Namnsdag

I tisdags hade Leo namnsdag och han fick denna gräsklipparen av min moster. Dock så hade redan en men det gör inget, har Leo kompisar över så kan de ha vars en och inte behöva dela. Just nu så tycker Leo att om han ska klippa gräset med den ena så ska jag klippa med den andra. Hehe =)


Han har även fått dessa tre linnena av mamma, Håkan och Elias, men de var inte i namnsdags present.

Leo fick ju sandlådan av oss lite tidigare, väl använd vill jag säga! =)
Vi ska fira Leo lite mer till helgen, då kanske han får nått mer?! ;)

Två, tre, fyra

Linda skulle spexa till det lite på Annas kalas. Hon skulle testa hur många tutor hon kunde blåsa ordentligt i samtidigt.


[ En kan man ju, så hon började med två! =) ][ Och sen tre! ][ Och till sist fyra! Hon kunde säkert med fler, men testade aldrig..haha. ]

Dagens ORD

Även om ditt liv kantats med jobbiga vägar o många gupp så se till att vara stark o aldrig ge upp. När du är ledsen så visa dig aldrig svag, när du är på botten så se till att ta nya tag!

Shorts kris!Imorse hade Leo en liten shorts kris innan det var dags för dagis. Det enda paret dagisshorts var smutsiga. =( Det fick bli dem ändå, ville inte att han skulle ha sina finshorts på sig på dagis.

Jag tog bussen in till jobb och hade tid på mig att leta upp nått till honom iaf. Hittade två par shorts, det ena paret var i stil med de som är på bilden och det andra paret var lite mer enklare bomullsshort som det inte gör något om han har på dagis! =)

Dagens ORD

Ett barn är ett fulländat mästerverk av Skaparens konstnärshand.

Jäkla störigt!

Jag berättade ju om att jag beställde två presenter till mig själv från mamma och dem?! Iaf så kom de nu i veckan och i fredags frågade mamma vad det var jag hade beställt. Berättade då vad det var och de sa inte så mycket, men igår fick jag reda på att det vi hade fått hem var INTE det jag hade beställt! =(
Så igår ringde jag dem och de kunde tydligen inte rutinerna om hur de skulle göra vid ett sånt här tillfälle så de skulle ringa tillbaka lite senare, vilket de inte gjorde.´
Så idag ringde jag igen och fick pratat med samma kille som igår, han hade fått tag på någon chef som sa att vi skulle på pengarna tillbaka för det som blev fel och så skulle de skicka det nya och så skulle vi få en ny räkning. Men det  skumma är att de inte ville att jag skulle skicka tillbaka det som blev fel, utan jag skulle behålla det och ville jag inte ha det så kunde jag kasta det. Ehm, nää, kan jag inte använda det så säljer jag det! Dum är man väll inte?!Imorse lämnade jag Leo på dagis lite tidigare och åkte in och fikade med Linda innan jobb. Hade jätte mysigt och trevligt. Satt och snackade och åt gott! =D Så jäkla synd att hon ska åka igen om en vecka! Men vi passar på denna vecka och umgås så mycket som möjligt! På torsdag kommer hon ut och hjälper mig klippa häcken..hehe.
 
♥ ♥ Älskade pojken Leo har namnsdag idag!!! =D GRATTIS LEO!!! ♥ ♥

BakvägenDennis kompis Ola är elektriker och har hjälpt oss lite med det nya köket. Nu när vi har bytat fönsterna på baksidan och satt lite dörrar istället så behöver vi hans hjälp igen. Där är ledningar och sladdar som nu sitter ivägen för dörrarna osv så vi måste flytta dem. Men Dennis är så seg och ringer aldrig och jag har inte hans nummer. Så fick gå bakvägen och prata med hans sambo på facebook som i sin tur pratade med Ola och som i sin tur ringde Dennis. Att man alltid ska behöva ta alla saker i sina egna händer?!

Hehe facebook är allt bra att ha ibland! =)

Så Ola kommer ikväll och kollar hur det ser ut,
det är säkert inga problem att fixa men han behöver kanske köpa hem lite saker för att kunna ordna det. Vi får la se! =D

Dagens ORD

Barns ohövlighet har med tiden blivit ett tecken på karaktär.

Knäppa Linda

Linda är så jäkla knäpp! Hon skulle ta bussen ut till oss idag och när hon kom fram så frågade jag varför det tog så lång tid, hon bara ah det är ju skit långt från bussen och hit. Hmmm, nää det är det inte, 100 meter kanske.
Lite senare fick jag reda på att hon inte visste om gångbanan som går direkt bakom vårt hus så hon hade gått runt hela, så som man kör bil. Knäppis!! =) Men nu vet hon om gångbanan så hon kan ta den nästa gång!

