Nr 2 ute

Yes, då har vi fått ut visdomstand nr 2 idag!! =D
 
Den var mycket svårare att få ut då den hade lite krökta rötter. Förra gången gick det på 15 minuter allt som allt, denna gången fick han byta instrument och hållning flera gånger så det tog ca 40 minuter.
Tandläkaren satte spegeln i kinden och drog ut, samtidigt skulle jag titta/dra åt andra hållet för att han skulle kunna komma åt ordentligt. Kändes som om det var en av framtänderna han drog ut för det spännde riktigt ordentligt i hela tandköttet.
 
Men nu är den ute och jag mådde ändå helt ok den första timmen efteråt. Men när bedhövningen släppte så kom tröttheten och lite huvudvärk och så då öm i munnen som ett brev på posten. Denna gången blödde det en hel del också (inget alls, förra gången) och blodsmaken gjorde en lite lätt illamående.
När jag kom hem la jag mig på soffan och vilade några timmar tills värktabletten kickade in, sen mådda jag som vanligt ungefär. Man känner ju att de varit i munnen och rotat men annars har jag nog haft väldigt tur denna gången också! =D
 
 
Båda visdomständerna uppe är nu borta! =D

Dagens ORD

 

Jasså?!

Det är alltid jag här hemma som somnar sist, tankarna snurrar och man lyssnar på varje litet ljud man hör.
Men stämmer detta så är det ju...ok?! ;)
 

Dagens ORD

 

Mönsterlänkar

Länkarna till Super Mario och Luigi, samt toaletterna kommer här.
Jag är spänd på vad Dennis lärare kommer säga/tycka! 
 
 
Mönster på Mario finns HÄR (<--länk)
Mönster på Luigi finns HÄR (<--länk)
Mönster på toaletterna finns HÄR (<..länk)

Dagens ORD

Var tyst och du får höra.
Blunda och du får se.

!!!!

Första veckan tillbaka till verkligheten för barnen har gått jätte bra. Det har varit lite trött på morrnarna, men under dagen har de haft jätte kul på skolan och förskolan.
 
Leo har tyckt det var tråkigt att jag kom och hämtade honom så tidigt, men snart blir det låånga dagar så han får passa på att njuta. Livia har varit lite lite gnällig när man lämnat och jätte trött på eftermiddagarna när hon kommit hem. Men så är det.
 
Livia har fortsatt utan blöja på förskolan i hopp om att det skulle gå lika bra där som här hemma. Och det har det gjort! =D Så nu kan vi väll ändå säga att hon är blöjfri på dagarna?! =D =D =D
Visst har det hänt några olyckor, sånt som händer. Men nu har hon börjat säga till när hon behöver kissa och är riktigt riktigt duktig, flera morrnar när hon vaknar har där inte varit något i blöjan, men det dröjer ett tag till innan den åker bort.
 
 
Tyvärr får jag gå in och jobba inatt, min sista semesterdag. Men då jag behöver vara ledig på måndag och sluta tidigare på torsdag så kände jag att jag fick ställa upp. Fina cash blir det iaf, övertid! ;)

Dagens ORD

Everything you want is on the other side of fear.

Perfekt helg

Åh längtar tillbaka till vår perfekta helg, den som var precis. Vi hade så underbart väder, vi badade i poolen och umgicks ordentligt hela familjen. Nu är det tillbaka till verkligheten, jag har redan ångest för att börja jobba igen nästa vecka. (har haft det i flera veckor redan.......) 
 
Nu har det kommit in lite tråkigare väder, det är inte så soligt och inte så varm längre. Men snart är augusti slut och hösten är på intågande. 
Jag värmer mig just nu under den ena filten jag virkat, samtidigt som jag fördriver tiden med att virka! ;) Måste göra något när jag är ensam hemma! ;)
 
 [ Klätterapa nr 1 och nr 2! ;) ]
 
[ Förra helgens monteringsjobb! Det ligger nu bakom mig, det är klart och nya projekt är påbörjade! ;) ]
 
Håller just nu på med en present och en vinst. Det var ju ingen som gissade rätt på vad bilden jag visade skulle bli, så jag fick dra ett namn som då ska få ett tröstpris. Hon önskade sig en elefant och letade till och med upp mönstret själv så jag kunde ordna en exakt likadan! ;)

Dagens ORD

 

Ring inte!

