Startar dagen

Idag startar jag dagen med att ordna lite med mitt projekt! =D
 
 
Har fyra olika projekt igång samtidigt, bara det att det är med samma färger så de avlöser varandra lite. Vi kommer få ett helt nytt vardagsrum sen och så mysigt det kommer vara! ;)

BVC

Livia 3 år och 2 månader
 
Vikt: 11 300 gram
Längd: 87,5 cm
 
Passade på att väga och mäta Leo lite snabbt:
Leo 5 år och 5 månader
 
Vikt: 18 500 gram
Längd: 117,5 cm

Dagens ORD

Tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone, but it goes to waste
Could it be worse?!

Kosläpp

I vanlig ordning åkte vi på kosläpp på Nils Holgersson gymnasiet. I år var det lite speciellt för Livia (som älskar djur, av alla dess slag) verkligen kunde vara med och förstod vad som hände! =)
 
Vi kom dit och där var knökat med folk, men vi fick sett får och höns och papegojor m.m. innan vi gick in i stallet till korna. Vi hann knappt in förräns man hörde Livias upprymda röst "koooorna!!", det värmde så gott i hjärtat!! Och hon vågade gå fram och klappa den ena kossan, och vågade Livia det så vågade ju Leo också! ;) Jag fick också klappat lite och då sträckte den ut sin långa tunga och slickade på en. Strävt var det..hehe.
 
 
Förra året var där ca 4000 personer, men i år räknade de till mellan 5 och 6 tusen personer.
Så mycket folk gjorde att det bara var Leo som hade turen att se korna skutta ut. Han fick sitta på Håkans axlar, men vi andra nöjde oss med det vi fick se i stallet! =)
Dock så har vi en ny chans nästa lördag då de för första gången ordnar kosläpp i smyge! =)
 
Båda barnen somnade i bilen hem, det har varit långa dagar för dem denna veckan. Men nu är de långlediga, nästan en hel vecka. Så skönt! =)

Utvecklingssamtal Livia

Idag var det dags för Livias första utvecklingssamtal på förskolan. Under den korta tiden hon varit där har hon redan hunnit utvecklas jätte mycket! Man märker det mest på talet, att det verkligen börjat komma igång. Men de pratar ju annorlunda med barnen på förskolan än vad man gör hemma + alla barnen som pratar med henne osv.
 
 
Livia har tytt sig lite extra till en av tjejerna där. Noomi är lika gammal som Livia och de verkat ha kommit varandra nära. Kan ju hoppas det fortsätter så och att Livia har fått en vän för livet. Själv vet jag att det är svårt att "behålla" vänner man växer upp med. Man glider isär, har olika intressen osv som gör att man kanske inte har tiden för varandra på samma sätt. Men jag håller alla mina tummar och tår för att barnen ska få den speciella vännen som alltid finns där för dem!!
 
 
Annars var det inte mycket mer som togs upp. Livias matsituation är som den är, det går lite i perioder. Ibland vill hon smaka allt och ibland inget alls. Men de erbjuder henne och så är det hennes val sen. Vi vill inte tvinga på henne något. Det får gå i hennes takt, även om man gärna vill få bort knappen då den just nu kladdar mycket pga förkylningarna i kroppen, och hon är så öm där.

Dagens ORD

 

Hahahaha

Åh jag får håll!!! Kan INTE sluta skratta!!! ;)
Skadeglädjen den enda sanna glädjen?! ;)
 

Dagens ORD

 

Virkade Flaggor

Här är en bättre bild på de flaggorna jag gjorde till mamma och Håkan.
Flaggorna som de gav till australienarna och stockholmaren! ;)
 
 
Det är ett eget hittepå mönster.
Det är fem olika delar som jag sydde ihop. Kom fram till att det var lättast och snyggast att göra så.
Sen har jag använt grillpinnar/blomsterpinnar till "flaggstång"! =)

Dagens ORD

 

Ska jag kanske...

