Dagens ORD

Jag står här med en kniv i min hand
en enkel biljett till drömmarnas land
Jag torkar mina tårar och ler
och hoppas att jag aldrig mer denna värld ser!

Dagens ORD

Du somnar in
ditt huvud tätt mot rutan
och vid din kind fladdrar imman som en dröm
jag blinkar till
tårar kan jag vara utan
men för din skull så gör jag vad som helst
vi räknar dagar, vi räknar år
en skymt av solen, doft av vår
snart kommer regnet som en våg
och sköljer bort
allt som inte är musik..


Jobb igen

Chefen ringde ju när vi var på fest i lördags och ville att jag skulle jobba inatt. Ok då, men jag ville egentligen inte börja än, ville ju ha semester till på tisdag som var tänkt. Men man fick ju ställa upp, en kollega hade fått ryggskott! =(Natten var helt ok, där var i princip inget alls att göra så jag satt och läste. Tur att man inte hade några kunder nästan då jag bölade mig igenom hela boken..hehe. "Varför gråter inte Emma" heter den, kommer väll en recension lite senare! =)

Kunde knappt vila något innan jobb och fick inte sovit så bra natten innan så tröttheten går inte att beskriva. Huvudet dunkade och ögonen sved. Jag får sova ikapp inatt istället! ;)

Dagens ORD

Gör som grodan
- lev på hoppet! ;)

Johanna 25 år

Igår var vi på 25 års fest hos Johanna. Jag har alltid trott att hon var några år äldre än mig och inte bara ett år. Men men, så fel man kan ha..hehe. Men det är nog för att hon verkar så vuxen och mogen.
Vi hade iaf jätte trevligt, massa snack och lite lekar, god mat och bra sällskap som man kunde prata med efter de fått i sig några öl..haha.

Vi gick en tipsrunda i regnet och sen visade det sig att vi skulle göra sakerna också. Där var t.ex en fråga "vem är snabbast med nummer?" Då var det tre av gästerna som skulle leta efter ett speciellt företag eller namn i en telefonkatalog och den som hittade först vann. Och hade man då gissat på den personen så fick man rätt! Det var jätte kul och roligt att de inkluderade alla som var där! =)

På kvällen så ringde såklart chefen och förstörde det mesta. "Kan du jobba natten imorron?" Åh, jag som inte skulle jobba förräns tisdag egentligen..jaja, det får jag väll göra =(
Så fick tag på Mathilda så att Leo kan sova där en natt till då Dennis också börjar jobba imorron och jag inte får tag på dagis innan måndagen.

Nu är allt fixat och klart, ska snart in till stan och lämna lite fler blöjor osv så de klarar sig en dag/natt till! =)

Dagens ORD

Som barn lärde jag mig att om jag vann alla marmorkulor från mina kamrater hade jag ingen att leka med.

Mikaeli marknad

Efter första gången på babysimmet denna terminen (som gick jätte bra!) så gick vi ner till stan och gick en snabbis på marknaden. Både jag och Dennis tycker det har blitt så tråkigt, men det blir nog roligare när Leo blir lite större och vill åka en massa karuseller! =)Jag fick köpt ett par solglasögon och Leo fick lite såpbubblor, de vi hade hemma har bara försvunnit konstigt nog. Vi hittade en present också till Johanna! =D Ska ju dit ikväll på 25 års fest!

Mötte upp Mathilda och Sandra så de kunde följa oss till bilen, de skulle ha Leo över natten då vi skulle bort. Perfekt med en syster som alltid ställer upp! ;)

Grönt gräsHaha vårt gräs har nog aldrig varit så grönt som det varit denna "sommaren". Men det är inte så konstig så som det har regnat och knappt varit någon sol. På vissa ställen är där lite mossa och ogräs, men annars är det jätte fins och mjukt och skönt! =) Gräset är faktiskt inte alltid grönare på andra sidan ;)

Vecka 13

Bebisen

Din bebis väger nu 43-52 gram och mäter nu hela 6.6-7.9 cm mellan huvud och rumpa, vilket ungefär motsvarar storleken av en persika! Mer skall dock komma; fram till vecka 24 kommer din bebis att gå igenom en riktig växtspurt.

