Sov gott

Nu ska jag göra mig iordning för sängen. Det blir ju som jag kanske sagt innan en tidig morron och man behöver ju sin skönhetssömn! =)
Imorron ska vi på en heldags utflykt...utomlands! =D Så kommer nog inte kunna mobilblogga heller. Ni får nog en uppdatering när vi kommer hem på kvällen eller så får ni hålla er tills på torsdag?! ;)


Min lilla hjälpreda när vi bakade, fick såklart smaka smeten! =D

På tal om sömn...Leo sover oftast första delen av natten själv. När han vaknar får han komma över till oss. Iaf, de sista nätterna har man själv vaknat av att han sovit jätte skumt. Inatt hade jag en fot i huvudet, två gånger. Ena gången låg vi typ skavfötters, andra gången låg han där man har huvudkudden. Det är svårt att förklara..haha..men jag kanske ritar upp det för er nån dag?!

Vellingeblomman

Har nu kommit hem från en jätte trevlig runda på Vellingeblomman. Hade som sagt sällskap av Jennie och Henry och förskolan såg man inte ett dugg av, de sket nog i det.
Gick först ett varv innan vi gick och fikade lite. Jag hittade allt några saker, bla en eller två presenter till mamma! =) Sen blev det några ankor till Leo som han kan bada med och några pepparkaksformar! =DJag tyckte ankorna var jätte coola! Och ser ni? Jag hittade en pepparkaksform i form av en groda!!! =)
De är rätt dyra där på Vellingeblomman, men ja, ibland får man bita i det sura äpplet..hihi

Jennie lämnade av oss i stan där vi mötte upp Mathilda. Gick en snabbis bara för Dennis var redan i stan.
När vi kom hem så kom jag på att vi glömde åka in om Willys. Behövde ju handla lite...störigt!

Upphämtade

Jag och Leo blir snart upphämtade av Jennie och Henry. Vi ska göra en liten utflykt till Vellingeblomman! =) Egentligen skulle vi åkt dit och träffat förskolan, men vet inte om de kommer eller inte. Återstår att se! =)

Vi blir nog avlämnade i stan sen så vi kan umgås lite med Mathilda och blir väll hämtade av Dennis efter det!

Ha en bra tisdag!

Dagens ORD

Den enda anledningen till att barn skulle hedra sina föräldrar mer än föräldrarna sina barn är att föräldrarna är starkare medan barnen är små.

Moa och Leo tävlar!Jag är med och tävlar om ett
presentkort värde 400:- från
Hjärtat Mitt hos MuppsanDu behöver inte ha en blogg för att delta i den här tävlingen där du kan vinna en Tassimo kaffemaskin! Det enda du behöver göra är att svara på en fråga samt motivera varför du ska vinna.Jag är med och tävlar i Carolinas Julkalender om ett valfritt värmedjur från Ljuskraft!  
Var med och tävla du också!Jag är med och tävlar i Carolinas Julkalender om ett presentkort på 600 kr hos GladaGrodan!  
Var med och tävla du också!Jag tävlar hos Kashaya om ett presentkort på 300 kr hos SUMOpix!


Måndagslistan

En lite sen lista men ändå...idag måndag är jag glad för..

♦Imorron ska vi till Vellingeblomman (antagligen)
♦Har en underbar familj
♦Har två små julklappar kvar att köpa sen är det klart
♦Leo älskar att åka pulka
♦Inbjudningskorten har levererats
♦Jag älskar Leo

Vill ni vara med i måndagsgänget? Kika in hos Jennyn för mer info!

Veckan blogg

Veckans blogg blev...Vill du bli


och få en bildlänkning i menyn?
Lämna bara en "jag är med" kommentar så slumpar jag fram en vinnare på måndag! =)


15% rabatt hos Eac Design

Just nu får du 15% rabatt hos Eac Design om du anger koden LillaGroda! =)


Svar på era frågor

Hur kom det sig att du valde det namn du har på bloggen?

Svar: Jag valde namnet för när Leo var en liten bebis så låg han alltid som en liten groda (som i princip alla barn gör).

Vem är du?

Svar:
Vem är jag? Jag heter Moa, är utbildad mönsterkonstruktör vilket betyder att jag kan rita mönster till kläder från grunden. Jag jobbar som terminaltjänsteman, jag bokar och checkar in lastbilar som ska med färjan. Jag älskar att pyssla, hålla på med hår osv.

Vad vill du uppnå med bloggen?

Svar:
Med bloggen vill jag dokumentera Leos uppväxt, samt att jag har någonstan där jag kan skriva av mig om allt. Betydligt och obetydligt!

Varför börja du blogga? =)

Svar: Jag började blogga för flera år sedan, har haft ett par olika bloggar men det är denna sista som jag vill behålla. Känner att jag med denna bloggen har någonstans där jag kan skriva av mig vilket var vad jag ville! =)

Vad är det bästa med att vara mamma?

Svar: Det bästa med att vara mamma är att få rå om någon som inte kan det själv. Att känna sig behövd och älskad av en individ som ännu inte blitt utsedd för elakheter osv! Att få följa sitt barn genom livet.

Vad tror du att du gör om 10 år?

Svar:
Om tio år så önskar jag väll som så många andra att jag ska vara rik. Jag vill ha pengarna till att bara gå hemma med barnen osv. Hade jag kunnat så hade jag stannat hemma redan nu. Annars så hoppas jag att jag har ett bra jobb som jag trivs med, som gör det roligt att gå till jobb var morron.

Hur är det att vara "ung" mamma, min syster blev mamma i tidig ålder och hennes vänner tog avstånd, samma för dig?

Svar: Om man jämför med din syster så var det nog precis tvärtom för mig. Har några kompisar som jag alltid umgicks med när man gick i skolan men så tappade man kontakten. Och när Leo kom så återfick vi den kontakten igen! =) Så för mig har det bara varit positivt med att få barn. Kanske hade velat ha en heltidstjänst innan jag gick på mammaledighet så man fått mer pengar när man går hemma. Men annars har det bara varit positivt! =) 

Vad gör du om Internet skulle braka sönder?

Svar:
Om internet skulle gå sönder så har man alltid mobilen..haha..nää men sååå beroende är jag faktiskt inte. Eller?! =P

Vad är det som driver dig att blogga?

Svar: Vad som driver mig till att blogga är att Leos ska ha något att gå tillbaka till. Genom att dokumentera hans uppväxt kan han alltid sen när han är äldre kolla tillbaka och se vad vi gjorde osv.

Vem är din förebild? :)

Svar: Min mamma, en ensamstående, stark och hårt arbetande kvinna som har slitit i flera år med att uppfostra tre barn själv.

Bakat lite

Nu har jag precis tagit ut den sista plåten. Jag och Leo bestämmde oss för att baka kladdkakemuffins så vi får upp energin igen! =) Det tog hårt på en att gå i all den snön!


Trotsade vädret

Ja ni läste rätt. Jag och Leo trotsade vädret! Vi gick ner till konsum och det var inte den lättaste biten att gå med en vagn. Fast nu när jag tänker efter så var det den enklaste delen..haha. Vi gick vidare upp till kyrkan för att se om det var någon förskola idag. Men det hade jag väll egentligen redan förstått att det inte var. Men vi tog oss dit, genom stora snödrivor och allt. När vi skulle gå hem tänkte jag att vi kunde gena vid grusvägen, men icke. De har skottat så man inte kommer dit överhuvudtaget. Försökte på två ställen, men fick nit på båda.
Aja det var ju bara att ta samma väg tillbaka som när vi gick dit. Halvvägs hemma så var jag dygnsur av svett och trodde helt ärligt att vi skulle dö. Jag hade knappt någon ork kvar i kroppen.
Jag får ju skylla mig själv som ens försökte!

Ps. Svaren på era frågor kommer lite senare. Måste underhålla Leo!

Dagens ORD

Barn är Guds apostlar, dag efter dag utsända för att förkunna kärlek, hopp och fred.

1.a advent

Idag är det ju som alla vet 1.a advent. Tände det första ljuset ikväll, nu när Leo sover är det lite säkrare att tända ljus. Ingen nyfiken unge som ska röra, dra ner ljuset på golvet osv!
Så ikväll blev det invigning av den nya adventsstaken som vi köpte i Ullared! =DNu blir det lite popcorn och mys i soffan för min del. Bra avslut på veckan! =)
(Svaren på era frågor kommer upp ikväll eller imorron!)

Förbannat

Som det ser ut nu så blir det ingen gran i år heller. Har inte haft det de sista två åren för Degas, men i år ville vi ha så Leo får en riktig jul. Men det ser mörkt ut!Ni kanske kommer ihåg att jag nämt att vi hade inbrott i vårt källarförråd när vi bodde i lägenhet?! Iaf så kom vi ju då fram till att de hade snott vår ena klädhängare och nu när vi skulle fixa med granen så kom vi fram till att de även har snott julgransfoten OCH alla saker vi hade att hänga i granen!!!! =.(Jag vet inte vad vi ska göra. Har inte direkt pengar till att köpa nytt just nu. Får väll köpa en fot så vi får upp granen iaf?!

Frågestund

Har inte riktigt tid för bloggen idag, en massa tak att vitlasera. Så jag tänkte göra som alla andra och ha en liten frågestund! Passa på att fråga vad du vill, är det för personligt så kanske jag inte svarar. Men jag är oftast rätt öppen.Skriv era kommentarer som inte hör till frågestunden i inlägget under! =)

Dagens ORD

Ett barn som accepteras och möts med vänskap lär sig att känna kärlek i världen.

Lönlöst

Leo är omöjlig ikväll! Vill inte sova alls..

Får se om jag återkommer med dagens händelser lite senare eller om det får bli imorron. Måste ju se vad man orkar när Leo väl somnat...

Ha en bra lördagskväll!

Stooor snöboll

Just nu tar jag en liten paus medans oljan verkar. Om ca femton minuter kan jag måla! =) Har tapetserat det vi kan och sågat till listerna, ska måla dem snart och så ska de målas en gång till imorronbitti innan de kommer på plats! =)

Här kommer då en bild på Elias och Daniels stora snöboll. De hade säkert kunnat rullat den ännu större om de bara orkat..haha.Den lämnade de på vår uppfart eller jag fick dem till att rulla upp den på gräsmattan iaf. Undrar hur lång tid det kommer ta för den att försvinna?!

Imorse vaknade vi upp till detta...Det har nog kommit trettio centimeter sen igårkväll. Det har snöat hela dagen också och de har sagt att hela helgen skulle det bara snöa och snöa...visst det är mysigt men vi behöver inte ha det som förra vintern!!

Nää, får ta och kolla mina lister nu! =)

Lämnat Leo

Har nu kommit hem igen efter att ha lämnat Leo hos sin mormor. Har skottat bort all snö på uppfarten, alltså gjort plats för ny snö. Men det man har fått bort nu slipper man ikväll och imorron!

