Mår bättre

 Det märks att Livia mår bättre! =D Här försöker pappa/Dennis få henne till att skratta!
 

Samlade igen! =)

Nu är hela familjen samlade igen! =D Mamma, Håkan och Mimmi har precis kört efter att ha lämnat av Leo hos oss och efter några timmars snack, socialisering och umgänge är det bara familjen kvar! =D
 
De fick träffat en näsan vanlig Livia, hon var pigg och glad och log åt dem hela tiden. Skönt då det var ett tag sen hon var såhär, i torsdags när mamma och Håkan var här så ville hon inte alls le och vara glad, men då mådde hon ju inte bra heller.
 
Imorron blir det nya provtagningar, det blir ultraljud på hjärtat och så skulle kardiologen prata med kirurgerna. Svårt att veta hur länge vi behöver stanna, men efter imorron borde vi ändå veta lite mer!
Nu ska jag umgås lite med Leo, snart ska vi äta efterätten som mamma hade med till oss, har redan ätit den goda moussakan! =D
 
[ Leo fick ligga bredvid Livia lite på BIVA! =) ]

Får besök

I eftermiddag/kväll får vi lite besök. Mamma, Håkan, Mimmi och Leo kommer upp och hälsar på, underhåller och håller oss sällskap! =) Ska bli så roligt, behöver någon från utsidan att socialicera mig med lite ;) Och så kommer ju min älskade, goa, fina son upp och stannar tills vi åker hem (någon gång) =D
 
Mamma har med sig lite middag upp, så ikväll får vi moussaka och så resterna imorron, skönt, 2 dagar då man slipper köpa pizza eller hamburgare eller nån sån skräpmat!
Undrar om det blir någon efterrätt?! ;)
 

Dagens ORD

Man lär så länge man lever, man blir alltid en erfarenhet rikare.


Strössel

Vi älskar glass! =D Leo är nog värst på den fronten faktiskt, men jag kommer nog som 2.a..hehe
Hittade en ny strössel, har en massa olika hemma, men denna är med olika choklader och den var ju bara bäst. Älskar choklad och då kan det ju inte bli bättre?! ;)
 
[ 4 olika sorter i en burk! =) ]
 
[ Glass mums, Choklad ännu mer mums! ;) ]
 
[ Min strössel samling! =) ]

CRP

Idag märker man mer och mer att Livia är på väg tillbaka. Både på sättet och utseendet.
Loppan har nu bättre färg, är med oss mer, har gett oss några leenden och så är hon på sonden och grimman igen! ;)
 
I torsdags låg Livias CRP på 64 och igår på 44, igår satte de även in anitibiotika och tog en massa prover i näsa, mun, svalg och i blodet. De tog även ett prov på RS-viruset och det var negativt, lung och hjärt röntgen har sett bra ut och UL.et på hjärtat har varit nästan detsamma som i tisdags. Så det går sakta men säkert frammåt, har inte fått alla svaren än och de ska även ta ett nytt prov på CRP.n idag. Hoppas det har minskat ännu mer, nu får hon ju antibiotika så det borde hjälpa det lite extra!!
 
[ Livia får syrgasbehandling och inhaleras med natriumklorid, det brukar hjälpa lite mot för högt lungtryck! ]
 
(CRP-värdet mäts för att kontrollera om man har en infektion eller inflammation i kroppen.)
 
Uppdatering: CRP.t låg på runt 15 idag så det går verkligen åt rätt håll!! =D =D =D =D

Mobilnörd

Leo är en lika stor mobil och data nörd som hans moster Mathilda! ;)
De sitter med den hela tiden..ok inte Leo så mycket, det går lite i perioder. Just nu har han knappt rört min telefon på jag vet inte hur länge. Datorn brukar han kolla på, då är det youtube som gäller!
 

Dagens ORD

Alla har fotografiskt minne, men somliga har ingen film.


Livia morrar

Livia morrar så sött, hon lärde sig för någon vecka sen, men så fort jag tagit fram kameran så har hon slutat..hehe. Inte lätt att säga till henne vad hon ska göra inte.. ;)
 

Gangnam Style

Ni kan väll ändå inte ha missat denna?!
 
 
 PSY - Gangnam Style

Tack Sandra

Mathilda var här en kväll för att kolla på X-factor, Sandra kom också lite senare och så hade hon med sig två paket. Ett till Leo och ett till Livia! =)
 
[ I Leos paket fanns denna coola tröjan! ]
 
[ Livias paket innehöll denna overallen och mössan! =) ]

Dagens ORD

Det är omöjligt, sa tvivlet..
Det är farligt, sa rädslan..
Det är onödigt, sa förnuftet..
Prova ändå, viskade hjärtat


God natt!

Har precis kommit tillbaka till patienthotellet, har lämnat Dennis och Livia på sjukhuset och får sova själv här. Mamma och Håkan kom på lite besök innan och hämtade med sig Leo, de är lediga i helgen så då får han det roligare hos dem! Men det blir antagligen att han kommer hit igen på söndag, vet ju inte alls när vi kommer hem.
 
Loppan är fortfarande inte sig själv, men det känns ändå som om det går på rätt håll. Hon får fortfarande syrgasbehandling och kommer ha det säkert några dagar till. Livia har på något konstigt vis blivit förkyld sen vi kom hit, tror nog det är för att hon varit med om så mycket de senaste dagarna att det sänkt hennes immunförsvar och tillåtit lite förkylnings bakterier att angripa henne.. =( Men tur att vi är här där de kan hjälpa henne!
Nu ikväll har de tagit nya prover, bla ett infektionsprov för att se och nytt PK för Waranen. De har tagit blodtrycket en gång i timmen, men det blir lite mer sällan nu under natten. Hoppas hon får lite sömn iaf, hon har varit så orolig och haft svårt att komma till ro. Hon har slappnat av lite när vi haft henne uppe, men det är inte det lättaste med alla sladdar och slangar. 
 
Imorron tar vi nya tag, ska ha henne uppe så mycket det bara går så vi kan skaka loss allt slemm! Vi inhalerar henne med natriumklorid så ofta det går också för att hjäpa henne. Ska prata med läkarna imorron också!
 
[ Saknar redan min buse, han kan få en på andra tankar samtidigt som han går en på nerverna..hehe ]

Bestämd unge!

Förra veckan fick Leo med sig en kamera hem från dagis. Det var för att vi skulle fota Leos närmsta släkt, husdjur, huset, ytterdörren osv. De har familjen som tema på dagis, de har fått vars en låda med deras namn på, i den lådan har de foton på familjen, namn på alla personerna och lite sånt. Meningen med det är att de ska kunna gå till sin låda när de vill för att t.ex kolla på ett foto på sin mamma när de är ledsna och så. 
 
I temat har de även "planterat" några ägg i en låda och efter ca en dag eller två "växer" där fram en medlem ur barbapapa familjen. Nu senast kom barnet som gillar kemi fram, då satte de upp en bild på honom på väggen samtidigt som de skulle göra lite experiment osv. Jätte kul och väldigt annorlunda ide! =)
 
Iaf, det jag skulle komma till var att på deras egna låda är det tänkt att fotot på antingen huset eller ytterdörren ska sättas fast, så att de lätt hittar "hem" till sin låda. Men Leo skulle absolut inte ha de fotona där. De frågade vad som skulle sitta där och han svarade "Håkan, Håkan ska sitta där!!" Så nu pryder Håkan Leos låda, det är vad som är viktigt för honom just nu och så får det vara. Knäppa. bestämda unge..hehe
 
[ En väldigt bestämd ung man! =) ]

Dagens ORD

If a girl is stupid
Enough to love you
After you broke her
Heart, I gurantee
You.. She's the one!


Lång dag!

Det har varit en väldigt lång dag idag, en dag med i princip bara väntan.. =( Dennis badade Livia vid 7 tiden och lämnade henne på hjärtkat.en vid 8, sen kom han bort till mig och Leo på patienthotellet. Och efter det har vi väntat och väntat och väntat och väntat lite till. 
 
Vi var en runda på lekterapin, Leo fick leka av sig lite innan vi körde och handlade lite mat. Gick och vilade lite innan vi gick till lekterapin igen en stund. Leo har blivit helt annorlunda nu, mogen eller hur man ska säga. Han vågar prata med personalen och är inte alls lika blyg. På bara 5-6 veckor har han blivit så stor, min lilla påg!
Vi har sprungit upp och ner, hit och dit hela dagen, har nog varit på avdelningen trettioelva gånger idag..haha.
Men till slut, till slut ringde dem, Livia hade kommit till BIVA vid 16-tiden och vi kunde komma och träffa henne. =))
Hon var svullen så som hon brukar efter ingreppen, men vi hann inte fram till henne innan läkaren kom och ville prata med oss.
 
När vi kom bort till samtalsrummet så visste han nog inte riktigt var han skulle börja. Trycket till höger lunga och i hjärtat var på 21 och det ska ligga på 12, alltå nästan dubbelt så mycket. Det positiva var att shunten var bra, den var till och med perfekt! =)
Det hade varit väldigt svårt att ta sig in i venen, men efter 2 timmar kom de äntligen förbi hindret, därav en anledning till varför hon var borta i 9 timmar. Men där de tidigare hade gjort en ballongsprängning såg de att det hade blivit lite trångt igen så de vidgade det en gång till och mätningarna blev lite bättre. De vet inte egentligen varför det blivit så här så fort, de kan bara gissa, nu ska loppan gå på tryckdämpande medicin så att det håller sig i schack tills operationen.
Medans han var inne och kollade och mätte så ringde han dit Livias kirurg, han tyckte vänster lunga hade växt till sig jätte bra, dock så behöver den växa lite till innan de kan operera igen. Men det var positivt att den växt så bra då det bara gått 6 veckor!
 
