Väggarna blöder...

 
...fast jag tror det är Livia som har varit i farten efter hon och moster målat med vattenfärg...
Eller vad tror ni?! ;)
 
Kan säga att innan man kom fram till vad det var blev man liiite rädd.. =)

BVC

Livia 2 år och 2 månader
 
Vikt: 8945 gram
Längd: 77,9 cm
Huvudomfång: 44,1 cm

Mini M/F Galileusz

 
Denna söta lilla båten fick jag av två snälla chaufförer på jobb igår. De sa att det var M/F Galileusz (vår ena båt) och jag tror det var en liten pik på att vår båt är liten då de inte kom med..haha. 
 
Men det gav mig lite inspiration till att sätta mig ner och pyssla lite med Leo och Livia idag. Så just nu håller vi på att vika både båtar och hattar, och jag testade mig även på att göra en anka! =D
Kvalitetstid med de bästa jag har! ♥

2 flugor, 1 smäll

Vi slår två slugor i en smäll, badar OCH borstar tänderna samtidigt! Perfekt! Kan inte bli bättre! ;)
 

Blöjfri! =)

 
Japp vi slipper köpa fler blöjor åt Leo! När han väl fattade galoppen så gick det fort! På bara några dagar var han blöjfri både på dagen OCH natten! =D
Min stora pojke har blivit ännu större!!
Han har ju inte velat släppa blöjan innan, inte så konstigt med tanke på allt vi gått igenom. Och han har ju inte varit redo förräns nu. Men de på dagis har pushat honom lite försiktigt, påpekat att inga av de andra barnen har blöja osv. Först har Leo inte alls brytt sig om dem, men nu för ca 1 månad sen så trillade poletten ner! =D

Härlig stil

Denna bilden påminner mig lite om Al Bundy?! ;)
 
Livia är som sin bror, en riktig nakenfis om hon själv får bestämma. Än kan hon inte ta av sig kläderna själv och det är kanske tur. Livia har svårt att få upp värmen igen när hon väl blivit av med den. Men under varma dagar och särskillt i sommar tror jag hon kommer bli glad av att få springa så som hon föddes...naken! ;)
 
 

Påskpresenter

Några påskpresenter har vi allt fått. Här är några av dem..
 
 
 
 
Förstår bara inte vara alla de andra fotona tagit vägen... =((

- på vågen

För en månad sen hade Livia endast gått upp 40 gram på 3 månader. Idag hade hon gått ner 200+ gram och läkarna är förbryllade. Enligt deras uträkningar får hon i sig mer än vad hon ska behöva, men ändå går hon inte upp. Inte konstigt då hon inte sitter still en enda minut när hon inte äter, men ändå. Kräkningarna går i perioder och även om hon får i sig mycket vatten har hon ändå problem med magen. Nu ska vi testa en ny mat med mer energi i och så får vi se. Funkar den nya maten så ska vi återgå till den gamla sen, för Livia är tydligen inte tillräckligt stor för den nya maten som ändå ska testa. Ett jäkla jobb med att föra över henne på den nya maten då det måste ske gradvis och sen ska vi byta tillbaka sen igen, eller få ytterligare en ny mat. Varför kan det inte bara funka?! De nya mattiderna är heller inget att hurra för, hon sitter jämt och ständigt fast vid den jäkla maskinen och vägrar vanlig mat för hon aldrig är hungrig. JAG BLIR SÅ TRÖTT!!! Vill bara att mitt lilla hjärta ska bli "normal" när det gäller maten!
 
[ Aldrig en lugn stund på denna madamen! =) ]
 
Snart ska jag köra till vc (vårdcentralen) och hämta en ny sändning med slangar, kopplingar, sprutor och kräkpåsar. Hur länge ska vi behöva ha det såhär??

Påskfest

Påskfest på öppna förskolan stod på agendan idag och vi hade sååå kul! =)
Jag hörde de säga att vi var 65 stycken ungefär på gästlistan, inklusive barn då då.
 
