Leker

På ett sätt har vi haft en väldans tur när vi varit här på Ronald, Leos nygammla kompis har varit här samtidigt så de har kunnat leka hela eftermiddagarna och kvällarna. Både jag och Dennis och Line och Pierre har kunnat slappna av och ta det lugnt på ett annat sätt. Leo och Liam leker tillsammans så vi föräldrar kan ta det lite lugnt! =)
 
De hittade varandra direkt när vi kom i måndags, bara tråkigt att vi kanske ska åka hem imorron. De har som sagt lekt var dag och nu ikväll har vi alla ätit middag tillsammans. De andra dagarna har vi ätit var för sig på olika tider men sammlats på kvällarna för att snacka och umgås. Har varit jätte mysigt och trevligt!
Jag vill på något sätt tro/hoppas att det har hjälp dem att prata med oss som har gått igenom så mycket med Livia under så lång tid. Att de känner att de inte är ensamma om en hel del tankar och funderingar man har som inte alltid är så ljusa. Och att vi kanske kan ge dem lite stöd i allt detta då vi förstår dem på ett helt annat sätt än vad andra vänner och familjemedlemar gör!
 
 
Ikväll beställde vi pizza och hade det mysigt. Det var tänkt att de skulle få gå upp själva till deras lilla prinsessa Meja så att Liam stannade med oss, de har passat Leo lite när Livia var på sjukhuset så vi ville ge dem chansen också, men se det ville inte Liam. Mamma skulle stanna hos honom, så det blev aldrig något ändå! =/

Dagens ORD


Djungelfest

 
 
Nu ikväll har vi varit på djungelfest i ljusgården på bus! =D Det var jätte kul och mysigt. Wilmastiftelsen brukar försöka annordna lite sånthär lite då och då, det var b.la de som fick hit Sanna Nielsen innan jul! =)
Tre glada äldre män som sjöng för barnen, en del låtar handlade b.la om miljön och så sjöng de hjulen på bussen. Hade jätte kul! Livia dansade tills hon kräktes medans Leo satt still i fem minuter och sen fick han myror i blöjan! ;)
Det bjöds på lite fika, melon, banan och apelsin och saft till det! =)
 
Träffade en mamma där som tyckte Livia var så söt. Hon frågade hur gammal hon var då hon såg ungefär lika gammal ut som hennes dotter på åtta månader men hon förstod ju varför sen efter hon fick svaret att det var hjärtat det var fel på. Så vi satt och småpratade en stund innan vi gick upp så Livia kunde få sin spruta innan vi gick tillbaka till Ronald för lite soffmys! =)
Jätte kul att ha sällskap med Line, Pierre och Liam där och så träffade vi Wivecka som jobbar på BIVA. Kärt återseende, hon tyckte Livia hade växt till sig liten sen de sågs sist för ca två månader sen så det var kul att höra! =) Och så fick jag lite uppdatering om hur de har det nu och hur det var med vår favoritpersonal där uppe..hihi

Väntan

Jag och Leo vaknade tidigt idag på Ronald, hälften av familjen saknades ju. Vi gjorde oss klara snabb och gick upp till Dennis och Livia.
 
[ Leo mannen! =) ]
 
[ Loppelisan i sjukhussängen. ]
 
Efter de gått in i en artär måste de ligga plant i åtta timmar, åtta timmar hade ju gått mitt i natten så när jag och Leo kom dit tog vi upp Livia direkt för att mysa lite! =)
Vi väntade på läkarna så de kunde berätta hur allt gått och hur planerna såg ut nu. Vi vill ju gärna bli av med Waranet eller iaf kunna byta ut det.
 
Dennis följde med Livia bort på ett nytt ultaljud och sen inväntade vi läkarna igen. Tiden gick och vi alla blev trötta och otroligt hungriga, så här sega brukar de faktiskt inte vara.
Psykologen kom och pratade med oss, Leo däckade så tråkigt han tyckte det var hehe. Och precis när vi skulle avsluta så kom läkaren. Han sa att han skulle vänta utanför i två minuter så vi kunde prata sen, men självklart så försvann han och vi fick vänta ännu mer...
 
Till slut så var han tillbaka, han berätta att vi kunde slippa syrgasen och den ena medicinen men vi var tvugna till att fortsätta med Waranet. Än en gång frågade vi om vi kunde isf få byta ut Waranet men det gick inte, tydligen så är Waran det bästa just i Livias fall, hennes vänstra lungartär hade börjat smalna igen, de gjorde en ballongvidgning och även på höger sida hade det börjat smalna av lite.
Så istället för att detta skulle bli en sista undersökning med sövning så vill de att vi ska komma tillbaka om en månad och göra antingen en ct eller mr röntgen och om tre månader vill de göra en ny hjärtkat där de ska göra ännu en ballongvidgning och antagligen sätta en eller två stentar på vänster lungartär...
 
Varje gång man får upp förhoppningarna om att detta helvetet snart är över så kommer nått nytt. Nått man innerst inne egentligen bara väntar på, så jag fattar inte varför man egentligen blir så besviken. Vi borde ha lärt oss vid det här laget.. Men det var som mamma sa när jag berättade för henne, vi får rikta in oss på att få bosätta oss på sjukhus någon gång per år, på så sätt blir vi iaf inte besvikna när det väl händer. Läkaren sa att har vi tur så räcker det att vidga stenten ca ett år senare och gången efter det kanske det hinner gå två år. Så på väldigt långt sikt lär vi nog aldrig bli klara...
 
Vi stannar iaf några dagar extra, permission på Ronald tills Waranet är så pass stabilt att de inte behöver ta nya prover var dag. Antagligen hemgång på fredag om det blir ungefär som det brukar. Labbet hemma har bara öppet måndag-torsdag och vi vill inte åka fram och tillbaka i nästan två timmar för något som tar ca två minuter! Icke!

Dagens ORD

Dreams come a size too big so that we can grow into them.


Redan klar..

När vi kommit tillbaka till Ronald efter vår tripp i leksaksaffären så räknade vi lite och kom fram till att om det gick som det brukar för Livia på hjärtkaten så skulle hon inte vara klar förräns runt 19 tiden, så när de ringde halv sex blev vi lite förvånade! Är det redan klart?!
 
Jag gick direkt upp till min lilla loppefis, eller ja, först gick jag in om avdelningen för att hämta mat till henne. Hon var sååå hunrig. =( Jag möttes av en halvgnällig stumpa utan grimma! =D Hon hade lite syrgas på tratt, men den låg in alls där den skulle och ändå var syresättningen uppe på 98% =D
 
[ Ingen grimma! =D ]
 
Dennis kom upp ett tag senare och avlöste mig, man får bara vara ensam inne på post-op, de har blivit mycket striktare med reglerna för innan brydde de sig inte så mycket =/
Jag gick tillbaka till Ronald och lekte lite med Leo, snackade med Line och Pierre en stund innan jag gick upp och mötte Dennis och loppan på avdelningen för att säga godnatt.
 
Precis innan jag kom upp till Livia hade de gett henne lite extra sovmedicin, men hon skulle icke sova. Tror nog hon var för hungrig för det, hennes puls hade gått ner till normal efter hon fått i sig lite mat och till slut hade hon kunnat somna men vaknade självklart när de gick ner till avdelningen.
 
