Fredagsmyys

Idag var det min tur att göra middag, det blev empanadas! =) Ett nytt recep och flera år sen jag gjorde det, men det blev rätt lyckat. Hade nog inte behövt göra dubbel sats för de var väldigt mäktiga men det var sååå gott, så det blir lite rester till mig idag! =)
 
Testade ännu ett nytt recept till idag, Nutella cupcakes i kopp. Snabba och lätta att göra, bara in i micron i ca två minuter och sen är det klart! Och så mumsiga de var!! =D
 
Både empanadasen och cupcakesen gick hem hos alla, fredagsmys hos mamma/mormor, med nästan alla samlade, var bara Robin som fattades men det tar vi igen imorron då vi kör en andra kräftskiva för i år! Yay! Vi ska ha sååå kul!!! =D
 

BVC

Livia 26 veckor
 
Längd: 60,1 cm
Vikt: 5310 gram
Huvudomfång: 38,8 cm

Dagens ORD

I mitt hem finns det alltid plats för en vän

I Love You Always Forever

 
Donna Lewis - I Love You Always Forever

Öp Frsk

Idag blev Leo lämnad utan tårar, stort framsteg! =) Det är hans 6.e dag tillbaka och nu vankas det långhelg, han är ledig till på tisdag och vi ska mysa ordentligt varje dag! =)
 
[ Leos låda på dagis! ]
 

[ Loppan vilar upp sig efter en stund på öppna förskolan! =) ]
När Leo var på dagis gick jag och loppan upp på öppna förskolan en stund! =) Pratade lite med Liselott och Livia fick träffat lite andra barn. Hon lekte med leksakerna och var helt nöjd med tillvaron! =)
Skönt att komma hemifrån en runda, även om den var kort! ;)

Dagens ORD

Jag gömde mina drömmar precis där din axel blir till hals

Sondhatare

Livia är alltid lika go och gla, men hon har blivit en sondhatare. Det är vi alla, men just nu har hon en period då hon ska dra ut den heeela tiden. Om hon bara hade ätit ordentligt så hade hon sluppit den, men istället så drar hon ut den och så blir hon så förbannad när vi måste sätta tillbaka den. Men hon förstår ju inte varför vi gör det... =(
 
Idag drog hon ut den när jag höll på att fixa iordning lite mat till henne. Hon skulle få testa palsternacka med potatis idag för hon har blivit lite trött på moroten och på potatisen med majs. Så jag gav henne maten, vilket gick jätte bra, hon åt upp nästan allt och hon stack inte ut tungan så som hon brukar utan hon kunde behålla maten i munnen och svälja den mycket lättare!
När vi sen satte i sonden igen så hon kunde få all mat hon skulle ha så drog vi upp all mat så hon skulle slippa kräkas. Där var hela 10 ml palsternacka i magen, en klar förbättring mot andra gånger då där endast brukar vara 3-4 ml. Så utan tvekan kan vi konstatera att om hon inte har sonden så äter och dricker hon bättre, men inte alls så mycket som hon måste få i sig tyvärr! =( Men det är ändå framsteg! =)
 
[ Sondhataren alltid lika go och gla! =D ]

Lite firande

Igår blev vår älskade lilla loppa 6 månader och det skulle självklart firas. Allt vi har gått igenom, särskillt Livia, de senaste 6 månaderna, att vår lilla trollunge har varit så stark genom allt, då MÅSTE man fira!!
 
Mamma/mormor, morfar Håkan, Elias, Robin, Gun, Mathilda och Elias kompis Tygge var här på lite tårta och kaka! =) Vi snackade lite och fikade på prinsesstårta och kladdkaka med cheescakefyllning!
Och så fick vi invigt heeela bordet! =D
 
[ Uppdukat för firning! =) ]
 
[ Prinsesstårta utan marsipanlocket till vår fina prinsessa! =)
 
[ Kladdkaka med cheescakefyllning! ]
 
Det blev tårta lite sent, vi väntade in mamma som slutade vid 18 tiden. Men sen blev det inte så sent, gästerna hade gått vid halv 9 och sen tog vi det mest lugnt. Lät tårtorna smälta lite, väldigt mäktiga!

Dagens ORD

Färgerna försvinner med åldern å själen blir grå, kanske blir svart å vit för några. Låter man färgerna leva, så lever man längre

"Återbesök"

Idag har vi varit på "återbesök" i Lund. Vi träffade kontaktsköterskan Elisabeth för att göra de vanliga kontrollerna, kolla saturationen och puls m.m.
Vi fick även snackat av oss lite, + att vi fick ta upp lite saker som hon kan kolla vidare och sen kontakta oss. Vi tog b.la upp hur vi ska göra med Livias matningar med sond osv. Då Livia "äter" var 3.e timme dygnet runt så känner hon aldrig att hon är hungrig, så när vi ger henne flaska eller smakportioner eller gröt så är hon ju inte hungrig och dricker i princip bara ca 5 ml per gång. Och då är det inte så lätt att avverka sonden.
Nu efter sommare hade vi planerat att sätta knapp om vi inte fått igång maten ordentligt, men vi skulle ge henne en chans efter operationen. Operationen har ju blivit uppskjuten i 2 månader så vi ligger lite efter schemat.
Men Elisabeth skulle ta kontakt med dietisten så hon kunde göra lite beräkningar och ett matschema och sen kontakta oss. Känns skönt att få hjälp med det så vi kan bli av med sonden! Vi ska även få träffa en logoped som ska hjälpa oss med matningarna, de jobbar rätt nära dietisterna just för hur man ska stimulera munnen och så vid matning och de finns inte bara för talet!
 
Nu har vi allt samlat i Lund, förutom Livias läkare i Ystad som är mer speciallist på CATCH 22 så är alla andra läkare i Lund och det känns bra. Innan har vi gått till Sven i Ystad om nästan allt, men det funkar inte. Vi får inte tag på honom och han hör inte av sig så nu skippar vi det och kör allt i Lund. CATCH 22 är inte så viktigt just nu, man kan inte göra så mycket när de är så små, det är lite annorlunda sen när de är ca 2-3 år.
Och så skönt att ha allt samlat, alla läkare på samma plats. Vi känner ju till Lund nu och är nöjda där. Även om man ibland har fått känslan av att de vill ha barnet friskt så fort som möjligt för att man sen ska ha kontakt med ett annat sjukhus. Tyvärr, men nu har de fått oss på kroken och slipper oss inte förräns vi inte behöver dem mer! ;)
 
[ En glad 6 månaders bebis! =) ]
 
Ikväll kommer lite gäster på tårta för att fira lilla loppan. Man måste fira ett sånt stort steg! Min älskade tös har ju varit hos oss i 6 månader, och hade vi haft otur hade vi kanske bara fått ha henne i en vecka. Men ödet ville något annat och vi också!! Så ikväll ska vi fira, och loppan ska få smaka liiite tårta! =D

♥ Livia 6 månader ♥

Idag blir vår älskade lilla prinsessa 6 månader! =) Det är sjukt vad tiden går fort och tänk så mycket vi gått igenom redan! Jag är såå glad för dessa 6 månader och jag vet det kommer bli många, många, många fler!! Jag är övertygad om att Livia är en seg och envis jäkel som kommer leva tills hon är 100 år! Hon är ju inte en Lindahlare för inget!! ;)
 
[ Loppan bara 4-5 dagar gammal ]
 
[ Livia 7 dagar gammal, första dagen på sjukhuset
 
 
[ Lillfisen 5½ månad, efter sin 3.e stora operation
 
[ Älskade, underbara Livia!! ]
 
♥ ♥ ♥ Jag älskar dig nått så otroligt mycket, ord kan inte beskriva! ♥ ♥ ♥

Dagens ORD

Why fit in when you were born to stand out?!

Otroligt

Helt jäkla otroligt! Leo har gått på dagis i tre dagar och har redan börjat bli snorig. Dagis är ett jäkla bakterieställe tyvärr.
Åh jag vet inte vad jag ska göra. Känns som om det bara är att förbereda sig för ännu en ny tid på sjukhus med loppan. =(
 
Leo är täppt i näsan och när han nyser flyger snoret överallt. Vi har sagt att det är nya rutiner som gäller nu, efter dagis är det bad för bakteriemannen och noga med att tvätta händerna!
 
