Words

Vad fick ni för ord? Skriv i en kommentar här nedan! Kul ju! ;)
 
 
Själv fick jag: Love, Youth, Happiness! =)

Dagens ORD

För varje minut jag gnäller, så förlorar jag 60 sekunder av glädje!


Tack M & M

Leos påskpresenter från mormor och morfar! Tack så mycket! =D
 
 

Fastnat

Här kommer några låtar som har fastnat i huvudet just nu! =D
 
 
 
 Passanger - Let Her Go ♥
 
 
♥ Amy Studt - Misfit 
 
 
 
♥ Joe Cocker & Jennifer Warnes - Up Where We Belong 
 
 
 
♥ Supertramp - Goodbye Stranger 

Dagens ORD

Even a genius can make a few mistakes


Nr 4

Livias 4.e tand har spruckit igenom nu, kan förklara varför hon varit så sur och gnällig de senaste dagarna, främst på morronen då hon alltid annars är så extremt glad. Vi har trott att det var för hon mått illa då hon kräkt efteråt och sen blivit gladare. Men nu tror vi det var tanden som spökade! =/
 
 
 
 
1. Första tanden kom 2/2-13
2. Andra tanden kom 9/2-13
3. Tredje tanden kom 11/3-13
4. Fjärde tanden kom 28/4-13

Dagens ORD

Alla svar du behöver finns inom dig; du behöver bara bli tillräckligt tyst för att kunna höra dem.


Lekdejt!

Barnen och jag åkte hem till Karin, Wilma och lilla Olivia idag för en lekdejt. Vi träffade dem i tisdags på påskfesten och det var så länge sen vi sågs. Livia och Olivia var inte mer än sex månader då.
 
Vi kom dit så barnen fick leka av sig lite innan vi satte oss och fikade. Det är så roligt för även om det går så lång tid mellan lekdejterna så hittar barnen tillbaka till varandra direkt ändå och jag och Karin kan snacka som om det inte gått mer än en dag! Jätte kul!
Men när vi båda satt och tänkte efter blev iaf jag lite nedstämd, vi hade bestämt att vi skulle ses var varannan dag detta året som gått för båda var mammalediga samtidigt. Men så blev Livia sjuk och inget blev som vi tänkte...och nu har Karin börjat jobba igen, medans min mammaledighet inte ens har börjat än.
 
Jag hoppas på att kunna få lite mer tid med dem alla till sommarn, vi kan åka till dem och rida lite och ha kul, massa grillkvällar måste det bli också!! =D
 
Efter vi fikat så klädde vi på oss varmt och gick ut i stallet för att hälsa på hästarna, det blåste som satan så det var skönt att kunna stå där inne och klappa hästarna lite.
Leo kan inte sluta tjata om att han ska rida, så ska bli kul att se i sommar om han verkligen vågar! ;) Och Livia ska iaf få sitta på en häst en stund också! ;)
 
Barnen lekte lite i trädgården också innan vi gick in för att värma oss, det blev ingen lång stund inne för vi var tvugna till att åka hem för att få lite mat i magen så vi körde samtidigt som Magnus kom hem. Men får snacka mer med honom en annan gång! =)
 
 
[ Livia lekte titt ut i vagnen, hon hade det iaf varmt och skönt! ;) ]

Dagens ORD


Bruno Mars x 4

 
 
 
 
 
 

Dagens ORD

All that I am or ever hope to be, I owe to my sweet mother

Påskfest

Idag har hela familjen och moster Mathilda varit på påskfest på familjecentrat och som även firade 10 års jubileum. Det bjöds på smörgåstårta och en prinsessliknande tårta! =) Mums!
Där kom även dit en sagotant som pratade om Astrid Lindgren och några av hennes berättelser, det blev mycket sång, b.la om Emil, Pipp, Ida, Alla vi barn i Bullerbyn osv. Jätte skoj för både stora och små! =D
 
 
 
 
 
Den lokala tidningen var där och gjorde en artikel, så de flesta som var där kom med på bild.
Vi träffade gamla kompisar där som vi återtog kontakten med. Vi har inte direkt kunnat hålla kontakten med någon under det gångna året tyvärr. Men nu så! =)

Dagens ORD

I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.

Mysigt

Hittade denna lite nygammla bilden på när Livia och Dennis myser uppe på BIVA! =)
De få gångerna man kunde ta upp henne var oslagbara! Det var rätt klyddigt med alla slangar och sladdar, men det gick. Dock så fick personalen ett jäkla jobb sen när hon skulle tillbaka till sängen. Allt hade snurrats ihopa till ett jäkla råttbo! ;)
 

Dagens ORD


Virknings hjälp

Här kommer något som jag själv har svårt att komma ihåg ibland.
Först vad de olika förkortningarna i virk och stick mönster betyder och sen även en liten videosnutt på de vanligaste maskorna! =)
 
m = maska          
lm = luftmaska    
fm = fastmaska
sm = smygmaska    
hst = halvstolpe    
st = stolpe    
dst = dubbelstolpe    
3-dst
tredst = 3-dubbelstolpe    
4-dst
fyrdst = 4-dubbelstolpe    
relst = reliefstolpe    
ko dst = korsade dubbelstolpar    
grenst = grenstolpe
lmb     luftmaskbåge   
stgr = stolpgrupp
m-båge     
mbg = maskbåge
v = varv    
hopt = hoptagning
fgb = färgbyte
mgr = mönstergrupp
bgf = bottenfärg
mfg = mönsterfärg
p = picot
ggr = gånger
upprepa från*  = ett visst antal maskor upprepas
följ = följande
forts = fortsätt
tills = tillsammans
omsl = omslag
 
Fasta maskor:
 
Luftmaskor:
 
Ökar maskor:
 
Minska maskor:
 
Smygmaskor:
 
Dekorationer:
 
Halvstolpe: 
 
Stolpe:
 
 
Dubbelstolpe:
 
 
Lycka till! =) ♥

Dagens ORD

"People in Sweden are often very sad. It is because of the weather, It is mulet."
/Tiffany Persson

Virkning!