Det blev iaf en sen frukost och efter det försökte vi sätta upp parrasollet, men bulten till foten var sönder så det var inte så konstigt att det inte gick! Dennis ska fixa en ny!
Sen kom Anna och Kim också ut, satt och snackade en massa medans Leo sov. Kim stod i köket när Dennis kom ner, och han blev lite rädd, vem fan är det som står i mitt kök liksom. Haha, men han sa bara hej och gick. Tänk om det varit någon tjuv eller nått, fast de hade kanske inte stått vid vasken och druckit vatten?!

När Leo väl vaknat gick vi ner till hamnen och åt glass, åh så gott det var i denna värmen! Sen körde flickorna hem och vi gick bort till mamma! =D Underbar dag, fick faktiskt rensat lite ogräs till men i denna värmen orkade man inte så mycket mer!


Söndagen

Igår söndag så hade vi en hel del att göra, där var inte en lugn stund alls denna dag! Vi rensade ogräs, lämnade tillbaka grannens såg som vi lånat i typ ett halvår, klippte gräset, sprutade ut sån mossa gti, rev ner tapeter osv osv. Som ni märker inte en lugn stund. Lånade mammas och deras kantklippare också så man fick bort i princip allt som inte växte som det skulle! =)

På kvällen kom Anna och Linda hit och umgicks en stund, vi köpte hem lite mat och mumsade på det! =)
Snart kommer Linda hit och då ska vi se om vi kan klippa häcken och efter det ska vi belöna oss med glass vid hamnen!! =D Men först frukost och lite vila för Leo!Åh det känns så jäkla skönt att ha fått kontakt med tjejerna igen! Iaf Anna och Linda är precis som innan och jag också, så det känns som om de 7-8 åren inte var så långa. Man kan snacka med varandra precis som vanligt, så som det var förr! =D Det blir liksom inte den trängda tystnaden! Skönt!

Dagens ORD

Ett barn är en gåva, och dess värde kan inte mätas på nått annat ställe än i hjärtat.

TrollbundenNågon är trollbunden av tv.n! =)


Dagens ORD

Lydiga barn väntar tills dom inget får.

Baksidan

Såhär såg baksidan ut innan:Under arbetetsgång:


Såhär ser det ut nu! =) :Stor skillnad eller vad?!
Vad tycker ni?


MidsommarPå morronen kom min mrobror hit och satte upp plåtarna under fönsterna. Det tog någon timme och när han var klar så fick Leo vila middag innan vi gick ner och dansade lite. Mötte Håkan, Mathilda och Madde där nere, senare träffade vi även familjen Månsson! =)

Leo älskade att dansa, han älskar musik och att dansa annars också, men det var nog lite roligare med allt folk runt omkring!

När Peter kom så stack vi hem, var tvungen till att gå ut med Degas och hämta lite saker och bilen. Håkan fyllde år igår också så vi hade hans presenter i bilen. Han fick ett parasoll, en parasoll fot och en grill! =D

Åt god mat, sill, ägg, köttbullar, ja det traditionella. Senare blev det såklart jordgubbar i massor.
Jag och Mathilda gick till Madde och lånade några filmer, de var jätte duktiga på att filma när vi var små så det var kul att kolla igenom de lite. Dennis däckade i sackosäcken och Leo sprang rundor, han skulle INTE sova. Han somnade dock väldigt fort när vi kom hem sen! =)

Hoppas ni hade en lika fin midsommar som vi hade!! =D

Dagens ORD

Tvillingar rensar magen.

Midsommar

Midsommarafton 2011

Mathilda, Madde och Leo framför stången.
Av någon anledning så gick jag aldrig fram och fotade när de dansade. Det är ett mysterium!


Glad MidsommarGlad Midsommar på er alla där ute! Ha en bra helg med massa firande med släkt och vänner! =)

GRATTIS HÅKAN! Blir du också 29 som mamma?! ;)


! !!!Don't drink and drive!!! !


Dagens ORD

Barns kärlek är som vatten i en korg.

Full rulle

Det har varit minst sagt en buissy day! =) Först duschade jag, och Leo badade. Fyllde Leos balja med vatten och gick och hämtade lite saker i rummet intill, hörde hur Leo kastade i alla leksakerna i baljan och när jag kommer in har han hoppat i baljan också....med tröja och blöja satt han där och skrattade när jag kom. Jäkla busunge! Sen tog vi bussen in till stan för att umgås lite med Emmah och Mio. Möttes upp och tog en fika på subway och kollade sen runt lite i affärer. Vet inte hur många personer jag kände som jag träffade på..hehe. Alla var tydligen lika ledig som jag! =) Gick sen bort på lekplatsen så att ungarna kunde busa av sig lite, de kunde knappt sitta still på subway..hehe. Tur vi var ensama där just då! =)