Loppan har fått ögoninflammation igen, andra gången nu. Det hjälper ju till att bygga upp immunförsvaret lite iaf, men det känns som om hon är extra känslig nu när hon redan har en infektion i kroppen! Hon hade en liten förkylning när hon blivit opererad, men då var vi ju redan på sjukhus och hon kunde få antibiotika direkt innan det hunnit bli något värre som lunginflammation!
 
Nää, ska försöka att inte måla fan på väggen, måste tänka positivt, måste försöka slå undan alla tankar på att det kommer bli värre än en vanlig förkylning!!! Åh gode Gud, hjälp mig!
 

Dagens ORD

En dålig dag betyder inte alltid flera dåliga

Make Your Own Kind of Music

 
Mama Cass Elliot - Make your own kinf of music

Busar

Barnen busar på golvet och jag tar det lite lugnt i soffan och kollar på dem! =) Har varit ute och målat klart grunden och det första lagret med röd färg gjorde Håkan. Nu får vi vänta tills imorron innan vi gör det första lagret med vit färg och sen gör vi allt en gång till..haha
 

Dagens ORD

Me and you. Just us two.

Hemmakväll

Det blev ingen Mikaeli eller Palmfestival för oss detta året. Jag kände inte alls för det även om Dennis erbjöd sig till att ta barnen. Dock så följde Leo med mamma/mormor dit en liten runda så jag har bäddat ner mig i soffan framför Lost och har en lugn hemmakväll! =)
 
Loppan sover, Dennis sitter vid datorn, Degas ligger och slickar sig eller nått ;) och så åskar, blixtrar och regnar det ute. Så mysigt och så perfekt för en myskväll i soffan! ;)
Rätt skönt när man inte behöver tänka på någon annan utan kan bara ta det lugnt...
 
[ Livia brukar sova med snutten över huvudet, old habbit sen sjukhustiden =) ]

Regnar

Leos och Livias lekhörna börjar ta form riktigt fint och ordentligt nu! =) Dock så kan jag inte göra klart den för det regnar, vi har målandet kvar. Typiskt! Håkan kom hit innan idag och skulle hjälpa mig måla, vi hann nog hålla på i tio minuter och sen kom regnet. Nää, hoppas det är uppehåll hela dagen imorron så vi kan få målat klart!!
 
Åh barnen kommer ha så rooligt nästa år, ska bli så kul och se!! =D
 
[ Frukostmys i soffan, och Livia vill verkligen  smaka! =D ]
 
I helgen är det marknad i stan, men då regnet faller känner man sig inte alls lockad av att gå en sväng. Och sen så brukar där alltid vara så mycket folk så det är jobbigt att gå med vagn. Blir nog bättre nästa år det också! =)

Dagens ORD

Gör som havet - våga

Fredag =)

Ja idag är det fredag, Dennis lämnade Leo på dagis och sen körde vi in till stan, var tvugna till att ta ännu ett nytt prov på Livia. Loppan är så duktig, hon gnäller till lite när de sticker, men sen sitter hon fint och tittar på allt. De letade fram en speldosa till henne idag så den kunde hon tycka lite på.
Tror ni inte vi glömde remissen hemma till provet?! Men vi har varit där så många gånger nu att det inte behövdes, de vet vem hon är och var svaret ska skickas. Hemskt, men sant!
 
Vi passade på att åka och handla lite också och så var vi inne och beställde plattor, har vi tur kommer de i början på nästa vecka så det kan bli klart innan Dennis börjar jobba igen!
 
När vi kom hem fick loppan mat, Dennis gick in och vilade och när Livia ätit klart gick hon och jag upp och hämtade Leo på dagis. Gick bort till min moster Gun och snackade lite skit, fick smakat lite på ett nytt recept som Mimmi hittat. Ska skriva av det sen så ni också kan få del av det för det var sjukt gott! =D
 

Waran

Loppan går på Waran nu för att shunten inte ska stängas eller täppas igen. Det störiga är att det kan ta flera dagar eller veckor innan man får rätt på dosen, de kan inte ge en precis dos till alla barn för det beror mycket på barnet men även på vad de äter och om de går på andra mediciner osv.
 
 
Livia har  gått på det i lite mer än två veckor nu och vi har fortfarande inte fått rätt på dosen. Ligger det för lågt så måste hon få en extra spruta med Fragmin och det kan hon bara få i Lund. Värdet måste ligga mellan 2 och 3. Och det brukar ligga mellan 1,3 och 1,8. Så de har inte riktigt fått rätt på det än, men det är på god väg! Det tar ca tre dagar för dagens dos att visa sig i blodet, så det tar liksom tid innan det börjar verka också, därav den extra sprutan! =/ Så man måste ta prover med jämna mellanrum för att hålla koll, har vi tur räcker det med en gång i veckan sen. Men just nu har det varit nästan varannan dag! =/
 
[ Lilla loppebebisen!! =D ]
 
Hoppas de får rätt på det snart så vi slipper åka fram och tillbaka hela tiden!!

Dagens ORD

Barbie har alltid ett leende på läpparna

Mörk igen =)

Japp nu är jag äntligen mörkhårig igen och det känns underbart, känns som om jag har hittat tillbaka till mig själv! =) Tyckte det var onödigt att färga håret när jag var gravid för färgen kan bli helt misslyckat, och sen har det ju inte varit lönt under sommaren då håret bleks rätt bra av solen. Men nu är det efter sommaren och det har äntligen blivit gjort! =D
 
Har fått höra många gånger nu den senaste tiden att jag måste lägga lite pengar på mig själv också och tänka lite på mig själv också och inte bara barnen. Så jag valde att fixa håret! =) Jag kom bort lite och blev fin på köpet! ;)
 

Dagis

Igår var Leo på dagis igen, första gången på ca två månader. Denna gången var det på ny avdelning och allt. Dennis följde med honom och fick stanna i ca en timme innan han kunde smita iväg. Det blir en liten ny inskolning nu då han i princip inte har varit där på 6 månader, de ynka två veckorna han var där innan sommaren räknas inte direkt.
 
Idag behövde Dennis inte stanna så länge men Leo blev jätte ledsen när han skulle gå. Vi vet ju att det går över rätt fort, men det känns ändå i hjärtat! De distraherade honom med sångstund och sen är de ju ute och leker nästan hela dagarna. När jag hämtat honom båda dagarna har han knappt velat följa med hem..hehe.
 
Skönt nu när han går på en avdelning med lite äldre barn, det brukar vara mindre sjukdomar och så där. De flesta har ju redan haft det värsta! Så vi håller tummarna, de säger till så fort där går någon maginfluensa eller nått sånt så vi kan hålla Leo hemma. Men hade varit skönt om vi sluppit! ;)
 
[ Gammal bild på busungen! =) ]

Dagens ORD

Vi är alla människor med samma värde, men med olika behov och intresse.

Sinnes!!

Vi åkte till stan innan för att ta nya prover på loppan och för att hämta ut hennes medicin. Det gick jätte bra och de hade för en gångs skull fått in sakerna på apoteket i tid. De ringde mig till och med igår för att säga att det kommit.
 
Någon vecka innan vi åkte till sjukhuset så lämnade jag in Leos och Livias bestick på Guldfynd för att gravera in deras namn. De hade fortfarande inte ringt så vi tog med lappen och gick in om för att höra hur det gick.
Tydligen så skulle de aldrig ringa när det var klart heller, nähä..ja då hade besticken kunnat ligga där i evigheter ju. Jaja, de två i personalen stod och snackade lite och till slut så kom de fram till oss och frågade om vi hade lämnat någon handpenning eller fått något pris eller så när vi lämnade in dem. "Nä, vi har inte fått något eller betalat något" Och när vi fick höra priset så trodde jag fan att jag skulle dö asså.
Det skulle kosta 200 kr per del och tydligen inte för ett paket som vi trodde. Jag menar lämnar man in ett paket och vill ha det graverat så blir det ju ett paketpris och inte ett styckepris...men nää, vi skulle betala 200x8, alltså 1600 kr.... Helt jävla sinnessjukt!!!
Och så frågar de om vi vill ha det. Jag bara, hade jag vetat att det kostade så mycket per del så hade jag aldrig gjort, men nu är det ju gjort så då får jag ju ta det också. Inte så att de kan ta bort texten direkt!! Så vi fick surt nog betala de 1600 kronorna..... Men jag säger då det att jag kommer ju aldrig mer handla där inne!
 
