Sanna Nielsen

Runt lunchtid var Sanna Nielsen här och skulle sjunga lite för alla barnen på sjukhuset. Livia kunde ju tyvärr inte gå ner och titta, men jag gick dit och lyssnade. Hon började med att sjunga Tänd ett ljus, det var så vackert så där trillade ner en tår eller två. Snacka om att man har blivit känslig och sentimental!
Efter så sjöng hon Drummer boy och så avslutade hon med sin melodifestival låt I'm in Love! =)

 
 
 
 [ Sanna sjunger lite I'm in Love ]
 
Hon tog även och sjöng en önskelåt, vilket blev Blinka lilla stjärna. Men videon nedan, tror nog aldrig ni sett Sanna så?! Här sjunger hon lite Idas sommar visa (mitt i vintern) och Imse Vimse Spindel! ;)
 
 
Sanna fyllde år den 27.e november så vi sjöng för henne också vilket var kul! =) 
 
 
Då Leo är hemma och är sjuk hos mormor och Livia är isolerad kunde ingen av dem träffa henne. Jätte tråkigt för hon är verkligen jätte trevlig. Fick iaf ordnat vars en autograf till dem! =D

Lite hög?!

Igår skulle Livia få lite lugnande när de skulle ta bort de sista sladdarna. Efter en lång stund började hon bli lite hängig så då gjorde personalen det de skulle, men sen, sen slog det runt. Livia blev nog lite hög istället och blev helt vild, snackade heeela tiden, skakade så exhalterad hon var och skrek till hela tiden. Inte skrik som att hon var ledsen utan mer som att hon hade kul och skojade! =)
 
 
 
[ Här ska hon inhalera och vill bara äta masken hela tiden! =) ]

Dagens ORD

Allt som vi verkligen älskar är oersättligt, och allt som vi kunnat tänka oss ersätta har vi aldrig i sanning älskat ♥

Rekord

Min älskade syster Mathilda skickade iväg ett mail till den underbara Paula Uribe. Mathilda frågade henne om hjälp, hon frågade om Paula ville skriva ett inlägg om Livias historia och be hennes läsare skänka pengar till fonden vi startat i Livias namn.
 
Fina Paula länkade till Livias insamling och med hennes hjälp har vi fått in ytterligare 2000 kr, hon länkade även till min blogg vilket resulterade i ett nytt besöksrekord. Innan har det legat stadigt runt 150 st läsare men som ni kan se nedan slog vi det med råge 1206 st unika besökare! =)=) 
 
 

Jag har aldrig velat ha en stor blogg, och kommer säkert inte få det heller. Men när Livia kom och var så sjuk så ville vi med hjälp av bloggen få ut både kunskap och dela med oss så att vi kan öppna ögonen på så många som möjligt. Att livet är orättvist och kan vändas upp och ner på bara en sekund.

Men vi vill även visa att man kan fortsätta leva, man gör det bästa av situationen och uppskattar det man har.

 

Tack Mathilda, tack Paula och tack alla läsare! =)=)

 

Paulas blogg hittar du HÄR och insamlingen hittar du HÄR !


Bokleverans

 
En dag kom min kära kusin Madde och hälsade på hon hade med sig en liten bokleverans till mig! Man har inte direkt något att göra här på sjukhuset och jag har redan sett 5 säsonger av Sons of Anarchy..hehe. Tack kusin! =)

Ny vän

Leo hann få en ny vän här uppe innan han åkte hem till mormor. De lekte hela söndagen och måndagen men tyvärr så var det Ludvig som skulle bli opererad på tisdagen och försvann då från huset i någon vecka. Vi tänkte vi skulle se till så att Leo var här uppe när lilla Ludde blivit utskriven, då de bor i Stockholm tar det ytterligare en eller två dagar innan de kan åka iom de måste ordna tågbiljetter osv. Men typiskt nog var Leo förkyld då! =(
 
Luddes mamma hade frågot honom vad han ville äta och göra en dag när de var på avdelningen. Han hade svarat att han ville äta köttbullar och leka med sin nya vän. Nawh, så sött!!
Vi har umgåtts rätt mycket med Luddes mamma Bea och ena storasystern Elli, vi har bakat, fikat, ätit middag tillsammans och haft jätte trevligt! Tack för sällskapet! Här har blivit väldigt tomt efter er!! =/
 
Vi har tänkt göra en Sverige roadtripp nästa eller nästa år igen och tänkte då åka in om alla våra hjärtevänner vi fått och hälsa på dem. Det kommer bli såå kul! Vi är ju utspridda i halva Sverige, så kan man ta en sommar till det, istället för att åka utomlands! ;)
 
[ Här har ni lilla Ludde (fyller 3 år i februari) med en fin tiara! ;) ]

Dagens ORD

Don't wait until it's too late to tell someone how much you love, how much you care. Because when they're gone, no matter how loud you shout and cry, they won't hear you anymore


Skeptisk

En av anledningar till varför de "kastade" ut oss från BIVA var att de tycker Livia har blivit lite skeptisk mot främmande personer. Alla barn kommer in i den perioden, men jag tror mest det är att Livia vet att de som är vitklädda inte är snälla alltid. De ska peta, känna, klämma, sticka henne osv och det är ju inte konstigt om hon är lite anti dem då?!
 
Ibland behöver de inte ens komma fram förräns hon börjar gnälla lite, hon vet ju exakt vad som kommer hända och det är aldrig något roligt. Vi kan knappt ta nya PK-prov i stan ens..hehe
 
[ En skeptisk Livia påväg ner till avdelningen! ]

9 månader

Idag blir älskade lilla Livia 9 månader! =D Grattis min fina, fina, starka dotter!!
 
 
9 månader av en massa massa sjukhus, men nu måste det vända! Låt detta ha varit sista operationen så vi kan ta det lugnt HEMMA sen!!

Dagens ORD

Säkerhet skyddar dig
Men frihet ger dig vingar


Isolerade

Vi var inte alls förberedda på att åka ner till avdelningen idag. Så som Livia var bara igår var det väldigt osannolikt. Men man tycker att vi borde lärt oss vid det här laget. Det svänger, och det svänger fort!
Livia kan gå från att må helt hemskt ena dagen till att mår super bra den andra. Tyvärr så är det samma även på andra hållet. =(
Senast igår sa läkarna till mig att hon skulle få stanna ytterligare någon dag, men när Dennis kom upp på BIVA imorse så sa de att vi skulle åka ner...IDAG! =/
 
Så vi packade ihop en väska på Ronald, förberedde oss så gott det gick på att åka ner och så gick vi upp till loppan och väntade på personalen från avdelningen som skulle komma och hämta oss.
 
Vi fick träffat den ena läkare från BIVA som gav oss en sammanfattning över tiden där. Han berättade det vi redan visste om cpap.en, niv.en, operationen, när de sydde ihop henne osv. Men han berättade även att när de väckt henne efter operationen hade de sett att den ena pupillen är lite större än den andra, vilket kan tyda på neurologiska skador...dock så hade Livia vaknat till mer och mer och blev mer och mer sig själv, så de tyckte inte att en eventuell CT på hjärnan skulle vara aktuell nu, de ville inte påfresta henne allt för mycket. Men att kardiologerna nere på avdelningen skulle kontakta barn nerulogerna så de kunde göra en vidare bedömning om de ville göra en ny CT eller vänta lite med det.
 
När vi skulle åka ner så kom vi först ut ur rummet och möttes av 3-4 st sköterskor som ville säga hej då till Livia och önska oss lite till. Och när vi gått de ca 20 meterna bort till hissen så stod där ett helt gäng på 10-15 st som också ville säga hej då. De stod alla kvar när vi gått in i hissen och vinkade och önskade oss lycka till.
Det var en sån trevlig syn, Livia hade verkligen charmat dem alla! =D Dock så stängdes hissdörrarna precis när jag fått upp kameran och skulle fotat dem, hade varit ett roligt minne till Livia sen.
 
[ Livia har fått in lite leksaker så hon kan underhålla sig! =) ]
 
Väl nere på avdelningen fick vi nästa nyhet. För ca två veckor sen hade de tagit ett bajsprov på Livia, när de går på antibiotika en längre tid så kan de få något som heter clostridium difficile, de tar död på de bra bakterierna i tarmarna och då tar de dåliga bakterierna över och kan skapa ett toxin. Tydligen så hade de fått ett positivt svar på odlingen och vi måste hållas isolerade. De som går på antibiotika är extra känsliga och i princip alla som ligger på avdelningen får ju antibiotika. Men det vi fått höra från BIVA är att om provet skulle varit positivt så skulle de satt in en annan antibiotika, men det har de inte gjort, så därför har vi lite svårt att acceptera detta.
Vi får gå från rummet och ut där ute i friska luften och tillbaka, men absolut inte gå nära köket eller lekrummet. Vi får helt enkelt bli uppassade, vi får ringa på personalen så de kan gå och ordna t.ex kaffe till Dennis osv.
 
Personalen kan inte sitta inne på rummet med Livia så därför kan inte jag och Dennis gå ut tillsammans heller, vi får gå en och en och vi kan inte åka/gå iväg och äta nått tillsammans.
Vi har tagit ett nytt prov idag, dock så får vi inte svar förräns om tre dagar..vilket innebär isolering tills dess... =(
 
Ni kan läsa mer om Clostridium HÄR
 
[ Denna hänger så fint utanför för dörr... ]

Hej då BIVA

Livia har klarat sig jätte bra inatt utan syrgas på grimma och/eller niv och respirator! =D Hon fick lite, lite extra syrgas på tratt bredvid bara och hon har fått sovit gott inatt.
 