 
Eller snälla, gör inte det. Virkning är min terapi, min stund då jag kan sitta i lugn och ro och inte behöva tänka på allt hemskt i världen. Min bekymmer lämnar mig för en stund och det känns skööönt! ;)
Och det är ett väldigt bra tidsfördriv också! hihi
 

Underbart

Man önskar verkligen det hade funnit fler lärare som var som nedan!! Hoppas barnen får någon så omtänksam och fin! En bra lärare kan göra sååå mycket!
 
 

Dagens ORD

The difference between what you can or can't is only a T...
 

Kärlek till bilen

Dags för bilen att få lite kärlek på verkstan! ;) Den årliga servicen är idag. Jag ringde redan i juni och bokade tid, förra året ringde jag mitt i semestrarna och fick tid lite för sent egentligen. Men inte lätt att få tag på rätt folk när det är semestertider...
 
Så fick kört upp till Lund för att lämna bilen, på vägen dit ser jag att där är trafikstockning på vägen tillbaka så jag tänkte redan då att jag skulle ta en annan väg hem. Orkar inte stå i kö.. ;)
 
Iaf så kom jag till verkstan i Lund, då hittade de inte min bokning..... KOM IGEN!! Jag ringde ju för 2 månader sen. Till sist hittar de en tid, på torsdag... HALLÅ!!! Jag tänkter inte köra hem igen, jag kör inte en timme bara för skojsskull!! 
Jag erbjöd mig att lämna bilen till på torsdag då de var lite folk som jobbade och de hade egentligen inte tid. Men tyvärr hade de ingen bil de kunde låna ut så länge. 
Dock så fixade de lite på nått sätt och tog hand om min bil ändå, och jag fick låna en sprillans ny Opel Astra. En exakt likadan bil vi har själva, fast helt ny, den hade gått ca 150 km. Nice!! ;)
 
[ Syns det att den är sprillans ny?! ]
 
Jag satte gps.en så jag kunde köra en annan väg hem. Slutade med att jag fick lite sightseeing på landet. Japp, valde fel väg..haha, men utsikten var fin! ;)
 
Vi bestämmde att jag skulle komma vid 16-tiden och hämta bilen, men redan klockan 14 fick jag ett sms att bilen var klar. Så jag packade ungarna i bilen och åkte för att hämta hem vår pärla igen.
De la verkligen på ett kol, det tog dem tre timmar att fixa bilen, förra året tog det fem och då hade de inte ens några klydd med bokningarna.
Men jag är otroligt glad över deras service, trevliga och hjälpsamma och gör verkligen allt för sina kunder. Jag kommer definitivt köpa min nästa bil där igen!! =D

BVC

Livia har tagit några riktiga kliv i sommar! =D
 
 
 
Livia 3 år och 6 månader
 
Vikt: 13 300 gram
Längd: 91,3 cm
 
På 4 månader har Livia gått upp 2 kilo och växt 4 cm!!! 
Till och med Jessica vår bvcsköterska kunde knappt tro det när hon såg kurvorna. Och hon tyckte att Livia hade börjat prata jääätte mycket. Förra gången var hon rätt blyg och sa knappt något, men denna gången kunde hon inte hålla tyst hehe =)

Dagens ORD


Första dagen

Var ju självklart tvungen att ta en bild på dessa små gullungarna. Det är första dagen tillbaka till verkligheten efter 8 veckors sommarlov. Leo börjar skolan och Livia går tillbaka till förskolan.
 
Leo tycker det ska bli spännande och ser fram emot att få börja skolan. Får se hur lång tid det tar innan han inser att det inte är så roligt, tidiga morgnar och sena eftermiddagar lär det bli. Men detta första året är mest en inkörningsperiod till riktiga skolan, det är blandat förskola och skola, lite allvar och lite lek. Men det blir nog bra, han behöver komma in i rutiner igen! =)
 
 

Dagens ORD

 

Trööött

Imorron är första dagen för Leo i förskoleklassen. Vi som har njutit hela sommaren med sovmorrnar och möjligheten att bara slappa hela dagarna, kommer vara riktigt trötta imorronbitti.
 
