Lite piggare

Efermiddag med mamma är det bästa när man är sjuk, tycker iaf mina barn! ;)
Livia var lite piggare idag när jag kom hem från jobb så vi tog oss en liten cykeltur så barnen kunde få lite frisk luft. Det var premiär för Livia på cykelstolen och det gick väldigt bra. Tror nog hon tyckte det var roligt, man ser ju lite mer därifrån än vad man gör från cykelvagnen! =)
 
[ Premiärtur, en kort bit utan skor och hjälm! ;/ ]
 
Nu ikväll har barnen fått bada, det blev aldrig något traditionellt söndagsbad. Och så pilla i gumpen och mys i soffan så var kvällen räddad! ;)
 
[ Badungarna! =) ]

It's a Beautiful day

 
Michael Bubles - It's a Beautiful day
 

Hästsvans

 
Livia har börjat få så långt hår nu att man kan sätta upp det i en ordentlig hästsvans! =D
Jag längtar tills det blir ännu längre så jag kan göra ännu fler frisyrer på henne!!!
 
För en dag sen kunde jag även göra en lite fläta i luggen på henne. Nu ska hon bara lära sig att låta det vara och att sitta still! ;)

Första stegen!

Ikväll tog Livia sina första riktiga 4 (!!) små steg!!!! =D =D
 
Jag satt med henne på golvet och ställde henne upp. Sa till henne att stå fint och så stod hon själv i några sekunder innan hon tog 4 små steg mot mig för att komma i säkerhet! =)
Hon gjorde det en gång till efter det och då såg alla, Dennis, mamma och Håkan och alla blev sååå glada och klappade händerna och hurrade!
 
Efter det vågade hon inte mer, men det är en stor framgång, på bara 3 månader har hon börjat stå på benen, resa sig upp, gå längs möbler och nu att ta sina första staplande steg helt själv! 2 år och 1 månad gammal! =D
 

BVC

Livia 2 år och 3 veckor
 
Vikt: 8950 gram
Längd: 77,9 cm
Huvudomfång: 44,1 cm

Livias utveckling

Livias utveckling påminner mycket om homosapiens...se själv, första bilden är homosapiens utveckling och på videorna nedan ser ni Livia! =D
 
Detta inlägget är inte helt klart, tänkte lägga upp några fler bilder sen. Måste bara leta upp dem på den externa hårddisken först! ;)
 
 
 
 
 
 
 

Still into you

 
Paramores - Still into you
 

Härliga vår!

Leo gnällfis blev lite gladare när han fick äta sin bulle ute i det fina vädret. Det känns verkligen som om våren kommit nu och jag hoppas innerligt att det håller i sig.
 
Barnen har fått lekt i sandlådan, åkt rutchkana och gungat idag i trädgården. För tillfället är vår häck "genomskinlig" så en äldre man gick förbi och kommenterade att det var ett väldigt fint vårtecken. Vi antar att han syftade på att barnen var ute och lekte! ;)
 
 
 
Livia vägrade som vanligt att gå in och fick sitta i gungan medans hon fick sin mat! ;) Men det gick bra det med! =D

Herbalife song

 

Inget mer te..

Min goda örtdryck med hallonsmak är slut....det räcker tydligen inte med 30 koppar te när man jobbar natt en vecka... ;)
Här klunkar man te som om det vore vatten, bara för att hålla sig vaken!
Det är ett grönt och svart te med koffein i och som sätter fart på matsmältningen, en kopp förbärnner ca 80 kcal! =D Mmm, perfa!!!
 
[ Crazy muggen passar mig perfekt! ;) ]

Ortorexi

Hörde om en ny ätstörning på radion inatt - Ortorexi. Och om man kollar igenom t.ex facebook eller instagram så kan man nog konstatera att detta är den nya ätstörningen som faktiskt nog rätt många har drabbats av...tyvärr.
 
Varför ska det gå till överdrift? Många lider av det utan att veta och det är svårt att få en diagnos på det då de som är drabbade ser oftast hälsosamma ut.
Ortorexi är då en ätstörning på det sättet att man äter för hälsosamt och inte minst att de tränar för mycket. Det går till en överdrift.
 
