Dagens ORD

Man måste ha bättre grunder för att skaffa barn än att man inte vet hur man undviker att få barn.

Vecka 9

Din bebis är nu stor som en genomsnittlig grön oliv. Ländgen huvud till stjärt är nu 22-30 mm och väger c:a 3 gram. Din kropp avslöjar utåt ännu inte att du är gravid, men din läkare skulle vid en undersökning kunna känna att din livmoder är förstorad. Hormonet hCG är på sin högsta nivå och du har förmodligen märkt av någon eller några av följande förändringar; din hud kan bli mjukare, du kanske får finnar, ditt hår kan ha blivit fetare eller torrare och du kan också märka av ökade flytningar från underlivet (dessa är vanligvis inte något att oroa sig för).

Bebisen

Trots att din bebis är mycket liten så börjar den alltemer att likna en människa. Ryggen rätas ut och svansen krymper. Huvudet är fortfarande oproportionerlig stort i förhållande till resten av kroppen.

Foster i vecka 9

Bebisens ögon är redan väl utvecklade och täcks av ett skyddande membran, och ögonlock som öppnas och stängs är fortfarande några veckor avlägsna.

Vid den här tiden börjar också bebisen att göra små rörelser för att träna sina muskler. De är ännu för små för att du ska kunna känna dem men om du gör ett ultraljud så kan du förmodligen se dem. Armar och händer utvecklas snabbare än ben och fötter på det här stadiet.

Det är fortfarande inte möjligt att se skillnad på pojkar och flickor eftersom de externa delarna av könsorganden ser mycket lika ut. I vecka 9 kan man tydlig se fingrarna.

Du

Ditt cirkulationssytem ändras under graviditeten och ditt blod ökar i volym med hela 50%. Volymökningen är viktig för att kunna tillgodose fostrets behov. Volymen kommer att börja öka redan under första trimestern och ökningen fortsätter under hela graviditeten. Denna utspädning av de röda blodkropparna kan leda till anemi och att du känner dig trött och orkeslös, något man kan åtgärda genom att se till att äta järntillskott.

Det är förmodligen snart dags för inskrivning på MVC.

Dagens ORD

Det hade varit mycket lättare att bli vuxen, ifall inte våra föräldrar hade begått så många fel som de nu vill skona oss från.

Semester! =D

NU har jag äntligen gått på seeemeesteeerrrr!!!! =D =D =D
Är nu ledig i fyra härliga veckor!


Dagens ORD

Varje gång jag ser dig slår mitt hjärta dubbla slag ♥

Dagens ORD

Man slutar vara barn, när det går upp för en att det inte blir bättre av att man berättar om sina bekymmer.

Dagens ORD

Vi har inte fått barn för att andra ska passa dem.

Sångbok

Någon vecka innan Leo gick på sommarlov fick vi hem hans sångbok och lite tavlor som han gjort! =) Min lilla pojke är redan sååå duktig! =D

Man känner faktiskt igen de flesta låtarna de sjunger, där är bara någon enstaka som man inte kan. Jag tycker det är så bra av dem på dagis att de låter barnen göra en massa såna här roliga saker. Det är så kul varje gång man kommer och hämtar, man kollar i hans skåp om där är något nytt mästerverk..hihi


Ett stort + också är de fotar rätt mycket som de senare för över i vart barns mapp på datorn. När Leo slutar dagis och ska börja skolan får man med sig en hel CD full med bilder! =) Roligt att se hur han är där när man själv inte är med!

Misstag

Norska polisen gjorde ett misstag – de lät världen se Anders Behring Breiviks leende ansikte efter terrordåden.
Det ökar risken för ”copycats”, enligt terrorexperten Magnus Ranstorp.
– Bilden stärker hans image som oövervinnelig. Individer med samma psykologiska profil kan inspireras, säger han.


Dagens ORD

När man ska döpas, får man lite vatten på huvudet, så man snabbare får hår! (Anders, 6 år)

Koja

När Leo är med Elias är det nästa bara hyss hela tiden. De hittar på en massa skojigheter, denna gången var det att bygga en stor koja under bordet! =)


De har inrett den med madrasser, filtar och kuddar så de kan ligga där inne och mysa! =D
Men det är inte alla som har tillträde till kojan, man måste ha en inbjudan först..hehe.

Idag när vi var där borta så hade de av någon anledning rivit kojan och Leo skulle tvunget göra om den. Han tyckte det var så mysigt i kojan och riktigt roligt hade han! Vi tog in filtar och kuddar och så fick det vara så sålänge. Får väll bygga upp den ordentligt en annan dag?! ;)

Förra veckan var jag vääääldigt dålig på att uppdatera, och denna veckan kommer vara likadan. Sista jobbeveckan innan semestern och jag har fått några extra timmar så jag är knappt ledig nått. Men snart är det semester!!! =D

BRA Norge!Norge har klarat av denna krisen gallant!
Statsministern Jens Stoltenberg borde få Nobles freds pris! Han har blivit en riktig landsfader som stöttat och sörjt med sitt land.Att Norge inte är hämndlystna utan vill "förlåta" för att gå vidare, för att bygga upp sitt land igen, det är så man ska tackla detta!