Och var har tiden tagit vägen egentligen, tyckte det var som igår Livia föddes och blev sjuk och hela den biten, och då var ju Leo endast 2 år, så liten och så fin. Åh blir helt sentimental bara jag tänkter på det!
För Livias del imorron blir det förskola, det blir nog lite av en ny inskolning iom vi varit hemma de senaste 8 veckorna. Men jag tror nog det kommer gå bra, jag är hemma nästa vecka också för att de ska komma in i det i lugn och ro innan jag också börjar jobba...
 
 

I dagarna tre

I dagarna tre har vi varit hos min moster Gun och badat i deras pool. Ungarna har fullkomligt älskat det, de har trivts som fisken i vattnet! =)
 
Sålänge Leo har puffarna på sig så klarar han sig själv i bassängen, Livia däremot har lite svårt med balansen, gumpen åker upp eller ner, så henne måste man ha mer koll på.
Leo började redan i fredags att hoppa från kanten, sålänge någon fångade honom. Men han är inte lika rädd för vattnet längre, han har lärt sig dyka och hålla andan för att kunna vara under vattnet en stund. Han har dykövningar hemma i badkaret där han övar sig på att hålla andan sålänge som möjligt. Han har kommit upp i 23 sekunder! =)
 
Igår (lördag) så började han hoppa från kanten själv, utan att någon fångade honom och det gick jätte bra. Några kallsupar blev det, men han har blivit sååå duktig!!
Idag söndag fortsatte han med sitt hoppande och Livia började så smått hon också, hon vågade inte riktigt hoppa rätt i så hon liksom steg ut med ena benet och rammlade i eller hur man ska förklara det. Och när hon inte hoppade så skulle hon simma själv, man fick knappt hålla i henne. Hon har dock inte förstått att hon inte kan simma själv än..hehe. Men försöka det gör hon, hon sprattlar med benen och försöker kråla med armarna. Men hon har ju alltid varit vågligare än Leo! ;)
 
 
I halvlek så får Livia gå upp och äta, då ska man försöka underhålla henne så hon sitter still i vagnen. Gunsan läste böcker för henne igår och idag målade de naglarna. Livia var lite tveksam först och förstod inte att hon inte kunde röra naglarna, men till slut så satt hon fint och lät det torka! =)
 
 
Tack för en underbar helg moster Gun. Nu ska tydligen det komma in lite skitväder så det är nog slutbadat för i år. Men nästa år kommer vi igen och våldgästar poolen! ;)
Vi kommer självklart och hälsar på annars också!
 
Nu kommer vi alla sova gott inatt. Imorron är det en stor dag. Leo börjar skolan!

Dagens ORD

 

Presenter

Som de flesta vet så går Dennis i skolan nu, han pluggar i Malmö till vvs.are. Av det han har berättat så är hans lärare helt underbara, de ställer verkligen upp och lär ut jätte bra. Dennis har fått flera c och b av dem vilket är superbra! =)
 
Efter årsskiftet går klassen ut på praktik igen, men det är inte säkert att de träffar lärarna mer efter det. Och de måste ju få något virkat av mig som tack för allt de gjort för Dennis. 
 
Så det blev..............
Rörmokarna Mario och Luigi ]
 
Och det bästa, vars en toalett! ;) ]
 
 
 
 
Vad tycker ni?
Själv så blev jag riktigt nöjd och Dennis också. Fattas bara en tacklapp också och en liten fin inslagning sen är presenterna klara. Ska bli så jäkla kul att höra om deras reaktion sen! =D

Dagen ORD

 

Paaaaket

Hämtade ut detta stora paketet i veckan. Dennis har tröttnat lite på att gå mina ärenden i garnaffären haha. Så jag fick helt enkelt skicka efter det istället. Känns så onödigt att köra hela vägen in till Malmö för lite garn, nää då kan jag lika bra beställa via nätet och hämta det på närmsta utdelningsställe! =)
 
 
Nu har jag iaf fått fyllt på med färgerna jag saknat för att kunna göra klart mina projekt. I helgen blir det en del virkat på kvällarna när barnen sover och nästa vecka när de är tillbaka på skolan och i förskolan och jag bara går hemma, då, då ska jag passa på att få gjort en hel del! =)

Dagen ORD

 

Kan själv!

