Livia x4

gif creator
 
Min älskade flicka som fyller ett år idag! =D Efter träningen innan idag så ställde jag mig och bakade cupcakes till lite fika i eftermiddag, man vet aldrig om någon kommer så man får vara förberedd. Jag visste redan att Mimmi och Mathilda iaf skulle komma in om lite snabbt! =)
 
Mimmi kom när jag var mitt inne i bakningen, hon hade med sig lite presenter till Livia och sen lekte hon lite med barnen innan hon ville försöka sig på att spritsa ut lite frosting på muffinsen också. För att vara första gången var hon faktiskt riktigt duktig! ;)
 
Hon hann äta några cupcakes innan hon skulle hem och göra middag och vi började med vår. Precis när vi ätit klart kom Mathilda och Robin och hälsade på lite, de gav Livia hennes presenter och fikade lite, men de hade inte ätit mat än så de åt inte så många som jag ville..haha. Det blev en hel del cupcakes så det räckte och blev över! ;)
 
Men Livia födelsedag var lugn och skön och man kunde inte önska sig något annat!

Kenpo X

 
Åh idag var det kul! Riktigt kul! Vi körde Kenpo X som är en amerikansk kampsport, svin kul!! =D
En massa slag och sparkar, sånt jag älskar..haha! =)

Livia 1 år!! =D ♥

Det är väldigt svårt att tro att min älskade lilla flicka fyller 1 år idag! Tiden har gått så fort och min kärlek och stolhet har bara växt för var dag som gått! Detta året har varit väldigt tufft men Livia har visat sig vara en riktig kämpe, en envis jäkel som visat vem det är som bestämmer! =)
 
Jag önskar, hoppas, tror och vet innerst inne att detta är den första av mååånga födelsedagar vi kommer fira med henne! Mammas fina ögonsten! Min älskade dotter den starkaste och finaste flickan i hela världen! GRATTIS!!! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Dagens ORD


Legs and Back

 
 
Kommer inte alls kunna gå imorron, en jäkla massa benövningar hit och dit blandat med lite pull-ups..aj aj aj säger jag, jag som fortfarande har en jääääkla träningsverk i hela kroppen!!!
 
 
Idag skulle vi även köra AB Ripper X, en del övningar är nästan omöjliga att göra, men vi kämpar vidare! Magrutorna ska nog hinna infinna sig innan sommaren kommer! ;)

Dagens ORD

Every woman needs a man that will ruin her lipstick not her mascara.


Yoga

 
Jag har alltid trott att yoga skulle vara något för mig, man sitter avslappnat och tar det lugnt, stretchar lite och så...det var det ju fan inte..haha
 
Första gången med yoga och vi tröttnade efter en halv timme, man skulle hålla på i en och en halv timme. Men man skulle bara göra samma sak om och om igen och det var inte riktigt vår grej. Dock så vet vi att vi måste fortsätta med det för det är bra grund i all sorts träning, men det kommer nog ta ett tag! =/

Dagens ORD

Smärtan du känner idag är
Styrkan du känner imorron!


Shoulders and Arms

 
Det var mest vikter idag, vi körde med band och det gick inte riktigt att göra alla olika med dem, men vi gjorde så gott det gick!
 
Det är så sjukt för man är helt död bara efter uppvärmningen..haha. Men bättre blir det! Måste tänka positivt! ;)

BVC

Livia 1 år
 
Vikt: 7130 gram
Längd:
Huvudomfång:
 

Dagens ORD

Jag vill inte höra dig säga "Jag skulle kunna dö för dig"
Jag vill höra dig säga "Jag ska leva för dig"


Plyometrics

 
Ja jäklar säger jag bara. Plyometricsen var as jobbig, man skulle bara hoppa rundor en jävla massa...i en hel timme. Dock så orkade jag och Dennis inte de sista 23 minuterna, men nästa vecka då jävlar..haha
 
Ja nu kan det ju bara bli bättre!! ;)

Dagens ORD


Chest and Back

 
Första passet avklarat på P90X och det var Chest and Back! Åh jag kommer känna detta imorron! ;)
Idag var det mest push-ups och pull-ups, det känns som fan i armarna, man är helt skakig hehe. Men de säger att den första veckan är värst så nu kan det väll bara bli bättre?!
 