De busade för fullt på lekplatsen, gungade, åkte rutchkana osv. Det var lite mulet, men det regnade inte som tur var. Kollade lite till i affärer och mötte sen upp Dennis på torget. Stod där och väntade på honom när det började droppa, Emmah var på tjejernas medans jag passade barnen och då öppnade himmlen sig. Dennis hade kommit så in med Leo och vagnen i bilen och sen på med regnskyddet till Mio. Och jag satte det rätt, de har en vagn med tre hjul så det var inte helt lätt att förstå sig på det..hehe.
Körde hem till Anna som fyller år idag för att fira henne lite. Dennis hade köpt en blomma och ett kort till henne så hon iaf fick nått litet. Nästa år firar vi lite mer då det är hela 25 år! =) Hade jätte mysigt, bra sällskap som man kunde prata och skoja med även om det var första gången man träffade några av dem! =D Så det var jätte kul! Vi fick lite smörgåstårta och jordgubbstårta och så då dricka till det! Mmm, gott!

Tog nått foto på Leo med födelsedagsgrisen men han bara grät när han satt hos henne så det blev inget bra foto! =( Men men, det kommer fler gånger! =)

Dagens ORD

Varje människa är från Guds hand - en originalutgåva.

Stor dag!

Idag 22 Juni är det en stor dag för Trelleborgs hamn! De första lassen med sten anländer inför utbygnaden! =) Jag vet inte riktigt hur mycket större det ska bli, men större blir det och mer trafik kan vi ta!

Vi sitter just nu under kontinentbron och jobbar men ska flytta inom ett år, vi ska längre bort så att de kan göra större parkering till alla nya lastbilar som ska kunna få plats.Vi ska, om ni kollar på bilden, flytta längre åt vänster (vi sitter just nu i mitten ungefär) och utbyggnaden sker längre åt höger (öster)!

När det väl är klart om något år så kommer den här bilden ha förändrats helt! Återstår att se hur det blir!

[ Tidsinställt inlägg ]

Dagens ORD

Varje barn är ett tecken till oss att Gud ännu inte börjat tvivla på människorna.

SommarsolståndSommarsolståndet är den tidpunkt då solen står som högst på himlen på norra halvklotet, norr om kräftans vändkrets. Solen står då i zenit över Kräftans vändkrets. Under sommarsolståndet når solen lika högt upp på himlen i Gävle, Sverige (60:e breddgraden) som den gör under vintersolståndet i till exempel Kairo, Egypten (30:e breddgraden) i nordligaste Afrika.

När solen står som högst över norra Italien når den samma höjd som när den står som lägst över ekvatorn, solen står som högst över ekvatorn vid vår- och höstdagjämning och som lägst när det är vinter- eller sommarsolstånd.

Vid sommarsolståndet lutar jordaxelns norra del maximalt mot solen, vilket medför att det norra halvklotet alltså får sin längsta dag och kortaste natt. Norr om norra polcirkeln går solen inte ens ner.

Omkring sommarsolståndet befinner sig jorden som längst bort från solen, vid aphelium.

Vid sommarsolståndet inträffar årets längsta dag och kortaste natt, som infaller runt 21 juni på norra halvklotet. Den exakta dagen kan variera något år från år alltefter årets lokalisering i den fyraåriga skottårsperioden och ortens longitud.


Plåster på sårenDet har jag helt glömt bort att berätta. Förra veckan var vi ju på läkarbesök med Leo, man misstänkte lite diabetes då han dricker så mycket. Men proverna visade negativt!! =D Sååå jäkla skönt, då har man uteslutit det och läkarna trodde att han bara var lite mer törstig av sig än vad andra är.

Leo fick stick i fingret och som plåster på såren fick han förutom plåster ;) även en handballong och en liten hundleksak! =)

[ Tidsinställt inlägg ]

Dagens ORD

Man kan inte mena vad man säjer om man inte säjer vad man menar.

HeltäckningsmattaHeltäckningsmattan är nu ute!! =D Jag kan tycka det är riktigt mysigt med heltäckningsmatta, men det är INTE bra att ha när man har småbarn eller djur! Det fanns heltäckningsmatta på heeela övervåningen, och den hade suttit där i nästan 40 år. I de små rummen var det mörkblå och mörk grön och i vardagsrummet vit. Vit...kan ju säga det att den inte var ren! Det är nackdelen med heltäckningsmatta, den är riktigt svår att rengöra!

Så nu är hela övervåningen fri från mattor, dock är där mycket mattlim kvar som måste bort innan vi kan lägga golv. Det blir lösa mattor istället, mycket bättre och lättare! =D


Linslus

Leo är en riktigt linslus, oftast hinner han inte sitta kvar tills bilden blivit tagen för han vill se direkt hur det ser ut..hehe. Något tålamod har han inte heller direkt..hihi


[ Mormor, morfar och Leo leker i sandlådan! =) ]

Leo vilar lite middag nu och jag tar en femminutare i soffan. Ska snart fortsätta med grovjobbet...riva ner alla tapet i sovrummet och vardagsrummet samt dra bort heltäckningsmattan där uppe. Ush mycket att göra men så lite tid. Ligger lite långt efter schemat också! =(Aja, var sak har sin tid...eller?!

