Vecka 31

Bebisen

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en "surfaktant" som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för "vita" bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

Du

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.


Dagens ORD

Du vet väll om att du är värdefull,
Att du är viktig här och nu,
Att du är älskad för din egen skull,
För ingen annan är som du

Längtar

Åh jag längtar verkligen till sommaren nu när jag ser denna bilden. Vill ha det varmt och skönt och kunna vara ute i trädgården hela dagarna och fixa och dona. Eller bara mysa med Leo i skuggan under parasollet! Och denna sommaren är det ju inte bara jag och Leo som kommer mysa, utan även Leos lillasyster som kommer snart! =D


[ Leo och alla hans leksaker som han kunde bära ut själv! =) En del leksaker är tom Degas =P ]

Nyklippt

Idag har både jag och Leo varit och klippt oss. Vi försökte klippa Leo hemma, men då jag inte riktigt vågar närma mig honom med en sax, man vet ju aldrig om han skulle få fnatt och så klipper man honom i örat eller nått. Och trimmern är han rädd för då den låter en del. Så han fick också följa med till frissan. Jag vet att det skulle gå bättre då han inte riktigt skulle våga röra sig så mycket när en okänd person var i närheten..hehe.

Jag klippte mig först, Mathilda följde med och kollade Leo sålänge. När jag var klar så fick han sitta i mitt knä, men det skulle han inte. Så då testade vi att han satt i Mathildas knä, men det gick inte det heller. Så till slut fick vi stå i fönstret och kolla ut på bilarna som körde förbi. Där var till och med en hund som hade rymt och sprang fram och tillbaka och underhöll Leo medans Carina klippte honom! =)

Det gick ändå jätte bra och han var så stolt sen att han klippt sig. Det blev riktigt fint! =D


[ Man ser att det är frisörklippt runt öronen! =) Min lilla snyggis! ]

Dagens ORD

If you reallu want to be happy,
Nobody can stop you

Liten "tjuv"

En liten "tjuv" är rätta ordet för Leo ibland. Vi var hemma hos Ola och Johanna innan deras bebis kom och de hade ju börjat köpa hem saker till tösen. Bara att de lät allt stå framme så att Leo såg det. De hade köpt ett gossedjur som Leo också har hemma och han trodde ju det var hans så han skulle ha med det hem.

Efter många om och men så förstod han ju att det inte var hans och la tillbaka det, men alla är vi eller har varit en liten "tjuv"!


Från jobb

Vi fick som vanligt presentkort från jobb i julklapp, detta året var det på ett annat förtag men det brukar vara frå Delicard. Nu har jag äntligen fått hem min beställning..Där är ju hur mycket som helst att välja mellan så det är inte lätt. Men vi tänkte som så att en vinöppnare kan vara jäkligt bra att ha även om vi inte dricker vin och karaffen kan man använda till t.ex saft i sommar! =)

Dagens ORD

You may say I'm a dreamer,
But I'm not the only one,
I hope someday you'll join us,
And the world will be as one

Räddaren i nöden

Peter Bohlin är verkligen en sann räddare i nöden! När jag körde till jobb idag så hörde man ett riktigt klick ljud och så blev instrumentpanelen helt svart. Hmm, vad är detta tänkte jag och stängde av ljusen och sen satte på dem igen utan att det hände nått.
Fiskade upp mobilen ur fickan och ringde Dennis för att fråga om han trodde det kunde vara en säkring. Vilket han trodde, men man kan ju aldrig veta.
Fick sitta och lysa med mobilen på panelen för att kunna se hur snabbt jag körde, man såg ju ingenting.

Väll på jobb så fick jag upp luckan till säkringarna, men säkringarna satt som sten. Min kollega kom ut och försökte, men han kunde inte heller få ut dem. Va fan ska jag nu göra då? Jag kan ju inte sitta med mobilen och lysa hela vägen hem?!
Försökte ringa till pågarna i hamnen, men de svarade ju såklart inte. Och så kom jag på...Peter. Peter kan säkert hjälpa mig! Så fick tag på honom och han kom så fort han kunde. Han drog ut alla jäkla säkringar, både fram och bak, men kunde inte hitta någon som var sönder. Men till slut så kollade han ändå säkringen för överbelastning igen och då hittade han den. Jäkla konstigt att den säkringen gått, vi har ju inte använt något extra som vi inte brukar.

