Saknad

Grattis, grattis, grattis min älskade morbror Anders! Idag skulle du fyllt 46 år men du lämnade oss alldeles för tidigt! Saknaden är så stor! Du skulle varit här nu och sett hur stora Andy och Daniel har blivit, de är dig upp i dagen. Eller Madde som åker världen runt på upptäcksfärder och verkligen lever livet.
 
Jag önskar du hade varit här nu och fått träffa Leo och Livia, Leo har ditt ljusa hår och ditt eviga leende. Livia är alltid lika glad, precis som du var, hon är en riktig kämpe. Men det vet du ju redan! Jag hoppas du och mormor och morfar kollar ner på oss med stolthet och att ni vakar över oss. Vi behöver all er styrka och energi just nu!
 
Grattis igen älskade morbror!! ♥ ♥ ♥

Planera aldrig

Jag har kommit fram till att jag ska sluta planera. Ska aldrig mer planera för det blir ändå aldrig av eller så ändras det bara hela tiden, kvittar om det är möten, operationer osv...
 
Mamma och Håkan hade tänkt överraska oss med att byta ut toan och vasken på toaletten där nere medans vi var på sjukhuset. De står och läcker hela tiden så de måste bytas ut. En ny toastol står redan i gaderoben och väntar på att få komma på plats. Men så blev det som det blev, alltså inget sjukhus. Så mamma var tvungen till att berätta om deras planer, för det måste bytas ut nu!
 
Så idag har vi varit och inhandlat en ny vask och en ny blandare till den! =) Det känns förjävligt att bara byta ut det och inte renovera badrummet som vi vill. Men iom det står och läcker så kan vi inte vänta tills vi har sparat ihop pengar till en helrenovering. Men när vi väl ska göra om badrummet så åker den nya toastolen och vasken upp på badrummet där uppe och så blir det helt nytt där nere! =D

Imorron hoppas vi på att kunna byta ut det så då ska ni få se lite bilder!
 
[ Gammal bild på ego Dennis och Leo! ;) ]

Ben & Jerry

Har testat en del Ben & Jerrys glassar, finns inte så många sorter i Sverige. Jag vet att min kusin som varit i USA nu i ett år har testat i princip alla sorterna. Ska bli kul att höra vilken som är hennes favorit sen! =) De är ju rätt dyra, men denna är såå värd det, det är den absolut godaste glassen någonsin! =D
 
 
Har ni testat Ben & Jerrys? Vilken var er favorit?

Dagens ORD

Barn är en källa till outsinlig kunskap, gläjde och förtvivlan.


Puss puss

 
Leo och nästkusinen Alva pussas lite på kalas! De är så jäkla söta.
Flera gånger den dagen kunde de pussas och båda två är såna pussgurkor annars också, men nu vill inte Leo pussa Alva mer..hehe Såna sötnötar! ;)

Hemma igen

Leo har sovit hos moster Mathilda nu i två nätter och när han kom hem igår så hade han fått presenter som vanligt. Mathilda skämmer bort honom! Och hon hade faktiskt köpt något till Livia också! =)
 
[ Leo fick denna t-shirten som han valde själv och en ny Chuggington film! ]
 
[ Livia fick dessa söta pyjamaser! =) ]
 
Jag vet att Mathilda längtar efter att få ha Livia för sig själv också, hon hade ändå Leo första gången själv när han var 1 månad. Men det är lite annorlunda med Livia nu när hon är sjuk och väntar på operation, det kommer dröja ett tag innan hon kan passa henne =/

Dagens ORD

Du gick där en sommardag du kom fram till mig och sa jag älskar dig, plötsligt tog du min hand och sa det är dig jag vill ha för du är så jävla underbar!


Många Grattis

 
 
Grattis morfar på vad som skulle varit din 92 års dag!! ♥
Grattis Livia på 4 månaders dagen!! ♥
Grattis Leo på namnsdagen!! ♥
 
Idag skulle Livia blitt opererad men som ni vet har det blivit uppskjutet.
Synd ändå för det hade varit ett bra datum!

Vi kan!!

Flera läkare och sköterskor har misslyckats med att sätta sonden i höger näsborre. Där är/var en liten luftficka som de inte kom förbi, men vi klarade det och det gick lätt! =D Så nu får hennes stackars vänstra kind och näsborre vila!
 
 
Hon är verkligen irriterad på vänsterkinden så det är skönt att den får vila nu. Loppan får ha den på höger sida nu tills efter operationen och om hon fortfarande inte har orken till att äta själv då så blir det knapp =/ Men bättre det iaf så blir hon av med skitet i näsan och halsen!!

Lokalkändisar

Ja då är hela familjen lite lokalkändisar. Det var heltäckning idag av tidningen vilket betyder att alla i hela kommunen har kunnat läsa! =)
 
Blev positivt överraskad när jag såg att det var hela första sidan på B-delen och ett mittenuppslag lite längre in i tidningen! =) Tror nog inte ni kan se vad där står, men jag kan nog skriva rent det, om ni vill?! Har liksom inte kunnat hitta artikeln på hemsidan så..vet inte om det kommer komma upp där heller..
 
 
 
Leo kunde inte riktigt förstå varför vi alla var i tidningen. Rätt coolt, man tror ju aldrig att man själv ska vara med, det är ju bara alla andra! ;)

Försäkring

Jag säger då det, det är INTE lätt att försäkra ett hjärtsjukt barn!
Trygg Hansa, Folksam, IF m.fl beviljar bara olycksfallsförsäkringen..men ACE Europe försäkrar alla barn oavsett sjukdom osv men i grund och botten är deras försäkring också bara för olycksfall, där är något lite extra tillägg bara.
 
De som försäkrar hjärtbarn bäst är hjärtebarnsorganisationens egna försäkring. De skräddarsyr den efter hjärtproblemet! =) Dock så är det en medlemsförmån, men har man ett hjärtsjukt barn brukar man gå med där ändå. Det hade vi tänkt i vilket fall som, och just nu verkar det som om det kommer bli deras försäkring till vår prinsessa. Måste bara få godkänt medlemskapet och sen skickar vi in om försäkring också!Orolig

Alla med småbarn, ja alla barn egentligen vet hur det känns. Att vara orolig blir liksom vardag, andas bebisen när den sover, varför hörs det inget osv osv m.m. m.m. Men jag kan säga att det är tusen gången värre med Livia, man är orolig konstant och inte är det lite heller.
 
När vi kom hem från sjukhuset första gången lyssnade man efter hennes andetag heeela tiden. Hon rosslade rätt mycket i början efter respiratorn osv och var gång man inte hörde rosslet var man där och kände så att magen höjde sig! När hon väl började andas normalt så vande man sig lite, man behövde inte springa dit stup i kvarten för att kolla. Men sen började hon kräkas rätt mycket, och då blev det istället att man ororade sig som f-n om hon skulle kräka mitt i natten och kanske sätta det i halsen och så, så då låg man och lyssnade efter det istället.
 
[ Älskade loppan nannar gott! ]
 
Nu har vi fått matdropp och då kräker hon inte alls lika mycket mer, men ändå så får man lyssna efter det för man vet aldrig och nu lyssnar man istället efter andningen igen. Nu är man orolig att hon ska sluta andas innan operationen är avklarad. Man får aldrig en lugn stund och det kommer dröja länge länge innan man kan slappna av lite!
 
Just nu tänker jag bara på hennes stackars lunga. Tänkt om hålet växer igen helt och där inte kommer fram något blod och så slutar lungan fungera och så måste hon ha en ny lunga..är det något vi kommer märka isf?!