Ska byta om till jobbeklädder och gå upp och göra lite nytta. Det blev ju aldrig att vi körde in och köpte det sista vi behövde så vi får göra det vi kan, vilket är rätt mycket ändå. Vi kan iaf tapetsera en vägg, måla fyra lister som vi sen kan sätta upp och vitlasera taket. Alltid något att göra!

Just det ja, har fått fotat lite nu också, så bilderna kommer upp lite senare! =)

Ut, ut, ut

Nu ska vi ta på oss alla ytterkläderna och gå ut. Degas måste ut en runda så vi ska passa på att åka lite pulka med Leo! =)

Ska passa på att ta en del foton, sååå mycket snö som har kommit inatt! Så en massa bilder blir det nog sen, eller iaf någon bild! ;)

Dagens ORD

Ett barn som får uppleva rent spel lär sig rättvisa.

Imorron

Jag drar en ny veckans blogg imorron. Har precis nattat Leo för andra gången och ska själv kasta mig i sängen. Är så jäkla trött, natten som gått var ju inte den bästa direkt. Leo vaknade minst tusen gånger. Men nu är han förkyld så det är ju inte sååå konstigt. Blir nog ingen babysim imorron, vill inte göra det värre liksom.

Elias och Daniel gjorde en sjukt stor snöboll innan, ska ut och fota den imorron, orkar inte gå ut i detta vädret just nu..haha..ni får allt hålla er några timmar till! =)

Ha en bra fredag och sov gott!

Paket

Fick sms om att jag hade paket på posten att hämta och inte bara ett utan två paket! =D
När Leo fått mat osv så körde vi och hämta dem!I det ena paketet fanns lite saker till Leos kalas....och i det andra fanns ny mascara, kajal och en sminkväska man fick på köpet! =)


Snart klart

Har nu städat och plockat undan lite + plockat fram lite julsaker. Har fått ändra om lite och bytat plats på vissa saker för att det ska se okej ut. Hade nog gått lite fortare om inte Leo varit en klängapa. Men dammsugningen gick bra, då vill han bara jaga en eller ja dammsugaren..hihi.

Nu ska vi ta på oss lite kläder och göra oss iordning för att gå hem till morfar! =) Dennis får hjälpa mig med vissa saker sen. Måste åka till posten också då jag fått lite paket! =D

Städa

Städa, städa varje fredag och så varje jul! För det tycker jag är kul...not. Men det måste göras!
Har nu fått upp ljusstakarna och plockat undan lite. När Leo vaknar så ska jag leta fram påsen med alla förlängningssladdar så där kommer lite ljus från dem också. + dammsuga!

Har ingen aning om var den påsen tagit vägen, men det är ju alltid så, man hittar det inte när man behöver det. Och varje gång man ska lägga undan något så hittar man en jätte bra plats och tänker här kommer jag ihåg att jag lagt det, men det gör man ju aldrig! Störigt!

Hoppas ni får en fin fredag! Glöm inte att julpynta! =)

Dagens ORD

Ett barn som får beröm lär sig att uppskatta.

Före och efter

Hjälpte ju Mathilda att färga hennes hår igår...här får ni se hennes nya frilla! =) Hon klippte sig lite också!

Före..Efter..

 


Och jag lovade att slänga upp en bild på Degas också! =)Ikväll har vi mest tagit det lugnt, umgåtts med Mathilda och Peter. Snart blir det sängen och imorron ska vi leka med "morfar" ! =D


PMS

Har kommit hem nu efter en runda i stan. Fick köpt två julklappar till! =)
Köpte även en ram så vi kan sätta upp fotot på Leo, de från förskolan ni vet. Vet bara inte riktigt var jag ska ha det än... =P

Det var så himla störigt innan, fick halvspringa ner till affären och panta lite burkar så vi kunde ta bussen till stan. När jag väl var där så tog det en evighet innan det var min tur i kön. Snacka om jobbig tant och slö kassörska..haha.
Fick halvspringa till bussen också, han dit med tre minuter till godo, förutom att bussen var sen, så vi fick vänta ett tag på den. Sååå störigt, hade ju inte behövt stressa som en tok då ju. Och till råga på allt så fick jag åka gratis då biljettmaskinen var sönder. Alltså hade jag inte ens behövt panta...störigt!!

Just det ja, Dennis har PMS, läkarna konstaterade det idag...haha. Har ju själv vetat om det ett tag..hihi =P

Möta Dennis

Nu ska jag och Leo göra oss iordning för att ta bussen in till stan och möta Dennis!!
Ska gå en runda i stan och köpa någon julklapp innan vi åker till Willys och handlar lite mat till Leo. Gröten är snart slut och jag tror inte det som är kvar räcker till ikväll.

Ikväll blir det mys med Mathilda och Peter! =)

Award

Först vill jag tacka Erika för awarden!

-Som vinnare ska du kopiera in denna i din blogg.
-Tacka och länka till den du fick priset av.
-Skriva 7 saker om dig själv.
-Skicka vidare awarden till 2 (eller mer om du vill) stycken.

Så var det dom där 7 sakerna =)

* Jag gillar snön, men bara om man slipper köra

* Jag har ångest över att börja jobba igen

* Jag älskar att pyssla, sy och vara allmänt hantverkig

* Jag är väääldigt lat

* Jag blir sjukt dålig på foto

* Jag älskar att sova, men den lyxen finns inte kvar

* Jag älskar Leo över allt annat


Nu utmanar jag Mathilda och Johanna!

Dagens ORD

Ett barn som får uppmuntran lär sig förtroende.

Bortglömd

Det är rätt roligt ändå. Dennis brukar sitta uppe vid sin dator på kvällarna, vid nio halv tio kommer han ner för att skriva sina lappar till jobb och stänger då grinden upp till trappan. Och nu de sista veckorna har han glömt Degas där uppe. Så sitter man här nere och hör hur en elefant klamapar rundor där uppe
och så frågar han
-"gick inte Degas ner?"
-haha nää det gjorde han inte det hör du väll?
-"men, jag såg han gå ner ju".
-Tyvärr Dennis, du borde nog kolla ögonen! =) hahaha

Pulkaåkning

Leo sover och jag kollar på biggest loser just nu. Har varit en fullspäckad dag eller ja, har inte haft mycket att göra egentligen men vi har haft lite besök och så.

Var ute och åkte lite pulka med Leo, det var roligt i början men vi fick inte med vantarna och han skulle ju ta på snön hela tiden. Hans händer blev iskalla och det stack säkert rätt mycket i dem när vi kom in i värmen igen. Men på det stora hela tyckte han nog det var rätt roligt. Om han ens förstod så mycket av det..hihi


Leo inviger både pulkan, overallen och de nya skorna!

När vi kom in efter pulkaåkningen så kom Anna och Micki och hälsade på lite. Fick snackat lite skit osv men de kunde inte stanna sålänge för Anna skulle med båten till Tyskland ikväll. Men lite tid fick vi iaf och vi ska träffas igen nästa vecka! =)

Färgningen av Mathildas hår gick bra, fick dock inte efterbild så lägger upp det imorron när jag fixat det! =)


Glömska

Har nu äntligen kommit in i värmen efter att först ha varit på förskolan och sen följt med Mathilda till tandläkaren. På hemvägen så gick vi in om konsum så Mathilda kunde köpa cigg och sen begav vi oss hemmåt. Men jag tyckte det kändes rätt tomt och då trillade poletten ner. Vi hade glömt cyklen vid tandläkaren. Mathilda hade lånat den för att kunna cykla upp på förskolan och möta oss där..

Ja det var ju bara för mig att gå tillbaka och hämta den. Mathilda fick gå hem med Leo, räcker ju att en av oss har köldskador..haha. Snacka om att det var kallt att cykla, blåsten och snön gjorde inte saken bättre.

Men nu är vi iaf inne i värmen, Leo får sin lunch och snart ska vi färga Mathildas hår. Efter det blir det lite pulkaåkning med Leo! =DJust det ja, Leo fick ett par vinterskor av Jennie, hon hade köpt dem till sin son Henry men de var för små.
Tack Jennie!! =)


Snööö

Det har snöat inatt och snön ligger kvar!! =) Det började snöa igårkväll men jag ville inte skriva om det om det nu inte skulle lägga sig. Men det gjorde det och idag ska Leo få inviga sin pulka!! =) Han skulle få pulkan i present egentligen men det handlar om två veckor och där kanske inte är någon snö då!

Och sån tur vi har att Mathilda kommer idag och kan leka med oss!! =)

Dagens ORD

Ett barn som behandlas med tolerans lär sig tålamod.

Moa och Leo tävlar!Jag är med och tävlar hos Fnulan om ett presentkort värde 3000:- på Pixelbyrån

Vinn ett förkläde från Cupcake Provocateur hos SockerrusTävla HÄR du med!Jag tävlar hos Carolina om en fotobok med 50 sidor från ÖnskefotoJag är med och tävlar om en Cottage värmeljuslykta (se bilden)
hos
Living and Room,Johannas blogg, var med du också!”Jag är med och tävlar hos Adara om ett presentkort värde 200:- på Welovebeauty.se
Tävla hos Lindet om ett basplagg från Missäy. Tävlingen avslutas 27/11 kl. 20.00.
Tävlingen hittar du här!


Bloggtorka

Idag har jag verkligen inget att skriva om. Har inte hänt något nytt eller roligt på hela dagen.
Imorron blir det nog lite mer, syrran kommer hit, ska följa med henne till tandläkaren igen och efter det ska vi nog färga hennes hår och lite sånt roligt. =)


Roligt, roligt

Vi har påbörjat renoveringen av övervåningen nu och det är så himla skönt! =) Dennis ska in om Bauhaus och köpa några saker imorron och sen i helgen ska vi tapetsera, måla och vitlasera taket. Och när det är klart så har vi gjort allt vi kan där uppe. Ska ju byta golvet också, men måste först hitta ett golv vi vill ha osv.

Åh nu längtar man riktigt mycket tills det blir helg, mer än annars iaf! =)

Leo is back! =D

Redan igår kväll kändes det som om det var på rätt väg med Leos feber och förkylning. Iaf med febern.
Ingen feber idag och han vaknade några gånger inatt men vi gick inte upp föräns åtta. Så skönt att kunna sova lite längre! =) Man kan säga att det verkar som om den gammla vanliga, glada och pigga Leo är tillbaka. Han kunde leka själv imorse, vilket han inte alls har velat göra de sista två veckorna.Är nu hemma från förskolan. Leo sover i vagnen och jag känner för en gångs skull att jag inte behöver vila. Inte lika trött idag som jag varit de andra dagarna.
Nu blir det hänga tvätt och plocka undan lite, förbereda lite inför kalaset osv. Skoj!

Dagens ORD

Ett barn som ständigt får uppleva skam lär sig att känna sig skyldigt.