När Dennis kom upp där imorse var nästan hela Livia tillbaka igen! =D Hon skrattade lite, första gången sen hon blev opererad och hon skulle pilla på hans öra så fort han kom fram, vilket hon inte gjort på hela tiden. Så många tecken som visar på att Livia snart är här igen! =) 
 
 
Bara över natten har hon gjort stora framsteg så idag efter ronder, UL, provtagningar och omplåstringar så kommer vi ner på avdelningen. Känns lite vemodigt då det är så skönt när hon ligger på BIVA, vi är där under dagarna men sover på Ronald, men på avdelningen måste vi vara där heeela tiden med henne. Det enda som är positivt med att komma ner på avdelningen är ju att då får vi snart komma hem.
 
Så vi säger hej då till BIVA och all underbar personal där för förhoppningsvis sista gången! Vi vill inte behöva komma tillbaka för nu ska det fan gå vår väg, nu ska vi ha turen på vår sida!!

Dagens ORD

Bästa människan är den som gläder sig när det går bra för andra

Stilla rummet

När Livia blev opererad satt vi b.la i stilla rummet på sjukhuset för att få lite lugn och ro, men också för att göra något överhuvudtaget.
 
Vi tände vars ett ljus och skrev lite i boken de har där framme, + skrev en liten bön som de läser upp när de har en liten gudstjänst. Allt för att Livia ska få en extra styrkan att klara sig igenom allt detta!
 

Noll Positiv

När man är gravid så gör de en blodgruppering, för om något händer under förlossningen så ska de ha blod redo. På så sätt fick jag reda på att jag var 0+ (noll positiv)
 
När barnen väl kommer ut så gör de även en blodgruppering på dem, även där ska de ha blod redo om det skulle behövas. Och på så sätt fick vi reda på att både Leo och Livia också är 0+, de har alltså samma blodgrupp som mig! =)
 
Detta tyckte Dennis var lite orättvist, att vi visste våra blodgrupper men inte han. Vi flörtade lite med en sköterska uppe på BIVA, Dennis trodde det räckte med ett stick i fingret, men nopp, det behövdes ett helt rör..hihi. Han gjorde det iaf och några dagar senare så vi fick vi veta att även han hade 0+. Så hela vår älskade lilla familj har samma blodgrupp! =D Perfekt om något skulle hända för då kan vi ge till varandra! =)
 
 
 
Blodgruppen noll kan ge blod åt alla, men nackdelen är att vi kan bara få från noll. Så då är det extra tur att vi alla är nollor! ;)

Dagens ORD

Om kärleken är målet
Är ingen väg för lång.


Tältar

Sköterskorna älskar att ha Livia på BIVA, hon är ju det enda barnet som varit där sålänge och varit vaken hela tiden (blir lite annorlunda nu efter op.n). + hon är i den perioden nu då man måste underhålla henne, leka och stimmulera henne, så sköterskorna har full sjå när vi inte är där! ;)
 
Nu har hon fått ett fint litet tält, en söt liten koja. Mycket för att skydda henne från alla ljud och ljus osv, men också för att hon ska ha det lite mysigare. Hon har faktiskt kommit till ro lite bättre med det där! 
Tror nog storebrorsan där hemma blir lite avis när han ser det..hehe ;)
 

Dagisfoto

När det var dags för fotografering på dagis var vi på sjukhuset, men Håkan hade semester där hemma så vi ordnade så Leo kunde vara hos dem och kunna bli fotad på dagis. Dagen efter skulle de åka på sin första utflykt! =)
 
Vi fick hem fotona, även då när vi var på sjukhuset, och såklart glömde jag fota dem innan mamma tog dem med sig hem igen. Men nu har jag fått fixat! 
Jag blev sååå himla nöjd med bilderna, både det enskillda och gruppfotot. Håkan och Leo förklarade att fotografen hade haft ett djur på huvudet som sen ramlade ner och lite så så hade alla barnen skrattat jätte mycket. Och det syns! =D
 

Dagens ORD

Everyone is going to hurt you.. you just got to find the ones worth suffering for..


Extubering

Imorse var det tänkt att Livia skulle extuberas men de sköt lite på det. De ville lägga om förbanden och ta bort dränagslangarna innan för då kan de ge henne lite extra sovmedicin så hon inte ska känna när de är där och håller på.
Jag stannade kvar när de skulle ta bort dränen, det såg lite hemskt ut, det sa liksom slurp typ och så kom det lite slemmigt blod. Men det var en upplevelse, om man kan säga så (?!), och så är vi ju rätt vana vid att se "äckliga" saker.
 
Några timmar senare var Livia så pass vaken att de kunde ta bort respiratorn, de förberedde med saker till niven och till vanlig grimma, de visste ju inte riktigt vad hon skulle behöva. Men änsålänge har det räckt med grimma! =D
 
[ Dennis, Livia och bästaste sköterskan Desiree! =) ]
 
Det bästa med att de tar bort respiratorn är ju att man kan få upp henne i knäet igen och få ha lite mysigt, äntligen! =) Jag satt med henne i över en timme, men deras stolar är inte så jäkla bekväma som jag säkert berättat innan. Dennis fick ta över efter mig så hon kunde vara uppe lite till, hon har sammlat på sig så mycket slem så hon behövde komma upp och röra lite på sig så det skulle släppa!
 
Vi stannade hos henne i flera timmar, hon somnade så gott nu ikväll, hon fick hostat bort en del slem, dock inte allt. Men alltid en början! =)

Hälsar på

Idag kom mamma, Håkan, Mathilda, Robin och Leo upp och hälsade på! =)
Egentligen var det tänkt att Leo skulle stanna här, för på tisdag händer det grejjer, inte bara för Livia utan även i Ronald McDonald huset och i Ljusgården på sjukhuset, men han är jätte förkyld och har lite feber så det är bäst om han stannar hos mormor och Håkan och kryar på sig. Stannar han här är det bara risk för att han smittar oss och då kan ingen gå upp till Livia och hon behöver oss verkligen nu när hon är nyopererad och allt. =/
 
Men de kom upp och vi fick myst lite, passade på att busa lite också medans de andra var inne och hälsade på Livia. Leo ville också gå in där, men det får bli nästa gång när han är frisk!
Vi gick bort till Ronald och fikade lite, de hade köpt med sig lite kakor och kex! =) Vi snackade om allt och inget och så ringde de från sjukhuset, Livia höll på att vakna till lite, de skulle fixa lite med henne nu men de ville att vi skulle komma så vi kunde ta upp henne! =)
 
Vi tog det lite lugnt, snackade lite till och packade ihop lite saker som vi inte behöver ha kvar här uppe, som alla tomflaskor m.m..haha. Leo ville såklart inte åka ifrån oss igen, men vi fick förklara att han får komma upp och stanna här när han är frisk igen! Följde gänget bort till bilen och sa hejdå, puss och kram! =)
 
[ Leo när han åt middag här sist! =) ]

Dagens ORD

Det är lättare att bygga
Starka barn
Än att laga trasiga
Vuxna


Fredagskakan

Ja det har ju blivit ännu en fredag på BIVA, vilket betyder fredagskaka!! =)
 
[ Förra fredagens kaka glömde jag visa, en sockerkaka med kokos och lite kanel. Mums =) ]
 
[ Dagens kaka, chokladkaka med lite digestivekex i botten och glasyr på toppen =) ]

Ihopsydd

Det var tänkt att de skulle sy ihop Livia redan vid 13 tiden igår, men det blev en massa förseningar och på kvällarna har de bara en op-sal öppen så de trodde först det skulle bli runt 17 tiden. Men sen kom de in och sa att det blir runt 22 tiden, det var tvunget att bli av idag då de hade ett fullspeckat op-schema idag.
 
 
Vi gick "hem", åt middag och kollade lite på film, men kvart i 23 hade de fortfarande inte ringt och sagt att de skulle flytta henne till op-salen så vi gick upp och satt med henne till kvart i 01 på natten innan de rullade iväg. Denna gången sov hon ju hela tiden som tur var! =)
Kvart i 4 ringde de och sa att hon var tillbaka på rummet, allt hade gått bra, men tyvärr så hade trycket stigit igen så de måste hålla koll på det och i början på nästa vecka ska de göra en kärlröntgen för att kunna se hur det ser ut då, några dagar efter själva operationen.
Kan ju säga att det var inte lätt för oss att somna då...man låg och tänkte hela tiden, men tillslut somnade man nog av tröttheten, hade ju inte blivit mycket sömn de senaste dagarna..
 
 
Jag vaknade rätt tidigt, innan Dennis (!!!) och gick direkt upp till loppan som låg och sov så gott, Jens (kirurgen) kom in och hämtade mig, han frågade om Dennis också var här, men jag svarade att han fortfarande sov så sa han "ja, det svagare könet!" Hahaha =)
Vi gick iaf iväg och han började berätta hur det låg till och vad deras planer var. Imorron ska de koppla bort respiratorn och se hur hon tar det, om hon behöver extra andningshjälp osv. Och sen så sa han det igen att de skulle göra en angiografi preliminärt på tisdag, det är typ som en hjärtkateterisering, de går in via ljumsken och ser hur kärlen ser ut och kan mäta trycken i dem. Om det behövs skulle de sätta in en metalstent som de kan vidga kärlet med (i detta fallet Livias lungartär) och i allra värsta fall måste de öppna henne igen och göra om ett steg... =/
 
Just nu är Livia väldigt svullen i ansiktet, de brukar svullna rätt mycket under och precis efter operation, men såhär svullen har Livia aldrig varit, denna gången känner man knappt igen henne och hon kan inte ens öppna ögonen =( De ska ge henne en massa vätskedrivande, så hon kan kissa ut allt det överflödiga!
 