Ännu en blöjfri dag för Livia, hon är sååå duktig min lilla flicka! =D
 
Idag skulle hon välja kläder själv, hon hittade ett par shorts som var alldeles förstora så de bara kasade av, hon struntade i trosor och t-shirt/klänning och tog en kofta över bara.
Ja som det kan gå när man kan allt själv.. ;)
 

Del 2 - Filt

För ett väldigt bra tag sen skrev jag om ett projekt jag hade i fyra delar.
Nu är andra delen klar, en filt med mormorsränder, och det blir även sista delen. Det var tänkt att jag även skulle göra några kuddar till soffan och klä in en lampa. Men, lampan visade sig vara sönder och kuddarna har jag nu använt till annat.
Så vi får se hur det blir, kanske gör jag kuddar ändå, kanske inte..haha
 
Men här kommer filten iaf, är riktigt nöjd, älskar detta mönstret, har även gjort en kant runt om som verkligen sätter pricken över i.et! =D
 
 
 
 
Vad tycker ni?
 
Tror nog den kommer värma gott nu i vinter! =)

Dagens ORD

The candle that burns twice as bright burns half as long!

Minigolf

När vi var på Tosselilla så ville Leo prova på minigolf, men vi sa att vi kunde göra det i Beddinge istället och ha en liten utflykt dit osv. Så det gick han med på och idag fick vi då tid till att åka dit.
 
Leo tyckte det var spännande först och vi fick visa hur det skulle gå till. Men det hade räckt med kanske 10 banor för sen tröttnade han och tyckte det var jäääätte tråkigt. Ok då, men då har vi iaf provat på. 
 
Det var verkligen flera flera år sen vi spelade så vårt game var absolut inte på topp. Vissa banor slog vi bara för att det skulle på, så vi själva tyckte väll inte heller det var så jätte roligt..haha
Livia provade lite hon också, hon hade kunnat stå där hela dagen, putta på bollen och busa.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja som ni kan se så var resultatet långt från bra..hahaha.
+ sidan var att Livia klarade sig ännu en utflyckt utan blöjan! =D

Potty training

Nu under semester har vi försökt få Livia blöjfri. Hon har haft flera perioder då hon följt med en in på toan och ska kissa på pottan samtidigt som vi sitter på toan. Och i början av vår ledighet sprang hon naken, men istället för att säga till att hon behöver kissa så går hon och gömmer sig någonstans och så trampar man i en blöt pöl sen...
Vi vet att hon känner av när hon behöver gå på pottan och hon kan tala om det för oss. Men hon är väll inte riktigt mogen än, så vi släpper det.
 
 
Nu de senaste dagarna har Livia visat intresse för potträningen igen. Hon springer naken och då går det oftast hur bra som helst, hon säger fortfarande inte till utan man får fråga henne var 5.e minut om hon behöver kissa.
Vi har testat att ta på henne trosor, men hon är precis som Leo var, har man kalsonger/trosor på sig så är det ju samma sak som en blöja. Förutom att det inte är det...
Så en del olyckor har ju hänt, även om hon både kissar och bajsar på pottan så är hon inte riktigt där än.
Men det kommer, och när hon väl börjar på förskolan igen så har hon alla sina kompisar där, som lite grupptryck! ;)

Vi har kommit en bra bit på vägen och hon är verkligen jätte duktig! Nu håller vi tummarna för att hon ska kunna bli blöjfri under dagarna detta året och så tar vi nätterna efterhand!

Dagens ORD

 

Knasboll

Nästa sommar kommer vi nog få spendera mestadelen på akuten. Mormor och lovat Leo att han ska få ha studsmattan i sin egen trädgård nästa år.
 
Då kommer väll barnen hoppa ihjäl sig eller slå sig halvt fördärvade, eller nått....
Nää nu ska vi inte tänka så, det kommer bli roligt och man kan själv hoppa och få upp kondisen lite! ;)
Däremot så tror jag att de sätter ner studsmattan hos oss för att Håkan inte vill hoppa med barnen, han tycker väll det är jobbigt när de vill hoppas med honom hela tiden och vill att de ska kasta upp dem i luften, eller att han ska stå på alla fyra så de kan klättra på honom och göra konster. Ja, han börjar ju bli gammal nu ju, 55+.are och allt.... hahahahhaa
 
[ Knasbollen är allt för rolig hon! ;) ]