Dagens ORD

En del människor är det inte meningen att man ska förstå sig på...Ibland undrar man varför de gör som de gör...Men det lär för alltid bli ett mysterium


Fler möten

De flesta fick träffat Livia första gången på sjukhuset, och då man inte kunda hålla henne då så får vi ta igen det när vi kommer hem. Det var nästan som att komma hem från BB en andra gång!


[ Gammel moster Gun ]


[ Gammel moster Marie ]


[ Tina från jobb! 29/5 ]


[ Morfar Håkans son Johan 3/6 (10/3) ]


[ Nästkusin Alvas pappa Måns! ]

En son

En son

Från livets första steg
han testar vad han får
Han skrapar sina knän
och torkar bort en tår

 

Men barkbåten han gjort
förs ut på öppet hav
när sonen ska bli man
och möta nya krav

 

Hans pojkrum blir nu tomt
för söner är ett lån
och ständig närkontakt
byts ut mot telefon

 

Men trots att åren går
och han blir stora karln
förblir han alltid son
och älskad som ett barn


En dotter

En dotter

Ett barn är ett mirakel
väl värt att vänta på.
Det största och det bästa
en mor och far kan få.

 

En dotter kan förtjusa
från början med sin charm.
Och gärna blir hon buren
av någon villig arm.

 

Men snart hon börjar tröttna
på att bara vara rar.
Och livet har så mycket
som lockar och som drar.

 

Den tiden går så fort
från liten tjej till stor.
Dock är hon alltid älskad
långt mera än hon tror.


Dagens ORD

Det viktigaste är man alltid ser framtiden som en målsättning!


Glöm inte...

...tidningen på torsdag!!
 
Trelleborgs Allehanda var ute och intervjuade oss förra veckan. De skulle göra ett reportage om Essence Vitae och ville gärna ha en medverkande familj. Peter berättade att han skulle hit och då ville de följa med och intervjua oss, få höra vår eller rättare sagt Livias historia + de ville fota Peter "in action" =) Det kändes allt lite konstigt att ha två fotografer där, den ena som fotade oss och den andra som fotade fotografen! ;)
 
Där blev några bilder utan Peters kamera också, han fick b.la hålla Livia och lite så. Han ville ha några bilder privat. Han blev så förälskad i lilla Livia! Han kommer dock inte bli av med oss, vi kommer träffas en massa gånger till! Leo har ju fått en ny bästakompis!
 
Nilla och Thomas var jätte trevliga och det var lätt att prata med dem. Vi har fått själva texten som kommer hamna i tidningen, men det är så mycket annorlunda att se bilderna och läsa från tidningen. Nilla lovade att skicka upp en tidning till avdelningen. Kontaktsköterskan ville ha ett exemplar så hon kunde sätta upp det på anslagstavlan! =)
 
SÅ GLÖM NU INTE TIDNINGEN PÅ TORSDAG! Ni som inte kan få tag på den kan klicka på bilden nedan och läsa den på nätet!
 

Oj, en säng..

Titta vad som gömde sig under alla lådor...Livias säng..hehe.
Det har blivit att man ställt alla lådor som innehåller slangar, sprutor m.m i Livias säng för att lätt kunna nå det. Livia har ändå sovit i vagnen hela tiden för det är lättare när man ska ge henne mat mitt i natten. Men igår var vi inne och fick köpt några korgar att ha allt i och istället har vi ställt det på tvättmaskinen. På så sätt har man allt sammlat där man ändå ordnar med hennes mat och slipper springa fram och tillbaka.
 
[ Livias säng med alla lådor ]
 
[ Korgarna med sprutor och slangar ]
 
Så nu har Livia fått tillbaka sin säng och vi har fått lite bättre ordning på det hela.
Jag sa det till mamma att även om vi bara använder korgarna till detta i två månader till (eller hur länge det nu blir) så kan man använda dem till annat sen! =)

Loppan snackar

 
Både innan och efter denna filmen snackar hon som f-n, men självklart inte så mycket under tiden.. Typiskt!!
Hon säger till alla att hon inte gillade att de sköt upp operationen! Eller så försöker hon bara sätta sig upp för att ta telefonen och säger "ge mig, ge mig"
 
Bestäm själva ;)

&#)"%?!)#/#?"

Är så j-vla arg, ledsen, besviken, trött, förbannad.........
 
De ringde för en stund sen från sjukhuset och sa att Livias operation blir uppskjuten! =((
Tydligen har de fått in en massa mer akuta fall som måste gå före Livia. Men det är ju bara det att de säger att Livias operationen är akut, att de måste göra den så fort som möjligt och den har redan blivit förskjuten en gång. Hur jäkla länge till har vi råd att vänta??
 
Och inte nog med det så var ju allt redan fixat, allt var ordnat för Leo, allt var packat, allt var förberett, det är liksom inte bara en person det drabbar!
Man hade förberett sig mentalt inför operationen, det är allt man har tänkt på de senaste dagarna. Man har haft svårt för att sova och snart skulle det äntligen vara överstökat. Men nej, vi skjuter fram det lite till tycker jag!!
 
J-vla piss och mög!!!!! Har j-vligt svårt att tänka positivt just nu, allt är bara så j-vla orrättvist och fel!!!!
 

Fullt upp!

De senaste dagarna har vi haft fullt upp med att få iordning här hemma, tvättat all tvätt så man har fått den redo innan vi åker. Har rensat ut i kyl, frys och skafferi, allt för att där inte ska vara saker kvar som hinner gå ut ur datum eller som redan gjort det när vi kommer hem.
 
Förutom allt det extra har vi börjat packa, fixat med Leo, städat och plockat undan och lite senare idag ska vi dammsuga, vattna blommorna, prata med grannarna så de kan hålla koll på huset osv. För imorronbitti åker vi till sjukhuset, Livia ska gå igenom alla kontroller osv inför operationen på torsdag.
 
Man har längtat tills denna dagen så man får det överstökat, så man kan börja leva någongång och snart är det klart! Skönt! =)
Men det är så himmla mycket som ska fixas och packas innan. Man ska ju ändå klara sig i nästan två veckor!

Dagens ORD

Don't look back, you're not going that way...


Korgar

Fick åkt in till stan idag och köpt några korgar. Behöver någonstans att ha alla Livias sprutor, slangar m.m i. Hittade dessa snygga på Jysk faktiskt! =) Kommer inlägg imorron om hur det blev! ;)
 
 
 

BVC

Livia 16 veckor
 
Längd: 57 cm
Vikt: 4290 gram
Huvudomfång: 37,1 cm

Fotograf?!

Ibland funderar jag lite på om jag skulle bli fotograf. Jag älskar att fota, kanske beror det mycket på att jag aldrig blir bra på bild. Mamma säger att bilder aldrig ljuger, fast där kan jag inte riktigt hålla med. Livia t.ex såg ut som en normalstor bebis på foto men i verkligheten var hon en riktig mini. Fråga själv Mathilda som fick en chock när hon kom till BB! =)
 
Fast jag är så pedantisk när det gäller foto, bilder, upplägg, hur allt ska vara osv att det hade nog inte varit så lätt. Jag vill ha det på mitt vis och det är inte alltid så lätt att få sin vilja igenom, särskillt om man fotar barn. Och mina barn är ju de jag fotar mest.
 
Alla blir chockade om jag inte står där med min kamera. Leo har blivit en riktig linslus, han ska bli fotad hela tiden. Han kan sitta helt still i soffan och säga "mamma, fota mig!" haha, vad har jag gjort? Framkallat ett fotomonster?! ;) Och han har blivit mycket bättre, när han var mindre hann man knappt fota innan han sprang emot en för att se bilden.
 