 
Nu ligger loppan på BIVA över natten, så alla 3 sover på hotellet inatt och om allt går som det ska kommer vi ner på avdelningen imorron förmiddag. De vill dock ha oss kvar över helgen så att de kan hitta rätt dos på medicinen, de vill inte sätta en dos och så funkar det inte sen liksom. Och det är tur att de tänker så!!
 
Är så himla glad över att vi gick upp för en kontroll igår!! Tänk om vi inte gjort det och vi hade behövt åka in akut eller om det hade blivit mycket värre och hon inte hade klarat sig?!
Jag hade aldrig klarat detta utan min underbara familj och alla fina vänner som ställer upp och stöttar oss i detta! Ni är guld värda!! Tack för att ni finns!!

Akut inlagda

Efter mötet med knappen och med dietisten så tänkte vi att vi kunde gå upp på avdelningen och fråga om de ville ta en liten kontroll på Livia. Tycker de senaste dagarna att hon varit lite snabbandad och inte riktigt lika glad som hon brukar vara.
 
De tog saturationen på henne och den gick aldrig högre än 86-87 och den brukar ligga på iaf 96-97.
Frågade sköterskan om hon trodde hon klarade sig tills på fredag när vi ändå skulle hit på ett riktigt återbesök. Hon trodde det, men hon frågade om hon skulle se om någon läkare hade tid att kolla på henne. Ja det hade varit skönt, så man kan känna sig lugn när vi kommer hem liksom.
 
Efter en liten stund så kom en läkare och läste igenom hennes journal, medans hon gjorde det så kom Nina som vi träffade i tisdags och som vi skulle träffa på fredag. Hon frågade hur det var och varför vi var här. Jag förklarade hur Livia hade varit de senaste dagarna och de tyckte vi skulle kolla med ultraljud hur det såg ut. För det lät ju inte riktigt bra och så ville de vara säkra på att det inte hänt något.
 
Ultraljudet gick väll sådär, Livia var rätt så lugn och fin och två läkare stod och bedömde bilderna och pratade sinsemellan. Trycket till lungan hade ökat och de förstod inte varför det var så högt, de ville hitta shunten och se så den fungerade för annars blev det akut hjärtkateteriseing typ direkt..
Första läkaren kunde inte hitta shunten, andra läkaren kunde, men de kunde inte mäta trycket. De skulle prata igenom sig lite, vi skulle ta en massa prover, och vi fick INTE åka hem....jag som gick upp där bara för att bli lugnad och så blir det bara värre...
 
[ Älskade loppan från förra hjärtkateteriseringen ]
 
De tog proverna, och de bestämde att det skulle bli av direkt imorronbitti. 
Så nu ligger loppan på hjärtkateterisering och vi bara väntar ut tiden. Gick till avdelningen för att hämta parkeringskortet, tänkte åka och handla lite. De haffade oss och sa att hon kommer hamna på BIVA sen, vet inte om det bara gäller några timmar eller om det blir längre. Hon hamnar där mest för att de har bättre koll på henne då, men sen vet man inte vad kat.en visar om vi måste stanna, och så beror det nog mycket på att hon går på waran, att de kanske måste göra en ny ballongsprängning osv. Egentligen ska hon vara utan waranen i 3 dygn innan en hjärtkat, men iom det är akut så har det bara gått ett dygn...
Hade det varit en vanlig hjärtkat så hade vi kommit hem imorron, men nu blev det en akut och vi vet inte om/när vi kommer hem, beror liksom på vad den visar...
 
Dennis körde hem igårkväll och hämtade lite saker, vi hade ju inget med oss. Han tog med sig Leo upp då där inte är någon som kan ta honom, och nu sitter vi alla här och väntar, leker med Leo som frågar efter Livia hela tiden. 
Hoppas vi får svar snart och hon inte behöver någon operation nu!

Provsmakat

Förra veckan fick Dennis med sig lite smakprover hem från jobb. Delicato bullar, en med smak av turkisk peppar och en med dumlesmak.
 
 
 
Turkiskt pepparn var jäkligt salt, man smakade inte alls chokladen tyvärr, jag som älskar choklad. Så den gick inte direkt hem, kommer nog inte köpa den när den kommer ut. Men jag har aldrig gillat lakrits blandat med choklad heller.
 
Dumlen var riktigt god, båda smakade mycket av det de skulle, men dumlen var godast. Den kommer jag lätt köpa sen! =D

Dagens ORD

Fashion fades,
Style is eternal


♥ Leo ♥

♥ Min älskade Leo är den bästaste, finaste, snällaste pojken i världen. Finns ingen bättre än honom! 
Han är nog den enda som verkligen ser mig, han ser när jag är ledsen och vill trösta, han ser när jag är sur/arg/irriterad och vill göra mig glad igen, han är den som ser om jag ser lite annorlunda ut och berömmer mig och tycker det är fint. Leo är min prins och det finns ingen bättre än honom!! ♥
 
♥ Igårkväll var han bara så underbar, jag hade satt upp håret lite annorlunda och han frågade utan att jag sagt något om jag gjort något med håret. 
Man kan fråga honom om man ser bra ut eller om man är snygg och han svara alltid JA..hehe
Ibland kommer han fram och vill ha en puss och kram, bara för att liksom. Han är så snäll och omtänksam, tänker alltid på alla, han är så givmild och vill att alla ska ha lika, ingen får vara utan! ♥
 
♥ Leo är mammas älskade påg, finns ingen annan man i mitt liv som betyder lika mycket och kommer aldrig finnas heller. Min älskade son, du och Livia är hela min värld och jag älskar er över allt annat, till månen och tillbaka! ♥
 

Knapp möte

Idag var vi på möte i Lund om Mic Key knapp till loppan. Det gick bra, vi pratade lite, förklarade och berättade hur det är hemma och hur Livia tar det här med sonden och så. Så man kan väll mer kalla det för ett bedömningsmöte?! 
De var lite oroliga över hennes kräkningar, så vi fick med oss en ny mat som vi ska testa, en mat på komjölksprotein som redan är nerbrytna, så det ska bli lättare för henne att ta upp det. Sen fick vi även en medicin mot hennes kräkningar eller rättare sagt mot de sura uppstötningarna. Den kunde hjälpa mot kräkningarna, men det var inte säkert..
 
Ska bli kul att se hur det går nu med maten då asså och nu väntar vi på en tid bara.
 
 

Ett Dygn I Bilder!

Tänkte att det kanske kunde vara lite roligt att visa er ett "normalt" dygn i våra liv...i bilder! =) Sjävklart med en liten förklaring så ni förstår! ;) Detta lär bli rätt långt! =P
 

[ Klockan ringer 06:45, upp och bädda sängen
 

[ 07:00 Koka vatten till Livias mat ]
 
[ 08:00 Rasta hunden lite snabbt ]
 
[ 09:00 Lämnat Leo på dagis ]
 
[ 10:00 Fixar slangen till Livias mat ]
 
[ Jag och loppan försöker vila lite! ]
 
[ 13:00 Göra ännu mer mat till Livia ]
 

[ När Livia "äter" så pumpar jag samtidigt..varje gång... ]
 
[ 14:00 Hämtat Leo på dagis ]
 
[ 14:30 Efter lite fika så pysslar jag och Leo, Dennis myser med loppan efter jobb ]
 
[ 16:00 Livias mat på värmning ]
 
[ 17:30 Äter lite middag ]
 
[ 19:00 Fixat matdroppet till Livias mat ]
 

[ 20:00 Fixar Livias mediciner ]
 
[ 22:00 Kollar sonden på loppan ]
 
[ 01:00 Mätt upp mat till Livia medans hennes nattamål förbereds ]
 
[ 04:00 Ger Dennis mat till Livia innan han kör till jobb ]
 
Och så börjar vi om igen 06:45, i princip samma procedur varje dag...rutiner kallas det! ;)

Dagens ORD

A true lovestory never ends


Busväder

Det har varit riktigt busväder hela dagen. Vilket betyder en massa mys i soffan. Vi har kollat på film/tv och läst böcker. 
 
Vi gick faktiskt ut en runda, tänkte vi kunde umgås lite med gammelmoster Gun, men när vi kom dit skulle hon precis åka till stan, så det var bara att gå hem i regnet och blåsten igen =/
Leo plaskade lite i vattenpölarna, loppan sov gott i vagnen.
Livia har inte riktigt varit sig själv idag. Man märker på henne när hon inte mår riktigt som hon ska, frågan är väll egentligen bara om det är hjärtat eller någon typ av förkylning som spökar. Kanske är det magen då hon får hälften ersättning? Många frågor ibland, hoppas kunna få lite svar imorron när vi ska till Lund!
 
Har tagit en lång varm dusch för en stund sen och ligger nu nerbäddad i soffan. Snart dags att fixa mat till Livia innan sängen kallar. Är lite sugen på glass, men vill ju inte bli kall igen..haha..sicket dilemma!
 