 

Finbesök

Mamma har haft finbesök idag och ville att jag skulle virka dem något speciellt.
Det var två australienare (den ena lärde hon känna när de var i Peru, den andra är hennes kompis) de fick vars en Sverigeflagga och en skåneflagga. Den tredje personen är svensk och fick en skåneflagga och en uggla som hon beundrat länge.
 
 
Ska bli spännande sen och höra vad de hittat på med idag. Mamma och Håkan skulle möta upp dem vid tåget och sen ta en svängom innan de kom in om smyge en stund. Tyvärr stannar de bara över dagen, de hade bokat hotell i Köpenhamn redan. 

Frihelg!!!

 
Och denna veckan betyder det långhelg, ledig fredag, lördag och söndag.

Åh vad jag ska mysa med barnen, kanske göra lite nytta hemma också?! ;)
 
Har inga planer för helgen. Men det brukar dyka upp något. Dennis har skola idag, stort prov står på hans schema. Hoppas det går bra då de måste bli godkända på detta innan de kan gå vidare.
Kanske ska ta en cykeltur med barnen ner till stranden?! =)

Sista dagen

 
På jobb för denna veckan...ska bli såå skönt med långhelg!
Blir nog inget bad för Livia imorron, hon är fortfarande rätt snorig. Och Leo som hade sett fram emot att få följa med och kolla på när Livia badade. Ja det får bli en annan gång.

Mums tårta!

I söndags fyllde vår kollega pensionär, hela 65 år ung! ;) (Han ska ändå jobba året ut)
Vi lade ihop pengar till present och fick även pengar från kontoret i Ystad. Fick ihop tillräckligt för att köpa honom en fin whiskey och han blev såå förvånad. Det hade han aldrig tänkt sig.

Han vill visa sin tacksamhet till oss och hade igår med sig smörgåstårta till oss att festa på. Mumsigt gott var det och där blev över till min lunch idag! Kunde ju inte bli bättre! ;)
 
 

Räddaren

Räddaren i nöden idag, min syster yster Mathilda. Hon tog ledig från jobb så hon kunde passa mina barn då det krisade på jobb och barnen hade studiedag/var sjuka. Och inte nog med det, det är dessutom hennes födelsedag! Stort TACK och GRATTIS syrran på din 24 års dag!! ♥ ♥ ♥ ♥
 
 

Inga problem

 
 
 

Klickat hem BH.ar

När min kusin var i USA för något år sen så köpte hon med sig underkläder till mig. Bl.a två bh.ar som var lite små, men de gick att använda. Nu är de väldigt utslitna och det ekar tomt i lådan...
 
Därför fick jag i förra veckan klickat hem dessa underbaringar nedan! =D Älskar dem, bästa modellen, och skönaste. Använder mycker racerbacklinnen och då är dessa perfekta, inga fula bh band som syns.
 
 
 
Kommer från Kappahl! ;)
 
Update: Dennis hämtade hem mitt paket igår 22/4, den vita BH.n blir tillbakaskickad, alldeles förliten i kuporna. Så får nöja mig med den svarta tillsvidare.

Auh nää..haha

Mamma får besök från Australien i helgen och ville jag skulle virka något åt dem. Började med projektet igår när mitt garn helt plötsligt fick ett litet barn..."navelsträngen" sitter fortfarande kvar...hahahaha.
 
 

Addictive!

 
 
 
 
 

E-Cards

 
 
 
 
Stämmer ganska bra in här..hahaha

Yarn-bomb.ing

Fick en lampa av en kollega och funderade lite...Pappen var lite sönder så tänkte jag skulle virka en ny skärm. Kollade runt lite på Pinterest efter inspiration och hittade bl.a dessa..
Mer om min egen lampskärm kommer upp på bloggen när jag väl kommer så långt. ;)
 
 
 
Sen kan man ju överdriva lite...som dessa här nedan:  ;)
 
 
 
 
 
 
Men det är väll lite att överdriva? =) Även om det blir hur fint och mysigt som helst. Tänker på allt annat som blir förstört, vill man lägga ner tiden på detta och så är det ändå någon som ska förstöra allt sen. Trist!