Men jag tror ändå att om man ska bli fotograf måste man ha en ordentlig kamera, vilket jag inte har råd med, vi alla vet ju att de är sjukt dyra. Jag kör med mobilen för den har man alltid med sig, man har inte direkt en sån stor och dyr kamera hängades i bakfickan direkt.
 
I skolan gick jag faktiskt en fotokurs, vi lärde oss hur man framkallade bilder "old school" i mörkrum och allt. Fast de kamerorna var inte de bästa, jag kunde bli sjukt irriterad var gång jag inte fick rätt på skärpan och sånt har man inte tid med. Men dagens kameror är ju f*n så mycket bättre!
 
 
Ja det tål att tänkas på!

Dagens ORD

Människor skapades för att älskas, saker för att förbrukas. Världens kaos beror på att saker älskas och människor förbrukas.


Trevlig helg!

Vi har haft en jätte trevlig helg. Igår åkte jag, barnen, mamma och Håkan in till Mathilda för att hjälpa henne och Robin att sätta upp någon hylla och så. Sen körde vi och handlade lite innan vi åkte hem till mamma och fikade och stannade på middag.
 
Idag har vi haft Mimmi på besök och sen varit på kalas. Håkan fyller år idag och det skulle vi ju fira! =) Vi åt kycklingpaj med potatis och sallad och sen blev det päronpaj till efterätt! =)
 
+ att denna helgen har Livia invigt sin bumbostol! =D Hon är fortfarande så liten så hon har bra rygg och nackstöd..hehe. Men hon är så stark min lilla loppa! Hon klara allt hon!!
 
[ Livia - världens starkaste flicka!! ]
 
Känns skönt att ha fått en så bra sista helg innan vi åker till Lund inför operation och sjukhusvistelse! Vi tror vi blir borta i ca två veckor, men det beror helt på hur Livia återhämtar sig. Det kan bli mindre eller längre tid.
Jag ska ta med datorn så jag borde kunna uppdatera lite iaf. Annars så vet ni att det lär komma inlägg lite senare! ;)

Lilla Livia i Smygehamn

Jag berättade ju att Peter Löfqvist var här och fotade oss för Essence Vitae?! Ett projekt där en mängd fotografer åker hem till familjer där ett barn eller en förälder har drabbats av en livshotande sjukdom.
Nu har inlägget med vår berättelse och bilder från dagen kommit upp! =) Gå in HÄR och läs!
 
Vi har fått se hur fotoboken kommer att se ut och är såå nöjda! Nu vill vi bara ha hem den också så att vi kan visa alla er där ute. Men i inlägget får ni som sagt se några av alla bilderna Peter tog.
Det var tänkt att Peter skulle vara lite i bakgrunden och fota all glädjen i en svår situation, men det var inte helt lätt att "glömma" honom. Men där blev sjukt bra bilder ändå! =)
 
Tillsammans med Peter och Essence Vitae är där två olika firmor som skänker en fotobok och en fotoförstoring. Kan knappt vänta tills jag får hem resultaten!
Jag tycker det de gör är så underbart! Fotograferna som skänker sin tid för att dokumentera glädjen i en svår tid för familjen.
Det är som Peter sa "Ett av mina närmaste uppdrag har också varit ett av mina mest betydelsefulla och känslosamma."
 
Jag kan tänka mig att det kan vara väldigt jobbigt för en utomstående att komma in och ta del av allt vi varit med om. Vi i familjen och våra närmsta som har varit uppe i allt detta 24/7 har hunnit landa, acceptera situationen lite.
 
Tusen tack Peter för denna möjligheten och för din dyrbara tid! Det betyder mycket för oss!!

Snackemoster

Livia har blivit en riktig snackemoster. Hon kan ligga och gurggla och snacka för sig själv hur länge som helst! =) Ligger hon i babygymmet, vagnen eller sitter i sittern så kan hon snacka med sina kompisar hur länge som helst, samma om man ställer sig framför spegeln med henne så snackar hon med sin spegelbild! =D Det låter så jäkla underbart! Min fina prinsessa, snart får man väll inte tyst på dig?! ;)
 
[ Snackemoster #1 ]

Dagens ORD

Ensamheten är ett trevligt ställe att besöka, men ett dåligt ställe att stanna på.


Stronger

 
Kelly Clarksons - Stronger

Flyger

Moster Mathilda älskar barn och att leka med Leo är en stor favorit, sålänge han är på rätt humör vill säga! ;)
Det är så roligt också då Robin har blivit jätte glad för barn sen han blev tillsammans med Mathilda. Han kan t.o.m tänka sig att skaffa barn snart och då ville han knappt ha barn alls innan. Men om man inte har kontakt med barn så känner man ju inte riktigt behovet av dem heller?!

Robin är nog lite av en fotonörd och tar jätte bra bilder med sin systemkamera. Han redigerar de lite i datorn sen också. Han har b.la. fixat till denna bilden! =)


Leo flyger på studsmattan! =) ]

Dagens ORD

Frustration: när man köpt en ny boomerang och märker att man inte kan kasta bort den gamla!


Midsommar

Midsommar började inte så bra, det regnade och var sjukt tråkigt väder. Vi gick ändå ner till dansen, det är ju tradition, men vi stannade inte så länge. Vi blev dygnsura, så innan vi begav oss hem till mamma gick vi hem och hämtade lite extra kläder och hämtade all mat till Livia.
 
[ Livia är midsommarfin! =D ]
 
[ Elias fixade Leos hår..haha ]
 
Efter vi ätit litta mat, det vanliga, köttbullar, ägg, sill, osv så blev det tårta och så. Och tror ni inte att det blev strålande fint väder sen?! Solen sken och torkade bort allt regn. Vi funderade lite på att gå ner och dansa lite för oss själva så att vi fick någon fin bild med Livia på hennes första midsommar. Men det slutade med att vi spelade lite kubb i trädgården!
 
 
Hade ni en bra midsommar?

Påhittig

Ibland undrar jag om Leo är påhittig eller bara lat!?! Haha, han orkade inte stå på ståbrädan så han satte sig ner och drog upp fötterna. Alltså kan han vara både påhittig och lat! ;)

Men om man inte orkar hålla benen uppe så kan man förlora skorna!! ;)

Dagens ORD

Att älska sig själv är början på en livslång kärlekshistoria


Hope

 
Fick detta jätte fina armbandet av min syster idag! =) Liten påminnelse som vi behöver nästa vecka. Som kommer påminna oss om att Livia klarar sig igenom allt hon får utstå, för vi har hoppet!!
Tack Mathilda!!

SneakPeek

Går ni in HÄR kan ni få er en liten SneakPeek på vårt inlägg på Essence Vitae. Och snart kan ni läsa hela inlägget och se alla bilderna från vår fotodag med Peter Löfqvist! =D
 

Ny design

Tyckte det var på tiden att ändra om i designen nu när loppan kommit till världen! =)
Här ser ni den gammla designen:
 
 
Och den nya har ni ju självklart sett, men här kommer den ändå! =)
 
 
Vad tycker ni?

Dagens ORD

Som en vis kvinna en gång ifrågasatte "varför tvättar man handdukarna när man alltid är ren när man använder dem?!"