Det de gjorde under opertionen är: Kopplade rätt vänster lunga (från aortan till lungartärstammen), tog bort shunten som satt i armartären och i lungan (vänster sida), de flyttade fram alla/hela lungartären framför aortabågen (ska egentligen sitta bakom) de gjorde detta för att hennes bronk (luftrör) skulle få bättre plats. Det är det sista steget som de i absolut sista fall måste gå in och göra om, men om de gör om de så blir det tryck på bronken igen...

Dagens ORD

Det är för oss solen går upp
Lyser som guld för kärlekens skull


Gick bra! =)

Igårmorse gick vi upp till loppan för att hinna träffa henne lite innan hon skulle in och bli opererad. Vi var där vid halv åtta tiden och hon var så pigg och glad, riktigt sprallig och på bushumör! =D Men lite över åtta kom där in 3-4 st grönklädda personer och loppan frös till. Hennes glada fina leenden bara försvann, nu kände hon att något skulle hända, något hon inte ville. Hon skrek inte men hon skrattade inte heller =(
 
De kopplade bort henne från väggen och vi började gå, jag gick bredvid henne hela tiden och smekte henne på armen, jag försökte le och småprata lite hela tiden så hon inte skulle bli ledsen och så hon visste att jag var där hela tiden. Hon hade bara ögonen för mig, de bad mig om hälp och jag ville bara ta upp henne och springa därifrån, men tyvärr hade det bara gjort saken värre, jag visste att jag var tvungen att låta det ske! Så jag försökte hålla minen, försökte slå undan alla tankarna på rymmningsförsök och bara gå där bredvid. 
Vid slussen sa vi hejdå, lycka till, kämpa på, vi ses sen, vi älskar dig osv osv. Jag lyckades hålla tårarna borta, men det var inte lätt.
 
Hela dagen försökte vi underhålla oss och hålla oss sysselsatta så vi inte skulle kunna tänka så mycket på Livia. Vi handlade, duschade, satt en stund i stilla rummet på sjukhuset och tände vars ett ljus, vi bakade och det var först när vi skulle laga middag som tankarna och känslorna kom. Då hade det gått såå lång tid och vi hade fortfarande inte hört något. Vi försökte äta och precis när vi var klara, kl 17:23 ringde Jens (kirurgen) och sa att allt hade gått bra, Livia hade mått bra hela tiden och de fick gjort det de ville/skulle! =D En sån lättnad, men vi fick vänta ytterligare en timme innan hon var tillbaka på BIVA och var uppkopplad igen och vi fick träffat henne. 10 timmar var hon borta på operationen, själva op.n tog ca 8 timmar.
 
Vi gick dit på kvällen och fick träffat henne, hon var nersövd, hårt, då de lät bröstkorgen vara öppen för säkerthetsskull så hon inte svullnade för mycket och fick komplikationer pga det istället. Hon såg så fridfull ut, lite svullen men ändå inte så farligt. Alla slangar och maskiner har blivit lite av en vardag för oss så vi såg knappt dem ändå. Det första jag reagerade på var att hon var så blek, men hon hade inte fått tillbaka allt sitt blod än så de kan förklara en hel del.
Har varit där uppe en stund i morse och ska gå upp där nu igen. Snart ska hon in i op-salen igen och bli ihopsydd och jag vill önska henne lycka till innan!
 

Dagens ORD

I trusted you
But now your words mean nothing
To me, because your actions
Spoke the truth


Hjälp Livia hjälpa!

Idag ber jag er än mer att skänka 50 kr till forskning om medfödda hjärtfel! För ingen ska behöva gå igenom detta någonsin! Tack snälla på förhand!
 

Raketer

 
En kväll nu i helgen när jag och Dennis gick ut så hörde vi en massa smatter och såg att himmlen lystes upp. Gick runt om huset och kunde se lite fyrverkerier mellan byggnaderna. Har ingen aning om varför de smällde raketer men man kan ju önska att de ville fira/önska lycka till till Livia?! ;)
 

Dagens ORD

Livet kan bara förstås bakåt, men måste levas framåt


Ush!! =(

Psykologen godkände oss idag, började berätta hur hela historien började och har än bara avklarat tiden hemma och i Malmö. Fortsättning på torsdag, kommer säkert bli en hel del snack då om morrondagens operation istället skulle jag kunna tro?! =/
 
När vi pratade med psykologen knackade kirurgen på dörren och vi bestämmde möte klockan 15. Som tur var hann vi ner om lite snabbt för att samla oss innan domen skulle falla.
Satte oss ner med Jens och han visste nog inte riktigt hur han skulle börja så han tog det från allra första början, började förklara hur det såg ut då och nu osv.
 
Där är 4 saker som måste rättas till, men just nu kan de bara säkert ordna en, de andra får de se hur de ska göra, om de kan göra något, när de väl öppnar henne...i värsta fall måste de börja om från början..typ, gör om, gör rätt! =(
Jag kommer nog inte ens ihåg hälften han sa, det mesta han sa visste vi redan och vi har varit med en del gånger för att veta att det kvittar om de kollar tusen gånger på bilderna, de ser ändå bäst när de väl kommer in där =/
 
Jag kan ju säga att det kändes lite som ett knytnäve slag i ansiktet när han sa att det är en operation han helst inte vill göra...mmm, bådar ju gott. Kunde inte hålla tårarna borta när jag frågade om han trodde att hon ens skulle klara av operationen. Han sa då att han trodde det var en väldigt liten chans att hon inte skulle klara sig, men chansen finns ju som sagt alltid där =(
I värsta fall, om operationen inte skulle bli bra så får de börja tänka på att göra konstnärliga ådror, kärl, vener osv. Men i det läget är vi inte nu, nu ska de se om de kan koppla rätt lungan, flytta fram lungartärerna så de inte klämms ihop mellan aortabågen och bronkerna (luftrören) huua, det är en väldigt stor operation. Men om det går som planerat så är den inte riktigt lika stor som hennes första...
 
Det är svårt att säga hur hon kommer återhämta sig, nu är hon beroende av niven och i början kommer hon ligga i respirator, i värsta fall några dagar om de nu måste låta bröstkorgen vara öppen. De kommer hålla på i upp till 12 timmar och det kan bli så svullet att de inte kan stänga henne samma dag, eller om de tyvärr måste in i hjärtat även om det inte är tänkt så. Efter respiratorn blir de då niven något dygn innan de testar sig fram lite för att se om hon behöver den alltid eller kanske bara när hon sover. Och om hon kanske ska behöva den hemma sen också..

[ Nästan hela familjen samlad! =) ]
 
[ Hos pappi! =) Sista chansen att ha dig uppe på ett tag =/ ]
 
create an animated gif
[ Man blir så lurad av din ständiga glädje, alla dina leenden! ♥ ♥ ♥ ♥ ]
 
[ My reminder! Hoppet är det sista som överger en sägs det! ]
 
Allt vi kan göra nu är att vänta, det är dags för Livia att kämpa ännu mer och vi kan bara sitta bredvid och heja på henne. Vi står vid mållinjen och väntar på dig snäckan, vi väntar så länge det behövs! ♥ ♥ ♥
Min kärlek till mina barn är den största kraften, en kraft som kommer bära mina barn dit de vill, när de vill och inget ska hindra dem från att uppnå sina drömmar. Vi ska bli friska nu, alla hejar på dig Livia, en sista operation och sen ska vi slippa detta skitet!! ♥ ♥ ♥

4 saker

Igår pratade vi med den ena läkaren om Livias problemområden eller vad man ska kalla det. Han sa att där är 4 saker som måste rättas till när de ska operera, men vi kunde för allt i världen inte komma på mer än 3 stycken..
 
 
 
Men idag fick vi pratat med kirurgen och har nu kommit fram till vilka de olika sakerna var! =)
 
♥ Koppla rätt den vänstra lungan
♥ Kanske laga rest VSD.et i hjärtat
♥ Förhoppningsvis behöver de inte göra något med kroppspulsådern men de ska försöka lyfta fram lungartärerna framför aortabågen
♥ Ta bort shunten och kanske behöva vidga artären lite

Läxa

Förra veckan träffade vi psykologen här på sjukhuset, alla har frågat om vi har kontakt med någon psykolog eller kurator, men vi har inte riktigt känt att vi behövt någon då vi pratar så mycket med min familj och med varandra. Men nu hade de fått en ny psykolog som vi tänkte att vi iaf kunde träffa och se vad det var för någon.
 
 
Hon var jätte trevlig och vi snackade en del med henne. Det slutade med att hon tyckte att jag och Dennis behövde snacka mer med varandra så vi fick en hemläxa.. =/ Idag ska vi dit igen och se om hon godkänner, kan ju inte påstå att vi var så noga med den dära läxan, har så mycket annat att tänka på just nu! =/

Dagens ORD

Women dont want to hear what you think, they want to hear what they think........ with a deeper voice.

Inga svar

Nopp, som rubriken lyder har vi inte fått några svar idag. Vi träffade dock Jens (kirurgen) lite snabbt imorse, han hade kastat ett snabbt öga på bilderna men ville ha lite nyare röntgenbilder och ultraljudsundersökning för att komplettera och för att se så inget ändrats.
 