[ Leomannen ]

Lite nytt

Förra helgen följde kusin Mimmi med mig och Leo in och handlade lite. Vi skulle bara köpa lite att äta men kom hem med en hel del annat också =/
 
[ En tjock och skön fleecetröja till Leo ]
 
[ En fleeceoverall och vantar till Livia ]
 
Och nu för någon dag sen så fick jag ett mail på facebook från vår hjärtevän Cornelias mamma. Hon undrade om vi hade några overaller till Livia, tyckte dock den jag köpte var lite stor så tänkte att jag kunde gott ha en i en storlek mindre också, för säkerhetsskull! ;)
 
[ En lite mindre fleeceoverall ]
 
En kollega la upp en bild på facebook och frågade om någon ville ha stolen nedan..toppen tänkte jag till Leo då han kommer så långt ner på de vanliga stolarna men vill inte sitta i matstolen. Så då kom Jennie och lämnade denna till oss! =) Sån tur man har som har så fina kollegor och vänner som tänker på en så! =D
 

Leo busar med Livia


Dagens ORD

Whatever you do in life
Will be insignificant,
But it's very important
That you do it because
Nobody else will


Regn och blåst

Man kan tyvärr inte få som man vill alltid, och är det som oss så får vi det aldrig..haha. Nää inte riktigt, men som i helgen, i lördags regnade heeela dagen men det var iaf vindstilla och på söndagen regnade det inte men det blåste som faen hela dagen. =(
 
Igår passade jag och Leo på att gå ut i regnet och hoppa i alla vattenpölar. Kommer ihåg att det var det bästa man visste när man var liten och Leo har tjatat om det i flera veckor nu..hehe. Så igår to vi på oss full mundering och gick ut och plaskade en massa! =D Lekte lite kurragömma också, hade det inte varit för att man såg Leo när han gömde sig så hade man nog inte hittat honom så lätt..hehe. Han är jätte duktig på att hitta gömställen och hålla sig tyst den pojken! =D
 
[ Leo redo för att hoppa i vattenpölar! =D ]
 
[ Loppisen sov så gott när vi var ute, helt ovetandes om att när hon vaknade skulle vi tejpa om den JÄVLA sonden!! =( ]
 
Idag har det då varit sol men blåsigt, vi körde in till stan och handlade lite och sen vidare till Ola och Johanna för att fika lite och leka lite med Minja!
Hade en mysig stund hos dem, Minja har lärt sig krypa nu och var riktigt intresserad av Leo. Loppan sov mestdadelen av tiden men Johanna hann hålla henne en stund innan vi körde.
I april får Ola och Johanna en liten bebis till, jag tror det blir en flicka till men de både tror och hoppas på en pojke, så har de också en av var sen! ;)
 
Nu ikväll har vi haft tacomys med Håkan och Elias, barnen har badat och nu ligger vi nerbäddade i soffan och äter glass! Mums! Köpte nytt chokladströssel idag..mums!! =D

Recept: Sno Ball

Sno Balls kommer från USA och är krämfyllda chokladkakor med marschmallowtäcke och färgad kokos. De är sjukt goda, men dock så är inte receptet så lätt att få tag på. Jag hittade dock ett recept HÄR , de har försökt immitera receptet så gott det går och så har jag översatt det till svenska mått + ändrat lite då vi inte kan få tag på vissa ingridienser så lätt här i Sverige!
 
[ Utsökt Sno Balls, inspirationsbild! =) ]
 
Recept: Sno Balls
 
Ingridienser:
Choklad kakan:
110 gram smör/margarin
4,7 dl socker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
4,7 dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
0,7 dl kakao
3,5 dl mjölk
 
Fyllning/frosting:
6 st rumstempererade äggvitor
3,5 dl socker
1 tsk bakpulver
0,7 dl vatten
2 tsk vaniljsocker
 
Garnering:
4,7 dl kokos
3 droppar röd karamellfärg
 
Gör såhär:
Kakan:
Vispa smör och socker, i med ett ägg i taget och till slut vaniljsockret.
Blanda mjöl, kakao, salt och bakpulver i en annan skål.
Häll i hälften av mjölblandningen i smörblandningen och häll i mjölken, blanda ihop innan du tillsätter det sista av mjölblandningen.
 
Häll i smeten i smorda muffinsplåttar och in i ugnen i 15 min på 175 grader.
Låt dem svalna helt innan du skär ut en liten kon i botten av kakan.
 
Fyllning/frosting:
Vispa äggvitorna tills där blir toppar. 
I en liten kastrull blandar du socker, vatten och bakpulver, låt det koka upp.
Låt det svalna till ca 115 grader innan du häller det över äggvitorna, tillsätt vaniljsockret.
Vispa i ca 10 minuter tills det har tjocknat och är i rumstemp.
 
Färga kokosen i en grund skål, jag använde lite mer än 3 droppar. Man ska egentligen riva kokosen själv och då tar den åt sig färgen på ett helt annat sätt än om man köper färdig kokos som jag gjorde.
 
Fyll var kaka och lägg/sätt tillbaka konen/locket, låt dem vara upp och ner för frostingen.
Med en liten slicketpott/smörkniv lägger du på frostingen och sen rullar du eller häller du på kokosen, vilket du tycker är lättast!

Dagens ORD

Hjulet snurrar men hamstern är död..


Påfyllt!

I förra veckan fick jag ringt och beställt lite fler slangar och sprutor till Livia.
Nu har de kommit och förrådet är påfyllt igen...
 

Dennis present =))

Jag har ju helt glömt bort att lägga upp bilden på presenten som Dennis fick av mamma, Håkan, Elias, Mathilda och Robin! =/
 
Detta jätte fina trädgårdsmöblemanget och dynorna har nu parkerats i vår trädgård och det passar perfekt! =D Det är jätte härligt, som gjort för vår trädgård! ;)
 
TACK SÅ JÄTTE JÄTTE MYCKET!!!
 
 
Vi var på sjukhuset med Livia när Dennis fyllde år, så de skickade denna bilden med texten "Grattis Dennis! Hoppas det passar, du får oss på köpet! ;)" Hehe, självklart passar det!!

Dagens ORD

Hey you, don't you see?
You'll never find nobody better than me


Ont, det gör ont!

Ont, det gör ont
Men det går, 
Det gör ont en stund på natten
Men inget på dan.....eller jo det gör riktigt ont då också!
 
Nu är det slut pumpat för min del, loppan har fått de viktiga första 6 månaderna nu med bröstmjölk och behöver tillägg = inget pumpande för mig!
 
Jag har sagt hejdå till den elektriska mardrömmen (pumpen) och istället får jag handpumpa ett tag för att få bort mjölken lite gradvis. Där är inte lite mjölk om vi säger så, har pumpat 6-7 av 8 måltider per dygn i nästan 7 månader så det har bildats en hel del..
 
[ Den elektriska mardrömmen (pumpen) ]
 
Istället ska vi ta slut på all mjölk vi har i frysen samtidigt som loppan får hälften ersättning. Där är 2 frysfack helt fulla med bröstmjölk, har räknat ut att där är ca 100 måltider! =) Dock så varar det "bara" i ca 2 veckor.. =/ och om man ger hälften ersättning kommer det vara i ca en månad till.
 
 
Har alltid haft mycket mjölk, även med Leo, så därför tycker jag synd om alla dem som inte kan amma, att det kan vara så olika. De första 6 månaderna är det jätte viktigt att de får bröstmjölk då de får mammans antikroppar osv genom den. Hade det inte varit för att vi ska föra över loppan gradvis på ersättning så hade jag kunnat skänka mjölken till bättre behövande...kanske, det är rätt mycket regler på det där tyvärr.
 
[ Ersättningen jag fick med från dietisten, varar i ca en vecka (bara!!!)

♥ Livia ♥

Denna cirkulerade för ett tag sen på facebook. Tycker den passar så bra in på Livia! ♥ ♥ ♥
 

BVC

Livia 29 veckor
 
Vikt: 5510 gram

Dagens ORD

Ska man be någon dra åt *****
Ska man göra det med en frisk fläkt av citrus..


Hjärtevännen

Idag har vi haft fullt upp...som vanligt nuförtiden.
Emmah kom vid 10 tiden för att mysa lite bebis och en massa prat. Livia sov dock största delen av besöket =( Men då fick ju jag och Emmah pratat en hel del iaf! 
 
Vid 14 tiden släppte vi av Emmah vid Mios dagis innan vi åkte till sjukhuset för att ta nya prover på loppan. Leo skulle tvunget följa med och det slår ju aldrig fel att där först inte var någon parkering utan jag fick parkera en bit bort. Plockar ut barnen och så säger Leo "jag har bajsat"...orrhh det är som vanligt, ska bajsa när vi INTE har tid eller några blöjor med oss... Så typiskt, det stank bara bajs i bilen sen, tur man vänjer sig snabbt..haha
 
Leo somnade i bilen hem, tur provtagningen gick snabbt så vi kunde hem och byta på honom och på Livia också för den delen då hon kräkte ner sig på vägen in till stan. Bytade på Leo och så somnade om direkt. Jag packade in Livia i vagnen för att bege mig direkt ner till hamnen, vi skulle träffa en hjärtevän till Livia där! =)
Mötte upp Ewalena och lilla hjärtisen Cornelia för att fika lite. Eller ja, fika och fika, det blev pommes! ;) Det blåste som faen, så vi flyttade in lite stolar och bord där det var lä, satt och snackade, pratade lite om hur det gått för barnen och så. Cornelia var en riktig busunge, skulle kasta ut allt från vagnen heeela tiden, men vilken 1 åring gör inte det?!
Vi avslutade det hela med att gå en liten runda ner mot havet, ut till magasinet och sen tillbaka till parkeringen. Det var dags för dem att köra hem till pappa och vi skulle gå in lite i värmen igen. Jäkla väder som ställer till det!
Nästa gång åker vi och hälsar på dem, det blåser kanske lite mindre hos dem?! Hihi =)

HLR

Good to know! Detta gäller endast vuxna! Det är lite annorlunda på spädbarn/barn!
 