Har alltid tyckt att det är roligt att virka och sticka och sy osv. Min mormor lärde mig jätte mycket och det är tack vare henne som jag gick min textil linje på gymnasiet + en fortsättningskurs så jag nu är utbildad mönsterkonstruktör. Vill bli skräddare, men har inte möjlighet att plugga så lång bort och har inte heller råd till den maskin jag vill ha. Så just nu nöjer jag mig med att sticka och virka och hoppas på att Leo och/eller Livia är lika intresserade som jag sen när de blir större! =)
 
Ibland kan det vara rätt svårt att veta vad man ska skapa för något, men sen Livia kom och hon var så sjuk så är det numera rätt lätt, för mig iaf! ;)
Jag virkar just nu hjärtekatter och syskondjur till alla hjärtebarnen och deras syskon på avdelning 67, där Livia spenderat så mycket tid! Hjärtekatterna är kanske lite enformiga att göra, man kan i princip bara ändra på färgerna, men syskondjuren kan man göra precis hur man vill, i alla olika former och skepnader! =)
Ni kan läsa mer om det på Hjärtekattens sida HÄR ! <-- länk
 
Här nedan kan ni se ett exempel på en hjärtekatt och ett syskondjur. Dessa fick Leo och Livia efter första omgången på sjukhuset! =)
 

Dagens ORD

Du bör vara den förebild, som du har behövt och kommer att behöva.

Vadslagning

För ett tag sen slog jag och Johanna vad. Jag trodde att bebisen i magen skulle vara ännu en flicka men Johanna trodde pojke. Bara någon vecka senare när de var på ultraljud fick vi veta att de skulle ha en liten kille. Alltså förlorade jag vadet! =/ hehe
 
Förloraren skulle bjuda på middag, och nu ett tag har vi haft det rätt lugnt, inte direkt några sjukhusbesök osv, så nu skulle vi äntligen bjuda hem dem! =)
Vi bjöd på kasslerrulle med ris och sallad och som efterrätt blev det fruktsallad med maränggrädde och krossad Daim, eller ja man ska ha krossad Daim på men det hade vi glömt att köpa så det fick bli med malteser på! ;)
Middagen uppskattades av både stora och små munnar så det var en höjdare. Riktigt roligt när det går hem, Johanna ville t.o.m få receptet! =)
 
Vi hade en jätte mysig kväll, lilla Minja har blivit så stor och följde efter Leo hela tiden, vilket han inte alls tyckte var roligt, bara jobbigt. Hon skrek i hans öra och "störde" honom när han kollade på film osv..haha.
Ja Leo, det är bara att vänja dig för snart kommer Livia bli likadan, fast då är det ju hans älskade syster som stör så det blir kanske inte riktigt likdant?! ;)
 
 
Livia fick en liten försenad födelsedagspresent som hon blev helt kär i. Leker med den hela tiden! =) Fast man får akta fingrarna då hon klämt dem några gånger redan =/ Tack så mycket för den! =) Och tack för en riktigt trevlig kväll som vi snart måste göra om! =))

De vann!! =D

Äntligen har politikerna tagit sitt förnuft tillfånga! Idag har vårdförbundet och Region Skåne slutit ett avtal så sköterskorna på BIVA fick behålla sina avtal som de ville!!
Det var på tiden! Onödigt att dra ut på det som de gjort!
 
Här nedan kan ni läsa artikeln och ni hittar originalet HÄR
 

Konflikten på Barnintensiven över

 
Vårdförbundet och Region Skåne har slutit ett avtal för specialistsjuksköterskorna. De får behålla sitt gamla avtal och poänglönesystem.
– Nu hoppas vi att sjuksköterskorna återtar sina uppsägningar, säger Jan Eriksson, sjukhuschef.

Tvisten kring barnintensiven i Lund (BIVA) har nått sin lösning i och med dagens avtal som innebär att alla som nyanställs får samma avtal som de redan anställda.
– Poängsystemet som vi har har fungerat i 19 år. Det hade varit tråkigt att riva upp det vi redan hade, säger Maria Nyberg, sjuksköterska på BIVA, som deltog vid presskonferensen.
Det var när Region Skåne sade upp ett lokalt arbetstidsavtal inom intensivvården på Skånes universitetssjukhus som 33 av Barnintensivens 45 sjuksköterskor i Lund sade upp sig i protest.
Avtalet som presenterades i dag gäller inte bara sjuksköterskorna på BIVA utan inbegriper även sjuksköterskorna på Thoraxintensiven, Neonatalintensiven och Neurointensiven, samtliga i Lund, som därmed river upp avtal ingångna tidigare i år.
Sjukhuset i Lund har tillsammans med Östra sjukhuset i Göteborg ett nationellt uppdrag för barnhjärtkirurgi, enligt ett avtal som gäller fram till halvårsskiftet nästa år. En ansökan om förlängning ska dock göras till Socialstyrelsen senast den 1 april i år och utan de sjuksköterskor som sagt upp sig blir det svårt att bedriva verksamheten.
– Jag tror att många väljer att stanna kvar, men några kommer vi att förlora trots allt, några har farit väldigt illa av det här, säger sjuksköterskan Maria Nyberg, som är en av de 33 sjuksköterskorna på BIVA som sagt upp sig.


Hur tänker du själv göra?
– Jag ska ta mig en funderare över helgen. Jag trivs jättebra i min arbetsgrupp, vi känner varandra väl och vi älskar vårt arbete. Vi vet att vi gör skillnad.


