Ute fika

För någon vecka sedan då det var så underbart väder var vi ute. Ja vi är oftast alltid ute då Leo tycker det är mycket roligare. Det är ju mycket bättre också, man kan ju inte sitta inne hela dagarna och särskillt inte när det är fint väder.
Denna dagen passade vi på att fika lite i trädgården, man behövde lite paus från allt krattande, grävande och jordtömmning och allt vad vi nu gjorde.
Leo är så duktig och stannar där man är, om vi håller på på framsidan t.ex så går han inte många meter ifrån en eller ut på gatan. Men det är bara hemma som han är så duktig, när vi är ute hos mamma/mormor på deras framsida så ska han bara ut på gatan hela tiden. Skumt, men hemma så är man hemma! Hmmm, tål att tänkas på haha. Jag vill kunna läsa hans tankar, hade varit riktigt kul att veta vad som förssigår där inne!


[ Mmmm butterkaka! =) ][ Pappa Dennis och Leo rastar lite på gräset efter lite krattande! =) ]

Överraskad

Idag när jag kom hem från jobb blev jag minst sagt överraskad. Dennis hade för en gångs skull gjort lite nytta här hemma, rensat i garaget, gömmt några sladdar, satt igång tvättmaskinen osv. Det hör faktiskt till ovanligheten här hemma så ni kan kanske förstå hur glad jag blev?!

Han påstod att det var för fint väder för att ligga på soffan och jag kunde inte mer än hålla med honom! =)
Han hade till och med varit på återvinningen och kastat en massa tomma kartonger!

Nu ikväll så var vi och hämtade ett badkar, en bekant skulle bara kasta det, så vi tänkte ta det sålänge. Så när vi väl ska göra om badrummet så ska vi byta ut det, men fram tills dess så kan vi använda det! =D Äntligen får jag mitt badkar ;P Måste dock bara rengöra det!


[ Leo är så jäkla söt på denna bilden från i sommras, en av de få dagar då det var soligt! =) ]

Amen Leo

Degas är en riktig mattjuv och Leo har lärt sig att man ska stänga ute honom med grinden när han ska äta. Då får han iaf äta sin mat själv! Men denna gången var det inte så, Leo stängde bara till grinden lite och Degas trodde inte han fick komma in. Så han la sig såhär...


[ Tror ni han tänker...slääääp in miig! ?! ]

Cykelkorgen

Elias skulle hänga med oss hem en dag och de har ju inte kvar sina barnstolar till cyklen, så vi improviserade lite. Och Leo gillade det! ;)


Shopping

Igår var vi och shoppade satan. Dennis fick dubbel lön då han bytat företag och vi ut all semester och komptimmar han hade kvar från det gammla jobbet. Så det blev IKEA för att handla ny säng, sänggavel till oss och ny säng till Leo. Det blev även ett matbord och fyra stolar + lite småsaker! =)

Dennis var på shopping humör och köpte även en gräsklippare och fyra fönsterkarmar! =D Han frågade om de två sakerna som jag vill ha till vardagsrummet fanns på svågertorp men det gjorde det såklart inte. Synd, annars hade han köpt det också! =)

Igårkväll satte vi ihop sänggaveln och idag håller vi på med själva sängen. Leo ska inte få sin nya säng förräns han fyller år, vi har inte köpt ny madrass eller täcke till den heller, så den får vänta lite innan den sätts ihop. Likaså matbordet och stolarna får vänta tills vi fått bort golvet i vardagsrummet! =) Här är bara en massa saker överallt, var sak har sin plats, men det tar tid att lägga golv och behandla det innan man kan använda det! Allt har sin tid, eller vad är det Alfons pappa bukar säga?!Självklart kommer där komma upp en massa bilder snart! =D

Tack Mathilda och Linda
som följde med och höll ett öga på Leo, och tack Jennie för lånet av bilstol!

HhhmmJa Leo, så kan man ju också använda en papperspåse! =)


Vecka 17

Bebisen

Vikten har fördubblats på bara två veckor och nu väger ditt barn c:a 100 gram. Längden från topp till tå är mellan 14-16 cm vilket motsvarar din hand om du spretar med fingarana.

Stora förändringar är på gång! Fostret börjar nu bilda livsviktigt underhudsfett, något som fortgår fram till förlossningen. Underhudsfett är viktigt för att kunna reglera kroppstemperaturen och för ämnesomsättningen. Vid den här tiden består din bebis vikt av ungefär 85 gram vatten och ett halvt gram fett. Efter 40 veckor är motsvarande siffra c:a 2.4 kg fett av den totala födslovikten på 3.7 kg.