 
 
Man ska göra allt med måtta. Äta nyttigt är alltid bra, men ibland får man unna sig lite, och lära sig att det är ok. Tänk att ni äter hälsosamt och nyttigt 80% av tiden, men att ni de restrerande 20% tillåter er att äta lite vad ni själva vill.   
 
 
Det är din kropp, du ska leva med den hela ditt liv, du kan inte byta ut den. Så ta vara på den och låt den må bra! Träna! Men att träna för mycket är inte heller bra, särskillt om du inte låter kroppen få den näring den behöver....Träningen ska inte vara något "straff" för att du ätit dåligt en dag. Träna med måtta!
 

Dagens träning

Kvällen träningspass på Kattebäck är över och vi har haft det riktigt roligt!
Vi har som regel att alla ska kunna vara med och barnen får följa med för här finns någon som håller koll på dem. Vi kan även använda dem som vikter om vi behöver lite större motsånd, de går att låna! ;)
 
[ Mason twist med stor vikt! ;) ]
 
[ Lunges med extra vikt ]
 
[ Armhävning med extra vikt ]
 
[ Bilden visar armhävning, men kan ha extra vikt vid plankan! ]
 
[ Squats med extra vikt, lite jobbigt med hållningen när han har en så stor vikt! ;) ]
 
Finns ju en massa övning där man kan ha barn eller vikter som extra vikt och motstånd. Allt för att utmana sig själv så gott det går! =D
 
Träning igen på onsdagkväll! Om jag kan gå då vill säga, känner redan av det! ;)

Can't Remember to Forget You

 
Shakira & Rihanna - Can't Remember to Forget You
 

Mina fina ♥ ♥

Syskonkärlek är allt jag säger!! Såå underbart att se, hoppas bara det håller i sig! ;) De har sina dagar då de blir sura och irriterade på varandra, men än så är det inte så farligt.
 
[ Matchar varandra i hemmavirkade mössor av sin mor! =) ]
 
[ Mys framför tv.n, går fortfarande att dela på saker! ;) ]

Livia ♥ Degas

Det är riktigt roligt att se hur mycket Livia tycker om Degas. Är man av med henne så hittar man oftast henne hos honom! =D
Riktigt skönt att är det också att han är så tålig och låter henne göra nästan precis som hon vill. Vill han inte eller om han tycker det är jobbigt så går han därifrån! =)
 
 
 
 
 
Undrar om Degas tänker "varför får jag aldrig vara ifred?!" ;)

Mirrors

 
Justin Timberlakes - Mirrors

Fin bula

Livia har blivit lite vild nu när hon håller på att lära sig gå. Ibland går det lite för fort och trillar man lätt och får lite bulor och blåmärke här och där! =/ Men hon är lika söt ändå! =)
 
 

Sooolsken

Strålande solsken och nästan vindstilla har det varit hela dagen. Mamma/mormor var ledig så hon kom bort så vi kunde klippa häcken nu innan alla bladen kommer och det nästan blir omöjligt att tuckta den.
Hela familjen var ute en stund i det fina vädret, men det tog inte lång tid förräns Leo hade tröttnat och gick in igen och Livia ville inte sitta i vagnen heller. Det slutade med att Dennis fick underhålla Livia i trädgården, de gungade och lekte lite vid lekstugan medans jag och mamma/mormor fixade med häcken.
 
Det tog 3 timmar innan vi var klara, mamma klippte häcken och jag samlade ihop alla grenar på rullebören och körde det till uppfarten och lastade av, kan ju säga att tunnan fylldes snabbt och uppfarten är nu täckt med grenar..haha. Men nu kan INGEN klaga på att de inte kommer förbi på gångvägen!!!
Hade tänkt flörta lite med min morbror för att kunna låna hans släp och köra skitet på tippen. Men det får bli nästa vecka när vi har lite mer tid! =)
 
[ Barnen kommer ha riktigt kul i sommar när man kan leka ordentligt i lekstugan! Livia trivdes redan och stod och solade sig lite! ;) ]

Träna med oss!

Ikväll drar det igång! Kom dit du också vi kommer ha sååå kul! Gå in på länken för mer information och anmäl ditt intresse så ses vi på Kattebäck ikväll! =D
 
 
Vi kommer köra Tabata, en högintensiv intervalls träning där du jobbar med kroppen för att utmana dig själv. Alla kan vara med, stora som små! Efteråt snacka vi lite kost, näring och liknande.