Både jag och Dennis fick en klump i magen när han kom in, han sa inte så mycket egentligen utan mer att det blir operation tidigast onsdag då han måste snacka igenom med de andra för att bestämma mer.
Nina kom och gjorde nytt UL och det såg bra ut, trycket hade minskat ännu mer tack vare niven! =)
 
 
De har förberett Livia hela helgen inför en kommande operation så att hon är klar när de har tid för henne. Hon har fått fragminsprutor så de kunde sätta ut waranet osv.
So, more news tomorrow then....
 
Ikväll har vi bjudit våra nya vänner på lite middag, och har precis bakat maränger! Mysigt att ha någon att snacka och umgås med, på onsdag tänkte vi göra lasagne tillsammans! =)
Ellie och Totte tyckte det var mums med potatisgratäng och kött, båda tog mer än en gång och det var ett riktigt gott tecken från Tottes sida då han inte äter med aptit direkt.. Tur det var gott! =)

Långliggare

 
Vi har fått en kontaktsköterska här på BIVA nu, för nu räknas vi som långliggare! =/ Jo det var väll väntat. I vanliga fall är snittiden för inneliggare på BIVA ca 7 dagar, oftast ligger man bara 1-2 dygn efter operation osv. Den längsta som legat på BIVA har varit där i ca 6 månader. Livia är nu inne på sin 3.e vecka och idag eller imorron hoppas vi få reda på hur det kommer bli framöver.
 
I förra veckan fick vi ett brev från kontaktsköterskan nere på avdelningen, det var ett vykort och lite pengar. Pengarna var ett bidrag från Peter Flacks fond som går till barn med hjärt och lungsjukdomar som ligger inne en längre tid. Tack snälla, de 500 kr blev till två underbara middagar på Ronald! =)

Dagens ORD


Leker =)

Livia är så duktig på att leka själv. Hon har fått in en massa leksaker och burkar och allt. De brukar sätta henne upp och sprida ut alla leksaker så hon kan ha lite roligt.
 
 
 
Helgen har mest bestått i att vänta och idag har vi fått lite besök. Mathilda och Robin har varit här en stund och umgåtts med oss och hälsat på loppisen! =) Tack för skratten! ;)

Bjuder

Det är härligt att bo på Ronald McDonald, inte minst för att Leo älskar att springa runt och leka en massa här. Där är så mycket för honom att göra, leka i kuddrummet eller med tågbanan och han får alltid någon kompis! =) Men ibland, någon gång då och då så bjuder de på lite saker också! =)
 
[ McDonalds bjöd på frukost en helg =)
 
[ En kväll kom några volontärer och gjorde soppa och bröd! =) ]

Dagens ORD

En riktig krigare krigar inte för att han hatar de som står framför honom, utan för att han älskar de som står bakom.


Kvällsbus

Kära Desiree skulle jobba natten nu i veckan och då fick vi ju passa på att ha lite kvällsbus med henne! =D
 
 
 
Har varit ännu en lugn dag, händer ju inte så mycket här förtillfälligt! =/ Saknar Leo mannen och alla hans knäppa kommentarer och tusentals frågor och saknar att kunna ta upp loppan i famnen och bära runt på henne! Jag svär man tar allt sånt förgivet tills man inte kan göra det längre!! =(

Slickepinne

[ Livia älskar sin rosa fina slickepinne! =) ]
 
Livia älskar slickepinnarna hon får på sjukan, hon får dem doppade med antingen vanligt vatten eller wichy vatten och hon älskar det! =) Man ger henne dem i handen och så hittar hon själv till munnen, så suger hon så sött på dem! =)
 
Idag fick jag frågan om jag ville ha upp henne i knäet eller ligga bredvid henne i sängen. Hoppade upp och la mig tillrätta, de hämtade kuddar och filtar och allt. Hade lätt kunnat somna där bredvid min prinsessa! =)
Huvudsaken är att Livia får närheten av oss, sen kvittar det om hon ligger i vår famn eller om vi ligger i hennes säng..hihi =D
 
Har varit helt ok personal som jobbat idag, snackade en hel del hundprat med Sara som har en rottweiler hemma och beter sig om en liten bebis haha ;)

Dagens ORD

Det är farligt att byta kanal för ofta, Frank Zappa han dog!


Vardag

Vår vardag när Livia ligger på BIVA är typ såhär:
 
♥ Vi vaknar och går nästan direkt upp till Livia
♥ Stannar hos Livia någon timme innan vi går tillbaka och äter frukost.
♥ Tar det lite lugnt i en timme eller två innan vi beger oss upp till Livia igen.
♥ Är Leo här så passar vi på att vara lite hos Livia och sen nere på lekterapin för att underhålla honom! 
♥ Efter någon timme går vi tillbaka til Ronald och gör middag. Leo brukar springa runt och leka med barnen eller alla saker och vi får tvinga i honom lite mat..haha
♥ Upp till loppan igen och tar en kvällsrunda, säger godnatt till henne.
♥ Kommer tillbaka till Ronald för att sova innan dagen börjar om igen.
 

Lite kul

Lite kul kan man allt ha på sjukhus.. Personalen har varit snälla och hängt upp en fiskmobil som Livia älskar att leka med! =)
 
 

Dagens ORD

Livet är en blomma och
kärleken dess nektar!


Zlatan!!

Själv såg jag ju aldrig matchen mellan Sverige och England igår. Men efteråt kunde man ju läsa allt på facebook om Zlatan och hans underbara mål. Då blir man ju nyfiken! ;) Hittade denna videon med alla hans 4 mål från igår när de invigde den nya Friends arenan! =D
 
Landslaget:%20Zlatans%20alla%20fyra%20fantastiska%20fulltr%C3%A4ffar
 
Helt sjukt grymma mål, första målet ever på arenan, hat-trick, bizakletas och mållösa kommentatorer! Kunde inte varit en bättre match! ;)

Breaking Dawn Part 2

Igårkväll var det äntligen dags, Livia hade det bra på BIVA så vi gick och kollade på Twilight Breaking Dawn Part 2! =D Sjuuukr bra, men så synd att det är över nu. Jag vill alltid se och läsa mer, men tyvärr måste väll allt ha ett slut?!
 
För er som läst böckerna, vet ni att slutet är rätt jäkla coolt. Dennis läser inte böcker och förstod inte riktigt vad som hände, han bara "Meh, fan vad fattigt att han dog" osv. Men vänta bara! =) Ska inte avslöja något för er som ska se den, allt jag säger är att den är sjukt bra och ni bara måste sen den!! ;)
 
 

Dagens ORD

Those who don't believe in magic will never find it.


Böter

I Lund får du inte böter om du kör för fort, men cyklar du utan framlampa så....
 
 
Jag och Dennis fick oss en kall promenad ner till bion istället för att cykla. Tur vi var ute i god tid och hann en bra bit på vägen innan de stoppade Dennis.. 500 spänn bara försvann =/ Det kvittade att det inte var vår cykel...haha

Hinner inte

Hinner tyvärr inte uppdatera er just nu. Får bli sent ikväll eller imorron. Måste hoppas in i duschen och hinna bort till loppan lite innan vi ska på bio. Måste få nått annat att tänka på!

Dagens ORD


Charmtroll

Det riktigt värmer i hjärtat när alla berömmer vår lilla prinsessa! Alla säger att hon är såå söt och fin. De berömmer henne då hon är så nöjd alltid och så lätt att ha att göra med, hon kan ligga och leka själv och så slummrar hon lite och så vaknar hon och är alltid lika pigg och glad! =) Mitt lilla charmtroll, jag är såå stolt över dig min fina kämpe!!! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 
 
Ikväll satt jag med loppis när mamma och Håkan kom. Jag hade suttit med henne i lite mer än en timme när hela kroppen började dommna bort. När jag skulle lägga upp henne i sängen igen så frågar sköterskan om inte mormor vill hålla lite och det var hon ju inte sen till att tacka ja till! =D
Så mormor fick också mysa lite mer ordentligt med Livia! =) ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Näähä

Livia har en narkosläkare som vi träffat flera gånger sen alldra första början. Och från dag ett har jag sagt till Dennis att han är så sjukt lik Sam i Supernatural. Men igår klippte han av sitt hår =( Han är fortfarande snygg, men inte lika =/ Haha
 
 
Hann ju sjävlklart inte få någon bild på honom innan klippet, men ovan ser ni en bild på Sam och han ser ut nästan exakt så, eller gjorde iaf!

Dagens ORD

Man gråter inte för att man är svag, man gråter för att man försökt hålla sig stark för länge!

En vecka..

Nu ikväll/inatt är det en vecka sen vi kom in på akuten och sen upp på BIVA...och vi vet att det blir säkert minst 2 veckor till.
 
Leo ligger och sover, han däckade först i soffan efter en massa lek med sin nya kompis Ludvig från Stockholm. Jag drack lite te och spelade yatsy (jag vann överlägset) med hans mamma och syster. Kul att ha någon att prata med!
Tycker bara så synd om Leo för det är lilla Ludde som ska bli opererad imorron, så då försvinner hans vän ett tag. =/
 
Dennis är uppe hos Livia. Vi avvaktar lite med isoleringen, de skulle se om symptomen blev värre och isf sätta in en annan antibiotika och sen isoleras. Livias kirurg var inte ledig denna veckan utan på jobbresa i Stockholm. Men ändå en veckas väntan innan han ens ser på loppans bilder och bestämmer hur det kommer bli...en eller två operationer.

Isolering?