Armar och ben är nu nästan fullt rörliga. Ögon och öron har nära nog fått rätt placering och bebisen liknar alltmer en människa.

Du

Moderkakan växer med en otrolig hastiget tillsammans med bebisen, och vid förlossningen kommer den att väga nästan ett halvkilo. Såhär dags är moderkaken väl utvecklad och förser fostret med allt det behöver, och  för bort avfall som det inte längre behöver. Samtidigt flyttas livmodern uppåt i din mage och kan nu kännas 3-5 cm nedanför din navel. Den syns förmodligen tydligt att du är gravid vid det här laget och en viktökning på 2,5 till 4 kg är normal.

Kanske har du redan känt bebisen röra på sig i magen, men det är inte ovanligt att det dröjer ytterligare några veckor. Det kan vara mycket lugnande att känna bebisens rörelser därinne, även om det inte är varje dag, och veta att allt är väl.

Du kanske märker att tandkött och näsa böder lättare, vilket beror på ditt ökade blodtryck och ökade blodvolym. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.


Knäppgök ♥

Leo är min lilla knäppgök! ♥ För ett tag sen så kom han på att han kan trycka på strömbrytarna, så nu ska han bara tända och släcka hela tiden. En kväll när jag lagt honom i sängen så gick jag iväg och gjorde lite nytta. När jag gick förbi sovrummet såg att det var tänt, då hade han tänt och sen somnat! Knäppisen.

Men det jobbiga med det är att när han vaknar på morron så går han upp och tänder, istället för att ligga kvar och mysa lite med mammsen! ♥ Hoppas bara han "glömmer" bort det snart..hihi.


[ Leo tycker att det är helt ok att sitta på Degas och leka. Tur att Degas inte bryr sig! ]

Bedömning-Operation

Skulle till läkaren idag på bedömning av några leverfläckar. Hade två stycken på magen som var rätt stora, varav den ena kunde klia som attan och man kunde riva av lite av den. Den sista hade jag på ryggen och det är den som Leo har fått tag på och drar i. Det har kännts som om han har rivit av halva så nu var det dags att kolla upp dem. Hade äntligen fått tummarna ur röven och ring till vårdcentralen och fått en tid.

Jag hann inte mer än dra upp tröjan förräns läkaren sa att vi skulle ta bort dem. "Kom så går vi bort till det andra rummet" Va? Tänkte jag bara, ska vi göra det redan? Detta skulle ju bara vara en bedömning och så skulle jag komma en annan dag och ta bort dem. Men icke, det var lika bra att göra det direkt, så slapp jag komma dit en gång till.

Fick lokalbedövning, men jag trodde ändå man skulle känna något sen när han började skära bort dem, men det gjorde jag faktiskt inte. Och nu när bedövningen har släppt så känner jag fortfarande inget! =) Så skönt!
Han sydde inte utan tejpade bara såren, på så sätt läker det ihop mycket snyggare och blir inte ett sånt fult utåtstående ärr.

Fick med mig lite tejp hem så imorron efter duschen (om tejpen håller så länge) så får Dennis hjälpa mig att byta dem!

Så nu känner man sig riktigt härlig, har liksom äntligen fått gjort det som Dennis har sagt till mig i flera år att göra. =)

Dagens ORD

Jag gillar många - men inte alla.
Jag förlåter en hel del - men inte allt.
Jag glömmer fort - men inte alltid.
Dom jag gillar - vet det.
Dom jag inte gillar - märker det.
För riktiga vänner kommer jag att gå igenom helvetet.
Och för mina fiender kommer jag att VISA VÄGEN DIT

Dagens ORD

Vi är dödliga om vi är kärlekslösa
odödliga om vi älskar

Dagens ORD

Tänk om alla rasister vore färgblinda?!

Blåmärke

Ibland hittar jag en massa blåmärke på både mig och Leo och undrar hur f*n man har fått dem. Okej det är kanske inte så konstigt på Leo då han kan ramla osv rätt mycket och därför få blåmärke. Men jag då?! Varför får jag dem utan att veta varför? Visst ett blåmärke visar sig inte direkt, men borde man inte komma ihåg om man slagit sig?!Är det samma för er? Kan ni hitta blåmärken på kroppen och undra hur ni fått dem?

Dagens ORD

Keep smiling, dreaming, loving, living
But most of all KEEP TRYING!