Virkad Valentinesdress

För flera, flera månader sen började jag på en klänning till Livia. Men sen tog garnet slut och innan man fick köpt mer hann man glömma bort den. Men nu när garnet fanns hemma så tog jag mig i kragen, att göra klart några av de sakerna som ligger halvgjorda här hemma, och så satte jag igång.
Men jag kunde för allt i världen INTE få rätt på mönstret när det gällde axelbanden, maskorna och räkningen gick INTE ihop som det skulle och man fick inte något bra svar från tillverkare av mönstret. Så jag fick ju hitta på lite själv. Slutresultatet blev helt ok, Livia ville prova den och sen fick jag inte av den, hon vägrade ta av den, kvittade hur mycket jag försökte förklara för henne att den inte är klar än + att det är för varmt att ha den på sig nu.
Nänänä, Livia är sååå otroligt tacksam för allt jag gör till henne, hon uppskattar det till tusen och det värmer verkligen i hjärtat. Men snälla barn, ta nu av dig den så jag kan blocka den - sen är den färdig! =)
 

Dagens ORD

 

Det är det!

 
Jag har fått både Debbie och Caroline på jobb att börja virka, + några till som är intresserade men vi har inte hittat någon bra tid för lite undervisning! ;)

Bebis grodor

Vi bor så nära träsket här i byn att detta inte är någon ovanlig syn i vår trädgård.. små bebis grodor.
 
 
 
 
Alltid lika spännande att klippa gräset och se hur hela gräsmattan hoppar förbi... ;)
Äckligt, men barnen tycker det är roligt att försöka få tag på dem.. 

Dagens ORD

 

Smuggel

Varje år annordnar dem lite skattjakt nere i hamnen. Vi kunde inte gå förra året för Leo var bjuden på kalas, men i år gick vi.
Barnen tycker det är så roligt att få göra några uppgifter, träffa pirater och leka med pirater. De får gå på plankan och hålla reda på hur många vita blommor där var på lekstugan och även klara gåtan, vem sjunger Sjörövar Fabbe?! ;)
Varje år efter alla hittat sin lilla skatt så kommer Sjörövar Mange och Katja Pirat och sjunger.
Det är verkligen kul att de fixar lite roligheter för barnen, det uppskattas jätte mycket.
 
 
Och Livia har gått i trosor hela dagen och inte en enda olycka. Vi var ju till och med nere i hamnen i ca 2 timmar utan problem. Hon gick på toaletten som alla oss andra. Hon börjar bli riktigt riktigt duktig! =D

Kräftskiva

 
Vi har haft lite kräftskiva hos mor igår. Sååå gott! =D
Leo har för andra året i rad vägrat att ens smaka på en kräfta, han påstår att han inte tycker om det. Men för två år sen åt han den sista kräftan och tyckte det var jätte gott, men då var alla slut. Envis som han är kan han ju inte erkänna det..
Livia däremot slickade på kräftorna förra året och tyckte det var gott, i år gjorde hon bara grimaser..hahaha. Jaja, det kommer! ;) Vi andra hade ju tur, fler kräftor till oss! =D

Dagens ORD

 

Tältet nere

Man kan aldrig lite på väderprognoserna, de hade lovat regn hela helgen så vi tog ner tältet innan, annars måste det stå så länge på tork. Men nu visar de att det inte ska regna.... så då hade vi inte behövt ta ner det. Men nu är det gjort och det åker inte upp fler gånger i år.
 
Leo har sovit i tältet i sammanlagt 7 nätter tror jag det blir, 3 gånger med mig och 2 gånger vardera med pappa och Elias. Han har tyckt det varit jätte roligt och har sovit riktigt bra. Vi andra har kanske inte sovit jätte bra, men ändå gjort det för Leos skull! =)
 
 
Det syns väll inte var tältet stått?! ;)

Uppdaterar lite

Har de senaste dagarna virkat en hel del, har kommit på så många projekt, och jag vill göra alla klara direkt. Men idag får jag ta en liten paus med virkningen, har börjat få ont i vänster axel och muskeln vid armvecket. Så en dags vila borde göra susen, oftast räcker det att man vilar över natten, men inte denna gång =(
 
Iaf så håller jag på att uppdatera bloggen, ska börja med en del inlägg som kommer komma upp om ett tag osv. Får ju passa på medans Livia äter och Leo rymmde bort till mormor... ;)
 
[ En annan nackdel med virkning, för hårt garn kan resultera i blåsor... ]

Dagens ORD

Just because you close your eyes, doesn't mean you're invisible.