Dagens ORD

Perhaps our eyes need to be washed by our tears once in a while, so that we can see life with a clearer view again.


Recept: Nutella Cupcakes i koppar!

Som lovat, receptet på Nutella cupcakes i koppar! =D
 
 
Ingridienser:
4 msk vetemjöl
4 msk socker
4 generösa matskedar Nutella
3 msk vegetabilisk olja
3 msk mjölk
3 msk kakao
2 ägg
 
Gör såhär:
Häll allt i en bunke.
Blanda ihop allt till en jämn smet.
Häll upp i 4 st medelstora koppar.
Ställ in i micron i ca 90 sekunder, lite beroende på hur stark micro man har och storleken på koppen. Håll koll på den, när den slutat resa sig då är den perfekt!
 
Låt det svalna lite om du vill ha vispad grädde på eller kanske någon annan frosting/glasyr/topping! ;)

Öronläkaren

Nytt besök hos öronläkaren idag för loppan! Förra gången fick de inget gensvar på vänstra örat, de trodde inte det hade ändrats så snabbt med tanke på att det var perfekt på BB. Men de ville kolla ändå.
 
Vi kom dit precis i tid, jag gick och anmälade oss och såklart så kräkte loppan just då. Men det gick snabbt så vi gick in för att kolla öronen. De använder en lite prob som de stoppar in i örat. Loppan skulle ligga helt stilla och fick inte gråta...hmm lätt ju. Det funkade inte kan jag säga. Vi fick istället gå en runda så att hon kunde somna i vagnen. Passade på att gå upp på BB och lämna tillbaka bröstpumpen, så nu kommer jag bara handpumpa ett tag och sen är det slut med det också. 
 
Loppan somnade och vi gick tillbaka. Testade med proben igen, vi kom upp till 66% innan Livia vaknade till lite och allt förstördes...igen. Jag frågade om de inte kunde få svar lättare om de sög rent i örat först, så att de fick bort vaxet som satt ivägen. Hon undrade om de brukade göra det och ja sa att de gjorde det sist iaf. Hon gick iväg och en stund senare kom hon och vi gick för att träffa en annan läkare.
 
Den andra läkaren hann knappt sätta tratten i örat på Livia innan hon sa att "ja, här är vax". De tog fram en lång, smal, saxliknande tång och försökte typ dra ut vax, man var tvungen till att hålla fast Livia så hon inte ryckte till och blev skadad. De fick ut en del i båda öronen, men det var jätte hårt i vänstra örat så vi skulle hämta ut örondroppar och så fick vi komma tillbaka nästa vecka för en ny rensning och förhoppningsvis kan vi få ett gensvar på örat då också!
 
Livia skrek som en stucken gris stackarn, att det gör ont i örat är inte konstigt, men att man samtidigt håller fast henne gör inte saken bättre. =/ 
 
[ Liten loppa på BB, där resultaten var perfekta! ]

Vattenkammad

Leo är renskrubbad och är nu riktigt ren och fin. Han var väldigt antibadning, men när han väl kommit i badet så ville han knappt gå upp. Dennis fick inte tvätta håret så jag fick göra det, skrubbade han riktigt ordentligt överallt. Han brukar inte vilja ha byxor och strumpor på sig så han hade fläckar överallt..haha. Men nu när han går på dagis igen så måste han bada var dag han kommer hem, allt för att få bort bakterier, skit och mög så han inte smittar Livia.
Hoppas det fortsätter såhär, att han gillar att bada och tvätta håret!
 
Fick hem nytt läkarintyg för Livia förra veckan, där har de skrivit b.la att om Leo måste vara hemma från dagis för att han är sjuk så måste både jag och Dennis vara hemma, måste hålla barnen separerade så Leo inte smittar Livia. Ojsan..
 
Hygienen är viktig, speciellt handhygienen! Tänkt på det! ;)
 
[ En ren och fin Leo, vattenkammad och allt! =) Och så långt hår han fått! =D ]

Dagens ORD

I'm not a perfect girl, but i should get what i deserve!


Föräldramöte

Ikväll har jag och Dennis varit på vårat första riktiga föräldramöte! På Leos dagis! =)
Barnen var hos mamma/mormor och Håkan under tiden.
 
Först samlades alla i lekhallen där personalen presenterade sig. De berättade lite allmänt om förskolan osv innan de "yngre" avdelningarna gick iväg och vi stannade kvar. De förklarade lite om deras metoder när det gäller språklärning osv.
 
Vi gick tillbaka till våra barns avdelningar där de gick igenom en normal dag på dagis. Vi presenterade oss för alla och sen skulle vi pyssla lite. Vi skulle göra en liten tavla med vår familj på som barnen skulle få imorron! =D Ska bli kul att höra Leos reaktion imorron när vi hämtar honom!
 
Det var en mysig kväll, jag älskar att pyssla så jag hade kunnat stanna längre..hehe
Nu är vi hemma, har varit en väldigt lååång dag. Barnen sover och jag ska snart också kasta mig i sängen. Sov gott alla!
 
[ Leo redo för vinter...förra året..haha ]

Återbesök

Idag har vi varit på återbesök i Lund. Det var väll blandade besked tyvärr..
 
Vi kom dit vid 13 tiden och träffade dietisten, fick med oss "lite" ersättning hem som vi ska överföra loppan på. Nu i 1-2 veckor ska vi ge henne hälften bröstmjölk och hälften ersättning, och efter det ska hon i princip bara få ersättningen. Lovisa trodde hon var så pass stor nu att hon kunde börja med 50 / 50 och med denna ersättningen så blir det en rätt lugn övergång då den är så pass lik bröstmjölken som det kan gå om man t.ex jämför med NAN eller nått sånt.
Så vi fick lite samtalstider och nytt återbesök till henne den 25.e när vi ändå ska till Lund. Så det kommer nog gå bra nu! =)
 
Vid 13:30 var det dags för UL på hjärtat, loppan var sååå duktig!! Hon låg lugnt och fint och kollade bara. Inget skrik, inget gnäll, inte alls något sånt! 
Nina hade med sig en praktikant och de pratade lite under tiden, och på det lilla man hörde och förstod så fattade man att allt inte riktigt var som det skulle, att allt inte var så perfekt som det kunde bli. 
De gick igenom bilderna medans vi gick och tog EKG och blodtryck, syresättning osv. Syresättningen låg på 96% och pulsen runt 150, vilket ändå var godkänt! =)
 
 
[ Lilla älskade loppisen! =D ]
 
Fick träffat Nina igen när hon sett EKG.et och så började hon....Shunten ser bra ut, men. Alltid detta jävla men.et.. =( Iaf så visade att flödet ökat där hon fått gjort en ballongsprängning (vilket inte är bra, flödet ska inte ändras, det gick från 3 till 4 m/s och det ska helst vara 2m/s) OCH så har det börjat svullna lite i hjärtat då det är för högt tryck till höger lunga bla bla bla osv osv osv. Jag hade redan hunnit förbereda mig lite på att det inte var så bra.
Hon skulle prata med kirurgerna om hur de skulle gå vidare, om de skulle göra en ny hjärtkateterisering eller en CT eller så. Det var planerat en ny hjärtkat 3-4 månader efter operationen men nu vill de ha det om ca en månad, alltså bara två månader efter. Och så vill hon ha dit oss igen om två veckor för ett nytt UL.
 
När vi stod i hisshallen och väntade så kom Livias kirurg gående, han stannade och frågade hur allt var och så och jag förklarade för honom hur det låg till. Han sa inte så mycket mer än att det var tråkigt och såhär. Så jag sa att de kommer snart prata med dig om detta..hehe.
Precis när han gick så kom Desiree nerspringandes i trappan, hon stannade även hon och frågade direkt "vad gör ni här?!" haha, ja så kan man ju också fråga, men jag svarade att det "bara" var ett vanligt återbesök, men att det inte visade så bra svar och så förklarade jag allt för henne också. 
Jag passade på att fråga henne om hennes dotter, hon heter också Livia och var också sjuk. Hon hade ett diafragmabrott, men det hade de upptäckt på UL i magen så hon blev opererad bara 4 dagar gammal, men mår bra nu och har gjort det hela tiden. Dock så har Desiree träffat en massa barn efter det med samma diagnos och har kunnat konstatera att de haft en väldig tur, de flesta barn får också en massa komplikationer under tidens gång tyvärr. Hon sa att det var kul att träffas, det är helt ok att träffas i korridoren och inte uppe på BIVA. "Ja är det verkligen, men vi kommer tillbaka och då stannar vi ett tag, inte över natten som sist, då nästa operation är lite större...men annars vill vi bara träffa dig i korridoren!! ;) "
 
Alltid är det nått.... =(

Hmm?!

Hihi tyckte denna bilden blev så rolig. Det ser ut som om Leo håller för näsan när han sover! =)
 

Dagens ORD

The only thing worse than being blind is having sight but no vision.


Ny lägenhet?