Jobbar helg

Nu när jag har gått upp till heltid så jobbar jag även helger ibland. Så denna helgen var det dags, vilket betyder att jag missar en gång på babysimmet, men det klara Dennis säkert av själv! =)

Dock så är det ssååå tråkigt att jobba helgen, här är liksom nada att göra. Man sitter rätt upp och ner och bara glor, har iaf med mig en bok jag kan läsa idag och imorron tar vi med gitarren så man kan öva! Enda positiva är ju pengarna..haha.

Slutar fyra idag och då blir det hem och äta middag, hoppa in i duschen och leka med Leo, inte nödvändigtvis i den ordningen! ;) Imorron jobbar jag heeeela dagen =( 8-20:30, DET är en skit dag!


[ Älskar Leos ansikte på denna bilden! =D ]

Vecka 16

Din bebis

Din bebis är nu ungefär 80 gram och 11-14 cm stor! Det är inte bara fostret som växer, utan också livmodern och moderkakan blir större för att kunna försörja utrymme och näring till ditt växande barn.

Bebisen kan nu gripa med händerna, sparka och tillochmed göra kullerbyttor! Huvudet är nu upprätt och i ansiktet utvecklas muskler som gör att den redan kan grimasera, som att till exempel kisa, rynka pannan och öppna munnen. Skelettet har nu tillräckligt med kalcium för att kunna synas på en röntgenbild. Naglarna är väl utvecklade och benen är längre än armarna.

Då fostret rör sig allt mer och allt livligare så kan du möjligen börja känna dess rörelser i magen. En del kvinnor säger att det känns som gaser eller att magen kurrar. Om du inte känner bebisens rörelser ännu så ska du inte oroa dig, eftersom det kan dröja ända till vecka 20 innan du känner något.

Du

Du kan känna att hjärtat slår hårdare än vanligt. Det beror på att du nu har 20-25% mer blod än vad du har normalt.

För bara sex veckor sedan vägde din livmoder ungefär 140 gram. Nu väger den 250 gram, nästan en fördubbling! Fostervattnet som omger fostret väger ungefär 200 gram. Använd gärna vårt viktkurveverktyg för att följa (och kanske dela med dig av) hur din vikt förändras under graviditeten.

Mjölkkörtlarna börjar producera mjölk omkring denna veckan och detta kan orsaka spänning och ömhet i brösten. Blodkärlen blir mer synliga under huden på grund av den ökade blodgenomströmmningen.


Dagens ORD

To young to die
To old to cry
To much in love to say godbye

Dagens ORD

Remember M
Remember E
Put them together and remeber ME

Dagens ORD

Om livet är en fest
varför är inte jag bjuden?

Studiedag

Idag hade Leo, tro det eller ej, studiedag. Så han fick åka med mig in med bussen och så lämnade jag av honom hos bästaste moster Mathilda! =)

När vi kom dit så ringde Dennis och sa att han slutat, jahapp, men vi lät Leo stanna nu när vi ändå åkt in där. Så Dennis fick städat och plockat undan lite hemma! =) Meeeen, han gjorde inte allt som han skulle...

Jag vet inte riktigt vad Leo och Mathilda gjorde men de hade säkert jätte kul som vanligt! =) Jag vet att en kompis till Mathilda var där en stund iaf.

Så mötte upp Mathilda och Leo vid korsningen där hon bor och sprang sen vidare till bussen. Tror ni inte himmlen öppnade sig när vi kommit dit?! Tur där fanns tak iaf! ;) När vi väl hoppade av så skulle jag göra något med vagnen när Leo sprang iväg. Han sprang dock mot den lilla vägen där en bil stod parkerad, vad han inte såg var bilen bakom som körde. Sprang snabbt dit och drog undan Leo, men tur var att bilen såg mig springa och saktade in så den bara rullade. Tack för det! Jäkla unge! Han har alltid varit så aktsam mot bilarna och det är han fortfarande men han fick en knäpp ide att han skulle ner till havet och bada. Han började springa och ropade "bada, bada, bada" Knäppis! Men det är mammas knäppis som måste lära sig att lyssna!! =)


[ En tråkig dag hemma, ja vad gör man inte för att underhålla sig?! ]

Dagens ORD

Barn är den enda form av odödlighet vi kan vara säkra på.

Dagens ORD

Det bästa sättet att få tyst på en kvinna är att låta henne tala till punkt !