Hur lät det på avdelningen när ni fick beskedet?
– Det var inte så att folk hjulade direkt. Snarare en lugn sansad glädje.
Mats Runsten, ordförande för Vårdförbundet i Skåne, och den som deltagit i förhandlingarna med Region Skåne, är lättad.
– Det var i elfte timmen vi slöt ett avtal. Våra medlemmar får nu det avtal de ropat efter.
Men framför allt är det en seger för alla barn och föräldrarna, menar han.
– Nu kan de pusta ut, deras livlina håller. De är de största vinnarna.
Jan Eriksson, sjukhuschef, är även han glad att avtalet är i hamn.
– Vi gläds för de allvarligt sjuka barnen och deras föräldrar. Nu hoppas vi att de som sagt upp sig återtar sina uppsägningar. Förhoppningsvis redan i eftermiddag.


Dagens ORD


X Stretch

 
Körde strechning idag! Kul och det kändes riktigt bra, där var en del yoga i det och det lilla gick väll an, men vi hoppar nog yogan helt annars. Tänkte vi kunde köra ett core då istället! 
En dag i veckan kan man välja mellan att vila helt eller köra strechen och då strechen var så skön tänkte vi köra den på vår vilodag också. Så hoppas man inte över en dag och har svårt för att komma igång igen!

Kära politiker!

Länge har jag funderat på om jag ska så som många andra skicka ett mail till de behöriga politikerna om läget på BIVA i Lund. Förra veckan fick jag ett mail där alla med hjärtbarn ombads att skicka in sin historia och göra sin röst hörd. Har vi tur blir vi tillräckligt många så politikerna kan ta få tillbaka sitt sunda förnuft!
 
[ Projekt rädda vården har börjat!! ]
 
Såhär blev mitt brev, skriv gärna vad ni tycker om det tack!
 

Hej behörig politiker

 

Ni känner inte mig eller ens vet vem jag är. Jag heter Moa, bor i en liten by i Trelleborgs kommun nere i Skåne. Den 28 februari 2012 föddes min lilla lilla flicka, 33 % för liten även vid fullgången graviditet. När min dotter var exakt en vecka gammal började hon andas väldigt konstigt och blev helt grå-blå i färgen. Hon fick åka ambulans till Malmö, där de pumpade henne full med medicin, fick återuppliva henne, men till slut så kunde ambulansen köra henne vidare till Lund.

 

Efter många timmars väntande, då man inte visste vad som hände eller varför, då man kände sig så hjälplös och trodde att om man gjort si eller så så kanske vi inte hade behövt vara här. Sköterskor och läkare kom och gick, de försökte trösta en otröstlig mamma och pappa som förtvivlat försökte förstå vad det var som hände. Till slut kom de med beskedet, min dotter hade ett väldigt ovanligt och väldigt allvarligt hjärtfel. Så ovanligt att det inte finns något namn för det, det finns beskrivit i läkarböcker men ingen som någonsin sett det det finns bara en lång beskrivning - högerdragen avbruten aortabåge med aberrant vänster lungartär + vsd. Vilket menas med att hennes kroppspulsåder var avbruten, hon hade missbildningar på vänster lungartär så kopplingarna satt inte alls där de skulle och ett stort hål mellan kammrarna.

 

Allt detta hände en tisdag i mars och på lördagen kommer jag ihåg att min kusin var och hälsade på, hon fyllde år och ingen hade velat fira hennes födelsedag på barn intensiven i Lund, men så blev det. Jag kommer så väl ihåg det för när de hade åkt gick vi upp till vår dotter för att säga godnatt men istället ville läkarna prata med oss. Under dagen hade de flera gånger röntgat hennes tarmar och nu behövde hon bli akut opererad för tarmvred. Som om det inte räckte med ett allvarligt hjärt och lungfel så skulle hon även behöva opereras för tarmarna. Under de första dagarna låg vår dotter nerkyld, 34 grader in i märgen för att skydda hennes hjärna från syrebristen. Och det var när de "tinade" upp henne som de insåg att tarmarna tagit stryk.

 

Operationen gick bra, vi hade tur att de endast behövde ta bort ca 20 cm på tunntarmen där den hade börjat äta upp sig själv. Och efter lite mer en vecka var de tvugna till att göra hennes första hjärtoperation, de var tvugna till att göra allt på samma gång, de kunde inte bara rätta till hjärtat och göra lungorna en annan gång. De sa att det var allt eller inget. Inga bra odds, men hon hade aldrig klarat sig utan operationen så där var ingen tvekan om vad som behövdes göra. Vi skulle bli tvugna att lämna ifrån oss vår dotter, att lämna hennes liv i någon annans händer och sitta i timmar hjälplösa. Hon klarade av även denna operationen, men det som skulle räckt med en operation har nu blivit 4 stora hjärtoperationer och en massa hjärtkateteriseringar som jag har tappat räkningen på, där de gått in via ljumskarna för att mäta tryck, vidga kärl osv osv.

 

Vi har precis firat vår dotter Livias (ett väldigt passande namn) 1 års dag och med hennes bakgrund tar vi allt en dag i taget, vi börjar se ljuset i tunneln men som sagt med hennes bakgrund kan man aldrig veta. Från början skulle det bara vara en opertion men vem säger att hon inte kommer behöva fler operationer i framtiden? Och vem ska då ta hand om min dotter efter operationen om där inte finns några sköterskor kvar på intensiven? Tänk om det hade varit erat barn, ni väntar på en operation som blir uppskjuten hela tiden för där är platsbrist eller för att personalen tar de akuta fallen först. Vilket kommer medföra att era barn inte blir opererade och tills slut kanske det är för sent. Jag förstår inte alls hur ni tänker angående detta, vem tror ni att ni är som försöker leka gud med människors liv? Vem är ni att bestämma vilka barn som ska leva och inte? För det är så det kommer bli om ni inte går med på sköterskornas krav, de förtjänar verkligen allt de kräver och varför ska ni tveka eller säga nej? Har ni ens varit på intensiven och sett hur de arbetar? De är verkligen omtänksamma och kunniga och när man lärt känna dem tvekar man inte en sekund över att låta mitt barns liv ligga i deras händer. De vet vad de gör och ska ha betalt för det också. De är ett stort stöd för alla familjemedlemmar och försöker hjälpa oss lika mycket som våra sjuka barn! Jag tror att de ger så mycket mer än vad de egentligen behöver göra och det är en av alla sakerna som gör dem så underbara, så värdiga allt de vill ha.