Dagens ORD

Problemet med barn är att de inte går att returnera.

Dagens ORD

Du kan få barn att göra vad som helst bara du leker med dem.

Fixat inne

Det har varit rätt tråkigt väder idag, iaf på förmiddagen så vi stannade inne och fixade lite. Satte upp lite gipsskivor, rev ner lite tapet osv. Och arbetet fortsätter imorron!Nu blir det lite tid i soffan, se om man hittar en film och kanske fortsätter med tapeten?!

Poolboy

En helgen när vi var hos moster Gun så fick Leo agera poolboy! =) Han fick gå runt poolen med hinken och lägga i alla leksakerna. Han var sååå duktig (som vanligt ;) ) Man blir så himmla stolt över honom, han börjar bli en stor pojke som verkligen förstår vad man säger och som man snart kan ha en dialog med! =D


Dagens ORD

Ett vackert barn möter många blida ögon.

Stora pojken!

Leo börjar verkligen bli en stor pojke nu, en som kan leka lite själv och somna i sin säng. Idag sov han tom i egen säng på dagis! =D Han gnällde typ i en halv minut och inom fem minuter sov han! =) Så stor och duktig min älskade pojke är!!!! =)
Vi kommer ju försäkerhetsskull ha med vagnen till dagis ändå de första dagarna, men tänk er, sen kan man cykla och lämna honom och hämta honom och inte behöva gå dit (för det är ju så långt ;) ) bara för att man måste ha med sig vagnen också.Har jobbar mellan åtta och halv sex idag, håller på att natta Leo nu och vilar lite samtidigt, för snart beger jag mig till jobb igen... Jobbar då melln nio och ca två. Men efter det håller jag helg!! =) Blir inte så mycket ledig ändå för vi har en massa att fixa här hemma..men ändå, man jobbar inte! ;)
Jag ska jobba extra inatt för två andra ville vara lediga och gå på student, och då vi inte har någon att fira i år kunde jag väll ställa upp, man kan behöva deras hjälp en annan gång! Men när jag skulle sluta så skulle vår ena vikarie komma vilken hon inte gjorde, chefen blev sur såklart. Men jag var tvungen till att ta bussen hem och hämta bilen iaf. Annars kommer jag inte hem inatt, kändes lite jobbigt ändå att lämna Göte helt själv. Har haft inställda båtar idag och en väntelista som heter duga. Kommer få mycket folk inatt och jag vill inte sitta själv. Antagligen kommer chefen dit och hjälper till....aja vi får se hur det blir!

Nu vila!! =)

Present

Innan ovädret drog in igårkväll så fick jag beställt några presenter till mig själv, som jag faktiskt ska få av mamma och dem! =) Haha det blir bara rätt om man fixar det själv...eller?! ;)

Nej, jag tänker inte berätta vad det är. Det får ni se när jag väl får dem, vet inte om det blir direkt när de kommer eller när jag fyller år i juli. Hihi ni får allt vänta! =)♥ Mamma älskar sin lilla spjuver!! =D ♥

[ Tidsinställt inlägg ]

Dagens ORD

Ett barn är inget, två är som tio.

Målat

Hela förmiddagen stod jag och Elias och målade all panel som vi nyligen satt upp. Nästa vecka har plåtarna blivit klara och uppsatta så då ska ni få se bilder! =D

Dagen började dock inte smärtfritt! =( När vi väl gått upp satt vi och mös i soffan framför tv.n innan Leo fick gröt. Vid tio tiden kom Elias och då plockade vi fram allt vi behövde och skulle börja måla. Precis när jag kommit ut med penslar så rammlade Leo på uppfarten och spräckte läppen för andra gången. Kastade vad jag hade i händerna och sprang till honom. Vågade knappt ta upp honom, blodet bara forsade! =( In och skölja av munnen, dricka lite vatten och trösta!

När allt var bra igen gick vi äntligen ut och satte igång med uppgiften. Ca en timme senare hade Leo gnällt, kastat gräs och grus i färgen och lutat sig mot nymålad vägg. Då kom iaf Mathilda till undsättning, hon cyklade upp med Leo på öppna förskolan som tydligen hade sommaravslutning idag. Tur att de var där så han fick träffat alla en sista gång. De fikade på frallor med massa gott pålägg och så fick de presenter, vars en burk med såpbubblor och en ask russin! =)

När de kom tillbaka hade vi i princip målat klart och skulle dra ner all tejp från fönsterna. Denna gången gör jag i samma misstag. Tejpen som sitter på fönsterna när man hämtar dem får sitta i max tre månader. Denna gången hann de sitta i ca två veckor och nu är den alltså av. Men på framsidan så sitter där fortfarande tejp på de två översta fönsterna! =( Nästan omöjlig att få bort!Det var i princip hela vår dag, vi har självklart ätit middag och fikat fram tills nu då jag sitter i soffan och Leo har däckat! =D Detta var min lediga dag, men som alltid med hus har man nått att göra!

