Nål på magen

Första bilden så kan ni se hur nålen ser ut som Livia fått på magen.
Det är jätte skönt att hon kan ha den så man slipper sticka henne i benet var kväll för att skydda henne. Nu gnäller hon bara när man sprutar in Fragminet så det är skönt!
 
 
I tisdags fick Livia en ny nål, de kan tyvärr bara sitta i en vecka, men man slipper också 7 stick. 
Denna nålen tyckte vi kom för lång på sidan, inte alls lika bra placerad som den första. Och igår när vi skulle ge henne spruta så hade det kommit en del blod. Vi fick ta bort nålen, och när vi hade tagit bort tejpen så såg vi att hela nålen hade vikt sig så den gått sönder. Satte på ett tryckplåster och fick ge henne sputan i benet istället.
 
 
Imorse väckte Dennis mig 40 minuter innan jag skulle gå upp. Ville sova så länge som möjligt iom jag skulle jobba hela dagen. Men när Dennis skulle hämta Livia så såg han att det hade blött väldigt mycket, så vi fick oss en chock. Av med plåstret och kläderna, tvätta rent och sätta nytt tryck på. Som tur var så slutade det blöda väldigt fort, annars hade det kunnat gå illa! =(
 

Hjärtekatter

Har ju berättat för er om hjärtekatten som Livia fick på sjukhuset efter sin första opertion. Nu har jag själv bidragit till inslamlingen så att alla små och stora hjärtebarn kan få vars en hjärtekatt. 
 
[ Säg hej till Lykke, Lucas och Annie! =) ]
 
[ Detta är Håkan och Anna som är sponsrade av just min mamma Anna och hennes sambo Håkan! =) ]
 
Leo älskar att leka med riktiga Håkan och han älskar färgen grönt, så när han såg katten Håkan ville han knappt släppa den, jag har fått lova honom att jag skulle virka en egen åt honom då dessa måste skickas iväg. Så jag har fått några beställningar till friska barn också vilket bara är super kul!! =))

Dagens ORD

Kom inte för sent till det du vill komma i tid till.


Montering..blä!

[ Två kroppar och inte ditsydda armar, ben och svansar.. ]
 
Att virka är sååå kul, men monteringen är riktigt tråkigt. Såhär kan de olika bitarna ligga i flera dagar innan jag kommer på att jag måste göra dem klara för att kunna skicka iväg dem så de kan göra någon nytta. Annars är det ju egentligen inte lönt...

De första..

Det var flera flera år sen som jag virkade eller stickade. Men när Livia låg på sjukhuset första omgången åkte hon hem med en hjärtekatt och Leo fick ett syskondjur. Det triggade mig till att plocka fram virksakerna och kunskaperna igen för att kunna ge lite glädje till andra sjuka och förtidigt födda barn!
 
Jag gjorde mina första "prova på" djur mest för skojs skull och för att komma in i det igen. Tänkte att barnen kunde ta de första och sen skulle vi köra på allvar. Det var dock flera månader sen, men nu har jag äntligen fått till ett litet inlägg om det här på bloggen! Och snart kommer det en massa bilder på saker som jag hunnit göra klara nu den senaste tiden! ;)
 
Här kommer en bild på min första hjärtekatt och ett syskondjur!
 

Dagens ORD

Medan man funderar på vad man ska göra kan man slå sig ner och sjunga en visa.


Hundpromenad

Idag har jag varit ute en långrunda med syrrans hund. Både hon och hennes sambo jobbade så jag passade på att gå med en lätt hund! ;)
Han är till och med så lätt att gå med att Leo kunde få hålla kopplet själv vilket han var väldigt stolt över! =)
 

Rymmling

Innan var vi hos mamma/mormor och åt lite middag med dem. De följde oss hem för det är det enda sättet att få hem Leo på.
Väl hemma lekte de lite med honom i lekstugan innan de smög hem och Leo var kvar där ute. En stund senare ringer mamma och frågar om vi saknar något. Hmm, nej det gör vi inte. Men jodå, Leo hade klättrat över muren och gått hem till dem, knackat på dörren och ljugit när mormor frågade om mamma visste att han var där.
 
Jäkla klätterapa! Tur Dennis ska ordna med en ny grind där imorron så han inte kan komma ut!
 
[ Leo i säkert förvar här inne! Men sicken stil att ligga i soffan! ;) ]

Livia studsar!

Lilla Livia älskar redan att hoppa på studsmattan! =D
 
 

Dagens ORD

Poesi och visor är inte saker man hittar, utan det är saker som hittar en, och det enda man kan göra är att gå där de kan få tag på en.


Mmm Mjölk

Livia smakar lite mjölk. Hon har börjat med att hon bara vill dricka ur glas och gapar som en liten fågelunge när hon vill dricka. Hon hade redan druckit rätt mycket när jag började filma så man ser inte hennes fågelmun så bra på videon såklart.
 