Vi kom dit och då fick barnen måla ägg och/eller en hatt. Vi hade med oss barnens nästkusin Alva så hon och Leo målade hattar och Livia målade ägg.
Sen fick vi dansa och busa lite innan de bjöd på lite påskmat med kladdkaka som efterrätt! Mums! =)
 
 
Mathilda kom dit en stund innan hon skulle iväg och jobba och vi stannade ett tag till innan vi fick gå då Livia skulle äta och hon vägrade ju sitta still. Hon ville bara leka och dansa så det var tur vi gick precis innan hon skulle äta. Vi hade aldrig kunnat få henne till att sitta i vagnen annars.
 
Vi lämnade av Alva påvägen hem och sen somnade ungarna gott i sängen. Leo som inte sover middag var också helt slut, men han har ju lov så vi struntade i det och lät han sova. Till och med Dennis tog sig en liten lur! ;)

Ute o vandrar

Ombytta roller är det här. Livia vägrar sitta i vagnen nuförtiden, vill bara gå själv eller bli buren om hon inte orkar. Leo däremot orkar inte gå så långt mer, han får så "ont" i sina ben. Misstänker att det kan vara växtverk om han nu har ont överhuvudtaget! ;) Så ibland får han låna lillasysters vagn..
 
 

Kvällsmys

Det känns som om jag jobbar alltid nuförtiden, så jag tar tillvara på alla stunder jag kan! För en kväll sen så satt jag och ritade med barnen i köket, inget som störde (tv eller liknande) utan det var bara vi tre som hade lite välbehövlig kvalitetstid! =D
 
 

Grinden uppe

 
Som ni ser så har jag nu fått satt upp grinden igen. Har tjatat på Dennis länge nu, men han kom aldrig till skott så då fick jag göra det själv.
 
Livia har börjat intressera sig mer och mer för trappan nu och igår fick jag höra att hon hade klättrat hela vägen upp när hon letade efter sin pappa som försvann upp bara en liten stund innan...
Hon är jätte duktig, så det är inte det, men om hon skulle trilla så funkar inte det så bra med hennes blodförtunnande.. =/
 
Det tog ändå 3½-4 år innan man vågade låta Leo gå upp och ner i trappan själv, även om han fick gå själv så var man ändå i närheten om det skulle hända nått. 
Nu slipper vi springa en del iaf! ;)

Virkad (Tras)Docka

Jag hann knappt göra klart denna söta dockan till Livia förräns hon var där drog den ifrån mig, hon skulle leka med den direkt, så det är ju ett väldigt gott tecken! ;)
Började med denna när vi åkte bussen upp till Stockholm, men sen låg den kvar i en påse lång tid efter det. Har börjat ta tag i alla de projekten som är påbörjade, måste avsluta dem!!!
 
 
Jag har gått efter DETTA (<-länk) mönstret!

Klåfingrig

Söta lilla docka, du är såå klåfringrig! ;)
 
Livia ska vara på allt, men upptäcka det är bra, men att "sno" åt sig allt hon ser är inte att upptäcka..ehehe
Tycker det är så roligt och skönt att hon är så pigg och nyfiken på allt!!
Jag har det hellre såhär än att hon inte orkar med nått och bara ligger och sover osv.
 