Sommrig pojke

Jag och Elias har varit ute och målat nu i några timmar. Leo sover för tillfället men när han vaknar ska jag till mamma och baka muffins till Elias. Har inget socker hemma och han var tvungen till att ha sånna idag..haha.Mammas älskade sommriga pojke!! =D  ♥ ♥

Leo hatade strumpor när han var mindre, nu kan han inte gå utan dem. Han har inte riktigt lärt sig gå i sandalerna än, bara snubblar hela tiden, så på den säkra sidan får han ha gympaskor, men annars är han väldigt sommrig! =D

Dagens ORD

Vi skapar ett rum ihop, barnen och jag, och i det rummet sker det mirakel.

Ordförråd

Leo har fortfarande inte så stort ordförråd och det är ju inte så konstigt. Men vissa ord är han jätte duktig på! =D

Som, han bruka säga:..

- Gurka
- Mamma
- Pappa
- Titta
- Där
- Bil
- Slut
- Min
- Hoppa
- Öga
- Hej
- Hejdå
- Tappa
- Dricka
- Oj
- Mormor
- Ketschup
- Vov vov
- Apa
- Anka
- Katt
- Aj

Där är säkert många fler ord som jag bara inte kommer på just nu! =)


[ Leo 18 månader! =D ]

Riktigt ledsen!

Jag är så jävla ledsen just nu, riktigt, riktigt ledsen!! Miljontals timmar bortkastade, knappt någonting kvar! =( Är så jävla bölfärdig och jag ska erkänna att det redan kommit en tår, eller snarare miljontals!

Börja om från början, börja om på nytt?!

Dagens ORD

Barn är barn, och barn gör hyss.

Filippa Bark

Gud vad jag älskar Filippa Bark!! =D Kolla på dessa filmerna bara..hahaha

[ Filippa pratar om "Vårkänslor" ]


[ Filippas "Raggningstips" ][ Filippa pratar om "Dejten" ]

Dagens ORD

Barn lever av mjölk och beröm.

Jobbar natt

Så, nu är jag redo för att jobba natt. Har laddat upp med coca, liten chipspåse, två kladdkakor och en mugg fylld med (absolut inte kaffe) varm choklad! =)[ Tidsinställt inlägg ]

Helgen

I helgen har vi fått bytat alla fönster och dörrar på baksidan (södersidan). Satt igen en dörr, satt dit en annan, gjort om en hel vägg för den var så murken att hade den suttit där ett år till hade den rammlat ut. Så man kan bara konstatera att de inte har gjort något positivt eller något alls med detta huset sen det byggdes 1973.

Mamma sa igår att "Ni har bara gjort positiva saker med detta huset, allt blir bara bättre" Och jag kan inget annat än att hålla med. Såklart att det mesta iaf blir bättre när man renoverar, men så som planlösningen och tänket bakom detta huset var så kan man inte misslyckas..hehe. Man förstår inte alls hur de har tänkt, men detta var ett pusselhus (ett som är byggt på fabrik och som man sen bara sätter ihopa) Fast igår fick jag veta att man kan ändå beställa vissa saker annorlunda så att det passar en trädgård bättre...men det har de inte gjort.

Där kommer komma en massa bilder, och före och efter bilder så ni behöver inte oroa er. I helgen tar vi tag i det sista på utsidan, hann inte riktigt med allt igår. Idag kommer Gert.Åke hit och tar måtten till plåtarna också! =)
Han blev lite sur på mig då jag kommenterade att fönsterna satt lite snett, de blev inte helt raka. Ingen trodde mig såklart men när han mätte igen så slog det på två millimeter..haha. Ingen stor skillnad men ändå skillnad! Dock så brydde vi oss inte om det, det var ju ändå bara så lite. Men efter de frågade de mig hela tiden om det var rakt eller inte, de flesta gångerna kollade jag inte då det är bättre att inte veta.. Men men...bilder kommer! =)Leo har haft en bra helg hos moster Mathilda och Peter. Elias var också där, de var ute en hel del, gick en massa. De var nere vid stranden någon gång och hos Peters föräldrar, de har pool men Leo skulle inte bada. Han har blitt lite av en badkruka..det är mycket skrik och gråt innan man kommit i vattnet men när man väl är i så vill man inte upp! Fick inte med oss alla saker hem, så Mathilda får besöka mig på jobb sen! Eller hur Mathilda?!