Man skriver upp hur många man orkar göra av varje och sen när man är klar så jämför man med första dagens. Ska bli riktigt kul att se om det blir någon förändring och hur stor den blir! =)

Dagens ORD

Pessimisten säger att det är ett moln framför solen. Optimisten säger att det är en sol bakom molnet.

Börjar imorron! =)


Dagens ORD

Den som redan har bestämt sig, han tar inga goda råd.

Dagens ORD


Dagens ORD

Hälften av de misstag vi begår orsakas av att vi känner när vi borde tänka och tänker när vi borde känna.

Dagens ORD

Avund är den uppriktigaste formen av smicker.

Rädd!!

De finns säkert en hel del där ute som är jäkligt rädda just nu och som de flesta av er kanske har hört så är det lite kris på BIVA i Lund just nu. 33 av 45 specialist sjuksköterskor har sagt upp sig.
Jag är en av alla dem som inte vet vad jag ska ta mig till, vad kommer hända om sköterskorna försvinner, tänk om Livia behöver fler operationer och där inte finns någon personal som kan ta hand om henne efteråt!
 
Jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra, kan min röst göra skillnad? Kan min röst hjälpa dessa underbara personer som har varit ett så stort stöd för oss när allt har hänt med Livia? 
 
De har startat en stöd sida på facebook för sköterskorna, ni hittar den HÄR !
Och var snälla och skriv under denna namninsamlingen som ni hittar HÄR !
 
 

Dagens ORD


Gräddtårta

Igår var vi hos mamma/mormor och firade alla hjärtebarnsdag lite för sent. Mamma jobbade länge i torsdags (på alla hjärtans dag) så vi firade med lite gräddtårta idag! =)
 
Tårtan var formad som ett hjärta och hade vaniljkräm och jordgubbssylt i sig med jordgubbar och sockerblommor som dekoration. Leo hjälpte mormor så fint att vispa grädden och Livia fick lite i en liten burk för att leka/äta lite! =)
 
[ Hjärtformad gräddtårta med jordgubbar! =) ]
När Livia först kände på grädden drog hon snabbt åt sig handen, flera gånger innan hon insåg att det var helt ok och till och med roligt att ta på. Det blev rätt kladdigt och hon fick grädde lite överallt. Flera gånger puttade hon ner burken på golvet och vände upp och ner med den på bordet. Tur det inte var jag som skulle städa upp efter henne! ;)
 
[ Taadaaa, Livia indränkt i grädde! =) ]

Dagens ORD

När man tänker nånting vänligt bör man tänka det högt.


Stor pojke!

Det har varit en stor dag för Leo idag! Han har själv fått gå bort till mormor och morfar! =) De mötte honom halvvägs ungefär och det gick jätte bra!
Han var så stolt när han gick iväg mot grusgången, jag följde honom ut och såg så han kom iväg. Stora pojken, så mallig att han fick gå själv! =D
 
 
Update 19:30: Leo hade gått så sakta och försiktigt längs med buskarna och hann gå ca 100-150 meter själv innan mormor och morfar mötte honom. 
Han hade surt sagt att han skulle gå själv till dem, så de fick gå en bit före så han kunde gå helt själv till mormor. Lilla gullungen! =))
 
En stund senare gick vi dit och nu är vi hemma igen men Leo stannade kvar en stund till. Han ville dock gå hem själv sen, men nu är det mörkt så det får han inte! ;)

Bokträsket

Det går lite i perioder, men ibland är jag verkligen nere i bokträsket. Kan läsa och läsa och läsa hela tiden. Man måste ju förstås hitta någon/några böcker man verkligen fastnar för för att det ska bli svårt att ta sig upp igen! ;)
 
Just nu är det 50 shades of..böckerna som jag fastnat i. Har läst första och andra boken nu och väntar på att syrran ska bli klar med den tredje. Vill ha den nu så jag kan fortsätta läsa!!!! ;)
 

Dagens ORD

Ju mer en människa säger, desto mindre kommer folk ihåg.