 

Virkade Frukter

Har virkat lite frukter till barnen. Mest är de till för att vi ska lära oss tecknet för frukten och visa tecknet och frukten för Livia på samma gång. Lite pedagogiskt tänkt där! ;D
 
[ Virkade frukter: Morot, Citron, Vindruvor, Tomat, Jordgubbe, Banan, Pärson och Apelsin
 
Har använt DETTA (<-länk) mönster, dock så gjorde jag inte alla de olika som var med! ;)

Ibland går det

 
Syskon kan ju faktiskt sammsas ibland! ;)

Krigarprinsessan

Leomannen fick stanna hemma från dagis idag då vi hade en lite lekdejt i Harlösa.
Livias underbara BIVA-sköterska bor där med sin man och tre barn så vi tänkte komma till dem idag! =)
 
Dessi bad mig ta med några av de maskerna jag virkat innan, då stora tjejen skulle ha dansuppvisning! Var hemma hos dem vid lunchtid och det bjöds på pannkakor för de små och vi stora fick pannkakor med svamp och skinka i och så någon sås. Måste faktiskt be om receptet då det var riktigt gott. Jag som annars inte äter pannkakor direkt! ;)
 
Vi lunchade och snackade och hade det jätte trevligt. Barnen fick blåsa såpbubblor inne och kollade lite på film samtidigt som de lekte. Man kan väll säga att filmen var mest igång i bakgrunden! ;)
 
Stora tjejen som faktiskt också heter Livia fick välja mask själv, men det blev genast svårt. Hon ville ha både den röda och den vita, men man kan ju inte ha två på sig samtidigt! Slutade med att de tog båda, men jag vet inte vilken det blev att hon hade på sig sen på uppvisning?! Måste fråga!
 
De som blev bortvalda direkt lekte vi andra med. Lilla Livia ville ha den gul/svarta på sig och såg då ut som den krigarprinsessan som hon verkligen är! =D
 
 
Tack Dessi och barnen för några riktigt trevliga timmar! Får vi göra om igen, i sommar när det är bättre väder och man kan vara ute!! =D

♥ Mina kära ♥


Tack för Din alltid så hjälpsamma hand
Så snar till hjälp, så ofta den hann
Tack för de tjänande stegen Du gick
Tack för all ömhet vi såg i Din blick
Du hade ett hjärta så innerligt gott
Vi tacka Dig vill för allt vad vi fått
Tack och farväl från oss Dina kära
Vi vet att vi stod Ditt hjärta så nära.
 
Ni finns alltid i våra hjärtan
Ni kommer aldrig bli bortglömda

Kom ihåg!!

It takes 4 weeks for you to notice your body is changing ,
8 weeks for your friends to notice,
and 12 weeks for the world to notice,
GIVE IT 12 WEEKS;)....
"DON'T QUIT"

Det går runt...

I söndags var Leo väldigt gnällig, han började gråta för minsta lilla och var inte sig själv. Det visade sig att han hade feber och under de närmsta dagarna så steg tempen hela tiden. I måndags när jag kom hem från jobb var den uppe i 40+ och han låg med bara kalsingarna i sängen och fick en blöt handduk på pannan men inget hjälpte. Men under natten till onsdag så släppte febern taget och vår Leo kom tillbaka, man märkte direkt när han mådde bättre då han blev betydligt piggare, innan sov han i princip hela tiden.
 
Men en avklarad, 3 kvar.. Febern kom och tog Livia i söndags och har inte riktigt släppt taget än, det går lite upp och ner med henne, hon har ont i kroppen och vill inte att man ska röra henne. Precis när alvedonen börjat verka blir hon lite piggare, men det går snabbt över. Även hon sover mycket och det känns bra om de kan sova bort skitet!
 
Dennis har haft stunder vissa dagar senaste veckan då hon varit frusen och trott han haft feber och det kan säkert stämma, men än så har jag klarat mig (ta i trä) men det beror väll på att jag jobbar och inte är hemma lika mycket.. Jag får ta hand om mina sjuklingar istället!
 
[ Inte så pigg idag! ]
 
[ Skulle göra mat åt Livia och hittar dem såhär! =) ]
 
[ Och Leo låg såhär, inget dagis för honom förra veckan. ]
 
Nu hoppas vi febern försvinner ut ur vårt hus, fort! Imorron kommer sjukgymnasten hem till oss och då är det bäst att vara frisk!

RSS 2.0