 

Dagens ORD

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre.


Så är det!!


Dagens ORD

För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig.


Plask plask

Direkt när Leo vaknade imorse kollade han ut och frågade "regnar det?" Ja svarade jag och då ville han direkt gå ut och hoppas i vattenpölarna! =)
Jag fick han till att äta lite frukost innan vi drog på oss ytterkläderna, satte Livia i vagnen och gick ut. Var ute och plaskade och hade hur kul som helst.
Livia ville inte sitta i vagnen under regnskyddet så hon stack ut överkroppen och blev dygnsur hon också. Men som tur är så hade hon mycket kläder på sig så jag hoppas inte hon blir förkyld!
 
[ Utanför oss finns typ en stor håla som där samlas mycket vatten i! =) ]
 
[ Livia tyckte det var mycket roligare att hänga utanför regnskyddet! ;) ]

Dagens ORD

Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat.


Vad är din ursäkt?


Dagens ORD

Kärleken kommer av sig själv och kan inte läras.


Ta minst en!


Dagens ORD

- Tror doktorn på...
- Telepati? Nej, det gör jag inte.


Mys i hamnen

I eftermiddag har jag och barnen varit nere i hamnen och myst en massa. Vi mötte upp moster och även Linnea, hennes kille och lilla bebis! =) 
Vi åt lite glass och pratade en massa, efter ett tag kom Dennis också ner och höll oss sällskap.
 
Det var en riktig härlig eftermiddag. Solen sken men det blåste lite väl mycket tyvärr! ;)
 
[ Mums med glass tyckte båda barnen! =) ]
 
[ Leo skulle åka till rymden! =) ]

Busunge!

 
Vi som alltid tyckt att Leo varit en busunge får nog tänka om, för Livia är redan 1000 gånger värre så jag undrar hur detta ska bli! ;)
 
Livia busade till det ordentligt på sjukhuset igår när hon skulle få sin nål. Det gick bra och den är så pass liten att jag inte tror hon kommer bry sig om den! =)

Dagens ORD

- Så var den mannen som drack i smyg.
- Han ville bli hemlighetsfull...


Mums!

 
I eftermiddags blev jag så sjukt sugen på negerbullar, chokladbullar, ja vad ni nu kallar dem. Jag och Leo gjorde några legobullar som han kallar dem! ;) Några blev med kokos, några med strössel och några med florsocker.

Emlad och klar!

 
Nu är Livias mage emlad och klar, snart bär det av mot sjukhuset i Lund för att få en nål på magen. Hoppas detta hjälper henne nu!

Dagens ORD

 

- Spelar du också violin?
- Ja, sen i fiol..


Aldrig nöjda!

 

Varför blir barnen aldrig nöjda?

 

- Min dotter blir liksom aldrig nöjd! Det kvittar om jag varit med henne en hel dag och bara gjort grejer som hon gillar så klagar hon ändå på kvällen när jag vill läsa tidningen för mig själv en stund.


- Ja, men eller hur!? Min femåring är precis likadan! För ett tag sedan hade vi en heldag tillsammans bara han och jag. Först gick vi i stan och kollade på leksaker. Sedan fikade vi och efter det gick vi på bio. När vi kom ut från bion bröt han ihop och ville inte åka hem utan tjatade om att se en film till! Det hade känts skönt med lite tacksamhet…

 

Just den här ordväxlingen har jag hittat på själv, men den skulle mycket väl kunna vara avlyssnad varhelst föräldrar möts och pratar om sina barn. För något som vi föräldrar reagerar starkt på är när vi anstränger oss för barnens skull och de inte tycks uppskatta det. Vi har behov av att bli sedda i våra kärleksfulla handlingar och när vi upplever att så inte sker väller besvikelsen fram: ”Här har jag ansträngt mig för barnens skull och istället för att vara tacksamma så gnäller de! Varför kan de aldrig vara nöjda!?”

 

Låt oss titta lite närmare på uppfattningen att ”barnen aldrig blir nöjda”. Stämmer den verkligen? Jag tvivlar.

 

Jag minns nämligen hur jag själv uttryckte mig i slutet av sommaren när semestern led mot sitt slut: ”Usch, jag vill inte börja jobba igen! Jag vill ha minst en månad till ledigt!” Betydde det att jag inte var nöjd med min semester? Tvärtom, det betydde att jag var väldigt nöjd. Jag tänker också på hur jag brukar reagera när min man kliat mig på ryggen och slutar. Det kvittar om han hållit på i tjugo sekunder eller tjugo minuter, jag suckar likväl och säger ”Inte sluta redan!”. Betyder det att jag inte är nöjd? Tvärtom, jag är väldigt nöjd.