Tävling

Just nu kör jag en tävling på min sida på facebook [ Moas Virkning ]
 
Den som kan gissa rätt på vad arbetet på bilden ska bli, vinner något valfritt till ett värde av 200;-
Enda kraven är att du gillar sidan och lägger din gissning senast på måndag eftermiddag.
Om där inte är någon som gissar rätt så drar jag en lycklig vinnare på kvällen! ;)
 
 
Jag tror inte någon kommer gissa rätt på vad det ska bli, men det ska bli så roligt att läsa vad alla tror.
Lycka till!! Och gå och gissa med dig!! ;)

Dagens ORD

 

Party party

 
Just nu har jag lite party framför datorn.
För långt mönster för att skriva ut, men det gör inget för jag sitter med hörlurarna på och lyssnar på musik samtidigt! =D
 
Håller just nu på med en överraskning till Dennis två lärare. Men jag visar resultaten sen! =)

Dagens ORD

 

Födelsedagsfika

Ikväll har jag gjort klart några bakelser och dammsugare till kvällsfikat! ;)
 
[ Smultronbakelser och dammsugare ]
 
De ser ju såååå goda ut, synd man inte kan äta dem, men egentligen är det rätt bra, man håller sin diet! ;) hahaha
 
Får ju visa vad Dennis fick av oss:
 
Han fick även lite lösviktste som jag köpte uppe i ullared när vi var där sist. Helt ok tyckte han, så jag tror det blev lyckat! Han fick wiskey av mamma och dem. Så det var nog en väldigt bra födelsedag! =)
 
Mönstret till bakelserna kan ni hitta HÄR (<--länk)
Dammsugarna är superenkla, finns mönster på järbos sida har jag för mig.

Dennis 31 år

 
I eftermiddag och ikväll ska vi fira min kära make och barnens pappa med blommor och blad.
Jag har i smyg gömt undan hans presenter, då vi inte har det så bra ställt med pengar just nu så har vi tidigare valt att inte lägga pengar på oss själva eller varandra, utan endast på barnen då då. 
Men i år valde jag att köpa något litet iaf för att visa hur mycket vi uppskattar honom för att han finns och för allt han gör för oss! ♥ ♥ ♥ ♥
 
Visar bilder sen! =)

Dagens ORD

 

Till Tandfen

En tandfe är i olika länders folktro ett väsen som ger en attraktiv ersättning, vanligtvis i form av ett mynt, för tappade mjölktänder.
Tanden läggs under huvudkudden. Är tandfen på gott humör är tanden borta nästa morgon. I gengäld har då barnet fått en gåva, till exempel en tiokrona.
Vissa personer väljer att lägga den tappade tanden i ett glas vatten som ett alternativ till under kudden.
Så gjorde vi när vi var små, när vi vaknade dagen efter fanns det en guldpeng i glaset istället.
 
Leo har pratat mycket om tandfen nu när han börjar komma in i åldern då det är dags att tappa tänder. Som han tjatar om att hans tänder är lösa, de är inte det, men han vill så gärna tappa en tand så tandfen kan komma när han sover och byta ut den mot en peng. Och han vill tvunget ha tanden under sin kudde, så som de har på tecknad film..
 
Så igårkväll fick mamma virka en liten tandkudde till honom, med en ficka på baksidan, där tanden kan vila tryggt, tills tandfen kommer och bytar ut den mot en peng! =D
 
 
Mönstret finns HÄR (<--länk)

Dagens ORD

 

Leo voltar

Fortsätter Leo såhär så kan han snart landa på fötterna. Han har kanske försökt med volter i 1 månad och bara över natten så släppte det, nu behöver han inte använda händerna mer! =)
 

Dikt

 
 

Dagens ORD

 

Kämpa på!

 

Dagens ORD

 

Äntligen färdig

För någon månad sen visade jag ett projekt jag börjat med men som jag inte kunde göra klart då jag fattades knappar. Well, nu igår fick jag äntligen köpt knappar och sytt på så Livia kan använda sin lilla sommarkofta innan det blir för kallt. ;)
 
Och här är det färdiga resultatet:
 
 
 
Livia skulle självklart fåna sig bara för jag ville fota henne, och sen sprang hon iväg mitt i allt, därför sista bilden är lite suddig. Men den passar henne perfekt så hon kan använda den nu! =D
 
Har gått efter detta mönstret som ni kan hitta HÄR (<--länk) men ändrat en del... 

