Klär sladdar

Nu en kväll när barnen sov hade jag inget att göra och jag kände inte alls för att göra klart mina UFO.n heller....så jag bestämmde mig för att klä lite sladdar! ;)
Både min och Dennis laddare fick lite "kläder" och Dennis blev helnöjd med sin, tyckte den var jätte fin. Så bra för annars hade jag ju fått klippa upp det...hahaha
 
 
 
 
Det som är så bra med "kläderna" är att sladdarna inte knäcks lika lätt och så håller de ju sig varma en kall vinterdag! ;)
 
De går att beställa dessa, dock så behöver jag låna er sladd ni vill klä under tiden och det kostar från 75:- lite beroende på hur lång sladden är osv.

Dagens ORD

Life is a sequence of moments 
all called now

Poncho Vuxen

Efter gymnasiet läste jag ytterligare en textil kurs. I slutet skulle vi ha en modevisning och då gjorde jag b.la denna ponchon. Den är en one size och med en riktig härlig krage. Jag har använt dubbelt garn, det ena som är lite "hårigt".
 
Hittade ponchon i mina gömmor och samtidigt hittade jag faktiskt mönstret också! =D Funderar på om jag ska göra en likadan fast med annat garn, kanske kan bli mysigt nu på höstens kalla kvällar?! ;)
 

Dagens ORD

Små drömmar burna av kärlek flyger ofta långt

Ridlekis

Idag har Livia varit och ridit för första gången. Vi fick tipset om att ridning skulle vara bra för att jobba upp både muskler och balans för henne. De har ridning via habiliteringen men de rekommenderar att barnen ska vara 4 år.
 
Så vi var privat på ridlekis nere i hamnen i vår lilla by. Det är rätt dyrt 100:-/gång, men det är det billigaste vi hittat just nu.
Livia tyckte det var såå kul och red hela lektionen (40min), vi turades om att hålla fast henne och leda hästen.
 
Nästa vecka ska Leo också få följa med och prova på! =)
 
 

Dagens ORD

Bättre att vara ute på hal is och ha det glatt än att gå i lera och sörja

Mysunge

Oftast när jag sitter inne på mitt lilla rum och pysslar eller virkar eller vad jag nu kan tänkas göra så är Livia oftsast där inne och leker hon med. =)
 
Roligt med sällskap! En dag hade Leo också varit där och försökt göra en koja under bordet. Han hade tydligen glömt en kudde bakom korgarna, men det förstod inte jag när Livia var där och rotade. Men till slut fick hon ut den och kunde lägga sig och mysa bakom min stol! =D
 

Dagens ORD

Om du vattnar den och den dör då är det en planta
Om du drar upp den och den kommer tillbaka så är det ogräs

5 minuter

Jag gick in ett annat rum i max 5 minuter och kommer ut till detta....
 
 
Barnen tyckte det var roligt med en myshörna som blockerar alla dörrar. Dock så tyckte de inte det var lika roligt att plocka undan allt sen. Och det var ju mest Leo som kunde plocka undan så jag var snäll och hjälpte honom lite! =)

Dagens ORD

"När en del tycker att man är stor, och en del tycker att man är liten, så är man kanske alldeles precis lagom gammal."

Virk Hjälp

Det är inte lätt att vara nybörjare på att virka och inte heller om man hittar ett mönster på engelska. Termerna skiljer sig åt en del, samma stygn har olika namn osv osv.
Därför har jag letat upp dessa till er, de har hjälp mig en del när jag började virka efter mönster på andra språk.
 
Ibland får man läsa mönstret flera gånger för att få rätt på det, ibland får man provvirka och kanske repa upp allt igen. Men till slut kommer man in i det och kan läsa engelska mönster lika lätt som svenska! =)
 
 
 
 
 
 

Dagens ORD

"Livet är en sak som man måste vara rädd om, förstår du inte det?"