 

Detsamma tror jag gäller barnen. Ett barn som efter en heldag med fika och bio skriker att han vill se en film till säger också något mellan de skrikiga raderna. Jag tror han säger: ”Jag har haft en helt fantastisk dag! Så fantastisk att jag önskar att den aldrig skulle ta slut!”

 

Mitt tips till föräldern: istället för lyssna på barnets ord och höra missnöje, försök höra känslan bakom orden – den stora tillfredsställelsen – och svara på den!

 

När föräldern svarar på barnets ord (snarare än på barnets känsla) låter det ungefär så här:

 

Barnet: ”Jag vill se en film till!”
Föräldern: ”Nu har jag varit med dig hela dagen! Vi har både fikat och varit på bio. Kan du inte vara nöjd med det istället för att gnälla om ännu mer!?”

 

Vad händer i ett barn som hör det här svaret? Jag gissar att han känner sig missförstådd. Han är ju hur nöjd som helst! Jag anar också för att förälderns svar väcker oroliga funderingar hos barnet: ”Var det en uppoffring för mamma att vara med mig?! Hade hon inte lika kul som jag?”

 

Vad händer i föräldern som svarar så här? Troligen känner hon irritation och besvikelse och har tankar som förtar en del av glädjen från dagen: ”Varför måste en bra dag sluta så tråkigt?”

 

Den måste den inte. Föräldern kan välja att svara på barnets känsla istället för på barnets ord, vilket leder dem båda in på andra spår.

 

Barnet: ”Jag vill se en film till!”
Föräldern: ”Ja, det var verkligen kul, eller hur?! Jag längtar redan efter nästa gång som du och jag kan ha en sådan här mysdag! Lovar du mig att du hänger med mig på bio igen någon dag?”
Barnet: ”Det är klart!”
Föräldern: ”Säkert? Lovar du?!”
Barnet: ”Det är klart jag lovar mamma!”
Föräldern: ”Vilken tur! Du… jag gillade trollet i filmen vi såg nu! Han var så himla söt! Vilken figur tyckte du mest om?”
(… Föräldern och barnet fortsätter prata om filmen, fikat och annat som hänt under dagen.)

 

Vad händer i ett barn som hör det här svaret? Jag gissar att han känner sig förstådd och glad. Det är härligt att veta att den man tillbringat dagen med också har njutit.

 

Och föräldern? Jag antar att hon känner sig betydligt gladare och mer tillfreds när hon väljer att fokusera på barnets tillfredsställelse och ha överseende med sättet på vilket den uttrycks.

 

Vad tror du?

 

 

När jag läste detta inne hos Petra HÄR var det precis som om allt föll på plats. Det är ju så sant det hon skriver! Ibland behöver man bara byta tankesätt och så blir allt klart som korvspad sen! ;)


Dagens ORD

- Snickaren var bra som målvakt?
- Ja, han spikade igen ordentligt!

Kulhuset

Jag, Dennis och barnen mötte upp Emmah och Mio idag för några timmars lekande på kulhuset.
Leo och Mio lekte jätte bra tillsammans, tog ett tag innan Mio vågade leka med Dennis också. Men sen hade vi hur kul som helst.
 
Livia lekte mest i bollhavet, men hon var uppe och fick åkt lite kasebana också, den största! ;)
Vi fikade lite och pratade strunt och tiden gick hur fort som helst.
 
Det bästa med att åka dit en måndag, innan lön, när det är fint väder och ingen är ledig är att man får hela stället för sig själv. Så 4 timmars lekande gick riktigt fort, vi slapp köer och det var lugnt och skönt! ;)
 
[ Leo och Livia på den stora kasebanan! =) ]
[ Livia, Leo och Mio i bollhavet! ]
 
[ Barnen somnade gott i bilen hem! =) ]

Tänk på det!


Dagens ORD

Vi läker inte det förflutna genom att älta det...
Vi läker det förflutna genom att leva till fullo i nuet


Kladdkaka med Kokostäcke Recept

Kladdkaka är gott och kokos är gott så en kombination av båda blir extra gott, eller hur?
 
Kladdkaka med Kokostäcke Recept ca 30-40 bitar!
 
 
Ingridienser:
4 ägg
6 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
175 g smör
 
Kokossmet
75 g smör
2 dl socker
1,5 dl grädde
1 dl sirap
200 g kokosflingor (mina tog slut vid 150 g så jag satte till 50 g havregryn i stället)
 
Gör så här:
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver.
Blanda mjölblandningen med äggsmeten och blanda också ner det smälta smöret.
Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd ugnsform på ca 30 * 40 cm, jag hade en lite större form så min blev lite tunnare, men riktigt god ändå!
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15-20 minuter.
Medan kakan gräddas gör du kokossmeten: blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning.
Ta ut kakan ur ugnen, bred på kokossmeten och fortsätt grädda i ytterligare 10 minuter.
Låt kakan kallna (gärna över natten i kylskåp) och skär i bitar.