Vi vet inte riktigt om Livia kommer bli isolerad på BIVA. Det har varit rätt mycket personal i omgångar hela helgen då det är fullt på intensiven och för lite personal. Och inatt har hon kräkts en del, vilket hon inte gjort på hela tiden vi varit här, så de tror hon kan ha smittats av något.
 
Proverna visade att hon hade någon sorts bakterie i sig, och då hon fått antibiotika innan har den dödat även de bra bakterierna som behövs... =/ Ja en jäkla massa klydd! Men de skulle prata med en infektionsdoktor och se vad de hade att säga om antibiotika, hur mycket, när osv osv.
 
Sen vet vi också att det blir operation tidigast nästa vecka, dels för att opertionsschemat är fullt men också för att Livias kirurg är i Stockholm på något ärende hela denna veckan. Så på måndag skulle han kolla igenom bilderna också. De som kollat på bilderna nu vet inte om det kommer krävas mer än en operation heller =(
 
 
Men över till något roligare..jag och Leo har varit på lekterapin och bakat lite. Äppelkaka, mums, fick med oss en bit till Dennis också.
Vi passade på att måla lite när vi var där med och lekte med rullstolen. Leo såg en pojke sitta i rullstol och köra den själv på hjulen och det ville ju han också testa..haha sötnöt! =)
 
 
 
[ Som vanligt den senaste tiden så kommer det bilder lite senare =) ]

Leobus

När Leo är uppe hos oss i Lund så brukar vi alltid gå ner till lekterapin och leka lite. Varje måndag brukar de baka och så får man fika på kakan sen, det är jätte mysigt och oftast väldigt gott! ;)
 
Idag var det inte annorlunda, vi gick och bakade och hade det mysigt. Där var en kille som satt i rullstol och Leo visste att där fanns en liten leksaksrullstol på lekterapin så han gick och hämtade den, han skulle också sitta i en sån. Lilla härmisen.
Enda skillnaden var att den andra pojken kunde rulla själv, men Leos stol var så liten så jag fick putta på honom! ;)
 
[ Leo i rullstolen! =) ]
 
Och när vi leker borta på Ronald kan det gå lite hur som helst. Idag fick Leo sitta på mina axlar och så rullade vi runt på wigglekarten! =D
 

Dagens ORD


Skräms!

Livia är väldigt duktig på att skrämma livet ur oss =( Ikväll var det tyvärr dags igen.
Hon sjunker rätt mycket i saturationen när hon sover, det vet vi. Men idag så slutade hon andas eller höll andan i flera sekunder, det känndes som om det var i evigheter. Maskinerna reagerade på det och började pipa och blinka som fan. Första gången sjönk t.om pulsen ner till 109-110 och så började den maskinen också larma.
När sköterskan kom fram så tyckte hon vi skulle räkna hur länge Livia höll andan och jag kom upp i 8-10 sekunder var gång och det var flera gånger. De gick och pratade med doktorn som kom in lite senare och sa att det var normalt sålänge det var så "korta" stunder. Men det var första gången hon gjorde så så man blir ju rädd som fan. Men om de säger att det är normalt får man tro dem, men nu har de antecknat det så de kan ha extra koll!
 
 
Bytade med Dennis sen så han var hos Livia och jag med Leo. Så mysigt att ha han här så vi ligger just nu i sängen och kollar på en av alla de filmerna han hade med sig. Ska återgå till vårt mys nu innan sömnen infinner sig! =)
 
[ Bilder kommer när jag sitter vid rätt dator =) ]

Klaga

 
Hihi, det hjälper verkligen att klaga ibland. Nu har vi varit uppe på BIVA ett tag, men de första dagarna var vi nere på avdelningen rätt mycket, för att snacka av oss lite och för att klaga.
Klaga på den inkompetenta avdelningen vi hamnade på första dagen/kvällen/natten vi kom in. Alla tycker det låter helt sjukt när vi berättar vad som hände och de tycker det är väääldigt konstigt att vi hamnade på infektionsavdelningen när crp.t var så pass lågt. Jag menar vi har ju varit på "vår" avdelning med högre crp innan!
 
Iaf så har det gett resultat när vi klagat, personalen hade pratat med deras avdelningschef bland annat och kommit fram till att vi ska ner till "vår" avdelningen och inte infektionsavdelningen när vi väl lämnar BIVA.
Vi tillhör 67.an och Livia är deras! De nästan slås om henne..hehe! =) Känns skönt att de tar en på allvar och verkligen försöker hjälpa en!!!

Aj då..

Imorse när de skulle lägga om bandaget på Livias artärnål så ramlade den ut =/ Inte bra, det forsade blod som de turligt nog fick stop på snabbt, men ingen nål kvar.
De tänker inte sätta någon ny nål om det inte behövs, om inte Livia blir sämre så kan de hålla koll på kurvorna för att se läget liksom. Och så får man ju se bad läkarna, kirurgerna osv säger imorron angående operation. Inte förräns då de sätter en ny nål, de vill inte bråka med henne för mycket!
 
Just nu är jag på Ronald, har duschat och snart kommer mamma, Håkan och Leo!! =D Ska bli så roligt att få snacka av sig och mysa en massa med Leo. Han kommer stanna här några dagar iaf och så får vi ju se hur länge vi kommer stanna här uppe. 

Dagens ORD

You never know
how STRONG you are
until being STRONG
is the only
choice you have.


Bra personal

Idag eller ja nu i några dagar har det varit väldigt bra personal som jobbat. Med bra menar jag förutom att de är duktiga på vad de gör även att de är riktigt härliga människor som man verkligen kan snacka med.
Och när det är så bra personal som jobbar så blir det att man är där hela tiden nästan, man går iväg för att äta typ men det är allt. Livia sover mest och är inte så social..hihi
 
Vid lunchtid var jag och hälsade på Therese lite snabbt medans Dennis körde hem och hämtade mer saker. Hon hade lite ont, så jag fick köra henne i rullstolen..hehe, det var rätt kul! ;) 
Men de ringde från BIVA och skrämde mig först, men allt de ville var att jag skulle komma då Livia var jätte pigg för en gångs skull, men självklart när jag lyckades ta mig dit tio minuter senare var hon trött igen...typiskt.
 
 
Vi har nu i eftermiddags och ikväll skojat en del med vår kära Desiree. Hon är så go! Vi försöker gärna skoja lite och hon är en sån person som skojar tillbaka också, hon är liksom inte så stel som en del kan vara.
Hon skulle ha utvärdering med sin praktikant, och så sa vi något så hon bara "nää, nu måste vi skärpa oss, men det är inte så lätt när ni två är i rummet..haha" Jag och Dennis fick tvinga oss till att vara lite tysta iaf! ;)
Har pratat rätt mycket om bebisnamn , försökt komma på killnamn som funkar både i Sverige och i Tyskland. Desiree ska ha en liten bebispojke i mars! =) Vi sa till henne att då var det tur att vi kom nu för annars hade hon kanske inte varit kvar. Så svarade hon att det hade väll gått även om hon inte var där då. Nänänä, det går absolut inte utan dig Dessi! =)
 
Nu är jag och Dennis tillbaka på Ronald, Dennis gjorde en ansiktsmask. Han tyckte det gjorde sjukt ont att dra av den och han blev rätt röd efteråt..hihi =/  
Nu ska vi kolla på en film som vi fick låna av Carolina på 67.an! =) Snacka om underbar personal som t.om lånar ut sina privata filmer till en och så!!
 

Shampo

Igår flyttade vi från patienthotellet till Ronald McDonald huset. Dennis packade ihop våra saker medans jag pratade med vår underbara BVC sköterska Jessica.
 
När vi kom bort på sjukhuset efter flytten så kom jag att tänka på att jag inte packat upp vårat schmpo och duschtvål. Så jag frågade Dennis om han gjorde det, men han sitter bara tyst och kollar på mig. Jahapp, det var ett nej det då.
 
Så vi går bort till hotellet och får svaret att de kastat det....... Amen för fan! Är det så jäkla svårt att ringa till oss eller ringa till sjukhuset för att fråga om patienten är kvar. Tror de inte att vi saknar något liksom... Nänä, de kastar allt direkt.
Åh jag blev så jävla arg och förbannad... Dennis bara "jag ska köpa nytt til dig!" Ja det får du göra, för det var inget billigt shampoo!!! Årrrhhhh!!!
 
En jäkla tur för Dennis att jag hade ett extra hemma. Han skulle ändå köra hem och hämta en massa saker idag så han hämtade det också. Tur för han! ;)
 

Intensivvård

Livia har legat på intensiven i snart en vecka, nu börjar alla proverna närma sig nollstrecket, men febern hänger kvar och blododlingar och vanliga prover visar ingenting.. Såå, vi har konstaterat att det förmodligen beror på tänderna. Hon har en hel del tecken som tyder på just det...
 
♥ Hon har lite diarre
♥ Hon tycker det är jätte gott/skönt med kallt vatten i munnen
♥ Hon är väldigt törstig och vill suga på sina rosa slickepinnar hela tiden
♥ Hon älskar att ha sin tuggleksak i munnen
♥ Hon är i rätt ålder för att få tänder
♥ Hon har feber som går upp och ner hela tiden
♥ Och så är hon allt lite svullen i nederkäken
 
Tänk ändå, om det inte varit för andningshjälpen hade hon legat på intensiven för att hon ska få tänder...hmm..jo, men så är det att vara hjärtbarn =/

Dagens ORD

Choose a job you love,
and you will never
have to work
a day in your life.