Mini circle

 
Idag har jag och mamma fått hem hämtat ut våran Mini Circle. Så nu ska här tränas!
Vi snackade om det redan för ett halvår sen, men då var jag gravid och fick inte använda den och sen ska man ju helst ta det lugnt någon månad efter bebisen kommit ut också. Men nu är vi alltså redo! =)
Synd bara att jag inte hinner träna så mycket innan vi åker iväg till sjukhuset igen, men jag ska träna lite dubbelt nu innan så jag klarar mig tills vi kommer hem igen! ;)
 
Fick invigt den lite nu ikväll och jag kan säga att jag redan känner av det! =D Man ska träna 3 minuter om dagen, men vi har kommit på fyra olika sätt att träna så vi kommer upp i 12 minuter =P Vi får se hur det går med det, men iaf 6 minuter ska vi köra varje dag! Nu ska vi bara hålla det också! Haha..

Mathilda ♥ Leo

 
Mathilda har gjort en jätte fin film om Leo!! =))

Håller själv

Livia har börjat greppa efter saker och hålla dem själv en stund. Nappen brukar vara lättast att få tag i och grepp om. Men även denna "skallran" är bra. Vi hade en likadan skallra till Leo också, men denna fick hon av Ola, Johanna och Minja, helt ny, med så fina färger! =)

 
[ Gammalt inlägg ]

Dagens ORD

Courage is not having the strength to go on, it is going on when you don't have the strength.


Leo sjungerLeo sjunger.
Han satt och sjöng i 10 minuter innan detta, men innan jag fick fram kameran så. Jag hann få med slutet iaf! =) Där han skrattar till upptäckte han mig i trappan! ;)

Nya Blogg.seJag antar att alla har fått nya Blogg.se nu också?! Jag blev lite chockad när jag loggade in i morse, jag har inte alls sett eller hört något om ett nytt upplägg på bloggen förutom för en dag sen när en besökare undrade om jag hade fått prova det.. Trodde ju aldrig att det skulle gå såhär fort att få det.

Nä om man ska kolla rundor lite till här inne så att man kan lära sig det nya. Tur man är van vid förändringar haha!

Dagens ORD

A life without love, is like a poet without words; meningless.


Doppresent

Nu har vi fått Mathildas doppresent till Livia. Hon hade specialbeställt den och så hann den typiskt nog inte komma tills det var dags för dop. Men nu har vi fått den och t.om invigt den några gånger! =) Den är jääätte fin och betyder redan så mycket för oss! Kan ni gissa varför?


BVC

Livia 15 veckor

Längd: 55 cm
Vikt: 4310 gram
Huvudomfång: 37 cmLeo 2 ½ år

Längd: 94,3 cm
Vikt: 13,1 kg

2 ½ års kontrollen gick jätte bra, MVG+ fick han! =) Förutom att väga och mäta sig fick han rita cirklar, namnge 4 olika djur, bygga torn med 8 klossar, göra lite rollspel (låtsas dricka te osv) och prata en faslig massa.

Dagens ORD

Nästa gång du tänker kolla in dig själv i spegeln, titta på mig då istället. Spegeln kan inte säga "Du är så otroligt vacker".


Lilla Ängel

♥ Till mina älskade barn!Angelita Noonis - Lilla Ängel


Aquadraw Mini Mats

Leo fick dessa coola Aquadraw Mini Mats av familjen Lambert på Livias dop. Pappan kommer från England så de är där rätt ofta på semester osv. De hade köpt med sig detta till Leo och det är bara sååå coolt!! Riktigt smart sätt att rita på!! Man sparar ju hur mycket pengar som helst! ;)


[ Innan, fyll pennan med vatten! ]


Se hur bilden växer fram! ]


[ Färdigt! Vänta några minuter och så kan du rita igen! =) ]

Som natt och dagLeo och Livia är verkligen som natt och dag, roligt ändå att se en så stor skillnad. Men mycket av det har att göra med att Livia är sjuk tror jag.

Som att Leo inte tog napp eller tumme, Livia tar nappen ibland (inget alls innan hon blev sjuk)
Eller som att Leo inte kunde ligga själv alls, det gör Livia hela tiden (men inte heller direkt innan hon blev sjuk)
Och som till utseendet, Leo är blond och blåögd (blandade ljust) medans Livia är mörkhårig och har mörka ögon!

Dagens ORD

När kärlek är kryddan tycker alla om maten

Inte plats

Är där inte plats i soffan, bredvid lillasyster så får man lägga sig på golvet, bredvid lillasyster! =) Syskonkärlek till max! =D


Hinner ni?

 

Ibland har jag så mycket att berätta, för att det händer så mycket ibland, att det blir flera, flera inlägg om dagen. Ibland är det nästan så jag själv inte hinner med. Gör ni? Hinner ni med?

Ni har kanske förstått att man ibland måste scrolla ner en hel del för att läsa ikapp, jag gillar inte att blogga från mobilen så då kan det gå ett par dagar eller veckor ibland utan några inlägg, men sen när jag har en dator kommer allt fort. Då måste man ta sig tiden att läsa från början! Så att ni vet, om där nu kommer några dagar utan några inlägg! (Och det kommer det bli igen, när vi är på sjukhuset med loppan!)


FilmatIbland eller ja alltid hade jag velat ha en kamera som följde efter en. Eller ja inte mig utan snarare Leo eller Livia eller alla andra! =) Det är så störigt när t.ex Leo gör något roligt och så önskar man att man hade filmat det. Och det är ju så svårt att få honom till att göra det igen! Då önskar man verkligen att där varit en kameraman hack i hälarna!

Nu sist hade jag velat se när min moster och kusin var ute och gick med Degas. De brukar använda nosgrimman till honom för han kan vara rätt stark + han hatar alla andra hundar, speciellt stora!
Iaf så var de ute med Degas och på en liten, trång väg mötte de en Grand Dainoar, och de är ju inte små. Gun gick ut med Degas i åkern och när den lille mannen med hunden kommer fram till min kusin och frågade henne om Degas var snäll och när han gick vidare stannade han vid Gun och frågade om det var en tik eller hane. Istället för att snabba sig förbi då han själv knappt kunde hålla sin hund!
Degas fick nys på hunden och tog språng, slet sig från nosgrimman så Gun fick kasta sig över honom. Hon brottade ner honom mitt på åkern..haha. Jag känner igen paniken hon fick, men nu i efterhand kan man bara skratta åt det, jag kan riktigt se Gun framför mig hur hon slänger sig över Degas! =)


Dagens ORD

Every cloud has a silver lining

Fotboll

Då var det dags för Sverige att spela igen. Sverige - England.
Hur tror ni det går? Sitter ni bänkade i soffan?

Vi eller jag och barnen ska faktiskt kolla! =)


[ Barnen är redo! =) ]


Dop bilder av Robin

Robin tog också lite bilder från dopet, här kommer några av dem! =)
Dop bilder av Fille

Här är några bilder från Livias dop som Fille tog. För att se mer av hans bilder gå in HÄR och kolla! =)


Sit ups


[ Så underbara ögon min älskade loppa har!! ]

Lilla loppan gör sit ups hela tiden och vill inte alls sitta still. Hon ska inte luta sig mot en utan sitta själv. Hon behöver bara bli lite starkare till i nacken och sen kan vi inviga bumbostolen lite kortare stunder! =) Livia vill vara med hela tiden nu när hon är vaken, hon är alltid lika pigg och glad, snackar en del (men tror sonden sätter stopp för det mesta! =( ) .


Sömnpratare

Jag vet att Leo snackar i sömnen rätt så mycket. Ibland pratar han så tydligt också, man kan inte hjälpa att skratta till lite. Ibland märker man att han drömmer mycket, han kan skrika i en mardröm, eller typ busskrika när någon kivar med honom, eller så skrattar han till lite! =) Det är riktigt roligt att lyssna på honom ibland! =D


[ Dennis och Leo sover middag, golvet är tydligen väldigt skönt?! ]


Dagens ORD

Everyone wants to be happy, nobody wants to be in pain .. but you can't have a rainbow - without any rain

Återbesök

Idag var det dags för återbesök, dags för lungröntgen och ultraljud på hjärtat för att se om lunginflammationen var borta och där inte hade blivit några försämringar.