Eurovision 2013

Historien upprepade sig, förra gången Sverige höll i tävlingen så vann Danmark och så även denna gång. Rätt roligt faktiskt! ;)
 
 
 
Emelie de Forest - Only teardrops
 
Tyckte ni rätt låt vann?
Av de som tävlade tror jag nog faktiskt att det blev rätt, dock så tyckte jag att Sverige fick alldeles för lite röster!!

Dagens ORD


- Två människor var ute och rodde. Den ena rodde åt öst och den andra åt väst. Åt vilket håll kom dem?
- Åt öst för den andra åt sin väst.


Stämmer verkligen!


Dagens ORD

- Vad får man om man går till en restaurang och säger att man är vegg?
- Inget fönsterbord?!


16 års kalas

Ikväll har vi varit och firat min kusin som fyller 16 år idag. Först var det lite mingel innan vi fick tacomiddag och en jätte god tårta och så då till slut lite chips och godis.
 
På kvällen försvann min kusin Daniel, födelsedagsgrisen upp på sitt rum medans alla vi andra satt där nere och snackade. 
Och sen försvann Leo och Alva upp för trappan med Madde och när de kom ner hade de klätt ut sig så sött! Alva var en brandman/filmstjärna, Madde en ballerina (tror jag) och Leo var en pirat.
 
Livia charmade alla och vägrade ända in i det sista att sova. Hon somnade inte förräns efter tio tiden och det är ju bara det att hon sover ju inte längre på morronen bara för det! =/
 
Självklart blev det en massa skrik och gråt när vi skulle gå hem, men så blir det ju alltid när man har så kul! Stackars barn! ;)
 

Dagens ORD


Kärleken är en vacker trädgård, äktenskapet ett fält med nässlor.


Förskolans dag

Idag har det varit förskolans dag. Imorse stannade jag och Livia lite längre när vi lämnade av Leo. Vi kollade på när hela dagis samlades och hade Bamse gympa och det såg så härligt ut. Livia gillade verkligen att titta på alla barnen som hoppade och skuttade omkring och hon hade nog mer än gärna varit med själv också! ;)
 
[ En trött Livia som måste hålla sig vaken och se på gympan! =) ]
 
[ Bamse gympa! ]
 
Och nu ikväll har alla familjerna samlats på dagis för att grilla, leka och ha en mysig stund.
Vi satt och snackade med Ella som går på Leos avdelning, hennes föräldrar och lillasyster. Grillade korv, hade potatissallad till och njöt av det härliga vädret.
Barnen sprang runt och lekte och hade jätte kul och för en gångs skull så gjorde Leo det också. Han brukar hålla sig till oss, men nu börjar han ju bli en stor pojke som kan klara sig väldigt bra själv! =)
 
Livia hade jätte kul även om hon var fast hos oss, hon såg på när alla barnen lekte och satt och skrattade och klappade händerna. Hon charmade alla precis som hon brukar! =D
Det blåste en hel del tyvärr, men vi hade filt med oss så vi hade det sååå mysigt!

Åh Mums!

När Livia låg på BIVA så har de var fredag lite extra mys för familjerna, de bjuder på kaka och några fredagar vi varit där har de haft en sjukt god kladdkaka med kokostäcke. Nu har jag äntligen hittat receptet och bakade dessa idag.
 
Mmmm, mmm, mmm så underbart goda, de blev perfekta! Inte riktigt som den på sjukhuset, utan ännu bättre skulle jag nog kunna säga! ;)
Och även om det bara är torsdag så fick Leo smaka en liten bit, han tyckte den var riktigt god och det är bra betyg från honom som är så kräsen! ;)
 
[ Mmmm, kladdkaka med kokostäcke! =) ]

Dagens ORD

Det bästa beviset för att erfarenhet inte hjälper är att hur många gånger man än har avslutat en kärlekshistoria så hindrar det en inte från att kasta sig in i en ny.


Loppi Blogbag!

 
Har äntligen fått hem min Loppi Blogbag! =)
Den har allt, receptbok, leksak och lite prova på saker från b.la Milda, Coop och Barnängen.
Ska bli jätte kul att få testa de olika sakerna, marinaderna kommer nog vara perfekt att använda nu i sommar när man ska grilla och receptboken innehöll jätte bra recept med enkla och bra steg för steg beskrivningar.
Receptboken finns även som app, så man lätt kan komma åt recepten via mobilen! =)

Magsår/Magkatarr

Jag har den senaste tiden haft jäkligt ont i magen till och från hela dagen, i mitten precis under brösten nästan. Iaf de senaste dagarna har jag kommit fram till att om jag äter blir det värre, och när jag väl äter så orkar jag kanske inte mer än 3-4 tuggor.
När det är som värst vill jag bara gråta och är lite lätt illamående, så idag tvingade Dennis mig att ringa vårdcentralen. På 1177s hemsida hade jag 3 av 4 symptom för magsår/magkatarr och man ska söka hjälp om det inte blivit bättre efter en vecka och det har gått ca två veckor nu.
 