Dagens ORD

You don´t have to LIKE ME, I´m not a Facebook status


Aha! =D

Jag kunde för allt i världen inte förstå hur jag helt plötsligt kunde få så många besökare (400+ and counting). Har någon bloggat om mig eller vad är det som hänt?! Jag har ju inte gjort något speciellt?! ;)
 
Men kolla här...
 
 
Jag hoppas att de nya besökarna stannar kvar! Lägg till mig på BLOGLOVIN så missar ni inget! =)

♥-dag

Alla hjärtans dag och alla hjärtebarns dag! ♥ Det har inte firats här direkt då vi knappt varit hemma. BVC besök och storhandling innan provtagning på loppan.
 
Dock så har vi försökt vara lite extra snälla mot varandra idag även om det inte varit lätt. Leo var dödstrött efter dagis och har bara gnällt och tjurat när han inte fått som han ville. Livia har inte varit sitt glada jag idag heller, vi misstänker magont och förkylningen hjälper inte till. Än så har hon klarat förkylningen galant så vi hoppas det stannar där och inte utvecklas till ännu en lunginflammation!
 
 
[ 2 "gammla" bilder på barnen! =) ]
 
Just nu myser vi alla lite i soffan innan det är läggdags, men nu har Leos lov börjat så vi har inga tider att passa på ett tag.
Och jag kan knappt fatta att Livia blir 1 år om bara 2 veckor! Ofattbart helt enkelt, detta året har gått sjukt fort även med allt som hänt + hon ser ju bara ut som en 7 månader bebis ju! =/

BVC

Livia 11 ½ månader
 
Vikt: 6875 gram
Längd: 66,6 cm
Huvudomfång: 41,6 cm
 
Läkaren tyckte Livia var så gott som ikapp på alla sätt, det är just med att vända sig och så röra sig framåt som är lite senare!

Dagens ORD

En klassiker är en bok som alla uppskattar, men ingen läser.


Donera bröstmjölk

Bröstmjölk är den bästa näringen för spädbarn. Den är speciellt viktig för sjuka och för tidigt födda barn som vårdas på sjukhus. Du som har mer bröstmjölk än ditt eget barn behöver, är mycket välkommen att lämna överskottet under de tre första amningsmånaderna.
För att kunna använda din bröstmjölk kommer du att få svara på några frågor i en hälsodeklaration. De kommer även att ta blodprov för att analysera antikroppar mot HIV och gulsot.
 
Hade jag vetat detta när jag fortfarande ammade/pumpade ut mjölk till Livia så hade jag mer än gärna donerat överflödet! Jag hade så mycket mjölk i överflöd både när jag ammade Leo och pumpade ut till Livia. Nedan ser ni en bild på hälften av mjölken jag fick över till Livia, mot slutet när hon skulle övergå till ersättning använde vi bröstmjölken så att övergången inte skulle bli så snabb så hon skulle få problem med magen.
 
[ 2 frysfack fulla med bröstmjölk! =) ]
 
Jag räknade ut en gång att all mjölk i frysen blev ca 100 måltider, tänk så många barn det kunde hjälpt på neonatalavdelningen eller allmänt sjuka små barn!
 
För mer information kan ni ringa:
Lund
046-17 84 38 alt 046-17 80 68
Malmö
040-33 16 41 alt 040-33 79 93
Stockholm
08-616 10 00
E-post 
neonatalkliniken.sus@skane.se
 
Jag vet inte riktigt hur det är nu, men vissa landsting ger ersättning för mjölken de får in. Allt från 50-100 kr litern. 
Jag hoppas där är någon som läser detta och är snälla och donerar. Det hjälper verkligen de små liven på alla sätt och vis!

Dagens ORD

Bättre att fråga och verka dum, än att inte fråga, och förbli dum.


