.

En clementin?!

Hade en förare på jobb igår som undrade om jag ville ha clementin.
Ja varför inte?!
En stund senare kommer han in med en hel påse full, säkert några kilo clementiner... Ja ni kan ju säkert förstå att jag blev paff. Trodde han kanske skulle komma med 2-3 stycken och inte en helt påse full.
 
Tur man har en pojke här hemma som älskar clementiner. Och Livia älskar att suga ut saften! =) Det blir en del av hans födelsedagspresent, Leo fyller ju hela 6 år imorron.... ?! Satan vad tiden går!! Ska bli kul att ge honom lite paket imorronbitti för sen jobbar jag kväll igen.
 

Dagens ORD

 

Leos kalas

I eftermiddags hade Leo sitt allra första riktiga kalas för klasskompisarna. Vi var ute i god tid med inbjudningarna, men det var endast några dagar innan de hörde av sig. Ett tag såg det ut som om vi skulle bli tvugna till att ställa in =(
Det tycker jag är så tråkigt, att föräldrarna inte hör av sig. Nu blev det ca 12 barn som kom, ca 5 stycken meddelade att de inte kunde, men där var ändå drygt 10 stycken som inte hörde av sig alls. Såååå dålig stil!!!
Tack alla barn med föräldrar som hörde av sig, och till de som kom, ett stort tack till er för att ni förgyllde Leos dag!! 
 
Vi hade hyrt gillestugan i smyge där barnen hade mycket plats till att springa och ha kul. Själva kalaset varade i två timmar, men det kändes som en evighet... ;)
Barnen hade iaf superkul och det är det som är huvudsaken!! Vi hade tur att Mathilda och David kunde komma och hjälpa till lite, jag och Dennis hade fullt upp med att fixa maten och efterrätten, så de var där och underhöll barnen. Tack så mycket för hjälpen!! =)
 
[ Busdags! =) ] 
 
[ Alla satt väldigt fint när vi åt, vi hade lite frågestund under tiden så det skulle kännas bättre! ;) ]
 
[ Fiskedamm! =) ]
 
[ Alla fina paket Leo fick, de flesta korten hade barnen skrivit på själva! Duktiga! =) ]
 
När barnen inte lekte fritt så hade vi tagit fram alla stolar och lekte musikstolarna eller vad det heter. Den leken har en massa olika namn, det är den när man har en stol mindre och när musiken tystnar ska man hitta en ledig stol.
Barnen snappade upp det snabbt och tyckte det var jättekul! =)
 
Vi hade fiskedamm, en del av barnen hade inte alls tur, fick gamla använda strumpor m.m. Men till slut så hade alla barnen fått vars en godispåse, och tur var väll det?! =)
 
Och så fick Leo öppnat alla sina paket, han fick mycket användbara saker och en del leksaker. Alla olika, men lika användbara och roliga! =) Tack alla barn för att ni kom och förgyllde Leos dag! 
Jag vet egentligen inte vem som var mest exalterad, Leo eller Livia, Leo hade ju såklart längtat och längtat, de senaste två veckorna var det nedräkning m.m.
Leo var på kalas hos Elsa igår och Livia blev jättesur för att hon inte fick stanna, så hon var så glad när hon fick vara med på Leos kalas. Hon hoppade upp och ner och skrek av glädje! ;)
 
Nu är vi äntligen hemma, har städat undan och lämnat nycklarna. Hade sååå gärna bara kunnat lägga mig och sova resten av dagen, dessa timmarna har tagit musten ur en.. ;) Men kul har det varit!

Dagens ORD

 

Montering..

Såååå många delar som ska sys ihopa....
Kan ni se vem det är? Isf avslöja inget till Livia, hon ska få den i julklapp! ;)
 
 

Dagens ORD

Stop surviving and start thriving.

NO Hoarding


Dagens ORD

 

Dagens ORD

 

Grattis mamma

 
Idag är det min älskade mammas födelsedag och den ska vi fira med lite god mat och tårta. Önskar henne en riktigt underbar födelsedag och så ses vi ikväll! =D

Dagens ORD


Förståeligt


Dagens ORD

 

Dagens ORD

 

Julpyssel

Jag tror Leo blev smittad av något på sjukhuset i helgen, eller så var immunförsvaret inte det bästa iom fastan. Men hela familjen har iaf haft maginfluensa denna veckan.
Dennis och Leo var kassa i tisdags, Livia lite så halvt om halvt onsdag och på torsdag, natten till fredag åkte jag på det. Och fy fan säger jag bara. 
Det är väll en sak att kräka några gånger, det jobbiga är ju när man ska börja äta igen, det är det tuffa, att komma tillbaka igen... =/
 
Så i helgen har vi mest tagit det lugnt, jag har hunnit virka en massa, barnen har mest vilat och kollat på tv/film. Ingen har haft någon ork till någonting. Men en del julpyssel har jag fått gjort. 
 
[ Pepparkakor att hänga i granen ]
 
[ Julstrumpor till en "lek" ]
 
Hittade en jätterolig "lek" där man lägger t.ex. ett choklad i strumpan och lämnar den till någon som då har 48 timmar på sig att lämna den vidare. Och så håller man på så hela december och den som har strumpan på julafton lägger undan den och sen är det den personen som ska börja lämna bort den året efter.
En lite roligare julhälsning än julkort kanske?! Man behöver ju inte ge den till någon man känner utan kan ge den till en främling på stan?! Tycker det är fint iaf! =)
 
Jag gjorde då dessa två strumporna som jag bort, den ena till mamma och den andra till Caroline på jobb. Mamma lämnade den vidare på Willys och Caroline gav den till Tina, sen vet jag inte vad som hände med den. Men kul är det att sprida lite julglädje! =)
 
 

Dagens ORD

 

Koder

Om du hänger mycket på virkforum eller virksidor på internet, så kan det vara rätt så bra att veta vad de flesta förkortningarna betyder. Här är en liten ordlista! =)
 

Dagens ORD

 

Dagens ORD

 

Suris!

Livia blir sååå sur när hon inte får gå till föris. Hon bara skriker och gnäller och tjatar. Synd när Dennis är i skolan och man måste ta med henne för att lämna av Leo i skolan. Det är väldigt svårt att få med henne hem då! =/ Och så jävlas hon oftast hemma hela dagen för att riktigt visa sitt missnöje..
 
 
Men oftast är allt glömt på kvällen när vi alla är hemma igen och då kan hon vara hur mysig som helst! ;)

Dagens ORD

 

Dagens ORD

 

Snälla tomten

 
 

Dagens ORD

 

RSS 2.0