[ Ljumskarna där de gått in =/ ]
 
Fick ordnat mer mat till henne och pratat med sköterskorna om medicin, mat, inhalering osv. Sa godnatt till dotter och man innan jag gick tilbaka till Leo som stannat kvar på Ronald för att leka mer med Liam. Och så hoppade vi alla ner i sängen! ;)

Jätte kul!

Undertiden Livia var inne på op.n så körde vi ner till stan. Vi fikade lite på subway innan vi gick in i den 2000 kvadratmeter stora leksaksbutiken Jätte kul.
Ända sen vi hittade den affären för så många månader sen har jag tänkt att Leo skulle få gå in och välja precis vad han ville för att han har varit så duktig genom allt detta med Livia. Och nu hade vi äntligen möjligheten till det! =)
 
 
Precis vid ingången har de tre stora typ legogubbar, riktigt stora som ni kan se på bilden! =)
De hade lite rea just nu för de håller på att bygga om. Vi hittade väll inget speciellt egentligen och så mycket billigare var det faktiskt inte. Men vi hade lovat Leo så vi gick ett varv innan han fick bestämma sig.
Och vad valde han? Istället för att välja en stor bil eller något pussel eller liknande så väljer han.....en film. Aja, han fick som han ville iaf! =)

Hjärtkat..

Ett tag trodde vi att det inte skulle bli någon hjärtkat idag. Livia skulle vara tvåa, mest för att hon brukar ta tid och det brukar vara svårt på alla sätt och vis när de ska "mäta" henne. Vi skulle vara på sjukhuset vid halv elva. Alla vakande vid nio tiden, då Livia skulle fasta efter fem så var där ingen som behövde gå upp och sätta igång hennes mat alltså fick vi alla sovmorron. Vi tog det lite lugnt, badade och emlade Livia innan vi tog oss en mysfrukost hela familjen.
 
På sjukhuset var det bara att vänta ut tiden, tiden gick och gick och gick. Kontaksköterskan kom och pratade lite med oss, frågade hur det var osv. Hon frågade om Livia stackarn var hungrig. Man märkte inte direkt något på henne men klockan gick och tillslut hade hon fastat i ca 11 timmar. Sköterskan gick och pratade med personalen så fem minuter senare stod vi i hissen för att åka och sätta en nål på henne. Ingen på avdelningen försöker ens sätta nål på Livia då de vet hur svårt det är. Så upp till op och sätta nål, ner till avdelningen och sätta näringsdropp så min lilla loppa inte skulle svälta.
Men vi hade tur, bara en halvtimme senare så var vi på väg till op, och denna gången för att söva loppan så de kunde genomföra hjärtkaten! =) Klockan hann bli halv två innan vi var iväg... =(
 
[ Livia sitter i fängelse! ;) ]
[ Livia med näringsdroppet! ]
[ En lite drogad Livia påväg till op. ]
 
Livia fick lite lugnande innan vi gick iväg så ögonen gick ikors lite redan då, men när vi kommit in i op salen så vaknade hon till. Då vaknade Nicke nyfiken och skulle se vad som hände, så mycket att titta på =)
Som vanligt så kollar de personnummer och id-bandet så allt stämmer, förutom att vi inte hittade hennes id-band. Narkosläkaren Jonas sa "jag och Livia har samma födelsedag så jag vet exakt när hon är född och hur gammal hon är!" Det är så kul att han kommer ihåg det varje gång, det var så han tröstade mig första gången jag lämnade Livia i hans händer, det var första gången jag lämnade henne överhuvudtaget så man har verkligen fastnat för honom och han är verkligen en underbar person!!
Efter att ha letat exakt överallt så hittade vi bandet uppe vid blöjan, hur det nu har kunnat ta sig dit det vettefan, men nu kunde de sätta igång iaf! ;)
Livia fick hjälpa till att hålla ordning på sakerna, hon fick hålla i syrgasmaksen tills hon somnade och vid ett tillfälle hände det rätt mycket runt omkring, jag och Jonas snackade lite om allt möjligt, han frågade b.la om hon åt något via munnen och precis när jag berättade att Livia slickade lite på en pepparkaka tystade han mig för då sa Livia "mamma". Hon letade efter mig och Jonas berättade att jag var här previs bredvid och så fann hon mig en sista stund innan hon somnade! =D
 
Underbart, Livia sa sitt första ord och jag kunde lämna henne där med ett leende på mina läppar!! =D

Dagens ORD

A positive mental attitude can turn a stumbling block into a stepping stone.


Hamstern

 
Ja här bor vi nu i Hamstern eller vattenmätar rummet som det också kallas. Leo säger hela tiden att vi ska gå till Grodan, det var ju där vi bodde sist och där skulle vi bo även denna gång. Men tyvärr är det upptaget =(
 
Leo och Liam hittade varandra direkt igen! Jätte kul att de kommer ihåg varandra, det var ändå ca fyra månader sen sist och då hann de inte leka mer än några timmar. Jätte kul att jag och Dennis kommer så bra överrens med Line och Pierre också! =D

Inför op.n

Dagen började riktigt tidigt, iaf för mig då jag hade natten med Livia. Klockan ringde lite i sju och då hade jag hunnit sova i ca fyra timmar. =/ Men det var bara att stiga upp, faktiskt inte så trött som jag trodde jag skulle vara, fixa det sista, väcka Leo och göra honom iordning innan vi packade in oss i bilen.
Min kusin skulle åka med till Lund så det var full bil, men vi fick plats! =)
 
Var i Lund i lagom tid till lungröntgen klockan nio och sen upp på avdelningen för resten av undersökningarna. Vi hade ett litet inskrivningssamtal, tog EKG och blodprover innan vi körde till Ronald för att packa in oss där.
 
[ EKG ]
 
[ EKG ]
 
Men när vi kom till Ronald så hade de inte fått någon anmälan om att vi skulle komma. Såklart! Det var ju inte första gången vi kommit dit och där inte fanns någon bokning tyvärr. Men de ringde till avdelningen och gav oss deras extra rum så det ordnade sig till slut. Men rummet är inte det bästa, liten toalett så vi får byta blöja på skrivbordet + det har blivit lite spring in och ut, då där är en dörr i vårt rum som går till vattenmätaren =(
Aja, vi får bo tillsammans iaf och Leo har ju hur kul som helst där ute ändå, hans gamla kompis Liam är ju här! =D
 
Sen halvsprang jag och Livia upp till sjukhuset igen, vi skulle göra ultraljud på hjärtat kvart i tolv och hann precis i tid. Det gick väll inte sådär jätte bra. Livia har börjat säga ifrån ordentligt nu när hon inte vill + att hon var trött. Efter en stund testade vi att ha henne i min famn och då somnade hon så vi kunde få gjort det mesta. Hon vaknade till några gånger så läkaren släckte ljuset. Inte bra, jag som redan var trött somnade nästan när han gick ut i fem minuter för att Livia skulle få lite paus...hehe
 
När ultraljudet var klart gick vi ner till apoteket och hämtade ut vaccinationen, Dennis och Leo hade varit kvar på Ronald under tiden och sen lämnat bilen lagom tills vi skulle träffa sjukgymasten.
Livia var så slut, hade varit en tidig morron för henne också så hon sov sig igenom mötet. Vi fick pratat en del om hur det gick med träningarna osv och bestämmde att vi skulle ses en gång till innan vi åkte hem så de kunde se hur Livia rörde sig osv osv.
 