Virksjukan

Jag tror att jag har virksjukan tur att den inte går att bota...
 
 
Har så många projekt jag vill göra men inte mer än två händer..haha..
Kan man dubbla sig själv? För isf vill jag veta hur man gör! ;)
 
Och i helgen har jag fått invigt min nya lampa. Den har en extra arm som är ställbar, perfekt när jag sitter och virkar på kvällarna. Livia blir inte lika störd med den igång och jag kan virka även när det är bäckmörkt! LOVE IT!! =)

Några "oldies" på Livia

Och som jag lovade igår, bilderna på Livia! =D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
♥ ♥ ♥ ♥ Livia är nog den som förrändrats mest på kortast tid. Hon har nu börjat växa så det knakar hon också! = Stoppa tiden!!  ♥ ♥ ♥ 

Några "oldies" på Leo

Gick igenom lite gammla bilder på barnen i helgen. Varför inte liksom, jag var ju ändå i full gång med att ordna och sortera och kasera här hemma. Så här kommer några "oldies" på Leo, imorron kommer det upp på Livia! =D
 
 
 
 
 
 
 
 
♥ ♥ ♥ ♥ Tiden går så fort. Min lilla pojke är inte så liten längre! ♥ ♥ ♥ 

Snygg pall

Som i de flesta hushållen, har vi också en pall från IKEA. Vi använde den mycket när vi renoverade här hemma, som ni ser nedan har där kommit en del färgfläckar m.m. på. Men de är nu ett minne blott. Den vanliga tråkiga träfärgen rev mig i ögonen så fort jag såg den. Den var ju inte snygg alls, bara praktisk, så jag bestämde mig för att måla om den. Hade gammal svart färg över från tidigare projekt som jag använde.
 
Resultatet blev såhär....är riktigt, riktigt nöjd. Nu kan man ha den ståendes framme utan att skämmas! ;)
 
Men även om den blev sååå mycket finare bara genom att måla om den, så räckte det inte riktigt hela vägen fram. Jag såg en bild som inspirerade till nästa resultat.......
 
 
 
Vad tycker ni?
 
Själv tycker jag inte bara om den, jag ÄLSKAR den!!!
Nu står den snyggt och fint i vår hall och jag skämms inte ett dugg (gjorde väll inte det innan heller men ja...)
 
Ideer och tips fick jag från denna sidan HÄR (<--länk)

Hoppelihopp

Till barnens stora lycka satte mormor upp studsmattan igår. Och den invigdes flitigt! ;)
 
 
Hemma har det fortsatts med röjning och rensning. Fick bort en hel del från tvättstugan så man får bättre plats. Satt in räkningarna i pärmarna, plockan undan och mycket mer.
Det har varit en riktigt produktiv helg och det känns underbart hemma nu, nästan som om man är nyinflyttad..hahaha! ;)

Isolering

Mathilda och Robin har också fixat lite i deras trädgård och även de fick mycket som var tvunget att köras på tippen. Robin hade möjlighet att låna släp i helgen så då fick vi passa på att utnyttja det. 3 rundor till tippen blev det så nu känns det tomt här hemma..haha. Men såå skönt att ha fått iväg det!
 
Jag köpte "lite" isolering av en bekant för vårt projekt i sommar. Och vi behövde släp för att hämta hem det, det var en hel del balar som vi fick billigt. Deras renoveringsprojekt var ju klart.
 