Foster c:a vecka 13

 

Moderkakan förser nu fostret med det mesta av de näringsämnen och syre som fostret behöver genom navelsträngen. Moderkakan är också utvecklad och redo att ta över hormonproduktionen från dina äggstockar. Moderkakan kommer att producera progestoron och estirol, två hormoner som är nödvändiga för graviditeten

Vävnaden som ska bli bebisens skelett gundläggs nu, särskilt i skallen, armar och ben. Ögonlocken möts nu och kommer inte att öppnas på nästan fyra månader. Ögonen som började på sidan av huvudet vandrar nu mot framsidan av ansiktet och sina slutliga placeringar. Vid en visuell undersökning skulle man vid den här tiden kunna skilja en pojke från en flicka då de externa könsdelarna börjat bildas. Tandanlag för alla 20 tänder är redan bildade och i halsen har stämbanden börjat att utvecklas.

Du

Vid den här tidpunkten i graviditeten har du ett konstant flöde av graviditetshormoner i kroppen och illamående och andra tidiga symptom kommer sannolikt att börja avta. Eftersom andra trimestern närmar sig så kommer förmodligen även känslor av ängslighet och oro att börja avta i takt med att missfallsrisken minskar.

Du har antagligen gått upp i vikt och din midja har ökat i omfång. Kläder som tidigare passade sitter nu tight och känns obehagliga.


Dagens ORD

När en far berömmer sin son berömmer han sig själv.

Dagens ORD

Man hör alltid vuxna klaga på att ungdomar e respektlösa och högljudda, men när ska de själv börja se sig i spegeln och behandla folk med respekt?

Frukost dejtIdag hade vi en liten frukost dejt här hemma. Jennie och Henry kom hit och fikade/åt frukost innan Jennie skulle jobba. Hade det mysigt och snackade en massa. Det blev väll mest jobbsnack om schema osv, men även en hel del annat! =) Henry den lilla vildingen kunde inte sitta still så länge och Leo stod mest och kollade på. Men efter ett tag ville Leo bara sitta hos mamma och ta det lugnt så Henry fick leka själv. Men det gick bra det också! Nästa gång ska vi till dem och då ska Leo få prova Henrys motordrivna traktor! =D Ska bli roligt att se hur det går! ;)

Var ju egentligen tänkt att vi skulle till förskolan idag så Leo kommer in i rutiner igen, men då vi fick besök så hoppade vi över det och tar det imorron istället! Åh, och chefen kommer imorron också =( Aja, det blir säkert bra!


Ullared

I måndags när vi skulle köra hem från Göteborg så körde vi in om Ullared och gick lite på Gkås. Då det inte var planerat så hade vi inte kollat efter hemma vad vi behövde så det blev en snabb runda. Vi hittade någon leksak till Leo, en riktigt skönt pläd, någon kakform osv. Ni kan nog se lite på bilden nedan också! =)

[ Elias fick denna som tack för att han sov hos Degas när vi var borta! ][ Dessa djuren fick Leo på Liseberg, + ett par simringar till armarna! =) ]

Dagens ORD

En man bor själv på en gård, han skriver till sin son som sitter i fängelse: - Jag kan inte odla potatis i år. Jag är för gammal för att gräva upp åkern.
Snart så får han ett brev tillbaks från sonen. - Du kan inte gräva i åkern, det var där jag grävde ner liken!!! Nästa morgon kom folk från Polisen. De grävde upp hela åkern men hittade ingenting. Snart får bonden ett brev igen. - Nu farsan kan du sätta potatis. Det var det bästa jag kunde göra härifrån.