Peter sprang bort på Shell och fick köpt ny säkring och så funkade det igen!! =D Sån jäkla tur att man har Peter!! Ett tag trodde han att det kanske var själva lampan som sitter bakom panelen som gått sönder, men vi hade en jäkla tur att det inte var så! Det hade varit jobbigt!


[ Detta är Peter (enligt Leo) var gång Leo leker med lego så är Peter med! =) ]

Ny TV o Boxer

Dennis fick ju självklart presentkort på Elgiganten i Trellehulla i julklapp. Och då måååste man ju bara sticka dit direkt och handla upp dem. Det kan ju kvitta att man måste lägga till pengar från egen ficka för att få det man vill... =P

Hittade iaf en ny TV och Dennis förnyade vårt boxerkort och då fick han en ny boxer med kort för mindre än halva priset, så nu kan vi se TV både uppe och nere! ;)[ Jag och Leo försöker underhålla oss medans Dennis bestämmer sig för vad han vill ha! ]


[ Lite, eller väääldigt tråkigt var det att bara vänta!! ]

Det blev en Philips LCD-platt TV och en ny fin svart boxer! =D
[ Kommer bild ]

Dagens ORD

Everywhere I am,
There you will be

Simmare

Leo går ju på minisim nu och i present fick Elias dessa simglasögonen då han också är ett riktigt vattendjur precis som Leo. Leo fick självklart testa! ;)

Haha en riktig liten cooling! Han är så snygg min son! =) Jag tycker det är så roligt att han redan nu vet hur man ska bjuda på sig själv!!! ;)


Dagens ORD

När du tror att du förlorat allt, upptäcker du att
du alltid kan förlora lite mer.

Jo men visst..

I sommras tog jag dessa bilderna på Leo när han klättrade in under vagnen. Varför gör nästan alla barn det egentligen? Hittade bilderna nu och tänkte jag skulle visa er! =)


Dagens ORD

Det finns bara två saker som är oändliga:
Universum och människans dumhet

Alvas kalas

Alva har en fin liten gunghäst där hemma som Leo fick testat på hennes kalas. Även om de inte bor sååå långt bort så är det inte ofta man träffas, vilket är jätte synd! Leo är väll inte riktigt lika pussig och kramig som Alva, men de är så söta ihopa..haha.Jag tror Leo fick bytat kläder eller tröja 2 eller 3 gånger för han saglade och spillde hela tiden. När sista bytet var på så var det dags att bege sig hemåt! Ett trevligt kalas!

Leos Julafton

Julaftonen spenderades som vanligt hos mamma/mormor! =) I år var alla sammlade och när man såg berget av julklappar under granen kunde man nästan gissa sig till om vem som skulle få flest. Och det är väll inte så konstigt, julen är ju barnens högtid. Det är de som har mest nytta av den..för de får flest saker..hehe =)


[ Leo med alla sina julklappar! =) ][ En dålig bild, men här är Leo igen med alla sina julklappar, öppnade denna gånen ;) ][ En bättre bild på alla julklapparna Leo fick! =)) ]

Detta året var nog roligast hittils, ja förutom när man själv var liten. Men just att få dela allt med Leo. Nu är han så stor så han kan förstå, att han har de roligt och bra är det viktigaste. Att få se hans miner när han öppnade paketen är en oslagbar känsla. Särskillt när han bara får saker som han verkligen vill ha och kommer ha nytta av!

Vi åt kalkon, där fanns även ägg, sill, köttbullar och mycket mer. Jag älskar våran julaftonar, vi har såå mysigt och roligt. Detta året blev det inte så mycket spel spelande utan mer tittande på Harry Potter, en massa snack osv osv.

MysfrukostJag och Leo har en liten söndags mysfrukost såhär dagen efter julafton! =D


Dagens ORD

Gör alltid det rätta. Det kommer att glädja en del och göra resten förvånade.