Mina presenter

Förra söndagen fyllde jag år och med tanke på min urusla uppdatering förra veckan så har jag inte visat upp mina presenter än ;)

Jag fick förutom en massa kärlek och god mat även denna lykta här nedanför. Jag fick tom två stycken då den andra ska sitta på garaget sen när vi gjort om det! =D


Jag fick dessa underbart snygga fasadsiffror. Det var dessa och lyktorna jag beställde själv, så att det skulle bli rätt..hehe
Somliga säger att de är överdrivet stora osv osv. Men hallå, det är ju bara så snyggt och coolt, och ingen har likadana, vilket är det bästa med dem!! ;D
Jag fick detta settet av min syrra och hennes kille, nu ska jag fundera ut ett tema innan jag sätter igång och pysslar. Jag älskar att pyssla men jag suger rätt bra just nu på inspirationssidan.
Fick även ett par mjukisbyxor av min moster då hon inte gillar när jag går runt med mina som har fullt med färg på sig..hihi! =)

Dennis och jag kom överrens om att vi inte skulle köpa något till varandra på hela detta året, de pengarna ska vi använda till vår nya sängram istället! =D

Dagens ORD

När man hittar en käraste går man på bio och får barn. (Sandra 7 år)

Torky hållare

För ett bra tag sen fick jag hem en sån här Torky hållare gratis. De (Torky) ville väll ha lite mer reklam så de gav bort jätte många hållare i olika färger, mönster, former osv. Jag var ju då en av dem som fick hem en i lådan! =DJag vet dock inte om de har kvar erbjudandet eller inte, men man kan ju alltid gå in och testa HÄR !

Caspian

I helgen har Vicky och Christian varit nere i hålan och hälsat på med sin lilla Caspian! =D
Jag träffade dem en snabbis på fredagen efter jobb, fick snusat lite på bebisen och Leo blev liiite avundsjuk. Han var så duktig och gjorde inget men han skulle vara nära en hela tiden! =) Men jag var den första av tjejerna som fick sett och myst med lille Caspian!! =)

På lördagskvällen så hämtade jag upp Anna och så begav vi oss hem till Vickys morföräldrar där de bodde. Snackade, mös och umgicks en massa, och får inte glömma den goda fikan! ;)


[ Jag och lille Caspian! =D ][ Caspian och pappa Christian! =) ]

Det var tänkt att vi skulle ses idag också, men det blev ändrade planer. Vi skulle passa på och så när de var här nere, men de behövde ju umgås med sina morföräldrar också. Meeen vi ska ju upp till Göteborg om bara någon vecka så då träffas vi igen, och då får de andra träffa Leo också! =D

Dagens ORD

När man är kär är det som någon stod och killade en på magen hela tiden. (Jesca 8 år)

Fler tänder!

För någon dag sen upptäckte vi att Leo fått alla sina hörntänder också! =) Några av dem är fortfarande små piggar som precis kommit upp. Men nu har Leo 16 tänder! =D

  

 


GärningsmannenAnders Behring Breivik

Terrorist, mördare, svikare, hämnare. Ja vad man nu ska kalla honom?!
Född 13 februari 1979 i Oslo.

Han sitter just nu häktad på Ila fängsle utanför Oslo.

Han studerade vid Oslos handelsgymnasium
och har därefter startat och drivit flera företag. Han bodde hos sin mamma i västra Oslo för att kunna finansiera det hela.
Ca tre månader innan attentatet flyttade han till en avlägsen gård utanför Åsta för att förbereda.

I sitt 1518 sidor långa manifest ( 2083 A European Declaration Of Independence ), som han har skrivit själv och samlat ihop från kända martyrer som Karl Marx, skriver han utförliga loggar, recep på olika bomber/sprängladdningar, en biografi, information och mycket mer.

Han hade licenser för tre olika skjutvapen, en pristol av märket glock, ett halvautomatiskt gevär av märket ruger, samt ett hagelgevär.

Anders var engagerad i Fremkrittpartiet och dess ungdomsförbund FPU från 1997-2007, som ordförande för lokalavdelningen Oslo Vest 2002 och som styrelsemedlem i samma avdelning 2002-2004.
Han var även medlem i Frimurarlogen, en Johannesloge i Oslo.

Anders har beskrivit som en tystlåten väluppostrad och lite tillbakadragen pojke.
Hans ursäkter för att slippa träffa släkt/vänner/personer över lag under sina förberedelser var att han spelade World of warcraft.

Polisförhören går bra, han är lugn och medgörlig, han pratar, berättaroch förklarar.
Men han anser inte att han bär straffrättligt ansvar för gärningarna.  "Han var tvungen att göra det"
Han tror sig vara en soldat i början på ett 60 år långt krig. Att detta var det som sätter igång allt.

Just det återstår väll att se?!


Vecka 8

I slutet av den andra månaden är din bebis ungefär lika stor som en böna, eller 16-22 mm. Om det är din första graviditet så märks det förmodligen inga förändringar ännu, men om det inte är din första så kanske du märker att kläderna sitter lite tightare än vad dom brukar.