BOY [BOI]

 

Dagens ORD

 

♥ Leo & Livia ♥

 

Sommarlov

Denna bilden tvingade Leo mig att skicka in till sommarlov och idag har vi varit på plats i Malmö för att se det live! =)
Vi överraskade Leo, väckte honom och Livia tidigt för att köra in i god tid. Visade sig senare att det inte var tillräckligt tidigt vi körde in. Nästa gång får man köra vid 6 på morronen och sen sitta där i två timmar med frukost osv för att få bra platser. Nu fick vi inga platser så man kunde se, utan vi fick nöja oss med att lyssna.
 
Självklart var barnen, eller ja, mest Leo, besvikna. Det var ju inte alls så som han tänkt sig, när man sitter där så får man inte se filmerna som de visar, de har ingen storbildstv så barnen kan se (dåligt).
Utan istället så instruerar de publiken, de berättar att denna filmen varar i ca 2 minuter och när vi kommer tillbaka så händer detta och då ska ni göra såhär osv. Så det var rätt mycket dötid.
Där var över 4000 personer, men det var nog mycket för att det var Erik Saade som stod på scen! ;)
 
 
Vi får se till nästa år om det blir något besök dit igen. Men tror nog barnen uppskattar mer att se det hemma, där de får se filmerna, där de slipper de äckliga krypen som satte sig överallt vid stranden osv. Men nu har vi testat på detta ;)

Dagens ORD


Stora bubblor

Det har ju varit fint väder idag, man blir lite chockad! ;)
Vi har passat på att leka med barnens såpbubblelasso, gjort riktigt stora bubblor som barnen har sprungit efter och spräckt dem så de fick såpa över hela sig själva. Kul kul! =)
 
 
Tina kom ut några timmar med lite fika och presenter. Jag har fyllt år och Tina vet alltid vad man önskar sig. Hon har riktigt bra koll på barnen också som också de fick sig vars en present eller två.
 
 
Förutom dessa två blackboard stickersen och pennorna fick jag en burk te och en magnettavla till kylen som man kan skriva på.
Leo fick en angry birds tröja som han tog på sig direkt och en angry birds badboll.
Livia fick en t-shirt med my little pony på och armband då hon alltid ska ta Tinas! ;)
Dennis som fyller år några dagar fick även han något litet! 
 
Tack så mycket Tina och det var ritkigt roligt att du kom ut, var ett tag sen sist! ;)

Vilken sommar?

Jag vill ju inte påstå att det har varit någon direkt sommar i år, de lovar och lovar, men sen kommer det inget. De har lovat fint väder nu i augusti....igår var det fint och idag ser det ut att bli bra men vi får väll se....
 
 

Dagens ORD

Move your meat, lose your seat..

Tosselilla 2015

Vi har haft en underbar dag på Tosselilla idag. Vi körde dit vid halv 10 medans Livia åt i bilen och då vi hade förbeställt biljetter var det i princip bara till att gå in! =)
 
Barnen lekte en stund på första lekplatsen medans vi andra turades om att gå på toaletten. Sen gick vi ner mot karusellerna för att åka lite. Förra året kommer jag ihåg att det handlade om ca 5 cm annars hade Leo kunnat åka alla karuseller så han har med spänning längtat till denna dag då han växt tillräckligt för att kunna åka den stora berg och dalbanan. Men icke, de har av någon anledning höjt längderna, så han kunde inte åka de två han allra helst ville... =((
Så jäkla störigt, men vi hade kul ändå. Leo älskar det lilla fritt fall karusellen de har och åkte den om och om igen. Livia åkte något barntåg, men annars hoppade de på den stora studsmattan.
 
Efter vi lunchat, grillade korv med bröd, så tog vi de sista korvbröden till att mata fiskarna med. Det började med en eller två fiskar, men till slut hade nog alla fiskarna kommit till oss. De var så glupska och bråkade om brödbitarna.
 