UniverseumVar inne på Universeum en stund innan vi gick in på Liseberg. En kollega hade varit där inne någon vecka innan och varit där i typ tio timmar. Hmm, tänkte jag bara när vi gick där, va f*n har de gjort här inne i så många timmar?! Det hade nog varit mycket roligare om Leo varit något år äldre och kunde lekt mer. Men han sov när vi gick in så vi kunde inte gå och kolla på allt då där bara fanns trappor på vissa ställen! =(
Leo vaknade dock när vi skulle in i regnskogen och den gillade han. Han bara kollade på de lösa aporna med stora ögon! =) Han vågade inte gå inärheten av denna stora apa på bilden, knappt ens med Dennis. Leo är allt en liten fegis..hehe =D


Liseberg

I helgen när vi var i Göteborg passade vi på att gå in på Liseberg, vi viste ju redan att Leo inte direkt kunde åka något men vi tänkte mysa runt där ändå. Vi hade en jäkla tur med vädret, vi prövade vår lycka eller snarare otur på chokladhjulen men vann såklart inget. Vi var så nära flera flera gånger men ingen tur hade vi. Var inne i de olika shopparna också och Leo fick med sig några gossedjur hem men annars hittade vi inget speciellt.


[ Leo i dessa söta kaninsolglasögon =D ][ Leo kollar efter ankor (där fanns bara en haha) ]

Lite besvikna blev vi allt då vi åkte upp med två kompisar till mig, den enas pojkvän och bror kom upp och de sprang iväg de fyra. Trodde vi skulle gå tillsammans allihop, men icke. =( Tänkte liksom om jag och Dennis ville åka något så fanns där någon som kunde vänta med Leo, vill ju inte åka själv. Men så blev det inte =(

Men annars hade vi ändå det mysiigt! Bara vår lilla familj på sin första riktiga utflyckt/äventyr utan någon annan!

Caspians dop

Då kom dagen för Caspians dop! =) Körde hela vägen upp till Göteborg för att kunna vara med på hans stora dag. Tror ni inte jag har glömt att fråga vad det blir mer än Caspian?! Hehe, får ta tag i det!

Cermonin var fin, tänkt att det är så olika från kyrka till kyrka hur de lägger upp allt. Nu var där iof tre stycken som döptes samtidigt så det kanske gör det lite annorlunda också?! Caspians mormor läste en fin dikt i kyrkan och hon var så nervös, det hade varit lite annorlunda sa hon om det bara varit hennes släkt, men nu fanns där ju två andra barns släkter också. Det blev bra ändå Anette!!


[ Caspians fina doptårta, prinsesstårta med socker pasta! =) ][ Alla Caspians presenter, den stora tavla är från oss tjejer! ]

Efter dopet körde vi hem till Caspians kusin och åt Italiensk buffe, super gott! Sen blev det lite ostbricka och så då den goda tårtan. Hade sån tur med vädret då de flesta gästerna satt ute.
Det blev dock ingen sen kväll, man var så trött och ville bara sova efter en lång dag i bilen. Satt och snackade lite och kollade på film när vi kom hem till Visky igen! =D Det var tänkt att vi skulle gå ut på kvällen, men det var det ingen som orkade..haha. Men det gjorde inget, vi hade hur kul som helst!!

Dagens ORD

Jag stannar kvar och väntar, jag tror du kommer snart. Jag ligger kvar här så blir nog allting bra. Jag stannar upp och flämtar nu har jag inget kvar. Jag slutar upp att kämpa nu vill jag lägga av!

BVC

Extra viktkontroll:

Vikt: 10740 gram 
Längd: 86 cm
Huvudomfång:

Ännu en extra viktkontroll inbokad i oktober...

Dagens ORD

Jag stannar kvar och väntar, jag tror du kommer snart. Jag ligger kvar här så blir nog allting bra. Jag stannar upp och flämtar nu har jag inget kvar. Jag slutar upp att kämpa nu vill jag lägga av!

Ut o gåLeo är ute och går med Degas, Degas förstår faktiskt att det är Leo som håller så han går mycket lugnare. Men för säkerhetsskull så har vi två koppel om det skulle hända något! Man vet ju aldrig..