 
Allt packades väldigt väl på släpet så vi trodde inte det skulle behövas surras fast. Där trodde vi fel... Självklart var där en bal som flög av. Som tur var så var där ingen bil efter oss just då. Men Dennis fick köra en bra bit fram innan han kunde köra in till kanten och stanna. Då kom där ju självklart en jäkla massa bilar. Medans jag sprang tillbaka för att hämta isoleringen så var där en snäll bil som stannade, de sprang ut ur bilen, plockade upp balen och gick och mötte mig. Super snällt! Tack så jätte mycket för er hjälp!!!
 
Väl hemma fick vi lastat in allt i garaget. Tur det är så pass varmt nu så där inte finns några möss inne mer. Dennis körde och lämnade släpet medans jag fortsatte plocka undan och fixa där inne. Fick sorterat bort en hel del till, och in med resten i skåpen. Tvättmaskinen sattes igång och man kände sig produktiv. Påsken är nu utstädad. Fick även målat mitt lilla projekt en sista gång, nu väntar vi bara på att den ska torka. 
 
Har inte sovit många timmar inatt, Degas skällde och väckte mig flera gånger imorse så det var lika bra att gå upp och sätta igång. Nu är jag såå trött men får hålla mig vaken några timmar till. Blir kanske inte så lätt då jag lovat Leo att mysa med honom i soffan?! ;)

Lite skoj

Ooops! "Råkade" visst lära Leo lite skit idag! Håkan gav igen med en egen lapp!
 
[ Livia håller hårt i Håkan och kikar fram den lilla busungen..haha ]
 
Leo höll på med lappar och ville att jag skulle skriva att "Håkan är en dåre och jag älskar sin mamma mest i hela världen" och så satte han lappen på hans rygg.
Då kunde jag inte hålla mig utan var tvungen att berätta för honom om de lappar vi skrev när vi var små och satte på folks ryggar.
Så vi skrev en lapp "sparka mig i gumpen" och satte den på Håkans rygg, och så tvingade Leo honom att gå till mamma/mormor och sen till mig och sen till Dennis så vi kunde ge Håkan en liten spark i baken. Och Leo tyckte det var såååå roligt! Vi spelade ju med och låtsades att vi inte visste där fanns någon lapp på våra ryggar. Ja ni förstår, allt för att Leo skulle bli glad! =)
 
Till slut gav Håkan igen. Utan att Leo märkte fick han en lapp på ryggen med texten "Ge mig en puss" och så pussade jag och mamma/mormor honom innan han förstod att det var han som blev lurad nu! ;)
Ja det var helt enkelt en riktigt underhållande kväll! =D

Min man kan

För ett tag sen lade jag upp en bild på ett UFO, min "Drop in the pond" babyfilt.
Jag kunde ju inte fortsätta med den då garnet tog slut. Men jag skickade min snälla man att köpa mer garn till mig efter han slutat skolan! Mest så jag kunde fortsätta på den när jag jobbade förra helgen.
 
 
Och jobba på den det fick jag. Det var en lugn helg så jag blev näästan helt klar. Hade två dagar ledig efter helgen och då blev den helt färdig. Fodrad och allt! =D 
 
Vad tycker ni?
 
 
 
 
 
Grundmönstret finns HÄR (<--länk)
Dock så har jag gjort några ändringar, lagt till några extra varv för att få den i bra storlek m.m.

Dagens ORD

We are all so different, 
And yet so much the same.
Everyone, in some way or another, 
Will experience a kind of pain.

Bästa storebrorn!

Hämtade Leo på dagis först igår och när vi hämtat upp Livia sa han
"Livia är jätte liten! Jag hoppas de är snälla mot henne!!"
 