Tand nr 8

Kanske inte så konstigt ändå med allt gnäll idag från Leos sida. Förutom feber och diarre så har en tand till ploppat upp. Nr 8! =D
Så nu har han fyra tänder uppe och fyra nere. + att han är väldigt svullen om hörntänderna där uppe så de kommer väll säkert strax de med?!


Vinn en Canvastavla från Önskefoto" Jag tävlar hos Moa om en Canvastavla (20x30) från Önskefoto!
Var med och tävla HÄR du också!

Tävlingsreglerna är enkla och ALLA kan delta!


♦ En lott:
 För att vara med i tävlingen ska du gilla Önskefoto på facebook.
Önskefoto på facebook hittar du
HÄR (<--länk)

♦ Tre lotter: Du dubblar dina chanser och får två extra lotter i dragningen om du kopierar bilden + texten ovan och lägger upp på din blogg samt skriver länken till din blogg i en kommentar här nedan.

♦ Har du ingen blogg så går det bra att tipsa fem av dina vänner om tävlingen via mail och skicka en kopia på det mailet till lillagroda@hotmail.se Skriv gärna en kommentar här nedan att du mailat så att jag inte missar någon.

♦ Lägger du till mig på bloglovin så kan du lättare se nya tävlingar och/eller hålla koll på om du vann eller inte.


Sista tävlingsdag är 6/12-2010 kl 18:00 - LYCKA TILL!

(Skriv inga kommentarer som inte handlar om tävlingen här tack!)


Gnällspik

Leo är en riktig gnällspik idag. Men det beror ju iaf dels på att han är sjuk. Tror han har ont i halsen också, han har blivit lite hes och snuvig! =( Men i korta stunder kan han vara sitt rätta pigga och glada jag! =) De stunderna tar man tillvara på kan jag säga!

Ska snart hem till mamma och umgås med dem. Har för en stund sen varit på återvinningen och kastat lite skit. Hade ju hoppats på att Leo skulle somna i vagnen men icke...livet leker..

Kabooomm

Har knappt fått sova nått inatt. Leo har haft feber igen och denna gången är jag rätt jäkla säker på att det är tänderna. Febern var iof sig borta i morse men hans mage mådde inte så bra. Den sa kaboom några gånger och det bara rann. De säger ju att de kan ha som diarre när det är tänderna det handlar om.

Tycker ändå det är konstigt, nu de sista två söndagarna har han fått feber. Undrar om det kan ha något med att vi är och badar var lördag? Är det samma nästa helg så ska vi nog sluta bada på vinterhalvåret!


Titt ut! =)


Måndagslistan

Idag måndag är jag glad för att...

♦Det verkar som om febern är borta än en gång
♦Jag älskar min familj
♦Förskolan har återigen öppet
♦Snart är det 1.a advent och jul och nyår osv
♦Har börjat slå in julklappar
♦Ska fira en lugn och mysig jul hemma
♦Har några fina tävlingar i menyn -->
♦Jag har underbara läsare!

Vill ni vara med i måndagsgänget? Kika då in hos Jennyn!

Dagens ORD

Ett barn som görs till ett åtlöje utvecklar blyghet.

Lite julklappar

Har nu fått slått in de julklapparna som jag köpt hem. + en del presenter till Leo och mamma. Har en hel del kvar att köpa insåg jag nu, men vissa saker skulle mamma fixa sålänge.

Lite förberedelser..


Och lite paket...


Gissa vem som ska få de stora paketen..hihi =)


Feber

Inte konstigt att Leo har varit gnällig idag, han har feber....igen! =( Han har knappt sovit alls idag heller, typ trettio minuter på hela dagen. Så vi får helt enkelt se vilken grad av helvete det blir för mig inatt. Han sover lite nu i vagnen men ska snart väcka honom så att han kan få gröt och pyjamas på sig.

Har haft mycket att göra idag. Vi har börjat riva ner all tapet på övervåningen och tapetserat lite. Mathilda kom och hämtade Leo innan så att jag kunde slå in lite fler julklappar och presenter. Har bytat gardinen på Leos rum, plockat undan, hängt upp julstjärnor, börjat lite med julsakerna helt enkelt. Men är inte klar än, så hoppas Leo samarbetar ikväll så att jag kan få gjort lite till!

Har ni haft en bra dag?

Nytt utseende

Vilken design var bäst?

Den gammla?...


....eller den nya?


Snart, snart, snart

Håller på att fixa lite med en ny design. Uppdatera sidan lite osv. Men det är snart klart, kommer nog hinna klart allt tills ikväll!Förutom då jobbet med den nya designen så ska jag hinna med att städa och plocka undan lite till. Har precis fått Leo till att sova så det är dags att sätta igång! =)

Vad ska ni göra idag?

Dagens ORD

Ett barn som får uppleva fientlighet lär sig slåss.

Vinnaren av formerna från Kalasform

Den lyckliga vinnaren av formarna från [Kalas: får:m] är...Stort Grattis! Maila dina uppgifter till: lillagroda@hotmail.se

Veckans blogg

Veckans blogg blev...Vill du bli

och få en länkning i menyn? Kommentera bara "jag är med" så slumpar jag en vinnare på fredag! =)


Påminnelse

Har nu diskat och plockat undan lite, rensat i både min och Leos gaderob. Ska snart slå in lite julklappar men pausar för vill påminna er om tävlingen som avslutas ikväll! Ni hittar den i menyn -->


Hold my handMichael Jackson - Hold My Hand (Duet with Akon)


Lite sovmorron

Leo sov från sju till halv sex, vi låg kvar och mös en stund i sängen innan Dennis gick upp med Leo. Själv låg jag kvar till åtta. Så härligt att få lite sovmorron, det behövdes! =)Jag funderar lite på det här med Leos sovvanor, har märkt att han sover bättre på natten om han bara sover 1½ timme på dagen. Han badade inte igår heller men sov ändå jätte bra. Sånt här är jätte svårt.
Vi ska till badhuset om ett tag så vi får se hur han sover inatt. Han kanske ska sova borta, men vi får se, har inte snackat med de andra än.

Dagens ORD

Ett barn som får mycket kritik lär sig att fördöm.

Cannabis

Har ju helt glömt bort att berätta att när jag hade varit och klippt mig förra veckan så hade jag cannabis i håret! Coolt...haha. Nää men tydligen så får man använda cannabis i något medel som är till håret. Har för mig att det var för att skydda håret mot värme osv. Men kommer ju såklart inte ihåg vad det heter.

Någon som vet vilket jag menar? Finns det att köpa för andra som inte är frisörer?

Lyckad

Lasagnen blev lyckad och i princip uppäten. Fick göra två stycken för att det skulle räcka och det var ungefär en halv kvar. Så det blev lyckat! =)

Är nu hemma, Leo är nattad och jag har plockat fram lite choklad och ska nog göra popcorn också! =) Får mysa lite framför Big bang innan jag kastar mig i sängen och hoppas på en bättre natt!


Min lilla fis hos frisören! =)

Vad ska ni göra ikväll?

Million PiecesTove Styrkes - Million Pieces


Subway

Har varit inne i stan hos Mathilda därav den dåliga uppdateringen. Det har inte hänt så mycket idag mer än att vi fick panta lite flaskor så jag kunde få pengar till bussen. Har ju aldrig kontanter på mig, jag använder ju bara kortet så när man ska ta bussen får man skrammla ihopa lite pengar..hihi.

Gick en runda i stan efter Mathilda duschat och gjort sig iordning. Bestämmde oss för att fika på Subway! =) En halv baguett räcker gott och väl, vi blev rätt mätta. Men sååå gott det var. Jag tog en med grillad kykling och Mathilda en med skinka!


Leo sov medans vi åt, så vi passade på att kolla lite i affärerna också. Men utan pengar kan man inte handla. Kom ju på nu i skrivande stund att det är barnbidrag idag. Åh, då hade jag ju kunnat handla lite till Leo ändå ju. Han behöver lite strumpor och sånt smått och gott..hihi

Gick hem till Mathilda igen och umgicks lite med Peter och Melvin också. Dennis hämtade upp oss vid två tiden. Körde och handlade på Willys innan vi körde hem. Ska snart gå bort till mamma och göra lasagne till dem. =)

Så vi har haft en trevlig dag i staden och den blir bara bättre och bättre, snart ska vi ju umgås med bästaste mamman och Håkan! =D

Dagens ORD

Det var en mor, som älskade sina barn så högt, att hon inte kunde låta dem vara ifred.

Snurra mig


Leo ville snurra i stolen hela tiden hos frissan! =)

Men det gjorde inget, Mathilda var den enda där och vi känner ju frissan sen innan så hon brydde sig inte. Det var faktiskt hon som föreslog att vi kunde göra det..hihi.
Mathildas hår blev jäkligt bra, tycker att hon kunde donera hälften till mig..hihi..behöver lite tjockare! =)

Följer med Mathilda

Nu är det min och Leos tur att följa med Mathilda när hon ska bli klippt. Dock blir det ingen färgning idag för hennes del utan nästa vecka istället! =) Ska nog ta och låna Mathildas telefon när vi är där, då kan jag och Leo leka lite med den! =)Efter det ska vi hem till mamma och göra pizza! Ska testa den nya denna gången, den med lite mer smak. Vi får se hur det blir. Hoppas den är god! =)

Har ni testat det nya pizzakitet?

 


Moa och Leo tävlar!

Tävling hos Mandyys i samarbete med Tuffatilda vinn en valfri body från Lundmyr of Sweden .Jag är med i uttlottningen av dessa pennor hos Kakprat.Jag är med och tävlar hos LifeofJohanna om en personlig fotobok från Photobox.
Tävla här du med!


Jag tävlar hos Erika om ett valfritt sovskydd från HandByMima.
Tävla HÄR du också!


Tävlar hos Lindet om denna ögonkräm från Super Glandin


Tävla hos Mansondust om en medium burk från Yankee Candle,
från Doftljusbutiken.se!


Tävla hos Mansondust om ett hemlig paket (värde ca 200:-) från MyKidoo.se!


Jag är med och tävlar inne hos Linda - En Vimsig Mamma om ett pressentkort värt 300kr hos
Dunken.se, Tävlingen hittar du HÄR! och var med du ocksåJag tävlar hos En pojkmammas vardag om två bitnappar (en mjuk och en hård) från Baby B safe!
Var med och tävla du också.


Tävlingen är sponsrad av Kidzshop. Du hittar den här hos Natali.


Smakprov

Leo sov ju som sagt en hel natt i helgen som gått och jag tror nästan att det bara var ett smakprov på hur det kan vara. Det är första och ända gången han sovit en hel natt. Natten efter kan jag förstå att han inte sov såbra då han hade hög feber. Men nu är ju allt som vanligt igen.

Han hade ju badat en halvtimme på badhuset den dagen så kan vara det han blev så trött av. Så nu ska vi testa att bada honom på kvällen och se om det hjälper. Man kan ju alltid hoppas, man får bara vara nogrannare med smörjning osv.

Vad tror ni om det?

Dagens ORD

Det säger sig själv att man aldrig ska ha fler barn än vad man har fönster i bilen.