Lungröntgen var mycket bättre, inte alls några tecken på att där skulle vara någon infektion och hjärtat hade iaf inte blivit sämre! =D Så nu blir det operation som planerat om inget händer där emellan. HOPPAS verkligen att Livia får hålla sig frisk nu, vill inte riskera något, så vi stannar hemma och undviker allt som har med sjukdom att göra!


[ Liten loppa på sjukhuset! ]

Träffade dietisten också som höjde Calogenen till 3 ml istället för 2. Hoppas hon inte börjar kräka mer utan går upp i vikt istället som hon ska. De tyckte det var lite lite nu sist faktiskt, men tror nog ändå det är på rätt håll och när operationen är gjort blir det nog mycket bättre. Tror hon kräker så mycket nu för hjärtats skull =(

Maraton

När en kvinna föder barn liknar de de vid att kvinnan springer ett maraton. Den ansträningningen och kraften det tar för att krysta ut ett barn är som att springa, springa och springa jag vet inte hur länge.

Den liknelsen finns även hos hjärtebarnen. Då säger de att det är inte konstigt att de kräks (de kräks rätt mycket mer än ett "normalt" barn). För vem kan springa ett maraton och äta samtidigt?!
Stackars prinsessan, innan jag fick höra den liknelsen förstod jag aldrig riktigt varför hjärtebarn kräker mer än "normalt", men nu vet/förstår jag!


Dagens ORD

Throw a punch in the air, and accept the truth that sometimes life is'nt fair! I'll send down down a wish and I'll send up a prayer then finally someone will se how much I care

StudentenIdag tog min kusin Peter studenten och det skulle såklart firas! Gick dit med min moster Gun och Mimmi. Åt lite mat och snackade lite skit innan vi var tvugna till gå för Livia skulle ha mat och det hade vi ingen med oss. Men det var trevligt även om vi inte brukar umgås med dem, men de kom på barnens dop så vi fick gå på deras student!Peter drack för första gången också. Så det var rätt roligt, tyckte nog han blev lite sluddrig efter en öl och två glas vin. Men kanske inte så konstigt så lång och smal han är kan han väll inte tåla så mycket?!


[ Leo leker i "tältet" =) ]

StudioBlå

Idag har Peter Löfqvist varit hos oss och fotat oss lite. Han äger Studio blå i Trelleborg, men denna fotograferingen var via Essence Vitae. Han var här i två timmar ungefär och försökte "försvinna" då de vill fånga all glädjen i en sjukdomsdrabbad familj. Jag kan ju säga att det var inte så lätt att "glömma" honom och för Leo funkade det inte alls..haha.

Leo skulle leka med honom hela tiden så fort blygheten släppte. Men jag tror det gick rätt bra ändå, även Peter är väldigt lekig av sig och har mycket barnasinne kvar! =)
Huvudpersonen dvs Livia sov nästan hela tiden, men vi fick nog in ett par bra bilder de få stunder hon var vaken! =) Vi sparkade boll, hade lite fikapaus på filten, gav Livia mat, satt och mös lite...allt för att få det att se så naturligt ut som möjligt..hmm, undrar om vi lyckades?!

Jag beundrar verkligen alla fotograferna som är med i Essence Vitae! De är verkligen underbara människor som vill sprida glädje till familjerna. Och till alla runtomkring som möjliggör för familjerna att få en fotoförstoring och en fotobok! Att de vill sponsra familjerna med det, det är ju inte direkt billigt!

Åh jag kan knappt vänta tills jag får se bilderna!! Vill nu, nu, nu! ;)


[ En av bilderna jag tog! ;) ]

Essence Vitae

Jag har varit i kontakt med Essence Vitae, som faktiskt ska komma hem till oss idag. Projektet riktar sig främst till familjer med små barn, där en av familjemedlemmarna drabbats av en livshotande sjukdom. Där kommer en fotograf hem till dig för att dokumentera all kärlek som finns i er familj.


[ Klicka på bilden för att komma till sidan! ]

The Essence of Life

Vi tror kärleken är oändlig och gränslös.
Vi tror att kärleken kan göra oss starka och kan låta oss leva längre.
Vi tror att barn är fantastiska varelser som kan lära oss otroligt mycket om hur livet ska levas.
Vi tror att vi kan hjälpa till när din egen övertygelse sviktar.
Låt oss hjälpa er minnas. Minnas allt som är viktig.
Skratt, styrka, glädje, närhet, lycka, lugn, ömhet, tro, hopp, kärlek, liv.
Era liv tillsammans med era fantastiskt starka barn.

Läs deras filosofi HÄR ! Det är lättare än om jag ska försöka förklara! ;)


Dagens ORD

Du är den jag helst vill ha
du är den som gör mig glad

BVC

Livia 14 veckor

Längd: 54,7 cm
Vikt: 4280 gram
Huvudomfång: 36,9 cm

Idag träffade vi läkaren på BVC för första gången också. Hon gav Livia en OK stämpel i gumpen! =) Hon kunde inte höra något blåsljud på hjärtat så vi håller alla tummar och tår på att det växt igen nu! + hon tyckte allt lät normalt där inne! =D

Livia fick vaccination mot: Difteri, Tetanus, Pertussis, Polio, Hemofilus B, Pneumokocker.

Livia snarkar


Isolerade?

Livias läkare undrade om vi umgicks med folk. Han ville försäkra sig om att vi inte isolerade oss för tydligen är det rätt vanligt när man har ett sjukt barn att man håller sig borta från folk. Smittorisken och såhära.

Ehm, nää det gör vi väll inte. Vi umgås med mamma och Håkan. Ibland träffar vi Gun och lite så. Men det är klart, vi träffar inte så mycket folk egentligen. Men det har mycket att göra med Livias mattider, att jag måste pumpa, Dennis jobbar och så ska man hinna underhålla Leo också.
Men han tycker att vi ska skaffa barnpassning någon kväll för att gå ut och träffa andra. Men om jag ska ha barnpassning så är det för att kanske ha en myskväll, för att vila och ladda batterierna!

Och sen är det rätt svårt att hitta någon att umgås med också, de som har barn måste ju isf också skaffa barnvakt, eller de som inte har barn måste strunta i att festa loss, för vi orkar inte..haha.

Ja, jag vet inte. Jag umgås gärna med mamma! Och syrran träffar vi när hon är ledig, så det räcker för mig/oss! =)


Dagens ORD

Vad du anförtror åt mig, ska jag anförtro åt dig

Skadad?!

Det är inte konstigt att man blir lite skadad av att vistas på sjukhus så mycket som vi gjort/gör. Att man lär sig en hel del är inte heller så konstigt. Som hur man ska läsa av vissa värden, när man vet vad siffrorna betyder osv.

Nu senast kunde jag ju läsa av min och Leos syresättning på akuten, inte konstigt att sköterskan blev lite förvånad när jag sa "Titta Leo, mammas syresättning är 98%" haha.

Inte heller konstigt att man kan tyda bilden nedanför när man satt och stirrade på den dag ut och dag in i tre veckor.. =/ Och snart är det dags igen..