Sen var det bara att vänta in narkosläkaren, han skulle kolla på Livias händer och fötter för att hitta något bra kärl att sätta nålen i. Han hittade något på båda fötterna, han gjorde små markeringar som visade var vi skulle emla henne och så sa han att vi kunde emla en av händerna, det kvittade vilken då de båda såg lika kassa ut..haha
Det var så roligt när han kom in i rummet för det första han sa var att "det är en mamma jag känner igen!" Jo tack, kul, men så är det när man spenderat nästan elva månader på sjukhus... =/

Sms.a och köra

Jag kan erkänna att jag har skickat sms och kört samtidigt, även svarat om någon ringt osv. Men jag har verkligen tänkt om sen jag fick barnen och verkligen nu efter att ha sett denna filmen. Sjukt att allt kan gå så fort!!
Kör jag och Dennis är med i bilen så får han ta hand om telefonen, vill inte utsätta någon för fara och speciellt inte oskyldiga små barn.
 
Även om du inte sms.ar / pratar i telefon samtidigt som du kör så kolla på denna filmen. Ni har säkert sett den på facebook och liknande innan. För videon vidare! Öppna ögonen på ungdomar och vuxna!
 

Dagens ORD


Packat och klart

Då är allt packat och klart. Imorron åker vi till sjukhuset igen =/
 
[ Fattas faktiskt lite på bilden, så lycka till att vi får in allt i bilen + vår mega vagn, två stora bilstolar och fem personer...hmm, hur ska detta gå?! ]
 
Har fått städat ordentligt här hemma nu, tvättat undan all tvätt och när vi kommer hem ska vi renbädda. Då har man något att längta hem till förutom familjen då då! ;)
Tur det är min natt att vara uppe för jag tror inte jag hade fått så mycket sömn ändå. Är allt lite nervös, det är mycket som står på spel... =(

Kistan

När vi kom hem med Livia efter första turen på sjukhus så hade jag köpt en kista av en kompis. Men iom vi låg inne så länge dröjde det ett tag innan vi kunde hämta hem den och sen har den mest stått i garaget i väntan på att den skulle få lite kärlek. Och det har den äntligen fått nu! =))
 
 
Vad tycker ni?
 
Just nu står den i vardagsrummet men det är tänkt att den ska stå i barnkammaren sen. Men först måste vi få iordning i garaget så vi kan flytta ut hundburen där igen osv. Så till sommaren borde allt vara på sin plats?! ;)

Dagens ORD

Det äkta miraklet
är inte att gå på vatten eller i luften, utan att
vandra på jorden!


Julgransplundring

Ikväll har vi varit hos min moster Gun på den årliga julgransplundringen. Tänk, för bara ett år sen var jag höggravid och dansade där runt granen med Leo. Så mysigt och detta året fick Livia vara med! Nästa år får hon dansa med oss också, det var lite klyddigt med syrgas och allt! =)
 
Vi åt god mat, snackade och skrattade och hade jätte kul. Leo sprang mest efter Måns som apade sig och Leo och Alva hade kul när de bråkade med Kevin och Elias.
Livia åkte mest fram och tillbaka mellan allas famnar så jag tror inte jag hade henne mer än kanske en halvtimme ikväll.
 
Mot slutet spelade vi lite spel. Gun hade fått några nya spel i julklapp som vi testade. Det ena hette "vem i rummet" riktigt kul, man läste upp en mening på ett kort och så skulle alla peka på den personen de tyckte det påståendet passade bäst in på t.ex Vem i rummet hade klätt av sig naken inför alla för minst pengar..hahaha. Det andra hette "pinsamt vetande" eller nått sånt och då läste man upp frågor som är typ pinsamma att man kan t.ex. Vilka fyra färger innehåller Lidls flagga?!
Så kvällen slutade bra som vanligt förutom att det snöade en hel del när vi gick hem. Leo snubblade precis när vi kommit ut, han trillade och slog huvudet i huset, man riktigt hörde boink. =( Men det gick bra! =)
 
[ Alva och rt Måns! ;) ]
 
[ Alva och rt Måns igen! =) ]
 
[ Jami och Livia! =)) ]
 
Min morbror och även mammas moster Lena köpte några pins, så fick sålt 7 st bara ikväll! =)) Det går framåt! =D
Bara hojta till om ni också vill köpa!

Avfrostning

Idag har vi varit så duktiga och frostat av frysen! =D Det var på tiden, har inte frostat av den sen vi köpte den för ca tre år sen! =P
 
Jag stod där med en skruvmejsel och hårfön, jag borde haft en ishacka..haha. Men efter många om och men blev det klart och när Leo gick förbi ställde han självklart den viktigaste frågan: "Var är all glass??!" hihihi
 
[ Ser ni sicket isberg vi hade i frysen? =/ ]
 
Ett tips till er som inte har en sån ny modern frys som avfrostar sig själv är att frosta av frysen under vintern när det är kallt och gärna snöigt! Lägg ner alla frysvaror i påsar och lägg det i en snöhög. Även om där inte är lika kallt som i frysen är det iaf kallare där än inne i huset! ;)
 
 
Vi fick passat på att rensa ordentligt, gammal glass och kakor som inte är så goda efter ett år i frysen åkte ut...hehe

Django Unchained

Igårkväll såg vi Django Unchained, den var riktigt bra! En hel del fräcka scener men själva historien var väldigt hemsk, jag menar även om det kanske inte riktigt var just såhär under den tiden så var/är det ändå inte ok med slaveri och slavhandel osv osv! Men om man ser bara filmen utan att tänka på vad den handlar om så var den riktigt, riktigt bra, den hade det mesta! =)
 
 
 
Handling:
Prisjägaren Dr King Schultz fritar en grupp slavar genom att överfalla två slavhandlare. Hans plan är att få hjälp av Django, en av slavarna, att söka upp och identifiera bröderna Brittle, på vilka Schultz har ett kontrakt. I gengäld lovar han inte bara Django att återfå sin frihet efter avslutat uppdrag, Schultz lovar att hjälpa Django att rädda sin hustru. Detta sökande leder dem till den hänsynslöse plantageägaren Calvin Candie. Samtidigt sammansvetsas Schultz och Django till ett dödligt effektivt team. Men hur långt kan de gå?

Dagens ORD

När man tycker att man inte har tid
kan det vara rätt tid att koppla av!


Myskväll

Idag har vi riktig myskväll här hemma! =)
 
 
 
God mat och lite dricka till det, min älskade Bacardi Breezer Blåbär!! Mums!! =D
 
Barnen sover och jag och mannen ska se film, Django Unchained! Hörs imorron! ;)

BVC

Livia 11 månader
 
Vikt: 7090 gram
Längd: 66,1 cm
Huvudomfång: 41,5 cm

Dagens ORD

It always seems impossible
until it is done!


The Impossible

Har ni inte sett den så måååste ni se den. Jag kunde inte hålla tårarna borta och inte Dennis heller. Där var några starka scener, men den är jätte bra gjord och det är helt ofattbart att det verkligen hänt. Jag kan inte sätta mig in i det kaoset och jag hoppas ingen behöver gå igenom detta igen!
 
 
Handling:
Maria, Henry och deras tre söner är på semester i det tropiska Thailand. När familjen njuter av solen vid poolen slits paradiset i bitar av den enorma våg som drar med sig allt i dess väg och splittrar familjen.

The Impossible är baserad på en sann historia om en av de tusentals familjer som drabbades av den ofattbara katastrofen 2004. Den visar hur familjen kämpar för sitt liv, men också hur främlingar hjälpte och stöttade varandra för att överleva tillsammans.