Aj, aj, aj

När Leo ska vila middag hemma brukar jag lägga mig med honom i vår säng. På så sätt får ju jag lite vila också! ;) Men just idag så skulle Dennis lägga honom, han ställde honom i benänden och sen jagade han upp honom till kudden. Men smart som han är tänker han inte på att Leo kan ju ramla, vilket han såklart gjorde. Han ramlade rätt in i vår sänggavel och fick ett jack precis bredvid ögat! =( Det tog ett bra tag innan man fått honom lugn igen och fått lagt något kallt på ögat.

Det var inte bara ögat som fick sig en smäll som ni kan se på bilden fick näsan sig en törn också.. Leo har alltid haft en jäkla tur hittills, han har slått sig brevid ögat och aldrig direkt på. Jag vågar inte ens tänka på hur det kommer gå nästa gång något går fel!


Vecka 30

Bebisen

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.


Dagens ORD

A brave man once requested me
To answer questions that are key
Is it to be or not to be
And I replied 'oh why ask me?'

Pyjamas mästare! =)

Leo han knappt mer än vakna när han kom på vad han fått av mormor, en vattenkanna och trödgårdshandskar. Han tog snabbt på sig gummistövlarna och skulle bege sig ut.

Men inte kan man väll gå ut i pyjamas och leka trädgårdsmästare..nej nej. Vi får allt ta och byta om först. Och kanske vänta tills våren / sommaren kommer och man kan göra någon nytta där ute! ;)


Dagens ORD

Vi måste leva den förändring vi vill se i världen

Hos Mio

För ett tag sen så åkte jag och Leo hem till Emmah och Mio för att leka och fika lite. Hade en jätte trevlig stund, Leo och Mio lekte fint bredvid varandra och alla älskade fikan vi hade med oss! ;)

Jag och Emmah stod på balkongen en stund, och så kom Leo och låste....inte bra, då där inte är handtag på utsidan som man kan öppna med!!! Alice blev vår räddare i nöden, som tur var så hade inte Emmah låst ytterdörren så hon kunde komma in och släppa in oss från kylan!

Jäkla busunge, vi hoppades på att Mio inte lärt sig av Leo för han kunde inte det tricket, att låsa mamma ute! ;) Men nu i efterhand har jag fått höra att han kommit på det också! Oops!Leo ville leka bollhav, men då de inte har en drake som Leo har hemma så fick det gå med väskan bollarna ska ligga i! =)

Dagens ORD

Thinking is more interesting than knowing
but less interesting than looking

Cooling

Leo var en riktig cooling när vi fikade idag! =) Efter badet så har vi haft en tradition om att fika eller äta något innan vi kör hem. Denna gången fick det bli på Espressohouse uppe på Valen i Trellehulla! =)

Jag och Leo delade på en varmmacka och så tog vi varsin nypressad apelsinjuice till den. Mmm det var gott.
Självklart skulle ju Leo sitta själv och så fint han satt! =D


Dagens ORD

Sometimes I wish I could be the one fish that you choose out of all in the sea.

Koja

Ni anar inte, varje dag, hela tiden så ska vi bygga kojor här hemma. Och om vi inte hjälper till att bygga så får man ju fixa själv?!
Jag hade precis varit inne och diskat och kommer ut till denna lilla högen. Man måste ha kudde och filt! =) Har för mig att han lekte med min mobil här under också, eller om det var ficklampan..haha


Dagens ORD

Love is just a word until someone you meet give it a proper meaning.

Pepparkaksgubbe

 Leo var den sötaste pepparkaksgubben av alla på lucian på dagis! =)
 

Bättre bild

Här är kanske en liten bättre bild på Leos senaste påhitt. Plopparna till dörrkarmarna på fingrarna!


Dagens ORD

I don't care if you're black, white, straight, bisexual, lesbian, short, tall, fat, skinny, rich or poor.
If you're nice to me, I'll be nice to you. Simple as that.