Skön trappa / Trött unge

Vi gjorde ett bra jobb när vi renoverade trappan! Den måste vara riktigt skön! Eller så var Livia bara väääldigt trött... ;)
Hon somnade iaf väldigt fort, Dennis gick upp och var iväg max 5 minuter, och när han kom ner såg han detta! =/
 
 

Livia och Ivar

Åh idag är det lördag, Livia brukar rida på lördagar men har inte kunnat på lång tid nu pga vädret och förkylningar osv. Livia klarar sig inte så jätte bra när det är för kallt eller för blåsigt.. =/
 
Hittade denna söta bilden på Livia när hon rider på lille Ivar. Så söta de är ihop.
Var ute och gick med mamma och Livia häromdagen och då gick vi förbi två stora hästar och Livia blev helt vild i vagnen. Hon skulle inte sitta där, hon ville upp och titta och kela med hästarna. Hon älskar djur precis som sin bror. =)
 
Hoppas dagens väder håller i sig för då kan Livia få rida igen! Redan nästa helg kanske?! =)
 
 

Vill inte gå in

 
Vi leker i sandlådan och har en riktig härlig vårdag!

Dubbel betydelse

28 februari 2014 var en stor dag på många sätt och vis! Det var ju Livias 2 års dag, men det var även mina fina vänners dag då de skulle ta ett sista farväl av sin underbara dotter Meja! Jag ville så gärna vara där uppe och stötta dem och för att själv kunna få säga ett sista farväl. Men vi hade redan planerat in Livias kalas. Men vi var där i sinnet och i minnet glöms aldrig lilla Meja bort! 
 
Vad jag hört så var det en underbar liten cermoni och någon dag senare fick Meja en liten askgravsplats. Så Liam har något ställe att gå till när han behöver känna sig lite närmre sin lillasyster! Glöm inte bort att Meja fick med sig sin iPhone så de kan alltid nå henne!
 
28 februari 2014 har fått en dubbel betydelse, vi firar Livia medans någon annan sörjer. Men Meja har det bra och det är viktigast, även om vi ibland går igenom inte allt för roliga stunder. Livia kommer alltid få höra om sin lilla hjärtekompis och när hon blir äldre kommer hon förstå! Livet är skört och det är inte värt att slösas bort!
 
  
 
 
Bilderna lånade av Mejas mamma Line! Får ej kopieras!!

Experiment

Mamma/mormor har bidragit lite till vårt lilla experiment vi ska göra på Livia. Det är nämligen så att jag har fått tips från andra mammor som har barn med knapp att deras barn har kräkt mindre när de fått "riktig" mat. Så nu ska vi också testa! Och vi hoppas att det ska funka både på kräkningarna men också på att vi ska slippa byta ut delar av hennes sondnäring mot ytterligare en annan sort. Så snälla håll tummarna!!!
 
 

Apgången

Livia kör verkligen igenom hela homosapiens olika stadier. Här har hon precis lärt sig apgången (finns video under den kategorin)
Lilla söta prinsessan!! Så roligt att följa dig och din utveckling, du envisa unge! ;)
 
 

We both know

 
Colbie Caillat & Gavin DeGraws - We both know
 

Kan själv!

Lite flicka börjar bli stor, hon kan allt själv nu! ;)
Det går framåt på alla punkter, maten är väll lite sisådär, men det är som de säger att det går i perioder. Nu har hon kommit på att hon har ben och kan gå på dem och då är det det enda hon vill. Hon reser sig mot allt och går längs möbler. Livia vill fortfarande smaka på allt vi äter, men oftast är det bara något litet hon får i sig, inte alls något i närheten av vad hon behöver så därför står det rätt still på den punkten, men hon har blivit bättre på det här med att tugga och svälja iaf! ;)
 
[ Har man sett storebror sitta såhär så ska jag också! ;) ]
 
[ Och stora flickor kan dricka ur stora glas...själv!! ]
 
[ Mums med päron, ska hålla själv och kladda en massa! =D ]

RSS 2.0