Barnen inviger

Barnen inviger lite nya saker! =) Som:
 
[ Leo inviger sin nya filt med armar! En toppen uppfinning! ;) ]
 
[ Livia inviger sin nya stora stol! =) ]
 
[ Och Livia sitter i en kundvagn för första gången! =D ]

Dagens ORD

Life asked death,
"why do people love me but hate you?"
death responded,
"because you are a beautiful lie and i am a painful truth!"


Om du har barn

Haha denna videon är bara sååå härlig. Ni måste se den! =)
 

Större

 
Känns precis som om Livia blivit lite större, på alla sätt och vis. Idag fick jag en känsla av att hon utvecklades och växte liksom, innan har det bara kännts som om allt stod still. Ibland när hon är uppe hos någon kan man tycka att hon ser så stor ut, på längd och så. BVC dags på fredag så då får vi se vad det gäller den biten! =)
 
Livia har lärt sig vinka, ja hon har ju kunnat det ett tag, men nu kan man be henne göra det och så gör hon det, nästan alltid! ;)
Nu idag kännde vi att hon är jäätte svullen i tandköttet igen, så denna gång hoppas vi där ska ploppa fram några tänder! Hon har blivit väldigt kelen på sista tiden, vill gärna vara uppe hos en. Och sen hjälper inte mardrömmarna till, hon halvskriker i sömnen och blir inte lugn förräns man tar upp henne.
Det är mysigt när man har henne uppe och hon är kelen, hon drar upp benen och krymper liksom ihop till en liten boll! =) Och hon har blivit så kittlen, man kan knappt röra henne under armarna eller vid halsen..haha, så jäkla sött nu när hon börjat skratta lite mer med ljud! =D
 
Strumporna får oftast inte sitta kvar på foten, är det inte hon själv som drar av dem så är det Leo. Han har aldrig varit ett stort fan av strumpor..haha.
Loppan kan sitta själv, dock så är vi alltid i närheten eller har kuddar runt henne. Med tanke på Waranet så vågar vi INTE ta några risker med henne!
Magträningen börjar gå åt rätt håll, hon kan ligga på plattan en stund innan hon börjar gnälla, det går liiite bättre i soffan om hon har sin aktivitetsplatta framför sig. =)
Hon vet fortfarande inte vad hon har benen till, ställer vi henne upp så hon lutar framåt och ser sina fötter går det bra i några sekunder, men annars är benen som spaghetti eller så håller hon upp dem eller svänger med hela kroppen precis som om hon leker inte nudda golv..hahaha.
 
Det känns skönt att man känner att det är på väg åt rätt håll, men nu är man bara så rädd att detta sista sjukhusbesöket ska antingen sätta stopp för det eller skjuta det långt, långt framåt igen...lilla älskade Livia vad du måste gå igenom...

Dagens ORD

Strong people don't push others down, they lift them up!


Nålar

 
Jag har gått som på nålar hela dagen! =/
Dels för att jag var nervös för min systers uppskrivning men mest för att Livias hjärtekompis blev opererad idag.
 
Har precis fått nyheterna att lilla Mejas operation gick bra, de fick gjort vad de skulle och föräldrarna har fått träffa den lilla kämpen! =)
Hon är precis som Livia, alltid glad och härlig. När hon hade fått lugnande imorse så hade hon haft sååå mycket att prata om, hon bara babblade på hela tiden och det var skratt och inte tårar inne på operationsbordet när hon skulle sövas. Känner igen det så väl, även om jag inte kunde hålla tårar borta när jag lämnat Livia så skrattade man även där inne när hon snackade och snackade i ett! =)
 
Är så glad att allt gått bra! Hon är en liten mini Livia, en glad, stark och en riktig, riktig kämpe!! Längtar tills på måndag då vi ses!

Dagens ORD

Har ni revaxör som stolpiller ? För du hör ju med röven..


Trappan

Den senaste veckan har vi hållt på och fixa och dona och slipa och måla i trappan. Hade vi vetat att det var så enkelt som vi gjorde det till så hade vi fixat detta för längesen! ;) Kan säga att det blev stooor skillnad och vi är såå nöjda med resultatet!! =D
 
[ Heltäckningsmatta på trappstegen, ful gummilist och träfärgade räcken. ]
 
[ Svart och vit enkel trappa med en enkel remsa halkskydd! =) ]
 
 
Allt som behövdes var lite spackel och färg! Kan ni förstå att vi är nöjda??! ;)
Vad tycker ni?

Tränar magläge

Livia gillar INTE att ligga på mage så denna julklappen var perfekt. Hon har lite underhållande saker precis under henne så hon kan tycka det är lite roligare att träna! =)
 
[ Ser ni sicken arg blick?! Den fick jag när jag la henne där första gången! =/ ]
 
[ Detta är typ den enda gången Livia visat att hon har temperament! ]
 
Livia blir inte alltid så glad när man lägger henne där, men hon har så smått börjat vänja sig lite och kan ligga lite längre stunder. Igår låg hon i soffan på mage och försökte nå sin speldosa som vi lagt framför! Ca 10 minuter (!!!) så länge har hon i princip aldrig legat på mage innan! =)
 
Det är svårt att träna med henne också, hon är väldigt kräkig just nu så man vågar knappt röra henne, än mindre lägga henne på mage. Så vi har ungefär 30 minuter på oss innan varje gång hon ska äta, sover hon då så väcker man ju inte henne heller, så vissa dagar blir det kanske 1-2 träningsgånger bara! =/ Hoppas kräkningarna försvinner snart så vi kan träna lite mer ordenligt! 

Dagens ORD

Det finns tecken och nyanser i livet
som du kanske inte ser förräns du
tvättat dina ögon med tårar


Ägg Kul

Leo var trött igårkväll, men han skulle inte sova. Så vi pysslade lite istället, målade på kokta ägg! =))
 
[ Leo fick använda vattenfärger så tog jag mina tuschpennor! =) ]
 
 
[ Hittade en bild på nätet som jag försökte rita av lite! Blev rätt nöjd! =) ]
 
Det är inte så lätt att måla på ägg så jag var helt koncentrerad när Dennis kom och fråga om jag hade någon koll på Leo. Fattade inte vad han menade, han satt ju bredvid mig, men så kollade jag upp och såg att han hade målat på hela händerna och i ansiktet..haha. Ja han åkte rätt ner i badet och sen i säng! ;)
 
Leo tyckte det var kul och höll sig sysselsatt i mer än fem minuter, ett tips till alla er med barn som inte kan sitta still för länge! ;)
Och det är ju enkelt, man har oftast både ägg och pennor/vattenfärg hemma, billigt och bra!

På väg?

Livia blev jätte intresserad av pepparkaksburken när vi var hos mamma/mormor. När mormor öppnade burken för att ta en åt sig själv så fick Livia också tag på en. Vi tänkte att det inte gjorde så mycket då hon ändå inte äter det..och det gjorde hon inte heller, men hon slickade på den, flera gånger!! =D
 
Dagen efter när vi satt och fikade lite hade vi gett henne en majskrok och hon åt liten mindre än halva på den! =)) Känns som om det kanske är på rätt väg nu, får hålla tummarna!!
 

Dagens ORD

Nya kvastar sopar bra men det är de gamla som hittar alla vinklar och vrår.