Vid en undersökning skulle man notera att din livmoder som tidigare var stor som din knytnäve nu har vuxit till en grapefrukts storlek!

Bebisen

Bebisen fortsätter att utvecklas i rasande hastighet. Hudveck som ska bilda ögonlock och små örongroddar anläggs. Fostrets ögon sitter fortfarande brett isär men kommer att flytta sig till framsidan av ansiktet så småningom. Nästippen är redan bildad. Med ultraljud kan man se att hjärtklaffarna är utvecklade och luftrör från strupe till lungor är på plats i den nu allt längre överkroppen som samtidigt rätas ut.

För bara ett par veckor sedan var din bebis armar bara små stumpar, men nu har den redan armbågar samtidigt som armar och ben växer allt längre. Antydan till fingar och tår kan också urskiljas.

Du

Ett av symptomen som du kanske känner vid den här tiden är kramper och smärta i nedre delen av buken eller sidan. Detta beror sannolikt på att din livmoder växer. Var dock inte orolig om du inte känner av detta, eftersom det varierar från kvinna till kvinna. Om värkarna och kramperna åtföljs av blödningar bör du söka läkarvård omedelbart.

Många gravida kvinnor upplever också smärta som börjar i sätesmuskulaturen och strålar ned i benen. Detta kan vara mycket smärtsamt och beror på att några nerver kommer i kläm och den bästa åtgärden är att försöka ligga ned på andra sidan för att lätta på trycket på nerverna.

Fostret skyddas av en vätskefylld bubbla som utgörs av fosterhinnan och fostervatten. Innuti denna simmar bebisen tryggt och bekvämt. På bilden kan man se de växande fingrarna medan tårna dröjer några dagar ytterligare.

Navelsträngen innehåller 3 blodkärl som är ditt intimaste band med bebisen och sköter dess försörjning av syre och näring, samt tar hand om dess avfall. Vid forlossningen är navelsträngen oftast mellan 70 och 140 cm lång.


Go' kväll

Go' kväll allesammans! Har jobbat hela dagen och efter det var det att hämta upp Leo snabbt innan vi skulle möta Vicky och lille Caspian en stund! =)
Leo sov hos Mathilda inatt då Dennis skulle slipa en massa i vardagsrummet och sen för att Mathilda ville ha honom. Han hade det lika bra som vanligt! =)

Träffade Vicky en snabbis och gosade lite med Caspian, Leo blev lite svartsjuk, men han var duktig och gjorde inget dumt, han hängde lite på mig och la huvudet på min axel och bara kollade. Jätte duktig!
Fick höra lite om förlossningen, hur det har varit nu efteråt osv osv. En snabb träff blev det innan vi körde hem och fick oss lite mat i magen.

Nu sover Leo och jag halvkollar på Smallville lite innan sängen kallar på mig också. Fem dagar kvar på jobb, sen är det semester!!! =D


[ Leo och Anna på hennes födelsedag! =) ]

Terrorn i Norge

Idag fredagen 22 Juli ca 15:45 exploderade en bomb på Hoyblokka precis utanför regeringsbyggnaden i Oslo, Norge. Först trodde de att det var en gasexplosion men det visade sig senare att det var en väldigt planerad bilbomb som small.
I regeringsbyggnaden hade bla statsministern sitt kontor.
8 personer kom till att omkomma, det kunde varit betydligt fler om det inte varit så sent en fredagseftermiddag.
Och om gödselbomben som var på 950 kilo inte stått ovanför en underjordisk tunnel som tog det mesta av kraften.

Hela regeringsbyggnaden totalförstördes och går antagligen inte att rädda.
Personer fick klättra ut ur byggnaden, människorna på gatan sprang för sina liv. Och det var inte slutet på denna hemska, tragiska dag...Ca 16:40 tog sig en blond man i polisuniform vid namn Anders Behring Breivik dig ut på ön Utöja.
På båten dit förklarar han att han ska vara på ön efter vad som just hänt i Oslo.
Några personer fattar misstankar mot denna polisman och går direkt till öns vakt när de kommer fram...mardrömmen har bara börjat...

Anders Behring Breivik får hjälp av båten med sin tunga låda, (proppfylld med ammuntion). Han hinner knappt mer än av båten förräns han börjar massakern.
Först på tur var de som fattat misstankar om honom och vakten så att han inte kan larma. Pojken som körde båten ser vad som händer men lyckas ta sig därifrån, han försöker ringa polisen utan att komma fram, det tutade bara upptaget hela tiden.

Gärningsmannen går vidare mot receptionen, matsalen, tältplatsen samtidigt som han skjuter alla han ser. Han skjuter igenom tälten, in i byggnaderna, ner i vattnent, allt för att inte missa någon. Han går avsiktligt förbi de yngsta barnen, med insikten att de inte är tillräckligt hjärntvättade!