Dagens ORD

Levnadsstandarden i Sverige är numera så hög att endast ett fåtal når upp till den.


Smakar glass!

Livia fick smaka på lite vaniljglass ikväll. Hon verkade tyckte om det när det var lite mer smällt, för då kunde och till och med öppna munnen för att få en liten sked till. Men så hamstrade hon också i kinderna så frågan är om hon fick ner något i magen överhuvudtaget. Men det känns ändå som om det börjar vända lite! =D
 
Nedan är det tredje skeden hon får så grimaserna var inte lika intensiva då hon börjat vänja sig lite. Men efter första skeden var det såå nära att hon började gråta, antagligen för att det var så kallt! =/
 
 

Dagens ORD

Alla gör misstag i livet
men det betyder inte att
de ska betala för dem resten av sitt liv
Ibland gör goda människor dåliga val
det betyder inte att de är dåliga ..
..det betyder att de är mänskliga


Dagens ORD

En maskin kan göra tio vanliga människors arbete, men ingen maskin kan göra en ovanlig människas arbete.


Riskorn

Andra tanden på plats i loppans mun, det börjar arta sig! ;)
 
 
 
 
 
1. Första tanden kom 2/2-13
2. Andra tanden kom 9/2-13

Dagens ORD

Some people just
need a high five..
In the face..
With a chair!


Lager

Vi har varit rätt duktiga och byggt upp ett litet lager här hemma, det mests är Livias mediciner, mat och extra fetter och jag vet inte var vi ska få plats med allt..hehe =/
 
[ Livias mediciner. B.la Kalcium, Nexium, Waran, Spirolakton, Sildenafil m.m. Men även bandage, plåster, sprutor, saxar, salvor, sprit osv osv. ]
 
[ Mat och extra fetter! ]
 
[ Lagret som just nu är i tvättstugan, mat, fetter, kompresser... ]
 
 
[ 2 st inhalerings hjälpmedel, den översta är tung och jäklig och står parkerad på ön i köket och den andra är lätt och smidig att ta med sig och man kan koppla in den i ett uttag eller använda batteri! =) De är nog den bästa uppfinningen till Livia! =) ]

Dagens ORD

Plikten är angenäm först när den är gjord..


LillaGroda som "app"

De flesta vet säkert redan hur man gör, men för er andra så kan jag tipsa er om att göra LillaGroda som en "app" på telefonen! Lätt att hitta och komma in på direkt även om det går via safari. =)
 
 
Såhär gör ni:
 
1. Gå in på http://lillagroda.blogg.se via telefonen
2. Tryck på delningsknappen (fyrkanten med en pil i)
3. Tryck på "lägg till på hemskärmen"
4. Välj ett namn på appen t.ex LillaGroda och tryck på "lägg till"
 
Och så var det klart! =) Nu finns bloggen som "app" på er telefon också! ;)
 

Dagens ORD

People gets FAKE, when shit gets REAL..


Buzzar..

Idag har jag varit och hämtat ut ett litet paket. Något från Buzzador som innehöll lite smakprover till barnen! =) Nestle's Min Frukt Smoothie!
Små och enkla mellanmål perfekta till barn! Har ni inte testat dem så gör det!
 
 
[ Leo var inte pigg på att testa, men smaka skulle han! ;) ]
[ Livias grimaser var oslagbara som vanligt, tyvärr ingen video på det än! =/ ]

Dagens ORD

Kärleken ger liv, den tränger in i vårt allra innersta, värmer varenda åder och pulserar i varje hjärtslag.


Hoppetossa

Sjukgymnasten tyckte att allt som fick Livia till att använda sina muskler, röra på sig osv var bra för henne. Så jag hittade en hoppgunga på loppis, billigt och bra då man aldrig vet om hon kommer gilla den eller inte.
 