 

Jag önskar inte någon det som vi har varit med om, inte ens min värsta fiende. Vi har haft det väldigt tufft, men om ni hade fått känna på hur det är att vara i vår sits så hade ni inte ens funderat över deras krav utan gett dem det direkt!! Hoppas av era höga hästar, stoppa bort ert stora ego, svälj er stolthet och gör en bra sak för en gångs skull!!

 

Med hjärtliga hälsningar Moa, mamma till Livia ett hjärtsjukt barn.

 
 
Jag ska försöka göra vad jag kan för att få upp politikernas ögon. Var gärna med och hjälp till du också!

Dagens ORD

I hate the word homophobia!
It's not a phobia! You are not scared!
You are an asshole!
 
- Morgan Freeman

Bestämd!

Livia har äntligen börjat ta lite ton här hemma och visar att hon vet vad hon vill. Jag säger äntligen då hon innan har varit så tyst och snäll, inte alls som de flesta barn och det har ju berott på att hon inte mått bra.
 
Nu säger hon ifrån mycket mer och rätt så bestämmt! =) Även läkare och sköterskor får höra om de inte gör som hon vill eller om hon inte vill att de ska röra henne på ett visst sätt! =) Lilla flickan börjar bli stor! =D
 

Dagens ORD

En dröm du drömmer ensam
Är bara en dröm
En dröm vi drömmer tillsammans
Är verklighet

Core Synergistics

 
Idag har det varit core och det var nog ett av det roligaste träningspasset hittills!  Tony är bara så rolig också vilket gör det hela lite bättre! ;)
 
- Superman! Banana! Superman! Banana!

Dagens ORD


Tandläkaren

Livia var på sitt första riktiga tandläkarbesök idag. Vanligtvis så får man bara information den första gången när de är runt ett år, men vi avböjde det då vi redan visste sen Leos tid. Dock så fick jag ringa dem för en tid förra veckan då Livia har fått en fläck på sin ena framtand.
 
Redan när jag pratade med dem i telefonen så trodde de inte att det var något farligt, men det kunde ju inte skada att komma in och få det kollat ändå. De kan få fläckar på tänderna om de äter medicin eller om de kräker mycket och det gör ju Livia, både och liksom. 
 
Vi trodde att Livia skulle skaka på huvudet som hon alltid gör när vi ska kolla henne i munnen men hon satt lugnt och fint och lät dem titta och känna. Tandläkaren sa att det var helt normalt och det kan säkert bero på flourhalten vi har i vattnet här i kommunen. Men med Livias genetiska avvikelse var hon inte säker, det brukar inte bli någon fläck på de riktiga tänderna sen, men i Livias fall vet man inte. Dock så sa hon att vi tar det när den tiden kommer, skulle hon få någon fläck då så ordnar vi det sa hon.
 
Skönt att det inte var något farligt och att de hjälper henne senare om det skulle behövas! =))
 
 

Dagens ORD

Man behöver bara en minut för att fatta tycke för någon
En timme för att bli kär
En dag för att älska någon
Men det behövs ett helt liv för att glömma
Kärlek börjar med ett leende,
Växer med en kyss och slutar med en tår.

♥ Leo & Livia ♥


Dagens ORD

Om en droppe vatten var en kram
Skulle jag ge dig havet!
Om ett moln var en puss
Skulle jag ge dig himlen!
Om värme var kärlek
Skulle jag ge dig solen!

Bolibompa namnsdag

 
Riktigt dålig bild, men idag har Livia Bolibompa namnsdag! =) Grattis tösen min! ♥
 
Tycker dock deras namnsdagar är lite knäppa, Leo har ingen, man får isf "fira" honom när Leon eller Leonardo har namnsdag. Moa finns inte heller med...hmm..skumt! ;)

Dagens ORD


Barnfria

Mathilda klampade in här hemma och krävde att Livia skulle sova hos dem. Hon ordnade så att Leo sov hos mamma/mormor och så var vi helt plötsligt barnfria.
Livias första sleepover utanför sjukhuset och Dennis hade svårt att lämna henne ifrån sig! Det är ju pappas lilla flicka enligt honom! ;)
 
Så i sista stunden fredags-barnfri-myskväll slängde vi ihop lite chokladfondue med det lilla vi hade hemma, bananer, vindruvor och maränger! Mums! ;)
 
 

BVC

Livia 1 år och 2 veckor
 
Vikt: 7320 gram
Längd: 66,8 cm
Huvudomfång: 42 cm

Dagens ORD

I'm better than your ex
And better than your next!

Avtryck

 
Livia har fått föreviga sina händer och fötter i gipsavtryck/avjutning och de blev perfekta! =)
Livias händer och fötter är fortfarande mindre vid ett års ålder än vad Leos var vid ca 9 månader.
 
Nu har båda barnen avjutningar från när de är 1-2 veckor och mellan 9 månader och 1 år gamla! Fin fina minnen!! =D

Fingerfärg

Här kommer ett perfekt tips till alla er med barn och som kanske inte alltid har något för sig. Ibland har man dagar då man är så uttråkad eller helt enkelt inte orkar gå ut och göra något. Och vad passar inte då bättre än lite innelek med t.ex fingerfärg?! ;)
 
Denna färgen går utmärkt att äta så den passar alla barn oavsett om de är 6 månader eller 6 år! Och själv tycker jag det är rätt roligt jag med! ;)
 
Här kommer två super enkla recept på fingerfärg, och man har i princip allting hemma redan!
 