Då han var klädd i polisuniform ropar han att han är där för att hjälpa dem, och om de tror honom och kommer fram skjuter han dem direkt. Efter x antal skitt och ca 1½ timme senare har äntligen insatsstykan kommit på plats. De trodde han hade sprängämnen på sig och var sekunder ifrån att skjuta ner honom. De hann precis se att så inte var falletoch skrek istället att han skulle släppa sina vapnen.

Vid den tidpunkten hade han bytat kläder och tyckte han var "färdig" , han la lugnt ner sina vapnen, gick några steg fram och la sig sen själv ner på marken. Själva gripandet tog mindre än två minuter.
HAN hölls kvar på ön i flera timmar, redan där var han villig att prata, ville förklara varför osv...Idag tog han livet av 77 personer varav 69 st på Utöja, det yngsta offret var född 1997.
Detta hade också kunnat bli betydligt värre, när han greps trodde de han gav upp så lätt för att ammunitonen var slut, men det visade sig senare att han hade riktigt mycket ammuniton kvar. Kulorna var av sorten dum dum ( en halvmantlad kula som exploderar i kroppen ). Där var även över 540 personer på ön vid tillfället.

När jag skriver detta känns det nästan som hämtat från en film eller bok. Man kan knappt förstå, man ser bilderna men det går inte riktigt in.
Jag vill skriva om detta så att man själv kan gå tillbaka och läsa, men mycket för att Leo ska veta.

Vem vet om Anders nu "har rätt" kanske det är fullt krig om några få år?!

Dagens ORD

Livet förändras. När du vaknar på morgonen kan du välja mellan att göra som du gjorde igår eller så kan du testa nått nytt..!

Översvämningar

Idag hade de lovat att där skulle komma så mycket som nästan sex cm regn, men jag tror dock det har kommit mycket mer än så. Var inne i stan och lämnade av Leo hos Mathilda och där var riktiga översvämningar på de flesta vägar, man fick ta några omvägar för att komma fram.

Det ska regna imorron och på lördag också så det kommer säkert bli mycket värre snart!
När jag skulle hämta ut ett paket innan så skulle jag svänga höger, man kan i princip alltid bara köra rätt ut, men idag så kände jag något på mig så jag stannade. Och tur var det för där kom en akutbil i full fart. Körde förbi den sen när den stannat och såg inte så mycket mer än några bilar som stannat. När jag sen körde förbi den igen på vägen tillbaka så hade även en brandbil och två ambulanser kommit. Vad jag kunde se så stod alla vid en bil som antagligen brunnit eller något liknande för de stod hukade över huven. Skumt, undrar om det står något om det i tidningen imorron.


[ Det är kanske inte riktigt så här farligt..hehe ]

Nu blir det lite film innan sängen, jobbar hela dagen imorron så till helgen får ni se mina fina presenter och så får ni lite mer uppdateringar om de senaste dagarna! =)

Äntligen!!

I eftermiddag/kväll har elektrikern varit här, det är Dennis kompis Ola som fixar lite till oss. Vi gjorde ju om hela köket direkt när vi flyttade in pga all fukt. När köket väl var uppbyggt igen så skulle vi ha ett eluttag i ön och spottar under skåpen, meeeen, det var lite mer än ett år sen det blev klart och inte förräns idag som lamporna och uttagen äntligen blev inkopplade! =D

Ola gjorde även en hel del annat till oss, men där var så mycket så han gjorde bara nedervåningen, nästa gång blir det där uppe! =) Det han hann med idag var då lamporna och uttagen i köket, han kopplade bort vissa kablar som ändå inte används, han drog nya kablar och flyttade några kablar till elementet i vardagsrummet ( där fann förr två stycken men med den nya dörren får där bara plats ett ). Han bytade även ut ett uttag i sovrummet då Dennis knäckt det gammla. =) 


[ Väldigt gammal bild på en sommrig pojke! =) ]

Det känns riktigt riktigt skönt att det är klart såhär långt nu! Det är inte alls mycket kvar där uppe, två element som ska flyttas, ett uttag som ska kopplas om, annars är det bara nya knappar så man får de som är mycket snyggar än de små gammla! ;)

Dagens ORD

Som leendet bytes
i skälvande tår
så växlar våra liv
några jordiska år.
Ibland lekte tanken
...i solljuset fri,
ibland kommer nattsvarta
skuggor förbi.
Då slutar en saga
då somnar en vind,
och allt blir så stilla
som tårar mot kind.


Dagens ORD

Love is not a fight but it's something worth fighting for..♥

Dagens ORD

Det finns ingen på denna jord, som satt sånna spår i mitt liv som du..!

Födelsedagen

Igår fyllde jag år och då hade man inte tid att sitta vid datorn. Även om vi inte gjorde så mycket så..hehe.
Jag målade lite i sovrummet så att vi kunde flytta in där idag! =) Var en snabb runda på loppisen på boulebanan men där var ingenting. Sen mös jag med Leo hela dagen och slappade med honom och vilade med honom osv osv.
Vi grillade hos mamma och åt tårta innan vi avslutade kvällen i soffan framför en sjukt bra film. (Kommer mer om den sen! =) )
Fick några saker också som jag ska visa er senare också! =)Underbar dag men med tråkigt väder, men vad gör det när man kan umgås med sin älskade fina familj inne?!