Dagens ORD

När man tar barnet vid handen tar man modern vid hjärtat.

FegisVarje gång vi är och handlar ska Leo alltid hoppa upp i karusellen, och nu sist så hade jag en tia så han kunde få åka. Men så fort den satte igång så började han gnälla, han gillade det inte alls den lilla fegisen! ;)

Dagens ORD

Ni kan tro att det är tungt att vara barn...vi ska släpa runt på framtiden.

Trummis?!

Är Leo möjligtvis en ny trummis?! ;)


Vecka 12

Foster i graviditetsvecka 12. Fotograf: Lennart Nilsson

Bebisen

Fostrets längd är denna veckan ungefär 4-5cm och väger mellan c:a 40 gram, mer än en fördubbling på bara 3 veckor!

Vid den här tiden börjar fostrets skelett att bildas och förkalkas så sakteliga, även om ändarna förblir mjuka och flexibla ända upp i tonåren för att kroppen ska kunna växa. Matsmältningssystemet förmår nu göra sammandragningar som för maten genom tarmarna, och det kan också tillgodogöra sig socker.

Hypofysen har börjat producera hormoner och det är vanligen möjligt att höra hjärtslagen med en doppler hjärtmonitor. Bebisen har också börjat utveckla reflexer och dess hud är väldigt känslig. Hjärnan är fullt utvecklad och detta gör att den nu kan uppleva smärta. Ögonlocken har bildats och täcker ögonen men kommer att förbli stängda fram till den sjunde månaden för att skydde de ännu inte färdiga ögonen.

Även om du inte kan känna bebisen röra sig ännu så kan man stimulera honom så att han öppnar munnen och rör fingrar och tår.

Du

I slutet av veckan är din livmoder för stor för att rymmas helt och hållet i ditt bäcken. Det är möjligt att du kan känna livmodern strax ovanför blygdbenet.

Livmodern fortsätter att växa genom hela graviditeten, och återgår till  normal storlek inom några veckor efter förlossningen. Innan graviditeten är livmodern nästan solid och väger c:a 70 gram, men vid förlossningen väger den omkring 1.1 kg och innesluter fostret, fostervattnet och moderkakan!

Det kan hända att du börjar känna dig bättre och inte lika illamående då denna hos många kvinnor brukar avta omkring vecka 12. Det är också möjligt att det börjar synas på din mage att det finns en liten bebis därinne, särskilt om det inte är din första graviditet.

Rymliga och löst sittande kläder känns bäst nu. Det är inte bara magen som växer, utan också dina bröst, höfter och midja ökar i omfång.


Dagens ORD

Att bli vuxen är brist på fantasi.

Vi sticker!

Imorron sticker vi till Göteborg, tidigt imorronbitti bär det av. Ska upp på dop och sen blir det lite universeum och lisseberg! =D Vi kommer inte hem förräns på måndag någon gång så jag har faktiskt för en gångs skull tidsinställt några inlägg till er! =)


[ Spöket Leo säger God Natt och vi ses nästa vecka, glöm inte att läsa i helgen ändå! =) ]

Ha det bra allihopa så hörs vi nästa vecka, ska försöka att fota mycket och uppdatera bra då, behöver kanske dessa dagarna för att komma in i bloggen igen?! =)

Skön soffa


Leo bara älskar vår soffa, den är sååå skön att sova i. Fråga bara mormor! =)


Dagens ORD

Dina barn är inte dina barn. De är söner och döttrar av livets längtan efter sig självt.

Pissunge!

Ibland blir det inte alls som man tänkt sig, och aldrig trodde man att Leo skulle betee sig såhär. Men det är väll någon fas han går igenom, den lilla pissungen!