[ Leos bestick ]
 
[ Livias bestick ]
 
Nu iväll har vi ätit rester och just nu slappar vi framför TV.n. Dags att fixa mat till loppan som redan har somnat. Frågan är bara om hon kommer vakna om en stund eller om hon redan somnat för natten. Hård dag för loppan, inte så varmt som igår men ändå varmt + provtagning. Hon behöver sova iaf! =)

BVC

Livia 25 veckor
 
Längd: 59 cm
Vikt: 5120 gram
Huvudomfång: 38,5 cm
 

Ikapp

Nu har jag kommit ikapp lite med bloggandet. Blev så jäkla förbannad i förra veckan när jag skrivit ett långt inlägg och allt försvann. Kände liksom att lusten försvann då =/ Men nu ska jag försöka uppdatera er igen! ;)
 
[ Gammal bild på Leo! =) ]

Dagens ORD

När en kvinna säger " VA"..är det inte för att hon inte hör dig.
 Hon ger dig bara en chans att ändra vad du sa...

Presenter

Barnen fick lite presenter av min moster Gun och Jörgen idag. Lite var det för att Livia precis blivit opererad men de ville nog mest köpa något åt dem! =D Och så var där ett litet meddelande på paketen! =)
 
[ Leos tröja och meddelande! =) ]
[ Livias kläder och meddelande! =) ]
 
Tack så jätte mycket Gun och Jörgen! Det betyder mycket att ni tänker på oss!

Följ mig!

För att inte missa något så kan ni följa mig på...
 
Bloglovin: http://www.bloglovin.com/en/blog/2100115
 
eller Instagram: LillaGroda

Dagens ORD

Varför kallas det rusningstrafik när ingenting rör på sig?!

Varm dag

Idag fick jag äntligen en välbehövlig sovmorron. Jag gav Livia mat vid ett inatt och sen tog Dennis henne fyra och sju. Alltså kunde jag sova och vakna av mig själv vid tio tiden. Sååå jäkla skönt att få sova ut!
 
Behövde samla krafter för sen blev det en lång och rätt jobbig dag. Åkte in och tog nya prover på Livia lite över två och sen direkt och handlade litta mat. När vi var och handlade så bajsade Livia och Leo kissade igenom blöjan, jag såg bara hur det rann från vagnen och frågade Leo han kissade..nej fick jag till svar..nänä jag ser det..haha. Självklart hade vi inga blöjor med oss så det var att göra det bästa av saken och sen snabba sig hem.
 
[ Leo fick nya gummistövlar och tre filmer! =) ]
 
 
[ Loppan fick två par byxor och två tröjor! =) ]
 
Väl hemma så försökte vi göra allt för att svalka oss. Speciellt Livia behövde svalka sig, men fanns inget mer att göra än att låta henne ligga i blöja. Hon svettas så otroligt mycket och i denna värmen kan vi inte göra så mycket nu när hon är nyopererad. Hon får inte bada såret och då är det inte lätt att bada henne heller då det är på skuldran. Tycker så synd om henne!
 
Idag har hon iaf intresserat sig mer för flaskan, hoppas att hon snart får häng på det så vi kan ge henne all mat med den. Vi måste göra allt för att slippa knappen!!

BVC

Livia 24 veckor
Vägning hemma
 
Vikt: 5030 g

The Grand Finale

Som utlovat kommer här en liten snutt från The Grand Finale på Cirkus Olympia.
 

Dagens ORD

Kärlek botar människor, både de som ger den och de som tar emot den!

Svalkade oss

Efter att ha suttit en hel dag i bilen nästan, och några timmar på Ronald så packade vi väskan och åkte ut till Mathilda för att svalka oss lite. Mathilda har jobbat hela helgen och ville ha lite sällskap så det passade perfekt! =)
 
Madde hängde också med och efter ett riktigt skönt svalkande dopp så köpte vi pizza att mumsa på. Hade det jätte skönt och mysigt! =D
Längtar tills Livia får bada så hon också kan få njuta och svalka sig lite, hon blir så svettig och klibbig, det är så synd om henne!
 

Dagens ORD

Se inte för mycket bakåt, då går du med ryggen i framtiden

Lund + Fix

Det blev en tripp till Lund idag igen, värdet var sämre denna gången (1,3) så loppan fick ha en spruta till. Och som det ser ut nu så måste vi åka dit imorron igen =( Drygt att köra fram och tillbaka! Men vi gör allt för loppans skull!
 
Leo var hos mormor medans vi var iväg, det var tänkt att de skulle köra in till stan medans vi var i Lund så vi bytade bil så de hade bilstol till Leo. På så sätt skulle vi vara hemma ungefär samtidigt och så skulle de hjälpa oss. Men det är inte lönt att planera nått med dem, de håller aldrig det ändå!!!
 
Mathilda kom ut med David och Adam så det var full rulle på barnen. De sprang hit  och dit och tjoade och stimmade! =) Samtidigt fixade jag och Dennis lite. Morbror Gert-Åke kom på lite kaffe + att han skulle låna med sig boken om Livias tid i Lund.
 
[ Lite kaffepaus och svalka i skuggan! ]
 
[ Hela det smutsiga grabbgänget! ;) ]
 
Pojkarna lekte i gruset så där var inte en enda ren fläck på någon av dem. Snacka om att de blev tvugna till att bada ikväll! ;)
Jag körde Mathilda och barnen tillbaka vid 18 tiden, tur man har två bilstolar så barnen kan åka säkert även om det är en kort biltur bara.
 
Det har varit en lång och varm dag, men så skönt att kunna slappa i skuggan i trädgården, hemma!! =D

Dagens ORD

If you leave me, can I come too?

Provtagningar

Lilla loppan har blivit insatt på Waran nu efter operationen, för att inte blodet ska fastna i shunten. Och nu i början måste man ta prover stup i kvarten för att få rätt på dosen. De måste se hur hon reagerar på medicinen för att kunna avgöra vilken dos, de kan inte sätta en kapsel på alla barn för alla är vi olika.
 
Igår ringde de från sjukhuset och ville att vi skulle ta ett nytt prov idag. Fick ringt till sjukhuset här i Trelleborg för att se om de kunde klämma in henne. De tar egentligen inte emot barn på fredagar utan de har tider måndag-torsdag mellan 13:15 och 14:15. Men efter jag förklarat läget så kunde de ta henne direkt på morronen.
Det är bara de i Trelleborg som kan ta PK provet på så små barn av någon anledning, så först var sköterskan lite motvillig och ville att vi skulle komma på måndag, men då sa jag bara att då får vi åka till Lund för vi måste ta provet idag.
 
Så imorse var vi där och tog provet, det gick snabbt och lätt förutom att loppan kräkte upp all sin frukost innan vi kom in där och sen hade hon lite kvar i magen även där inne. Men de var så snälla och frågade om de kunde göra något. De är jätte gulliga där, vi tog en nummerlapp innan men fick gå före i kön =)
Någon timme senare ringde de och sa att värdet var för lågt (1,4 det ska ligga mellan 2 och 3) och att vi var tvugna till att åka till Lund ändå för att ge henne en Fragmin spruta för att skydda henne.
 
Satte oss i bilen, fick sprutan i Lund, körde hem igen och allt tog ca 2 minuter. Störigt!! Tyvärr så måste vi dit igen imorron för att ta nytt prov och de har inte öppet på labbet i Trelleborg på helgerna. Dock så får vi stanna i Lund och vänta in provsvaret innan vi åker hem så vi slipper köra två gånger om hon behöver en spruta till.
 
Väldigt kul, det ser vi fram emot...varma dagar i bilen...
 

Dagens ORD

Låt inte gårdagen ta för stor del av dagen

Fixar

Hela dagen har jag och Dennis fixat en massa. Vi har grundoljat och grundmålat och grävt ner plintar till barnens överraskning..eller ja, det blir ju ingen överraskning så direkt för den går inte att dölja. Men ni kan allt få vänta lite till innan ni får reda på vad det är! ;)
 
Mamma, Håkan, Elias, Mathilda och Robin har varit här och fixat lite innan vi kom hem. De tog emot den i lördags och har sen grundoljat nästan allt, de började att grundmåla lite också, men jag gjorde klart resten själv idag.
Så imorron hoppas vi kunna sätta ihop den och sen har vi den riktiga målningen kvar!
 