Letar du/ni en ny lägenhet eller vill ni kanske flytta hemmifrån?!
Kolla då in denna http://www.blocket.se/trelleborg/2_a_Hogalid_42113201.htm?ca=23_14&w=0
 
En nyrenoverad lägenhet, en jätte bra första lägenhet. Måste kollas!! =)

Öppna förskolan

Idag gick jag och barnen upp på öppna förskolan för att leka, prata och träffa andra barn och föräldrar lite.
Där var faktiskt mycket folk, när Leo var mindre så hade vi tur om där kom ett annat barn också medans vi var där..haha. Men det är lite ändring på det nu så det är ju kul.
 
Innan vi gick upp där så ringde de från BVC och undrade om jag kunde komma med vågen, så lämnade av den snabbt innan vi gick till förskolan. Leo skulle tvunget gå själv hela vägen så vi hann inte mer än dit förräns det var dags att fixa mat till Livia. Tur jag hade tagit med det..hehe.
 
Vi pratade, lekte och umgicks med de andra i några timmar, Maria höll Livia en stund medans jag gick och bytade på Leo. Typiskt nog så kräkte hon just nu, fast Maria var snabb så hon fick aldrig på sig..haha.
Vi hade sällskap med Leo gamla dagiskompis hem, de bor ändå på vägen så vi fick lite kvalitetstid. Väl hos dem så sprang Leo efter Ines in i deras trädgård, de hoppade lite på studsmattan och gungade medans jag och Pernilla snackade lite. De har inte bott där så länge, så det var kul att vi fick kontakt! 
Det var inte lätt att få hem Leo sen, fick bära ut honom, var ju tvungen till att gå hem och ordna mat till Livia igen..hehe..var 3.e timme, man hinner inte så mycket! =/
 
Leo fick lov att komma och leka mer en annan dag, det var bara att komma och knacka på! =D Kul!!
 
[ Leo lånar Livias gym ]

All Pink

Det ska fan synas att man är tjej! ;) Ändå kan man få frågan om det är en flicka eller pojke...hmm, ja jag hade ju då inte klätt en pojke helt i rosa?! ;)
 

Dagens ORD

Att någon bryr sig om en
när man inte längre vill
är just vad man behöver
för att orka lite till

Myssöndag

Idag har det varit en riktig myssöndag! Karin, Wilma och Olivia var här och lekte och fikade lite innan! =) Olivia är 4 dagar yngre än Livia, och det var inte så stor skillnad storleksmässigt. Olivia väger ca 2 kilo mer och är ca 7-8 cm längre. Trodde det skulle vara större skillnad faktiskt. Utvecklingsmässigt är det större skillnad, Livia är ju på en 4-5 månaders bebis våglängd, Olivia kunde sitta själv och nästan krypa helt, stark och stadig i benen vilket Livia inte är. Man ska inte jämföra, men det allt Livia varit med om är det rätt intressant att se ändå. Vi vet ju alla att hon är lite efter på utvecklingen då hon missat så många levnadsveckor!!
 
Leo och Wilma kunde knappt sammas om saker, även om där var två lika. Men så fort telefonen kom fram, då kunde de dela. De spelade ett spel och när Leo dog så sa han "här, din tur" och tvärtom. Dagens barn alltså!
 
Nu ikväll har barnen och jag badat. Livia tycker det är såå skönt att bada, hon ligger där och funderar och njuter. Tror Livia fått sitt badälskande från mig, Dennis hinner knappt lägga sig i badet förräns han vill upp igen..haha. Jag badade för första gången på väldigt länge, riktigt skönt. jag gjorde inpackning och ansiktsmask och så låg jag där och riktigt mjukade upp alla muskler och leder..underbart! =D
 
[ Leo myser lite i soffan efter badningen! =) ]

Vill NU!!

Vill att loppan ska se fin ut som hon gör på bilden NU. Utan en äcklig sond i ansiktet och som retar alla, Livia gillar inte den alls, nu är hon så medveten om allt och känner att det är inte en sak som ska vara där, så hon drar ut den HELA tiden...tyvärr måste vi ju stoppa in den igen =(
 
Helst av allt vill jag ju att hon ska äta själv, äta normalt, men det lutar just nu åt knapp och då vill vi helst ha den insatt förra veckan..haha.
 

Semlor

Åh jag hittade denna bilden och blev så sjukt sugen på semlor! ;) Det ska vara hemmagjorda såklart, då kan man själv välja hur mycket eller lite grädde man vill ha, om det ska vara med mandelmassa eller inte.
Fast kanske lite skumt att bli sugen på dem mitt i sommaren? Eller ja mitt i sommaren är det ju inte, nu börjar vi snart gå mot kallare tider! Ska bli skönt på ett sätt, Livia kommer må bättre av det iaf!
 
Hur äter ni era semlor?
 
[ Leo äter sin första semla! =) (förra året) ]

Dagens ORD

Let's flip a coin, Heads you're mine, Tails I'm yours


Tråkigt

För tillfälligt har vi ett rätt fullspäckat schema. Men igår och idag blev det lite ändrade planer tyvärr.
Igår skulle Emmah och Mio komma, men sen kunde de inte =(
Och idag skulle Anna, Ellie och Jocke komma, men så blev de sjuka... =(
Så tråkigt och så typiskt, bara för man planerat något liksom, men vi får ta det en annan dag istället!
 
Imorron kommer iaf Karin och barnen på lite lekdejt! =)
 
[ Leomannen! =) ]

Halva gymmet

Livia fick ett nytt babygym för ett tag sen, det är mjukt och skönt och när de kan sitta lite mer själv så finns där även en ring att ha runt henne, men den har Leo lagt beslag på! ;)
 
Han sitter och ibland ligger i den och leker, oftast ska han ha med alla sina leksaker där i också, som på bilden nedan där han har sin bil också i ringen..hihi ;)
 

Dagens ORD

Everyone falls in love with me but when will I fall in love with someone?


Växtvärk?!

Vi misstänker att Leo har växtvärk. Han klagar hela tiden över att han har ont i benen, det kvittar om han precis har vaknat, om han åker vagn eller går osv.
 
Och just nu hjälper det ju inte till att han är dunderförkyld och fått en jäkla hosta. Tur det är helg och både han och Dennis är ledig i några dagar så vi kan hålla barnen åtskillda! Hoppas Leo hinner kurera sig tills det är dags att vara ensam med barnen igen!
 
[ Leo brukar vägra sova middag och när han sover kan man hitta honom såhär..skönt?! ]
 
Idag har jag pratat med olika sjukhus hela 5 gånger. Först med kontaktsköterskan i Lund, sen med barnhjärtmottagningen 2 gånger, med avdelningen i Ystad och till sist med dietisten i Lund. En jäkla massa samtal har det blivit och kalendern fylldes på ytterligare.
Det blir säker bra, Dennis kan låna Robins ena bil så jag kan ta vår till alla sjukhusbesöken de kommande två veckorna. Dennis behöver jobba och jag kan ta besöken själv, det är bara det ena som Dennis måste följa med på!
 
Annars så har loppan inte kräkt så mycket idag! =) Vilket har varit väldigt skönt, Mathilda och Robin har varit här ute en stund och vi har ätit pizza hos mamma och snackat en massa skit. Dennis hade med sig en tårta från jobb som vi hade till efterrätt...mums, cafe latte tårta! =)
Nu sitter jag och Leo i soffan, loppan sover och Dennis gör gud vet vad där uppe..spelar antagligen..som vanligt. Nää återvänder till fredagsmyset nu! =D

Easy Hug

Nu i dagarna har vi invigt loppans bärsjal...
 
 [ Jag och Livia ]
 

[ Mamma/mormor och Leo ]
 
Den är jätte bra och riktigt skön! Det är en Easy Hug, och som ni ser på översta bilden har vi beställt med en personlig text. Man kan skriva i princip vad man vill och den finns i flera olika färger. 
Dennis har också godkänt den, den är sååå mycket bättre än en bärsele, på denna kan man när barnet är tillräckligt stor vrida den lite så barnet kan sitta på sidan istället, och det kan man inte med en bärsele! ;)
Jag eller vi tycker att den avlastar där det behövs och då det är en sjal så kommer barnen närmre, de sitter i grodposition som är det bästa! Med andra ord, sjukt bra!! =D

Snart vinter

Ja snart är det vinter och jag både vill och inte vill. Skönt när det är lite svalare så att loppan trivs mer, men sen så är jag orolig för hur Livia ska ta kylan. Hjärtbarn blir ju oftast jätte varma på sommaren och sen jätte kalla på vinter (mer än normalt) så undrar hur det kommer bli. Det gör inget att vi får ha det varmare inne, jag är också väldigt frusen av mig, men nu med hösten och vintern kommer också alla förkylningar m.m.
 
Oj ve...håller tummarna för att Livia klarar sig genom detta gallant utan en massa förkylningar och sjukhusbesök! Tycker morrnarna redan nu är rätt kalla, eller är det bara jag?!
 
Leo har sett sin overall i hallen och velat ta den på sig, men än är det inte så kallt..haha.
 
[ En liten Leo som hjälper till att skotta snön förra vintern! =) ]

BVC

Livia 28 veckor
Vägning hemma
 
Vikt: 5420 gram

Dagens ORD

I don't like morning people... or mornings... or people...


Lång dag

Det har varit en lååång dag. Orkar knappt sitta här eller hålla ögonen öppna.. =/
Vi började imorse med att lämna Leo på dagis och sen köra mamma/mormor till jobb så jag kunde låna hennes bil. Hämtade upp Mathilda i Beddinge vid halv ett tiden för att sen köra till stan och ta nya prover på Livia.
Sen var det hem, hämta Leo på dagis och till slut köra med Elias till Anderslöv för en runda på banken.
 