+ vs -

Tänker uppdatera er alla imorron, just nu vill jag bara försöka sova.
Svarar på alla era fina kommentarer då också!
 
Okej, jag vet inte riktigt var jag ska börja...det slår aldrig fel att vi aldrig kan få bara positiva besked...nänä, med det positiva följer alltid något negativt =((
 
Andnings regristreringen visade att Livia inte hade något sömn apne! =)
CT.n visade att hon inte hade något muskelförsvagning eller fel på diafragman utan den jobbade liksidigt. Kärlen såg ut att ha växt en del och det var det vi ville se.
 
Men CT.n visade också att loppans luftrör till den friska lungan, den hon är beroende av är ihopklämd, det ser ut som om lungkärlen trycker på det så det är nästan helt platt. Det kan förklara varför hon behöver andningshjälp, nu får hon hjälp att hålla röret uppblåst så hon kan andas bra med hjälp av en annan cpap som hjälper henne blåsa in och dra ut luft när hon andas, lite mer som en respirator.
 
Nu återstår det att vänta, vänta, vänta. Vi väntar ju då på att kirurgerna och kardiologerna ska prata ihop sig om vad som är bäst att göra och när osv. Och det svaret kan vi få tidigast på måndag. Innan dess stannar vi på BIVA och kommer säkert göra det tills operationen blir av.
 
Alltid ska det vara nått skit, aldrig kan loppan få vara i fred, vara frisk och kry! =(

Fredagskakan!

Det var lite klydd imorse när Livia skulle iväg på CT.n. Vi hade fått hem en lapp om att det var klockan 8:30, och den tiden behöll vi kvar även om vi var inlagda.
Men när vi väl skulle åka iväg så visste de inte riktigt vilken CT vi skulle till (finns några stycken i hela byggnaden) och när de ringde fick de reda på att det inte var dags förräns 14:00. Men det är bara det att de hade ringt någon dag innan och sagt att vi behöll 8:30 just för 14:00 är en dålig tid. Iom det är fredag så har deras jourtid börjat då så det är liksom inte "vanlig" personal.
Och Livia var fastad och klar och har inte råd att fasta egentligen, och till slut kunde de ordna fram en tid 09:00 som tur var!
 
[ Livia rullas iväg till CT.n! =) ]
 
När Livia kommit tillbaka till rummet var det bara att vänta på resultaten. Valeria, narkossköterskan som är en av dem som har hand om andnings regristreringen hade kollat lite snabbt på inspelningen och hon kunde inte se att Livia har någon sömn apne, men de hade tagit lite extra bilder på diafragman under CT.n för att se så de inte var felet och att det inte skulle vara någon muskelförsvagning.
 
Vid lunchtid innan vi gick ut en sväng passade vi på att ta en bit av fredagskakan, var fredag brukar de baka något på BIVA som de sedan bjuder föräldrarna på. Denna fredagen var det chokladkaka med en massa sötad cocos på som vi smakat innan också och den är sååå god! =) Ska se om jag kan skaffa fram receptet ;)
 

Luftar näsan

Vi har så härlig släkt och en massa vänner som vill oss väl. Det brukar inte behöva gå så lång tid innan vi får lite besök och denna gången var det inte annorlunda! =)
I onsdags kom Mathilda och Robin upp och hälsade på, vi käkade på Max tillsammans innan vi gick upp till loppan och i torsdagsmorse kom min kära kusin Madde och hälsade på en snabbis innan hon skulle till skolan. Hon hade med sig minipannkakor och amerikanska pannkakor, dock så glömde hon sirapen men hon kompenserade det med att ha med lite kladdmuffins och lite godis! =D
 
Igårkväll var även en gammal barndomskompis här en stund, Therese skulle själv bli opererad för sitt hjärtfel idag (LYCKA TILL!!) och var klar med sin inskrivning osv.
Vid 16:00 tiden var det Lucky Luke show i Ljusgården så vi möttes där för att kolla på det en stund. Skönt med lite roligt avbrott i allt elände! 
 
På söndag kommer mamma och Håkan upp med Leo så han kan få stanna hos oss några dagar iaf. Har saknat min lille plutt!
 
 
Nu idag har loppan fått lufta näsan lite innan CT.n, en sån fin lite grisnäsa hon får med tejpen så! ;) Hon fick självklart ha syrgas bredvid sålänge! Men hon tyckte det var såå skönt att slippa trycket på näsan för en stund! =)

Dagens ORD

Glöm inte vilken skatt en vanlig dag är!

Andnings reg..

De gjorde nytt ultraljud på hjärtat idag också, det har inte förändrats något sen igår men de vill kolla lite extra på Livias restVSD. De måste kolla om det kommer påverka klaffen eller inte, och om de tror de så måste de övertyga kirurgerna att gå in och försöka laga det samtidigt som de ändå ska operera lungan. Så det återstår att se det också =/
 
Nu i eftermiddag har de börjat med en andnings regristrering. Livia sjunker väldigt mycket i sin syresättning när hon sover, de har tagit prover för att kolla syresättningen i blodet när det var så lågt, för oftast stämmer det inte, men det gjorde det såklart. Så nu har de satt på ett band på bröstkorgen och ett på magen som hon ska ha över natten, på så sätt kan de mäta/regristrera hennes andning så vi kanske kan komma fram till om hon har något stopp i luftvägen eller om hon kanske till och med har sömn apne.... =((
 
gif
[ Livia med andnings regristreringen ]
 
Imorronbitti blir det CT och på eftermiddagen borde vi ha fler svar. Men fortfarande så stannar vi på BIVA sålänge hon behöver cpap.en.
 
Nu ska jag och Dennis få i oss lite mat innan vi tar en kvällrunda uppe hos loppan. Det är ju Twilight ikväll också! ;)
 
[ Bilder kommer ]

Blöjbyten

 
Livia har kommit in en period nu då hon absolut inte vill byta blöja, det räcker att man går in till skötbordet så börjar hon gnälla och så fort hon protesterar så blir hon så blå om läpparna. Nää det behövs en operation nu så vi inte behöver oroa oss för att göra henne upprörd!
 
Jag vet att i ungefär samma ålder så började Leo också bråka när man skulle byta blöja, han skulle absolut inte ligga ner, men med honom kunde vi iaf köpa byxblöjor och byta på honom när han stod upp. Men Livia kan ju inte stå på benen än, så det är lite värre med det..

Dagens ORD

When life gives you a hundred reasons to cry,
show life that you have a thousand reasons to smile!


Hänt lite

Det har en hel del saker sen jag uppdaterade sist. De inläggen som kommit upp har turligt nog varit tidsinställda så ni inte fått läsa samma inlägg hela tiden! ;)
 
Livia ligger på BIVA (barn intensiven) efter vi fått åka in akut i måndags.
Just nu är läget stabilt och jag ska försöka uppdatera er om vad som hänt och händer, men internetet är inte det snabbaste här =/

Update

Läget är stabilt även om Livia fortfarande behöver hjälp av cpap.en. Vi är fortfarande kvar på BIVA och kommer antagligen vara det tills efter de gjort CT.n på fredag. 
 
Livias kirurg var inne och tittade till henne innan och om man ska lyssna på honom så säger han att om Livia blir som innan hon blev sjuk så kommer vi hem i väntan på operationen. Men det känns som om vi kommer hem så kommer hon bara bli sjuk igen, hon har ju blivit det alla de andra gångerna liksom =(
 
 
Så nu vet man inte vem man ska lyssna på eller vad man ska tro. Men man får tänka att sålänge hon behöver cpap.en så kommer vi vara kvar på BIVA iaf och det är alltid en tröst. Där är man trygg och man kan komma och gå som man vill båda två det är inte så att en är fast där hela tiden.
Och som sagt man får ta det halvtimme för halvtimme!
Men vi vet inte om vi kommer vara här en vecka eller en månad. Men vi ska boka Ronald McDonald imorron och så kommer Leo upp till helgen. Som vi saknat den lilla busen! =)
 
Vi fick lite nya svar idag, både positiva och negativa såklart. Inte kan det väll bara komma positiva saker?!
Iaf så de positiva är att där är i princip ingen vätska kvar i lungorna, men de negativa är att de börjar se att hjärtats högra kammare börjar bli trött =( De ska avvakta lite med fler mediciner, så det återstår att se där med...

Tagit ställning!

Jag har tagit ställning! Har du?!
 
Tycker det är en självklarhet att man ska donera sina organ och vävnader! Om man kan vill säga, det är inte alla som blir godkända och det är inte heller alla som har organ som är dugliga, lite beroende på livsstil och ålder.
 
 
Jag förstår om ni inte vill eller om ni har något emot det på något sätt. Jag var likadan, jag ville absolut inte donera något, jag ville begravas eller kremeras intakt, med alla organ kvar även om det är/var jäkligt egoistiskt. Men nu sen Livia kom och då hon är allvarligt sjuk har jag ändrat mig. Tänk om Livia någon gång i framtiden kommer till det stadiet då hon måste ha en ny lunga eller ett nytt hjärta?! Då skulle jag verkligen vilja att någon donerade sitt organ till henne så att hon kunde få leva längre. Eller om man själv skulle behöva ett nytt organ!
 
Tycker inte att man kan ta emot ett organ om man inte är villig att ge ett själv! Tänk så många liv man kan rädda om man donerar efter sin död, du behöver ju inte organen själv (även om vissa religoner tror det!!) !!
 
SÅ! Jag har tagit ställning!! Har du?
Hämta ditt donationskort på närmsta sjukhus, vårdcentral eller apotek. Eller gå in och anmäl dig på donationsregistret! IDAG!