Jag skulle köpa hem en receptfri medicin mot magsår, men höra av mig igen om jag börjar kräka blod eller om där kommer blod i avföringen. Så jag hoppas verkligen medicinen kommer hjälpa. I värsta fall måste man bli opererad och det undviker jag helst!
Så nu måste jag äta skonsam mat, ta medicinen och hoppas på det bästa!
 

Dagens ORD

- Ska du verkligen supa upp hela tipsvinsten?
- Ja, det var ju ett systemtips jag vann på.


Dagens ORD

Måttet på framgång i livet är inte pengar eller saker - måttet på framgång är den mängd glädje du känner


Två till! =)

Nu kan vi vara lugna! Livias två framtänder där nere har nu äntligen spruckit igenom, alltså finns där tänder i nederkäken också! ;)
 
 
1. Första tanden kom 2/2-13
2. Andra tanden kom 9/2-13
3. Tredje tanden kom 11/3-13
4. Fjärde tanden kom 28/4-13
5. Femte tanden kom 10/5-13
6. Sjätte tanden kom 13/5-13

Bildbomb på Barnen

Och nu har jag alldeles för många bilder på barnen som inte kommit upp på bloggen. Det kommer komma några inlägg nu med en massa bilder! =D
 
 
 
 
 

Dagens ORD

- Olle vet du var Engelska kanalen ligger?
- Nej, tyvärr. Vi har bara SVT1 och SVT2.


Badmonster

 
Som ni ser, Livia har blivit ett riktigt badmonster! Hon kommer nog bli en riktig baddare i bassängen! =)
Hon plaskar och skvätter och bryr sig inte alls om hon får vatten över huvudet eller i ögonen! Sån skillnad mot Leo som vägrar att tvätta håret för då måste man ha vatten på huvudet.
Livia har blivit så stor nu också att hon når upp till badkarskanten och puttar ner alla flaskor bakom badkaret. Busunge utan dess like! =)

Smygeboden!

Vill tipsa er alla om Sveriges sydligaste garn och tygbutik Smygeboden! En liten intim butik med mycket innehåll! De har kurser för nybörjare såväl som för de med lite mer erfarenhet. Tyger, garner, trådar m.m m.m i mängder!
 
De finns på facebook HÄR <-- länk!
Och HÄR <-- länk kommer ni till deras hemsida!
 
 

Dagens ORD

- När har brandmännen som mest att göra?
- När det är låg-konjunktur.


♥ S V ♥

Jag har sagt det innan och jag säger det igen! Jag ÄLSKAR svart vita bilder!! =D
 
 
 

Tourn.se

Har ni hört talas om Tourn.se? Inte? Tourn.se hjälper dig att få sponsorer till din blogg, det enda du behöver göra för att få hem produkter gratis, är att skapa ett konto hos Tourn.se.
Därefter anmäler du ditt intresse på de olika produkterna och hoppas att annonsörerna väljer just dig. Det enda du behöver göra då är att skriva en recension på din blogg. 
 
Väldigt lätt enligt mig! Och ett perfekt sätt att få testa nya produkter helt gratis! =)
 
 
Klicka på bilden för att komma till sidan eller HÄR <--länk

Dagens ORD

Barn är Jordens levande Blommor ..så var rädd om dom små Knopparna så dom brister ut riktigt i Blom så vi kan njuta av dom Länge ,länge


Bläckfisk

 
Livia gillade verkligen bläckfisken som jag virkat åt ett barn på neonatal avdelningen i Lund.
Tanken är att göra två stycken till min nästkusins två små prinssesor som föddes i vecka 26. Endast 37 cm långa och vägde runt 900 gram. Två som underverk som redan kämpat jätte bra i ca en månad, men de har en bit kvar innan de får åka hem.
Och nu då Livia visade så stort intresse för bläckfisken så får jag väll göra en åt henne också?! ;)

BVC

Livia 1 år, 2 månader och en vecka!
 
Vikt: 7660 gram
Längd: 69,2 cm
Huvudomfång: 42,5 cm

Dagens ORD

- Jag startade företag med två tomma fickor och nu har jag en miljon!
- Vad ska du med så många tomma fickor till?


Lite nytt!

