Semester!!!!

När jag slutar jobbet idag (om 45 minuter) har jag två dagars ledighet och på onsdag börjar semestern på riktigt!!
 
That's all.......... ;) =D

Barnvagnsmobil

För någon dag sen kom Caroline fram till mig på jobb och undrade om jag kunde virka en barnvagnsmobil till hennes Emmie som skulle få en liten bebis nu i september.
Självklart kan jag det, men då vi alla tre är såna perfektionister fick Emmie själv köpa garn och sakerna som behövdes, hon skissade även upp en bild på hur hon ville ha det.
 
Jag tror jag höll mig inom den godkända raden och såhär blev resultatet...
 
 
Jag har gjort dessa bilar innan så hade redan fått lite övning på dessa, kruxet var hur jag skulle göra bandet, fästa pärlorna och bilarna och sen hur det inte skulle flytta sig för mycket.
Efter lite olika försök så blev det att jag virkade en lång rad med vanliga luftmaskor, trädde på pärlorna och lämnade lite mellanrum där bilarna skulle sitta så jag kunde sy fast dem i bandet.
 
Jag är faktiskt riktigt nöjd och väntar nu med spänningen på en "efter" bild så jag får se hur det blev! ;)

Underbara sommar

Sommaren är helt underbar och denna sommaren har iaf barnen kunnat njuta lite extra. Jag har fått jobba som vanligt hela sommaren, men Dennis har haft turen att vara hemma med barnen och Livia har sluppit infektioner! =D Hon har klarat av att kontrollera värmen mycket bättre än förra året och kunnat vara ute på ett helt annat sätt! =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
[ Lite mys med barnen har jag ändå fått! =) ]
 
Jag hoppas värmen håller i sig hela september också för då ska jag äntligen ha semester. Men tror ni jag har sån tur? Well, det återstår att se...

Som ett nytt rum

Före och efter bilderna på väggen i vardagsrummet...
 
 
Förstår ni nu hur löjligt nöjd jag är???!!!! ;D

Aja baja mamma

Både jag och Dennis var aldrig riktigt nöjda med vår fondvägg i vardagsrummet. Min tanke när vi gjorde fondväggen var och ha en riktigt svart färg, ni vet skoltavelsvart, men den bästa Dennis hittade på kort tid var ett sånt mellanting. Vi tänkte att det borde bli mörkare ju fler lager vi målar, men icke..
 
Så väggen har mest varit där, vi har inte trivts, men i helgen kom jag på vad jag ville göra. Har länge letat efter ett sånt träd man klistrar upp på väggen, men hittade inget som var tillräckligt stort eller fint nog. Perfektionist som jag är...så jag hittade en bild som jag tyckte om och bestämmde mig för att rita upp det själv. Ritade med blyerts på väggen, bilden i ena handen och höftade lite. Tog några steg bak, jo det såg nu rätt så bra ut och fortsatte sen att rita upp allt.
Letade upp vår gamla vita takfärg och började fylla i allt. Dennis hjälpte till med två fjärilar tror jag, sen gav han upp. Men jag fortsatte och fortsatte och fortsatte, efter andra lagret var jag nöjd. Och jag är såååå nöjd så det är sjukt!!
 
Nackdelen var att Leo såg när jag var där och ritade och sa att han också ville rita på väggen. Inte lätt att förklara för honom varför jag får göra det men inte han. Men tror nog han förstod sen när jag väl var klar! ;)
 
 
 
 
 
 
Slutresultatet får ni se imorron! ;)
Den som väntar på något gott....

Festen kan börja

Ikväll blir det fest för min man som precis fyllt 30 år. Och det måste ju firas, och det ordentligt!! ;D
Tältet är uppsatt, det är dukat och klart och nu ligger drickat på kylning i zinkbaljan med isvattenballonger! Det blev riktigt färgglatt och fint, så nu kan gästerna få komma! =)
 
 

Akta er Malmö

Idag har Livia gjort Malmö, hon skulle på första mötet med speciallist tandläkaren där. Det gick hur bra som helst, de fick lov att kolla i munnen utan problem och Livia fick i sin tur lite klistermärken för hon var så snäll och duktig!
 