Dagens ORD

Många killar tror att ju
större en kvinnas bröst är,
desto dummare är hon.
Jag tror tvärtom, ju
större en kvinnas bröst är,
desto dummare blir männen.


BIVA

Imorse struntade vi i att ställa klockan, kände att vi behövde sova ut och nu när loppan var på BIVA visste vi att hon var säker där! =)
Jag vaknade kvart i 11 och gick direkt upp, jag lät Dennis sova och skickade bara ett sms om att nycklen låg på bordet. När jag kom upp på BIVA var det våra kära Desiree som jobbade! =D
 
"Jag trodde vi sa att vi inte skulle ses förräns efter operationen?!" Var det första jag hörde från henne..haha. Jo det var ju det som vi bestämmde men nu ville loppan tillbaka till er tidigare =/
 
Livia hade haft en ok natt, hon var ju så slut efter alla väckningar inatt att hon sovit rätt bra sen när hon väl fått på sig cpap.en som kunde hjälpa henne. De hade bytat till en mask som inte hade ploppar in i näsan, hon är så öm i näsan efter grimmor och annat mög. De hade också passat på att rensa och klippa naglarna, vilket vi inte hunnit själv.
 
gif creator online
[ Livia med cpap.en på. Mycket piggare än innan! =) ]
 
Inte så mycket som hänt idag egentligen, vi träffade läkaren som trodde vi skulle behöva stanna till operationen är gjord. Att vi inte skulle komma hem om innan utan isf ner på avdelningen när hon inte behöver cpap.en mer. Lungröntgen visade på att hon hade vätska i lungorna och de tror det är en virus infektion då crp.t bara var på 34.
Så nu blir det att avvakta, jag sa till sköterskan att vi får väll ta det timme för timme, men han tyckte att när det gäller Livia får vi ta det halvtimme för halvtimme =/
 
[ Loppan sköna stil i sängen ;) ]
 
Knappsköterskan var där uppe också och kollade på knappen, hon tyckte det såg bra ut och hon kunde konstatera att när det var ok så skulle vi byta ut knappen mot en kortare då man kan se rätt mycket av pinnen nu vilket man inte ska. Men det lär dröja någon vecka till innan vi kommer dit, sålänge skulle vi lägga lite tjockare kompresser runt om.
 
Nu är vi på hotellet och ska ta det lugnt lite, lägga oss tidigt och passa på att vila lite. Kanske ska se Twilight filmen på tv?! ;)

Strumpor

 
Håkan frågade mig häromdagen - vad mina barn har emot strumpor?!
Jadu säg det, Leo har aldrig velat ha strumpor på sig, han har dragit av sig dem såfort han fått dem på sig. Och nu har Livia börjat göra detsamma...haha.
Det går i släkten det vet jag, min morbror Anders var likadan, tog av sig strumprna så fort han kunde. Mamma berättade att han hade bara strumpor på sig när han jobbade och gick bort. Men till och med när han var borta tog han av dem, han tog av sig dem under bordet där ingen såg och tog sen på sig dem igen innan han skulle resa sig och gå..haha.

Dagens ORD

Jag förväntar mig inte att du aldrig ska göra fel,
jag förväntar mig bara att du ska be om ursäkt när du gör det!


Akuten

Lilla loppe liten började må rätt dåligt igår. Men det var inte förräns idag när vi var i stan som vi blev varse om att vi kanske skulle åka in med henne. Vi träffade Camilla från 67.an i stan och hon tyckte vi skulle åka in. Bättre en gång för mycket!
 
Åkte först hem, gick bort till mamma och snackade lite, träffade Leo som följt med dem hem för att baka kakor.  Ringde in till avdelningen för att rådgöra lite med dem, de tyckte också vi skulle åka in så det var bara att sätta oss i bilen och köra till Lund efter vi packat en liten väska snabbt. Vi brukar ju inte få komma hem när vi väl åker in, så denna gång var vi förberedda!
 
[ Livet är riktigt roligt på akuten.. ]
 
Väl på akuten kopplade upp henne och höll koll på b.la syresättningen osv. Den var på ca 80% men sen åkte den upp och ner och tillslut så ville den inte riktigt stiga så de fick höja syret hela tiden och efter ca 1½ timme var det uppe på 100% igen. 
Efter flera timmars väntan fick vi till slut veta att provet mot RS viruset var negativt men hennes CRP låg på 34, vilket egentligen är rätt lågt, men med tanke på hennes bakgrund skulle vi hållas över natten för observation.
 
Vi blev flyttade till 61.an som är en infektionsavdelning, vi förstår fortfarande inte varför vi hamnade där =( Det var så okunnig och okompetent personal, de visste inget om Livia eller om hjärtbarn överhuvudtaget. Och då klockan redan var över 22 när vi kom dit, vi var redan trötta så detta hjälpte ju inte. Och när vi gick igenom hennes mediciner, när hon skulle ha dem och hur mycket så frågade de om vi kunde köra hem och hämta det. "Eh nää kan vi inte, vi tänker inte köra i 2 timmar för mediciner som ni lätt kan ordna här!!" De skulle även ordna ett intyg till patienthotellet då båda föräldrarna inte får sova på avdelningen, men även det tog evigheter.
00:00 hade vi fortfarande inte fått något papper och inga mediciner....jag frågade än en gång efter pappret och de svarade att de var tvugna till att fixa medicinerna först och det kan jag förstå, men hur svårt är det att gå upp på 67.an och låna av dem?? Vid ett tillfälle kom de in och frågade igen om den ena medicinen, de sa att deras läkare ordinerat den till på morronen istället och jag sa att hon ska ha den ikväll annars måste hon ha spruta.
En stund senare kommer hon in med läkaren och frågar/berättar samma sak igen. Jag trodde jag skulle smälla av ett antal gånger och höjde rösten lite då de inte verkade förstå.....så efter många om och men så fick vi alla mediciner! TACK! khG/#)Q"=?=(#/!
 
Under hela tiden vi var där så kom narkosläkaren från BIVA ner några gånger. Han kunde se henne på hans skärm uppe på intensiven också och han ville ju helst inte ha upp henne där, men blev hon inte bättre så fick de ordna det. Var gång hon sjönk i saturationen började det pipa och vi fick sätta henne upp och då vaknade hon ju självklart. Vid ett tillfälle kom personalen in och höjde syrgasen till 5 liter, och när jag kom in och Dennis berättade så sänkte jag den, självklart började det pipa igen och när personalen kom och ville höja igen sa jag till dem ordentligt "Man får ha MAX 2 liter syrgas i grimman, vill ni ge henne mer får ni sätta dit en tratt eller mask!!" Och hon började bortförklara sig hela tiden, men jag sa att det räcker nu och efter det blev de lite bättre, de vågade nog inte riktigt sätta ifrån då vi lärt oss en hel del på dessa 8 månader av sjukhusbesök och det är vi som känner Livia bäst. De har knappt läst journalen ens.
Livia kräkte en gång, och då sjunker saturationen på alla, jag satte henne upp i sängen för det är det ända man kan göra, men då springer 4-5 st in och tar henne ifrån mig och Livia får än mer panik av att någon hon inte känner börjar skaka henne. Smart personal?! Eh nä!! 
 
[ Livia fick panik av den lite för stora masken. Det fattade inte dem =(( ]
 
Dennis försökte sova lite så jag hade vakten, Anders från BIVA kom och satte en nål på henne och övervakade henne lite. Var gång hon somnade fick vi sätta henne upp, tyckte så synd om henne då hon inte fick sova fast hon var sååå slutkörd.
Kl 03.00 var jag så slut så jag väckte Dennis och förklarade vad som gällde. Han tyckte att då fick ju personalen sitta där inne hela tiden för varför skulle vi göra deras jobb?!
Men vi hade tur, Anders kom tillbaka och ville flytta henne till BIVA, de skulle ändra om lite där uppe, men redan 03:30 var vi på väg upp. Skönt!! Äntligen skulle vi få komma till bra personal som kunde sina saker och så vi kanske kunde slappna av lite!
 
Väl på BIVA kopplade de upp henne till deras maskiner och satte på henne cpap.en så hon kunde få hjälp av den. Cpap.en är steget efter respiratorn, den hjälper till att putta in lite extra luft i lungorna och underlättar för Livia överlag.
Under kvällen hade de även gjort en lungröntgen som vi nu fick svar på att de kunde se vätska i dem. Inte bra! De konstaterade en virusinfektion, men de vet inte vad det beror på eller vad det var början till.
04:30 körde personalen bort oss, de ville att vi skulle passa på att vila nu när Livia var i trygga händer hos dem. Så vi gick bort till patienthotellet för att få någon timmes sömn.

BVC

Livia 35 veckor
Vägning hemma
 
Vikt: 5960 gram

Testar

Hade lite tråkigt för någon dag sen...
Tyckte detta var rätt coolt, så nu var jag ju tvungen till att testa! =)
 
http://picasion.com/resize-gif/
 
Vad tycker ni?

Dagens ORD

Om jag var vinden då skulle jag smeka dig på kinden. Och varit luften du andas..

Första bion

 
Idag har Leo varit på bio för första gången! =) Hans kära moster tog med honom, de gick med Robin, Adam, David och Helena! =)
Leo hade varit jätte duktig, satt lugnt och fint och kollade på filmen, Lilla Anna och den långa farbrorn. Han hade kommenterat något vid något tillfälle men inte så mycket mer. Jag hade skickat med en påse popcorn och lite saft som han kunde mumsa på under tiden, men han åt faktiskt inte så mycket!
 