Dagens ORD

Det är lätt att sluta tro på kärleken, att sluta lita på att den finns där ute.
Men någonstans djupt i oss... kan vi aldrig sluta hoppas ändå

Dagens ORD

Män är hjärndöda, så man måste kanske pröva mer än en gång för att hitta en som är levande. (Emma 10 år)

Klippt klartÄntligen efter många om och men, någon vecka för sent, så har jag äntligen fått klippt klart häcken!! =D Det tog sin tid då det var tråkigt väder när man väl var ledig och där var någon som kunde kolla Leo.

Men nu är det klart och jag kan slå mig ner i soffan med gott samvete. Fast jag ska måla en vägg i sovrummet sen också så vi kan flytta in där igen imorron! =) Fast först lite vila! ;)

Vecka 7

Babyn

Under vecka 7 växer din bebis med en otrolig hastighet. I början av veckan är bebisen 7-8 mm och i slutet har den nästan fördubblats i storlek och ökat till 9-15 mm! Fostret väger ungefär 1 gram.

Din bebis armar och ben är längre nu och har bildat leder. Händer och fötter kommer att bildas, och fingar och tår har redan börjat anläggas. Hjärtat är oproportionerligt stort och ser ut att sitta delvis utanför bebisens kropp, och har nu bildat en höger och en vänsterkammare. Hjärnan fortsätter att växa och luftrörskanalerna till lungorna är synliga. Ögonen börjar utveckla pigment, näsan mognar och början till ett ansikte kan urskiljas. Blindtarmen och mjälten är redan på plats tillsammans med de första anlagen till magsäcken.

Du

De flesta kvinnor vet i det här stadiet att de är gravida. Även om din kropp inte har förändrats så mycket ännu så kan du vara säker på att det kommer. Du kan ha gått upp något kilo i vikt, men det är inte ovanligt att förbli på samma vikt eller till och med gå ned något. Internt så tjocknar slemhinnorna i livmoderhalsen och en slempropp bildas som skyddar fostret mot omvärlden under graviditeten. Denna kommer att lösas upp och försvinna när det senare är dags för förlossning.

Även gravida kvinnor blir sjuka ibland, men det är viktigt att du inte tar någon medicin utan att konsultera din läkare först. Vissa läkemedel kan påverka fostrets utveckling negativt, eller rent av vara livshotande. Ta god hand om dig genom att äta näringsriktig mat, dricka mycket vatten, motionera lätt och se till att du vilar mycket.


Dagens ORD

Jag ska inte till himmlen, när jag dör. Jag blir bara hemma!

Äckliga fredagar

Jag säger bara: JAG HATAR FREDAGAR!!!! Lång äcklig dag på jobb var fredag med en jäkla massa att göra. Man borde ju tycka att det är kul, att tiden går fort när där är mycket att göra, men icke! Tiden bara sniglar sig fram!
Man blir så trött i huvudet av alla mailen/bokningarna och man kollar bara på klockan hela tiden.

Nää för ville man ha fredag för sen var det helg, och visst är det så nu också men jag hade hellre hoppat över alla fredagarna och börjat helgen direkt!


[ Leo på Annas kalas! =) ]

Ska natta Leo nu innan jag bäddar ner mig i soffan framför Smalville!! =D

Dagens ORD

Jag kunde gott tänka mig att byta ut min lillebror mot en hel hög brevpapper. (Nadja 7 år)

Elias kalas

Igår fyllde Elias år och bjöd över några släktingar på lite kalas. Åt god mat och snackade en massa. Det blev inte så sent för alla hade inte semester eller var lediga dagen efter.

Elias fick presentkort på spelbutiken av oss, han skulle fått ett på bion också men de öppnade så sent och så var där sjukt mycket folk. Alla ville ju se på Harry Potter..hehe =)Idag har Dennis målat i sovrummet, i helgen borde vi kunna flytta in där igen! =) Jag har hängt undan lite tvätt, underhållt Leo och slappat!
Nu sitter jag och kollar lite gammla bilder på Leo, min älskade sötnöt! =D

GrillkvällEfter en trevlig grillkväll förra veckan med gott sällskap grillade vi marschmallows! =)


Dagens ORD

I paradiset använder de någon sorts gröna tofsar istället för underbyxor. (Therese 7 år)

Klätterapa"Pappa klättrade upp på stegen så då får jag också göra det!"
Så tänker säkerligen Leo, det är härmistid!
Allt som vi gör ska Leo också göra...inte bra alltid!


GRATTIS!!Grattis Elias på 17 års dagen!!
Ha en underbar dag så ses vi ikväll! =)


Dagens ORD

Lyckan är som en parfym. Man kan inte hälla den på andra utan att ett par droppar faller på en själv..!

OnOffVill bara "varna/tipsa" er! OnOff har gått i konkurs och ska lägga ner alla sina butiker.
Har du presentkort så använd dem NU! Snart är det försent!