Lost

Lost gick ju på TV för jag vet inte hur länge sen. Men nu för någon vecka sen så började Dennis kolla lite på det, jag såg något avsnitt då och då. Men nu när det är tråkigt väder och rätt så lugnt överhuvudtaget så får jag väll också se det, från början!
 
 
Såg ni Lost? Vad tyckte ni?

Dagens ORD


Hemma =)

Jag kan bara konstatera att vi har en mirakelbebis!! Livia har återhämtat sig så bra att vi redan har kommit hem, vi som siktat in oss på att vara borta i två veckor fick halvera den tiden! =)
 
Vi alla tycker det är skönast hemma, loppan somnade i sittern och Leo i soffan. Snart ska man själv lägga sig, i sin egen säng och sova! Så skönt det ska bli!
 
[ Loppisen är hemma igen!! =)) ]
 
Vi spenderade hela dagen på Ronald. Leo lekte med Alex och Daniella. Jag och Dennis satt och snackade en massa med Mia och Zjelko. Men vid 15 tiden så började vi undra varför de inte ringde från sjukhuset. Så vi gick upp där, tänkte de ska ändå ta lite prover och kontroller och så kan vi påminna dem om att vi finns..hehe.
 
Efter att ha träffat läkarna och gjort en sista kontroll + några provtagningar blev vi utskrivna. Vi gick tillbaka till Ronald för att packa det sista och städa ut oss innan vi kunde köra hem. Snackade lite med Mia och Zjelko också.
 
Vi var hemma vid 19 tiden och lastade in maten i kyl och frys innan vi gick till mamma och åt lite middag. Gick in om Gun innan vi gick hem också och fick hört lite om deras semester. Men sen var det bara hem, packa upp och sen kasta sig i sängen! =)

EEG & Tomografi

I fredags gjordes det en massa olika kontroller och röntgen för att utesluta varför Livia hade så ont. Om hon hade ont efter operationen om det var fel medicin eller om det var något som inte stod rätt till någon annanstans.
 
De gjorde b.la ett EEG som var helt normalt! =D Och så gjorde de en tomografi över hjärnan, de visste att några av Livias kärl i torax (bröstkorgen) var missbildade men de visste inte om det fortsatte upp i hjärnan och det ville de kolla nu. De ville ha ett kvitto på att allt var som det skulle då de vill sätta in henne på Waran.
 
Idag fick vi äntligen träffat barn nevrologen, han hade kollat på hennes bilder och ville kolla lite på henne också. Han kollade rörlighet, responer, reaktioner osv.
De hade hittat en liten infarkt i hjärnan som var minst en månad gammal. Men de kunde inte se om det satt i något speciellt område eller om det kunde påverka något. Och som det såg ut när han kollade på henne så skulle vi inte tänka på det för det verkar inte som om det har gjort något med henne.
Hjärnan fungerar liksom så att om någon del blir påverkad så försöker den själv ordna det på något annat ställe, t.ex på den andra hjärnhalvan.
Denna infarkten satt vid vänsta tinninggloben, det satt inte vid något speciellt och de kunde se att kroppen redan börjat "läka" infarkten då där var kalk runt om. Och det har inte kunnat hända hemma utan det är under en av operationerna. De tror att en liten bit koagolerat blod har vandrat upp där det inte skulle och sen fastnat i hjärnan. Återstår att se om den gjort något, men skulle inte tro det, de kommer ha koll på det vid nästa operation iaf så det är skönt att veta!
 
[ Loppan under EEG.et! =) ]

Dagens ORD

Love can make you soft , but i never makes you weak.


Leo är här =) + Permission

Idag tog de de vanliga kontrollerna + lite blodprov på loppan. De tyckte att Livia har återhämtat sig så bra att vi kunde få permission borta på Ronald. Så efter att ha pratat lite med läkarna, så sa jag att då ses vi ikväll, men de tyckte vi kunde på permission även under natten.
Dennis blev lite sur då för han hade sovit själv på sjukhuset inatt och det var min tur att sova där. Men sån tur jag hade att vi skulle få permission! =)
 
Så efter att ha fått med oss mediciner gick vi bort till Ronald och tog det lugnt, lugnt, lugnt! =) Vi pratade med Mathilda och de kunde inte ha Leo imorron så de fick köra upp honom till oss. Passade perfekt med permissionen och att vi inte behövde vara på sjukhuset förräns imorron runt lunchtid. Så nu kan Leo springa runt och leka med sina nya kompisar och med alla leksaker i lugn och ro! =D
 
Mathilda och Robin stannade en stund innan de körde hem, vi snackade lite med Mia, Zjelko, Jessica och Andreas, spelade lite biljard osv. Hade en riktigt trevlig kväll medans alla barnen sprang runt och lekte.
Nu ikväll så gick Dennis och la sig, jag försökte få Leo i säng, men icke. Han skulle äta nattamat med sina kompisar! ;) Aja, det är ju bara en kväll det handlar om!
 
[ Mmmm, nattamat! ;) ]
 
Mathilda vågade faktiskt hålla loppan idag, var ett tag sen sist, men nu efter operationen är det en del man får tänka på när man ska lyfta upp henne och var man inte ska trycka och så. Men det gick bra, och om någon dag så har man vant sig vid det. Tar nog bara lite tid för loppan att vänja sig då hon är van vid att man lyfter upp henne under armarna istället.
 
Nää, nu ska jag gå och mysa ner mig med Leo. Det är så skönt att ha honom här, hela familjen samlad igen! =D

Inga bandage

De tog bort bandagen i söndags och det ser jätte bra ut! =) De skulle ta bort sårkatetern då också, men på morronen så bad vi den ena sköterskan om hjälp med vägning just så att vi inte skulle råka dra ut slangen. Vad tror ni hon gör? Jo hon struntar i att slangen satt fast i sängen, även när vi sa åt henne att sluta så fortsätter hon att bära över Livia till vågen och då dras självklart slangen ut. Livia märkte inget så det var ju tur, men vi tänkte att hon kanske skulle behöva den i några timmar till som det är meningen. Men de försäkrade oss att det inte skulle göra något, det hade varit en annan sak om den dragits ut dagen innan.
 
Iaf så var det inte mer med det, förutom att vi fick höra lite senare att sköterskan gick runt och sa att Livia dragit ut slangen själv. Hallå, vad fan tänker hon med, skylla på ett litet oskyldigt barn bara för att skydda sig själv?!  Dum jävla kärring!
Sånt blir jag så jäkla irriterad på!! Men vi har hört oss för, berättat vad vi tyckt och det är ingen som gillar henne. Hon är väääldigt speciell om man säger så...
 

Dagens ORD

Det är lättare att klara sig själv om man får hjälp av andra..


Snyltare

[ Alexander och Daniella ]
 
Idag gjorde jag och Dennis bara korv med bröd till middag, vi har ju bara en timme om dagen ungefär då vi kan få hjälp med passning av Livia. Så idag blev det en snabb middag på Ronald istället för att köpa någon snabbmat ute.
När jag står i köket och steker korvarna så kommer Alex och Ella (enligt Leo) och vill också ha lite mat. Fråga mamma först om det går bra säger jag då och så satte vi oss och åt lite. Efter ett tag sa Alex att de bara fick ta vars en då de skulle äta middag sen och så gick han. Haha, jäkla ungar, först säger de att vi är skyldiga dem en middag (vi åt tillsammans kvällen innan, men då betalade vi var för sig) och sen får man inget tack. Ja dagens ungdomar asså ;)

Går bättre! =)

Loppan börjar bli riktigt duktig nu med smakportionerna! =) Hon har lite svårt med hur hon ska använda tungan, men efter många om och men så får hon ner det! =D Hon är till och med intresserad av när vi äter, kollar på skeden eller gaffeln när vi stoppar in något i våra munnar och det är jätte positivt!!
 
Nu har det varit uppehåll i några dagar med operationen och så, men idag ska vi börja så smått igen, magen har kommit igång som den ska så vi ska testa. Planerna är att börja lite så smått med gröt när vi kommer hem! Och har vi tur så kan vi snart ta bort sonden helt och slippa den jäkla knappen! =)
 

Dagens ORD

Smartast att inte berätta sina innersta grejer för NÅN. För när man väl blir ovänner kan de bli katastrof av det...