Nu ska jag hoppa in i duschen innan jag hämtar hem Leo. Ska iväg till läkaren med honom och ta några prover, stackarn. Men bättre att få svar så man vet eller svar så man kan sluta oroa sig! Sen jobbar man natt....wihoo... =(

Dagens ORD

Barn är de händer som vi griper himmelen med.

Dagens ORD

Så klart, om du tycker om dina barn, om du älskar dem från första andetaget, då börjar du själv också om på nytt, i dem, med dem, och så blir världen än en gång ännu lite mer betydelsefull.

Utslagna

Har varit ute heeeela dagen. Bytat fönster och dörrar och imorron blir det att sätta upp panel och måla. Morbror Gert var här och hjälpte oss med grovjobbet och allt gick nästan smärtfritt, vissa saker fick man göra om en eller två gånger innan det blev rätt. Så Dennis, Gert-Åke och Håkan var suvveräna idag. Själv kollade man mest på, plockade undan skräp, spik, isolering, fixade kaffe och fika osv. Så jag har väll kanske gjort en del ändå?!

Imorron kommer mamma och Håkan ner med gräsklipparen och de stannar nog och hjälper till lite också. Blir en lång dag imorron med och vi är redan utslagna. Solen tar hårt den med. På eftermiddagen ska vi hämta hem Lelo och då blir det myskväll!

Känns helt konstigt nu, man har satt igen vissa dörrar och ändrat en hel vägg uppe. Skumt, men snyggt och bra blir det! Det tar ju alltid ett tag att vänja sig!


[ En utslagen Leo en helt annan dag! =) ]

Dagens ORD

Och den som menar blomster att förstå, och aldrig mötte barnaögon blå, men söker dalens djup och bergets topp, han söker inget och kommer inget finna.

BarnfriaDenna helgen är vi barnfria, men inte har vi ledig för det. I morronbitti ska vi nämligen börja den stora renoveringen, byta alla fönster och dörrar på baksidan (eller södersidan om man frågar Gunsan). Morbrorn min kommer vid åtta tiden, som tur är så har vi redan förberett en hel del. Rivit ner all panel, så det är bara att sätta igång direkt! =)

Det är mycket för Leos säkerhet som han ska sova borta, men dels för att vi inte ska behöva springa efter honom och passa upp på honom hela tiden. Vill ju inte att han ska trampa på några spikar eller få glas i huvudet!

Jag har försökt fota lite förebilder, men då vi börjat riva ner och flytta en massa saker så blir det inte helt som det var innan. Men ni kommer iaf förstå på ett ungefär om hur det såg ut. Men det dröjer nog ett bra tag innan ni får se efterbilderna på insidan, vill ju fixa med tapeter osv innan! =) Få iordning det lite mer! =D

Blir nog inte så mycket bloggande denna helgen, men iaf de dagliga dagens ord! Hoppas ni får en bra helg!!

Gurka ♥

Leo bara älskar gurka! =D ♥[ Tidsinställt inlägg ]


Dagens ORD

När katten är borta dansar mössen på bordet.

Nya toppar

Leos natt var väll kanske ok. Han vaknade två gånger, första gången gav Dennis honom lite vatten och så somnade han om, men andra gången gallskrek han så då fick han komma upp till oss. Så det var ändå helt ok! Hade inte Dennis skullat upp tidigt så hade man väll försökt lite mer än vad vi gjorde, men till helgen kanske?!

Vi åkte in till Mathilda och gick lite med henne i stan. Fick köpt Mini derm till Leo och Mathilda beställde tid till att fixa naglarna. Vi hittade några toppar på Gina också, både jag och Mathilda köpte lika..hehe. De två nya topparna här nedanför! =D Färgen på den första blev inte bra på fotot, men det är en riktigt härlig färg. Snyggt som faen när man är sommarbrun! =D


Efter stan följde Mathilda med oss hem, hjälpte Dennis av med några saker från lastbilen och sen snackade vi en massa medans Leo sov. Mathilda gick igenom Leos gaderob, tog bort sånt som inte passade längre. Var rätt skönt att hon gjorde det..hehe..slapp jag! =)

Sen kom Elias också hit, beställde pizza och kollade TV. Nu nattar Dennis Leo och jag ska göra lite nytta. Ska försöka få plats med vardagsrumsmattan i tvättmaskinen...önska mig lycka till! =)

BVC

8/6-2011

Längd: 84 cm
Vikt: 10460 gram
Huvudomfång: 48 cm

Läkarundersökning: MVG =)
Leo fick även vaccination mot: Mässling, Påssjuka och Rödahund

Agillity

Lite i elva i söndags kom mamma och Håkan och hämtade Leo, dock så fick de mig på köpet. Orkade inte sitta inne fast man egentligen bestämt det. I lördags fick man kanske lite för mycket färg, så på söndagen var det tänkt att man skulle fixa lite inne, för att låta skinnet vila. Men vi följde med på loppis och hamnens dag, åt lite glass och gick runt och kollade.