Nu äntligen sitter vi i myssoffan och har ätit middag. Livia sover, Dennis sitter vid sin dator och nu ska jag och Leo ha lite mys innan vi går och lägger oss. Så jag tackar för idag och så ses vi imorron! ;)
 
[ Leo är också trött efter en dag på dagis + lite förkylning ]

Klick klick

Det kliade lite i fingrarna när jag såg mina pengar på kontot. Så för en gångs skull handlade jag lite istället för att spara allt. Och jag hade redan sett ut en del på nätet som jag bara var tvungen till att ha, ett + är ju att två av sakerna är julklappar, så slösat har jag inte direkt gjort! ;)
 
[ Lite baksaker, sprutor, strössel m.m. ]
 
[ Bläckfisk ]
 

[ Easy Hug Bärsjal ]
 
[ Hårvård ]

Dagens ORD

Everyone can make a mistake. But the second time you make it, it's not a mistake, it's a choice!


Tandläkaren

Leo var hos tandläkaren idag för första gången. Han skulle gapa så de kunde räkna tänderna..men icke! Jag har fasat inför denna dagen i princip sen han fick tänder, då han inte alls är medgörlig när det gäller att borsta tänder eller öppna sig för läkare osv.
 
Vi hade jätte kul i väntrummet, läste Kalle tidningar och lekte lite, men när vi väl blev inkallade så stängde Leo ner. Han skulle inte hälsa, han skulle inte prata, han skulle inte titta eller göra någonting!
Vi försökte locka och muta honom, men han vägrade öppna munnen.

Så vi fick en ny tid om en månad, Leo lovade att han skulle öppna munnen då och så skulle vi träna här hemma. Lycka till, men visst jag ska försöka. Han fick ett litet klistermärke bara för att han kom, men det ville han knappt ta emot när vi skulle gå..
 
Fick tid kl 9 i Trelleborg nästa gång, men jag sa direkt att jag inte kan ta mig dit då så det går inte. Hon bara, bor du här i Smyge? "Ja" Ja men då går där bussar. "Ja förutom att vi inte får åka buss med Leos lillasyster för hon är sjuk..." Jaha, var det enda svaret jag fick...fick iaf en tid 15:15 en annan dag istället, så då borde Dennis ha hunnit hem med bilen! Jäkla kärring! Men nu ska vi träna och hoppas han gapar så vi slipper komma tillbaka, de ville inte tvinga honom ifall han skulle bli rädd och så sen, vilket är bra egentligen ju! =P
 
[ Hoppas jäkelungen öppnar munnen nästa gång!! ]

Otur

Jag tycker så synd om Leo, han har alltid en sån jäkla otur! Stackars pojke som bara slår sig hela tiden!
Ibland tror jag han har fel på balansen, han kan stå upp och snubbla eller trilla bara sådär..hehe. Och han slår sig alltid, om han hoppar upp i soffan slår han foten i bordet, eller om han ska resa sig från golvet så ramlar han in i väggen eller slår huvudet i bordet.
 
Det har blivit mycket bättre, det är inte var dag längre som innan. Men ändå!
Och det slår ju aldrig fel att han alltid ska skada sig i huvudet, och helst runt ögonen. Men då har han iaf turen på sin sida, att det inte träffar ögat!
 
Leo hoppar mycket på studsmattan hos mamma/mormor, och det har hjälp han riktigt mycket med balansen. Ett tips, om ni som jag, har barn med lite sämre balans..hehe ;)
 
[ Nära ögat, as usual! ]

Dagens ORD

What the eye can't se, the heart can feel.


Aja baja!

I helgen, på morronen eller sent på natten började Livia med att dra ut sonden...igen. När Dennis skulle ge henne mat så fick han den trevliga synen och fick börja med att sätta i den igen, den gången hade hon inte dragit bort den helt så han kunde sätta tillbaka den själv och ordna med lite ny tejp tills jag vaknade.
 
Men imorse, jag vaknade av att hon kräkte lite vid 6 och då satt sonden där, men ca 30 minuter senare hör jag hur hon klöks igen och det var för hon drog sonden...jäkla unge, hon drog den helt också....orrhh
Fick ringa till mamma som är ledig idag, jag ringde och ringde och ringde, men ingen svarade. Satte mig ner för att klippa till nytt underlag och tejp, samtidigt ringde jag mamma, ja jag vet inte hur många gånger. Till slut så ringde jag hem till dem och då svarade hon direkt. "Varför svarar du inte i din mobil?" "Jag vet inte, den kanske inte fungerar då?!"
 
När mamma väl kom så hade hon kommit fram till att hon glömt mobilen i tidningsbilen...störigt!! Fick satt sonden på loppan igen, fixat frukost till henne och Leo och sen iväg med honom på dagis!
 
Tur mamma var ledig! Min räddare i nöden! Inte så lätt att sätta sonden igen med en sprattlande tjej som hatar den. Jag förstår henne, men tills hon orkar äta allt hon behöver själv får hon allt ha den kvar!
 
[ Livia visar att man INTE ska ha sonden i näsan... ]

Kalendrar

Åkte med mamma in till stan en snabbis idag för att köpa nya kalendrar, det är så mycket datum just nu så jag måste ha något att skriva ner det i. Det blev en liten kalender som jag kan ta med överallt och en familjekalender till väggen! =D
 
Självklart blev det ju lite till barnen också! =) Som vanligt hehe
Leo fick ännu en groda, så jäkla fin och så fick Livia ett par vinterskor och vantar, hon blir alltid så kall om fötterna så dessa söta små "uggsen" kommer bli perfekta och så tillhörande vantar! =D
 
 
Nu har Livia precis fått mat och vi ska bege oss mot dagis och hämta hem den stora busungen! Synd att vädret blev så tråkigt nu, men med rätt kläder så kan vi ha kul ändå! =D
Undrar när Dennis kommer hem idag, han har haft mycket kampanjer så det har blivit långa dagar för honom sen han började jobba igen. Han och Leo kan vila middag sen så myser jag och Livia lite till! ;)

Busunge

Leo är en sån riktig busunge, har alltid nått hyss för sig. Ser ni minen?
 

Dagens ORD

Älskade höst, du som besitter kraften att göra mig lycklig och ge världen fina färger. Du gör luften frisk och härlig att andas. Du ger oss rosiga kinder och får oss att uppskatta stearinljus och en varm filt. Du ger mig trygghet och ett inre lugn. Och du visar oss naturens bästa sida.


Kollegor

Idag hade vi några av mina kollegor på besök, (Caroline, Jenny och Tina) med allt som hänt med Livia har det dragit ut på tiden rätt mycket. Loppan fick en jätte söt klänning och taights och en liten blomma. Leo fick två par strumpor, så fick han också något! =)
 

[ Livias kläder =) ]
 

[ Leos strumpor! =) ]
 
Hade en jätte mysig stund, vi satt ute och fikade och snackade lite. Jenny hade med sina barn (Henry och Vilma), så de lekte med Leo lite! =) Efter Leo till slut vaknat, han somnade på soffan och låtsades sova den första stunden de var här. När han väl vågade sig fram så hann de inte leka så länge, men det får vi ta igen en annan dag! =)
 
Dagen till ära hade jag testat ett nytt recept, barnen var så snälla i förmiddags så jag fick gjort lite eftermiddagsfika till oss. Det blev super goda sno balls, de påminner lite om morotskaka kom vi fram till! =)
Så de gick hem, både hos stora och små! =D
 

[ Sno Balls ]
 
Bilder kommer!!
 
 

Morsgris...ar

Leo har alltid varit en morsgris, det vet vi ju alla. Men nu i veckan så påstod mamma/mormor att Livia också börjat bli en liten morsgris, and I love it!! =D
Visst det är både på gott och ont, men det känns så skönt i mitt mammahjärta när de tycker bäst om mig, och det är sånt som kommer gå i perioder sen, eller så kommer de kunna acceptera att det går lika bra med andra sen också. Men just nu så njuter jag! ;)
 

Dagens ORD

May the dreams of your past
be the reality of your future!


Recepthjalpen.se

Måste bara tipsa er om denna sjukt bra sida. Om ni gillar bakning och matlagning så är den verkligen något för er. Är ni som jag och googlar fram en massa nya recept hela tiden och ibland bara hittar det på engelska, med engelska mått så har ni verkligen användning för denna sidan.
 
Här kan ni göra om engelska/amerikanska mått t.ex cups till svenska mått som dl. Jätte bra, och där är även lite andra tips och tricks, recpet osv som man också kan kolla in!
Har ni inte redan besökt sidan så gör det nu!! ;)

Ärrig

"Livia är nog den ärrigaste bebisen jag sett!" - Mimmi
Jo, det är nog svårt att hitta en med fler ärr än vad Livia har =(
 
På sina 6 månader här i livet har hon:
- Ett långt ärr vågrätt övanför naveln efter en tunntarmsoperation där de tog bort 20 cm.
- Ett långt ärr lodrätt på bröstkorgen efter hjärtoperationen.
- Ett långt ärr halvmåneformat på vänstra skulderbladet efter lungoperationen nu senast.
- Hon har även 4 lite mindre ärr på magen efter dränageslangar och pacemakersladdar.
- Förutom då alla ärr från stick, provtagningar, nålar, katetrar osv.
 