- Ronja Rövardotter


Peru + 29

Är nu helt klar med alla små djur som ska åka till Peru med mamma och Håkan nästa månad.
Det blev hela 29 st. Varför 29 st kan man ju undra, varför inte jämt antal?! Men ja, varför ska det vara jämt, varför ska man vara som alla andra?! ;)
 
Sanningen är väll den att jag tröttnade rätt så snabbt på att göra en massa djur, de sista ca 10 styckna djuren fick jag tvinga mig till, jag hade 5-6 st som bara låg på bordet och ville bli ihopmonterade men jag hade inte alls någon motivation.. Men en dag fick jag bara en knäpp i skallen, JAG SKA GÖRA KLART DEM....NU!! Och så gjorde jag det! Riktigt skönt känns det nu i efterhand och nu kan jag ibland göra ett litet djur då och då.
 
[ Ett gruppfoto var jag ju tvungen till att ta! =) ]
 
[ Nerpackade och klara för avfärd! ]
 
Ha det nu så bra alla mina fina skapelser och lycka till i ert nya hemland! Jag kommer sakna er, vissa mer än andra. Men ändå! =D ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Dagens ORD

"Hyss hittar man inte på, di bare blir. Och att det är ett hyss det vet man inte förrän efteråt."

- Emil i När lilla Ida skulle göra hyss


Jordgubbs mössa

Samma dag vi skulle åka hem från BB med Livia så köpte vi en sån otroligt söt hallon mössa till henne. Men iom hon blev sjuk så hann vi knappt använda den innan den blev för liten.
Och nu när jag tagit upp virkningen igen tänkte jag göra en ny till henne, en jordgubbs mössa denna gången,  men storlekarna var helt fel på mönstret så den nya passa inte heller. Den är mer till en nyfödd än till en 18 månaders så därför, om någon vill, är den till salu!
 
 
Hör av er till mig här, eller maila lillagroda@hotmail.se om ni är intresserade. Den kostar 100 kr.
Mönster hittar ni HÄR <-- länk

Dagens ORD

 

Zebra

När jag gjort klart giraffen och visade Leo den så frågade han direkt om jag inte kunde göra en Zebra också. Sagt och gjort! ;)
 
 
Grundmönstret jag utgått från är DETTA <-- länk
Sen har jag ändrat färgerna, gjort två varv med svart innan jag byttat till vit osv. Ja ni förstår säkert! ;)

Dagens ORD

 

OS mössor

Har nu blivit klar med min och mannens vintermössor. Det blev Sveriges OS-mössor! =)
 
 
Här har ni mönstret:
 
 
 
Jag har dock gjort mina med virknål nr 5 och med stolpar istället för vanliga maskor! Blir mycket tätare och skönare tycker jag! =)

Dagens ORD

 

Vikings Lagmössor

Det tog inte lång tid efter det att jag startat min sida på facebook innan beställningar började trilla in. Detta var en av dem, att göra två lagmössor åt två grabbar i kommunens hockeylags färger. Blev det klyddigt? Ni förstår säkert?! =)
 
 
 
Dagen efter jag levererat mössorna fick jag denna bilden av mamman. Två stolta pojkar i sina nya fina mössor som passar som en smeck. Mamman har själv sytt på Vikings märkena!

Dagens ORD

 
 

Sir Night Helmet

Har äntligen fått tummarna ur gumpen och gjort klart barnens mössor. Hade tänkt köpa lite fleecetyg till att fodra mössorna med så de kan ha dem även när det blir riktigt kallt.
 
Tyckte dessa var så bra då de kan ta ner ett skydd för näsa, kinder och mun när det är en sån bitande kyla som vi har ibland. Och man kan även ta upp den på huvudet om det är lite mer behagligt väder.  
Den är ju perfekt till barn som sitter mycket i vagnen eller om det är snö blir det ju i pulkan! =)
 
 
 
[ Leo var lite sur på mig så därför fick jag inga bra bilder, men sen när han var glad igen så fick jag inte fota mer för det hade jag ju redan gjort! ;) Men han gillade den sååå mycket sa han! =D
 
 
[ Livia var ju svårt att fota då hon inte ville sitta still, busunge!! =) ]
 
Ett köpt mönster så därför lägger jag inte upp någon länk!