Livia's back

Igår kunde man se att Livia började komma tillbaka till sitt rätta jag, och idag är hon i princip helt tillbaka! =D
Hon ligger och leker med syrgastratten och skrattar åt alla. En helt vanlig pigg och glad Livia! Åh som jag saknat henne!!
 
 
Idag fyller ju Dennis år, det blir inte så mycket firande utan vi försöker mysa och äta god mat istället. Dennis fick ett mms av mamma och de andra innan. Ska lägga upp bilden sen så ni får se vad han fick! =)

Dennis 28 år

 
Grattis älskling på 28 års dagen.
Dagen firas på sjukhus, men vad gör det när vi alla, nära och kära, är samlade?!

Dagens ORD

Bakom molnen är himlen alltid blå

Familjen kom

Idag kom mamma, Håkan, Elias, Leo, Mathilda och Robin på besök. De hade tänkt komma igår egentligen, men då Livia inte alls mådde bra eller var sig själv så ringde jag och sa att de fick komma som idag istället. Det hade inte varit shyst om de skulle se Livia så! =(
 
De hämtade upp mig på sjukhuset så jag följde med dem till Ronald. Vi började med maten, Leo lekte med Alex och Daniella och sen ringde vi dit Dennis när det var dags att äta. Vi gjorde bara spagetti och köttfärs, snabbt och enkelt och så fikade vi lite innan vi gick upp till Livia.
 
[ Leo och Alex kollar på film! =) ]
 
Leo hann leka lite med Alex och Daniella innan vi gick, b.la så kollade de lite på film och körde runt med bilarna och hade jätte kul. Ska bli roligt sen när Leo bor här uppe också så han får leka hela tiden! ;)
Och så fick ju mamma och de andra träffat Mia och Zjelko lite snabbt! =)
 
Iaf så kom vi upp på sjukhuset och alla stod över Livias vagn och kollade ner på henne. Hon tyckte nog de var lite knäppa! ;) De vågade inte ta upp henne, det är ju lite annorlunda nu när man ska lyfta upp henne. Man måste tänka lite extra liksom. Livia gav dem faktiskt några leenden, men än är hon inte helt tillbaka.
 
[ Loppan med telemetrin! ]
 
Det blir ju även lite svårare att lyfta upp henne när hon har telemetrin och sårkatetern kvar, men har vi tur så ska de tas bort imorron. Hoppas natten går bra!
 
Jag följde med dem ner, så fick jag lite mer tid med Leo innan de skulle åka. Leo är en liten pajas och lättar upp alla stämmningar! Det var ju inte riktigt tänkt att det skulle bli som det blev igår och så ju!

Dagens ORD

To love is to receive a glimpse of heaven

Dagen efter

När vi var på väg upp till sjukhuset vid tio tiden ringde de faktiskt och sa att de nästan var klara med förberedelserna inför nerflyttningen. Livia var jätte ledsen när vi kom upp där, det blev lite bättre när hon var i min famn, men hon grät och halvsov omvartannat hela tiden.
Till slut så la vi henne i sängen och då lyckades hon somna till en lite längre stund. Hon var så svettig efter alla smärtkramperna och så varm och då kan hon oftast bli lugnare om man lägger ner henne, precis som hon blev
efter en liten stund.
Livia var så frånvarande pga smärtan, fast älskade Klara trodde hon hade hallucinationer, att hon såg sånt som inte vi såg, som biverkning av den ena lugnande medicinen hon fått på natten.
Sjukt att en medicin som ska hjälpa henne, bara gör det värre!!
 
Under de ca 30 minuterna loppan sov så hann de ta lite prover, för självklart kom de på att de behövde fler prover efter hon äntligen somnat. Men de hade tur att den nysatta nålen gick att backa så de kunde få ut allt blod de behövde där. Tur för dig Klara! ;)
Vi påbörjade resan ner till avdelningen vid lite i elva. Loppan vaknade på väg till hissen och blev orolig. Var skulle de nu ta henne, och så började smärtkramperna och synerna komma tillbaka igen.
 
Det var så hemskt, man hittade inte Livia någonstans, hon var bara inte där. När det var som värst så låg hon och spände sig, skrek och ögonen gick i kors. Hon stirrade bara upp i taket och man fick inte kontakt med henne. De få gångerna hon kollade på en så var det som om hon bara såg rätt igenom en. Och så står man där och kan inte göra ett jävla skit och medicinerna funkar inte.
Klara följde med oss ner, hon stannade i en timme för att få Livia lugn och smärtfri, inget hjälpte. Man var såå hjälplös! Klara förklarade och pratade med oss, frågade om vi var ok osv. Ho sa att medicinen som gjort henne såhär borde vara ute under dagen, Livia kommer tillbaka!
Klara ville ha svar från sin chef om varför de beslutade att åka ner till avdelningen, men hon fick bara veta att hon trodde Livia var såhär pga smärtan, att hon gick in i sig själv och skärmade av sig från omvärlden, allt för att kunna hantera smärtan. =((
 
[ Dränaget i sidan är en plåga!! ]
 
De säger att det gör mer ont att ha dränaget i sidan än fram på magen. Det känns mer när man andas osv. Och denna gången fick hon en sårkateter som hela tiden sprutar ut lite smärtlindring i såret, den ska sitta i tre dagar och förhoppningsvis hjälpa henne igenom den värsta smärtan.
De tog ju bort dränageslangen innan men det verkar fortfarande som om hon har väldigt ont efter det + att hon ligger ju på rygg och hälften av såret är ju under skulderbladet.
 
Efter flera, flera timmar med smärta hittade de äntligen en bra kombination med medicinerna. Två mediciner som kombinerar sig jätte bra för maxad effekt. Så en liten stund efter hon fått den kunde Livia äntligen slappna av och få vila upp sig. Så skönt det var att se henne så lugn och fin, hon behövde verkligen få sova!
Den ena läkaren som tittade på henne frågade om jag eller Dennis hade blivit opererade någon gång, han undrade om vi var smärttåliga. Jag svara att ingen av oss har blivit opererade men jag är stolt då jag har klarat två förlossningar utan någon smärtlindring. Då sa läkaren att då måste det vara från pappans sida, att hon inte tål smärtan så bra...hahahaha
Allvarligt så är det en jäkla tur att man inte kan känna hur ont loppan har, det hade bara gjort så mycket mer ont i våra hjärtan då!
 
[ En utslagen loppa med rätt mediciner! ]
 
Efter ca en timme till så kom de in och gjorde ett ultraljud på hjärtat, de ville se så där inte var vätska runt hjärtat som gjorde att hon hade så ont. Men det såg bra ut så istället beställde de ett EEG över hjärnan för att utesluta att där är något där. Lite senare fick vi veta att det var normalt! =)
 
De beställde även en tomografi över hjärnan. När Livia blev sjuk såg de att några av kärlen i torax (bröstkorgen) var missbildade, de kunde få bilder upp till halsen men sen kunde de inte se om missbildningarna fortsatte upp i/till hjärnan.
De var tvugna till att ge henne lite lugnande inför tomografin då hon måste ligga blixtstilla i tre minuter. Vi fick koppla bort alla maskiner en liten stund medans vi skulle lyfta över henne till röntgenapparaten. Även om det går fort så tog det ändå ca 40 minuter innan de ringde och sa att vi kunde komma upp på BIVA. Hon fick ligga där och vakna till då post op hade stängt. Men det hade gått bra och när personalen från avdelningen sög hennes näsa så tyckte de att de kunde suga Dennis också..haha..snorPelle!! ;)
 
När personalen från 67,an kom upp och hämtade ner oss så frågade de om vi pratat med Thomas. Och då vi inte hade de så fick de förklara...de hade hittat en infarkt i hjärnan som var minst en månad gammal. De visste inte när eller hur den har uppkommit, de kunde bara se att där var något. Då börjar det riktigt snurra i huvudet, alla frågor man vill ha svar på. De kunde inte se några missbildningar, men de kunde inte svara på våra frågor förräns de tolkat bilderna ordentligt på måndag. Så nu kan vi bara vänta.
 