Duktig Leo

 
Kanske lite äcklig och ointressant information till er läsare, men i torsdags så bajsade Leo på pottan för första gången och idag bajsade han på den stora toaletten! =))
Dock så vill han ändå inte lägga blöjan, vi har testat med att ha kalsonger på honom, men det hjälpte inte. Där kom kiss i dem och han sa inte ifrån att han behövde gå på pottan så blöjan stannar ett tag till. Men i sommar ska han lägga den! Så är det bara!! ;)

Kiss och Bajs Åldern

 
För ett tag sen började Leo komma in i den berömda kiss och bajs åldern. Det är det enda vi hör dagarna långa. Kiss hit och bajs dit. Kissa under bordet, bajsa under bordet, prutta under bordet. Jag undrar var han får allt ifrån. Men kanske inte så konstigt ändå då jag och Dennis nog aldrig har lämnat det stadiumet..hahaha

Dagens ORD

Ett fynd är något du inte har användning för till ett pris som du inte kan motstå.


Gamla bilder

Gick igenom en massa skräplådor där uppe och hittade en hel del gamla foton! =)
 
 
 
[ Språkresa i England i 3 veckor i juli 2003 ]
 
 
[ Utklädning i skolan 2003 (fotografen kallade mig Pokahontas haha) ]
 
 
[ Bättre bild på utklädningen =) ]
 
 
[ Fotografikurs 2004 på gymnasiet ]

Nya saker

 
På vi föräldrar sidan tror jag det var, iaf så hade en sida erbjudande på dessa saker. Ett halsband, ett armband och ett paket med hjärteband. Mer än halva priset rea så jag slog till. 
Både halsbandet och armbandet är från Teething Bling och är alltså tuggvänliga. Jätte bra nu när Livia snart ska få sina tänder och redan stoppar in allt i munnen! =) De andra banden kom för några år sen och stödjer hjärt - lung fonden! Lite nya saker bara sådär! ;)

Dagens ORD

Den friske har många önskningar. Den sjuke bara en.


Hjärtepins

 
Nu äntligen har hjärtepinsen kommit.
Ni kan köpa dem av mig, de kostar endast 40 kr.
Skicka ett mail till lillagroda@hotmail.se märk mailet med Hjärtepins så jag inte missar det.
Skicka med er adress så kan jag posta det till er utan extra kostnad om vi inte ordnar ett möte! =)
Jag kommer ge er mitt kontonr så ni kan föra över pengarna där.

Tack Pernilla!

Var hos min kusin i söndags för att hämta hem en påse full med kläder.
Det var snälla, fina Pernilla som hade kollat igenom deras gamla kläder och gav Livia en hel del. Kläder i lite större storlekar som hon kan ha och växa i. Jätte snällt och du ska ha ett stort tack Pernilla!!
 

Dagens ORD

Var dej själv, det finns redan så många andra.


Bildvisning

Idag blev det en lång dag, vi var på bildvisning först för att se på och välja ut bilder från fotograferingen.
Vi fick först kollat igenom alla bilderna själva, och först blev jag lite besviken, perfektionist som jag är =/ Kunde bara se 2-3 bilder som jag ville ha. Men så kollade vi igenom dem en gång till, valde ut vilka som blev bättre än dem andra men efter var gång man kollade på bilderna som blev alla bättre och bättre. 
Livia var väldigt reserverad när vi var där och såg sur ut på nästan alla, men där blev några riktigt riktigt bra bilder.
 
Efter en timme av en massa velande hit och dit åkte vi där ifrån och hade beställt 16 (!!!) bilder varav 14 st olika. Där blev porträttfoto på Livia, en enskild tavla med tre foton i på Livia och ytterligare en på barnen tillsammans och så en liten större tavla med båda. 
Som tur var så hade Peter lite rabatter vi kunde utnytta så vi kunde spara en hel del, men det är ju som de säger, dessa bilderna man tar hos en riktig fotograd är en investering. Det är ju inte så att vi kommer sätta upp bilderna och sen göra oss av med dem eller lägga undan dem om ett år utan de kommer ju sitta där typ alltid nu! 
 
Åh kan knappt vänta tills om en vecka ungefär då vi äntligen får hem dem och kan pryda våra väggar med våra underbara barn! =)
 
 
Efteråt körde vi och tog nya prov på Livia, åkte in om posten för att skicka lite paket och så handlade vi också innan vi var tvugna till att köra hem för Livia skulle ha mat. Vi hann inte in om vårdcentralen för att hämta nya sprutor så vi får ta det en annan dag..
Under tiden var Leo faktiskt hos moster, hon hade kommit en stund innan vi skulle köra och Leo ville följa med henne hem. För en gångs skull var Mathilda på bra humör och hade orken att ta honom i några timmar när vi var iväg. Skönt att du är tillbaka Mathilda! =))

Skrivbordsunderläggs tips

På de flesta ställen, b.la IKEA kan man köpa underlägg till skrivbordet som skyddar golvet när man flyttar stolen ut och in, fram och tillbaka.
Men vet ni, det går att använda till såg mycket mer än bara det! =)
Här kommer några andra användningsbara tips!:
 
[ På väggen för att skydda mot smuts om man t.ex har en hund som lägger sig mot väggen heeela tiden, precis som vi! ]
 
[ Bakom matskålarna till ovannäma hund för att skydda väggen eller köksön osv! ]
 
[ Under matstolen så ni slipper skura golvet var gång barnet ätit och kastat all mat runt om sig! ;) ]
 
 
Detta är då vad vi använder underlaget till men där finns säkert hur många olika användningsområden till.
Om ni kanske har några tips så berätta gärna så kan jag fylla på listan! =)

Dagens ORD

Lyckan är likt en parfym. Vi kan inte stänka den på andra utan att några droppar faller på oss själva.


Till Livia

 
Hamnade på en sida på nätet och blev förälskad i dessa håband och klämmor till Livia, så fick klickat hem dem! =)

Barnkammaren

I julklapp fick vi b.la 4 st hyllor, två av dem är på g upp i vardagsrummet och de andra två skulle sitta i barnkammaren! =) Vi fick även satt upp barnens porträtt de fick i doppresent! =)) Och såhär blev resultatet! =)
 
Före:
 
Efter:
 
Lite bättre bild på porträtten och hyllorna! =)
 
 
Vad tycker ni?

Dagens ORD

Även en tusenmilafärd börjar med ett steg.


Öppna förskolan

Jag och barnen gick upp på öppna förskolan idag så de kunde få leka av sig lite, men mest var det för att Dennis skulle slipa här hemma och de skulle inte vara i dammet. Efteråt tänkte vi gå bort till mamma men så blev det som det blev...
 
[ Livia leker i deras pool! =) ]
 
[ Medans Leo byggde koja med alla kuddarna, detta var precis efter han kraschat allt! ]
 
Imorse hade vi strömavbrott i ca en timme, men öppna förskolan fick inte tillbaka sin ström förräns precis innan vi skulle gå. Där var rätt kaaaallt även om de försökte tända lite ljus. Gick till mamma för att ordna mat till Livia, men icke, vi gick bara förbi då de inte fått tillbaka sin ström =/ Så hem där det fanns ström och gjorde mat till loppan. Som tur var så hade Dennis hunnit slipa klart och dammsuga så det var inte så farligt dammigt här inne mer!
 