7 tecken på att du är en storbloggare

Här har du 7 enkla tecken på om du är en storbloggare! =)

1. Det första du gör på morgonen är att kolla dina kommentarer.
Morgontoaletten kommer i andra hand. Lite kissnödighet har väl aldrig dödat någon.

2. Du ser bloggpontential i allt du gör och är med om.
Om någonting roligt händer så blir du först överlycklig och börjar sedan svettas för att du vill få upp det på bloggen så fort som möjligt. Händer det något som du inte kan komma på hur du kan använda i bloggen är det inte värt att lägga någon energi på.

3. Du väljer att stanna hemma för att kunna blogga istället för att träffa dina vänner.
"Ja men vad ska vi göra då? Fika..? Asså näääe jag har lite ont i huvudet idag..."

4. Om din statistik har gått ner vill du ta livet av dig.
Du sitter och grubblar över varför du är så värdelös och alla hatar dig.

5. Du duschar och fixar i ordning dig för att du ska ha EN egobild till ett inlägg.
Efter avklarad fotosession drar du på dig skabbkläderna och ruffsar till håret igen.

6. Du har över tio mappar på datorn som är döpta till något med "blogg".
Bloggidéer, bloggbilder, bloggdesign osv.

7. Du har svårt att somna.
In i det sista försöker du komma på idén till "det där" inlägget. Tlll slut slocknar du utmattad och deppig och drömmer mardrömmar om bloggtorka och uteblivna kommentarer.

Stämmer några av punkterna in på dig?

Originalet hittar du här: Storbloggaren


Nattning

Nu är det dags för Leo att nattas. Han har fått sin gröt och fått bytt blöja och fått på sig en pyjamas. Borstat gaddarna har också blitt gjort! =) Nu blir det sängen för den pojken! Han har inte sovit så mycket idag så hoppas natten inte blir allt för jobbig. Mamma vill ha sin skönhetssömn! =D


Leo somnade hos Mathilda för någon kväll sedan! =)

Regn, regn, regn

Jag och Mimmi gick hem och hämtade Degas för vi tänkte gå en promenad. Vi började gå när det var uppehåll men sen bara himmlen öppnade sig. Slutade med att vi mötte upp Mathilda vid bussen och sen gick tillbaka till mamma..hihi.Nu sitter vi i soffan och försöker få upp värmen. Ska snacka lite skit med de andra nu!=)

3.e förslaget

Har nu fått ett 3.e förslag på ett schema på jobb. Och det blir bara värre och värre. Detta sista riktigt suger... Detta kommer inte bli bra! Det första passade mig bäst, men Jennie tyckte inte det var bra, nästa schema passade Jennie bättre men inte mig...och detta sista passar nog ingen.

Det hära är skit svårt! Måste få tag på Jennie och prata med henne!

Sitter hemma hos mamma nu och ska fika lite med henne. Snart kommer nog Mathilda hit och senare ska vi nog träffa Mimmi! =)
Leo sover just nu i vagnen, som han brukar efter en förmiddag på förskolan. Han är väll rätt trött efter den gånga natten också kan jag tänka.

Dagens ORD

Det finns inga problembarn, det finns bara problemföräldrar.

Fri frakt på myHeartJust nu erbjuder myHeart.se fri frakt när du beställer för minst 300 kr. Passa på att handla dina julklappar redan i dag, så kan du vara hemma och dricka glögg och bara mysa när andra springer runt och letar julklappar i sista minuten.

Erbjudandet gäller till och med 25 november!

Litet maraton

Har just nu ett litet maraton med mig själv. Kollar på en massa The Big Bang Theory.

 

Någon som vill joina?


Fullt upp

Har haft fullt upp hela dagen. Har varit hemma kanske max två timmar på hela dagen. Först imorse var vi ju som sagt på BVC och efter det en snabb runda på förskolan. Följde med Mathilda till tandläkaren och sen körde vi till stan där jag och Leo fikade med Sofie och Loke. Hade jätte trevligt och det var super gott med en kyklingbagel! =)


Leo väntar på fikan! =)

Hämtade efter det upp MAthilda och körde till Malmö..in om babyland och fick pratat med världens trevligaste person. Man hade kunnat stå och prata med honom hela dagen så trevlig han var.

Det räckte med att han kollade på vagnen så såg han att alla bromsar på vagnen behövde bytas ut och hela framaxlen på vagnen var sönder. De skulle ringa när de fått hem sakerna och så skulle vi då boka en tid då vi kom in med vagnen. Tar tydligen bara top minuter att byta, jag som trodde det tog typ en dag eller nått..haha

Lämnade av Mathilda hos en kompis och sen bar det av hemmåt. Nu ska vi äta lite middag, så jag svara på era fina kommentarer om en stund! =) En liten snabb update fick ni allt!

BVC

16 November 2010

Längd:
Vikt: 9130 gram
Huvudomfång:

Extra kontroll:
Hon trodde vikten var på rätt håll nu. Datorn fungerade inte (som vanligt) så hon kunde inte kolla kurvan, men hon skickar med kurvan tillsammans med nästa tid. Om en månad är det dags för nästa vaccination =(

Dagens ORD

Barn brukar leva upp till det du tror om dem.

Big bang

Åh vad jag bara älskar The Big bang therory!! =D
Har ni inte sett det så gör det!! Dennis har fixat alla säsongerna till mig nu så jag väntar bara på att han ska bränna ut dem...då blir det maraton..yeah yeah!!

Har umgåtts med Mathilda nu i eftermiddag, har inte gjort något speciellt egentligen. Tagit det lugnt och planerat lite inför morgondagen!

Nu är det snart biggan...utröstning idag! =)

Måndagslistan

Idag måndag är jag glad för...

♦ Leo blev 11 månader idag! =)
♦ Öppna förskolan har öppnat igen
♦ Jag älskar min familj
♦ Jag har några fina tävlingar (i menyn -->)
♦ Där kommer upp en ny tävling idag!
♦ Jag har snart handlat klart alla julklappar! =)

Vill ni vara med i måndagsgänget så kika in hos Jennyn för mer information! =)

Vinn ett paket namnnappar från Namnnappen" Jag tävlar hos Moa om ett paket namnnappar från Namnnappen!
Var med och
tävla HÄR du också!

Tävlingsreglerna är enkla och ALLA kan delta!


♦ En lott:
 För att
vara med i tävlingen ska du gå in på Namnnappen och välja ett paket namnnappar. Lämna gärna en länk till napparna.

♦ Tre lotter: Du dubblar dina chanser och får två extra lotter i dragningen om du kopierar bilden + texten ovan och lägger upp på din blogg samt skriver länken till din blogg i en kommentar här nedan.

♦ Har du ingen blogg så går det bra att tipsa fem av dina vänner om tävlingen via mail och skicka en kopia på det mailet till lillagroda@hotmail.se Skriv gärna en kommentar här nedan att du mailat så att jag inte missar någon.

♦ Lägger du till mig på bloglovin så kan du lättare se nya tävlingar och/eller hålla koll på om du vann eller inte.


Sista tävlingsdag är 30/11-2010 kl 18:00 - LYCKA TILL!

(Skriv inga kommentarer som inte handlar om tävlingen här tack!)


Hemska natt

Natten har varit riktigt hemsk. Leo hade hög feber hela natten och sov väldigt oroligt när han väl sov. På de tre timmarna som han sover innan man själv går och lägger sig så var jag nog där inne fyra gånger. Sista gången ville han inte alls somna om, tog nog två timmar att natta honom den gången. Så somnade han och sov i ca tjugo minuter innan det var dags igen. Vid halv två var man så utmattad så man visste inte var man skulle bli av. Vi sov nog sammanlagt fyra timmar inatt..kanske inte ens så mycket?!

När vi gick upp imorse så var febern helt borta. Skönt, men jäkligt konstigt. Fick höra det innan idag att det är många barn som har hög feber och ont i kroppen just nu. Så det är väll en sån tråkig tid nu. Hoppas bara att Leo inte får mer av det.

Nu har han äntligen somnat, och jag hoppas han tar igen den sömnen han förlorade inatt. Aptiten är tillbaka så hoppas det är ett gott tecken!

Dagens ORD

Att vi på nytt skulle bli som är att begära för mycket. Men vi kan söka förhindra att våra barn blir som vi.

Min lilla sjukling


Fortfarande rätt pigg och glad!

Har precis nattat min lilla sjukling. Men han har redan vaknat en gång på ca tjugo minuter så det verkar inte som om man kommer sova så mycket inatt. Visst sömn är överskattat, men den behövs om man ska orka med dagen.
Kom hem från mamma vid lite över fem, och sen var det bra gnäll och skrik hit och dit. Inget passade, han ville inte ha sin gröt och då är han verkligen sjuk, han är inte den som tackar nej till mat (inte nu längre iaf). Så han fick en till stolpilla och lite flytande för tanden. Mer kan vi inte göra!

Hoppas ni får sova gott inatt, har en känsla om att jag inte får det =(

Sjuker

Leo blev helt plötsligt bara sådär helt sjuker. Han skakade lite efter han badat men det är ju inte så konstigt att man fryser efter man varit i ett varmt bad. Fick på han kläder snabbt och gav honom lite mat så han kunde få sova lite. Han sov nog i tio minuter innan han vaknade igen skålhet. Han har 40,2 graders feber, han har fått en stolpilla och en massa vatten så nu kan vi inte göra mer.
Han är ju rätt gnällig men det går att underhålla honom lite ändå.

Nu luktar här lite konstigt..tror det kommer från blöjan...

Jag är duktig

Jag måste erkänna att jag har varit rätt duktig idag! Är stolt över mig själv..hihi
Dagen började halv sju ungefär och vid åtta så började vi kamma Degas. Lite över nio gick vi en halvlång runda med Degas så att Leo kunde somna.
När matvraket vaknat så åt han igen innan vi plockade undan lite och gick till återvinningen med gammla tidningar och lådor osv.
Har rensat ut skitet från bilen, gammla burkar och flaskor som Dennis inte har tagit in. Så nu är den fin igen, den behövs dock dammsugas men inte nu när det regnar..hihi
Gick även bort till kusinen och lämnade tillbaka en tallrik osv.osv.

Men nu blir det slappe!!

Vad har ni gjort denna söndag?

Woohoo

Natten har varit sjukt bra!! =D Leo somnade vid lite över sju och sov till tio över sex, utan uppvak! Han fick då vatten och lite panodil och låg kvar i tjugo minuter till! Sååå jäkla skönt.Nu har vi precis kammat Degas lite till, fåt bort lite fler tovor och fått borstat lite under magen. Han tyckte nog inte det var så skönt och han bryr sig nog inte heller om ifall han ser ut som skit eller inte. Men för oss är det iaf skönt att han är len och fin och utan tovor! =)

Dagens ORD

Så länge min chef låtsas att jag har mycket lön, låtsas jag att jag har mycket arbete!