Sing It Out LoudThe Golden Ages - Sing It Out Loud


Dagens ORD

Om man vill behålla sin man ska man ha på sig en massa sexiga underkläder; särskilt röda underkläder, kanske med lite diamanter på. (Bianca 8 år)

Helgen

Åh denna helgen har varit väldigt lugn även om vi fått en hel del gjort också. I lördags gjorde vi nog faktiskt inte någon nytta, men vi var bortbjudna på kvällen.

Var hos Ola och Johanna och grillade och hade det jätte mysigt, fick en rundtur på deras hus. Markvåningen var jätte mysig, det är bara där de hunnit renovera, Johanna har liknande min smak så det var kul att se! =) Ovanvåningen och källaren har de inte kommit till än, där är väldigt mycket att göra och jag hade nog aldrig köpt huset själv. Vi har mycket att göra i vårt hus också men de har nog ännu mer!


[ Johannas tur på yatzyt! =) ]

Vi åt gott och spelade trädgårdsyatzy, där jag hade en sån jääkla tur och vann överlägset. Jag fick hela två yatzys och bonus där uppe osv. De flesta fick iof bonus där uppe men ändå..hihi. Leo var så duktig och hjälpte alla samla ihop tärningarna, ibland kastade han iväg dem också så man fick hålla reda på vad man samlade på..hehe.
Sen satt vi och snackade hela kvällen, Dennis somnade till några gånger men inte Leo. Leo skulle ju självklart inte missa något men han var så duktig hela kvällen, inget gnäll och han var så hjälpsam! =D


[ Pojkarna väntar på sin tur! ;) ]

Igår så fick vi tvättat en massa maskiner tvätt, hängt tvätt och lagt undan tvätt. Dennis fixade lite i sovrummet och det kommer nog blir rätt bra! =) Var på återvinningen och så kollade vi en massa tv, hade ingen ork alls för att gå ut eller göra någon mer nytta.
Idag började Dennis sin semester, sovrummet ska bli klart, vardagsrummet också innan min semester börjar! När min semester börjar ska det vara klart så vi kan göra en massa roligheter då istället och självklart bara ta det lugnt!


BILDER KOMMER!

Water For ElephantsWater For Elephants är en sjukt bra film som ni bara MÅSTE se!! Det är nog årets bästa film!
Den handlar om en polack som förlorar sina föräldrar och som av en slump hamnar på cirkusens tåg. Han börjar jobbar där och är tillslut tränare för showens bästa akt! =) Där händer ju självklart en hel del andra saker som gör filmen så bra, hade nog varit rätt tråkigt annars..hehe.
Man kunde inte sluta se, ville bara ha mer!

Dagens ORD

Det finns ingen bra ålder att gifta sig; man är en idiot om man gifter sig!

Take My HandAly Michalka - Take My Hand


Dagens ORD

Det är lätt att uppfostra sina barn. Man ska bara låtsas att de inte är ens egna. Alla vet ju hur grannens ungar borde uppfostras.

Leker lite

Leo fick lov att leka lite i pappas lastbil efter vi tömt den på fönster och dörrar. Och som vanligt med tungan ute! ;) Min lilla knäppa pajas! ♥Han har fått det efter min mormor. Hon hade också alltid tungan ute och nu har jag märkt att det inte hoppar över en generation eller två, jag gjorde det när jag var liten (säkert nu också utan att man tänker på det) min morbror gjorde det när han koncentrerade sig när han bytade fönsterna. Har tyckte mig se att mamma och Mathilda gör det ibland också..hehe..! =)

Vecka 6

I den sjätte veckan är din bebis 6-9 mm stor från huvud till rumpa. Det kan hända att du gått upp något eller några kilon, men om du har mått illa och tappat matlusten kan det lika väl hända att du behållit din ursprungliga vikt eller rentav gått ner!

Du har nu varit gravid en hel månad och du har vid det här laget troligen märkt att din kropp börjat förändras och att dina kläder känns lite tightare än vanligt. Så här tidigt är symptomen vanligen inte så uttalade, men en del kvinnor får halsbränna, andfåddhet och illamående.

Om en läkare undersöker skulle han/hon kunna känna att din livmoder är förstorad och det är oftast möjligt att se embryots hjärtslag vid en ultraljudsundersökning.

Från vecka 6-10 är embryot som känsligast för skadlig inverkan från omgivningen. Det är nu alla viktiga organ och system anläggs och växer till, så som hjärna, nervsystem och ögon. Det är därför extra viktigt att under denna perioden inte utsätta sitt växande barn för några riskfaktorer, så som alkohol och rökning, samt att se till att det får alla näringsämnen som det behöver, som t.ex. folsyra.

Milstolpar: Fostrets hjärta börjar slå! Ansiktsdrag, som mun och tunga, kan urskiljas. Ögonen har näthinna och lins. Matsmältningssystemet börjar bildas med de första cellerna i magen och tarmarna. På huvudet finns små inbuktningar där ögon och öron kommer att bildas. Käkarna börjar också att utvecklas.


Dagens ORD

Människan är det enda djur på jorden, som tillåter sina barn att vända tillbaka hem.