Det är sjukt så beroende man är av el! Vi måste ju ha ström för att kunna göra mat till Livia och för att hennes syrgasmaskin ska fungera som är det viktigaste, skit i om inte tv.n eller datorn fungerar, där finns annat att göra. Men Livia måste ha sin syrgas!!!
Tyckte det var riktigt skumt också att mamma och de inte hade någon ström när de bor mellan vårt hus och öppna förskolan! Att det är sån skillnad på bara några meter! Det blev att vi fick beställa pizza och åt hos oss, iom mamma och de inte haft någon ström på hela dagen så var där riktigt kallt, sån tur vi hade varmt och gott hos oss! ;)

Tandborstnings timer

Alla med små barn vet att de flesta barn har perioder då det är mer eller mindre omöjligt att få borstat deras små gaddar!
 
Man tycker att man testar allt, sjunger med dem, gör det till en lek, låter barnen borsta själv först ibland kan det hjälpa om de får borsta mammas eller pappas tänder.
Vi har i flera, flera månader haft stora problem med att få borsta Leos tänder, ibland får vi riktigt brotta ner honom för att få det gjort.
 
Men så för ett tag sen hittade jag denna tandborstnings timern och då blev det hela rätt mycket roligare. Han får lov att trycka på knappen själv och så borstar vi.
 
Timern för tandborstningen är 2 minuter, lampan blinkar grönt och när det börjar närma sig slutet så blinkar den fortare och till slut lyser den rött och då är man klar.
Där är även timer för när de ska tvätta händerna, 20 sekunder. 
 
Jag kan verkligen rekomendera denna, den har hittills funkat alla gånger och Leo har fått renare tänder! ;) 
Där är både klisterlapp så man kan fästa den på väggen och så medföljer en sugpropp så du kan sätta fast den ordenligt på t.ex kakel utan att det lämnar några märken! =)
 

Projektet

Kommer ni ihåg för typ 1½ år sen så berättade jag om ett projekt? I vilket fall som så har jag inte haft tid, lust eller ork att göra klart det sen Livia kom. Men nu är det äntligen klart! =D
 
Projektet var att måla om vår bokhylla så den passade in bättre med färg osv. Det har tagit lite tid då man fått måla den tre gånger och så har man inte kunnat göra hälften för färgen inte torkat..haha
 
Före:
 
Efter:
 
Vad tycker ni?

Dagens ORD

When you really love someone,
age, distance, height, weight..
is just a damn number.


Äntligen ♥

Äntligen har vi fått haft en ny lekdejt med Livias bästa kompis och hjärtevän Ellie! =))
 
Barnen badade i förmiddags och vid ett tiden satt vi i bilen på väg mot Malmö! Har inte varit hos dem innan och vi kände inte igen gatuadressen så vi fick sätta gps.en. Vi körde fram och tillbaka, hit och dit och till slut kom vi ut vid stadiongatan ungefär och vi fattade nada. Varför ville gps.en att vi skulle köra en massa rundor när det hade räckt att köra rakt fram och svänga två eller tre gånger istället för typ femton?! Aja, vi kom fram iaf! =)
 
När vi kom dit sov Ellie så vi satte oss på golvet med Livia, snackade en hel del och tillslut så kom fikan fram. Halvvägs igenom fikan ungefär så vaknade äntligen Ellie och vi kunde träffa det lilla underverket igen! =D Livia blev förtjust över att se henne men Ellie hade mest ögonen för Leo..haha. Större barn är ju alltid roligare, vem vet Leo är kanske hennes framtida pojkvän?! Haha
 
[ Livia leker med Ellies julklapp, en sjungande tomte med dansande möss! =) ]
 
[ Jocke, Ellie och Leo kollar i en bok med bilar och ljud! =) ]
 
Ellie har ju som tur är sluppit en massa sjukhus, men hon är rätt tidig i sin utveckling ändå. Hon är så stabil och har börjat gå så smått så hon hade ju mycket roligare med att försöka få tag på Leo när han sprang rundor. Livia tyckte det var roligt att se på och hon hade säkert gärna varit med om hon bara kunnat! Hon nöjde sig ändå med att sitta lite i soffan och på golvet och leka och titta på.
 
Det har varit jul som säkert ingen har missat. Det var först tänkt att vi skulle åka dit innan och träffas igen, men så var vi på sjukhus så det fick bli idag istället. Snart fyller även Livia och Ellie 1 år så vi bytade lite presenter! =)
 
[ Leo fick en fin Byggare Bob målarbok och kritor! =) ]
 
[ Livia fick en jätte söt klänning med söta underbyxor till! =) ]
 
Tack så jätte mycket för idag Anna och Jocke och tack för de fina presenterna!! =D Måste träffas snart igen, det kan inte gå flera månader! Men flyttar ni hit så kan vi ses oftare!! ;)

Livias outfit


Dagens ORD

Man kommer aldrig först om man går i andras fotspår.


Linslusar =)

Mina barn är såna fina, fina linslusar! =D 
Igår ringde Peter (fotografen) för att höra hur gamal Leo var. Hade glömt skriva det på lappen man fyller i innan en fotografering. De hade nämligen ringt från Trelleborgs Allehanda för att höra om han hade några barnbilder till deras familjesida. Självklart sa han så idag var barnen med i tidningen igen! =D
 

Boll Lek

 
Imorse körde vi bort till hallen för att Leo skulle kunna gå på sin första boll lek. Han såg verkligen fram emot det, men när vi väl kom dit så var han så blyg. Han stod vid vår sida och kollade bara.
Han ville inte ens gå till sina kompisar =(
Livia tyckte det var intressant, hon kollade med stooora ögon och snackade som in i. Jag sa att Livia vill nog vara med och så nickar hon..hehe =))
Träffade Mathildas chef där, hann inte prata med henne så mycket dock! =/
 
Efter en liten stund mjuknade han upp lite, jag kunde till slut få honom att iaf sparka liten på en boll fram och tillbaka, hit och dit. Några övningar var han med på, men det var inte så mycket att hurra för.
Iom det var första gången så gjorde det inget att jag var med och försökte puffa Leo lite, men nästa gång får föräldrarna bara sitta på läktaren och vänta.
 
Det är tur att det bara kostar ynka 100 kr för terminen och då får de en t-shirt också. Men tror nog han kommer mjukna upp lite mer efter någon gång. Jag hoppas det iaf!

Dagens ORD

Historien lär oss att vi ingenting lär av historien.


Slip, slip, slip!

 
Såhär snygg var jag idag när vi skulle slipa trappan! =) haha
 
Leo hade en extra dag på dagis och Livia spenderade några timmar hos moster Mathilda. På så sätt kunde jag och Dennis slipa, spackla och måla trappan! =)
Jag ska se om jag kan fixa före och efterbild sen, Dennis tog inga kort nu innan han drog bort heltäckningsmattan på trappstegen men jag ska se om vi har någon bild i arkivet!
 
När det var dags att hämta Leo på dagis så körde jag in med honom i stan för att gå några ärenden, så kunde Dennis slipa lite till. Klistret är möjligtvis giftigt så inga barn hemma och så ska vi sova hos mamma/mormor inatt! Mys! =)

BVC

Livia 10 månader och 2 veckor
 
Vikt: 6980 gram
Längd: 65,5 cm
Huvudomfång: 41 cm

Dagens ORD

Du skall aldrig missunna en rik man. Han är bara en fattig man med pengar.


Nyklippt

 
Då har jag äntligen fått varit och klippt mig idag. Jag försöker gå var tredje månad, mest för att håret inte ska bli för slitet och jag måste klippa av allt som jag verkligen kämpat för att få. Dock så blev det efter fyra månader denna gången iom sjukhusbesök och sen har det ju varit storhelger.
 