Recept ett:

3 msk vetemjöl

1 tsk salt

3 dl vatten

 

Blandas. Koka i ett par minuter under omrörning. Tillsätt karamellfärg.

 

Recept två

2 dl vatten

1 msk potatismjöl

 

Blanda ihop och sjud under omrörning. Tillsätt karamellfärg.

 

Ett tips är att leka i badrummet dvs om det är helkaklat och lätt att sköja av, annars kan man lägga ut papper på golvet och låta barnen leka fritt (helst i bara blöja för att skona kläderna)! Ha så kul! =)


Dagens ORD

If you're going  to pass the torch to someone, make sure yours is lit.

Ny knapp

Vi var i Lund idag och träffade hon som bestämde att Livia var en av dem som verkligen behövde en knapp. Idag skulle hon mest höra hur det gick och kolla hennes matmängd osv.
 
Vi passade på att fråga om vi kunde byta ut knappen då den börjat bli lite missfärgad och om de hade den nya knappen Mini One. Hon ringde upp till knappsköterskan som turligt nog hade tid till oss idag.
 
Dennis gick iväg till apoteket medans jag gick upp med Livia, Dennis kommer inte byta några knappar på Livia precis som han vägrar att ge henne fragmin spruta. Så det får bli mitt jobb det med!
Idag visade knappsköterskan hur man gjorde, det såg riktigt räligt ut! Och nästa gång precis innan sommaren så ska vi byta knapp till en som är lite längre och då ska jag få göra det själv! =)
 
Jag har varit lite nojjig den senaste tiden, då knappen aldrig gått sönder på ett halvår var det det ända jag tänkte på, men nu har jag sett hur lätt det är att byta och vi har alltid en med oss ifall ifall den skulle gå sönder. Hoppas bara den håller så vi inte behöver fler knappar i omlopp! ;)
 
[ Gamla stora knappen till vänster och den nya mindre och mjukare knappen till höger! ]
 
Livia har blivit rätt duktig på att ligga på mage och bryr sig inte riktigt om knappen, men med den nya hoppas vi att hon ska slippa känna något obehag alls då den är så pass mycket mindre och mjukare! =)
Återstår att se hur det blir, men just nu är vi positiva, har vi tur så börjar hon ju krypa snart! ;)

Dagens ORD

Believe nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.

Sträckning

Jag tänkte ta mig ett varmt skönt bad idag, har tränat två gånger idag och kände för att bara ligga och slappna av. Jag bad Dennis spola i vatten då jag höll på med Livia och han tog termometern och värmde vattnet till 43 grader. Dock så hände där nått så vattnet var definitivt inte 43 grader och inte alls varmt.
 
Det blev ett snabbt bad och sen en varm dusch haha. Men när jag sträckte mig efter badrocken så small det till i svanken, kunde inte röra mig och än mindre böja mig ner.
På nått sätt lyckades jag torka mig, men Dennis fick komma och hjälpa mig att ta på mig. Snacka om att det göööör ont. Kan knappt gå eller nått...jag skyller på Dennis!! ;)
 
 
Så jäkla typiskt, hoppas det går över fort, nu får jag ju inte träna utan måste vila och inte anstränga mig. Jag har inte tid med detta!! Jag vill inte nu, har precis kommit in i träningen och allt ju! =/

Gräddigt

Livia fick en burk med grädde att leka med! =) Det blev väldigt kletigt och kladdigt överallt, inte minst på Livia..haha! =D
 

Dagens ORD

You will not be punished for your anger,
You will be punished by your anger.

3.e

Livias 3.e tand har nu spruckit igenom, än en gång där uppe vilket inte hjälper mina misstankar mot att hon kanske inte kommer få några tänder där nere. =/ Men tiden får utvisa det..
 
 
 
 
 
1. Första tanden kom 2/2-13
2. Andra tanden kom 9/2-13
3. Tredje tanden kom 11/3-13

Dagens ORD

New beginnings are often disguised as painful endings.

Träna med kroppen!

Här har jag sammanställt en massa övningar man kan göra hemma utan redskap men med kroppen som vikt!
Sen vi började träna har jag kommit fram till att träning med vikter och redskap inte riktigt föll mig i smaken, jag vill hellre använda min egen kropp, på så sätt kan man träna när och var som helst utan problem! ;)
Hoppas ni får lika bra användning för denna listan som jag! ;D
 
1: Squats - Knäböj - Stå så du har fötterna i linje med axlarna, böj knäna till sittande ställning och sen ännu en bit ner med gumpen och så upp igen.
 
 
2: Lunges - Utfall - Stå med fötterna ihopa, ta ett stooort steg fram, böj knäet på det bakre benet mer mot golvet, res dig upp och fortsätt med andra benet.
 
 
3: Benlyft - Ligg på rygg, håll raka ben med fötterna strax ovanför golvet, lyft de raka benen så de pekar mot taket genom att böja över höften, återgå till startposition.
 
 
4: Hälsande hunden - Stå på knä med händerna i golvet, lyft det högra benet rakt bakåt samtidigt som du lyfter vänstra armen rakt fram, växla mellan de olika benen och armarna.
 
 
5: Kissande hunden - Stå på knä med händerna i golvet, lyft det ena benet ut mot sidan som en kissande hund, växla.
 
 
6: Crunches - Sit ups - Ligg på rygg med böjda knä med fötterna i golvet, lyft upp huvudet och axlarna från golvet med hjälp av magmusklerna.
 
 
7: Ryggresning - Ligg på mage med händerna under låren eller på huvudet, lyft huvudet och bröstet från golvet.
 
 
8: Chairdips - Tricepsdips - 
 
 
9: Plankan - Ligg rak som en planka, lutande mot underarmarna och tårna.
 