[ Loppan får sova i en juniorsäng! =) ]
 
Då loppan har haft en sån tuff dag idag, där har fått vara personal inne på rummet nästan hela tiden för att hålla koll. Hennes blodtryck var uppe i över 210 när hon hade det som värst. De tyckte hon skulle stanna nere på avdelningen ändå, så de fick ringa in extra personal som kunde sitta hos henne hela natten. Jag och Dennis fick gå och ska sova på Ronald inatt. Hoppas vi kan få sova lite inatt också, nu har hon ju övervakning hela denna natten också!

Vicky

Hej Alla läsare!

Som ni vet har Moa bett om lite hjälp med inlägg till sin blogg nu när dom är i Lund.
Därför slänger jag med en liten text.

Vicky heter jag och har varit vän med Moa många år.
Sen vi gick i 6:an om jag inte minns fel. Tyvärr fick vår vänskap ett litet uppehåll när jag flyttade utomlands, men kontakten fick vi tillbaka igen när jag flyttade hen till Sverige igen.
Sen kom Leo till världen och det blev mer och mer…
Nu har vi båda barn (dom enda av oss tjejer) och vår 3:dje grusbebis är med oss.

Tyvärr blir det inte alltid som man tänkt sig i livet, oavsett vad det gäller.
Jag har fortfarande minnet av kvällen, när jag läste en status som Moa´s syster skrev på FB, då allt började.
Vi skickade snabbt lite meddelande till varandra och Mathilda var helt amazing. Moa kan va glad som har henne till syster.

Tårarna som föll den natten hade inget slut, magont och sömnlösheten var hemska.
Det som hände skulle jag inte ens kunna önska min värsta fiende.
Värst av allt var ovissheten.
Att ingen visste vad som hände, ingen visste vart dom var, ingen kunde säga något eller ge klara svar.
Detta var första natten jag hämtade min son från hans rum för att kunna krama om honom extra mycket just denna natten.
Har ni själva barn så kanske ni kan förstå hur detta känns.
Det är en smärta som nästan är obeskrivlig.

Hur som helst så är vi här idag.
Det är dags för vår lilla kämpe att än en gång (förhoppningsvis den sista) bli opererad.
Som jag sa till Moa:
”Det är kämpigt, ibland orkar man inte och vill att allt ska vara över…Men vi har Livia hos oss ! Det är något vi måste tänka på i allt sorliga och all den mörka tiden som varit. Hon är hos oss och vi måste kämpa speciellt för hennes skull och även för oss själva.”


Nu håller vi tummar och tår !
Allt kommer att gå bra och ni (hela familjen) finns ständigt i våra tankar

Dagens ORD

Life is a sequence of moments
all called now

Operationen

Klockan 13 ringde Jens (kirurgen) och sa att operationen gått bra. De hade hittat en bit av lungartären som fortfarande såg bra ut, så bra att de kunde koppla/sy på en shunt.
Så nu är lungartären kopplad till aortan, som det såg ut när hon föddes. Livia får syrerikt blod till vänstra lungan istället för syrefattigt som det ska vara. Men hon får iaf tillräckligt med blod till lungan nu så att den kan fortsätta växa.
 
Om 3-4 månader ska de göra en kärlröntgen för att se så operationen gjort nytta, om lungan växer eller inte. Och beroende på vad röntgen visar ska de bestämma när de kan göra nästa operation. Vid nästa operation ska de ta bort shunten och sy på lungartären där den ska vara.
 
Kvart i två ringde de från post op för att Livia kommit dit. Det betyder att hon blivit av med respiratorn och andas av sig själv. När vi satt med henne var hon fortfarande nersövd, hon kollade upp några gånger men det var inte i långa stunder.
Jens kom in och pratade lite, han tyckte allt såg bra ut och de hade sett hela lungartären när de kollade in. Vilket är väldigt positivt inför nästa operation!
 
[ Livia med dränaget i sidan ]
 
Då Jens ville att dränageslangen skulle sitta till imorronbitti så skulle de besluta vid 18 tiden om hon skulle komma ner på avdelningen eller om hon skulle sova på BIVA (barn intensivvårds avdelningen) Själv tycker man att det hade varit skönt om hon sov på BIVA, på så sätt vet vi att hon får den vård och uppmärksamhet hon behöver. Vi kan slappna av på ett helt annat sätt då.
Där kom in både läkare från BIVA och narkosläkaren som var med vid operationen, de tyckte hon skulle vara på BIVA till morronen och så skulle Anders (BIVA läkaren) dra dränaget själv innan han gick av sitt skift.
 
Kvart i åtta skulle syster Desiree ta emot oss på BIVA. Kära syster Desiree, en av de bästa! =) Jag och Dennis fick hjälpa till att köra sängen och droppet med alla mediciner. De hade fått öppna upp ett eget rum till Livia, Desiree hade känt igen hennes namn, så hon kom ihåg oss! =) Fast kanske inte så svårt när vi låg där i tre veckor från början och + att hennes dotter också heter Livia och har ett hjärtfel.
De rapporterade samtidigt som de flyttade över och rättade till alla slangar och sladdar. Jan stack in huvudet lite också, han hade vi den första tiden också!
 
[ Livia på post op ]
 
Livia blev orolig så fort vi skulle flytta henne, vi har alltid kunnat lägga en hand på hennes huvud för att trösta och lugna henne, men nu blev hon istället mer orolig och dessutom arg.
Det tog ett tag innan vi fått henne så pass lugn att hon kunde somna. Vi satt och pratade lite med Desiree samtidigt som hon försökte få lite ordning på alla slangar. Hon har alltid varit den ordningssamma och ändrat plats på slangar och så för att det ska vara så optimalt som möjligt! ;)
Klockan blev nästan halv tio innan vi gick. Har varit en lång dag så man är helt slut!
 
[ Livia har fått sin snutte och kanin och kan förhoppningsvis sova gott inatt! ]

Kämpa nu!!

Nu har vi lämnat min älskade lilla flicka på sjukhuset. Vi badade henne i morse med desinfektionssvampar och emlade hennes händer och fötter. På sjukhuset fick jag ta på mig en rock, nätmössa och skoskydd så jag kunde följa med min prinsessa in när hon skulle sövas. Efter fyra månaders ålder får en av föräldrarna följa med, för då har barnet utvecklats så pass mycket och är så medveten om miljön runt omkring dem, de ska ju känna sig trygga och det gör de ju med en mamma eller pappa!
 
[ Loppan ser lite spänd, nervös eller kanske lite rädd ut?! ]
 
[ Dennis fick följa med till slussen där jag fick på mig lite andra kläder, sista bilden innan op ]
 
Vi fick fotat en sista bild innan jag och loppan gick in i rummet där hon skulle sövas. Dennis fick gå tillbaka till avdelningen och vänta på mig där.
Jag ville eller orkade inte fota inne då hon skulle sövas. Det är inget speciellt egentligen, en övervakningsmaskin och så en lite brits med värmefläkt under så de inte ska frysa när de sövs.
 
Loppan fick lite lugnande i gumpen innan vi gick dit, hon låg och snackade heeela tiden. Hon hade så mycket att berätta. När de skulle sätta nålen så protesterade hon lite, men det var mest för att de höll fast henne och inte för att det gjorde ont. Narkossköterskan kunde sätta nålen på första försöket, så skönt!! Och precis när de tejpat klart henne kom narkosläkaren och de kunde börja söva henne, skönt att slippa vänta!
 
Livia brydde sig inte så mycket, hon snackade så mycket hon bara kunde. Jag sa några ord till henne om att hon skulle kämpa, fortsätta vara stark och så ses vi igen när hon vaknat. Har lärt mig att man får säga det medans de sprutar in sömnen för sen vill de ha ut en så fort som möjligt.
När de började spruta in sömnen så satte de en syrgsmask över näsan och munnen på henne, och de luktade nog lite konstigt eller gott för hon började slicka på masken och försöka bita lite i den! =) Så man fick sig ett litet skratt i allt det jobbiga.
 