Innan när vi var i stan, skulle fixa en tavla och kolla en sak på jobb. Vi åt lite på Subway och skulle sen gå in på ICA och köpa lite bröd och pålägg, men icke. Redan innan vi kom in i affären hade Leo kastat sig på golvet och vägrade gå. Där kom såklart fram en tant och pratade lite med honom, hon sa att hon hade barnbarn i den åldern som också var så. Jo visst men vi har inte tid med sånt här..hah. Drog in honom på ICA där han gjorde samma sak, lämnade bara korgen och gick därifrån. Jävla unge!!Tror ni inte han blev tyst direkt när vi satte oss i bilen?! Körde hem en snabbis till Malin och kollade runt lite i hennes nya lägenhet, snackade litta skit innan vi fick köra hem så Leo kunde somna. Han inte mer än sätta honom i bilen så somnade han. Inte min dag direkt, inte Leos heller...

Dagens ORD

En kvinna störs av vad en man glömmer - en man av vad en kvinna kommer ihåg...

Sverige i betongHar hackat lite tegel och så hittade jag denna, liknar den inte Sverige?! =)

Dagens ORD

Kissar man på en katt blir det en kissekatt, missar man så blir det en kissemiss..

Nytt golv =)

Var på Bauhaus idag och fick köpt nytt golv till hela ovanvåningen, en del av golvet är till Dennis som födelsedagspresent från mamma och de andra! =)

Vi har tre Bauhaus kort och maxade alla + fick betala lite extra, men vi fick nytt golv iaf! =)


[ Leo åker snålskjuts på golvet! ;) ]


[ Svenskt golv och golvunderlägg! ]


[ Berg & Bergs Royal Ask ]

När vi skulle lasta in allt i bilen kom vi fram till att 17 st paket med så långt golv inte fick plats. Som tur är så har mamma krok på sin bil så vi kunde låna släp för att frakta hem allt.

Dagens ORD

Man får fråga barn och fåglar hur körsbär och jordgubbar smakar

Kulhuset igen

Leo bara älskar att vara på kulhuset, att åka alla rutchkanorna, att klättra och leka en massa! =) Denna gången var Dennis också med så jag lät han åka med Leo, det är så jäkla jobbigt att ta sig upp för vissa kanor med ett barn under armen! Vi fikade och hade det jätte mysigt och roligt, Dennis hade också kul! =)


[ Leo åker först med Dennis och när där inte är så brant får han åka själv! =) ][ Här har de precis åkt den högsta och längsta kanan! =) ]

Dagens ORD

Vår rädsla kan inte hejda döden - men den hejdar livet.

KräftskivaFörra veckan blev jag så sjukt sugen på kräftor och idag har vi äntligen haft en liten kräftskiva! =D
Mathilda jobbade men kom ut med barnen så att vi alla kunde umgås, Leo och David lekte jätte fint, de är så duktiga! =)

Vi åt först taco och/eller bacon paj, sen blev det kräftor och efter det kex och brie ost och lite kaffe och kaka! =D Super mumsigt!! Leo vågade inte smaka på någon kräfta, den var inne i munnen och vände bara. Mammas lilla fegis..hehe. ♥


Vecka 11

Din bebis väger nu ungefär 8 gram och är 4.4 till 6.1 cm från huvud till rumpa, ungefär motsvarande en stor lime! De tre kommande veckorna kommer längden att fördubblas. Huvudet är fortfarande oproportionerligt stort och utgör nästan halva fostrets längd.

Du närmar dig nu slutet av den första trimestern och din livmoder är nu så stor att den tar upp den största delen av ditt bäcken och kan hos en del kvinnor redan kännas i nedre delen av buken.

Det är ännu för tidigt att känna fostrets rörelser; vanligtvis är det gaser eller en felaktigt daterad graviditet.

Du kanske också märker förändringar i tillväxten hos ditt hår och dina naglar. Vissa upplever ökad hårväxt medan den minskar hos andra.

Du bränner kalorier snabbare nu än vad du gjorde innan du blev gravid, och på grund av den ökade mängden blod och ökad blodcirkulation så känner du dig varmare än vanligt.