Nya sängen

Leos nya säng som han fick när han fyllde år är äntligen uppsatt! =) Vi köpte ju den ett bra tag innan han fick, men han fick allt vänta med den tills han fyllt år. Så nu i helgen har vi fixat upp den, bäddat rent och Leo har såklart fått inviga den! =)

Leo är sååå stolt över sin nya säng, han visar alla som kommer att han har en stor säng på rummet nu! =) Nu återstår det bara att se hur han sover i den också!


På så vis..

Leo har en massa hyss för sig i princip alltid. Ni vet de plopparna som ska sitta i dörrkarmarna (för att inte skruvarna ska synas) Iaf så hittade Leo dem och skulle ha dem på fingrarna! =)


[ Var ju tvungen att fota resultatet! =) ]

Dagens ORD

Om du inte är nöjd med var du står i livet, flytta på dig! Du är inget träd!!


Pepparkakor

Systra min kom ut idag igen och hjälpte oss baka, denna gången var det dags för pepparkakor! =)


Leo tyckte det var jätte roligt och degen var såå god..hihi. Håller med honom där faktiskt, ibland är degen/smeten mycket godare än den färdiga kakan!!


Badtime! =)

Då var det dags för sista gången av Minisimmet för denna termin. Leo är en stor pojke och bär sin kasse själv! =)


Vecka 29

Bebisen

Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta.

Bebisen rör sig mycket och du kan antagligen känna många rörelser under dagen. Varje bebis har sin egen dygnsrytm och med tiden lär du dig känna igen dem. Vissa perioder med rörelse bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du kontakta MVC eller din läkare. Sannolikt mår bebisen alldeles utmärkt men det skadar inte att kolla upp.

Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.

Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.

Du

Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter förlossningen, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.


Dagens ORD

Girls with an ass like mine, don't speak to a boy with a face like yours!


Tuuut

Själv tycker jag att det kan vara rätt svårt att blåsa i en sån tuta, kan kanske bero på att man röker och har sämre lungkapacitet?!
Så när Leo fick en sån tuta så förstod jag inte riktigt meningen med det, han som är så liten kan ju inte blåsa i den själv.. Han nöjde sig med att sitta med den såhär i munnen! ;)


Lite datum

 • Befruktningen ägde rum omkring: 2011-06-11
 • Hjärtat börjar att slå ungefär nu: 2011-07-06
 • Embryot börjar röra sig: 2011-07-29
 • Embryostadiet övergår till fosterstadie: 2011-08-05
 • Alla inre organ är i stort sett färdigbildade: 2011-08-05
 • Risken för missfall avtar efter detta datum: 2011-08-19
 • Illamåendet avtar för de flesta: 2011-08-26
 • Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud): 2011-09-02
 • Fostret kan svälja och kissa: 2011-09-16
 • Ungefärlig nu är det dags för RUL: 2011-09-23
 • Nu kan du kanske känna fostrets rörelser: 2011-10-03
 • Fostret börjar få regelbundet sovmönster: 2011-10-17
 • Fostret kan nu höra: 2011-11-06
 • Nio av tio barn överlever om de föds nu: 2011-12-05
 • Många bebisar lägger sig nu med huvudet nedåt: 2012-01-08
 • Ditt beräknade förlossningsdatum: 2012-03-03

Dagens ORD

There’s something wrong out there, sir. Everybody’s losing their faces..


Kan själv

Leo kan själv på många sätt och vis...här öppnar han lite paket! =)

Leo 2 år

♥ Idag blir älskade Leo hela 2 år! ♥ Grattis min fina pojke!! ♥


Födelsedagsgrisen

Min älskade pojke börjar bli stor. Tänk att han redan fyller två år?! Det är helt sjukt vad tiden går! Tyckte ju att det var igår han låg på mitt bröst, nu springer han rundor hela tiden och är aldrig stilla.

[ Här öppnar han några paket och han blev såå glad! =)) ]


Pyntat

När vi kom ut imorse så hängde där ballonger på soptunnan. Nawh vad snällt av mormor att hänga upp dem till Leo som en överraskning! =)

Dock så kom vi fram till det sen att det var gammelmoster Gun som hade hängt upp dem påvägen hem från jobb imorse. Så tack moster!! Leo blev så glad, han älskar ballonger!! =)


[ Pyntad soptunna..haha ]

Dagens ORD

Ensamhet är inte när ingen kommer på besök.
Ensamhet är när man inte har någon att besöka.