Har fått köpt lite nya roliga saker till mina olika pyssel saker som jag håller på med. Jätte kul! Önskar att Leo och Livia kan bli lite äldre så vi alla kan pyssla tillsammans! Gud så kul det hade varit!! =D
 
[ Diverse saker b.la en solhatt till Livia och en hjärtform till ägg! =) ]
 
[ Armband till telefonen som man kan använda på promenaderna! Dennis fick ett likadant fast i svart! =) ]
 
[ Mamma var i Malmö och fick köpt lite nytt garn och fyllning till mig på älskade Stoff&Stil! =) ]
 
[ Extra fyllning och lite annat garn från Smygeboden! =) ]

Dagens ORD

- Jag hörde att blinde Per gift sig?!
- Ja, det var kärlek vid första ögonkastet!


Sommar klippning

Fick klippt min stora pojke innan vi åkte till sjukhuset. Han hade så långt fint hår och så krulligt och fint, men han blir så svettig och nu börjar det bli sommar ute också och då blir det bara värre. =( Men som tur är så växer det ut! ;)
 
Fick först klippt bort det värsta med sax, men då han vägrade sitta still blev det inte så jämnt så fick köra med trimmern också. Leo gillar inte alls ljudet, men han satt nästan bättre då, han vågade väll inte röra sig! ;)
Han gillar dock inte att vara kortklipp även om vi försöker muntra upp honom med att pappa och Robin också har kort hår nu!
 
[ Före! ]
 
[ Efter! ]

Dagens ORD

Om du talar suddigt är det ingen som ser vad du säger.


Klätterapa

Leo är en riktigt klätterapa! På bilderna nedan klättrar han upp på kasebanan på lekplatsen vid mormors hus. Hemma klättrar han upp på stenarna som är staplade på uppfarten eller så klättrar han upp på muren. På dagis klättrar han gärna i träden, och den enda nackdelen är väll att han inte kan klättra ner. Men man blir orolig var gång man blir av med honom för man vet ju inte om han ramlat ner och slagit sig. Det kan gå rätt illa, men nu är han i den åldern då han inte tror att något ska hända honom... =/
 
 

Dagens ORD

- I vilket land är kunskapen lägst?
- Kan-nada.


Trodde jag

Någon som testat appen "Gå för hjärtat"? För var kilometer man går skänker Becel 1 krona till forskning om kvinnors hjärtan. Både jag och Dennis använder den, men vi har kommit fram till att den inte alltid stämmer! =(
Jag gick en lång, lång runda på 1 timme och 8 minuter, då visade den att jag gått 10,26 kilometer.
Vilket vi lite senare räknade ut är nästan 3 meter per sekund, vilket är omöjligt. Så nästa gång jag gick rundan använde jag istället Runkeeper som visade att det egentligen bara var halva sträckan... =(
 
Typiskt, nu trodde ju jag att jag gått över en mil och de sista 500 meterna med Leo på axlarna, men icke. Trist läge, men det är bara att förlänga rundan ännu mer! ;)
 
[ 500 meter med Leo på axlarna tog på krafterna! ;) ]

UKG dags

Ännu en dag på sjukhus, men denna gången var det kontroll på hjärtat. Det hade inte förändrats sen sist så då har det iaf inte blivit värre!
 
Leo fick följa med idag och medan Livia låg och gjorde UKG satt han i lillasysters vagn och kollade på film.
 
[ Lite trångt kanske? ;) ]
 
[ En liten loppa som inte alls kunde ligga still! ]
 
Livia kunde inte alls ligga still, jätte skönt att man har Nina som kardiolog för hon är inte så pjallig som de andra. De andra vill att hon ska ligga helt still hela tiden och hur lätt är det?!
 
Efteråt hade vi möte med psykologen och sjukgymnasten, de tycker båda att allt börjar gå åt rätt håll. Sjukgymnasten i Trelleborg ska ta över Livias rörelseutveckling så det var sista gången vi träffade sjukgymnasten i Lund. Men som hon sa så kommer de hålla koll och hälsa på när vi väl är på avdelningen. Så de kommer inte släppa henne helt vilket känns skönt!
 
Så, om inget annat så tillbaka om en månad! =)

Dagens ORD

Vi kan inte alltid göra stora ting i livet
men vi kan göra små saker med stor kärlek
Börjar man inte med det lilla kan man omöjligt nå det stora
Så ge Kärlek i små portioner så kommer den stora Kärleken


Mycket bättre!

Åkte till Lund idag igen för nya provtagningar och en eventuell utskrivning. Kan säga att Livia är mycket bättre nu, frågan är om det var en liten släng av maginfluensa som gjorde att pk.t flög i taket eller om det var något helt annat som ingen vet om?! Proverna visade ju inget, men det verkar som om glukosdroppet och vätskeersättningen hon fick hjälpte henne jätte mycket!
 