Så nu bjuder jag på några gamla syskonbilder på mina hjärtan! =D
 
 
 
 
 
♥ ♥ ♥ ♥ Leo är verkligen världens bästa storebror och han har ett stort hjärta gentemot alla. Min fina pojke!
Leo är verkligen så fin och snäll mot Livia, han vet om att hon har haft det tufft och kanske behöver lite extra hjälp och/eller stöd. Så varje gång Leos avdelning går ner och leker på Livias förskola så springer han och hämtar henne direkt och drar med henne så de kan leka. ♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ ♥ ♥ ♥ Han är så underbar, det är svårt att beskriva stoltheten och kärleken man känner när man ser och hör detta! Det riktigt värmer ens hjärta att se syskonkärleken dem emellan! ♥ ♥ ♥ ♥

Dagens ORD

When you choose life, 
your family will be here 
to rebuild your shattered life 
and help you to build your dreams

Ögonläkaren

Efter en helvetsdag och natt igår var jag inte alls sugen på att åka till ögonläkaren med Livia. Men det är ett nödvändigt ont, så efter endast 3 timmars sömn hämtade jag Livia på dagis för att åka in med henne.
 
Vi skulle vara där klockan 9, men som vanligt när man ska till någon läkare så kommer man ju aldrig in i tid. Så var det idag också, 40 minuter efter planerad tid kom vi in. Det är liksom bara det att hon skulle få droppar i ögonen som vidgar pupillerna, och det tar ca 30 minuter innan det verkat klart. Så istället för att ge henne dem direkt så fick vi vänta 40 minuter helt i onödan.....om jag inte var förbannad innan så var jag det nu. Det gjorde ju inte saken bättre att man var trött som ett svin!
 
Iaf så kallade de in oss och Livia fick kolla på en tv med olika symboler, och då hon inte kan prata/berätta vad hon ser, så fick hon peka på en lapp. Det tog några gånger innan hon förstod vad hon skulle göra. Hon fick även testa med att ha på sig piratglasögon så hon bara såg med ena ögat. Hon var super duktig!
Hon fick dropparna i ögonen och vi gick ut och lekte lite till. Ca 30 minuter senare fick vi komma in igen, de ville testa om hon kunde kolla in i en maskin som visade kor, hon fick lägga hakan på en platta och stirra in i ett litet hål. Ja ni förstår säkert vad/hur jag menar?! Efter 2 gånger på höger och 3 gånger på vänster öga så var de nöjda, men då ville Livia fortsätta..haha. Det tyckte hon var roligt! ;)
 
Sen kom läkaren och hämtade oss. Han lös Livia i ögonen med en lampa, samtidigt som han höll fram nått måttglas eller liknande. Då också var hon super duktig!
Alla barn som varit sjuka sen de var små är så toleranta, de vet om att de måste göra detta och om de är medgörliga går det fortare. Sjukt att de kan ha såna instinkter!
 
Resultatet då då. Jo Livia ser perfekt, små barn är oftast lite långsynta, de ser "för" bra, men det brukar rätta till sig efterhand som de blir äldre ( =( ). Livia ser fortfarande bättre än "normalt" men de har ändå ingen förklaring till varför hon skelar när hon är trött eller precis vaknat. Och då hon fortfarande är så liten så vill de hålla lite extra koll, kan nog bero mycket på infarkten som hon fått i vänstra tinningen innan. Så det blir ett nytt besök om ett år om inte skelningen skulle bli värre, då måste vi ringa och boka ny tid! (självklart!) 

Dagens ORD

Everybody has things 
They wish not to recall.
Into each life 
Some rain must fall.

JAG ÄR ARG!

 
Jag är ARG, riktigt ARG!!
Chefen ringde i förmiddags och frågade om jag kunde börja jobba redan 15:00 då min kollega var sjuk. En dag som denna är det inte lönt att ersätta henne då vi inte kommer ha något att göra. Men någon var ju tvungen till att vara på kontoret. 
Jag sa att det gick bra, skulle egentligen jobbat natt men då vi bara hade kvällfärjan hade jag permisson på nattimmarna. Skulle alltså bara jobba 19:00-22:30, nu blev det istället 15:00-22:30, härliga övertidspengar iom det är röd dag, storhelg och allt.
 