[ Livias värden ]

♥ Grön: Puls (ska ligga mellan 110 och 170).
♥ Röd: Blodtryck (Medelvärdet (syns inom parentes) ska ligga mellan 30 och 70.)
♥ Blå: Centralt ventryck (CVP)
♥ Vit: Temp
♥ Ljusblå: Syresättning

BLW

Läste en tidning för ett tag sen om BLW (Baby-led weaning). Det kommer från England och är ett alternativ till när man börjar introducera riktig mat till bebisar. Jag tror inte att vi kan använda oss av denna metoden på Livia, men jag tänkte jag kunde dela med mig av den till er! Snällt va?! =)BLW går ut på att man helt och hållet skippar puréstadiet, istället får barnet genast äta själv, lämpligen mat i långsmala bitar. Det viktiga är att man inte börjar förrän barnet är 6 månader gammal och att man fortsätter att amma/flaskmata så mycket barnet önskar. Idén är att barnet är redo för fast föda då hon/han har de fysiska förutsättningarna för det. Man skall alltså inte mata och enligt BLW är det helt förbjudet att sätta dylik fingermat i barnets mun. Så länge barnet själv får ta åt sig mat och föra den till munnen har hon/han kontroll över den. Dessutom sitter spyreflexen längre fram i munnen på ett litet barn än på ett barn som närmar sig året varför maten alltså spottas ut om den kommer för långt in i munnen. Det är mycket viktigt att barnet sitter ordentligt upprätt (absolut inte bakåtlutat) och att man hela tiden håller barnet inom uppsikt (sen kan man ju själv räkna ut att nötter och så inte är lämplig fingermat…). Till saken hör också att det är meningen att barnet inte ska äta ensamt, utan tillsammans med resten av familjen (vilket går jättebra eftersom barnet inte behöver matas – föräldrarna kan äta samtidigt och allt är frid och fröjd) för att få känna sig delaktig i gemenskapen.

Så länge barnet har ammats/flaskmatats
har hon/han ju själv fått välja hur mycket och hur länge hon/han ätit och då är det ju onödigt att blanda sig i det vid det skedet då barnet ska få fast föda är metodens filosofi. I boken sägs också att man lätt kan ge för mycket mat för fort åt ett barn ifall man skedmatar. Det i sin tur leder till att barnet vänjer sig vid att vara övermätt.

Förutom att barnet själv får välja
hur mycket och hur länge det äter är en stor grej med BLW också det att barnet får upptäcka olika (rena) smaker istället för att all mat är körd till en enda smet där man inte kan särskilja olika smaker. Dessutom lär sig barnet mycket om olika texturer (jämför t.ex. broccoli vs. gurka) och så får barnet öva upp sin finmotorik. Då barnet blir äldre kan hon/han öva sitt pincettgrepp exempelvis genom att plocka i sig malet kött eller avocadokuber. Barnet ska också själv få välja vad hon/han vill och vad hon/han inte vill äta, om barnet inte känner för någon viss grönsak en dag skall man inte försöka truga. Överhuvudtaget ska man låta barnet ha kontrollen och inte oroa sig för om hon/han får i sig tillräckligt, så länge barnet har fri tillgång till bröstmjölk/ersättning är allt ok.

Väldigt intressant tycker jag.
Vad säger ni?
Ni kan läsa mer om det HÄR!


Dagens ORD

Its not just a picture – Its a story

Sparkrav

För ett tag sen läste jag en artikel i Sydsvenskan om att de har sparkrav på Lunds universitetssjukhus. Och inte bara det, det är självklart på barnens hjärtavdelningar det handlar om =(Det är helt sjukt att de vill spara 31 miljoner! Hur ska det gå till liksom? De kan inte minska på personalen för de behövs verkligen och de kan inte minska på mediciner eller tillbehör till det.
Jag och mamma disskuterade lite om att de kanske isf måste minska på operationerna, men det kan de inte heller göra. Jag menar vilka är värdiga en operation? Vilka barn är mer värda att räddas än andra?
Tänk om de hade nekat Livia operation pga en dum jävla orsak som att de inte har pengar. Jag vet inte vad jag hade gjort, jag hade försökt samla/skrapa ihop pengar så de kunde gjort allt ändå. Men all den tiden Livia låg på intensiven eller på avdelningen, all den medicin de pumpade in i henne, all personal osv osv hade gått på säkert flera miljoner. En väldigt stor fördel med att bo i Sverige, sjukvården är gratis eftersom vi betala skatt!
Och tänkt så mycket de kan åstadkomma i Sverige med operationer och allt vad de nu gör, jämför det med ett land som knappt har någon ekonomi eller utbildning.

Nää ush, jag vill inte ens tänka på hur det kommer bli/gå!

Läs hela artikeln HÄR!

VädretJa snacka om att vädret skiftar. Igår var det underbart väder, jag och Leo var ute i trädgården och busade, lekte i sandlådan, åkte kasebana och åt glass! =) Dennis satt inne vid sin älskade dator som vanligt...ajaj, skit samma! Jag och Leo hade det kul iaf!

Idag var det inte lika fint väder, vädret höll i sig bra när vi var på loppis men nu ser jag lite regn utanför fönstret.. =( Men men, då får vi mysa framför en film istället! =) Det gäller att tänka positivt! ;)


Dagens ORD

Vi skapar världen genom våra tankar

Leo hoppar


Kärlek!!

Igårkväll när jag och Leo gick och la oss sa han "Älskar dig mamma!"

Åh mitt hjärta smälte, som smör i solen! Älskade unge!!
Att några små ord kan göra så mycket?!

Mamma älskar dig och Livia mest i hela världen, till månen och tillbaka!
Ni är mitt allt, mitt liv, min värld! Jag hade aldrig klarat mig utan er!!


[ Älskade, underbaraste barn! ]


Dagens ORD

Jag ger dej allt, du ger mig mer

Extra kontroll

Fick hem ett brev häromdagen om en extra kontroll på Livias öron. När vi var där så fick de inget svar från vänster öra, men då de hade fått bra svar från BB tyckte de att det gick an. Hon trodde inte det skulle ändras så fort, men för säkerhetsskull vill de hålla koll på det så vi ska dit om ca 3 månader för ännu en koll. Livia hade mycket vax i det örat och även om de sög rent så fick de inte bort allt. Och det kan ha stor betydelse. Men när man snackar med henne så hör hon ju så.


[ Det är klart man måste sitta så nära som möjligt! =) ]

Samtal

När Dennis kom hem idag så fick jag ringt lite samtal. Även om både jag och Dennis är Livias föräldrar och delar ansvaret lika så är det tydligen alltid jag som ska ringa, prata, maila, samtala med allt och alla. Och det var väll inte annorlunda denna gången heller?!

Fick ring till Trygg Hansa och lagt till Livia i villaförsäkringen, sen pratade jag med dem också om försäkring på henne. Iom hon har ett medfött hjärtfel så är det inte alla som vill försäkra henne. De lämnade iaf ett meddelande till en annan som skulle ringa upp mig igen nästa vecka.
Och om Livias hjärtfel inte går att försäkra hos dem så kan man inte heller få ersättning av dem för att man är inlagd på sjukhus osv..alltså ingen ersättning alls. Däremot kanske vi kunde få en händelse utbetalning, typ ersättning för trauma då vi fick åka ambulans och allt det hära. De skulle iaf skicka en fullmakt som vi skulle skriva under så de kan ta ut hennes 100-tals sidor långa journal och ta ett beslut efter det.
Alltså kan vi bara vänta..