 
10: Armhävningar - Lyft upp kroppen med armarna ståendes på tårna eller knäna.
 
 
11: Krama en tennisboll - Träna underarmarna genom att krama en tennisboll eller stressboll.
 
 
12: Gumplyft - Ligg på rygg med knäna böjda och fötterna i golvet, lyft gumpen mot taket och håll några sekunder.
 
 
13: 90¤ - Sitt mot väggen med benen i 90 graders vinkel.
 
 
14: Fällkniv - Ligg på rygg, böj knäna mot bröstet och lyft huvud och axlar från golvet.
 
 
15: Bicycle crunches - Ligg på rygg, gör en crunch medans du drar upp höger ben mot vänster armbåge, växla.
 
 
16: Springa liggandes - Utgå från en armhävning där du står på tå, böj benet upp mot bröstet, som om du springer liggandes, växla.
 
 
17: Burpees - Stå rakt, böj ner händerna i golvet och hoppa ner så du står som i en armhävning, hoppas tillbaka fötterna upp mot händerna, gör ett hopp rakt upp.
 
 
18: Axelpress - Utgå från en armhävning fast med benen brett isär och närmare händerna, nästa som om du böjer dig ner, sänk huvudet ner mot golvet.
 
 
19: Step up - Använd ett trappsteg, stabil låda eller soffan, gå upp med först det ena benet och ner med det andra, växla.
 
 
20: Abdominal holds - Sitt långt ut på en stabil stol, ta ett fast tag med händerna och lyft upp benen och gumpen.
 

Dagens ORD

Vissa har ett rövhål, andra är ett!

Timbuktu x 3

 
 
 
 

Dagens ORD

Stars
Are openings in
Heaven
Where your loved ones
Shines down

Fun x 3

 
 
 
 

Dagens ORD

Uppe i himmlen långt bort i fjärran
Sitter en ängel på den vackraste stjärnan
Sänd från mitt hjärta till dig
Viskar ett stilla
Jag älskar dig!

Sjukhusdag

Det har varit en väldigt lång dag på sjukhuset för oss idag! Livia skulle på sin CT röntgen och de hade passat på att boka in en hel drös med andra saker när vi ändå var där.
Så dagen började med inskrivningssamtal vid 11 tiden, de tog de vanliga kontrollerna, tempen, EKG, blodtryck osv. De behövde inte göra nytt ultraljud då de gjorde det förra veckan. Men nu var det Leos tur för ultraljud, för att kolla så hans lilla hjärta inte var dåligt!
 
[ Det var mest tysta tårar, men han låg fint kvar och fick kolla på Piff och Puff på dvd! =) ]
 
Leo ville inte, men han fick sitta i mitt knä och även om han grät lite så var det inget skrik och han låg fint kvar. Det gick snabbt och han fick en bild på sitt hjärta utskrivet och hjärtat var helt perfekt! =D Skönt, ett orosmoment mindre!
 
[ Livia gungar lite medans vi väntar mellan alla olika möten! =) ]
 
Det blev en hel del väntetid, men vi fick träffat psykologen, dietisten och logopeden. Psykologen och dietisten hade inget nytt att säga utan vi skulle fortsätta som vi gör nu och logopeden kunde inte göra så mycket iom Livia fastade, men hon kunde definitivt se skillnad på tungan! =) Förr var det precis som om Livia inte hade några muskler i tungan och den hängde rätt ut, men även om den fortfarande är ute så är det inte alls på samma sätt som innan och nu är det mest när hon är trött!
 
Klockan två var jag uppe och lämnade Livia i läkarnas händer, jag var med tills hon somnade och sen gjorde de snabbt vad de skulle. Bara 30-40 minuter senare ringde de från post-op och sa att hon kommit dit.
Vi var nere på pressbyrån och åt glass, firade att Leo varit så duktig på sin undersökning. Dennis gick upp till henne medans jag och Leo tog det lugnt, åt klart våra glassar och gick sen en sväng utanför. Men det blåste som in i redan då så det blev bara från den ena ingången till den andra..hehe
Vi mötte Ingrid från avdelningen när vi var på väg in och hon sa att de redan hade hämtat ner Livia till dem så nu var det bara en eller två timmar kvar innan vi fick åka hem igen! =D
 
[ Pigg som en mört! =) ]
 
30 sekunder (!!) efter de stängt av sederingen på Livia så hade hon vaknat och var pigg som en mört. Tänk att de fortfarande inte har lärt sig att Livia tål så pass mycket nu så hon måste ha jätte höga doser för att sova..haha.
 
[ Uttråkad tjej! ]
 
Vi fick vara kvar i ca två timmar på avdelningen innan de lät oss åka hem. Så det var två timmar utan att ha något att göra direkt, Leo sprang ut och in ur rummet och Livia satt i sängen och lekte lite medans jag och Dennis satt och glodde rätt in i väggen..haha, ok riktigt så farligt var det inte.
 
Det kändes riktigt konstigt att åka hem samma dag, det är iiiinte ofta det händer så riktigt skönt när det går som planerat!
Var hemma vid halv 7 tiden och köpte med oss pizza hem, vem orkar laga mat då?! ;)

Dagens ORD

Apologizing
Does not always
Mean that you're wrong
And the other person is right.
It just means that you value
Your relationship more than your ego.

Läkarn i Ystad

Det känns lite jobbigt att det blev en så pass lång dag idag i Ystad när vi vet att morgondagen kommer bli ännu längre! =/
Leo var hemma hos mormor medans vi körde och träffade Livias CATCH 22 läkare. Han skulle mest uppdatera sig lite om hur det varit och hur det är nu. Han tyckte att Livia både psykiskt och fysiskt var ungefär som en sex månaders bebis och det håller vi ju med om. Hon är ikapp med vissa saker men väldigt efter med vissa och det är inte alls konstigt med tanke på hennes bakgrund!
Men han tyckte hon var så pass efter nu att vi måste börja fundera på om det kanske beror på catchen.
Jag och Dennis håller inte riktigt med honom, hon har för tusan varit på sjukhus i ca fem månader och 5+6=11 så hon är kanske 1 månad efter det "normala", vi tycker hon borde få minst sex månader till på sig att hinna utvecklas på innan de ens börjar fundera i de banorna!
 