 
 
 
 
 
Vi begav oss efter det till poolarna, då hade solen kommit fram och värmde oss riktigt mycket. Så för att svalka oss gick vi och badade en stund. Dock så var vattnet riktigt kallt så det var inte mer än en halvtimme ungefär som vi var i.
Livia badade och tyckte det svalkade bra, hon gick upp för att äta och då gick vi vidare. Nackdelen var att vi då hittade till barnpoolerna där vattnet är lite varmare och inte alls lika djupt.
Livia kunde bottna precis i den andra poolen, men i dessa hade hon kunnat leka på ett helt annat sätt. Men då vet vi det till nästa år! ;) 
 
När vi bytat om så hade alla andra besökare gått till badet så där var knappt några alls vid karusellerna. Passade oss perfekt att kunna åka om och om igen utan några köer! =D
 
Och sista bilden visar att Tosselilla motsäger sig själva lite, de har en askkopp formad som en fimpe, men man får inte röka där.... hahaha, bestämm er!! ;)
 
 
Barnen somnade självklart i bilen hem, men det var väntat. Man själv är riktigt trött efter att ha varit ute hela dagen och i det fina vädret. Man kommer sova gott inatt iaf! 

Dans = Nyttigt

 

Dagens ORD

 

Vägen bredvid

 

Dagens ORD

Be on time if you can't be there early.

Barbapappa familjen

Förutom Barbapapa och Barbamama ingår Barbabarnen i familjen och alla har olika färger och intressen:
  • Barbazoo (Barbidou), en gul kille, intresse för djur.
  • Barbalala (Barbalala), en grön tjej, intresse för musik.
  • Barbabok (Barbotine), en orange tjej, intresse för böcker.
  • Barbaskön (Barbouille), en svarthårig kille, intresse för konst.
  • Barbafin (Barbabelle), en lila tjej, intresse för skönhet.
  • Barbaflink (Barbibul), en blå kille, intresse för vetenskap.
  • Barbastark (Barbidur), en röd kille, intresse för mat och sport.
 
 
Funderar på om jag ska virka dessa till barnen. Vet inte, de har hört någon bok om barbafamiljen, men så värst intresserade tror jag inte de är.
Väntar nog ett tag till innan jag bestämmer mig. Har ju en hel del projekt vilket fall som! ;)

Dagens ORD

 

Gardinapor

Nu i dagarna har jag knåpat lite på dessa aporna. Det är tänkt att barnen ska ha dem hängades på rummen, som knyter ihopa gardinerna när de inte används.
Leo fick en orange och Livia en lila! =)
 
 
 
 
De blev rätt så bra.
Jag tog ett mönster jag hade på en apa och förlängde armarna för att de skulle kunna knytas runt gardinerna.
Barnen blev nöjda, så då blev jag det med.
Även om de flesta virkade djur blir sååå mycket bättre med säkerhetsögon och inte ditsydda. Men man tager vad man haver! ;)

Nått sånt iaf..

 

Dagens ORD

 

Pilligt

Vissa saker man vill göra och vissa beställningar man får innebär en jäkla massa smådelar att virka..och ibland måste man ta en paus från det projektet innan man sticker virknålen i ögat på någon.. Det är rätt bra att ha t.ex en filt att varva dessa jobbiga projekt med, något lätt som man inte behöver tänka så mycket eller pilla en massa med! Ett tips till alla er virkare och stickare där ute! ;)
 
Några av de små små pilliga delarna jag gjort och sen pausat och sen fortsatt med är....
 
Ett litet armborst som man kan sätta på pennan eller ha till små amigurumi..
 
Små små klor och fötter som även ska virkas ihopa..(glömde fota dem innan monteringen)
[ Ni ser de små små klorna på fötterna, alla olika delar som virkas ihop ]
 
Finns massa fler små och pilliga grejor jag gjort, har dock inga foton på det. Oftast är det sånna grejor man bara gör en gång! ;)

"Ny" tavla

När Leo var liten så fotade Mathilda honom, vi förstorade upp bilden och köpte en ram att sätta kortet i. Men så typiskt som det var så gick glasskivan sönder redan när vi skulle lägga på fotot. Vi hängde upp tavlan ändå, men sen renoverade vi och fotot kom aldrig upp igen.
 
Jag hittade dessa underbara prästkragerutor.. 
 
 
..och fick iden från BautaWitch.se om att sätta dem i en ram, så de blev en tavla.
Så jag tänkte då kan jag använda den gammla ramen. Sagt och gjort..
 
 
Vad tycker ni?
Själv är jag förvånansvärt nöjd, den blev bättre än förväntat! =D
Och nu pryder min fina pride tavla hallen på ovanvåningen! =)
 
Mönstret hittar ni HÄR (<--länk)

Dagens ORD

 

RSS 2.0