Dagens ORD

 
 

Bebis ugglor

Hittade dessa söta bebis ugglor och var tvungen att göra några olika med blandade färger. Blev helt förälskad i dem men de har idag kommit fram till lilla Meja (vars mamma Line älskar ugglor) som fyller 1 år just idag. Grattis lilla hjärtegull!! Ha en underbar första födelsedag, den första av mååånga! ♥
 
 
 

Mönstret hittar ni HÄR <-- länk

Dagens ORD

 

Minjas Poncho

Ett kompispar beställde en likadan poncho till deras dotter Minja som jag gjorde till Livia för ett tag sen. Den fick liiite andra färger, men annars är den så gott som likadan.
Den har varit klar länge, men färgen tog slut när jag hade ett varv kvar så den har mest legat på bordet och sett fin ut. Men så igår fick jag köpt lite mer garn så vi kunde lämna den idag! =)
 
 
 
Minja har satt en ny trend. Poncho med blöja, gummistövlar och cowboyhat! =D

Dagens ORD

 

Virkmarkörer

Har fått hem dessa söta, underbara små virkmarkörerna! =D Och de har redan blivit invigda också! ;)
Mamma har fått några som hon kan ha med sig till Peru.
 
Det mesta underlättas rätt så mycket när man arbetar med markörerna, man sätter dem i första maskan på vart varv och behöver inte hålla koll på räkningen på samma sätt som annars. Måste man pausa i sitt arbete kan man sätta en markör så arbetet inte repas upp osv osv.!
 
 
 
 

Dagens ORD

 

UFO

UFO = UnFinished Object

UFO är ett stickbegrepp som betyder unfinished object. Det är sånt som typ alla virkare/stickare har. Man börjar på en grej och sen avslutar man inte. Om det beror på att man tröttnat eller för att det blev svårt eller för att man måste ta något beslut kring hur man ska fortsätta - det är nog olika för varje gång.

 
Jag brukar helt enkelt tröttna. När jag handarbetar ska det gå undan och jag vill se resultat fort. ;)
 
Just nu har jag 5-6 projekt påbörjade, känner att jag måste ta tag i dem nu innan jag börjar på nåttnytt! ;)
 

Dagens ORD

 

Crochet Charts

Lite tips och förklaringar i virkvärlden! =) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens ORD

 

Prinsessan

Min fina lilla prinsessa!! Hon hittar på en massa bus hon. Leo lär henne myyycket, men jag tror hon kommer bli tusen gånger värre än vad Leo är!! =/ ;)
 
 
 

Försvann

Blev av med Livia innan, men som vanligt borde jag förstått, där Degas är, är Livia! ;) Hon är så fachinerad av honom och sitter gärna bredvid honom och myser. Det är tur Degas är så snäll som antingen accepterar det utan problem, eller så går han därifrån om hon blir för jobbig. Riktigt skönt! =)
 
 

Dagens ORD

 

Fler ugglor

Bara för att Line har dille på ugglor, och jag har virkat en del till henne så, har jag nu också börjat hänga på där lite....
 
Den bruna ugglan hänger med mamma till Peru, men den vita ska få flytta till en underbar person som jobbar på lekterapin i Lund. Hon bara älskar ugglor hon också och när vi var där sist höll jag på med den bruna ugglan när hon frågade vad det skulle bli. Hon blev helt till sig och började prata om en uggla hon sett och fått ett sånt fint foto på. =)
Då bestämmde jag mig för att jag bara var tvungen till att göra en uggla till henne!
Får hoppas vi träffar henne på tisdag då lekterapin inte hann öppna innan vi åkte där ifrån förra veckan! =/
 
 
Mönstret finns HÄR <-- länk

Blir större

Livia är inte den som växer så det knakar, men växer gör hon, sakta men säkert. Men ibland får man den känslan, om man kollar på henne eller på nått foto, att hon börjar bli stor. Större och större för var dag.
 