Bebisen

Vecka 11 är den sista veckan innan din bebis lämnar embryostadiet och blir ett foster. Bebisens naglar bildas den här veckan, och de yttre könsorganen börjar att anläggas för att bli färdiga om tre veckor.

Antalet blodkärl i moderkakan ökar drastiskt för att kunna försörja bebisen med näring och syre som behövs för den fortsatta utvecklingen. Innuti bebisen uvecklas de intre organen och matsmältningssystemet.

Som en förberedelse för amningen kan din bebis redan svälja. Den kan också kissa ut det fostervatten som den sväljer. Fostervattnet förnyas kontinuerligt. Den lilla sparkar och rör sig, men är alldeles för liten ännu för att du ska kunna känna det.

Alla viktiga organ har anlagts vid det här laget och fungerar till största delen som de färdigutvecklade organen, men de behöver fortfarande öka i effektivitet och storlek.


Dagens ORD

Dina barn har större nytta av din närvaro än av dina gåvor.

Dennis 27 år

Idag har Dennis haft lite fika, hans föräldrar kom hit och gav honom lite pengar. Pengar som går direkt till vårt nya golv! =) Han fick även denna lyktan, när han öppnade den tänkte jag bara ???? Vad tänker de med som köper en golvglaslykta till en familj med små barn och hund???!! Men jag har hittat en bra plats till den, på vinden haha..nää skoja bara, tänkte ha en på ovanvåningen, Leo och Degas är inte där uppe så ofta så det passar bra.

Av min mamma och familj fick han två mjukisbyxor och sen ska de betala en del av golvet också. Ska åka in med dem på måndag och handla det! =D
Sen åt vi plankstek hos mamma och provade några nya efterrätter, men det var i princip bara mamma och Håkan som tyckte om dem..hehe. Så fler av dem blir det nog inte! ;)


GRATTIS!!Grattis kära sambon på 27 års dagen! =)


Dagens ORD

Moderna tider!
- Hur kom jag till världen, pappa?
- Jag måste väl förklara för dig förr eller senare... Din mamma och jag möttes i ett chattrum. Jag började att maila din mamma. Senare möttes vi på ett internetcafé i ett eget rum. Din mamma stack då mitt usb-minne in i hennes usb-port. Då jag började överföra så visade det sig att vi inte hade någon brandvägg och det var för sent att trycka på delete.
Nio månader senare dyker ett litet virus upp, och det var du!
...? :))

Dagens ORD

Its better to risk everyting then to hold on to nothing!

Slagen pojke

Leo var med Mathilda på lekplatsen för någon vecka sedan och rammlade och skrapade upp hela näsan! =( Fick ett samtal av Mathilda, så jag skulle veta om det när jag kom hem. Hon skickade även denna bilden nedan!Denna bilden tog jag dagen efter, såret har hunnit läka rätt så bra över natten, men det ser nästan värre ut när allt är "svart" =P

Stackars pojke! Det på näsan var värst, han kunde inte riktigt sluta pilla på det. Och när det väl börjar läka så kliar det ju som in i. Han rev av ruvan någon gång, men det har ändå läkt ihop väldigt bra. Man ser knappt att där har varit något nu! =)

Dagens ORD

Saliga är barnen, ty statsskulden är deras.

Dagens ORD

Krama mig ofta så blir jag glad och trygg,
låt mig känna mig älskad även om jag varit stygg.
Stå fast, ni som är vuxna, trots mina prövningar och test,
för även om jag klagar är ni ändå bäst.
Visa mig i handling vad respekt är för någonting,
...lär mig se det vackra i världen runt omkring.
Tala om att jag duger just precis som jag är,
och låt mig höra ofta att jag är er väldigt kär.
Låt vårt hem vara ett ställe där tolerans och kärlek bor.
och kom ihåg att man kan leka även om man blivit stor!!!