Det är inte förräns nu de senaste 3-4 veckorna som man märkt att Livia mår mycket bättre än innan, att nu börjar det hända saker. Ge henne lite tid säger vi! Läkaren nämnde inte när vi skulle ses nästa gång utan sa bara att det skulle bli på habiliteringen då. Han vill att vi ska lära oss teckenspråk för att kunna lära och sen stötta Livia i sitt tal.
Han ska skicka en remiss så vi eller ja så att Livia kan göra en sväljningsröntgen i Malmö. Då kommer hon få olika sorters konsistenser på mat med kontrastvätska i så de kan se på röntgenbilder hur hon sväljer och då kan de även se vilka olika sorters pureer t.ex som är bäst för henne.
 
Så på det stora hela ska vi börja med habilitering, göra en sväljröntgen och lära oss teckenspråk. Ja vi får väll se helt enkelt!
 

1 år sen

Tiden går fort. När man är mitt uppe i allt känns det som om det aldrig kommer ta slut, att det aldrig kommer bli bra, att vi kommer vara fast i denna mardrömmen alltid..
 
Idag är det ett år sen jag och Livia åkte ambuland för första gången, vi åkte till Malmö i vars en ambulans. I Malmö där de pumpade Livia full med medicin och fick återuppliva henne innan hon kunde åka säkert till Lund.
I Lund där vi möttes av denna lilla bräckliga flicka med en massa slangar överallt, tuber hit och dit, bandage, plåster, stick och klister var allt vi såg. Det var inte mycket med vår lilla flicka då, men hon visade sig vara en riktig kämpe, en som visade var skåpet skulle stå, en som visade att det var fantamaj hon som bestämmde!
 
 
Och idag är jag sååå stolt över henne, när man tänker tillbaka på allt hon har orkat och klarat av att ta sig igenom. Hon har haft en hel del tillfällen att bara kasta in handduken och strunta i att kämpa men hon har hängt kvar, hon har kämpat och slåtts och klängt sig fast vid varje liten bit hopp och klättrat hela vägen upp till toppen.
Nu ett år senare har vi börjat se ljuset i tunneln, vi kan se en framtid utan en massa operationer, en framtid som är ljus och fylld med en massa glädje och skratt. Att vi en dag ska kunna se tillbaka på allt detta och känna att vi verkligen kommit ut som starkare personer tack vare det.
 
Under detta året som gått har Livia genomgått 4 st väldigt stora operationer, en hel jävla massa hjärtkatter, röntgenundersökningar där hon varit tvungen till att vara sövd, en massa vanliga röntgenundersökningar, sjukhusbesök, stick, sprutor, mediciner, ultraljud. Ja you name it, hon har varit med om det. Och hon har klarat av allt galant, hon har en bit kvar, men inga stora saker som det ser ut just nu och vi är så tacksamma för alla som stöttat oss och funnits där för oss igenom allt. Tack till all underbar personal som hjälpt oss att komma såhär långt, vi kommer aldrig kunna tacka er nog jag menar, hur tackar man någon som har räddat livet på ens dotter, mer än en gång till och med?!

Dagens ORD

Sweet as sugar.
Hard as ice.
Hurt me once,
I'll kill you twice!

Dagens ORD

I will wait for you
Because honestly
I don't want anyone
Else!

Dagens ORD

Trots att tårar faller, torkar själen inte ut.
Trots att hjärtat blöder tar livet inte slut.
Trots att allting rasar, fortsätter läppar att le.
Trots att man är förblindad av sorg, fortsätter ögat att se.

Livias presenter

Livia har fått så fina presenter nu när hon fyllt år! =D
 
[ En ny sittvagn av mormor, morfar och morbror Elias! =) ]
 
[ Kläder från mammas kusin Mimmi! =) ]
 
[ Kläder och snutte från moster Mathilda! =) ]
 
[ Fler kläder från gammelmoster Gun med familj! =) ]
 
[ Leo fick lite kalsingar och ett spel och en samlingsfilm från mammas kusin Madde m.fam! ]
 
[ Och Livia fick en första tand ask av mammas kusin Madde med familj! =) ]
 
Tack alla för de fina presenterna och för de födelsedagskorten vi fått hemskickat också och för alla hälsningar på facebook! =)
 
När det blir lite bättre väder ska lilla loppan få en cykelsits och hjälm av oss. Men lika bra att vänta ett tag till, man vet ju aldrig om hon får för sig att växa rejält! ;)

Chokladtårta recept

 
Double Chocolate Cake
200 g rumsvarmt smör
270 g strösocker
3 ägg
60 g kakao
300 g vetemjöl
½ tsk bakpulver
1½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
3 dl iskallt vatten
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla två formar som är 20 cm i diameter. Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt sedan äggen ett i sänder. Sikta samman de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt dessa växelvis med vattnet till äggsmeten. Fördela smeten i formarna och grädda ca 35-40 minuter. Ta ut när en provsticka kommer ut ren och låt svalan i formen ca 20 minuter innan de stjälps upp och får svalna helt på bakgaller. Låt gärna bottnarna likna kladdkaka, så övergrädda inte, då blir tårtan härligt mäktig och saftig. Stickan ska dock vara torr så att kakan går att dela. 