Hungrig

Leo var lite väl hungrig så han pillade lite på maten innan det var klart. Han bara älskar mos..haha ;)


Dagens ORD

Bästa sättet att få vara ifred är att ställa sig och diska!


Lussevaka

Idag var det lussevaka på Leos dagis. Barnen skulle vara där ca 15 minuter innan föräldrarna och släkten skulle vara där. Lämnade av Leo och försökte få oss en bra plats, men det var inte det lättaste. I princip inte en enda männsika tog hänsyn till någon annan än sig själva, även om fröknarna sa till alla att backa så att ringen blev större så var där inte en enda människa som rörde sig.. &%#(" Det slutade med att vi stod ett antal meter bakom och såg inte ett skit. Fick därför inte en enda bild på barnens uppvisning =(

Det märktes att det var första gången vi gjorde något sånt här. Leo hade sin pepparkaksdräkt på sig, men den syntes ju inte under jackan osv. De andra barnen som varit med innan hade kläder i typ 2 storlekar för stora så att de kunde ha dem utanpå jackan så att de syntes..

Efter uppvisningen fick vi fikat på lite lussebullar och saft. Dennis tog glögg men mamma och Håkan struntade i det. Det var väldigt tråkigt väder så vi snabbade oss hem innan regnet öste ner. =( Det blev iaf en liten mysig stund!


[ En liten frusen gömd pepparkaksgubbe! ;) ]

Cykelvagn

Ni som känner mig vet om att jag kollar rätt mycket på loppissidorna på facebook. Och för er som inte känner mig så bra så vet ni det nu..haha.

Iaf så var där en annons om en cykelvagn, tänkte att det kunde vara rätt bra att ha sen när loppan i magen kommit och man ska cykla själv utan Dennis.
Var och kollade på den, men där var stora fläckar och det går inte att ta av och tvätta. Och när jag får en ide eller tanke så kan jag inte släppa den. Gick hem och började googla lite på cykelvagnar, hittade en som jag bara var tvungen till att ha. En vecka senare hade vi fått hem den!! =)

Efter många om och men så fick Dennis ihop den, och Leo har ju självklart redan fått inviga den. Det som är så bra med denna modellen är att man kan använda den som en vanlig vagn också! =) Den går att använda till ett och två barn, där är ett litet "bagage" så man kan ha t.ex skötväskan där osv.


[ Leo ville INTE hoppa av när vi var framme... =/ ]

Dagens ORD

Det är naturligt för en kvinna att se felen hos en begåvad man och de goda sidorna hos idioten.


Julpyssel

De hade ordnat med julpyssel för alla barnen med föräldrar på dagis ikväll. Dennis fick följa med Leo för jag jobbade såklart =(

De dekorerade b.la apelsiner med sånna ploppar som luktar så stark, de gjorde smällkarameller och bakade pepparkakor! =)
Leo hade som vanligt myror i byxan så han kunde ju inte sitta still så länge. Det blev att Dennis fick göra klart sakerna..hehe.

De bjöd på lite fika och så fick barnen springa runt lite själva medans föräldrarna hade lite kafferep! =)


[ Lite bilder på Leo från kvällen! =) ]

Hjälper till

För att kunna ha spelkväll så måste man ha spel. Och har man ett nytt spel är där rätt mycket förberedelser. Man ska trycka ut brickor, lära sig reglerna osv.

Min stora pojke är så villig att hjälpa till! =)


[ Leo och Anna trycker ut brickor till det nya spelet! =) ]


Dagens ORD

-Vill du berätta om hur det går i skolan?
-Varför det?
-För att du är ett barn och för att det inte finns något annat att prata med dig om.


Duktig Leo

Åh jag är så stolt över min lille plutt, han är såå duktig! Leo har börjat kunna leka mycket mer själv nu, han kan liksom ändå underhålla sig själv bättre än innan. Klart att man leker med honom och umgås osv, men det är så skönt de stunderna han kan själv och man kan vila lite, eller bara plocka undan lite osv.