Tänkte att det är lika bra att få ett svar från Trygg Hansa först innan jag börjar ringa runt till andra försäkringsbolag, vill ju helst ha henne på TH då vi har allt annat där!! Vi får väll se.....Och så fick jag pratat med försäkringskassan om allvarligt sjukt barn papperna som ska skickas in.
+ att jag ringde min chef för att berätta att jag inte alls vet när jag kommer tillbaka. Det blir iaf inte efter ett år som det var tänkt från början. Och tydligen så hade min chef inte alls fått veta något om vad som hänt så vi snackade ett bra tag där jag fick förklara vad som hänt och vad som skulle ske osv.
Han förstod ju att jag inte skulle komma som planerat och att jag inte skulle tänka på det. Så det var skönt att veta att han vet och att jag slipper tänka på något som har med jobb att göra. Just nu är det Livia allt handlar om!


Dagens ORD

Ändra dina tankar och du ändrar din värld

Without YouDavid Guetta - Without You ft. Usher


En klump

Jag fick en klump i magen när jag gick igenom posten innan. Hade fått två brev från sjukhuset... Det ena brevet var om återbesöket till Lund. Så på torsdag nästa vecka ska vi röntga lungorna och göra ultraljud på hjärtat! HOPPAS det inte blivit värre!!!
Det andra handlade om en ny kontroll av öronen om ca tre månader.

Bara en timme efter jag öppnat breven ringde kontaktsjuksköterskan från Lund och frågade hur allt var med oss, eller ja Livia iaf. Hon sa att operationen är planerad till efter midsommar så vi tror det blir antingen den 25.e juni eller 2.a juli. Ush ja, ett jobbigt måste!


Trappor

För ett tag sen så började Leo gå helt själv i trapporna, både upp och ner! Upp är väll en sak men ner är man ändå lite orolig. Men han tar det lugnt och fint! =D Han går in till väggen och håller i räcket. Man väntar bara på den dagen då han ska trilla ner, och den dagen kommer. Frågan är bara när?!


Dagens ORD

Ögonen är själens spegel

Nationaldagen

Grattis Sverige!Vi har inte gjort något speciellt alls idag och kommer bara ta det lugnt ikväll.
Har ni firat? Hur?


Kärleksvisan

Denna låten sjöng en kompis på Livias dop! =)Sarah Dawn Finer - Kärleksvisan


Rör sig

Loppan börjar bli stor, det märker man bara genom att lägga henne på golvet och hitta henne någon annan stans haha. Ok inte riktigt så men om vi lägger henne i mitten på babygymmet så brukar vi hitta henne på sidorna istället. Så lite flyttar hon sig allt.

Imorse ramlade hon ner från soffan, Dennis hade lagt henne med huvudet ut mot kanten och så sparkade hon så mycket som hon har börjat göra och ramlade ner. Jag låg fortfarande och sov och vaknar av värsta skriket där uppe. Kan ju säga att jag fick en mindre hjärtattack!!


Dagens ORD

True luxury. Give a bit more than you take. Dance like nobody is watching. Sing like you do in the shower & sleep in the arms of your great love.

Finis


[ Älskade finisen på Max när han hälsade på på sjukhuset! ]

Hans ögon riktigt lyste i ljuset och med denna tröjan blev det riktigt framhävt så fina de är. Tyvärr så ville ju inte kameran samarbeta riktigt så det syns inte så bra på bilden =/

Typiskt

Hihi, det är så typiskt att hitta Leo såhär. Han vägrar att vila middag fast han behöver det, istället så däckar han under bordet med en bil i handen. Oftast iaf. Och då är det oftast lite senare än normalt så man måste väcka honom för annars blir det för sent.. =/ Bilden nedan är från när Mathilda passade honom..


Kollar film

Mathilda och Peter kom ut en eftermiddag för att umgås lite. Peter visade upp sin "nya" bil och Leo fick kolla på film i baksätet! =) Där var trådlösa hörlurar till så han hade det toppen där, medans jag blev tvungen att titta på filmen utan ljud..haha. Leo är så mån om att det ska vara lika för alla så jag var tvungen till att kolla på filmen. Älskade unge!!


Dagens ORD

LIVE TO LOVE
LOVE TO LIVE

Motorcykel

Nytt och nytt, ja det beror ju på hur man ser det. Den är gammal för någon men ny för Leo! =)
Så ibland ääälskar jag loppis, man kan hitta riktigt bra saker till en billig peng! =) Hittade denna på en loppis på facebook. Leo blev sååå glad! =)
En eldriven motorcykel, man kan gasa på pedalen och köra både fram och bak. Leo kommer nog ha roligt med den i sommar?! (Finns att köpa på biltema också om man vill ha en helt ny! =) )


Shit my kids ruined

Jag säger då det, jag har hittat min favorit blogg och tänkte dela med mig av den! =)

Vi lever i en värld där man i princip är beroende av materiella saker. Och vad skulle man gjort om något av det gått sönder? Om t.ex. ditt barn kastar din telefon i toaletten?

Läs DENNA bloggen och skratta och gråt med de drabbade föräldrarna! Har du kanske själv blivit utsatt? Skicka in ditt bidrag och make my day! ;)


[ Klicka på bilden för att komma till sidan! =) ]


BVC

Livia 13 veckor

Längd: 54,2 cm
Vikt: 4080 gram
Huvudomfång: 36,6 cm

Dagens ORD

Nothing compares to you

Huggorm =(

Idag såg jag min första huggorm live. Rätt jäkla läskigt faktiskt! Alla säger att de finns nere i hamnen och vid träsket och såhär, men man har aldrig sett dem. Trodde faktiskt att de skulle vara större, jag har väll sett en typ boaorm framför mig?!

Vi såg den nere på festivalen, allt folk gick rätt långt ifrån den..örk..och Elias såg direkt att det var en huggorm. Han kan ju sina saker han! =)


[ En lite dålig bild då jag inte vågade gå för nära.. ]

Iaf i Smyge är det rätt bra skyltat om vad som finns var och lite information om det. Så var tvungen att visa denna också.. =/


[ Denna skylten står nere vid hamnen och "varnar" folket! ]

Smygefestivalen

I helgen har det varit Smygefestivalen. Helt nytt för i år så man visste inte riktigt vad det var. Men det var typ som ett litet tivoli, lite karuseller, några stånd och lite underhållning.

Det var rätt tråkigt väder både fredagen och lördagen, vi var där en liten runda på fredagen och då hade de fått skjuta upp öppnandet för all blåst. Vad trodde de egentligen när de har det på Sveriges sydligaste udde?! ;)
På söndagen var vi där igen, då var det iaf uppehåll och solen syntes rätt bra! =) Leo vann två choklad i ett lottstånd, vi andra hade inte sån tur..haha.

Leo ville testa tekopparna, men där syntes inte någon personal någonstans så han fick sitta i en kopp och så snurrade vi den lite. Billigt iaf..ja de får skylla sig själva om de inte bevakar den! ;)


[ Leo hade nog tyckt det var liiite roligare om den varit igång?! ]

Jag och Elias köpte vars en slush ice, vi tog med fantasymuggar så att Leo kunde få en groda och Livia en elefant. Leo gillade det inte direkt så Elias fick sin för sig själv och jag drack Livias, självklart för att hon inte får dricka sånt än! ;)
Har faktiskt för mig att man kan köpa sånna på Maxi i Trelleborg och få sånna muggar där också!


[ Såna söta! ]

Det blev inte att vi köpte något annat. Jag och mamma hittade någon topp och typ piratbyxor, men man kunde inte prova och då var det inte lönt. Ibland är storlekarna så konstiga så vi struntade i det. Jag var riktigt sugen på en sommarklänning, men den enda som såg bra ut var svart och det är ju inte sommrigt?!