Utveckligen går verkligen framåt, och det har hänt myyycket på kort tid. Sen hon lärde sig att ta sig fram själv tycker man nästan att man ser nått nytt var dag. Det kan vara något så litet som att hon verkar mer stabil när hon sitter själv på golvet, eller sättet hon rör på benen osv.
 
Vår BVC sköterska sa att det antagligen kommer ta längre tid för Livia tills hon börjar gå. Mest med tanke på att hon hoppar fram på gumpen och kan ha saker i händerna, vilket inte är det lättaste om man kryper, och då kommer hon inte ha samma strävan efter att gå för hon kan göra det mesta nu som det är ändå. Ja vi får väll se.
 
Man har märkt nu på den senaste tiden att Livia har fått bättre benmuskler, innan om man höll henne så att hon skulle stå rörde hon bara lätt med fötterna på golvet, men nu kan hon ta i ordentligt och stå med raka ben! =D Får hoppas att vattengympan ska hjälpa henne den sista biten!
 
 
 
 

Dagens ORD

Skriv kritik i sand
Rista beröm i sten!

Säng i soffan

Leo är för go! Och väldigt påhittig/busig! ;)
Kolla bara på dessa bilderna, han har gjort en säng, i soffan! Hehe
 
 
 
Och den måste ju ha varit skön för han somnade rätt så fort! ;)

Hemmagjort

För ett tag sen blev vi bjudna på en massa hemmagjorda saker hos mamma/mormor. Elias hade hittat nått recept med hemmafriterade kycklingbitar och friterad banan m.m. och till det hade vi hemmagjord vanlijglass också! Det var faktiskt helt ok, men jag gillade inte friterad banan. Men bra, då vet man det till nästa gång! ;)
 
Mormors hemmagjorda, otroligt gooooda vaniljglass!! ♥♥♥♥
 
 
 
 

Dagens ORD

 

Njurundersökning

Det har varit en lång dag idag på sjukhuset. Idag var vi i Lund för att kolla Livias njurar. Hon har lite högt blodtryck och vi vet inte varför, så med tanke på hur Livia varit innan vågar de inte chansa utan ska nu gå igenom henne helt. De börjar med njurarna och det blev ett antal timmar på sjukan för den undersökningen.
 
Hemma började vi med att emla henne. Vi vet alla hur svårstucken Livia är och att de har förstört hennes kärl gång på gång. De brukar få tillkalla narkosläkare/anestesiläkare för att få in en nål i henne.
Vi emlade därför henne på alla möjliga tänkbara ställen, händerna, fötterna, armveck osv.
 
 
Väl på plats fick de på andra försöket in en nål i armvecket på henne och kunde ta de proverna de behövde. Och medans vi väntade på att kunna gå till röntgen och få kontrastmedel insprutat försökte vi få ett kisseprov. Inte det lättaste, men med lite leksaker kunde vi underhålla henne. Det blev dock inget kisseprov då hon började med att bajsa och sen kissa, och då var ju kisset förstört. Så vi tar med röret hem och gör det där i lugn och ro istället.! ;) 
 
 
[ Satt i pappas knä när de skulle sätta nålen! =) ]
 
 
3 timmar efter de sprutat in kontrastmedlet kunde vi äntligen ta bilderna. Den första bilden tog 8 minuter och den andra 5 minuter. Det tog låång tid och det kändes längre när man skulle sitta där och få henne till att ligga still. Men de hade ett "täcke" med typ små små vita korn i, ungefär sånna de har i sackosäckar, som de virade in henne i och sög ut luften ur. Hon blev typ vakumförpackad så hon inte skulle röra sig.
Efter det tog de bort nålen och vi fick lov att åka hem. Skönt! Nu ska vi bara vänta i lite mer än en vecka innan vi får svaret från bilderna!
Man både hoppas och inte hoppas att de ska hitta nått. Man vill att allt ska vara bra samtidigt som man vill att de ska hitta orsaken till hennes lite förhöjda blodtryck!