Som här när tjejerna är här på lite spelkväll, då kan han "spela" med sig själv, han lånar ena halvan av spelplanen och leker med brickorna till spelet. Han kunde stå så hela kvällen, men han måste sova också! ;)

Dagens ORD

Avstånd gör stor kärlek ännu större!


Kalas

Idag hade vi kalas för Leo och mamma/mormor, de fyller år så nära varandra så vi tänkte att då kan vi slå ihop dem. Vi skulle ju ändå bjuda samma människor. Och sen tycker jag att det är lite för tidigt att ha barnkalas då de knappt har fått några kompis vid denna åldern. Det är ju snarare man själv som är vän med barnens mammor/pappor.

Iaf så fick de ju en massa presenter och jag vet redan vilken Leo blev gladast över. Moster hade köpt en cykel till honom! =) Leo fick ett helt berg med bl.a kläder, blöjor, cykel, pussel osv osv.
Mamma fick blommor, kokumssaker, presentkort och lite till.

Vi hade kalaset hos mamma då hon har större plats för fler personer. Det var ju ändå en hel del som kom, förutom familjen kom Måns med familj, Mimmi och Daniel, Peter m.fl.

Vi hade en jätte trevlig eftermiddag och kväll, det blev riktigt lyckat. God mat och ännu godare tårta. Har för mig att jag tog bilder på allt så ni kan få se sen. Ska nog allt fresta er lite..hehe. Har nog någon bild också på paketen när de är öppnade! =)

Pyntar granen

Ja då var det dags att sätta upp granen igen. Vi har alltid haft plastgran, enklast, lättast och smidigast! Jag har aldrig brytt mig om det hära med grandoft och riktiga barr osv. Nädå, vi klara oss med en i plast! =)

I år var Leo stor nog att kunna hjälpa till och pynta och så stolt han blev! =) Det är ju inte det lättaste, de små hålen i kulorna är inte lätta att sätta på på granen, men det klarade Leo fin fint!

Vecka 28

Bebisen

Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.

Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.

Du

Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.

Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.


Dagens ORD

Ni är samtliga färger på livets palett och när något känns fel så kan ni alltid vända det rätt


Grattis morVärldens bästa mamma fyller år idag! =) Grattis älskade mamma!! ♥ ♥

Dagens ORD

Det sägs att den vackraste vänskapen är en själ som tagit bostad i två olika kroppar


Surpuppa

Leo fyller snart två och tvåårstrotsen har börjat... =/


[ Den lilla surpuppan ]


Dagens ORD

Du måste våga och du måste tro på dig själv. Du ska vara övertygad att du kommer klara det. Ingen är starkare än dig och kan tusentals andra så kan även du!


Caged

Nu när det är så kallt så fungerar inte vår bil riktigt som den ska. Den startar liksom bara när den själv vill osv. Så nu ska vi testa om den fungerar bättre när den står i garaget över natten. Kruxet är bara att för att få plats med bilen så måste vi städa ut lite.

Har iaf fått nått sånär ordning där ute nu, men såklart så fick inte Degas bur plats. Så vi tänkte att iom Leo är så mycket för kojor så kan vi sätta in den på hans rum och lägga filtar över. Och såklart så får vi bädda den också, lägga in lite kuddar och filtar där så det blir mjukt och skönt för honom när han leker! =)


[ Leo älskar redan buren, fast vi inte hunnit fixa iordning den! =) ]

Dagens ORD

I himlen får man vacker utsikt...
i helvetet får man roligt sällskap...


Klädstil

Ibland undrar jag lite vad Leo kommer få för klädstil. Om han nu skulle välja bort den jag väljer åt honom vill säga.

De gångerna som Leo bestämmer kläder själv kan det bli lite konstigt. Han kan ha på sig något som ser jätte bra ut, men så får han för sig att han ska byta tröja eller liknande och då kan det bli såhär.
För man ska inte ta av byxorna för att knäppa bodyn på rätt sätt...