25 års fest

Igår följde vi med Håkan och mamma till Håkans systerdotter som hade fest. Hon firade 25 år, avskedsfest då hon ska flytta och examensfest i ett.
Det var bordsplacering, men då vi inte känner någon där så fick vi sitta tillsammans, där var ca 70 st så de hade ett stort tält vi satt i.

Det blev buffemat, lite kött, potatis, sallad, sen fanns där även lite kex och brieost osv. Det var helt ok, Leo var jätte duktig som vanligt, men var ovanligt mammig så han skulle bara vara hos mig hela tiden. Vilken var rätt jobbigt! Särskillt mot kvällen då han var så trött också men inte skulle sova.När vi skulle köra hem kom vi mitt i ett jäkla åskoväder. Jag fick köra då jag är den enda som inte dricker. Regnets riktining var ju självklart mot bilen så man såg inte ett skit, där var många ställen som sniglade fram för det regnade så mycket + att vägmarkeringarna inte syntes då de verkligen måste fyllas i.
Det gjorde ju inte saken bättre om man fick möte, då fick man nästan stanna för att inte krocka. Och åskan bara lös upp hela himmlen! Det var mysigt iaf..hehe..men det är mysigare att ligga i sängen då.

När vi hade släppt av mamma och Håkan så hade han fått ett sms.s från de som hade festen, de undrade om vi också hade strömavbrott..hehe. Kul festen blev sen, men jag tror de tände en massa ljus osv!

Dagens ORD

The greatest thing you'll ever learn, is just to love and to get love in return ♥

Dagens ORD

Vad hon strålade! Det var glädje! Inget vaxljus kan stråla som barnaögon!

Loppis o Marknad

Idag var det dags för marknad i Gislöv och på vägen dit gick vi förbi en loppis. Då mamma/mormor är ett loppisfreak gick vi in om, och vi fyndade faktiskt lite! =D


[ Leo fick detta sifferpussel 1-10 som man bygger som en hopphage ]


[ Han fick även dessa två bilarna, för bara 20 kr!! =D ]


[ På marknaden fick han denna ursöta groda som är nästan lika stor som han själv! =) ]

Vi eller mamma hittade även två barstolar, en ny blöjhink till Leo och lite annat smått och gott för typ inga pengar alls! ;)
På marknaden gick vi mest ett varv och sen åt lite pizza innan vi körde hem igen. Inget roligt på marknaden som vanligt!

Vecka 10

Så här dags i graviditeten är fostret 3.2 till 4.3 cm och det är enklare att bestämma fostrets vikt eftersom det börja lägga på sig lite hull. Din bebis har vuxit i en otrolig hastighet de senaste veckorna och nu väger den 5 gram och är stor som ett litet plommon, men på din mage syns ännu inte så mycket.

Denna veckan är något av en milstolpe i fostrets utveckling. I den tionde veckan är alla delar och organ i kroppen anlagda och nu återstår 'bara' för dem att utvecklas och mogna under resten av graviditeten. Fingrar och tår har vuxit isär och svansen har försvunnit. Fostret har redan utvecklas smaklökar och tandanlag. Hjärnan växer med otroliga 250 000 nya neuroner per minut! Hjärtat är fullt utvecklat, men de externa könsorganen syns inte förrän under nästa vecka, även om testiklarna hos pojkar redan producerar testosteron.

Eftersom dina hormoner flödar vid den här tiden så kan du märka en rad fysiska och psykiska symptom. Många gravida upplever att de blir lätt upprörda och har kraftiga humörsvängningar. Fysiskt så börjar de flesta öka ordentligt i vikt och en del kan få lätt blödande tandkött och svullen sköldkörtel. I genomsnitt ökar man 13 kg i vikt, men det mesta av den ökningen sker i andra och tredje trimestern.

Det är vanligt att man känner sig oattraktiv, otillräcklig och orolig inför framtiden. Det är normalt att ibland uppleva tvekan och att ifrågasätta graviditeten och det som skall komma. Det är en stor händelse i livet att få barn.


Dagens ORD

Barnet har som regel fått förståndet från fadern, eftersom modern har sitt kvar.