Det blir nog aldrig lättre att lämna bort sitt barn så, att se henne somna på det sättet. Det är rätt fridfullt, det liksom smyger sig på henne fast rätt fort ändå. Jag kunde klart inte hålla tårarna borta, de kom redan innan vi gick från avdelningen, fortsatte i hissen, men när vi kom till slussen hade jag sansat mig så mycket så det trillade bara någon tår inne i rummet. Jag ville vara stark för Livias skull, och när vi kom ut så kom det lite mer tårar. Men denna gången kändes det inte alls lika hemsk, jag har fått vara Livias klippa innan och jag var det denna gången också! Det är det som betyder mest!
 
Nu väntar vi på att de ska ringa och säga att allt gått som vi ville. Det dröjer nog några timmar till så vi ska försöka äta och vila lite innan vi får träffa henne och läkarna igen!

Dagens ORD

We have something special that
no one, no distance, no time
can take away...
We have each other

Kändisar

Dagen började med röntgen 09:20 och därefter var det direkt upp på avdelningen. På avdelningen gjorde de de vanliga kontrollerna, vikt, längd, EKG, UL, tog blodprover m.m. Allt gick jätte bra och allt såg ut som det skulle, det som skulle se rätt ut såg rätt ut och det som var fel innan var fel även nu. Men imorron ska de försöka rätta till det, imorron ska de försöka rädda Livias vänstra lunga.
 
Vid 12 tiden fick vi lite paus, vi packade upp allt på Ronald McDonald huset och åt lite snabbt, vi hann träffa Zjelko och barnen lite också innan vi gav oss iväg till sjukhuset igen.
Klockan 2 var vi där och fick tejpat om sonden, Livia drog nästan ut den 3 gånger på ca 10-15 minuter och när vi nästan var klara kom Livis hjälte Jens in för att prata med oss. Han väntade tills allt var klart och vi blev ensama kvar.
Vi gick igenom morgondagen och om allt går som planerat och Livia reagerar så som de vill så kommer vi ner på avdelningen redan samma kväll som operationen! =) Vi som hade planerat ca 4-5 dagar på BIVA innan nerflyttningen...
 
Vi har dock missuppfattat allt lite, vi trodde de skulle sätta in ett rör så att lungan fungerade igen och det ska de. MEN inte på det stället vi trodde, utan de kommer sätta röret så att lungan fungerar ungefär så som den gjorde när hon föddes (lungartären var kopplad till aortan istället för lungartärstammen, hon fick alltså redan syresatt blod till lungan istället för syrefattigt som det ska vara) och på så sätt hoppas de att den vänstra lungan ska få tillräckligt med blod för att kunna växa till sig och bli större. Och om ca 3-4 månader ska de göra en kontraströntgen, visar den att lungan växt till sig så blir det en ny operation kanske redan 3 månader senare för att ta bort röret och sy lungartären dit den ska sitta.
 
De tror att operationen imorron kommer ta MINST tre timmar och de räknar att de är klara på eftermiddagen någon gång. Sen kommer hon ligga på uppvaket och inte BIVA som vi trodde, med förutsättning att hon reagerar så som de vill. Hon kommer vara på uppvaket så länge som möjligt, de stänger 22:00 och mår hon som hon ska då så kommer vi ner till avdelningen annars blir det en natt på BIVA.
Så nu hoppas vi att allt går som planerat och att loppan är så stark och envis även imorron när det verkligen gäller. Men hon kommer leva tills hon är 100 år, det är jag övertygad om! Vi Lindahlare är sega! ;)
 
Jag pressade Jens lite när vi pratade med honom, ingen vågar säga om hon kommer bli bra, men nu skulle jag ha ett svar om vad han verkligen tror. Och efter att ha lindat in mina frågor lite så fick vi ändå de svar vi ville ha. Man kan göra fler ballongsprängningar på kroppspulsådern om det behövs, man kan leva med en lunga om det vill sig fel, där finns saker de kan göra för att hjälpa henne i nästan varje situation! =D
 
Och på tal om kändisar. Det var det första vi fick höra när vi kom till avdelningen "här kommer kändisarna" , om de syftade på att vi var med i tidningen eller om det är för att vi har varit där så mycket dessa fem månaderna vet jag inte. Men alla känner igen oss, alla läkare och sköterskor som gick förbi stannade upp för att höra hur allt var och för att titta lite på Livia!
På ett sätt känns det skönt att de vet vem man är, men på ett annat känns det helt fel! De ska inte behöva veta vem vi är, vi ska inte behöva vara där så ofta!!!!
 
Nu är vi iaf borta på Ronald, vi har packat upp och förberett och snart blir det en massa skitsnack och middag med Mia, Zjelko och barnen! =D

Äntligen!

Nu har vi äntligen fått upp gardinerna i vardagsrummet där uppe. Dennis har de senaste morrnarna gjort det som jag trodde var klart för flera månader sen. Han har tapetserat och målat ovanför balkongdörrarna och nu har vi äntligen fått upp gardinstången och gardinerna! =D Så mycket bättre det ser ut nu, hela atmosfären i rummet har blivit så mycket mer mysig! =)
 
 
Bilden gör inte alls rummet eller atmosfären rättvisa, men ni ser lite iaf! =)

Dagens ORD

Somethimes I surprice myself
by being pretty damn FANTASTIC

Familjemiddag

Idag bjöd mamma alla på lite familjemiddag. Alla var samlade en sista kväll innan vi åker till sjukhuset imorron. Hon bjöd på en riktigt god middag, kalkon med potatis och tillbehör och till efterrätt fick vi marängswisch! =D Allt var suuuper gott!!
 
Kändes bra att alla var samlade ikväll. Jag blir helt tårögd just nu. Jag vet inte varför egentligen, jag blev ju inte det sist vi åkte iväg. Men denna gången är det lite annorlunda då det verkligen kommer bli av. Och den största oron just nu är om där är kvar en bit av lungartären eller inte. Finns där ingen kvar måste de stänga henne igen utan att ha gjort något, så jag hoppas, hoppas, hoppas att där är en bit kvar!! Bara en liten bit så de kan koppla på ett rör och loppan kan få tillbaka sin lunga!! Snälla Gud låt där finnas en bit kvar!!
 
 
Leo ska stanna hos mormor och morfar Håkan i några dagar. Imorron åker vi till Lund för alla kontroller och på torsdag gäller det. Snälla låt allt gå som det ska, låt detta vara det sista!

Händer saker

Nu ni, nu så börjar det hända saker! =) Per maskin var här i fredags och inspekterade och i helgen fick vi en ofert, och nu är han här och påbörjar jobbet! Vi får ta det i två steg för vi måste ordna en sak emellan, men det går rätt fort nu!  Mer än så kommer jag inte säga nu, ni får se när det är klart! ;)

Jag älskar..

"Jag älskar ...." är Leos nya fras. Där punkterna är fyller han i med t.ex. att åka på brädan eller att hoppa i vattenpölar..haha, knäppa unge! =) Det kan vara allt mellan himmel och jord, mellan människor och djur! Min lilla sötnöt! =D
 

Dagens ORD

You are the butter on my bread

Cirkus Olympia

Ikväll var cirkusen i stan, one night only! =) Så vi tänkte att nu är Leo tillräckligt stor för att ha någon glädje av det + att Dennis aldrig varit på cirkus. Fast jag tror ändå han har varit på en med mig för några år sen..jaja skit samma. Iaf så gick jag, Leo, Dennis, Mathilda, Robin och Elias dit. Sjukt dyrt (190kr/person) och 140 kr för Leo. Vi sa att Leo skulle fylla två år i år så då fick han gå gratis..hihi.
 
Det var jätte roligt, Leo hade såå kul och Dennis tyckte det var en rolig upplevelse! I pausen frågade jag Leo om han tyckte det var roligt och då sa han ja, när vi väl kom in igen efter pausen så frågade Leo om det roliga skulle börja igen. Awh gullunge! Så kul det var att höra det, då vet man att han har kul! =D
 
[ En förväntansfull Leo! =) ]
 
[ Dennis och Leo är helt inne i föreställningen! =) ]
 
[ The Grand Finale! ]
 
Vi såg en massa olika djur som kameler, hästar, kalvar, gäss, ankor, hundar m.fl. Emellanåt kändes det som om det var lite experiment över det hela, de hade några djur som knappt var tränade, eller så hade de bara en dålig kväll. Men överlag så var det kul, vi hade iaf en jätte trevlig kväll och Leo tyckte det var bra vilket är huvudsaken!
 