Hjärtan

Idag ska vi till sjukhuset med vårt lilla hjärta. Så för att tänka ännu mer på henne idag och allt hon gått igenom, som hon kämpat osv osv, så tänkte jag lägga upp detta virkade hjärta som pryder mitt arbetsbord där hemma! Tänker på min lilla loppa lite extra när jag ser på det! =)
 
 
Mönstret finns HÄR <--
 
 

Dagens ORD

 

Virkar i mörkret

Har hittat dessa nya moderna virknålar med lampor i. Perfekte om man vill virka när det är mörkt men inte kan tända en lampa. Som jag vill oftast virka i soffan en stund innan jag ska sova, men kan inte tända för Livia ligger där inne och sover och vill inte köra ut vagnen och riskera att hon vaknar. Så då är de perfekta! =D
 
Jag köpte mina på etsy.com, eller googla dem så kommer det upp! =)
 
 

Giraff

Är så förälskad i denna lilla krabaten. Sååå söt giraff!
Visade den för Leo och det enda han sa var "kan du inte göra en zebra också?!"
Haha, jodå Leo det kan jag, men vad tyckte du om denna?? ;)
 
 
Mönstret hittar ni HÄR <-- länk
 

Dagens ORD

 

Dammsugare

En liten dammsugare är ju bara ett måste i barnen lekstuga. Denna blev lite väl liten, ca 10 cm hög. Så får väll se om jag kan förstora upp mönstret så barnen kan städa där ute i stugan sen! ;) 
 
 
Mönstret finns HÄR <-- länk

Helikopter

Små bilarna har fått sällskap av denna söta lilla helikopter! =)
 
 
Mönstret finns HÄR <-- länk
 

Dagens ORD

Den bästa motionen är den som blir av!

Små Bilar

Små söta bilar, perfekta till Leos golvmatta! ;) Enkla och snabba att göra och riktigt hållbara också för den delen. Leo fullständigt ääälskar dem, biltokig som han är! ;)
 
 
 
 Mönstret hittade jag HÄR <-- länk

Dagens ORD

 

=((

Första gången denna kom upp på mobilen... =(( och säkert inte sista heller.
Jag tog bort en del onödiga bilder och en hel del appar som jag aldrig använder ändå. Fick en del mer plats då så jag kan fota mina älsklingar lite till! :)
 
Saken är att alla bilder finns antingen på datorn, den externa hårddisken eller på dropbox, men ändå vill jag ha kvar dem i mitt album så de finns nära till hands. Jag har ju bilder sen Leo var jätte liten, när Livia föddes och alla sjukhusvistelserna. Jag vill INTE radera några alls ju!!
 
Dagens i-lands problem =/
 
 

Owls to Peru

En stor och en "liten" bebis uggla kompletterar nu samlingen av djur som ska åka till Peru! =)
 
 
Mönstrena hittar ni HÄR <-- länk och HÄR <-- länk
 
Bebis ugglan har jag skrivit om HÄR <-- länk innan! =)

Dagens ORD

 

Mitt rum! =)

Efter 4 år är mitt hobbyrum på ovanvåningen äntligen klart! =D
 
 
Jag blev extremt nöjd med alla delar, men speciellt nöjd blev jag nog med hyllorna, de passade in perfekt och de nya stolarna är riktigt sköna! =D
Det är mega mycket perfekt förvaring under bordet så man får plats med riktigt mycket. Allt pyssel, garn m.m m.m. har samlats där under nu!
Egentligen ville jag ha bordet ut mot rummet, men det var ett för litet rum så det fick inte plats så som jag ville, men det blev bra ändå tycker jag!
 
Vad tycks?