Vampires suckJag och Elias kollade på denna filmen innan. Vampires suck är ju som ni kanske vet en parodi på Twilight. Gillar egentligen inte sånna filmer och det var inget undantag denna gånger heller. Tycker det är så jäkla löjligt.

Har ni sett den? Vad tyckte ni?

LussebullarNågra bilder från tidigare då vi bakade lussebullar eller katter eller vad ni nu kallar dem! =) De blev sjukt goda! Vissa anser att det är för tidigt med lussebullar men jag anser att om de börjar sälja dem i affären så är det ok att baka dem också! Eller vad säger ni?

Dagen har varit väldigt bra, började med babysim och när vi körde hem så följde Mathilda med. Hon lekte lite med Leo medans vi bakade osv.

Snart kommer min bror och då ska vi kolla lite film. Det är ju lördag idag och imorron åker Elias tillbaka till skolan igen. Man får helt enkelt passa på att umgås nu när han är hemma! =)

Vinn en personlig sagobok från Sagor&Ting


" Jag tävlar hos Moa om en personlig sagobok från Sagor&Ting!
Var med och
tävla HÄR du också!

Tävlingsreglerna är enkla och ALLA kan delta!


♦ En lott:
 För att
vara med i tävlingen ska du gilla Sagor&Ting på facebook. 
Sagor&Ting på facebook hittar du HÄR (<--länk)


♦ Tre lotter: Du dubblar dina chanser och får två extra lotter i dragningen om du kopierar bilden + texten ovan och lägger upp på din blogg samt skriver länken till din blogg i en kommentar här nedan.

♦ Har du ingen blogg så går det bra att tipsa fem av dina vänner om tävlingen via mail och skicka en kopia på det mailet till lillagroda@hotmail.se Skriv gärna en kommentar här nedan att du mailat så att jag inte missar någon.

♦ Lägger du till mig på bloglovin så kan du lättare se nya tävlingar och/eller hålla koll på om du vann eller inte.


Sista tävlingsdag är 4/12-2010 kl 18:00 - LYCKA TILL!

(Skriv inga kommentarer som inte handlar om tävlingen här tack!)


Moa och Leo tävlar!


Jag tävlar hos En pojkmammas vardag om ett hemligt klädpaket värde ca 200 kronor från MyKidoo.se.
Tävlingen avslutas den 28 november kl 21.00


Jag tävlar om ett förkläde från Carolyn’s Kitchen hos SockerrusTävla HÄR du med!


Jag tävlar om den nya kaffemaskinen från Tassimo inkl ett startkit
av T-Discs totalt värde 2 000 kr i samarbete med WWW.JENNYN.SE

Var med och tävla HÄR du också


Lypsyl

Har kommit hem från babysimmet nu och jag kan säga det att jag är svintrött. Leo sover nu, men vi ska ju baka snart, eller ja, så fort mamma kommer hem.

Gick en runda i stan efter vi badat, skulle gå in om Telenor och höra när Dennis kunde få ny telefon. Jag vill ha en Iphone4 och i februari kan jag byta till mig en sån! =) Längtar!

Gick även in om H&M och fick köpt ett nytt lypsyl till mig, givetvis det rosa! =D Har ju använt idominsalva innan men den har blitt lite skum och trög så behövde ett nytt!


Mot babysimmet

Natten var ändå helt ok. Leo vaknade först vid halv ett och somnade om snabbt, samma sak när han vaknade vid kvart i fem. Morron var det klockan halv åtta ungefär! =) Är ändå helnöjd!

Nu ska vi köra och bada lite. Och när vi kommer hem ska vi baka! =D


Hoppas ni får en bra lördag med en massa skoj!

Dagens ORD

Konsten är inte att tala om,vad det blir för väder.Konsten är att ha ett,paraply när det regnar!

Nakenfis


Min älskade lilla nakenfis! =D

Kvällen blir rätt lung och säkert tidigt. Natten var ju som sagt inte den bästa och jag måste samla kraft. Imorron är det babysim igen och efter det ska vi baka en massa lussebullar! =D

Nää nu ska jag se om jag hittar en film jag kan se!

Veckan blogg

Veckan blogg blev...


[Klicka på bilden för att komma till bloggen]

Vill du bli

lämna bara en "jag är med" kommentar så slumpar jag fram en vinnare på fredag! =)

Vinnaren av Kalaslagrets presentkort

Vinnaren av Kalaslagrets presentkort blev...Stort grattis till dig. Kolla din mail! =)

Ps. Imorron kommer där upp en ny tävling, missa inte den!

Smart mammsi

Jag har en väldigt smart mamma, jag menar det. Hon hämtade ju ut vår vagn när vi låg på BB för snart ett år sen. Iaf när hon hämtade vagnen så köpte hon ett regnskydd, hon trodde inte att det ingick så vi fick två. Och tur var väll det igår när det ena gick sönder. Det bästa är ju att det extra regnskyddet sitter myyycket bättre än det som ingick. Tack mamma för att du tänker ett steg längre! =)


Leo kan knappt se ut..haha, men hellre det än att han får allt regn in på sig!

Har kommit hem från stan nu också. Hittade faktiskt en julklapp till Degas, men det är väll inget roligt för honom utan det underlättar mer för oss när vi ska klippa hans klor.


Fast när vi kom hem och skulle testa den så visade det sig att den var för liten så Rolle får väll ha den istället..
Fick handlat en massa mat till Leo och lite gottis till oss själva så nu är helgen räddad! =)

Ush..

Natten kan jag inte påstå gick sådär jätte bra. Leo somnade strax innan sju och vaknade vid halv två. Efter det så vaknade han en gång i timmen. Och klockan sex tyckte han att vi skulle gå upp, men vi kunde ligga kvar en halv timme extra iaf. Men inte var det lugnt och skönt utan gnälligt och skrikigt!Leo vilar lite nu efter den tidiga morronen och snart ska vi ta bussen in till stan. Leka lite med Mathilda och gå en runda i stan. Dennis hämtar upp oss sen och då måste vi handla lite mat till Leo och kanske lite gottis till oss själva! =)

Hoppas ni får en bra dag!

Dagens ORD

Jag föddes skrikande,men har efter hand lugnat mig!

Påminnelse

Vill bara påminna om tävlingen som går ut imorron.
Du kan vinna ett presenkort på kalaslagret där du kan köpa allt till kalaset.
Tävlingen hittar du här eller i menyn -->


Så jäkla störigt innan. Skulle gå en runda med Degas och Leo fick åka i vagnen som vanligt. Skulle iaf stänga regnskyddet och så går det j-vla blixtlåset sönder....ooohhhh, detta är INTE min dag!! =(


Det blåser upp

Fy för vad det blåser ute. Känns precis som om det blåser upp till storm! =( Fy för vad tradigt, men det är väll vad hösten handlar om? Grått och trist, regningt och blåsigt?

Har varit lite tråkigt att blogga de sista dagarna, har inte direkt haft något nytt att berätta förutom Leos två bra nätter i rad. Där har liksom inte direkt hänt något nytt.
Imorron ska vi iaf till stan till syster, då händer det grejor! =)

Moa och Leo tävlar!Jag tävlar hos Sockenvägens Söta om denna follow your heart bräda.
Tävla här du också!Jag tävlar hos En pojkmammas vardag om en personlig sagobok från SAGOBELLA.
Tävlingen avslutas den 26 november kl 21.00Jag tävlar hos Britta Bloggar om en personlig fotokalender med lyxomslag från Önskefoto!


Typiskt

Tror ni inte att telefonen ringde så fort Leo hade somnat, eller ja i princip iaf, vi hade precis nästan kommit innanför dörren så han hade väll hunnit sova i tio minuter. Iaf så ringer telefonen, och Leo vaknar. Har äntligen efter många om och men och lite lockande med mat fått honom till att somna igen.

Dennis sover på soffan, Leo i vagnen och Degas på golvet. Hmmm, undrar om jag ska lägga mig i sängen?! =P Nää, då kan jag inte somna ikväll, så jag får sitta här istället! =)

----------------------------------------------------------------------------------------
Tror ni inte telfonhelvetet ringer igen?! OCH väcker Leo...

Yay!

Natten inatt har gått jätte bra den också! =) Yay, känns som om vi är på rätt spår nu! Inatt vaknade han vid halv tre och fick vatten och lite panodil, somnade om på fem minuter och samma sak när han vaknade vid halv sex. Han sov till halv sju ungefär och då fick han komma över till mig så låg vi och mös i en halv timme. Så jäkla mysigt och så jäkla skönt att jag kommit på vad som funkar på natten! Tror iof att panodilen hjälper en hel del, han kan få sova mycket bättre när han inte känner av tanden!Har nyss kommit hem från förskolan, Leo sover i vagnen som vanligt och jag sitter här. Vet faktiskt inte vad dagen har att erbjuda idag men vi ska antagligen bjuda Håkan på mat för mamma jobbar länge. Efter det, who knows?!

Dagens ORD

Där det finns barn, där är en gyllene tid.

Tråkigt

Kvällens avsnitt av Greysan var/är inte så bra. Tycker det är jäkligt tråkigt när de spelar in det som "real tv" eller vad man ska kalla det. Vad tycker ni som sett det?

Dennis älskade håret. Han kunde inte sluta le eller säga att det var snyggt. Känns jäkligt skönt att ha fått gjort något lite roligare. Har inte velat göra det innan då man tappat så mycket hår under amningen. Men nu är håret sig självt igen! =)


Min älskade pojke! =D

Nu blir det sängen! Hoppas denna natten kommer vara minst lika bra som natten till idag!

Moa och Leo tävlar!


Jag tävlar hos Carolina om ett presentkort på 200 kr från Qpix.se -
där hittar man jättefina
julkort och mycket annat skojJag är med och tävlar om en fotokalender från Önskefoto på Muppsan´s blogg, var med du oxå
LifeofJohanna har i samarbete med PaXluX en tävling där du kan vinna ett valfritt väggord/dekor för ett värde av 250kr. Tävla här du med!
Jag tävlar om en Belly Bandit från My Little Star hos Agnes!Jag tävlar om en ljusstake från More of White hos Agnes!Jag tävlar om en “Ewan the sheep” från Syster & Bror hos Agnes!Jag tävlar om en mössa och scarf med brodyrtext från Goosa hos Agnes!Jag tävlar hos Dennis om denna onepiece här!

Jag tävlar hos Ellen om bloggsvar, tävla här du också!


Fixat håret

Är nu hemkommen från frissan! Jag blev sjukt nöjd med resultatet, lite slingor osv. =) Vad tycker ni?

(Bilderna ger inte håret någon rättvisa!)