Livia kräker inte mer och hennes bajs börjar bli normalt igen. Hon är jätte pigg och busig igen och nu var pk.t nere på 1,3 så ikväll ska hon få waran och fragmin...hemma! För vi blev utskrivna! =))
 
[ Riktigt busig som biter på provröret! =)) ]
 
[ Livia var så pigg att hon orkade testa gåstolen! =) ]
 
Nu ska vi åka hem och leka med Leo, han ville stanna hos mormor och morfar medans vi körde till sjukhuset. Förstår honom så väll, vem vill til sjukhuset frivilligt?!

Protein Bars Recept

Dennis hittade ett bra, gott och nyttigt recept på hemmagjorda protein bars! =) Så tänkte dela med mig av det!
 
Hemmagjorda protein bars recept!
 
 
Ingridienser:
200 gram proteinpulver
100 gram havregryn
Ca 1 dl mjölk eller vatten
100 gram jordnötssmör
50 gram honung eller sirap
30 gram kakao
50 gram jordnötter
+ 30 gram mörk choklad att täcka barsen med (kan uteslutas)
 
Gör så här:
* Blanda ihop de torra ingridienserna + honung och jordnötssmör i en stor skål.
* Tillsätt lite mjölk i taget och rör med händerna tills smeten blivit kladdig och väldigt fast (nästan hård)
* Bred ut smeten på en bricka med bakplåtspapper
* Smält chokladen och bred ut den över smeten
* Ställ in brickan i kylen tills smeten stelnat och skär den sedan i 10 st bars.
 
Tips:
Slå in barsen i plastfolie så kan du förvara dem i kylen i upp till en vecka!
Du kan även ha i lite finhackade nötter!
 
Siffror:
Kalorier: 246
Protein: 21 gram
Kolhydrater: 14 gram
Fett: 11 gram
Siffrorna är ca innehåll i en proteinbar!

Dagens ORD

Fastän det är förfärligt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den, som är nästan ännu bättre.


Bättre

Lördag morron idag och Livia verkar må mycket bättre! Hon är lite gladare, mycket piggare, gnäller inte så mycket och kan sitta själv i sängen vid bordet medans mamma och pappa äter frukost!
 
Har precis fått veta att om pk.t är bra idag så kan vi få permission över natten, hemma! =) 
 
[ Livia sitter snällt och pratar med oss medans vi äter frukost! =) ]
 
Pk.t låg på 3 så vi får lov att åka hem. Ska tillbaka imorron och ta nya prov, ser det fortsatt bra ut så blir vi utskrivna, ska dock dit igen på måndag för att göra nytt ukg. Men det ska bli så skönt att få sova hemma i sin egen säng! =)

Träna med kortlek!

Jag googlade runt lite på olika tränings former m.m. Och så hittade jag denna, träna med en kortlek. Riktigt roligt, enkelt och är jätte kul med en grupp vänner eller själv! =)
 
Träna med en kortlek - Ett intervallspass
 
Man kan välja vilka olika övningar som helst, men bäst är om man får en balans i övningarna så man tränar hela kroppen för att få ut så mycket som möjligt ur passet! ;)
T.ex Burpees, Snake Ropes, Sprint med sandsäck, Sit ups, Armhävningar, Jump squats m.m m.m.
 
Hur gör man nu då?
Jo, en kortlek har fyra "färger", man börjar med att bestämma vad de olika ska stå för. När man bestämt är det lättast att skriva ner det så alla kan se.
T.ex: Hjärter - Squats, Ruter - Armhävningar, Spader - Sit ups, Klöver - Burpees
Jokrarna ska stå för en riktig mördar övning som Snake Ropes eller liknande!
 
 
 
Innan ni börjar blanda kortleken, värm upp lite, kör fem kort i taget, ta sen en paus på 30 sekunder upp till en minut och så fortsätter man så tills kortleken är slut.
 
De olika korten står för antal repetitioner, alla klädda kort är 10!
Så vänder någon upp hjärter 5, gör alla t.ex 5 squats! =)
 
Lycka till och träna ordentligt!! ;)

Dagens ORD

Om du alltid säger "vi får se" händer det aldrig någonsin någonting


Trötter

Livia är fortfarande väldigt trött även om hon sovit bra hela natten, nu när hon inte äter på nätterna längre behöver ingen komma in och störa! ;)
Mesta delen av dagen har hon bara sovit, men det märks att det börjar gå åt rätt håll för man har fått några leenden! =)
 
De tog nya blodprover idag då de inte kunde utläsa pk värdet igårkväll. Första provet fungerade inte denna gången heller och Livia slutade inte blöda, i 6 timmar satt vi och höll tryck innan det äntligen slutade. Andra sticket för dagen funkade inte heller så nu ville de ta det intravenöst, alltså direkt via ett kärl och inte som stick i fingret eller tån.
Så istället för att åka hem efter ronden fick vi stanna kvar och nu i eftermiddags hittade de inget kärl mer än i huvdet så det fick bli ett stick där. Det rann på bra och turligt nog så stoppades blodet redan efter 10 minuter! =)
 