[ Kanske därför han inte ville fotas?! Han insåg sitt fel..hehe ;) ]

Leo går numera i sin byrå var dag och kommer med nya kläder som han vill ha på sig. Oftast är det ok att byta ändå för han kan se ut som skit, meeen ibland kan det bli lite skrik och gnäll när han inte får som han vill!

Dagens ORD

Vad fan ska man med kärlek till
det blir juh aldrig som man vill.
Vad fan ska man med känslor till
de gör juh bara som de vill.

Espressohouse

En dag i stan och fika måste man. För att variera oss lite från subway, mcdonalds osv så blev det Espressohouse. Det är jätte gott där, men jäkligt dyrt!

Iaf så delade jag och Leo på en varmmacka och så drack vi lite färskpressad juice till! =D Mums så gott det var!


Dagens ORD

Älska som om du skulle dö imorron
Arbeta som om du skulle leva i evighet


Kisselissar

Leo går in och ur fasen att han ska kissa på pottan. Denna bilden är från första fasen då han ville kissa på pottan som står hos mamma/mormor. Den spelar musik när han kissar vilket var jätte roligt...i början! Nu går han knappt i närheten av den så de har fått köpa en vanlig potta utan musik! =P


Dagens ORD

Tårar man inte gråter fryser till is i hjärtat!

Bagare

Idag kom älskade syster hit och hjälpte mig och Leo att baka lussebullar. Kan ju säga som så att jag tror inte Leo kommer bli någon bagare direkt. Han petade lite i degen, men slickade mest i sig mjölet..haha.

Vi fick iaf gjort en massa lussebullar som vi ska fika på, det är så jäkla gott, ljumen lussebulle med ett glas coca till, eller kanske lite varm choklad?!
Det blev en sats med saffran och en sats utan. Mamma är lite kräsen och äter inte saffran så fick ju göra några utan till henne..

Hur gillar ni era lussebullar?


Vecka 27

Bebisen

Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.

Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidid födsel.

Du

Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.


Dagens ORD

Folk inbillar sig ofta att de skulle vara
lyckligare på något annat ställe
Men lyckan beror inte på var man är
utan på hur man är

Gummistövlar

Ibland får Leo en fix ide och går och tar allas skor. Han ska inte använda sina egna utan alla andras. Denna gången fick han tag på Håkans gummistövlar! ;)

[ Så nu har Leo gått ett tag i Håkans skor! ;) ]

Dagens ORD

Mitt hjärta gråter men min mun den ler
mitt "glada" yttre är bara vad du ser
Ingen förstår vad jag egentligen känner
inte ens mina närmaste vänner
Med dem ka jag skratta, sjunga och tralla.
medans jag i nästa ensamma sekund låter mina tårar falla.
Jag vill egentligen bara vara glad
men jag känner mig innerst inne som trädet som tappat alla sina blad.
Borta är all glädje, lycka, livskraft och mycket mer.
Mitt hjärta gråter men min den ler.

Däckbyte

Idag hade vi tid till att byta däck hos Vianor. Vi var där förra veckan och beställde hem nya vinterdäck då de gamla var riktigt slitna och olagliga. Det blev helt nya fäljar och däck som skulle på, och så blev vi medlemmar också så vi kan förvara våra däck där. Skönt, slipper man ha dem i garaget.

Dennis åkte dit efter jobb och när de skulle byta däcken märker de att de inte passar..vadå typiskt?! Bromsarna tog emot, vilket var jäkligt skumt då däcken skulle passa enligt datorn. Men icke. Så det blev till att beställa nya, de på Vianor blev rätt arga då de inte kan skriva i datorn att däcken passar och så gör de inte det sen.

Så nu ska Dennis dit nästa vecka istället. Håller tummarna för att de nya ska passa. Jäkligt störigt är det för nu är det ju lag på vinterdäck så nu fattas det bara att man blir stoppad av polisen och får böter..


[ Mammas älskade lilla pajas! =) ♥ ]

Dagens ORD

Hellre hatad för den jag är
Än älskad för någon jag inte är

RSS 2.0