Frosting
300 g rumsvarmt smör
300 g florsocker
40 g kakao
200 g mörk choklad
100 g vispgrädde
½ tsk vaniljpulver

Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Låt svalna till rumstemperatur. Vispa smöret riktigt vitt och fluffigt. Tillsätt florsocker och kakao pö om pö och vispa till en jämn frosting. Tillsätt den smälta chokladen och vaniljpulvret. Vispa samman och tillsätt sist grädden. Vispa ett par minuter så att det blir en jämn och silkesliknande frosting.
 
 
Montering
Dela bottnarna på mitten med en sågtandad kniv. Bred frosting på ena halvan och lägg på en botten. Upprepa med resterande bottnar.  När toppen är lagd, bred ett tunnare lager frosting runt hela tårtan och ställ in den i kylen ca 20 minuter. Detta gör att man slipper få småsmulor i frostingen när det sista lagret läggs på. Ta ut kakan när frostingen stelnat. Vispa eventuellt upp frostingen igen och bred slutligen ut resterande frosting på tårtan. Dekorera med maltesers eller andra chokladkulor.

Förvara tårtan i kylen och ta ut den minst 30 minuter innan den ska serveras.

Dagens ORD

Livet är inte de dagar som gått utan de dagar man minns.


Kalas

Ikväll hade vi lite kalas för Livia. Vi ville egentligen fira henne riktigt stort med alla som känner henne. Men iom vi har en läkartid nästa vecka då hon inte får vara sjuk så tänkte vi skjuta på det lite. Just nu har vi en del inplanerat så kanske i slutet på månaden?!
 
Men ikväll kom gammelmoster och hennes man, mormor, morfar, morbror, moster, Mimmi, Madde, Robin m.fl för att äta lite tårta och fira.
Dock på kvällen fick Livia feber och var gnällig och kräkte en hel del. De flesta vet hur Livia är dagligen så de tänker inte så mycket på det, men för de som inte träffar oss så ofta blev de lite chockade av hur mycket hon kräkte osv. Och självklart så har hostan jag berättade om slagit ut i en förkylning som vi verkligen inte har tid med nu! =( Livia har dock några dagar till på sig att tillfriska innan vi ska iväg...
 
[ Barnen gör sig redo för kalas! =) ]
 
Kvällen var jätte trevlig, vi skifftades om med Livia och Leo och kollade på Melodifestivalen, åt god god god tårta och snackade och skrattade en hel del. Jag och Gunsan bråkade lite angående Leo att han skulle äta hit och dit osv osv. Men när jag höjt rösten och förklarat hur det var så backade hon iaf. Skönt var det för det var inget jag ville prata om när det var kalas!
Men kvällen blev inte förstörd för det utan vi hade det hur trevligt som helst ändå! =)

Dagens ORD

Ju intelligentare man är, desto märkligare människor träffar man. Vanliga människor märker ingen skillnad på folk.


Vilodag

Idag har vi egentligen vilodag från träningen, men det blir inte så mycket vila när vi måste iväg till sjukhuset för att Livia ska vaccineras.
 
Sjukhusbesöket gick bra, de har fortfarande en del besöksförbud på avdelningen så egentligen fick bara en förälder vara där och inga syskon, men iom Leo inte kan vara på dagis och vi inte fick reda på det förräns vi var där så blev det som det blev.
 
Livia har varit lite hostig nu de senaste dagarna och vi misstänkte att där var något på gång, så när vi ändå skulle ta blodprover frågade vi om de kunde ta ett crp också, vilket gick bra.
PK.t var nere på 1,4 och var inte riktigt godkänt, men hon kunde få sin vaccination ändå. Crp.t låg på 1,3 vilket är bra, men då är detta kanske bara början?! =/
 
Jag och Leo lekte i lekrummet när Dennis och Livia gick och fick sprutan, sen väntade vi lite till för att se så inget hände med lilla skrutten. Vi snackade en hel del med Camilla på avdelningen och hade det jätte kul! Hon bor inte så långt från oss så vi ska ses i sommar och äta glass vid hamnen bestämde vi! =)
 
Påvägen hem somnade barnen gott i bilen och det blev en lung och skön eftermiddag och kväll hemma. Nu ska jag kasta mig i sängen och läsa lite, imorron är en ny dag med träning och sen lite kalas för Livia! =D
 

Vaniljcupcakes med vaniljfrosting

 
Cupcakes:
 • 115 g rumstempererat smör
 • 2 1/3 dl socker
 • 2 ägg
 • 3 1/2 dl vetemjöl
 • 1 1/2 tsk bakpulver
 • 1/2 tsk vaniljpulver
 • 1 1/4 dl mjölk
Sätt ugnen på 160 grader.
Vispa smöret tills det är mjukt och smidigt och tillsätt därefter sockret lite i taget tills smeten är ljus och fluffig.
Knäck därefter i ett ägg i taget och vispa kraftigt mellan varje.
Sikta i mjölet blandat med bakpulver och vaniljpulver i smeten samtidigt som även mjölken blandas i.
Vänd försiktigt ihop alla ingredienser och häll upp smeten i 12 muffinsformar, grädda i 20 - 25 minuter.
Under tiden de svalnar kan du fixa smörkrämen.

Frosting;
 • 115 g rumstempererat smör
 • 8 - 9 dl florsocker
 • 1/2 dl mjölk
 • 1 tsk vaniljpulver
 • Eventuellt pastafärg i valfri kulör
Lägg smör, mjölk, vaniljpulver, eventuell pastafärg och hälften av florsockret i en skål och vispa tills smeten är smidig och krämig, 3 - 5 minuter.
Tillsätt resten av florsockret till frostingen har en bra konsistens för att spritsas eller bredas på cupcaken.
 
Tips:
Denna håller några dagar i kylen i en lufttät låda, men kan även frysas för längre hållbarhet, ta bara fram den i tid så den hinner bli rumstempererad innan användning.

Dagens ORD

No matter what, we always have the power to choose hope over despair, engagement over apathy, kindness over indifference, love over hate.


RSS 2.0