Dennis fick någon liten videosnutt på finalnummret, ska se om jag kan ladda upp det om någon dag eller så så ska ni få se. Det var helt sjukt, det går inte att använda säkerhetslinor till det nummret så det var väldigt vågligt och modigt gjort av dem. Han sprang liksom fritt på det dära hjulet typ 30 meter upp i luften eller nått. Ja ni ska få se...

BVC

Livia 22 veckor
Vägning hemma
 
Vikt: 5180 g
 

K-E diet

När Håkan visade mig en artikel för några veckor sen om denna dieten trodde jag knappt mina ögon! Hur kan man vara så jäkla pantad att man ens vill testa den?? Tänk på alla de barn och vuxna som MÅSTE ha en sond för att kunna äta, för att kunna överleva. Åh, att de ens vågar! Jag finner inga ord så arg, ledsen, förbannad, chockad jag blev...helt jävla sinnessjukt!!
 
K-E diet - Dieten, som går ut på att man sondmatas 800 kalorier/dygn i tio dagar, har visat sig speciellt populär inför bröllop. Professionella (eeeh…) läkare lovar att man går ner [...]
 

Dagens ORD

Everything has to come to an end but in life, every end is a new beginning...

En dag efter..

Jag har märkt det att jag nuförtiden ligger en dag efter med inläggen här på bloggen. Så för att inte missa nått bläddra ner lite! =)
 
[ Det är godare om man kladdar! ;) ]

Seeeg

Det är och blir en väldigt seg dag idag. Man kom inte i säng förräns vid fem och Dennis mår inte så jätte bra. Så det blir en dag i soffan, Dennis har börjat kolla på Lost. Själv så gosar jag med Livia och Leo.
Fast nu ska jag kanske ta och hänga upp tvätten?! ...
 

Hjälp Livia Hjälpa!

Livia - Världens starkaste flicka

 

Pengarna går till forskning om medfödda hjärtfel

 

SMS:a                 hjärtslag 1599         till          72980           för att skänka         50 SEK        

 

Om du avslutar ditt sms med namn kommer det att synas. Annars blir din gåva presenterad som anonym.        

Exempel:        hjärtslag 1599 Jonas Andersson       

 

Hjälp Livia hjälpa genom att skänka pengar till forskning om medfödda hjärtfel! För inget barn ska behöva gå igenom detta!


Dagens ORD

Life is what you make of it!

Kräftskiva

Efter en tur på marknaden åkte vi hem till Mathilda så de kunde gå ut med Melwin och sen åkte vi alla hem till mamma för lite kräftskiva.
 
Vi åt först moussaka innan kräfterna kom fram. Jag kan äta ett helt paket själv, men då jag fortfarande ammar så fick jag begränsa det till ca tio stycken. Så det slutade med att Håkan och Robin fick sitta och äta upp allt! =)
 
Jag hade lovat Mathilda att köra dem hem sen så att Robin också kunde dricka lite. Trodde vi skulle köra vid halv elva tiden, men vi hade så kul och grabbarna satt och snackade musik osv hela tiden. Vid ett tiden följde Robin Dennis hem, Robin fick ta Degas då Dennis var rätt så bra påverkad.
 
Kvart i två körde vi mot stan, tänkte jag skulle vara snäll mot Dennis sen och ta hans matpass klockan fyra, men jag var riktigt trött när jag kom hem. Fast nu har jag kommit in i en andra eller sjätte andning och är rätt pigg igen. Men snart blir det sängen! =)
 

Marknad

Nu har vi varit en runda på Gislövs marknad och det är som alla andra år. Inte direkt något att hurra för, men i år gick vi en runda för Leos skull.
 
[ Leo ville ha denna traktorn med släp! =) ]
 
[ Livia fick denna söta klänning med tillhörande trosa och Leo ville att hon skulle ha den rosa fina dockan! =) ]

Vilar middag

Sscchhyy, vi vilar middag!! ;)
 
[ Leo däckade i Livias sitter och Livia i vagnen! =) ]

Dagens ORD

Små drömmar burna av kärlek flyger ofta långt

Gästblogga?

Okej då. Vi åker till sjukhuset nästa vecka och blir borta i ca två veckor. Då kommer inläggen inte så tätt och där kommer inte vara så mycket att skriva om.
Därför undrar jag om någon (2-3 st) är intresserade av att skriva ett eller kanske två gästinlägg?
 
 
Ni får skriva om allt mellan himmel och jord. MEN absolut inget om mobbning, rasism osv. Ni förstår säkert hur jag tänker?!
 
Lämna en kommentar till detta inlägg eller släng iväg ett mail till lillagroda@hotmail.se

Ny op-tid

 
Då har de ringt från sjukhuset och vi har fått en ny tid till operation. Vi hoppades att det skulle bli tidigare för vi vill bara ha det överstökat nu. Det har blivit uppskjutet så många gånger så det känns som om en operation ligger väldigt långt bort...

Dagens ORD

De vackraste sakerna i livet kan man inte se eller ta på.
De finns i ditt hjärta.

Ystads djurpark

Bilder säger mer än tusen ord, men jag ger en lite förklaring under bilderna! ;) För idag har vi varit på Ystads djurpark och haft en massa familjemys!! =D
 
[ Hela familjen samlad och redo för mys bland djuren! ]
 
[ Vagnen packad med fika...och Leo! ;) ]
 
[ Leo säger "titta, titta!" =) ]
 
[ Leo klappar geten så fint! =) ]
 
[ Och så red han på lejonet! ;) ]
 
[ Elias egen bänk! =) ]
 
Hade en underbar dag, Leo var på sitt bästa humör, Livia sov och låg gott i vagnen hela tiden (blåste lite för mycket för att ha henne uppe) Fikan var supergod ute i det fria, dock så hade vi redan fikat klart när vi hittade Elias bänk. Han är på djurparken någon dag i veckan med skolan och innan sommarlovet hade de fått i uppdrag att bygga ihop lite nya picknickbord som de sen fick gravera in sina namn i. Så här har ni Emelies och Elias bord! =)
 
Efter några timmar i djurparken var det sen dags att köra hem. På slutet blev det rätt molningt så vi gick inte ens till baddelen, men vad gör det. Vi hade ju hur superkul som helst!! =D

Fotoböcker

Jag har gjort några fotoböcker för ett tag sen. Den första jag gjorde var med hela Leos första år. Då händer det så mycket i utveckling och utflykter osv. Den andra handlar om Livias sjukdomstid i Lund. Jag kommer göra en med Livias första år också, men sålänge kan ni få se dessa! =)
 
[ Framsidor ]
 
[ Baksidor ]
 
[ Leos uppslag ]
 
[ Livias uppslag ]
 
De är båda gjorde på FujiDirekt men på lite olika sätt. När jag skulle göra Leos bok så laddade jag hem deras program och satt offline, när jag väl var klar så laddade man upp den på hemsidan. Men när jag gjorde Livias bok så gjorde jag den direkt på hemsidan, då kan man gå in på vilken dator som helst och fixa lite. Och arbetet sparas i två månader.
 
FujiDirekt har oftast olika erbjudande och rabatter, den bästa är när det är 50% rabatt på fotoböcker. Då gäller det att passa på för det är inte direkt billigt, men sååå värt det! ;)

Dagens ORD

Two HEARTS one LOVE

Min vinst

För ett tag sen var jag med i en utlottning på facebook, man skulle dela en bild från Cake me happy och så drogs det en vinnare. Jag vann, jag som aldrig vinner, så chockad blev man när man fick ett mail om att jag kunde komma och hämta en tårtspade i form av en klacksko. Kolla här nedan hur snygg den är! =)
 
 
 
 
[ Klicka på bilden för att komma till hemsidan ]
 
Cake me happy är ett litet enmansföretag just nu som har öppnat i nya lokaler i Klagstorp här nere i Skåne. Och just nu har Maria (ägaren) faktiskt ännu en utlottning på facebook där man kan vinna en likadan tårtspade som jag gjorde. Skynda er in på deras facebook sida HÄR och gilla och dela du med! =)

Sing Star

Leo vill också spela Sing Star! ;) Och han är väldigt duktig med tanke på att han inte har hört låtarna innan. Han fick faktiskt lite mer än 2000 poäng på sjumilakliv! =D
 
 

Dagens ORD

Det glada hjärtat lever längst!


RSS 2.0