Undrar om det kommer tillbaka nästa år?! Nära och bra iaf! =)


Akuten...igen

Då var det Leos tur att bli sjuk. Igårmorse när han vaknade hade han stora utslag på hela kroppen, det såg ut som om han blivit biten av något för i mitten på allt det röda var där en vit lite upphöjd fläck. Ni vet som myggbett blir om man kliar på det?!
På eftermiddagen ringde jag 1177 och det är ju skit svårt att förklara på telefon. Iaf så tyckte hon det lät lite som sharlakansfeber =( Iom han inte hade feber eller klagade över nått så tyckte hon att vi kunde avvakta till dagen efter (läs idag) och isf åka till akuten om det inte blivit bättre.


[ Lägg märke till att händerna och fötterna inte alls är svullna! ]

När vi kom till mamma lite senare så hade de flesta fläckar försvunnit så vi tänkte inte mer på det. Men på kvällen när vi skulle gå och lägga oss (jag och Leo skulle sova hos mamma ifall ifall, så det inte skulle smitta Livia) så ser vi att Leos händer och fötter har svullnat riktigt mycket.
Håkan ringde in till 1177 igen och de ringde i sin tur vidare till barnakuten i Malmö. De sa att hade han inte varit så svullen om händer och fötter så hade vi kunnat vänta och se hur det utvecklade sig, men nu ville de ha in oss så att de kunde se på honom.

Så jag, mamma, Håkan och Leo lastade in oss i bilen. Leo sov hela vägen till Malmö men hostade till lite emellanåt som gjorde mig skit orolig. Så jag gasade lite extra den sista biten =/
Väl på akuten så fick vi vänta i en kvart ungefär, där var ett barn före oss men han var bara inne hos sköterskan i mindre än fem minuter sen åkte de hem igen. Lite onödigt?!


Händerna var värre än detta igår! ]

När det var vår tur så hade Leo precis fått ett "bett" på ögonlocket. Vi beskrev lite för sköterskan och hon tyckte också det liknade bett, hon skrev in Leo så att läkaren kunde kolla på honom också!
Vi tog en ny temp på honom som inte visade på feber, sen skulle vi mäta syresättningen också så att han inte hade börjat svullna i halsen. Meen det ville ju inte Leo, det var svårt bara att ta en temp på honom, så det kunde man ju tänka sig!

Han skulle ha en sån klämma, en sån som typ ser ut som en klädnypa, på fingret som skulle mäta. Jag har alltid trott att de skulle sitta hårt och göra ont. Han skulle ju inte ha den på fingret så jag fick börja. Där var mjukt gummi i och den satt inte alls hårt. Det började blinka lite siffror på den lilla skärmen och så sa jag "Titta Leo, mammas syresättning är på 98%! =) " Haha har man varit på sjukhus för mycket då eller?! Det är inte alla som kan läsa sånna siffror eller tyda sånna vågor, så sköterskan kollade lite chockat på mig ;P hihi

Vi gick in ett undersökningsrum, Leo fick en piggelin av sköterskan som han åt lite på när vi väntade på läkaren. Men det var ju mitt i natten så han ville bara sova egentligen, men ungefär halva glassen gick ner! =) Vi skulle väga honom innan också, men det ville han inte det heller. Så jag fick väga mig först och sen igen när jag hade Leo i famnen. Vi kom fram till att han vägde 13,3 kg! =) Och jag hade gått ner ännu lite mer i vikt! =D
När läkaren kom så hade utslaget på ögonlocket försvunnit igen (?!?!) och det räckte att vi drog upp Leos tröja så såg läkaren att det var nässelutslag. (Nej man behöver inte ha bränt sig på nässlor för att få sånna utslag ;) ) Och han såg ju direkt att Leos händer och fötter var svullna. Tydligen så finns det en massa olika anledningar till att man får sånna utslag. En del kan bero på matallergi, en del på typer som pollenallergi, en del på en infektion i kroppen och den fjärde kunde vara vad som helst, något de inte kunde utreda iaf.
Han trodde det var någon form av allergireaktion så Leo fick lite allergi medicin och svullnaden och fläckarna skulle gå ner om någon dag. Han liknade det vid en berg och dalbana, att det liksom kommer kullar och dalar, med fläckarnas kommande och gående.

Så efter det bar det av hemmåt, Leo fick sin medicin och nu skulle vi sooova!! Hoppas det försvinner snart, han kunde knappt få på sig skorna och knappt heller gå på fötterna. Han rörde fingrarna hela tiden för så svullet det var måste det ha bulltat en massa =( Stackars pojk!


Dagens ORD

Att se det vackra i det enkla

Snyltar! ;)


[ Leo coolingen! =) ]

Jag och Leo följde med Håkan och handlade på förmiddagen. Mamma skulle ha lite jobbfest idag med brännbollsspelande och grillning och Håkan skulle ju vara grillmaster! =)

Det var tänkt att vi skulle gå ner en runda på Smygefestivalen just för att se om det öppnat, men Leo somnade så sent så det var bara att göra oss iordning, vi tänkte chrasha mammas fest lite! ;)

Det blev inte riktigt som det var tänkt. De fick spela kubb istället medans det var uppehåll, gräset var så blöt så man vågade inte riktigt springa om man skulle spelat brännboll. Men det blev grillat och sen också tipsrunda där JAG vann! =D Men då jag inte jobbar på Willys så fick jag inte priset heller som mamma fixat =/ haha

Hade en jätte trevlig kväll helt enkelt, och så fick man lite bättre kontakt med mammas jobbekompisar! ;)

Utskrivna

Loppan blev utskriven idag!! =D Ingen syrgas inatt heller!! =D
Läkaren tog lite prover innan de körde hem, b.la. så skulle de kolla kalcium nivån då den fortfarande var rätt hög, dock inte över maxgränsen som den var innan men fortfarande lite för högt! De tog även prover så de kunde se att infektionen var borta och det var den i princip helt! =) Skönt!

Dennis fick visat sköterskorna som jobbade natten hur de skulle göra med magpumpen, men annars hade natten varit bra. Jag och Leo tog sovmorron! Jag struntade i att ställa klockan och vaknade vid halv 9 och Leo vaknade inte förräns halv 10 (!) sjusovare! ;)


[ Nu slipper vi sjukhuskläderna för denna gång! =) ]

Dagens ORD

Give the heaven above more than just a passing glance...

Permission

Då loppan bara behövt syrgas på nätterna de senaste dygnen fick vi tillåtelse att ha permission under dagarna. Men då hon klarat sig utan syrgas inatt hoppas vi att det bara blir en natt till och sen blir vi utskrivna.

Dennis ringde när han var på väg till Ystad så då packade vi ihop oss och gjorde oss iordning! =)
Väl hemma så kändes det såå konstigt, att stiga in genom dörren och se alla sina saker och känna att man verkligen var hemma nu var så underbart! =)

Vi mös en hel del och sen kom Mathilda och Peter ut en stund. Vi gick ner till Smygefestivalen och kollade rundor där, men då det blåste så mycket fick de skjuta upp öppningen till lördagen. Hoppas det blir bättre väder imorron!!

Istället köpte vi med oss pizza hem och smaskade på det innan jag tvingade Dennis att köra till Ystad och sova där med loppan. Jag ville bara stanna hemma, har bott på sjukhus i över en vecka nu liksom!
Och så fick ju jag och Leo mysa lite extra bara han och jag! ;)


[ Loppan redo för hemfärd! =) ]

Finurlig

Har man en mamma som är lite finurlig kan man äta mat i vagnen! Då slipper man sitta fast i väggen eller i en droppställning! =) + att mamma behöver inte sitta inlåst utan kan gå ut och gå samtidigt också! =)


[ Älskade Livia ]

Dagens ORD

Bättre att vara ute på hal is och ha det glatt än att gå i lera och sörja

RSS 2.0