Här nedan ser ni hur fint det senaste ärret har blivit, nu ska det bara blekas också och så kommer man knappt se det sen heller, precis som med de andra! =D Men ärren är en stor del av Livia och de definerar henne på nått sätt, hon är så fin i vilket fall, med eller utan ärr!!
 

Dagens ORD

Life may not be the party I hoped for
But as long as I live I will dance

Återvänder

Livia återvänder sakta men säkert till oss nu. Kräkningar har blivit mycket bättre, inte alls lika mycket eller lika ofta som innan (peppar, peppar, ta i trä!!!) Idag har hon t.om varit lite piggare och gladare så det känns verkligen som om det börjar vända nu! =D
 
Loppan drog sonden idag, precis när hon börjat äta, den jäkeln. Fick stoppat maten, ropade på Dennis så han kunde fixa för jag höll på att pumpa. Självklart kunde han inte få i den även om vi använt näsdroppar så jag fick snabba mig och ta över. Gick på första försöket, skönt, loppan gillar det inte alls. Tycker så synd om henne, men snart blir hon äntligen av med den!!! =)
 
[ Älskade fina prinsessan. En bestämd och envis jäkelunge! =D ]
 
Vi har grillat och myst hos mamma/mormor idag. Sjukt gott med hemmagjorda kycklingspett, pommes och sallad! Nu myser hela familjen i soffan, snart blir det dock sängen för oss alla. Inte för att vi ska göra något imorron, men att gå upp flera gånger mitt i natten tar på krafterna.
 
Har förrästen kommit på att jag behöver en eller två kalendrar, en liten som man typ kan ha i fickan så man har den med sig överallt och en familjekalender till väggen. Börjar bli många tider och saker som man ska komma ihåg nu, gillar inte riktigt att ha det i mobilen, använder inte den kalendern direkt! Och så är det lättare att se allt planerat om man har det nerskrivet svart på vitt liksom. Japp, måste inhandla det!

3D händer

Jag och Leo pysslade lite för några dagar sen, vi gjorde 3D händer! =D
Det är faktiskt rätt lätt, lite svårare att göra på sig själv dock. Men sen är det bara att färglägga, Leo tappade intresset rätt fort så jag gjorde klart hans hand också, tur man älskar att pyssla! ;)
 
[ Liten steg för steg beskrivning ]
 
[ Färdigt, min och Leos hand! =) ]
 
Roligt att göra tillsammans med barnen eller själv! ;) Och så tar det lite tid så det är ett bra tidsfördriv!

Dagens ORD

Meeting you was faith
Becoming your friend was a choice
But falling in love with you
Was out of my control

Onsdag-Fredag

Har inte riktigt haft tid för bloggen de senaste dagarna. Livia fortsätter att kräka, har ändrat matdroppet så det går på 1½ timme nu (dubbelt så länge som det brukar) så det har blivit lite bättre iaf. Där finns ju de som har matdropp på alla timmarna på dygnet, men det hoppas vi att vi slipper. Hon kräker ju mycket för att hon är lite förkyld nu också så hon har en del slem som sitter och irriterar.
 
Jag och barnen sov hos mamma/mormor onsdag till torsdag, mamma var ledig på torsdagen och Leo skulle till dagis så jag fick både hjälp och avlastning med Livia. Så skönt nu när Dennis inte direkt varit hemma. Han fick köra hemmifrån redan vid 3 på natten för att köra till Munkaljungby och hämta sitt bröd på torsdagen och fredagen.
Lämnade Leo på dagis och sen var vi hos mamma hela dagen, var bara hemma om och gick ut med Degas, försökte vila lite också, natten var inte den roligaste, Livia kräkte efter och ibland under var måltid hela natten + att hon hade lite feber, men den frös vi bort då hon fick sova i bara blöjan. Hon var väldigt orolig hela natten, kom inte riktigt till ro förräns frammåt morronen, så hon sov ändå till halv 9.
 
Inatt sov vi hemma, det gick bättre, hade sänkt hastigheten på matdroppet lite och hon vaknade till och kräkte lite vid 2 tiden men sen sov hon hela natten. Hon vaknade till en stund vid 9 tiden, kräkte lite och så gick vi bort på BVC, som jag fasade över att väga henne, men hon hade ändå lyckats gå upp 50 gram på en vecka. Sålänge  hon inte går ner så är jag nöjd, inte lätt att gå upp när man kräker ca 6 av 8 matningar/dygn.
Pratade med vår älskade, underbara sköterska Jessica, hon rådde oss att sänka matdroppet ännu mer och att sitta på pilatesbollen och hoppa lite med henne för att lossa slemmet lite, så det blir till att leta upp den.
Annars så tyckte hon att vi ändå gjorde vad vi kunde men att vi skulle ta och prata med kontaktsjuksköterskan i Lund om vi blev oroliga eller undrade över något. Det är så skönt att ha Jessica, hon är så underbar och förstår en verkligen!!
 
Annars har vi inte gjort så mycket, har upptäckt att Leo tagit ett skutt på längden i sommar och behöver nya byxor, de flesta har nästan blivit knäbyxor..haha. Han behöver även klippa sig, men vägrar så vet inte hur det kommer bli med det.
Idag har vi varit på tacomys hos mamma/mormor, loppan har sovit i stort sett hela dagen idag också, men hade ingen feber när jag kollade för en stund sen. Hon var vaken en del när vi var där och gav både morfar och Leo en del leenden, men hon är inte direkt generös med dem i dessa dagar.
 
Nu är det äntligen helg och Dennis är ledig, vi båda är såå trötta, han av jobb och jag av att vara uppe nästan hela dygn, så vi ska försöka vila upp oss. Dock så kommer Håkan imorron och ska hjälpa oss måla klart  där ute. Har målat nästan hela första lagret på båda färgerna och ska göra klart det i helgen hoppas vi. Men vi får se, måste vila också jue! ;)
 

BVC

Livia 27 veckor
 
Vikt: 5360 gram
Längd: 60,5 cm
Huvudomfång: 38,9 cm

Dagens ORD

Ta större chanser - än andra tror är säkert
Engagera dig mer - än andra tror är klokt
Dröm mer - än andra tycker är praktiskt
Förvänta mer - än andra tror är möjligt

Akvarium

Somliga i personalen på avdelningen ser Livia som vilket barn som helst. Att när de varit duktiga vid provtagningar så får de en liten leksak, klistermärke eller så. Andra tycker hon är för liten och då kan storebror ibland få något om han är med! =)
 
[ Ena gången fick hon denna fisken ]
 

[ Andra gången fick hon denna bläckfisken ]
 
Och nästa gång skulle hon få ett akvarium!! ;)
Haha, roliga Karolina som skulle skoja till det lite, fast i denna takten så har vi snart tillräckligt många fiskar för mer än ett akvarium. Ska se om jag kan komma på något fiffigt med fiskarna så det ser ut som ett riktigt akvarium, kan vara kul sen när hon blir lite äldre och kan leka med det! =)

Dagens ORD

Life begins at the end of your comfort zone

2 ½ dygn

Ja då kan man väll säga att mitt 2 ½ timmars dygn har börjat?! ...
Dennis måste köra ända upp till Munkaljungby för att hämta sitt bröd mitt i natten, han måste köra hemmifrån vid 3 tiden, vilket betyder att han inte ger Livia mat vid 4 tiden och jag måste gå upp stup i kvarten. Vilket jag iof redan gjort de senaste nätterna då Livia kräkt som en galning. Dennis har ökat hastigheten på matdroppet för att det ska hinna bli klart innan han kör till jobb, men det har bara betytt att jag har fått gå upp för hon kräkt. Så nu efterhand kan man ju tycka att han kunde struntat i det så hade jag gått upp och fixat slangen sen bara. Men men, nu är det som det är.
 
Inatt ska jag och barnen sova hos mamma/mormor, då kan jag iaf få lite avlastning och hjälp ikväll och imorron, natten får jag sköta själv då de måste få sova. Någon får ju sova iaf! ;) Men hoppas ändå natten blir bra!
 
Återstår att se hur trött Dennis är efter dessa monsterpassen, antagligen lika trött som jag efter en hela vecka med mindre än 2 timmars sammanhängande sömn, och jag vet att jag har två nätter kvar..
 
[ Älskade dotter!! ]

Ibland behöver man bara en vän!

Titta på Veronika Dankos film om hjärtfel. -Jag hoppas att denna film visar dig att även om vi har ett medfött hjärtfel så lever vi med det, vi vill bli förstådda och bara vara barn. Musik: Axel Lindberg.
 

Dagens ORD

I would rather run through the storm with you, than walking on a fine sunny day without you, for everything would never be fine if you are not there with me

Misslyckad

Just nu vet jag inte vad jag ska ta mig till, känner mig så misslyckad. Livia är inne i en kräkperiod, eller så kräker hon för att hon är lite förkyld och har en massa snor och slem. Och man vet inte hur mycket sonden spelar in i det hela heller, när sonden sitter där så är där ju alltid en liten öppning ner till magen och det kan ju inte vara bra. Jag vet själv hur det känns när man har något i halsen som inte ska vara där, jag klöks hela tiden. Visst Livia har haft den typ alltid och vet kanske inte bättre, men hon måste ju känna att det inte är rätt att den ska vara där?!
 
Just nu känner jag mig så jäka misslyckad, att jag inte kan få min dotter till att äta "normalt", att hon är beroende av sonden. Jag kan erkänna att jag varit lite bekväm, sprutat in mat i sonden istället för att försöka tvinga i henne maten på riktigt vis. Men sen så känner jag inte att jag vill pressa henne till det heller, det är ju inte förrens nu som hon är fysiskt bra för att bli pressad heller. Och det är hon egentligen inte nu när hon är lite förkyld.
 