De hade agilliyt uppvisning vid magasinet. Det var så roligt att se, vissa hundar är verkligen skapta för det och de har så roligt! De brukar säga att Pyreneer också kan tycka det är roligt även om de är så stora, men först får man nog uppfostra dem ordentligt. Det hade aldrig gått med Degas, han hade sprungit fram till allt och alla och varit kaxis och jobbig. Nää måste få bättre pli på honom, det mår vi alla bättre av. Nu blir det aktivering för honom, så hans hjärna ska blu utröttad! =)


[ Leo fick en egen knatteglass! =) ]

Dagens ORD

Kärt barn har många namn.

Första gångenMin älskade lilla Leo somnade för första gången i sin egen säng!! =D Han var riktigt övertrött och det tog nästan 1 ½ timme, men han somnade i sin säng. Nu är vi på rätt spår igen. Spåret har kantats rätt mycket, vi har gett med oss osv osv. Men nu så! =) Nu håller vi tummarna för att det forsätter såhär!!

Det är inte första gången han sover i sin säng, men första gången han somnar där. Så nu återstår det att se hur natten blir!

Flyttat

I förberedande för fönsterbyte och renovering i sovrummet har vi nu flyttat in i Leos rum. Det har väll gått rätt bra att natta ändå, men mornarna är nog värst. När Leo vaknar ska han ju leka direkt. Imorse blev jag väckt av att han var ute i hallen och hämtade några saker som han la i sängen hos mig, sen hämtade han leksaker och böcker samtidigt som han försökte väcka mig. Jag var ju halvvaken hela tiden, men han kunde gått hållas lite..hehe. Det slutade med att han blev trött på mig och hämtade tillslut mina kläder. Mammas lilla sötnöt! =)


Dagens ORD

Ju längre en människa får lov att bara barn, ju äldre blir den.

Klass 1 varning: Åska

Vid lunchtid idag fick vi höra om klass 1 varningen de utfärdat för åska nu inom 24 timmar. Det skulle dra in under eftermiddagen.

Då såg kartan ut såhär...Nu några timmar senare har det ändrats en hel del.
Det drog förbi oss obemärkt, och nu ser kartan ut såhär...Det är, för er som inte förstår, det gula som är varningen!

Så snacka om att det kan hända mycket på bara några timmar.
Det är många människor och väldigt många djur som är livrädda för åska. Vi har turen att Degas inte bryr sig, det beror nog på att han växte upp på vår balkong som låg över en väldigt trafikerad gata där en massa lastbilar körde över alla guppen. Leo verkar inte heller bry sig och jag själv tycker det är rätt mysigt! =)


Klädnypor

Att något så vanligt som klädnypor kan vara så roligt det förstår jag inte riktigt. Men oftast så är allt annat än leksaker roligt, iaf om man frågar Leo! =)

Man kan sätta klädnyporna i Leos hår, då blir han inte riktigt glad, ska dra av dem direkt. Men sätter man dem i kepsen eller på flaskan eller tröjan eller ja vad som helst annat så är det jääätte kul.


[ Leo med en klädnypa i håret och en i handen! =) ]

Svårt att få en bra bild när det måste gå fort..hehe.

[ Tidsinställt inlägg ]

Dagens ORD

Ju fler barn, desto fler bekymmer.

Grus Bebis # 2

4/6 10:49 kom äntligen Grus bebis # 2 till världen!! =D


[ Caspian och mamma Vicky myser! ]

Caspian vägde 3350 gram och var 50 cm lång! =D


[ Sååå söt!!! =) ]

Vi hade ju en liten gissnings tävling, där vi skulle gissa datum, vikt och längd.
Där var ingen som vann, men Anna kom närmst på datumet, Natti var närmast på vikten och jag vann på den exakta längden! =D


Sveriges nationaldag 6/6-11Du gamla, du fria

Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord
Du tysta, Du glädjerika sköna!
Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord,
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.

Du tronar på minnen från fornstora dar,
då ärat Ditt namn flög över jorden.
Jag vet att Du är och Du blir vad du var.
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.

Jag städs vill dig tjäna mitt älskade land,
din trohet till döden vill jag svära.
Din rätt, skall jag värna, med håg och med hand,
din fana, högt den bragderika bära.
din fana, högt den bragderika bära.

Med Gud skall jag kämpa, för hem och för härd,
för Sverige, den kära fosterjorden.
Jag byter Dig ej, mot allt i en värld
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden.
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden.


Dagens ORD

Jag älskar barn. Speciellt när de gråter - för då kommer det någon och tar bort dem.