Det var både vår "egna" logoped och även en från Malmö. En tandläkare, en tandsköterska och en annan som jag inte riktigt uppfattade vad hon var egentligen. Det var mest lite tips från dem om hur vi kunde underlätta tandborstningen, hur viktigt det var att hon inte skulle ha tungan ute osv.
Livia fick med sig en munskena hem, den ska sitta mellan läpparna och tänder och på så sätt förhindra att hon kan sticka ut tungan. Hon tyckte den var jätte rolig och ville ha den i hela tiden. Hoppas bara det fortsätter så!! Ska dit igen om ca tre månader för att se om det gett resultat, hon ska inte ha den hela tiden utan ungefär en halvtimme om dagen.
 
[ På väg in till tandläkaren! ]
 
[ Livia kan själv!! ]
 
På vägen hem körde vi snabbt in om Stoff & Stil, jag behövde fylla på mitt garnlager lite! ;) Livia skulle själv bära korgen i butiken och sen när vi packat ner allt skulle hon minsan bära påsen också. Även om den var nästan lika stor som henne! =)

Tosselilla 2014

Förra året åkte vi till Tosselilla med hela hjärtebarnsföreningen, men i år hade de valt att åka till Ystads djurpark istället. Och dessutom den helgen jag jobbade, så vi packade bilen näst sista dagen Tosselilla hade öppet och åkte dit istället! =D
 
Precis som förra året var mamma och Håkan också med och vi hade nog ännu roligare i år. Livia var ju lite större och kunde vara med på ett helt annat sätt. Och Leo kunde väll inte åka fler karuseller men en hel del. Vi hoppas han tar ett litet skutt tills nästa år så han kan vara med på allt! ;)
 
Vädret var inte det bästa, det blåste en hel del och där kom lite moln då och då, men vi slapp regnet iaf. Dock var det lite för kyligt för att vi skulle kunna bada så vi undvek vattenlandet då barnen fått utbrott annars. Men nästa år ska vi försöka åka en dag mitt i veckan mitt på sommaren så vi kan få bada också!
 
Tycker det är riktigt tråkigt att Tosselilla har så få öppetdagar! Ca 2 månader på sommaren bara och det kan tyckas väldigt lite då där alltid är mycket folk. Men tror nog de tänker som så att sålänge skolorna inte har lov är det inte lönt...eller nått.
 
Några bilder från dagen....
 
 
 
 
 
 
 

Min 1.a mormorsrutefilt

Äntligen, äntligen är min första mormorsrutefilt klar! =D
Jag valde att göra den i fyra olika färger, svart, vit, grön och grå. Mönstret har ingen som helst "mening" utan jag tog en ruta satte den där och satte en där osv. Ingen logik överhuvudtaget! ;)
 
Är riktigt nöjd med den! De säger ju att alla hem ska ha en mormorsrutefilt och det har vårt hem nu! Jag kommer nog inte låta barnen använda den, denna kommer jag vara försiktig med. Den kommer säkert mest ligga som prydnad...
 
[ Precis färdig på bilden, in i tvätten och plattas till lite, sen kan den användas! =) ]

Stor skillnad

Var med Livia hos läkaren i Ystad igår, de fick helt plötsligt en tid till henne. Logoped och sjuksköterskan på barn habiliteringen i Trelleborg tyckte de skulle kolla upp Livias lungor. De misstänkte att hon kunde ha astma med tanke på att hon rosslar så jäkligt.
 
Livia var jätte duktig när vi var där, hon lät dem lyssna på lungorna och de tyckte det lät bra. När man är så liten som Livia är kan de inte göra ordentliga tester, de har inte tillräckligt med kraft osv för att göra utandningstestet.
Läkaren tyckte inte det lät som någon astma, men sa att vi kunde prova en astmamedicin i några veckor för att se om den kan hjälpa henne ändå. Där är lite kortison i medicinen, men den är ofarlig och kan användas utan att de får "men" för det.
 
Så medans vi väntade på att de skulle fixa med receptet gick vi ut i väntrummet så Livia kunde leka lite. Ska hit igen om ca 6 veckor för utvärdering. Så nu får vi se hur det går, om det blir bättre eller inte.
 