Hon har än sålänge bara testat den en gång och då hände det inte så mycket. Vi måste hjälpa henne lite på traven med allt så vi gungade henne lite utan att det hjälpte. Men det var ju första gången så jag tror det kommer släppa om ett tag. Det positiva är ju att om inte gillar den så kan Mathilda ta över den sen! ;) 
 
[ Ända stället vi kunde hänga den på, i dörrkarmen under trappan! Haha ]
[ Leo ville hjälpa till lite! ]
 
Leo hjälpte till att gunga henne lite, tråkigt för honom att han är för tung för den..haha. Det är bara godkänt upp till 12 kilo och Leo väger precis över det, men sen är han ju så lång också så det hade aldrig gått ändå..hahaha

Dagens ORD

Singel behöver inte betyda ensam.
Singel betyder helt enkelt "Jag vilar mitt hjärta tills det är redo att älska igen!"


Sexböcker

 
Någon mer än jag som hakat på den senaste "trenden" och läsa dessa "snuskböcker"?! ;)
 
Vad tyckte/tycker ni isf?
 
Jag har inte kommit så långt än, läst halva första boken, men än så verkar de riktigt bra. Lite spännande och se vad som händer, hur det kommer gå osv. Ska hon lämna honom eller stanna kvar?! Blir det kanske han som ändrar på sitt sätt eller hon?! Hmmm...återstår att se! ;)

Tyst

Jag kan inte förstå hur tyst det är här hemma nu. När vi gjorde om trappan lyckades vi på något vänster även få bort knarret. Nu hör man inte när Dennis smyger upp för trappan och det gick verkligen inte att missa innan. Vi tror att när vi målade i trappan så trycker det typ ihopa allt så knarret försvann! =D
 
Men mest så är det tyst för vi slipper syrgasmaskinen, den kunde verkligen hålla låda! Ett burrande, andandes ljud heeela tiden har nu försvunnit och det är såå skönt. Känns lite konstigt då man ändå vant sig vid det, vi kommer nog sova mycket bättre nu hädanefter! ;)
 
 

Dagens ORD

Smile... It will either warm their hearts or piss them off, either way you win!


Alla sjuka

Mamma ringde igårkväll och sa att hon också hade kräkt nu, ordentligt, ush! Och en stund senare läste jag Håkans status på facebook där han skrev att alla runtomkring honom hade fått magsjuka, så då antog jag att Elias också hade drabbats! =(
 
 
Nu iförmiddags så ringde mamma och då hade Håkan också kommit ner i träsket. Så alla är sjuka just nu och man orkar ingenting.
Nu ikväll blev jag för första gången på länge riktigt sugen på mat, köttbullar med potatis. Dock så fick det bli lite nudlar, men orkade inte ens äta hälften och det smakade inte alls gott..har inte ätit nått på över ett dygn, men man har inte varit hungrig heller...örk =/

Tösen min!

När Livia vaknade efter sövningen förra gången så började hon göra dessa roliga grimaser men efter ett tag så försvann dem...tills nu då då! ;)
 
 
Min älskade lilla tös rynkar på näsan och fnyser. Vet inte om det är för att hon tycker det känns konstigt utan syrgas eller om hon bara kommit på hur man gör igen..haha =))

Dagens ORD

Hellre en ärlig fiende än en lögnaktig vän.


Magsjuka

Så mycket hjälpte det att fly huset! Jag och Livia var hos mamma/mormor men under kvällen efter middagen så spydde jag. Så vi misstänker att Livia också har det, hon har fått en hel del diarre nu också så. Mamma kände sig inte heller helt hundra så vi har säkert fått det allihopa nu! =(
 
Det märks direkt på Leo att han inte mår bra, han har legat i soffan och kollat på film hela dagen, inte ätit något och orkar ingenting. De korta stunderna han går någonstans har han alltid med sig en spypåse i handen som han fått låna av Livia...ush inget roligt! Hoppas detta går över fort!!
 
 

Första tanden!

Nu har Livia första tand äntligen tittat fram, man ser ett litet gulligt riskorn där uppe! =)
Normalt brukar man få de första tänderna där nere, men som vi alla vet så är inte Livia som alla andra så varför skulle hon börja med det nu?! ;)
 
 
1. Första tanden kom 2/2-13

Vill inte!