Frågade frissan vad hon tyckte om håret, om det var i bra skick eller så. De kan ju sin sak så för att bli helt säker är det bäst att fråga! Och jag blev såå glad för svaret! Hon tyckte det var jätte fint, riktigt bra kvalitet och knappt slitet alls. Hon behövde endast klippa nästan 2 cm och det märks knappt. Sååå underbart det känns kan jag säga!! =D Ett bra bevis på att det jag gör nu verkligen funkar!
Har ju haft problem under amningstiden/pumpningen med att jag fällt väääldigt mycket, samtidigt har all stress och oro med Livia inte alls hjälpt till! Men nu är det verkligen på rätt väg och jag kan inte vara gladare!! =D

Skorna

Här är skorna vi fick köpt igår! =) 
Precis innan jag och Livia gick in för att ta prover på henne igår så mötte jag Håkan. Berättade för honom att vi skulle in till Malmö och köpa nya skor till Leo. Allt han sa var "lycka till" och log lite..haha. Ja jag vet att Leo kan vara en pain in the as, men det gick förväntansvärt bra, man blev faktiskt lite chockad när han gick fram till ett par skor och frågade om han fick lov att prova dem. Och när jag frågade om han ville prova ett annat par jag hittat så sa han ja, satte sig på pallen, tog på sig skorna och gick fram och tillbaka lite utan problem, utan protester! Så underbart!!! =D
 
[ Mina nya inneskor! =) ]
 
[ Leos nya coola skor!! =) ]
 
[ Och ett par till till Leo! =) ]
 
Leo ska ha de gråa skorna nu när de är inne och spelar på fotbollen, men sen kommer han ha även dem ute. De paret vi helst ville ha till inneskor fanns såklart inte i Leos storlek! =(
Sko punkten är nog den bästa skoaffären, de har ett väldigt brett sortiment och så har de toppen erbjudanden. Ta 3 betala för 2 eller ta 2 och få det ena paret till halva priset. Tror nog de tjänar rätt bra på det, iaf om hela familjen ska ha nya skor och det blir 5-6 par!

Dagens ORD

Om Du kan lösa en knut med tungan, gör det inte med tänderna.


Plåtats

Åh så skönt det var att få lägga sig ner i soffan, kommer nog inte komma upp härifrån nått mer ikväll ;)
 
Det har varit en lång och händelserik dag. Började med att åka in till Peter på Studio Blå i Trelleborg för att kunna få lite bilder på Livia. Vi var ju som sagt på sjukhuset när öppna förskolan skulle ta porträtt foto så vi dealde lite med Peter. Det blev en kombinerad fotosession och vi fick nog till några porträttfoto där också! =)
Leo var med på några bilder och sen sprang han mest runt. Ska bli kul att se om där blev några bra foton nästa vecka! =))
 
Det hände mycket där, först skulle hon sitta på en kudde, sen ligga, sen sitta i en korg och så bytade vi lite till och så hoppade Leo in emellanåt och så bröt sig Peters hund in och livade upp det hela ännu mer. Hade jätte kul allihop! =)
 
När vi var klara hos Peter så körde jag och lämnade Dennis och Leo på Willys så de kunde börja handla lite medans jag och Livia åkte för att ta nya prover på henne. Det gick bra som vanligt, hon var så slut efter fotograferingen så hon protesterade knappt när de stack henne! =)
Tillbaka till Willys, handla klart, lasta bilen och så vidare till nästa ställe...sko punkten.
 
Fick hittat två par skor till Leo och ett par till mig. Ska ändå dit en gång till innan sommaren och köpa lite lättare skor så då ska Dennis också ha ett par. Tror nog inte Livia behöver några skor..än iaf.
 
Leo somnade i bilen så det kommer nog bli en lååång kväll...aja, jag ska ändå vara uppe till 02 idag, det är min natt, dock så ska han ju till dagis imorron...
 

Dagens ORD

When someone tells me "no," it doesn't mean I can't do it, it simply means I can't do it with them..


Tränat

 
 
Ja då är första träningspasset för detta året avklarat! =) Jag vet inte hur många år sen det var jag tränade sist, tror det var innan jag började på högstadiet för 12-13 år sen =/
 
Men nu ska jag komma iform igen, ska inte ha fler barn heller så då verkar det inte mer än rätt att jag ska ge järnet..hehe
Jag och syrran gick på motionsgympa idag, mest för att testa oss fram lite. Det är väldigt hög medelålder på det passet, typ 65+ =P men det gick bra och jag tror vi kom fram till att vi skulle köra detta passet denna terminen och sen gå över till något annat. Liten lugn start kan man väll kalla det?! ;)

Firade Leo

 
Leo var inte på dagis den dagen han fyllde år, så dagis firade honom lite idag! =)
De har en speciell stol de får lov att sitta i när de fyller år, men Leo ville självklart inte sitta i den. De har även en födelsedagskrona, men den skulle han inte heller ha.
Men fruktsalladen som de mumsade på gick ner och så fick han ett litet sött paket! =)

Dagens ORD

Not everything that is faced can be changed, but nothing can be changed until it is faced.


Alla BarnHjärtans Månad

Idag börjar Alla barnhjärtans månad! =) ♥
 
Det föds 1 000 barn med hjärtfel i Sverige varje år. Många av dem har forskningen att tacka för att de lever idag. Hjälp fler små hjärtan att klappa.
 
Visa ditt stöd för hjärtebarnen genom att köpa en pin eller skänka pengar. Vill ni köpa en pin av mig så maila er adress till lillagroda@hotmail.se märk mailet med Hjärtepins, därefter skickar jag ett kontonr som ni kan föra över pengar till.
 
Årets hjärtepins är designade av Prins Carl Philip och föreställer tre ballonger som formar ett hjärta. De kostar endast 40 kr. 
 
[ Prins Carl Philip ]
 
[ Årets hjärtepins! =) ]

Dagens ORD

People are born so that they can learn how to live a good life -- like loving everybody all the time and being nice. Well, dogs already know how to do that, so they don't have to stay as long.


Sexy Mama!

[ ♥ ♥ ♥Victoria's Secret! ♥ ♥ ♥ ]
 
Min fina kusin har varit över i USA över nyår och hon fick med sig en beställning från mig. 
Madde har blivit en liten flicka, eller en liten modefreak..hehe. Det är mycket märkeskläder som gäller för henne, iaf när hon är i USA och shoppar en massa! ;) Eller hur Madde?!
 
Iaf så önskade jag att hon köpte lite nya underkläder till mig. Främst så behövde jag nya BH.s då boobsen har blitt helt fucked up efter två ungar..haha. Men ville även ha lite nya trosor till det.
Victoria's Secret är nog Maddes nya favorit butik och de hade jätte bra rea nu efter jul så som ni kan se på bilden ovan blev det en hel del underkläder för ynka 550 kronor!! =D
Dennis trodde knappt på mig när jag sa summan, han hade föreställt sig att det gick på typ 3000 spänn eller nått liknande..haha
 
Har inte fått testat något än, men imorron så. Måste hoppa ner i sängen nu så jag orkar gå upp imorronbitti..
Åh jag kommer bli en sån sexy mama!! =D Tack Madde!! =D

Dagens ORD

We are only responsible for what we say, not what others understand.


Lite egentid!