Tröttis

Det märktes att Leo inte sov någon middag igår, han somnade väldigt fort och sov hela natten, var tvungen till att väcka honom imorse när vi skulle iväg. Han hann nog inte vila upp sig helt för han var rätt trött hela eftermiddagen och kvällen så han somnade rätt fort ikväll också. Imorron tänkte jag sova middag med honom för sen är vi bortbjudna på kvällen! =D

Min mage har varit jätte orolig hela dagen, på gränsen så att man mår lite illa. Så jag behöver nog också sova lite! ;) Annars har det varit en vanlig dag på jobbet, snacka om att man är trött på det! Snart semester!! =D


PlåsterLeo fick ett jätte fint plåster på BVC sist. Det täcker hans vaccinhål..hehe. Första sprutan han får i armen och han gillade det inte! Men hela tiden hos BVC var i princip skräck för honom, han vägrade ligga still när de skulle ta längden och skulle han inte sitta still när de skulle kolla honom i öronen och känna på honom osv. Inte en av de bästa gångerna om man säger så. Men denna gången fick han med sig en liten leksak hem! =)

Dagens ORD

Barndomens land. Tidens mjölktand. Världen är ny för ditt öga. Människor är två tre meter höga, så de får böja sig ned till dig.

Snabb NattningDå Leo tog så lång sovmorron idag så ville han inte sova middag på sin vanliga tid, så det blev ingen vila idag. Vid kvart i sju fick han sin välling och sen fick han hoppa ner i sängen, han orkade knappt hålla ögonen öppna när vi cyklade hem. Trött pojke, han somnade på mindre än fem minuter! =D Snabbaste nattningen ever, förutom de gångerna han somnade hos en! ;) Så jäkla skönt! Men vad ska man nu göra hela kvällen?! Hehe, ah det blir lite dator och sen soffan! =)

FiskareLeo tar efter mammas morfar Lennart och morbror Anders och går ut och fiskar lite! ;) Dock så inte med båten!

Mathilda har varit här en stund nu och Leo har inte sovit middag än, inte lönt nu heller så istället ska jag försöka hålla honom vaken och pigg i någon timme till! =)

Leo tog sovmorron idag, han vaknade vid sjutiden och kastade ner alla kuddar och täcken på golvet innan han väckte mig vid åtta. Försökte ignorera honom och till slut så la han sig ner igen och somnade om, men det kunde ju självklart inte jag. Så Leo vaknade igen vid halv tio pigg och utvilad och som den gladaste pojken ever!! =D


Dagens ORD

Här i huset slår vi aldrig barnen - utom i självförsvar.

Mustach♥ Leo i sin jättefina choklad mustach! =D ♥


Dagens ORD

We were given: Two hands to hold. Two legs to walk. Two eyes to see. Two ears to listen. But why only one heart? Because the other was given to someone else. For us to find."

Vattenmonster

Leo hade en period för ett litet tag sen, han vägrade bada, bara skrek och skrek så fort man tog i honom i badkaret eller baljan. Ingenting funkade förräns jag började duscha med honom igen.
Men den perioden är över nu, nu är han ett riktigt vattenmonster! =)Leo har alltid hatat att få vatten på huvudet, men nu skulle han själv använda duschen och blöta ner håret. Dock så när han fick det i ögonen var han tvungen att ta bort det snabbt..hihi.
Han har heller aldrig riktigt gillat att ligga på rygg, men nu skulle han bara ligga på rygg hela tiden och sprattla med benen så han stänkte ner allt och alla. Busungen har gjort en helvändning när det gäller badandet.
Har fortfarande inget badkar hemma så vi får gå bort till mamma när han ska bada så han kan leka ordentligt!
Här har han kommit på att han kan sprattla med benen även när han ligger på mage.
Han sitter på knä och sen kastar sig fram och det ser ut som om han försöker göra simtag med både armar och ben..hehe. Så jäkla sött!

♥ Mammas vattenmonster!! =D ♥

Dagens ORD

Små barn lever i ett evigt mirakel, allt är ett under för dem. Det är därför deras ögon är så fyllda av poesi. Även om de är tillsammans med oss, befinner de sig i en annan värld. Det okända, det gudomliga omger dem.

Slipare

Leo vet hur det ska gå till, han ska hjälpa till med allt och oftast gör han precis som han ska, man får visa honom lite men sen blir han sur om han inte får fortsätta..hehe.! =)
Här hjälper han mig att slipa väggen! ;) Och han tycker det är sååå kul, han älskar att hjälpa till, städa och plocka undan osv, mammas älskade underbara unge!!!!! ♥ ♥


Kulhuset

I lördags mötte vi upp Mathilda, Sandra, David och Adam för att gå på kulhuset. Och jag kan säga det, det är sjuuuukt kul!! =D Man blir sååå jäkla svettig, särskillt om man måste bära upp barnen också för vissa trappor! Leo, och de andra också, hade jätte kul, Leo hittade en rustchkana som han bara skulle åka heeela tiden och det var såklart den som var jobbigast att klättra upp på! Men såå kul vi hade!!