Dagens ORD

It says MEN are like a pack of cards...you need a heart to love em, a diamond to marry em, a club to hit em with an a spade to bury the fukers!!!!!

Tornens fall =(

Här kan ni se videon från när tornen föll. En liten ihopklippt film om händelserna 11 september 2001.
Dagen som förändrade världen!


WTC 10 år sen

Idag söndag är det 10 år sen USA upplevde det värsta någonsin.
Det var dagen då World Trade Center föll.

Flera flygplan kapades av terrorister och endast två av dem träffade sina mål.
Där var ingen som förstod hur allvarligt det var. Där finns inspelningar från planen där besättning och passagerare ringde sina anhöriga, men ingen trodde att det skulle gå som det gjorde.
Först flög det ena planet in i det norra tornet, som var 526 meter högt. Och bara minuter senare blev även det södra tornet träffat, det södra tornet var 415 meter högt.


[Innan, allt är så fint och fridfullt!][Under tiden, här har båda tornen träffats][Efter, Ground Zero]

Från Wikipedia: Den 11 september 2001 genomfördes en samordnad terrorattack mot tvillingtornen, då två flygplan flögs in i dem och fick dem att rasa efter en tid av brand. Norra tornet träffades klockan ca 8:45 på morgonen och södra tornet träffades klockan 9:04[1]. Det södra tornet kollapsade först, cirka 54 minuter efter träffen, och det norra kollapsade 1 timme och 43 minuter efter träffen. Orsaken att det tog kortare tid för södra tornet att rasa berodde bland annat på planets träffbild, och att planet träffade tornet längre ner på byggnaden, än vad var fallet med det norra tornet.

Byggnaderna föll ihop snabbt rakt ner och täcktes i ett gigantiskt dammmoln (fallen för skyskraporna var på 11 sekunder för södra tornet[2] respektive 19 sekunder för norra tornet) vilket på den höjden motsvarar ungefärligt fritt fall. Förutom tvillingtornen skadades även WTC 7 vilket senare ledde till att även den byggnaden kollapsade.


De går vidare, även om det är svårt så går USA vidare. 2006 har de börjat bygga upp ett nytt WTC. Det beräknas stå klart 2013.
2004 var vi i USA och besökte Ground Zero, man kunde nog inte riktigt förstå det innan dess. Man har läst alla nyheter, sett alla dokumentärer och filmer om händelsen. Men att stå där det hände, att se allt framför sig hjälpte nog mycket!
Där var högt staket uppsatt runt hela platsen och på staketen hängde stora tavlor med alla de namn på personerna som omkom. Det var hemskt att gå ner för gatan där folk för bara något år sen sprang för sina liv. Där fanns inte kvar något alls, allt var bortstädat.

Idag finns alla drabbade i mina tankar. Tända ljus överallt!


Dagens ORD

- Det finns ett rykte som går runt som säger att pojkar är starkare än flickor.. Oh! snälla, kan du bära en 4 kg bebis i magen i 9 månader? Kan du städa, laga mat och prata i telefon samtidigt? Kan du bränna din panna med locktången och inte klaga? Kan du gå hela dagen i klackar? Kan du gråta hela natten och… sedan vakna upp nästa morgon som om allt är okej? Kom ihåg killar, tjejerna är bara hjälplösa tills naglacket torkat :)

ERROR

Har fått nått jäkla problem med bloggen. Ett stort jäkla error! =(Vissa datorer får upp detta meddelande nedan, där allt hänger sig och internet slutar fungera. Av någon anledning så är det bara på vissa datorer för hemma är det inte så. Jag fattar det inte. Det har bara blivit problem med bloggen sen jag satte lösenord! =( Men jag vill ju inte ta bort det heller! Jag får ta mig en funderare på det!Vecka 15

Din bebis är denna vecka ungefär 11 cm lång och väger omkring 68-94 gram. Såhär dags i graviditeten kan du enkelt se att du är gravid, och om du har kläder som följer kroppen så kan antagligen andra också se att du är gravid. Du kan sannolikt känna din livmoder någon decimeter under naveln.

Om din graviditet inte ännu är daterad så kan din läkare enkelt bestämma fostrets ålder genom att mäta huvudet vid en ultraljudsundersökning.

Den fantastiska utvecklingen fortsätter i en rasande fart och bebisen ser mer och mer ut som en färdig människa för varje dag. Då fostrets hud är så tunn kan du se blodkärlen genom den. Bebisen täcks nu av lanugohår, som dock kommer att försvinna innan förlossningen. Håret på huvudet och ögonbrynen fortsätter att växa. Vissa bebisar föds nästan helt utan hår, medan andra redan har en liten kalufs!