Första irritationsmomentet kom när jag kom till jobb. Där låg en lapp "glöm inte att räkna pengarna". Jaha, men tack så j*vla mycket, ni var två stycken hela fredags eftermiddagen och kunde inte räknat pengarna då?!
Nänä, hade ju inget val mer än att sätta mig och räkna pengarna, alla pengarna från strax innan påskhelgen. Det var inte liiiite...tog nästan en timme och vi brukar räkna det på 30 minuter annars.
 
När det var klart så kom hamnen in och frågade vad vi hade. De frågade även om Wolin (nattbåten) skulle komma in som vanligt. Nänä, de kommer inte idag sa jag. Men jo det stod det på deras lister. 
Efter lite dektektivarbete och ett smått argt samtal till chefen visade det sig att han, vår fraktchef och några här på kontoret helt hade missat detta....jag hade inte alls permission på nattimmarna utan jag skulle jobba som vanligt. Så nu blev det ett monsterpass, 15:00-03:30.
Och så ska jag till läkaren med Livia imorronbitti klockan 9. Jiiippi.......jag kommer ju inte vara dödstrött. Och då är detta bara första av fem nätter. Kräk på det!

Dagens ORD

Don't judge too quickly, 
as you may be wrong. 
Instead, choose to live life 
as an uplifting song.

2015 påskägg

Barnens påkägg för i år innehöll...
 
 
 
 
 
[ Pippi hus från mig och Dennis ]
 
Några fler väntas, men har inte dykt upp än. =)

Dagens ORD

Have you noticed how some people, 
may seem plain as plain can be? 
But, if we take time to peer deeper, 
than what gems would we see?

MUMS män!!

ÅH! Är det bara jag som har väldigt lätt att bli småförälskad i kändisar? Speciellt om man streck-ser en serie? =P
Jag kan inte hjälpa det, de är ju sååå snygga!! Riktiga mumsbitar! ;)
 
Shane West
 
 
 
 
Aaron Stanford
 
 
 
Devon Sawa
 
 

Dagens ORD

Life gives you lessons 
to learn as you grow, 
room for mistakes 
and time to show what you know.

Påskledigt

Hela familjen har påskledigt! =D
 
 
 
Det firar vi med, att barnen varit ute och lekt i trädgården nästan hela dagen, Dennis har klippt häckarna och använt mossrivaren några gånger. Själv så har jag, dels suttit i solen och virkat och dels så har jag påbörjat ett nytt litet projekt här hemma. Men mer om det när det är klart! ;)
 
Denna helgen har verkligen börjat underbart! Hoppas morgondagen blir densamma! Och på söndag så blir det lite påskfirande hemma hos mamma/mormor/svärmor. Underbart! =D
 
 

Dagens ORD

Tomorrow isn't promised
to young or old alike. 
Today may be the last day
I'm able to hold you tight.

Fräck höna

Leo gjorde en sån här fräck höna på förskolan som han kan ha sitt påskgodis i. Den har användts flitigt till både kanelgifflar och chips m.m. ;)
 

Dagens ORD

This is my new beginning,
This is my time to shine.
Finally, 
Opportunity is mine.

Pynt till påskriset

Har fixat lite nytt pynt till påskriset, hade bara ytterst lite sen innan. Några plastägg och små träkycklingar..behövde lite nytt. Nu blir det så mycket roligare för barnen, det är ju för dem som man asar fram saker och fixar och donar! =)
 
 
Mamma och Mathilda fick vars ett sånt här litet paket som ni kan se nedan! =D
 
 
Mönsterna:
Påskharar hittar ni HÄR (<--länk)
Påsktuppar finns HÄR (<--länk)
Påskhattar hittar ni HÄR (<--länk)
Påskkycklingar finns HÄR (<--länk)

Dagens ORD

To learn what lessons 
life has in store,
You must be willing 
to open each door.

RSS 2.0