Lite nytt

Igår när vi var i stan så fick jag köpt denna underbart sköna poncho från Gina Tricot. Dennis fick köpt fyra eller fem tröjor på Rozzie för förtio kronor, men då hade han också presentkort på 400 kr. Hihi =)


Leo kunde ju inte gå hem tomhänt, och det var faktiskt därför vi körde in till stan, för att få köpt en ny skjorta till Leo! Så det blev denna! =D
(Ärmarna går att vika ner till helarm!)

Första doppet

Idag badade Leo i havet för första gången! =) Då man har jobbat och det på sista tiden inte varit så fint väder så blev det premiär idag. Förra året badade vi i mosters pool, så då blev man lite bekväm. Men idag drog Håkan med oss till Böste för att bada, cyklade dit, tar kanske en kvart. Mysigt var det! =)


[ Leo älskar att sitta i sanden och gräva! =) ][ Men att bada var inte riktigt lika kul! ]

Leo älskar att bada annars men just idag var det inte så roligt. Vattnet var kanske inte så varmt?! ;) Han tyckte det var rätt roligt emellanåt, var gång vågorna slog upp mot honom sa han oj och skrattade..hehe.

Väll uppe på handduken byggde han en koja som han kunde värma sig i! Min lilla sötnöt! =D

Gatufest

Igår ordnade de med lite fest i mammas och deras gata. Och då jag vuxit upp på den gatan så kraschade vi festen! ;) Vi hade jätte trevligt, åt god mat och snackade och lekte en massa.Ena leken skulle man smörja vaselin på näsan, sticka ner huvudet i en påse med bomullsbollar, springa ca tio meter och lägga ner bollen i en skål. Om man tappade den fick man gå ner på alla fyra och ta upp den. Inga händer tillåtna!!


Sista aktiva leken var att gå med skidorna, det svåra med det är ju att man ska gå i takt..hehe, men båda lagen gjorde jättebra ifrån sig! =) Mitt lag loosade stort ändå!
Lite senare skulle vi även svara på några kluriga frågor, jag var inte där just då men Dennis klarade bara fem av kanske tjugofem..haha.

Alltså allt som allt, en riktigt lyckad kväll, synd bara att det var litta kyligt när solen försvann!

Dagens ORD

I varje riktig människa gömms ett barn, som vill leka!

Dagens ORD

Det kan vara mindre traumatiskt för ett barn att födas i vatten, men det är desto mer traumatiskt för de andra i simbassängen.

Orkar inte!

Bloggen har verkligen blivit lidande nu de sista veckorna. Men under kvällarna är jag så trött och orkar inte och under dagarna så har jag/vi så mycket att göra att jag inte hinner...
Jag trodde det här med semester betydde att man hade all tid i världen, men inte än iaf. Detta är min första riktiga semester ever, förra året var jag ju mammaledig och åren innan dess har man jobbat, jobbat och jobbat. Så denna första riktiga semester ska jag verkligen njuta av.
Dock så blir iaf den första veckan mycket fix här hemma. Därför man är slutkörd på kvällarna!

De sista dagarna har Dennis och Håkan rivit ner den gamla tegelväggen så vi kan använda de tegelbitarna till att sätta igen dörren. Under tiden har man fått underhålla Leo, leka och mysa med honom! Det tar på krafterna..haha, ibland till och med så mycket att man får vila middag med honom..haha.

Det blir att rensa tegelstenarna från bruk imorron, sen blir det att tapetsera och måla den nya väggen där uppe. Vill iväg och handla den nya sängramen och lite sånt också, men vi får se.
Ska ju iväg upp till Götet några dagar, cykla på ven och bara umgås och ta det lugnt med nära och kära innan man börjar jobba igen! =D
Men jag ska försöka att inte glömma bort bloggen alldeles för mycket! ;)


Dagens ORD

Förmågan att se det komiska och skrattretande är ett tidigt tecken på intelligens hos barn.

RSS 2.0