Jag tror sonden spelar rätt stor roll ändå till varför hon kräks, det återstår och se på fredag om hon lyckats gå upp något i vikt eller inte. Hon har de senaste dagarna kräkt upp i princip all mat hälften av alla matningar. När hon fick lunginflammation så kräkte hon såhär några dagar innan, men det var innan vi fick matdroppet och då fick hon vätskeersättning på sjukhuset. Vill inte att hon ska behöva det nu, vill att hon ska få vara hemma och slippa sjukhus, vill att hon ska bli frisk!!
Känns som om de hade kunnat sätta en knapp imorron så hade jag tagit det, då hade hon sluppit sonden och kunnat lära sig svälja ordentligt. En dag när hon dragit sonden så gav jag henne smakportion och då åt hon mycket bättre, hon fick i sig mer och kunde svälja som hon skulle. Nää, vi behöver bli av med sonden och om det betyder att hon får en knapp ett tag så får det vara så!
Det var som mamma sa att hon kan ju få en knapp, men kanske man inte behöver använda den om hon äter bättre utan sonden och hon äter det hon behöver?! Ja, just nu känns det som om det kvittar lite, bara vi slipper slangskitet!!
 
Finns det egentligen någon huskurs eller liknande vid kräkningar?
 
[ En frisk liten loppa hade hittat tummen redan innan hon blev sjuk! ]

Rutiner

Rutiner är a och o för alla barn, men det är verkligen a och o för Livia!
Märkte av det på loppan senast igår, vi blev hämtade av Robin för att ta prover. Hade vi kört själva hade vi kört hem direkt efter men nu var vi någon timme hos Mathilda. Och även om Livia hade kul och för det mesta sov hela tiden vi var där, så var hon jätte orolig och kunde inte komma till ro alls sen på kvällen. Hon fick vara uppe hos en till hon sov djup annars låg hon bara och vände och vred på sig.
Sen vet man ju inte hur mycket hennes kräkningar spelar in på det hela heller, men rutiner vid matning, nattning osv är viktiga!
 
Är man hemma kan det kvitta om där kommer en massa folk hela tiden, för då är man ändå hemma där hon känner igen sig och är trygg. Men tror nog att förkylningen gör sitt just nu, har en snarkande bebis bredvid mig, Dennis har fått i uppdrag att köpa nya näsdroppar idag! ;)
 

Bebismys

Andra dagen in i verkligheten och Leo är på dagis, det betyder bebismys, mamma och dottermys heeela dagen! =D Även om man är trött som satan, så får jag och Livia en massa ensamtid och det ska vi ta vara på!
 
[ En sovande loppa på bröstet! =) ♥ ]

Dagens ORD

Barndomen är den tid i livet som man står framför spegeln och gör fula grimaser :-)
 Medelåldern är den tid där spegeljäveln ger igen :-/

Ställde upp

Idag skulle vi ta nya prover på Livia. Dock så var det första dagen för Dennis på jobb och han skulle inte hinna hem för att vi skulle kunna köra in till stan igen och ta proverna. Så snälla Robin ställde upp och hämtade oss, efter så släppte han av hos Mathilda så vi kunde mysa med henne lite innan Dennis hämtade upp oss efter jobb.
 
Dagen började som så att jag gick upp och fixade mat till Livia vid 7, och sen satte jag mig och pumpade. När jag var klar sov barnen fortfarande så jag tänkte att jag skulle passa på att vila lite till. När loppans mat var klar så stängde jag av droppet och gick och la mig igen. Nästa gång jag kollade på klockan hade Leo precis vaknat och loppan låg och snackade med sig själv, jag blev allt lite chockad när jag såg att klockan var halv 10!
 
Satte Leo framför en film, fixade mat till Livia igen innan jag och Leo åt lite frukost. Vi hann mysa lite innan Robin och Mathilda kom och hämtade oss, hade redan packat allt igår så det var bara att lasta in oss i bilen.
Efter provtagningen (som gick bra) så snackade vi en massa goja hos Mathilda, gick och handlade lite fika. Både jag och Mathilda hade inte våra kort så vi fick panta deras burkar..haha. Man kände sig lite fattig, men mitt kort låg kvar i vagnen där hemma och Robin hade Mathildas på jobb...störigt! Men de hade tillräckligt med burkar ;)
 
Blev hämtade halv 4 och nu ligger jag i soffan och tar det lugnt. Var inne hos min moster för att be henne om lite hjälp nästa vecka och två veckor efter det. Måste ta mig till anderslöv och Dennis måste ha vår bil. Men det verkar som om det är fixat nu! =) Så nu kan man slappna av!
 
[ Ännu en bild på en nykläckt Livia, här myser hon med storebror! =) ]

Verkligheten

Verkligheten kom och knackade på dörren och tyvärr så öppnade jag! ;)
Det är Dennis första dag på jobbet efter ca 10 veckor hemma. Helt sjukt vad tiden har gått fort!
Nu ligger allt ansvar på mig igen, det har varit skönt att få lite avlastning i sommar, men nu är det alltså mitt igen. Och det gör inget, men man får inte sova det man behöver =( Har jag tur blir det 4 timmar i sträck och det räcker inte för denna mamman! Men man kommer in i det igen, just nu är jag inne i min andra, eller kanske tredje andning..haha.
 
Snart kommer Robin och hämtar upp mig och barnen. Måste in till sjukan och ta nya prover på Livia, och så åker vi hem till syrran sen och spenderar några timmar där medans vi väntar på Dennis.
Dennis kommer nog jobba rätt länge då de har flera kampanjer, så övertid hela veckan kan vi räkna med. Jaja, det fixar sig säkert, undrar bara hur trött han kommer vara dessa dagarna! Trötta familjen då alltså..haha ;)
 
[ Busungen i buren, får låsa in honom lite då och då ;) ]

Dagens ORD

Det sötaste leendet har dom djupaste hemligheterna, de finaste ögonen har gråtit de flesta tårarna och det snällaste hjärtat har ofta känt den största smärtan

Lugn söndag

Vi har haft en väldigt lugn söndag, måste vila upp oss lite efter gårdagens bravader och sen inför kommande vecka.
Det börjar redan imorron med en del telefonsamtal som måste ringas, en snabb tur till BVC för att få nya d-droppar till loppan, provtagningar osv osv. I veckan ska jag till tandläkaren, nästa vecka är det Leos tur att för allra första gången gå till tandläkaren. Är väldigt nervös inför det då jag inte tror att Leo kommer vara så sammarbetsvillig, men man blir kanske förvånad?! ;)
 
Men som sagt, en lugn och skön söndag! Dock så har Livia nog blivit lite förkyld, men det är svårt att veta då hon har börjat kräkas en hel del och det kommer även genom näsan då. Så svårt att se om det är snor eller kräk?! Håller tummarna för att det bara är kräk, pallar inte med ännu en tid på sjukhus om hon blir sjuk!
 
[ Dennis myser/sover med en nykläckt Livia =) ]

Kräftskiva nr 2

Igår var det dags för kräftskiva nr 2! =) Vi hade jätte kul och jätte trevligt denna gången också, svårt att inte ha kul när man är med bästa familjen!
Mimmsan var också med, Robin blev lite mer påverkad igår, Håkan var en mes denna gång och mammaoch Leo åt inga kräftor. Men kul hade vi!! ;)
 
Körde Mathilda och Robin hem inatt, loppans mat var klar lagom tills jag kom hem igen, Leo fick följa med för han ville inte sova hos mormor (fast han tjatat om det hela veckan) och han kunde inte sova hemma, för Dennis hade redan däckat på soffan. Var lite orolig för Livia då hon var liten kräkig under kvällen, men hon hade klarat sig tills vi kom hem! =D Skönt! Dock så har hon kräkt hela morronen, undrar om det är sonden, förkylning eller kanske maginfluensa...åh vill inte, tycker så synd om henne!
 
 
Dennis är rätt mör idag, jag är trött som faen. Men med dessa underbara barn så är det lätt att slå undan sitt eget mående för dem, iaf från min sida!

Dagens ORD

Keep calm and carry on

Blev tomt

Nu blev är tyst och lugnt i huset. Leo följde med mamma/mormor och Håkan innan, de skulle cykla och handla och sen hem till dem. Och för en stund sen så tog Mimmi Livia och gick en promenad med henne, tror dock att hon gick hem till Gun..haha.

Så nu känns det helt tomt, men nu har jag dock datorn för mig själv så jag kan blogga lite, Leo beslagtar alltid min dator när han är hemma, han ska kolla på en massa youtube klipp..hehe. Och så hinner jag ju göra mig iordning och packa lite inför kvällens kräftskiva hos mor! =D
 
[ Är det inte datorn så är det mobilen som gäller! ;) ]

Så mycket hår

Jag kollar igenom lite gammla bilder på datorn, och även några som är sparat som utkast på bloggen. Hittade denna på loppan när hon var alldeles nykläckt på BB. Så mycket hår hon hade då, nu är där knappt något kvar, men man ser allt det nya som börjar komma, det är liksom så fjunigt över hela huvudet! =D Skönt att det är på väg tillbaka nu, vill ju kunna göra frisyrer på min loppa snart!! ;)
 
[ Älskade lilla loppan!! ]

Dagens ORD

När morgondimman lättar

RSS 2.0