Big Brother 2011

Då var finalen av Big Brother 2011 avslutad!Och för er som kanske inte har så stor koll så vann....Blev helt chockad av att Martin kom trea, men folket röstade fram Simon, en helt klart värdig vinnare! =)


Snart, snart, snart

Tiden har gått sjukt fort och äntligen är den här. Men jag hade nog hellre sett att det fortsatte ett bra tag till! Jag snackar ju självklart om Big Brother finalen.   Ikväll står det som ni kanske vet mellan Martin, Simon och Peter. För mig är alla tre värdiga vinnare men jag har alltid trott att Simon kommer vinna, men nu är jag inte så säker längre. Martin är nog också väldigt populär, så det står nog faktiskt mellan de två!

Vad tror ni? Vem vinner BB 2011?


Målat panel

Igår var det dags igen, men denna gången skulle vi måla all panel och inte olja. Det tog mig och Dennis ungefär sex timmar, under tiden hade vi Mathilda på plats som underhöll Leo. Kan ju säga att det var varmt, tråkigt men man fick en massa färg! =)


[ Typ en fjärdedel av all panel, kanske inte ens det..hehe ]

Tänk er ett en och en halvplans hus, hela baksidan full av panel som ska bytas ut, så mycket panel har vi nu oljat och målat. Det tar tusen gånger längre tid att måla än olja...drygt!!


[ Leo och Mathilda leker med lego! =) ]

Under tiden lekte Mathilda med Leo, de satt på filten och byggde lego, eller lekte i sandlådan! =) Sån tur att man har Mathilda!!!

Dagens ORD

Denna förvandling hos barn - från svischande trollsländor, så att säga, till senfärdiga ytlarver som långsamt flyter medströms - observeras med stolhet hos samhället och missräkning hos Gud....


Dagens ORD

Barndomen är furnuftets sömn.

Just det

Just det, har helt glömt bort att berätta om vårt andra barn som kom för ett halvår sen! ;) Förstår inte hur jag har kunnat glömma att berätta en så stor nyhet?!


[ Dennis och lilla Adam! ]

Dagens ORD

Barn vänder sig alltid mot ljuset.

Oljat panelI förmiddags kom mamma och Håkan och hämtade Leo. De skulle gå och kolla på fåren, så jag och Dennis började såga till panel och sedan olja den. Vi började vid halv elva och var klara vid fyra, visst vi hade några pauser där emellan men har ändå jobbat hela dagen! Känns skönt nu när har duschat och satt sig ner i soffan. Mathilda kom ut också och hjälpte till med Leo, så det gick lite fortare än vad det hade gjort om man skulle sett efter honom också.

Imorron jobbar både jag och Dennis, men på lördag ska vi måla panelen och när det är gjort så är vi klara. Då väntar vi bara på att det ska bli helg igen så man kan byta fönstrena och panelen på baksidan! =D
Vi ska nog flytta in i Leos rum i helgen också och börja riva ner de gamla tapeterna i sovrummet, på så sätt är det klart för gipsning och slipning när de nya fönstrena är på plats!

Dagens ORD

Vuxenhet: den gradvisa upptäckten av vad som inte tillhör en.

HLR

Idag har jag och Caroline varit på kontoret i Ystad och fått en HLR (Hjärt Lungräddning) utbildning! =D Där var en kille som heter Ricky som jobbar som ambulanssköterska, och är utbildad HLR instruktör. Han gav oss en första hjälpen utbildning och sen fick vi praktiskt testa HLR på en docka. Det var inte lätt kan jag säga att blåsa in luft i den, och det är säkert inte lättare på en riktig människa. Så sjukt när man ska göra kompressionerna, man ska trycka så hårt att bröstkorgen ska åka in 3-4 cm för att det ska vara korrekt. Sjukt ändå sicken kraft man behöver! 

Det var riktigt intresant och verkligen något man behöver kunna, man vet ju aldrig när man behöver användning av det! Det borde ingå en sån kurs på gymnasiet iaf!

Efter kursen skulle Caroline ha utvecklingssamtal så jag satte mig vid en dator och började boka. Rätt som det var så hör jag att någon skriker ring på ambulans!! Amen va fan är detta, har de hyrt in en kille som ska rammla ihop utanför kontoret så man får använda sina nya kunskaper?! Dock så visade det sig att det inte var någon "övning" där var faktiskt en kille som rammlat ihop. Jolanta var först på plats och fick "äran" att hjälpa, lägga i framstupa sidoläge, fria luftvägar osv. Så jäkla sjukt att det skulle hända något sådant när man precis fått en utbildning om det!


[ Mitt kompetens kort!!! =D ]

Vattenkanna

I lördags var mamma och Håkan ute och cyklade. De var inne om köksshoppen här i Smyge och hittade denna söta vattenkannan och dessa trädgårdshandskarna till Leo. Ser ni? Där är med grodor på! =D


Dagens ORD

Ärftlighet varar längst.

RSS 2.0