[ Leo var lite liten för att cykla, men försöka skulle han ;) ]


[ Leo och Adam i bollhavet! =) ][ David busunge ]
Efter någon timmes lek var man ju tvungen till att fika lite, få lite mat i magen! På bilden här uppe är det Mathilda, David och Sandra, bilden nere är på älskade Leo! =D
Efter fikan fick man lite mer energi till att fortsätta leka. Adam sov lite i vagnen men de andra skulle minsann inte sova. Vi åkte nog att rutschkanor minst en gång, David och Leo "cyklade" lite och lekte i bollhavet. De var lite för små för att testa trampolinen, men det tar vi nästa gång! =)
Vi hade en jätte bra dag och vädret var perfekt för en innedag, det märktes då där var mycket folk, men vi kunde leka ändå!! =) Nästa gång ska jag dra med Dennis, han ska också få testa och leka av sig lite..hehe.

Dagens ORD

De påhittade vänner jag hade som barn övergav mig eftersom deras vänner inte trodde att jag existerade.

Aja bajaDennis lärde Leo något väldigt dumt för någon dag sen. Leo älskar att åka rutchkana och han brukar försöka åka lite på min solstol. Dennis satte dock Leo på motorhuven och lät han åka ner och såklart ville han bara åka igen och igen och igen. Jäkla Dennis!!


Dagens ORD

Människor och delfiner är de enda djur som har sex för nöjes skull.

Påhälsning

När det var sista gången på Leos babysim så jobbade jag ju såklart. Enda lördagen man inte ville jobba på egentligen. Men jag hade sagt ja så det var bara att masa sig dit.

Efter badet kom Dennis och Leo ner och hälsade på mig på jobb. Vi fikade på lite frukt och mös lite, jag hade knappt något att göra så jag hade tid till att umgås lite! =)


[ Gott med äpple! =) ][ Pappa och Leo leker i hamnen! =D ]

Dennis och Leo busade runt lite i hamnen, Leo skulle ju såklart springa iväg hela tiden och när Dennis sprang efter så bara skrattade han hela tiden! =)

Vecka 5

När man blir gravid så räknar de från sista mensens första dag, så tekniskt sett vet man inte att man är gravid förräns i vecka 5. Därför börjar vi där! =)

Bebisen (eller embryot)

Du är nu i din andra graviditetsmånad, och din bebis är 3 veckor gammal. Du har förmodligen nyss fått veta att du är gravid och har massor av frågor och funderingar. Fostret, eller embryot är den här veckan c:a 1.25 mm långt, inte mycket mer än en brödsmula, men det händer redan saker!

Grodden som skall bli hjärta utveckas vid den här tiden, liksom hjärna, ryggrad, muskler och ben. Embryot har distinkta delar som kommer att bli huvud, rygg och mage etc.

Du

Det är viktigt att du tar vitaminer och äter närigsrik mat för att förhindra uppkomst av missbildningar på grund av brist av viktiga ämnen.

Vid den här tiden kan det hända att du börja uppleva illamående, främst på morgonen. Detta beror på förändringar i dina hormoner och allteftersom levern får jobba hårdare och bryta ned restprodukter kan detta leda till illamående, främst på fastande mage. Därför kan det hjälpa att äta och dricka något innan du stiger upp - be din partner om en smörgås eller skorpa och lite juice. Om inte detta hjälper kan du prova något receptfritt läkemedel mot åk- och sjösjuka.


Dagens ORD

Far var ett stort barn som jag hade när jag var liten.

Klippt häcken

Igår var jag och Leo sååå duktiga, vi klippte hela häcken på insidan! =) Utsidan får vi ta i helgen, ville inte ta den idag när jag var själv med Leo. Måste ju hålla koll hela tiden och Leo den busungen hade inte gjort det lätt för en. Idag var han faktiskt underbar, han lekte på sin filt i skuggan och då och då hittade han på lite bus, som att gräva i "rabatterna"! =) Kan säga att han var nästan svart av jorden så det var ner i badet med honom samtidigt som man själv passade på att duscha bort all svett.

Sen gjorde jag och Leo lasagne till middag och diskade upp allt efter oss också! =) Till efterrätt hade Dennis köpt hem jordgubbar och kaffegrädde, Leo ääälskar kaffegrädde..hehe =)
På kvällen kom syrran in om och hälsade på en snabbis, har ju inte sett henne sen i fredags. Men imorron ska vi umgås heeela dagen + att vi måste göra en massa nytta här hemma!Idag har jag jobbat hela dagen och Leo varit på dagis. Det har med andra ord inte hänt så mycket! ;)
Och jag kan säga det, jag har en sån jäkla träningsverk i armarna, har använt muskler man inte brukar så kan knappt röra händerna..hah.

Ost, ost, ost

När jag var liten HATADE jag ost, men i princip nu så älskar jag det! =)
Det ska inte vara någon mögelost eller så, det ska vara brie eller vanlig prästost osv.

Innan klarade jag inte av ostbullar, men det växer på en, nu är det sååå gott!Min frukost på jobb på fredagarna brukar bli ostbulle med ost! ;) Och självklart denna fredagen också! ;)


Dagens ORD

It Dosen't matter if you win by an inch or a mile...Winning is Winning

RSS 2.0