Om du gör en ultraljudsundersökning vid den här tiden så kanske du får se din bebis suga på tummen. Skelettet fortsätter att hårdna genom att binda till sig kalcium. Det är enkelt att förstå varför kalcium är så viktigt i kosten under graviditeten!

Bebisen har en betydande rörlighet och kan böja armarna vid armbågarna och forma handen till en knytnäve.


Dagens ORD

Ärlighet vara längst
för den slits minst!

KontraktIdag har vi äntligen fått skrivit mitt nya kontrakt, en vecka utan försäkring var lite skrämmande, men nu så! =)

Det har varit rätt mycket på jobb nu efter semestern och nu blir det väll bara värre när man gått upp till 100%?! Så vi får se hur det blir med bloggen. Har varit så trött på kvällarna när man kommit hem att jag inte orkat, så vi får se helt enkelt! Ska försöka mig på nått inlägg iaf i veckan!


Dagens ORD

Pojkar: av alla vilda djur de svåraste att styra.

Dagens ORD

If you love something, set it free
If it returns, it's yours forever
If it dosen't it's wasn't yours to begin with

Dagens ORD

Jag trodde kärleken var något sött
En romantisk dimma av rosa och rött
Blommor, choklad och att hålla hand
Kramar och kanske en kyss ibland
Så blev jag förälskad och drömmarna svek
Det gjorde så ont att själen skrek
Allt handlade bara om tårar och smärta
Och kvar finns bara ett krossat hjärta

Dagens ORD

Sanna ord är inte alltid vackra
Vackra ord är inte alltid sanna

Dagens ORD

Det finns en blomma, vit som snö
kan ej vissna, kan ej dö
Denna blomma känner du säkert igen
trofast vänskap heter den

Dagens ORD

Alla tror att jag är lycklig och
lycka är vad de ser
men tårarna rinner i ensamhet medans läpparna skrattar och ler

Salong SagaSalong Saga ägs av mammas kompis dotter. Hon tog studenten nu i sommras och är super duktig. Var där idag och blev hel nöjd! =) Jag har alltid varit en mes när det gäller mitt hår, det är verkligen inte ofta jag gör något drastiskt, och det gjorde jag inte denna gången heller.

Hon erbjuder allt, klippning, färgning, permanenter, hårförlängningar osv! Nästa gång tänkte jag nog på mig nått lite mer. Sophia har det hemma så det är väldigt mysigt + att hon kan ha lite bättre priser! =D

Vecka 14

Din bebis är nu 8.1 till 11.4 cm från huvud till stjärt, och väger omkring 52-68 gram. Storleken motsvarar ungefär en grapefrukt.

Bebisen

Ansiktet hos fostret utvecklas alltmer; nu kan man tydligt se en näsrygg och att öron och ögon vandrar mot sina slutliga positioner på huvudet. En annan stor förändring är bildandet av lanugohåret som är ett fint hår som växer över hela kroppen i virvlande mönster efter hudens struktur (som senare bland annat kommer att utgöra bebisens fingeravtryck).

Lanugohåret kommer att falla av innan förlossningen och ersättas av grövre hår.

Bebisens sköldkörtel har mognat och börjar producera hormoner. Om bebisen är en pojke så bildas en prostata, och hos flickor vandrar äggstockarna ner från magen till ljumskarna.

De mjuka broskdelarna börjar nu också delvis att omvandlas till skelett. Bebisen har ögonbryn men inga ögonfransar.

Du

Du känner dig kanske lite mer energisk från och med nu och framåt i graviditeten. Den värsta tröttheten ger vanligtvis med sig och många kvinnor lyser upp under den här delen. Livmodern växer från dag till dag och du kan följa dess tillväxt genom att försiktigt lokalisera den övre delen med fingarna. Den kommer gradvis att växa upp i magen, från under blygdbenet till ovanför din navel. På grund av din växande mage och att du binder mer vätska i kroppen så kommer du sannolikt att börja behöva bära kläder för gravida ganska snart.


Dagens ORD

Ingen vet hur jag känner mig
Ingen vet hur jag mår
att mitt hjärta gråter är det ingen som förstår

Dagens ORD

Mina ögon kan tindra
Min mun kan le
Men sorgen i mitt hjärta kan ingen se

Dagens ORD

Ingen kan vara nere med en ballong!

RSS 2.0