[ Samma rutschkana, samma barn, nästan exakt 1 år mellan bilderna och det är stooor skillnad!! Där är några drag man känner igen men annars kan man nog inte tro det är samma unge?! ;) ]

Mamma försöker..

Slow down mummy, there is no need to rush, slow down mummy, what is all the fuss?
Slow down mummy, make yourself a cup tea.
Slow down mummy, come and spend some time with me.
Slow down mummy, let's put our boots on and go out for a walk, let's kick at piles of leaves, and smile and laugh and talk.
Slow down mummy, you look ever so tired, come sit and snuggle under the duvet and rest with me a while.
Slow down mummy, those dirty dishes can wait, slow down mummy, let's have some fun, let's bake a cake!
Slow down mummy I know you work a lot, but sometimes mummy, its nice when you just stop. Sit with us a minute, & listen to our day, spend a cherished moment, because our childhood is not here to stay!
 

Tycker denna är så underbar, den får en verkligen att stanna upp och ta vara på tiden med barnen. För det stämmer de kommer inte vara barn så länge till, strunta i disken, den kan vi ta en annan dag! Ta vara på tiden med barnen för en dag "behöver" de dig inte längre...
 
Imorron blir det en tur till Tosselilla innan de stänger för året. Leo ääälskar att åka karuseller och Livia att bada som det kommer bli en riktigt härlig, underbar familjedag!!! Mamma älskar sina små fina barn såååå mycket! ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Pappas nya

Idag är ingen vanlig dag! Idag är det min kära mans födelsedag!! =D
Detta kanske är ett litet tråkigt inlägg då jag inte fått någon bild på födelsedagsgrisen, men däremot på hans fina present han fick! ;)
 
För ca 2 veckor sen följde jag och barnen med Dennis in till Cristian i Malmö. Det var dags att "prova" ut sin nya tatuering som han fick av mig och barnen i lite för tidig födelsedags present! =D
 
[ Barnen hade superkul i Cristians stol! =) ]
 
[ Skissen som Cristian gjorde! Super snygg!!! Dennis berättade att han ville ha texten och de 4 symbolerna på bröstet, resten ritade Cristian upp själv och det blev verkligen sjukt bra!! ]
 
[ Det färdiga resultatet! =D ]
 
Dennis blev super nöjd, det gjorde mega ont men han led sig igenom det. Vill man vara fin får man lida pin! ;) Kan säga det ser jätte konstigt ut att han har en sån stor "fläck" på bröstet, men man vänjer sig väl..haha
 
Texten lyder "You never know how strong you are untill strong is the only choice you have" och symbolerna är först Leos stjärntecken och kinesiskttecken och de två sista motsvarar Livias! =)

Flera tromber

Helt sinnes! Idag har inte bara en utan flera stycken tromber synts över vår lilla kommun. Jag såg flera stycken när jag stod i dörren på jobb. Det såg nästan ut som om det var molnen som hade konstiga utseenden, men det visade sig vara flera tromber på kort avstånd.
 
Fick denna bilden av Dennis, det fanns även hemmavid. Inga var så nära så något större blev förstört, men några badbryggor får nog byggas om till nästa år =/
 
 
Man får sig en liten tankeställare när sånt här inträffar. Även att det blev en stor förödelse i Malmö när det blev en massa översvämmning! Är det klimatfrågan som kommer här?! Ja det är det....våra sätt att leva på nu får verkligen kosekvenser och jag är glad att där är några som forskar just om detta, hur vi ska kunna förbättra allt och rädda jorden som så sakta börjar "försvinna" !

Pimpat jobb

Från mitten av sommaren och fram till sommaren är slut så har vi inte så mycket trafik på jobb. Och då får man hitta på lite olika saker för att få tiden till att gå. Är det fint väder kan man sitta ute lite med dörren öppen så man hör om det skulle ringa. Men idag har jag och Debbie vikit lite origami! =)
 
[ Jag valde att göra om namnskyltarna på skåpet! ;) ]

Himlen är oskyldigt blå

 
 
Sara Zacharias (Ted Gärdestads dotter) cover på Himlen är oskyldigt blå

RSS 2.0