Vi fick förslaget att även om Livia var isolerad så kunde vi ändå gå ut ut och ta en promenad i det fina vädret, så vi gjorde oss iordning, de kopplade bort droppet och precis när vi skulle gå blev vi stoppade. Livia fick INTE lämna avdelningen för hennes pk var över 8 och det ska ligga mellan 2 och 3, så nu var hennes blod i princip lika tunnt som vatten. Man vågade knappt titta på henne med rädslan av att hon kanske skulle förblöda =(
Vilket betyder ännu en natt på sjukan och nogranna kontroller av pk.t. De sprang och hämtade motmedicin mot waranet och redan en timme senare hade det gått ner till 1,8. 
Även om det var lite lägre än vad det ska så slapp hon ändå waran och fragmin ikväll, skönt!
 
[ Trötter som hellre sover i mammas eller pappas säng! =) ]
 
[ Nål i foten, droppställning, glukos dropp och emlad arm! ]

Sleepingbeauty

 
 
Det är så mysigt när Livia sover middag bredvid en i sängen. Ibland är det det enda sättet att få henne till att somna under dagarna, att lägga sig ner med henne! Och hon är så fin att man inte kan sluta titta på henne! ♥

Dagens ORD

Det bästa är att veta vad man letar efter innan man början leta efter det.


Akuten...igen

Ibland känns det som om vi inte gör annat än åker in och ut från akuten och avdelningen hela tiden. De senaste dagarna har man sett en hel del personer på facebook som skrivit att de fått åka in med sina små barn och varför skulle vi få slippa?!
 
De senaste dagarna har Livia inte varit sitt vanliga glada jag. Hon är så lättläst och det är jäkligt skönt! Sen i måndags har hon varit väldigt trött och hängig, inte velat äta något via munnen och inte alls tyckt något varit roligt.
När jag ringde in till avdelningen frågade de en massa, och när man tänkte efter så, ja hon kräker mer än vanligt, hon har inte kissat så mycket som hon brukar osv. 
Så även om de pratade med läkaren tyckte de ändå att vi skulle åka in, så det var bara att packa en väska, fixa med Leo och sen bege sig. Vi vet ju av erfarenhet att det är bäst att ta med sig extra kläder när vi åker in för oftast kommer vi inte hem samma dag ändå! =/
 
När vi kom till akuten fick vi sitta och vänta i över en timme innan det ens var vår tur och sen fick vi vänta ännu längre innan vi fick träffa läkare. 4 timmar på akuten är inget roligt och Livia var så trött, hon fick knappt sova ifred. De tog blodprover genom stick i fingret och det ville inte sluta blöda. Vi fick sitta i 2 timmar innan det slutade blöda och till slut kom läkaren. Den bästa läkaren på akuten som vi träffat innan. Han är så lätt och roligt att snacka med, han skämtar hela tiden osv! Han tyckte inte det var konstigt att hon hade hjärtfel när henne hjärta var på utsidan (han menade då på hennes hjärthalsband) hahaha.
De ville hålla henne över natten med glukosdropp för att hon inte skulle bli uttorkad. Anestesiläkaren från BIVA kom ner och satte nålen på första försöket. Han kände självklart igen oss direkt =/ Och sen fick vi äntligen komma upp på avdelningen.
 
[ Enda gången Livia vill riktigt mysa är när hon mår dåligt eller är jääätte trött! ]
 
[ En liten sovstund hann hon med! ]
 
[ Äntligen uppe på avdelningen och nu ska vi alla få sova! =) ]

Träna med musik!

Att träna med musik är ett måste för många, men de flesta tränar kanske inte med rätt musik för rätt tillfälle. Så här kommer ett litet tips till er! =)
 
 
Googla låtnamn + bmp
 
För:
Hög intensiv träning: BPM 132-165
Låg intensiv träning: BPM 125-135
Nedvarvning: BPM 115 eller mindre
 
BPM = Beats Per Minute
 

Dagens ORD


Deltagarna

Så nu har det anmält sig några till min lilla utmaning! =) Gå gärna in på deras bloggar (som ni hittar här nedanför) och följ deras resa!
 
Sara - http://aamaziing.blogg.se/
Kassandra - http://kasssandra.blogg.se/
Lotta - http://olesenstjej.blogg.se
Theresa - http://www.mondoblog.se/frupersson/
Josefin - http://jjosefineklund.blogg.se/
 
Det finns fortfarande möjlighet att vara med om ni anmäler er idag!
För nu kör vi tjejer, idag är första dagen på denna resan, eller vad säger ni?! =)
 

Dagens ORD

- Hörde du också en smäll i går kväll?
- Nej, det var bara grannen som var knall som vanligt.


RSS 2.0