Imorse vaknade jag till av att Dennis halvskrek, tog en liten stund innan jag förstod varför..han kräkte. Ush!
Någon timme senare vaknar jag till av att Leo hostar och inspringande kommer Dennis och hann precis få ur honom i sängen innan Leo kräkte ner hela golvet.. Örk!
 
Det är svårt att säga med Livia om hon har fått magsjuka eller inte då hon alltid kräker rätt så mycket, jag själv mår bra men känner mig konstig. Hoppas det bara är som jag inbillar mig!! Jag och Livia flyr snart hemmet men risken är väll att vi redan blivit smittade?! =(
 

Dagens ORD

Om en pojke inte kan tåla att se en tjej i joggingkläder och utan smink,
förtjänar han inte att se henne i en bröllopsklänning!


Hemma

När jag och Livia var på apoteket ringde de från sjukhuset och sa att äntligen var pk.t stabilt, vi kunde åka hem! =D
Så när vi kom tillbaka till Ronald var det bara att börja packa in allt i bilen och städa rummet. Vi satt lite i soffan och pratade med Line och Pierre, och så kom personalen på Ronald och bjöd på muffins med glasyr på, som barnen hjälpt till att baka. Mums, riktigt goda!
 
Det var lite jobbigt att säga hejdå till vår nygammla vänner, speciellt för Leo som verkligen ville stanna och leka med Liam. Pierre erbjöd oss 500 kr om vi stannade över helgen =) hehe
 
[ Svårt att tro att Livia inte äter och är så sjuk när man ser dessa ekorrekinder! ;) ]
 
Väl hemma så packade vi in allt i huset och hälsade på Degas innan vi gick bort till mamma/mormor. Har ju inte setts på en vecka. Umgicks lite med dem innan vi gick hem för att packa upp allt och för att kasta oss på soffan för att bara ta det lugnt! =)

Sjukgymnast + dietist

Nu imorse var Dennis uppe och tog nya prover på Livia. Vi började packa så smått jag och Leo men vi ville inte städa förräns vi fått svaret om vi skulle stanna en natt till eller inte.
 
Medans vi väntade ringde sjukgymnasten, hon trodde inte vi var kvar än, men när hon varit på avdelningen så fick hon då reda på att vi var här. Så vi bestämde möte med henne så hon kunde kolla hur Livia rörde sig osv.
Hon såg ju att Livia kunde röra sig och hade styrkan det var mest att vi måste öva och puscha henne lite så hon rör sig så mycket som möjligt för att bygga upp alla olika muskler man behöver.
Vi fick recept på en ny inhalator som vi ska beställa hem, en lite mer portabel som är mycket mindre och lättare att ta med sig.
 
Efter det så fick vi träffat dietisten också, hon tyckte Livia hade blivit så stor sen de sågs sist och hon tyckte Livia börjat växa jätte bra med tanke på allt. Så nu kanske det börjar vända?! =)
Hon tyckte iaf att vi skulle höja maten lite till så vi kunde ta bort ett mål mat till. Jag frågade om hon tyckte det var bäst att ta bort ett till nattamål eller om vi skulle ge henne mat med lite mer glesare mellanrum på dagarna. Men hon tyckte Livia var så stor nu att vi skulle ta bort det sista nattamålet, för hon behöver inte äta mer på nätterna! =D Så skönt, vi åker hem utan syrgas OCH vi slipper nattamålen!! =D
 
Sen gick jag och Livia bort till apoteket för att hämta ut lite ny medicin till henne. När vi var där fick jag bilden nedan av Line, Leo och Liam bakar på Ronald! =D
 
 
Där märkte man stor skillnad på Leo och Liam. Båda två är rätt blyga men när Leo blivit varm i kläderna stannar han hellre kvar och leker än följer med oss, men inte Liam. Båda två är lika mammiga men Leo kan släppa mig lite mer när vi är på Ronald och han har någon kompis där! =)

Dagens ORD

Publiken är som en kvinna,
Är du inte uppmärksam så är det slut!


RSS 2.0