Ska snart klippa mig

Så nu ska jag, Mathilda och Leo köra till frissan så att jag kan få klippa mig! Ska bli så skönt att få bort allt det slitna, missade ju förra tiden, så det är två månader för sent nu..haha
Ska visa bilder sen, jag lovar! ;)

På rätt väg igen

Så nu är vi äntligen på rätt väg igen med Leos sovning på nätterna! =) Han somnade vid sjutiden igårkväll och sov till kvart i fyra. Då fick han lite vatten och sen panodilen och somnade efter ca fem minuter. Han vaknade till igen vid sex och vi gjorde samma sak då, han fick lite vatten och därefter panodil. Vid sju ville han inte sova mer men då hade han ju sovit i princip tolv timmar, så det är jag myyyycket nöjd med! =D


Leo målade en liten farsdag present till Dennis, ni får vänta med att se den! =)

Igårkväll när jag gick och la mig kom jag på att vi skulle till BVC idag, det var ju tur så man inte hade missat tiden. Men det gjorde jag ändå, för tydligen var det igår jag skulle dit. =( Så jäkla surt, har varit helt off på dagarna denna veckan eller ja datumen iaf, har trott hela tiden att det var den nionde idag. Men icke. Fick iaf ringt till BVC och fick en ny tid på tisdag. Det är ju viktigt att vi kommer dit då det var en extra viktkontroll iom han inte gått upp som han skulle förra gången.
Så nu har Leo blivit ett litet matvrak, hoppas bara att det syns på vågen!!

Dagens ORD

Barnet är mannens krona.

Pysslat lite =D

Så nu har jag kommit hem från pysselkvällen. Det var sååå roligt. Tyckte tiden gick sjukt fort så man hann ju inte bli klar. Men det är väll mest lite text och så kvar...kanske..hihi


Några av alla sakerna vi lekte med! =D


Några sidor av det jag gjorde! =)

Man hade så jäkla många ideer men man kunde ju inte göra alla..hihi. Så här är en del av det, man fick även så mycket inspiration av alla de andra som var där. Tyvärr kunde jag inte fota de andras då de redan hade plockat undan när jag väl kommit så långt. Får se om man kanske får en ny pysselkväll. Då ska jag fota! =)

Ska pyssla nu! =D

Ska snart gå hem till kusinen och åka med henne in till stan. Ska pyssla lite på bok&papper. Vi får ett litet album som vi kan scrapbooka med så tänkte att jag kanske skulle ge någon det i julklapp?! Alltid roligt att ge bort något man gjort själv och det är bra om man inte har så mycket pengar att lägga ut!


Leo lekte lite med smöret på förskolan igår!

Leo ska stanna hemma hos Dennis och om det nu skulle gå helt fel så finns mamma bara fem minuter bort. Men Dennis ska bara ge honom kvällsgröten vid halv sju och sen ska han sova så där är inte så mycket som kan gå fel. Får helt enkelt se hur det gick ikväll när jag kommer hem!

7.e tanden

Leos 7.e tand sprack igenom natten till igår (8/11-2010) så det är säkerligen därför som han har sovit dåligt den sista veckan.
Natten inatt var väll lite bätte än de andra, men han vaknade ändå många gånger. Men nu har jag iaf kommit på hur jag ska göra för att han ska somna om så fort som möjligt, så det är skönt iaf! =)
+ att idag köpte jag flytande panodil på apoteket, den är lite mer trögflytande än alvedonen så den håller sig kvar i munnen lite längre. Hoppas den hjälper honom, det är inte bara jag som blir trött av att vakna ett antal gånger var natt utan även han! (Jag återkommer med om det funkade eller ej!)


Vår dag

Dagen började redan halv sju. Då ville Leo inte sova längre, försökte få honom till att somna om i lite mer än en halv timme utan att lyckas. Gick upp och åt frukost och gjorde oss iordning.

Vid halv nio körde jag till tandläkaren och Mathilda gick upp med Leo på förskolan. Mötte upp dem där typ en halv timme senare. Var med på babyrytmiken och fikade lite innan vi gick hem.

Leo somnade på vägen till mamma, så in med honom i bilen och sen körde vi till Malmö. Skulle leta skor till mig men hittade dock inga..så jäkla tradigt!


Leo fick banan i bilen hem! =)

Körde lite rundor i Malmö innan vi körde hem igen. Jäkla vägarbete överallt! Lämnade av Mathilda i Trelleborg innan och nu sitter vi här i soffan. Leo äter lite mat och jag slappar, är så trött, irriterad och besviken. Behöver nog sova en stund..haha

Dagens ORD

Får inte barn vara barn, kommer de förbli barn.

Vinnaren av ett hemligt paket från MyKidoo

Vinnaren av Det hemliga paketet från MyKidoo blev...Ett stort Grattis till dig! Skicka dina uppgifter till: lillagroda@hotmail.se

Dagens Blogg

Gådagens blogg blev... http://ffilippakorpe.blogg.se/

Nu ändrar vi lite och kör Veckans Blogg istället! =)

Så vill du bli

lämna bara en "jag är med" kommentar så slumpar jag fram en vinnare på fredag! =) Ni får en länkning i menyn!

Förskolefotona

Vi fick hem fotona från fotograferingen på förskolan idag! De blev helt underbart bra!!! =)
Det stora ska vi rama in och sätta upp, mamma ska få något av de andra stora och Mathilda ska ha något. Snart är alla fotona borta..men det räcker med ett hemma!=DJag ska se om jag kan få några av de allra minsta fotona, ni vet de som man alltid gav till kompisarna i skolan. Hoppas att de har sånna! Någon av er som vet kanske?

Tävlingen om ett hemligt paket från MyKidoo är nu avslutad, jag presenterar vinnare lite senare! =)

PoP Jacka

Leo fick en liten förtidig födelsedags present av moster Mathilda och Peter idag. En jätte fin PoP Jacka! =)

Här öppnar han sitt paket..


Såhär ser den ut...


Och här inviger han den! =) ...


Så jäkla fin jacka och han är riktigt fin i den!!! =)
Tack älskade syster och Peter!

Måndagslistan

Idag måndag är jag glad för...

♦Förskolan har öppet.
♦Mathilda ska sova här inatt
♦Ska på återkontroll på BVC
♦Dennis överraskade mig igår med att ha satt upp ny panel runt fönstret! =)
♦Jag älskar min familj
♦Jag har några underbara tävlingar i menyn -->

Vill du vara en i måndagsgänget? Kika in hos Jenny och läs mer!

Brownies

Där var en del som frågade efter receptet på brownies, så här kommer det:Ingridienser:
75 g mörk choklad
150 g smör
3,5 dl farinsocker
2 ägg
3 dl mjöl
1 nypa salt
1,5 tsk bakpulver

(Valfritt: 100 g pekannötter, 1 tsk mörk rom eller starkt kaffe)

- Värm ugnen till 175 grader. 
- Smöra en fyrkantig ungsfast form, ca 20 cm
- Värm mörk choklad, smör och farinsocker i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Rör om då och då tills allt smält och fått en jämn och fin konsistens. ta av kastrullen från värmen och låt svalna. 
- Vispa äggen. Vispa ner äggen (och eventuellt rom/kaffe) i den avsvalnade blandningen.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt. Sikta ner i smeten (blanda eventuellt i pekannötter)
- Häll smeten i formen, jämna till ytan. Grädda i ca 30 min tills kakan känns fast i mitten.
- Låt svalna i formen, skär i bitar.

Den är lite komplicerad att göra tycker jag, men den blev sjukt god! =) Ett tips är att hitta en god glasyr som ni kan ta över och dekorera gärna med lite riven choklad på! =D

Var timme

Natten har inte alls varit rolig. Leo har vaknat i princip var timme, då har man fått ta upp honom, ge honom lite vatten, lugna ner honom innan man kan lägga ner honom igen så att han kan somna om.
Sista gången gick inget, då fick jag värma lite mat till honom och så somnade han med den i munnen..så jag kan inte direkt påstå att man är utvilad.


Min glada finklädda unge i fredags! =)

Ska nu gå upp en runda till förskolan så att Leo får leka av sig, och när vi kommer hem ska jag nog passa på att sova lite jag med! =)

Dagens ORD

Galenskap är ärftligt, man får av sina barn.

Dagen

Okej, dagen har i princip sett ut såhär. Vi vaknade, vi gick en runda som sagt till lekplatsen och på vägen dit fick vi ju punktering.
Vid middagstid så gick vi till min kusin och gick en långrunda med henne, gick bort till kyrkogården och hälsade på min älskade morbror. Gick till kusin vitamin och bakade i dryga två timmar med ett, vad vi trodde misslyckat resultat, men som visade sig ha blitt rätt bra ändå! =)Kvällen tillbringades med mamma och de andra innan vi gick hem för att Leo skulle få kvällsmat och sen sova. Så nu sitter man lite i soffan men ska snart pumpa lite då mina bröst snart exploderar..haha


Leo lekte lite med pumpen! =)

Hoppas alla haft en lika bra söndag!

Dagens Blogg

Gårdagens blogg blev... http://nosecrets.blogg.se/

Vill du bli

lämna bara en "jag är med" kommentar så slumpar jag fram en vinnare imorronkväll! =)

Brownies

Har nu bakat klart med kusinen. Efter vi hade gått en långrunda så fick vi köpt lite till glasyren. Och när vi då hade bakat klart, två timmar senare så blev det i princip bara misslyckat. Vi gjorde två satser i samma form, vilket kanske inte var så smart för den hade behövt vara inne längre i ugnen då, men vi tog ut den och det såg bra ut, skulle dela den men då var den fortfarande sjuuukt kladdig, så det var inte så lätt.
Iaf, på med lite glasyr och riven choklad. Så här blev det...Ser sjuukt gott ut ändå så vi får hoppas att det smakar! =)

LillaGroda.se

Ser ni? Jag har fått ett domännamn! =)

Så nu är adressen hit lillagroda.se istället för .blogg.se...Jippi!


Funkar igen

Nu funkar det att kommentera igen! =) Så nu kan jag svara på mina kommentarer =D

Och så kan ni kommentera nu!! ;)


Nu ska Leo få lite mat sen beger vi oss till kusin vitamin!
Ha en bra söndag!

Punktering

Imorse när vi skulle gå morronrundan med Degas så tänkte vi att vi skulle gå förbi lekplatsen och se hur där såg ut nu när de har tagit bort allt och håller på med nytt. På vägen dit så fastnade en gren under vagnen och när vi skulle ta bort den så såg vi att den hade satt sig rätt in i däcken. Aja, drog ut den och såklart så var där punktering.... =(Lekplatsen just nu!

Gick som vi skulle och gick sen hem till mamma,
drog upp Håkan ur sängen så han kunde leta fram lagningskittet. Så när vi kom hem fick Dennis lagat däcket och nu är det som det ska igen. Men gud så störigt det var när det hände, fick ju köra med vagnen på bakdäcken hela tiden. Tur hade vi iaf att det blev punktering på ett av framdäcken och inte där bak!

Notering: Natten var inte så rolig. Leo vaknade vid lite i elva och det tog lite mer än en timme att få honom till att somna om. Efter det så vaknade han tre eller fyra gånger men somnade om direkt igen. Dock så ville han inte sova längre än halv åtta fast natten var som den var...