Ieftermiddags och nu ikväll har jag och mannen haft lite egentid. Leo skulle sova hos mormor och Livia var hos moster under kvällen så vi kunde ha några timmar för oss själva. Psykologen kräver det! ;)
 
När vi lämnat av barnen åkte vi mot IKEA, var tvungen till att inhandla några saker till hemmet! =) Vi undviker att åka till ställen där där är mycket folk med barnen, särskillt med Livia. Så det passade bra nu.
Vi köpte två skrivbordundelägg, ett överkast, en ballongvisp till Mathilda, en äggskivare och ett nytt sånt stort typ flaskmått! =)
När vi först kom dit och såg hur mycket folk där var, frågade jag Dennis om folket inte hade något liv på lördags eftermiddagarna..haha, ungefär som oss då! ;)
 
Efteråt körde vi tillbaka till hålan och åt på Wook House, åh så gott, och sååå länge sen. Mums! 
 
Och när vi ätit klart gick vi faktiskt en runda i stan, inte för att där var öppet någonstans =( vet inte hur länge sen det var man tog sig en tur där... Hade bowlingtid klockan 19. Vi hade bokat en timme så vi hann spela 3½ serie. Slutade med att jag vann!! =D 386 mot 353 sammanlagt då då. Dennis började de tre sista serierna med strike var gång, men sen gick det bara utför..hehe. Han fick fler strikes och spärrar än mig, men jag vann ändå! =) 
Man har ju märkt att bowlingen på wii.et har gett resultat! ;)
 
Åkte efter det hem till Mathilda och umgicks lite med dem, Livia hade varit såå snäll (som vanligt) och hon sov när vi kom. Dennis och Robin tog några öl medans vi kollade på Mamma Mia på tv.n.
Har haft en jätte mysig dag, Dennis klagade inte en enda gång inne på IKEA och vi satt bredvid två fjortisar när vi åt. Man kunde inte annat än skratta åt dem..hahahahaha
 
[ Tänk så stor skillnad ett enkelt överkast kan göra! Love it! Blev så nöjd! =) ]

Dagens ORD

It is sometimes best to turn the other cheek...but not so that you may be slapped there too.


Dagens ORD

Presence of fear is a sure sign you are trusting in your own strength.


Dagens ORD

Your perspective is your reality whether it is true or not.


Vattenfärg! =)

Idag var vi i Lund för att Livia skulle vaccineras, vi träffade psykologen som fortsatte hjälpa oss till att börja snacka mer och att vi skulle hitta på saker tillsammans bara jag och Dennis.
 
Iom vi skulle träffa psyklogen fick Leo faktiskt vara några timmar på dagis. Och när vi hämtade hem honom hade vi en liten överraskning åt honom, för efter vi varit i Lund körde vi snabbt in om stan. Dennis skulle kolla efter något på Claes Ohlsson och där hittade jag dessa fina vattenfärger till Leo. Kunde inte motstå dem för jag vet hur roligt det kan vara! ;) Och Leo ville inviga dem direkt! =D Bra köp då alltså!! ;)
 
create an animated gif
[ Leo visar hur det går till! ;) ]

Dagens ORD

And what does it mean to risk failure? It means to TRY even when you’re not assured of the outcome.
So don’t let the risk of failure, of trying without knowing, stand in the way of your success since trying and failing may be a part of your path to get there.


Nyår 2012/2013

Gott Nytt År på er alla! Hoppas ni har firat lugnt och förståndigt så inget hemskt har hänt! ;)
 
 
Vi har spenderat aftonen hos min syster och hennes kille i deras nya hus! =) Hela familjen var samlad, vi, de, mamma, Håkan och Elias. Vi hade jätte mysigt! =)
 
Jag, Dennis och barnen gick dit redan vid 16:30 tiden för att hjälpa till med middagen. Vi gjorde plankstek och det var sååå underbart gott! ;) Till efterätt blidde det, som vanligt haha, marängsvisch! =)
 
[ Förlåt men detta är den enda bilden jag tog ikväll! =P ]
 
Kvällen var väldigt lugn, vi satt mest och pratade, lyssnade på musik, Leo kollade lite på TV och lekte med sina bilar medans Livia inte alls skulle sova och satt och mös med alla! =)
Vid 23 tiden så gick Håkan hem så han kunde vara med hunden när de började smälla, vi andra gick ut på gatan och kollade på alla andras fyrverkerier. 
Detta var första året om Leo orkade hålla sig vaken och han tyckte det var så spännande, han fick på sig hörselskydd innan vi gick ut. Dock så tyckte han det var lite kallt, det regnade och blåste en del så vi stannade inte ute så länge.
Livia var kvar där inne, Dennis stod i dörren bara och kollade så hon var inte själv om hon nu skulle vakna till. När vi andra kom in igen så gjorde vi litta nattamaud, korv med bröd. Det satt fint i magen! ;)
Men efter det var det bara hem i bingen och sova!
 
Har ni förrästen några nyårslöften?

2012

2012 är slut, det har väll ingen missat?! ;)
Det har varit ett väldigt händelserikt år för oss, en del underbara men tyvärr mest hemska, jobbiga minnen har det blivit.
Här kommer en snabb "repris" av vårt 2012..
 
[ 28 februari 15:01 föddes Anna Moa Livia Lindahl 45 cm lång och 2435 gram lätt ]
 
[ 6 mars får Livia åka ambulans (först till Malmö och sen till Lund) akut sjuk, blir återupplivad i Malmö.. ]
 
[ 10 mars, Livia blir akut opererad för tarmvred ]
 
[ 19 mars Livias första hjärt - lung - operation. ]
 
[ 13 juli Blir mina första tatueringar gjorda! =) ]
 
[ 13 juli Blir mina första tatueringar gjorda! =) ]
 
[ 17 juli jag fyller 25 år! =)) ]
 
[ 9 augusti Livias andra hjärt - lung - operation ]
 
[ 21 november Livias 4.e hjärt - lung - operation. ]
 
[ 15 december Leo fyller 3 år! Grattis min stora pojke! =) ]
 
[ 24 december Livia firar sin första jul! =)) ]
 
Det har självklart hänt en massa andra saker också, Dennis och familjen har fyllt år, Livia har legat inne flera, flera gånger för hjärtkateteriseringar, lunginflammation, andningshjälp osv osv. Men detta har varit det alldra viktigaste i år..
 
Hoppas ni haft ett bättre år än vi. Äntligen (ja faktiskt äntligen) är år 2012 slut! Året som gått har bara fört med sig en sak, en underbar sak och det är när Livia föddes! Resten har bara varit skit! 
Nästa år ska bli vårt år, så är det bara, det har vi förtjänat! Jag välkomnar år 2013 med öppna armar så Gott Nytt År på er alla! Må det bli ett friskt år, för oss alla!

Morotskaka recept

 
Morotskaka recept!
 
Ingridienser:
Kakan:
4 ägg
4 dl socker
200 gram smör/margarin
6 dl rivna morötter
4 dl mjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
 
Glasyr:
200 gram philadelphiaost
150 gram rumsvarmt smör/margarin
3 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
 
Gör såhär:
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Rör ner det smälta smöret.
Rör ner de torra ingridienserna och till sist de rivna morötterna.
In i ugnen i 12-45 minuter i 175 graders värme.
 
Blanda ihop glasyren och bred den på kakan när den svalnat.
 
Tips:
Färga lite kokos och strö över glasyren eller lägg lite rivna morötter på!

Dagens ORD

Du kan aldrig fly från ditt hjärta, så det är bättre att lyssna till vad det har att säga.


RSS 2.0