Dagens ORD

 

Jobbat natt

Förra veckan ringde chefen och undrade om jag kunde hoppa in och jobba en natt, det krisade sig med vikarier så jag ställde självklart upp. Fick ju jobbat med Tina! =)
 
Fick ett stort paket när jag kom dit, nya snygga jobbetröjor, härlig färg var det som ni kan se på sista bilder! =)
Natten var rätt lugn så lite onödigt att sitta två, men det är rätt bra med pengar så det går! ;)
 
 

Dagens ORD

 

Första beställningen

En vän fick den fina äran att bli min första riktiga kund. Man kan nog inte räkna ens egna barn eller mamma?! ;)
Hon ville iaf ha en Hello Kitty och en Timmy Lamm! =))
 
 

Dagens ORD

 

Sväljningsröntgen

Fick kört in till IKEA idag för att köpa lite småsaker och för att prata med dem om min bordsskiva. Fick ju den och den nya garderoben hemkört, men när vi packade upp skivan så var där ett jack i. Så vi gick och reklamerade den och det var inga som helst problem. Riktigt bra service tyckte jag!!
 
Vi passade på att luncha lite innan vi körde vidare. Kladdkakan var riktigt god, men chokladmoussen var ingen höjdare. Så vet ni det till nästa gång! ;)
 
 
Idag var det dags för den fruktade sväljningsröntgen på loppan. Man har hört olika uppspel, att de ska sitta i ett mörkt rum, fastspända och tvingas äta massa konstrastmedel. Men det var INTE alls så farligt!! Som tur var! =)
 
Vi kom dit lite sent för tiden drog över lite på IKEA, men vi anmälde oss i receptionen och knappt fem minuter senare kunde vi komma in. Livia skulle sitta i en cykelsits liknande stol där hon spändes fast löst så hon inte skulle trilla av stolen. Bakom henne stod en sköterska som skulle hålla bak hennes huvud lite lätt så hon inte försvann ur bilden.
Hon fick sitta i en maskin som liknade ett U med ljus på ena sidan och då röntgen/mottagare på andra sidan,
 
Först fick hon dricka lite ren kontrastmedel som var väldigt sött, antagligen för att barnen ska tycka det är gott. Inga problem där. Sen blandade ner lite kontrast i maten vi hade med oss, hon fick spagetti med köttfärs och kontrast och det slank också ner utan problem. Efter det fick hon lite efterätt med kontrast utan problem, det var nästan så hon tyckte det var godare med kontrast. Undrar om man kan få hem lite sånt! ;)
Till sist drack hon lite mer ren kontrast och så var vi klara.
 
Läkaren sa inte så mycket, men det verkar inte som om där är något fel på sväljningen m.m.
Logopeden tyckte reflexen var lite lätt efter, men det är kanske inte så konstigt, vem hade inte behållt maten i munnen om någon trycker en på halsen så fort man ska svälja?! Det måste ju kännas väldigt obehagligt!
 
Nu väntar vi bara på de riktiga svaren så får vi se! =D
 
 
 

Virkad påse & ask

En söt liten förvarings "påse" och en "ask" till jobbnyckeln fick det bli. Alla etui till jobbenycklarna var antingen sönder, eller sjukt stora och fula. Så då fick jag väll göra en egen?! ;)
 
 
 
Mönstret på den översta "påsen" hittar ni HÄR <-- länk
Den nedersta har jag bara gjort lite på så finns inget mönster på den. =/

Dagens ORD

 

Gröna fingrar?!

Är det detta som de menar när de säger att man har "gröna fingrar" ?! ;)
 
Fick klippt gräset idag, det var så sjukt högt, men det har ju regnat en del så inte så konstigt att det har haft tid att växa. Gräset var inte ens torrt på vissa ställen så förutom att det är trögt som fan för det är högt, så blev det bara ännu värre för att det var blött också...
 
Gräsklipparen dog bara en gång, jag blev faktiskt chockad, trodde den skulle ge upp flera gånger, men den kämpade på! =)
Har fått krattat upp allt också, det blev hela 20 högar som Leo hjälpte mig att kasta i tunnan sen! Tur man har en snäll son som gillar att hjälpa till...ibland iaf! ;)
Efteråt var jag så svitt så duschen var riktigt härlig, ljummet nästan kallt vatten...aaaahh!! Hehe
 
 
 

Dagens ORD

 

RSS 2.0