OBS! Kan inte svara på kommentarer, där är något fel på blogg.se ?!?


Dagens ORD

Det finns bara ett vackert barn i världen, och var mor har det.

Nanny McPheeSåg Nanny McPhee igårkväll. Den var faktiskt helt ok. Det är ju mer en barnfilm men ändå sevärd. Leo är ju inte tillräkligt stor för film än, men han ska få se den sen! =)

Dagens Blogg

Gårdagens blogg blev... http://kajsafashionmagazine.blogg.se/

Vill du bli

lämnar bara en "jag är med" kommentar så slumpar jag en vinnare imorronkväll! =)

Rensat

Har nu fått rensat i vårt garage så jag har äntligen fått satt in cyklarna och plaststolarna. Man kommer fram lite lättare, men än är det inte som det ska vara. Där är en hel hög med träbitar som ska kastas och lite panel som inte blivit använd än. Hoppas på att Dennis kan fixa lite med fönstret och dörren imorron men vi får väll se. Håkan är iaf ledig så han kan hjälpa till! =)

Har mysstund med Leo och Mathilda, snart ska vi gå en runda och efter det kommer nog kusin vitamin, hon skulle se om hon kunde låna någon film. Så vi får se!
Ska nog själv se film ikväll också...

Ha en fin lördagskväll!

Tillbaka

Nu är vi tillbaka igen. Var borta en snabbis på återvinningen och kastade några lådor så nu är där rätt tomt i tvättrummet! =) Skönt att få bort det.

Mötte upp Mathilda på vägen dit så nu ska hon passa Leo lite medans iaf jag går ut i garaget och fixar fram lite plats. Får se om där är mycket som ska kastas för då åker det ut..hihi


Jag och Leo på semester i Maj! =)

Lat

Leo har sovit ett tag nu och jag skulle ju gjort en massa nyttigheter. T.ex städa ur garaget lite så att man kan få in cyklarna. Men lat och seg som jag är så fastnade jag framför datorn.


Leo igår med morfar Håkan! =)

Känner på mig att Leo vaknar snart också! Får väll ta en runda med vagnen ner till återvinningen och kasta lite skit iaf, det kan man ju göra med Leo, det är andra är lite svårt om han inte vill samarbeta liksom...

Vinn formar från [Kala:s får:m]

Tidigare i veckan fick jag hem dessa otroligt fina formar som jag nu ska få lotta ut! =)" Jag tävlar hos Moa om dessa fina formar från Kalasform!
Var med och
tävla HÄR du också!

Tävlingsreglerna är enkla och ALLA kan delta!


♦ En lott:
 För att vara med i tävlingen ska du gilla Kalasform på facebook. 
Kalasform på facebook hittar du HÄR (<--länk)


♦ Tre lotter: Du dubblar dina chanser och får två extra lotter i dragningen om du kopierar bilden + texten ovan och lägger upp på din blogg samt skriver länken till din blogg i en kommentar här nedan.

♦ Har du ingen blogg så går det bra att tipsa fem av dina vänner om tävlingen via mail och skicka en kopia på det mailet till lillagroda@hotmail.se Skriv gärna en kommentar här nedan att du mailat så att jag inte missar någon.

♦ Lägger du till mig på bloglovin så kan du lättare se nya tävlingar och/eller hålla koll på om du vann eller inte.


Sista tävlingsdag är 20/11-2010 kl 18:00 - LYCKA TILL!

(Skriv inga kommentarer som inte handlar om tävlingen här tack!)


Före och efter

Nu ska ni få se bilderna på Degas! =)

Ni kanske inte ser någon skillnad? Förutom att han kanske är lite vitare och fluffigare?
Titta då här...All pälsen som vi fick bort. Så jäkla mycket och där är mer kvar. Men tar det en annan dag, han fäller bort all sommarpäls nu....


Kammar Degas

Håller på att kamma Degas för fullt sen. Jag har faktiskt tagit ett före foto så jag kan visa er sen vilket jäkla jobb vi har..haha

Leo vägrar sova, ska se om jag kan få i honom lite mat och försöka igen sen..

Dagens ORD

Barnet har barnasinne.

Imorron

Det får bli att jag lägger upp den nya tävlingen imorron. Har inte riktigt pysslat klart med allt än!

Nu ska jag se om jag hittar en film att mysa framför, ska riktigt bädda ner mig i soffan! =)

Ha en bra fredagskväll!!

Dagens Blogg

Gårdagens blogg blev... http://nikonemma.blogg.se/

Vill du bli

lämnar bara en "jag är med" kommentar så slumpar jag fram en vinnare imorronkväll! =)

Vinnaren av Pledds presentkort

Vinnaren av ett presentkort värt 500 kr från Pledd.net blev.....Ett stort Grattis till dig, skicka dina uppgifter till: lillagroda@hotmail.se ! =)

Vinnaren av Silverhalsbandet från Hedbergs

Vinnaren av Silverhalsbandet från Hedbergs Guld&silver är...
Stort grattis till dig, kontakta mig med dina uppgifter på: lillagroda@hotmail.se

Snart...

Snart kommer morfar Håkan med pizzorna och då ska vi riktigt kränga. Älskar pizza men det är farligt att äta det för ofta! Efter det blir det nog en promenad med kusinen för att man ska iaf verka duktig..haha.

Ikväll bli det bara fredagsmys för hela slanten, ska se om jag hittar någon film jag kan se på! =)

Och glöm inte, två tävlingar avslutas ikväll så anmäl er om ni inte redan gjort det! + att jag lägger upp en ny också..efter middagen iaf!

Pojken min

Min älskade pojke. Han har så roliga saker för sig ibland. Han har återigen börjat med sin ledsna min så fort man säger något till honom, det är så man knappt kan hålla sig för skratt. Istället för att krypa runt sitt hinder så ska man klättra över det, kvittar om det är en låda, en tröja eller Degas..haha.


Här skulle han till den gråa lådan och var då tvungen till att sitta i den andra! =)

♥ Jag är så glad över att du är min son och mamma älskar dig över allt annat. ♥ Från månen och tillbaka! ♥

Farligt

Grinden ni ser på bilden tillhör trappan och står där just nu provisoriskt. Det är tänkt att grinden in till Leos rum ska stå i trappan sen när vi har fått Leos dörr på plats. Men det har inte hänt än och kommer nog dröja ett tag till. Men vi måste nog fixa det snarast då det har blitt farligt att ha den andra där.Leo har ju för ett tag sen lärt sig att klättra i trappan och det är det enda han vill göra nuförtiden. För någon dag sen så lärde han sig att klättra ner också, men man måste ju ändå hålla koll så han inte ramlar. Nu klättrar han till och med på grinden, så den känns nästan onödig att ha. + det är rätt farligt om han trillar över kanten mot trappan liksom.

Bakslag

Ush, natten har inte varit rolig. Leo vaknade flera gånger om, känns som om man är tillbaka på ruta ett. Men jag hoppas att detta bara var ett bakslag och att det kommer fortsätta som det gjort de andra nätterna. Kan bara hålla tummarna och hoppas på tur!Idag är det fredag. Jag gillar inte fredagar just för att förskolan har inte öppet så man har inte direkt något att göra. Har man då inga pengar heller så kan man inte ta bussen in till stan t.ex. Annars är fredagarna bra just för att då börjar helgen och Dennis är ledig! =)

Vad ska ni göra idag?

Påminnelse: Två av tävlingarna avslutas ikväll klockan 18 respektive 20.00, har ni inte anmält er så gör det NU! =) Där kommer även upp en ny tävling, så håll utkik!!

Moa och Leo tävlar!Jag tävlar hos Britta Bloggar om ett presentkort värt 300 kr från bamba.se!2 stycken vinner varsin valfri julgardin från Textilonnet.se hos Carolina


Tävlar hos AnnaSara.net om ett presentkort från Hjärtatmitt.se!Jag tävlar om ett presentkort värt 300 kr i Alicesmammas blogg.
Tävlingen sponsras av "Okidoki Barnkläder & Damkläder".
Tävla HÄR du med!Jag tävlar om en ekologisk mössa från Pirum parum, i samarbete med Bellio!
Två vinner sin favoritmössa och självklart ska du också vara med, klicka här!


Dagens ORD

Barnet fruktar inte framtiden.

Tyckt till!


Dagens Blogg

Gårdagens blogg blev... http://rebeccaeisengarten.blogg.se/

Vill du bli

lämna bara en "jag är med" kommentar så slumpar jag fram en vinnare imorronkväll! =)

Mina paket! =)

Fick faktiskt ett till SMS innan vi begav oss iväg så jag hade två paket att hämta ut! =) Tyvärr så var det ju inte på samma ställe så vi fick ta bilen för att hämta det ena. Men men..I det stora paketet fanns Leos ena present! =) I det lilla fanns bla en julklapp, två doppresenter, självklart kan jag inte lägga upp bilder på det..hihi. Men där fanns även dessa två otroligt fina stenar..Vet inte riktigt hur jag ska göra med dem än. Om jag ska ha dem som de är eller om jag ska lägga dem på ett fat typ med lite sand?!

Vad tycker ni?

SMS avisering

Nu har Anna och Sarah precis åkt hem. Jätte roligt att de kom en stund. Åt lite "frukost" tillsammans innan vi gick ner till tandläkaren. Det gick väll si så där, jag har alltid haft början till hål mellan tänder, ingen som går att göra åt, man kan liksom bara förhindra dem från att bli riktigt hål. Men nu hade där kommit fler, så jag måste verkligen börja med tandtråd. Orkar inte men måste. Ska dit på tisdag igen för en helrensning mellan tänderna och tydligen har jag fått några små tandfickor som de också ska rengöra ordentligt. Så nu måste jag skärpa mig med tandtråden och sluta småäta hela tiden. Lycka till liksom...
Anna och Sarah fick passa Leo under tiden och den första halvan gick jätte bra, men sen tog leksakerna slut så då var det bara en massa skrik och gnäll hela tiden..haha..men det blir väll bättre?!

Fick för en stund sen en SMS avisering om att mitt ena paket har kommit. Sååå roligt, nu är Leos alla julklappar och presenter klara. Om man nu inte mot förmodan skulle vinna en av alla tävlingar jag gått med i..haha. Så nu ska vi ta på oss och gå ner och hämta det innan vi beger oss mot mamma! =)

Placerings assistenten

Har precis kommit hem från förskolan där vi fick träffat placerings assistenten för dagiset här i kommunen. Fick svar på mina frågor och vissa saker skulle hon kolla upp. Känns skönt att fått en hel del förklarat för mig.
Vi fick även den goda nyheten att Leo har fått en plats i januari efter 13 helgen. Men det är inte officiellt än, där kommer ett brev hem snart! =)Nu inväntar vi Anna och sen bär det av mot tandläkaren...lite blandade känslor över det..hihi

Nu så

Nu ska jag och Leo gå en runda med Degas innan vi går upp på förskolan. Idag kommer ju som sagt placeringsassistenten och ska svara på våra frågor. Efter det kommer Anna och hon ska hjälpa mig lite med Leo när jag är hos tandläkaren. Blir säkert jätte bra!Leo har sovit jätte bra inatt. Han sov mellan halv åtta och halv fyra. Det blir bara bättre och bättre!! =) Vi gick upp vid sjutiden idag så jag har hunnit dammsuga också! =)

Hoppas ni får en bra dag!