Efteråt hade de alla åkt till lekplatsen och lekt av sig lite innan de kom hem lagom till middag!
 
Vi gjorde inte så mycket här hemma, Dennis var ute lite och fixade lite till, jag var inne med Livia som har sovit från och till hela dagen. Det är inte mycket hon har varit vaken, jag antar att hon är rätt påverkad, om det är av vaccinationerna eller allmäntillståndet vet jag inte. Hoppas sjukhuset ringer imorron!
 
Nu ikväll har barnen badat skumbad och vi har myst lite i soffan. Barnen sover och jag slötittar på tv.n och datorn..haha

Special beställt

När Livia träffade logopeden för någon månad sen så ville hon att vi skulle beställa en speciell tuggleksak till loppan. Vi passade på att beställa två fingertandborstar också och sakerna kom för någon vecka sen.
 
Den trekantiga tuggleksaken ska hjälpa Livia putta in tungan (så hon inte får ett öppet bett) samt hjälpa kräkreflexen att flyttas bakåt.
Nu efter lite användning kan vi iaf se att tungan inte är ute lika mycket längre vilket ät positivt. Och Livia älskar den, vilket är ännu bättre för då vill hon ju använda den och får då den hjälp hon behöver! =D
Den ska vara bra när de får tänder också iom den är gjort i något slags gummi som hjälper mot kliandet och man kan ju kyla den för bättre effekt också! ;)
 
Vi beställde sakerna från ett speciellt företag i Göteborg, som främst jobbar med logopeder, men man kan säkert beställa av dem även som privatperson och utan en logopeds remiss. Ska leta upp vad företaget heter, om någon är intresserad! ;)
 

Dagens ORD

En hållbar utveckling tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov.


Mår bättre =)

Min älskade Livia börjar må bättre igen! =D Hon sov i princip hela natten, ett avbrott på lite gnäll/skrik vid 3 tiden och har sen sovit stora delar av dagen också. Hon är lite piggare och gladare men fortfarande väldigt öm på benen. Lite svårt att byta blöja eller ja det är svårt när man ska ta på byxorna och resåren klämmer lite på låren.
Hon fick alvedon imorse och ska få lite ikväll också så hon kan sova gott ändå! =)
 
 
Imorron är en ny dag och då hoppas vi hon är på topp igen, är lite orolig för hennes andning emellanåt och det är inte helt lätt att undvika att inte göra henne upprörd när man måste byta blöjan och hon inte alls vill ligga så...får avvakta lite, men annars hoppas jag sjukhuset ringer på måndag!
 
Annars har vi spenderat eftermiddagen och kvällen hos mamma/mormor, alltid mysigt med våra familjemiddagar när alla är samlade! =) Skönt nu och kunna koppla av lite i soffan när man ändå varit lite nyttig idag. Hela familjen gick en promenad bort till återvinningen för att kasta lite skräp och sen till affären och handlade lite gott till ikväll + vi postade en del papper vi fyllt i och så. Så nu blir det film tänkte vi! =)

The Hunger Games

Igårkväll för att kunna tänka på annat kollade jag och Dennis på The Hunger Games!
Den var riktigt bra! Har inte läst boken så visste knappt vad den handlade om ens, men nu vill jag läsa boken för att få med allt de inte tagit med i filmen! ;)
Sjukt bra som sagt, har ni inte sett den så gör det! =)
 
 
Beskrivning: Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem!
Katniss Everdeen är fjorton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen...

Dagens ORD

Sår av svärd kan läka, men inte sår av ord


Feber

Livia har inte riktigt varit sig själv ikväll och när jag tog tempen så förstod man, den stannade på 39,3... =( Nu sover hon efter att ha fått lite alvedon. Jag hoppas sååå att det beror på vaccinationerna igår, men det är så svårt att veta med henne. Och man oroar sig tusen gånger mer när det gäller henne!
Hoppas hon kan sova inatt så hon kan sova bort allt det onda!!
 
 
Kardiologen ringde i eftermiddags, hon hade pratat med Livias kirurg och de gjorde upp en ny plan. Planen vi hade sen innan var ju en ny hjärtkateterisering i januari och förhoppningsvis en operation i februari, men den planen skrotades och istället vill de göra en CT röntgen nästa vecka (!!!) och flytta fram operationen så den är nu inom en månad. Trycket hade som sagt inte förändrats, men då de inte får buckt på det så vågar de inte vänta för länge. Man märker ju på Livia att hon är påverkad, särskillt om man kollat på syresättningen utan syrgas till hjälp!
 
Det känns förjävligt rent ut sagt! Innan kunde man ändå hantera det, men nu känner man sig inte alls lika trygg längre. Jag menar att de flyttar fram operationen 2-3 månader är INTE bra, det visar ju verkligen på att Livia hänger på en skör tråd just nu! =((

Jobbigt

Det känns jobbigt nu, riktigt jobbigt! Efter proverna igår känns det som om Livia inte kommer orka så mycket längre till.. som om hon blir sjuk och måste bli inlagd så kommer vi inte komma hem på lääänge. =((
 
Jag orkar inte mer, har nog en hel del inom mig som jag inte kan få ut eller sätta ord på. Pratade precis med vår kontaktssk och när hon frågade hur det var med oss kunde jag knappt hålla gråten borta. Hon sa "vi vet alla om att vi lägger stort ansvar på er, och behöver ni hjälp eller någon att prata med fick vi säga till". Jo visst, men jag orkar inte klydda med sånt nu heller..
 
 
De tog syresättninge igår både med och utan syrgas, med låg hon på 100% men utan sjönk hon ner på 75% =(( Vi eller jag har märkt att såfort hon gnäller, blir sur eller arg så blir hon blå. Så nu måste vi hålla henne lugn, hon får inte bli upprörd och det är inte så lätt. Jag kan inte ta upp henne eller hålla henne hela tiden, Leo måste få sin uppmärksamhet, Dennis jobbar och när han är hemma är han inte så väldigt hjälpsam. Så syrgasen är väldigt viktig för henne nu, ska tillbaka om två veckor och då ska de göra en lungröntgen till. Hoppas inget har förändrats, men om något händer innan dess så måste vi ju höra av oss. 
 
Det är mycket nu, alla provtagningar, återbesök, kontroller, medicinering, matning, ja allt..tar en sån jäkla tid...orkar knappt...
Just nu är allt stabilt men så fort hon skriker blir hon så blå. Jag är orolig heela tiden, vill inte vara ensam med henne, jag vågar inte, tänkt om något händer liksom!

Dagens ORD

Man gör misstag här i livet och man lär sig av dom , men de va inte meningen att du skulle bli en av dom !


Tack Syrran!!

Ush så lång dagen har varit! En massa saker som hänt och som skulle hända!
Hade mysdag med barnen på förmiddagen och sen kom Elias för att leka med Leo när jag och Livia körde till sjukhuset. Fick med mig syrran dit, så skönt att slippa åka själv! Tack!
 
När vi kom till sjukhuset lite över två gick vi upp på avdelningen och lånade en av deras syrgastuber, fick med mig lite förnödenheter innan vi gick till mottagningen och hämtade remissen till akuta blodprover.
Letade oss fram till labbet, Mathilda gick in och tog proverna med Livia medans jag sprang bort och hämtade ut det andra vaccinet på apoteket. Och när vi möttes upp en liten stund senare så var det snabbt upp på mottagningen igen för att göra ultraljudet!
 
 
Ultraljudet gick bra, Livia var lite otålig emellanåt, men härliga, snälla Nina gjorde det snabbt och enkelt, hon lät t.o.m Livia hjälpa till! ;)
Innan ultraljudet gjorde de EKG och vägde och mätte loppan. Inte så mycket som hänt på den fronten 5710 gram och 62 cm ungefär. Och när UL.et var klart så hade provsvaret kommit, PK.t var 1,5, konstigt nog inte högre, men det betydde att hon kunde få sina sprutor iaf!
 
De förberedde vaccinen när vi gick in till nästa avdelning för att prata med dem. Ville de skulle kolla på knappen, godkänna den och det gjorde de också. Skulle bara hålla koll så det inte blev mer rött eller irriterat för då måste hon antagligen få lite antibiotika mot infektionen. Frågade även om jag kunde få lite kompresser med mig, men de var väldigt motvilliga, jag fick med mig 4-5 st, vilket räcker i ca en dag, sen fick jag skaffa ett recept isf..de var inte alls lika tillmötesgående som på vår vanliga älskade avdelningen med helt underbar personal..hehe
 
Loppan fick sina sprutor, det gick jätte bra, de tog två sprutor på samma gång så hon inte skulle behöva känna så många stick. Men hon var så duktig så, 4 stick blev det och en väntan på en halvtimme innan vi äntligen fick åka hem igen! =)
Ultraljudet visade ingen förbättring men heller ingen försämring, ska tillbaka om ca 2 veckor och då ska vi även göra en ny lungröntgen!
 
De var lite så över att PK.t inte var bättre, de frågade hur vi blandade det osv. Jag berättade och de sa att det stämde. Hallå vi har inte precis börjat med detta, har gjort det ett antal gången för!! Hahaha
 
Hämtade upp mamma på jobb och nu ligger jag mätt i soffan! =D Mys!

Livia tuggar

 
Livia älskar sin nya tuggleksak! =D

Dagens ORD

Vi ärver inte jorden av våra föräldrar, vi lånar den av våra barn och barnbarn!


RSS 2.0