Dagens ORD

Att få barn är som att installera en bowlingbana i huvudet.

Puss


Haha, på denna bilden ser det ut som han ska pussa någon.. Mmmm *smack* =)

Imorron ska vi äntligen träffa placeringsassistenten till dagiset. Hoppas vi får svar på våra frågor. Anna kommer också ut en sväng, ska hjälpa mig med Leo medans jag är hos tandläkaren också! =)

Och till något tråkigt och hemskt...
Fick ikväll reda på att en gammal skolkamrat till mig fått en hjärntumör, vid tinningen. Det var inte en tjej som jag inte direkt pratade med men hon har ändå gjort intryck. Kan nog vara för att hon har en enäggstvilling, som gör att man kommer ihåg henne. Ni får gärna skänka en peng här http://www.cancerfonden.se/sv/Stod-oss/Insamlingar/?collection=4545 som går direkt till forskning osv. Gå gärna in och lämna en lycka till kram på hennes blogg http://malincammero.blogg.se

Dagens Blogg

Gårdagens blogg blev... http://bellahuuynh.blogg.se/

Vill du bli

lämna bara en "jag är med" kommentar så slumpar jag en vinnare imorronkväll! =)

Såå störigt

Så jäkla störigt. Jag ändrade stilen på rubrikerna i menyn igår. Stilen var så liten så jag fick förstora den. Och såklart har jag valt en stil som de flesta datorer inte har tydligen, så då visas ju en annan stil isället. Och då visas den andra stilen som mega stor, bara för att den andra var liten. Vet inte om jag ska minska stilen jag vill ha så att den andra ser bra ut eller om jag ska skita i det och ha det som det är nu?!

Vad tycker ni?


Leo äter tekaka ståendes vid soffan. Han smular ju inte lite..hihi =)

Moa och Leo tävlar!Jag tävlar om ett hemligt paket från Mykidoo hos Axdal var med och tävla du med här!
Jag tävlar hos Diana om ett presentkort värt 300 kr hos Barntyger. Tävla här du också!
Jag tävlar hos Diana om ett svanenmärkt kit från Libero. Tävla här du också!


Såå roligt

Mamma ska antagligen köpa Reebok easytone till mig i julklapp!! =) Och för att det ska bli rätt storlek så ska vi åka in tillsammans någon dag och fixa. Mamma skulle nog också köpa sånna, såå roligt, så kan jag och mamma glänsa i våra nya skor tillsammans! =)Vet dock inte riktigt vilken färg jag ska ha, men vi får se vad de har inne. Nu kan jag knappt vänta tills vi ska åka ju. Vill NU!!!

Ni som testat dem, vad har ni tyckt?

Lekplatsen

De har tagit bort lekplatsen som finns eller rättare sagt fanns vid oss. Hoppas de bara ska byta ut sakerna och inte ta bort den helt. Det är skönt att ha något sådant att gå till med Leo. Speciellt sen när han blir lite äldre och kan leka och klättra själv på ett annat sätt än vad han kan nu.
Den har varit rätt tråkig de sista tio åren iaf och rostig och dann så den behövs bytas ut!Idag har vi som vanligt varit på öppna förskolan. Åt korv med bröd idag också då det blev lite över från igår! =) Vi träffade Leos ena simkompis idag också, fast de bodde inte här utan en bit bort. Kul att de har hittat dit!

Dagens ORD

Barndomen är en lycklig tid - efteråt.

Ändrat tiden

Har idag äntligen fått ringt till tandläkaren och fått ändrat min tid. Ska dit på torsdag klockan två istället för elva. Har nog lite svårt för att hinna dit till elva då placeringsassitenten för dagis kommer vid tio på torsdag. Måste prata med henne om Leos plats.
Vi har fortfarande inte fått någon ok plats utan väntar fortfarande på svar. Men nu så vill Dennis vara hemma till slutet på februari, och det förstår jag och han ska ju få chansen till det. Men om vi nu får en plats i januari och det inte går att behålla platsen och bara skjuta på inskolningen så går det inte. För om jag har förstått rätt så kan Dennis inte vara hemma och ha Leo på dagis samtidigt även om det bara handlar om någon timme.
Så många frågor, men ingen som kan ge svar. Tur man ska träffa henne på torsdag! Hon kan nog hjälpa en att klara upp en del saker! =)Någon som förstår sig på detta lite bättre?

Dagens Blogg

Gårdagens blogg blev... http://liinneaelisabetpyrro.blogg.se/

Vill du bli

Kommentera bara "jag är med" så slumpar jag en vinnare imorronkväll!  =)

Mmm frukt


Leo äter lite plastfrukter.

Men jag kan ju tycka det är bättre och nyttigare med riktig! =) Leo har börjat äta banan nu, han klarade inte av det innan då han klöcktes av slemmet hela tiden. Så nu ska jag vara duktig och börja köpa hem frukt, det är ju faktiskt bra att själv äta det också ju..

Natten som gått

Okej, natten som gått gick inte så bra. Leo vaknade redan vid lite i tolv och vägrade somna om. Halv två kollade jag på klockan och då hade han fortfarande inte somnat om. Jag orkade inte mer och ville inte störa Dennis för mycket så jag gav honom bröstet och fem minuter senare så somnade han. Det kvittade vad jag gjorde, gungade, vaggade, sjöng, gav honom mat och vatten osv osv. Inget hjälpte förutom bröstet.

Han sov vidare till sex ungefär och då satt mina rutiner fortfarande kvar, så utan att tänka på det fick han bröstet igen. Somnade på två röda och vaknade igen vid lite i åtta.

Aja, att vakna två gånger är bättre än tio. Och även om vi föll tillbaka i gamla hjulspår inatt så kommer jag fortsätta försöka de kommande nätterna ändå. Skam den som ger sig liksom. Vi har iaf ändå två månader ungefär på oss till att få det till att funka. Så jag håller tummarna och hoppas på att denna natten går bättre!


Min glada pojke! =) [Foto: Mathilda]

Mmm frukt


Leo äter lite plastfrukter.

Men jag kan ju tycka det är bättre och nyttigare med riktig! =) Leo har börjat äta banan nu, han klarade inte av det innan då han klöcktes av slemmet hela tiden. Så nu ska jag vara duktig och börja köpa hem frukt, det är ju faktiskt bra att själv äta det också ju..

Halloween festen

Idag var det ju som sagt halloween fest på öppna förskolan. Såå störigt att jag inte hade färg hemma så jag kunde måla Leo men han fick gå som en av rockstjärnorna i kizz! =) Tänkte först att han kunde gå som snickare, men byxorna var lite stora (han ska ju egentligen få dem i julklapp) och så skulle han få ha sina hörselskydd (som han också ska få i julklapp) Men det var som sagt för stort så..men där var ingen annan som var utklädda heller så det spelade ingen roll då.


De hade dekorerat jätte fint! =) Såå mysigt det var!

Vi blev bjudna på korv med bröd och prinsesstårta. Mmmm så gott det var, särskillt tårtan..haha. Leo fick smaka korv också, det var gott med senap och ketshup på, och tårta älskar han ju! =)


Mmmm ketshup..haha

När vi hade ätit så hade vi en liten sångstund med "läskiga" sånger. Och vid den tiden brukar Leo vara så trött av allt lekande och nya intryck så när vi sjungt klart så gick vi hem och nu sover han i vagnen! =)

Det var jätte trevligt, hoppas julavslutningen blir ännu roligare!!

Dagens ORD

Barnet förstår människohjärtat.

Liten uppdatering

Nu har jag gjort en liten uppdatering i Leos önskelista som ni hittar i menyn -->
har tagit bort något som är beställt eller köpt. Så missa inte det, onödigt med dubbelt!

 Är lite nervös inför natten, undrar liksom om denna blir lika bra som inatt. HOPPAS!! Ska nog gå och lägga mig och läsa lite. Önska mig lycka till inatt!

 


Dagens Blogg

Gårdagens blogg blev... http://mammah.webblogg.se/

Vill du bli

Kommentera bara "jag är med" så slumpar jag en vinnare imorronkväll! =)

Veckan blogg

Åh, Leo har somnat och jag tittar på biggan. Kan kvällen bli bättre? Ja, om jag inte hade haft en mage som inte vill må bra. Lite jobbigt är det allt.Imorron är det halloween fest!! =) Ska bli sååå roligt..och gott..hihi


Jag är med och tävlar om att bli veckan blogg hos http://lailaaziz.blogg.se/ ! =)
Var med
här du också! =)


 


Överaskning

Idag gick jag ju ut med Rolle för att Elias hade sovit hos Mathilda! Han skulle ta bussen hem vid halv ett tiden och så helt plötsligt så öppnas dörren och in kommer Mathilda också. Det var en rolig överaskning! =)

Längtar sååå till imorron, det är halloween fest på öppna förskolan. Ska bli så roligt att se vad barnen är utklädda till. Leo får gå som sig själv då jag inte kunnat fixa några kläder. Fick ju aldrig köpt tyg till det jag tänkte göra så.

Ni har kanske något tips på vad man klä ut barn till utan att behöva köpa något?

Måndagslistan

Idag måndag är jag glad för...

♦ Återigen att öppna förskolan har öppnat (måndag-torsdag)
♦ Natten har varit sjukt bra! =)
♦ Min underbara familj!!
♦ Jag har fått lite julklappstips, så de är snart klara
♦ Jag har några jätte härliga tävlingar igång --> i menyn!

Vill ni vara en i måndagsgänget? Kika in hos Jenny för mer info! =)

Extas

Jag är i extas över hur natten gick!! =) Detta blir nog skit bra!!
Dennis nattade honom vid halv åtta. Jag vaknade till några gånger under natten för att han gnällde lite, men när jag gick dit så sov han forfarande gott. Så inatt var det inte föräns lite i fem som han vaknade och gallskrek. Han sov alltså mellan halv åtta och fem, snacka om att det var skönt. Vid fem tiden fick han vatten, han fick ligga hos mig, men inget hjälpte. Tillslut så lugnade han ner sig igen och sov till halv åtta.

Så han har bara vaknat en gång inatt och jag hoppas detta håller i sig. Men man ska aldrig säga för mycket, då går det väll bara åt helvet sen..haha.

Nää ska gå ut en snabbis med Rolle nu och sno lite äpplepaj innan vi går hem. Uppdaterar mer sen! =)

Dagens ORD

Barndomens lycka är att bli älskad.

RSS 2.0